Mamusie sierpniowe 2014 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy 3 9,09%
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe 5 15,15%
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują 4 12,12%
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy 1 3,03%
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 24 72,73%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-31, 14:07   #4321
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny przepraszam ze sie nie odzywalam ale niestety z braku czasu nawet nie jestem w stanie was nadrobić kiedys jak karmiłam piersia czytałam was podczas karmienia a teraz ciagle "cos" i nie mam czasu na nic....jestem bardzo zadowolona ze zdecydowałam sie przerwać kp bo od tamtej pory Natalka to mały aniolek skończyło sie wieczne płakanie i problemy z brzuszkiem nareszcie moge sie w pełni cieszyć macierzyństwem Mała jest bardzo pogodnym dziecko prawie wcale nie marudzi ciagle jest uśmiechnięta i bardzo towarzyska do każdej osoby zagaduje i gaworzy to jest mój mały aniolek przesypia całe noce

My juz po chrzcie wszystko poszło zgodnie z planem mała była grzeczna

Drugie szczepienia musieliśmy przełożyć bo mała miała katarek i troszkę kaszlala takze pewnie w środę dopiero pójdziemy

Niestety dopadły nas pleśniawki straszne świństwo nystatyna nie za bardzo pomogła i dzis ide do lekarza na 16....ciemieniucha zamiast zejść to sie rozprzestrzeniła i mała ma żółty "kask" na głowie robie co moge oliwki oleje kokosowe wyczesywanie specjalne szampony ale nic nie pomaga

W środę byśmy u okulisty i niestety diagnoza sie potwierdziła ze mała ma nerw wzrokowy zbyt mały i przesunięty w tej chwili widzi ok ale beda to kontrolować mówili ze mała moze byc dalekowidzem no i ze cały czas podejrzewają ta dysplazje przegrodowo-oczna i musza zaaranżować wizytę u endykrynologa ja jednak mam nadzieje ze ta diagnoza sie nie potwierdzi

Wczoraj byliśmy na rezonansie magnetycznym mała miała znieczulenie ogólne biedna była nic jesc nie mogła od rana a pózniej ja uśpili założyli wenflony i wepchali turę do gardła zeby respirator za nią oddychał jak im ja dawałam to gaworzyła a jak mi ja oddali płakała była cała w wysepce czeerwonej z rożnymi śladami od nakłuć i na nosku od maski ;( myslalam ze serce mi pęknie na szczęście mała wróciła do normy po 2 godzinach i puścili nas do domu wyniki dopiero gdzies żadna tygodnie poznam jak mi wizytę z neurologiem ustala....

Czasu nie mam bo cały dom mam na głowie i jeszcze mężowi pomagam bo otworzył nowy warsztat i ja sie musze papierami i formalnosciami zajmować a jeszcze Zuzie odpieluchowuje i mam totalna masakrę w domu wszystko zasikane ale postanowiłam ze zrobie to drastycznie - wyrzucę wszytkie pieluchy i mała musi sie nauczyć nawet w nocy i na wyjścia, na poczatku było tragicznie teraz juz coraz lepiej Zuza panicznie boi sie publicznych toalet na przykład w mcdonaldzie czy gdzies u lekarza wiec musze z nią dwor na "trawkę" chodzic i natrzymywac i wtedy jest ok

Mam nadzieje ze u was wszystko ok ja sie odezwę jak juz poznam wyniki rezonansu sory ale nie dam rady na bierzaco z wami byc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Biedna Natalka trzymam kciuki za wyniki oczywiscie.
No i dobrze, ze sie odzywasz.
A Zuzia czemu tych toalet sie boi? Moze jej cos nagadalas kiedys?
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 14:13   #4322
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ależ się dziewczyny wkur.... nie zaszczepilam dzisiaj młodego bo UWAGA nie trzyma głowy. Mam przyjść za tydzień i ma trzymać to dopiero mi go zaszczepi!
Mam też skierowanie na morfo i tsh. Ponoć wszystkie dzieci mają?

25 centyl, 5880
dziwne, a jaki to niby ma wpływ na szczepienie??? dziwne

a ja po wizycie, z bioderkami wszystko super ale za 6 tyg na kontrole, bo ponoć może się coś zmienić a i mamy nosić się na żabę mały obsiusiał i obrzygał kozetkę no i po wyjściu z gabinetu był wielki płacz, pierwszy raz karmiłam na poczekalni, zasłoniłam się i heja
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 14:18   #4323
Mamamarta2010
Raczkowanie

heeej, ja na szybko...znow-wiem

My nadal vhorujemy, maly tak kaszle ze teraz doszly nam inhalacje dodatkowe, w sumie 5 razy dziennie, plus starszy 3 razy dziennie i pol dnia mam z glowy O szczepieniu mowy nie ma, a potem ja lece z dziecmi do siostry na 3 tyg wiec nie wiem kiedy ja go zaszczepie

Cytat:
Napisane przez g_o_n_i_a_a Pokaż wiadomość
Witam Was Mamusie, wpakuje się do Was "w butach" bo potrzebuje porady, ale zanim zacznę krótko coś o sobie: urodziłam Wojtusia 6 sierpnia SN z wagą 3440 i 57cm długi. Karmię tylko piersią i teraz waży około 7,6kg. W nocy budzi się zazwyczaj raz na jedzonko i śpi dalej w dzień też potrafi przespać 4 godziny za jednym zamachem. Żadnych kolek nieuzasadnionych złości i płaczu... hmm żeby tylko się nie odmieniło

Do czego zmierzam chciałabym Was zapytać jak wygląda u Waszych dzieciaczków blizna po szczepionce (gruźlica - chyba) tej co zostaje blizna u Wojtusia nadal jest czerwona kropa. Czytałam, że do 3 miesiąca nie powinno być śladu a tu jeszcze się goi... Lekarz mówił tylko tyle, że wysoki odczyn i że dłużej się będzie goić i przez to przekładaliśmy pozostałe szczepienia, ale teraz się zastanawiam jak to jest u rówieśników. Czy u Waszych dzieciaczków już się ładnie zagoiło i nie ma śladu?? Zrobiłam zdjęcie jest taka czerwona plamka i widać suchą skórkę na tym.
u nas nadal czerwona taka jak byla od poczatku, bez skorki takiej, taka mala na 5 mm srednicy gdzies
Cytat:
Ależ się dziewczyny wkur.... nie zaszczepilam dzisiaj młodego bo UWAGA nie trzyma głowy. Mam przyjść za tydzień i ma trzymać to dopiero mi go zaszczepi!
Mam też skierowanie na morfo i tsh. Ponoć wszystkie dzieci mają?

25 centyl, 5880
Ale dziwnie
wiesz co, dobrze ze Ci dala skierowanie na badania. Moj Szymek jak sie okazalo w szpitalu, ma anemie ktora czesto wystepuje w tym wieku i podaje mu zelazo i kwas foliowy.
Nie wiem w jakim celu Tobie dala skierowanie na te badania, ale lepiej zrobic o 1 za duzo niz za malo.

A na TSH tez dostalam ale po tym jak powiedzialam ze maly robi b.malo kup (??) tez sie zdziwilam... no i plus USG brzuszka- to juz rozumiem
Cytat:
Ogólnie podnosi i trzyma ale według niej za mało pewnie i brzydko nie wiem czy to przeciwwskazanie. Stwierdziła że jak w tydzień się nie poprawi to mam iść do neurologa i w sumie nie wiem czy go zaszczepi za tydzień czy nie.
A co z tą krwią? Wam też kazali robić?
Jakbym nie byla w szpitalu i nie wykryli anemii, i nie mowila o tej kupie- to na bank nic takiego bym nie dostala
Cytat:
Cześć dziewczyny przepraszam ze sie nie odzywalam ale niestety z braku czasu nawet nie jestem w stanie was nadrobić kiedys jak karmiłam piersia czytałam was podczas karmienia a teraz ciagle "cos" i nie mam czasu na nic....jestem bardzo zadowolona ze zdecydowałam sie przerwać kp bo od tamtej pory Natalka to mały aniolek skończyło sie wieczne płakanie i problemy z brzuszkiem nareszcie moge sie w pełni cieszyć macierzyństwem Mała jest bardzo pogodnym dziecko prawie wcale nie marudzi ciagle jest uśmiechnięta i bardzo towarzyska do każdej osoby zagaduje i gaworzy to jest mój mały aniolek przesypia całe noce

My juz po chrzcie wszystko poszło zgodnie z planem mała była grzeczna

Drugie szczepienia musieliśmy przełożyć bo mała miała katarek i troszkę kaszlala takze pewnie w środę dopiero pójdziemy

Niestety dopadły nas pleśniawki straszne świństwo nystatyna nie za bardzo pomogła i dzis ide do lekarza na 16....ciemieniucha zamiast zejść to sie rozprzestrzeniła i mała ma żółty "kask" na głowie robie co moge oliwki oleje kokosowe wyczesywanie specjalne szampony ale nic nie pomaga

W środę byśmy u okulisty i niestety diagnoza sie potwierdziła ze mała ma nerw wzrokowy zbyt mały i przesunięty w tej chwili widzi ok ale beda to kontrolować mówili ze mała moze byc dalekowidzem no i ze cały czas podejrzewają ta dysplazje przegrodowo-oczna i musza zaaranżować wizytę u endykrynologa ja jednak mam nadzieje ze ta diagnoza sie nie potwierdzi

Wczoraj byliśmy na rezonansie magnetycznym mała miała znieczulenie ogólne biedna była nic jesc nie mogła od rana a pózniej ja uśpili założyli wenflony i wepchali turę do gardła zeby respirator za nią oddychał jak im ja dawałam to gaworzyła a jak mi ja oddali płakała była cała w wysepce czeerwonej z rożnymi śladami od nakłuć i na nosku od maski ;( myslalam ze serce mi pęknie na szczęście mała wróciła do normy po 2 godzinach i puścili nas do domu wyniki dopiero gdzies żadna tygodnie poznam jak mi wizytę z neurologiem ustala....

Czasu nie mam bo cały dom mam na głowie i jeszcze mężowi pomagam bo otworzył nowy warsztat i ja sie musze papierami i formalnosciami zajmować a jeszcze Zuzie odpieluchowuje i mam totalna masakrę w domu wszystko zasikane ale postanowiłam ze zrobie to drastycznie - wyrzucę wszytkie pieluchy i mała musi sie nauczyć nawet w nocy i na wyjścia, na poczatku było tragicznie teraz juz coraz lepiej Zuza panicznie boi sie publicznych toalet na przykład w mcdonaldzie czy gdzies u lekarza wiec musze z nią dwor na "trawkę" chodzic i natrzymywac i wtedy jest ok

Mam nadzieje ze u was wszystko ok ja sie odezwę jak juz poznam wyniki rezonansu sory ale nie dam rady na bierzaco z wami byc

Jak ja Cie podziwiam!! Ja nie wiem skad Ty masz na to wszystko sile! Pewnie bym olala i nadal pieluchowala Zuza tlumaczac sie brakiem czasu
Trzymam mocne kciuki za Natalke!!!!!!!!!! Przykro mi na sama mysl o tych badaniach przez ktore mala musi przejsc... Dobrze ze ma taka kochana i troskliwa Mamusie

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 15:06   #4324
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Ninka zaszczepiona. Płakała biedulka
Nie ważyli, nie badali, tylko szczepienie i nara. Muszę się umówić oddzielnie na ważonko
I nie macie możliwości zbadać przed szczepieniem? To przecież nie wiadomo czy są jakieś przeciwwskazania! Masakra..
Stary 2014-10-31, 15:25   #4325
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dziewczyny, a szczepicie się na grypę? Bo my od kilku lat z mężem się szczepimy i bardzo sobie chwalę, raz jak się nie mogłam zaszczepić, bo kilka miesęcy wcześniej przeszłam mononukleozę (miałam zbyt nadwyrężoną wątrobę i śledzionę), to ciągle chorowałam, a jak się szczepię, to w sumie bardzo lekko przechodzę zimowe infekcje. To wmojej pracy ważne, bo to istna wylęgarnia zmutowanych wiruchów, ale nawet jak nie pracuję teraz, to chciałam się szczepić, żeby nic nie złapać, wiadomo, jak to z dzieckiem w domu, zaraz by się zaraził. No i dziś mnie mama właśnie zaszczepiła
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 15:37   #4326
gosia3103
Zakorzenienie

Jak to Cię mama zaszczepiła?
Stary 2014-10-31, 15:41   #4327
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Nie śmiej się z policjanta na służbie bo ci wlepi mandat.
Haha

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-31, 15:58   #4328
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
I nie macie możliwości zbadać przed szczepieniem? To przecież nie wiadomo czy są jakieś przeciwwskazania! Masakra..
Nie ma i co gorsza, nikt tam mnie nawet nie zapytał czy wszystko ok. Właściwie to dowiedziałam się od was o przeciwwskazaniach do szczepień. Przecież to oni powinni mnie uprzedzić w jakim wypadku powinnam sie wstrzymać, co zgłosić, gdyby się coś działo...

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a szczepicie się na grypę? Bo my od kilku lat z mężem się szczepimy i bardzo sobie chwalę, raz jak się nie mogłam zaszczepić, bo kilka miesęcy wcześniej przeszłam mononukleozę (miałam zbyt nadwyrężoną wątrobę i śledzionę), to ciągle chorowałam, a jak się szczepię, to w sumie bardzo lekko przechodzę zimowe infekcje. To wmojej pracy ważne, bo to istna wylęgarnia zmutowanych wiruchów, ale nawet jak nie pracuję teraz, to chciałam się szczepić, żeby nic nie złapać, wiadomo, jak to z dzieckiem w domu, zaraz by się zaraził. No i dziś mnie mama właśnie zaszczepiła
Ja bardzo rzadko choruję. Właściwie nigdy prawdziwej grypy nie miałam, przeziębienie raz na rok/dwa lata i bardzo się boję szczepień

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Gosia, o Adelkę nikt się nie upomina w sprawie tych szczepień?
Stary 2014-10-31, 16:00   #4329
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Jak mieszkałam z rodzicami to co rok miałam szczepienie i potem cala zimę zdychalam. Okazało się, że jestem uczulona na jakiś składnik i od kiedy się przeprowadzilam i przestałam szczepić nie musze brać pół zimy antybiotyków.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 16:03   #4330
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
Ja bym chyba umarła, jakbym miała być na tak restrykcyjnej diecie - piszę to podgryzając ww ;-)
Adelka śpi już ze trzy godziny, pół godziny temu jadła przez sen, poszłabym na spacer, a ona co? ;-)

A Adelka pewnie odsypia
Cytat:
Napisane przez basia_83 Pokaż wiadomość

Tymek tez nie trzyma glowy ale to tylko dla tego ze bardzo malo lezy ba brzuchu strasznie sie denerwuje zaczyna plakac, robi sie bordowy i sie zapowietrza wiec rzadko go klade wiem ze to wielki blad ale...

a musze sie pochwalic moje dzieciatko coraz wiecej gawozy i dzis po raz pierwszy usmiechna sie baaardzo szeroko super widok az sie poryczalam bo juz mysalam ze nie bedzie sie usmiechal.

a to moj kawaler
http://www.tinypic.pl/hsvbw4qnjtld

jak pojdzie spac to postaram sie nadrobic.
Kurcze, to mamy podobnie z tym trzymaniem głowy, moja Milenka nie cierpi leżeć na brzuchu, za to w pionie trzyma pięknie głowe, obraca na prawo i lewo, podnosi do góry i ogląda sufit
dla Tymka za uśmieszek To chyba najwspanialszy widok dla mamy Ja też często mam łzy w oczach jak moje dzieciątko uśmiecha się do mnie swoją pełną bezzebną buźką

Wogóle jakaś taka bardziej emocjonalna się zrobiłam i dużo łatwiej sie wzruszam, tez tak macie? A jak oglądam "Porody" na PolsatCafe (a robię to z ogromną przyjemnością), to ryczę jak bóbr

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
U nas dieta tez tak wyglada. Jak cos zjem wiecej to mala zaraz ma wysypke. A po jablku miala rozwolnienie ale tez wlasnie wczoraj zjadlam pol na probe.za to moge jesc maliny.tez jestem w szoku jak czytam co dziewczyny jedza jakies delikatne to moje dziecko czy co :p
Moje dziecko nie wiem czy jest delikatne i czy coś by Jej było, nie wiem, bo nie jem nowych produktów, to we mnie jest jakaś blokada Mam sporo zamrożonych malin z własnego sadu i jagody mam mrozone, może tego spróbuje, bo jestem z natury owocożercą i tego mi najbardziej brakuje
Cytat:
Ninka zaszczepiona. Płakała biedulka
Nie ważyli, nie badali, tylko szczepienie i nara. Muszę się umówić oddzielnie na ważonko
Troche bez sensu, że nie badają dziecka przed szczepieniem

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość

możemy sobie rękę podać jeśli chodzi o dietę, ja też ciągle się boję wprowadzać nowe produkty. Za to u mnie problemem są słodycze, bo potrafię zjeść całą paczkę biszkoptów na raz albo tabliczkę białej czekolady... Nie umiem się opanować, ale już sobie obiecałam, że będę się ograniczać. Waga najpierw ładnie mi spadała (przytyłam w ciąży 18kg, więc miała z czego spadać:P), tak z tydzień temu się zatrzymała, a wczoraj odkryłam, że przytyłam 1,5kg Także trzeba będzie ze słodyczy zrezygnować na jakiś czas, bo w życiu się nie zmieszczę w ciuchy sprzed ciąży

Przed chwilą odebrałam becikowe Chyba dzisiaj zaszaleję z jakimiś zakupami! Kupię Hance coś z lamaze
Ja też przytyłam coś koło 15-18, nie wiem dokładnie, bo w ostatnim miesiącu ciąży juz sie nie ważyłam, bo miałam mega doła przez opuchlizne. Do wagi sprzed ciązy musze zrzucić 3 kg, ale ja chcę zrzucić co najmniej 5.
Do mnie właśnie przyszły książeczki i grzechotki na rączki z LAMAZE i powiem Wam, ze bardziej podobają mi się zabawki z PLAYGRO.

Cytat:

Mamuśka - jesteś naprawde niesamowitą i bardzo zaradną i zorganizowaną kobietą .
dla Natalki, biedna musi przechodzić te wszystkie badania, i dla Zuzi tez , to mądra dziewczynka, szybko załapie o co chodzi z tym sikaniem
Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość

a ja po wizycie, z bioderkami wszystko super ale za 6 tyg na kontrole, bo ponoć może się coś zmienić a i mamy nosić się na żabę mały obsiusiał i obrzygał kozetkę no i po wyjściu z gabinetu był wielki płacz, pierwszy raz karmiłam na poczekalni, zasłoniłam się i heja

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
heeej, ja na szybko...znow-wiem

My nadal vhorujemy, maly tak kaszle ze teraz doszly nam inhalacje dodatkowe, w sumie 5 razy dziennie, plus starszy 3 razy dziennie i pol dnia mam z glowy O szczepieniu mowy nie ma, a potem ja lece z dziecmi do siostry na 3 tyg wiec nie wiem kiedy ja go zaszczepie

Ojjjj, zdrówka życzę w takim razie

Cytat:
Ja się nie szczepie, ze względu na pracę (też jestem n-lką) kiedyś sie nad tym zastanawiałam, ale jakoś w końcu sie nie zaszczepiłam, a teraz wydaje mi się, że mój organizm sam sie uodpornił.

Przez ostatnie dwa dni wkręcałam sobie, że chyba mam mało pokarmu, bo miałam miękkie piersi (ale mała się najadała) i wczoraj podczas karmienia wyobrażałam sobie, że mleko wypływa strumieniami i wypełnia brzuszek Milenki i dzisiaj obudziłam się z mokrą koszulą, dosłownie można było ją wyciskać, a idąc do toalety mleko spływało mi tymi strumieniami po kolanach teraz malutka spi już 3-cią godzine po spacerze, a mi piersi zaraz eksplodują
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 16:12   #4331
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma i co gorsza, nikt tam mnie nawet nie zapytał czy wszystko ok. Właściwie to dowiedziałam się od was o przeciwwskazaniach do szczepień. Przecież to oni powinni mnie uprzedzić w jakim wypadku powinnam sie wstrzymać, co zgłosić, gdyby się coś działo...

Ja bardzo rzadko choruję. Właściwie nigdy prawdziwej grypy nie miałam, przeziębienie raz na rok/dwa lata i bardzo się boję szczepień

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Gosia, o Adelkę nikt się nie upomina w sprawie tych szczepień?
Jak byłam u ortopedy to pielęgniarka pytała co ze szczepieniami. Powiedziałam że siostry syn miał powikłania neurologiczne po szczepieniu i czekam aż mała skończy trzy miesiące bo się bardzo boję. I powiedziała że ok ;-)

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość

A Adelka pewnie odsypia

Kurcze, to mamy podobnie z tym trzymaniem głowy, moja Milenka nie cierpi leżeć na brzuchu, za to w pionie trzyma pięknie głowe, obraca na prawo i lewo, podnosi do góry i ogląda sufit
dla Tymka za uśmieszek To chyba najwspanialszy widok dla mamy Ja też często mam łzy w oczach jak moje dzieciątko uśmiecha się do mnie swoją pełną bezzebną buźką

Wogóle jakaś taka bardziej emocjonalna się zrobiłam i dużo łatwiej sie wzruszam, tez tak macie? A jak oglądam "Porody" na PolsatCafe (a robię to z ogromną przyjemnością), to ryczę jak bóbr

Moje dziecko nie wiem czy jest delikatne i czy coś by Jej było, nie wiem, bo nie jem nowych produktów, to we mnie jest jakaś blokada Mam sporo zamrożonych malin z własnego sadu i jagody mam mrozone, może tego spróbuje, bo jestem z natury owocożercą i tego mi najbardziej brakuje

Troche bez sensu, że nie badają dziecka przed szczepieniem

Ja też przytyłam coś koło 15-18, nie wiem dokładnie, bo w ostatnim miesiącu ciąży juz sie nie ważyłam, bo miałam mega doła przez opuchlizne. Do wagi sprzed ciązy musze zrzucić 3 kg, ale ja chcę zrzucić co najmniej 5.
Do mnie właśnie przyszły książeczki i grzechotki na rączki z LAMAZE i powiem Wam, ze bardziej podobają mi się zabawki z PLAYGRO.

Mamuśka - jesteś naprawde niesamowitą i bardzo zaradną i zorganizowaną kobietą .
dla Natalki, biedna musi przechodzić te wszystkie badania, i dla Zuzi tez , to mądra dziewczynka, szybko załapie o co chodzi z tym sikaniem

Ojjjj, zdrówka życzę w takim razie

Ja się nie szczepie, ze względu na pracę (też jestem n-lką) kiedyś sie nad tym zastanawiałam, ale jakoś w końcu sie nie zaszczepiłam, a teraz wydaje mi się, że mój organizm sam sie uodpornił.

Przez ostatnie dwa dni wkręcałam sobie, że chyba mam mało pokarmu, bo miałam miękkie piersi (ale mała się najadała) i wczoraj podczas karmienia wyobrażałam sobie, że mleko wypływa strumieniami i wypełnia brzuszek Milenki i dzisiaj obudziłam się z mokrą koszulą, dosłownie można było ją wyciskać, a idąc do toalety mleko spływało mi tymi strumieniami po kolanach teraz malutka spi już 3-cią godzine po spacerze, a mi piersi zaraz eksplodują
Haha nie ma to jak siła wizualizacji ;-)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-31, 16:17   #4332
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

A ja chyba oszalałam, bo kupiłam dzisiaj Nince żyrafę Sophie
Naczytałam się jaka jest świetna i poddałam się Któraś z was mających starsze dzieci miała?
Stary 2014-10-31, 16:20   #4333
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to Cię mama zaszczepiła?
No normalnie, tak samo jak mi przez całą ciążę krew pobierała w domu, jak sobie spałam ona jest pielęgniarką i tym się zajmuje w przychodni. Więc jak mamy szczepionki już kupione, to całą rodzinę szczepi, nie chodzimy do przychodni w to zagłębie syfów. Co do badania lekarskiego przed szczepieniem, bo pewnie o to pytasz, to u nas w przychodni polega na pytaniu lekarza, czy się dobrze czuję, więc sobie sama na nie w domu odpowiadam

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Naczytałam się jaka jest świetna i poddałam się Któraś z was mających starsze dzieci miała?
Nie rozumiem fenomenu tej zabawki, ona nawet wizualnie nie jest jakaś porywająca, a cena spora. Ja teź się o niej naczytałam swojego czasu, ale odpuściłam.
Stary 2014-10-31, 16:45   #4334
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
nie badaja to rodzic ma ocenic czy się cos zlego dzieje
Cytat:
my mamy bo amelce babcia kupila ale ona na razie się nia nie interesuje

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

mamuska trzymam kciuki za natalke biedna tak mecza na tych badaniach, no i za zuzie żeby szybko opanowala umiejetnosc załatwiania się do toalety
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 17:14   #4335
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
No normalnie, tak samo jak mi przez całą ciążę krew pobierała w domu, jak sobie spałam ona jest pielęgniarką i tym się zajmuje w przychodni. Więc jak mamy szczepionki już kupione, to całą rodzinę szczepi, nie chodzimy do przychodni w to zagłębie syfów. Co do badania lekarskiego przed szczepieniem, bo pewnie o to pytasz, to u nas w przychodni polega na pytaniu lekarza, czy się dobrze czuję, więc sobie sama na nie w domu odpowiadam

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Nie rozumiem fenomenu tej zabawki, ona nawet wizualnie nie jest jakaś porywająca, a cena spora. Ja teź się o niej naczytałam swojego czasu, ale odpuściłam.
A,bo zapomniałam, że Twoja mama jest pielęgniarką ;-)
Stary 2014-10-31, 17:18   #4336
Ksandi
Raczkowanie

[QUOTE=motylek_555;4874878 6]Hania śpi sama w swoim pokoiku? Od kiedy?

Od 2 tyg. Wcześniej spała z nami w naszym łóżku, za nic w świecie nie chciała w swoim łóżeczku. W którąś sobotę mieliśmy gości, zasiedzieli się więc stwierdziłam, że położę małą w jej pokoiku w jej łóżeczku. Nawet usypiac jej nie musiałam. Zasnęła jak kamień - ja oczywiście latałam co chwilę sprawdzać czy wszystko ok. Niania elektroniczna też bardzo mi pomogła żebym nie ześwirowała z tym lataniem i zaglądaniem czy wszystko dobrze. Teraz już się mniej stresuję, Hania przesypia spokojnie całą noc, raz ją karmię. Ale wyczulona jestem tak, że nawet jak jęknie to ja zaraz oczy jak 5zł
Ksandi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 17:31   #4337
neska1412
Raczkowanie

[QUOTE=Ksandi;48752268]
Cytat:
Hania śpi sama w swoim pokoiku? Od kiedy?

Od 2 tyg. Wcześniej spała z nami w naszym łóżku, za nic w świecie nie chciała w swoim łóżeczku. W którąś sobotę mieliśmy gości, zasiedzieli się więc stwierdziłam, że położę małą w jej pokoiku w jej łóżeczku. Nawet usypiac jej nie musiałam. Zasnęła jak kamień - ja oczywiście latałam co chwilę sprawdzać czy wszystko ok. Niania elektroniczna też bardzo mi pomogła żebym nie ześwirowała z tym lataniem i zaglądaniem czy wszystko dobrze. Teraz już się mniej stresuję, Hania przesypia spokojnie całą noc, raz ją karmię. Ale wyczulona jestem tak, że nawet jak jęknie to ja zaraz oczy jak 5zł
My musimy wyremontowac pokój dla małego. I mąż coś ostatnio o tym wspomniał to myślałam, że mi serce wyskoczy. Ale mamy tak dziwnie usytuowany ten pokoj, troche daleko od naszego.
Czasami mam wyrzuty sumienia, że my śpimy razem i sie przytulamy a mały sam w łóżeczku i tak mi przykto ze masakra. Ciepłe kluchy się ze mnie zrobiły.
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 17:41   #4338
Ksandi
Raczkowanie

[QUOTE=neska1412;48752396]
Cytat:
Napisane przez Ksandi Pokaż wiadomość

My musimy wyremontowac pokój dla małego. I mąż coś ostatnio o tym wspomniał to myślałam, że mi serce wyskoczy. Ale mamy tak dziwnie usytuowany ten pokoj, troche daleko od naszego.
Czasami mam wyrzuty sumienia, że my śpimy razem i sie przytulamy a mały sam w łóżeczku i tak mi przykto ze masakra. Ciepłe kluchy się ze mnie zrobiły.

My na szczęście mamy pokój zaraz obok pokoiku małej. Jakie "ciepłe kluchy" jesteś super mamą i kochasz nad życie swoje dziecko. Ja odkąd Hania jest z nami wzruszam się jak widzę maleństwa w tv, zaraz po porodzie nawet popłakiwałam na reklamach z dziećmi...
Ksandi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 18:03   #4339
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
A,bo zapomniałam, że Twoja mama jest pielęgniarką ;-)
Haha, nie no nie dałabym się sile niefachowej zaszczepić. Ale moja mama to 42 lata doświadczenia w zawodzie.

[QUOTE=neska1412;48752396]
Cytat:
Napisane przez Ksandi Pokaż wiadomość

Mam identyczne myśli, synek ma łóżeczko obok naszego i też mi smutno, że my się tulimy, a on tam sam wczoraj mojemu męzowi o tym mówiłam, serio!

Mój syn się smieje w zabawie w akuku
Stary 2014-10-31, 18:49   #4340
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

My w grudniu się przeprowadzamy i chciałam od razu urządzać pokój dla Ninki. Tyle, że to tylko m-c więc nie wiem czy damy radę kłaść ją już samą spać. No ale cóż, zobaczymy Właściwie dla niej to też w pewnym sensie korzystniejsze, bo jak jest z nami w pokoju to musi słuchać jakieś dodatkowe odgłosy, głosy, sapy itd.
Stary 2014-10-31, 18:49   #4341
nagiAkt
Zadomowienie

Kurcze wydaje mi sie, ze to jest skok, i przez to Wiki tak je na raty. Przez 3 dni placze z byle powodu, ciezka ją uspic, no i wtedy tez zaczal sie problem z karmieniem.
Teraz Wiki ma 11tygodni i 3 dni. Czytalam, ze skok jest w 12. No nie wiem moze cos sobie wkrecam :bezradny:

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 18:56   #4342
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
My w grudniu się przeprowadzamy i chciałam od razu urządzać pokój dla Ninki. Tyle, że to tylko m-c więc nie wiem czy damy radę kłaść ją już samą spać. No ale cóż, zobaczymy Właściwie dla niej to też w pewnym sensie korzystniejsze, bo jak jest z nami w pokoju to musi słuchać jakieś dodatkowe odgłosy, głosy, sapy itd.
Co wy tam robicie przy dziecku
Stary 2014-10-31, 19:01   #4343
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
No... To co wszyscy

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Kurcze wydaje mi sie, ze to jest skok, i przez to Wiki tak je na raty. Przez 3 dni placze z byle powodu, ciezka ją uspic, no i wtedy tez zaczal sie problem z karmieniem.
Teraz Wiki ma 11tygodni i 3 dni. Czytalam, ze skok jest w 12. No nie wiem moze cos sobie wkrecam :bezradny:
Może być skok Daj jej parę dni jeszcze, pomęcz się i zobaczymy
Stary 2014-10-31, 19:02   #4344
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Rodzeństwo
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 19:09   #4345
motylek_555
Raczkowanie

U nas Milenka spala w koszu Mojzesza z nami w sypialni przez tydzien, moze troszke dluzej,pozniej miala nocne problemy z brzuszkiem i spala z nami w lozku,ale TZ bal sie z nia spac i przeniosl sie do pokoju cory i tak poki co zostalo, teraz mysle zeby jednak przeniesc Mala do kosza,ale nie wiem jak ja sobie z tym poradze nie wiem czy bede umiala bez niej spac
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 19:15   #4346
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
U nas Milenka spala w koszu Mojzesza z nami w sypialni przez tydzien, moze troszke dluzej,pozniej miala nocne problemy z brzuszkiem i spala z nami w lozku,ale TZ bal sie z nia spac i przeniosl sie do pokoju cory i tak poki co zostalo, teraz mysle zeby jednak przeniesc Mala do kosza,ale nie wiem jak ja sobie z tym poradze nie wiem czy bede umiala bez niej spac
A bez tż umiesz? ;-)
Kurcze ja sobie nie wyobrażam męża wyeksmitować z łóżka, tym bardziej z pokoju bo jest dziecko.
Ekhem. 10 minut temu moje dziecko skończyłam kąpać, nakarmiłam i ŚPI! mam nadzieję że jak ją pochwalę to się nie obudzi za 10 minut...
Cytat:
A bez tż umiesz? ;-)
Stary 2014-10-31, 19:17   #4347
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Biedny mąż
Stary 2014-10-31, 19:19   #4348
h4linka
Zadomowienie

Zaczyna się przeziębienie. Leci mi z nosa jak z kranu. Czy przy karmieniu cycem mogę brać rutinoscorbin i gripex hot na noc?
Stary 2014-10-31, 19:22   #4349
magie_mg
Raczkowanie

Cytat:
Zaczyna się przeziębienie. Leci mi z nosa jak z kranu. Czy przy karmieniu cycem mogę brać rutinoscorbin i gripex hot na noc?
Rutinoscorbin tak, ale chyba gripex nie bardzo. ..
magie_mg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 19:32   #4350
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magie_mg Pokaż wiadomość
Rutinoscorbin tak, ale chyba gripex nie bardzo. ..
Też tak myślę. Na katar w ciąży lekarz mi przepisał sinupret, to może przy kp też można?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości