|
|
#2341 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXII
@ iminka nie daj się! Z całego serca współczuję Ci całej tej sytuacji, wiem że czujesz się bardzo źle i że pęka Ci serce. Nie będę Cię oszukiwać, że te kilka/kilkanaście dni które teraz nastąpią będą dla Ciebie katorgą, że będzie Ci cholernie ciężko i że nie będziesz umiała się odnaleźć. Będzie źle, owszem, ale nie uciekaj od tego: wypłacz się, wykrzycz, powyklinaj tego ch.jka na czym świat stoi! Wyładuj wszystkie swoje emocje. Daj sobie taki tydzień na czarną rozpacz, a potem musisz się odciąć: skasuj jego numer telefonu, wszystkie wspólne zdjęcia, usuń go fejsbuka i najlepiej dupka zablokuj... Im mniej będzie rzeczy które Ci się z nim kojarzą tym szybciej będzie "zdrowiała" Twoja dusza
I kiedy zerwiesz wszystkie te łączące Was więzi, to już po miesiącu/dwóch powinno być Ci lepiej. A po pół roku...kto wie - może już będzie podobał Ci się ktoś inny... |
|
|
|
#2342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2343 |
|
Raczkowanie
|
Kiedyś myślałam, że jeśli ktoś nas zranił, olewał nas, zdradzał, nie szanował, że kogoś takiego jest łatwiej przestać kochać. Że po zdradzie automatycznie przestaje się kochać daną osobę. Ale sama się przekonałam, że często takiego drania jeszcze trudniej przestać kochać. Jeszcze bardziej się cierpi, a do tego ma się problem przy kolejnych relacjach. Boję się kogoś poznać, wpadam wręcz w panikę, że mogłabym kogoś poznać i ktoś znów miałby mnie zostawić.
|
|
|
|
#2344 |
|
Raczkowanie
|
Nie, to książka Wayne W. Dyera:
http://www.empik.com/pokochaj-siebie...mo0aAsEN8P8HAQ |
|
|
|
#2345 |
|
Raczkowanie
|
marmera chyba sama sięgnę po tę książkę, mam problem z pewnością siebie i z poczuciem własnej wartości. Mam kompleks osobowości i może skoro sama głęboko w siebie nie wierzę, to moi chłopacy też to wyczuwają, że nie jestem osobą wartą ich uczucia i miłości i dlatego mi nie wychodzi. Dość już się naczytałam książek na temat relacji damsko-męskich, jak uwodzić, jak być zołzą i nie podawać siebie na tacy, teraz czas na to by zająć się sobą. Też może moje podejście do własnej osoby może wynikać z tego, że w szkole raczej dzieciaki się ze mnie śmiały i z mojej nadwagi, nawet w liceum jeszcze mi dokuczano. Oczywiście minęło sporo czasu od tego, ale ja nadal się jaram, że w ogóle jestem zapraszana na imprezy, na wyjazdy ze znajomymi itp. Tylko brakuje mi tej perełki do szczęście, żeby ktoś mnie szczerze pokochał.
|
|
|
|
#2346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do mojego odpisałam dziś (wieeem nie mogłam się powstrzymać ) i w sumie gadaliśmy na luzie, jakbys nigdy nic między nami nie było...nawet czułam taką obojętność, trochę pomieszaną z irytacją..bo widzę, że się nie zmienił dalej jest niedojrzały i chociaż dogadujemy się to w związku już on nie potrafi sprostać niektórym zobowiązaniom. W sumie cieszę się, że z nim pogadałam, bo on teraz oczekuje pewnie, że się odezwe, a to się srogo przeliczy bo nie mam takiego zamiaru
|
|
|
|
|
#2347 |
|
Rozeznanie
|
A u mnie kolejny dzien dola
Tyle pieknych slow, obietnic. Jak to on nie potrafilby beze mnie zyc... Jeja, az mi sie niedobrze robi ale nie moge przestac o tym myslec zachowuje sie kompletnie irracjonalnie.
|
|
#2348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po co on się odzywał ? Zadzwonił, odebrałam ale nic konkretnego nie miał do powiedzenia, coś tam powiedział o sobie.. o coś zapytał ale zero słowa o nas. Nie rozumiem dziewczyny.. no i zapytał jeszcze czy mam kogoś ale po co ? Od początku zerwania najdłużej nie odzywał się jakieś 6 dni a tak to co chwile daje o sobie znać a mnie to boli bo czuje jego chłód, obojętność i mam wrażenie że nic nie przemyślał ani nie wyciągnął żadnych wniosków z tego co się stało i co zrobił.
|
|
|
|
|
#2349 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem ze jest Ci ciezko, tak jak mi i innym dziewczynom. Ale musisz sie uwolnic i zyc wlasnym zyciem. On nie wyciagnie zadnych wnioskow dopoki bedziesz na jego zawolanie. Zeby dodac Ci otuchy to mozemy sie umowic w ten sposob ze obie postaramy sie zerwac wiezi z exami, Ty przestaniesz odbierac telefony, ja przestane sprawdzac fb. Razem razniej ![]() Dzisiaj fb pokazal mi ze ex dolaczyl do grupy "jak udekorowac mieszkanie". A niech sobie mieszka sam, kupi koty i niech go zjedza
|
|
|
#2350 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo w Ciebie wierzę i trzymam kciuki! I wierzę (a raczej WIEM), że ktoś nas (i wszystkie dziewczyny tu) pokocha szczerą, wierną miłością |
|
|
|
|
#2351 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wróciłam z księgarni. Zakupiona, myślę że jak mi się spodoba to obok były inne książki o podobnej tematyce. Też mogą być przydatne, a w końcu teraz mam pełno czasu no i mogę kase na siebie wydawać, a nie na prezenty dla eks.
|
|
|
|
#2352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurde ja mogłabym się dopiąć z tym zaglądaniem na fb...teraz wiem, że już jest na jakimś biforze przed imprezą i to wcale nie pomaga ![]() Ciekawe ile bym wytrzymała...dzień chyba najdłużej :P |
|
|
|
|
#2354 |
|
Raczkowanie
|
byl znow ;( nie moge sie pozbierac ;(
|
|
|
|
#2355 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety nie wiem jak długo potrwa ta praca bo coś zaczynają kręcić. Na razie pracuję przez miesiąc później niewiadomo.Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
Ta praca skutecznie odciąga moje myśli od eksa.Cytat:
Przestań to robić bo to nie jest prawda! Może byłaś zazdrosna ale to co on wyprawiał to nie ma z tym żadnego porównania.Cytat:
Cytat:
![]() Hej Wczoraj wracałam padnięta po pierwszym dniu pracy i ... wyobraźcie sobie, że eks musiał mnie widzieć jak wracam i zaczaił się, zatarasował mi drogę i on chce rozmawiać! I powiedzcie mi teraz jak ja mam go unikać jak on zwyczajnie mnie śledzi i na siłę ze mną rozmawia? Nie dość, że ciągle do mnie pisze to jeszcze to! Oczywiście mówił jak to on się zmienia, że chodzi do psychologa, że nie potrafi o mnie zapomnieć i ciągle będzie mieć nadzieję. Uwierzcie dziewczyny, że miałam wtedy ochotę uciec jak najdalej stąd. Mam wrażenie, że nigdy się od niego nie uwolnię! Jego upór jest ogromny! Pytał setki razy czy na pewno nie chcę z nim być a jak mówiłam mu w oczy to i tak nic nie docierało |
||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2356 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Wczoraj wracałam padnięta po pierwszym dniu pracy i ... wyobraźcie sobie, że eks musiał mnie widzieć jak wracam i zaczaił się, zatarasował mi drogę i on chce rozmawiać! I powiedzcie mi teraz jak ja mam go unikać jak on zwyczajnie mnie śledzi i na siłę ze mną rozmawia? Nie dość, że ciągle do mnie pisze to jeszcze to! Oczywiście mówił jak to on się zmienia, że chodzi do psychologa, że nie potrafi o mnie zapomnieć i ciągle będzie mieć nadzieję. Uwierzcie dziewczyny, że miałam wtedy ochotę uciec jak najdalej stąd. Mam wrażenie, że nigdy się od niego nie uwolnię! Jego upór jest ogromny! Pytał setki razy czy na pewno nie chcę z nim być a jak mówiłam mu w oczy to i tak nic nie docierało na razie nie pozostaje Ci nic innego jak go ignorować , nie odpisywać itd. po prostu starać się nie reagować jednak jeżeli on dalej nie będzie Ci dawał spokoju to juz podchodzi pod nękanie... Dziewczyny doradźcie mi bo nie wiem co powinnam zrobić...dzisiaj zauważyłam że nadal mam płytę ze studniówki mojego eks... całkiem o niej zapomniałam i nie wiem co teraz, wolałabym się do niego nie odzywać , teraz to by wyszło jakbym szukała pretekstu do spotkania, zresztą on sam się nie odzywa od rozstania, więc to oznacza że ma mnie kompletnie gdzieś. Jak sądzicie co powinnam zrobić ? na razie schowałam płytę i zaproszenie głęboko do szafy żeby tego nie widzieć. Edytowane przez ineedyouu Czas edycji: 2014-10-31 o 20:29 |
|
|
|
#2357 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W najgorszym razie będziemy chodzić cały czas pijane, ale zadowolone Cały czas będzie biforek, afterek i imprezka
|
|
|
#2358 |
|
Raczkowanie
|
wyslij mu poczta to plyte.
|
|
|
|
#2359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Te kary to może nie najgorszy pomysł.. Facebook to jeszcze jakoś przejdzie ale jak on dzwoni to pojawia sie nagle milion pytań co on chce, po co dzwoni, czy coś się stało itd. Ta ciekawość i chęć odebrania jest nie do opisania ![]() A ja dziś znowu ryczę i nie moge się uspokoić.. bezsilność w tej sytuacji mnie ''zabija'' |
|
|
|
|
#2360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chociaż w sumie to akurat idzie mi dobrze i praktycznie caly czas mam go wyłączonego :d
|
|
|
|
|
#2361 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2362 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny jak wieczór? Ja siedze.... pije piwo.... myślę, zastanawiam się....
Niby tam pisał do mnie wczoraj jakieś buziaczki, czułe słówka,ale..... Co mi z tego ? Dzisiaj nawet nie rozmawialiśmy,wysłał tylko jakąś piosenke... bez sensu. Czuję ,że gdzieś hucznie spędza ten piątkowy wieczór, ale jeśli by mnie na prawdę kochał to każdą chwilę spędzałby ze mną.... Chyba odejdę od niego..... zanim on odejdzie ode mnie. Piszę to.... i wiecie? Tak go kochałam, kocham,ale wyzbyłam się emocji. Łza mi już nie poleci, jestem warta wiele, prawdziwego szczęścia.... Brakuje mi miłości , a nie czułych słów, on mi tego nie da..... Edytowane przez izolcia Czas edycji: 2014-10-31 o 21:26 |
|
|
|
#2363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dobra z tym to wytrzymam bo płakać nie płacze, a dzwonić to on nie dzwoni Gorzej z obserwowanem fb ! ale damy rade!![]() No i ja wiem, że on do mnie napisze na fb jeszcze ehhh ale bycie olewczą mi dodatkowo pomaga
|
|
|
|
|
#2364 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
:d
|
||
|
|
|
#2365 |
|
Raczkowanie
|
Wysłanie pocztą niby dobre rozwiązanie ale jakoś nie w moim stylu...poza tym rozstaliśmy się raczej w zgodzie, spokojnie bez krzyków, wytykania sobie błędów, oczywiście padło słynne ''zostańmy przyjaciółmi'' hmm kusząca propozycja ale nie
Myślę ,że albo płyta zostanie na razie u mnie zagrzebana na dnie szafy i dopiero mu ją dam jak sam się zorientuje że jej nie ma ,albo po prostu przekaże któremuś z jego kolegów lub koleżanek
|
|
|
|
#2366 |
|
Raczkowanie
|
Serio się trzeba powstrzymać, bo alkoholiczki się z nas porobią
Ja mam zamiar zacząć sobie oglądać ''Seks w wielkim miescie'' heh btw. widziałam, że jest również wątek ''Zmiany po rozstaniu"...ja jakiś tydzeń temu pofarbowałam włosy ( z bardzo ciemnego brązu na średni blond) i planuje jeszcze rozjaśniać... faktycznie tak jakby to pomogło
|
|
|
|
#2367 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też kiedyś zostałam potraktowana przez faceta jak śmieć, a jak już się pozbierałam i odbudowałam poczucie własnej wartości, to znów mnie trafiło i znów dostałam kosza. Choć jak sobie myślę, że znów miałabym kogoś poznać i to zakończyłoby się tak samo, to popadam w płacz i panikę. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2368 |
|
Raczkowanie
|
Co do tego sledzenia nachodzenia. Policja g zrobi. Jak moj mnie wyzywal grozil mi w smsach stal pod drzwiami moimi zlozylam doniesienie siedzialam na komisriacie 3 godz spisywalam wszystko cytaty smsow gdzie bylo wyraznie ZABIJE CIE itd nic nie zrobili dostalam pismo. ODRZUCONE Z POWODU BRAKU DOWODOW
![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- co do zmian. Chce farbowac wlosy na braz mam swoj naturajny taki ciemny blond wiecie taki mysi nijaki taki i jutro kupuje farbe |
|
|
|
#2369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurde właśnie, dużo dziewczyn tu się wypowiadało na ten temat, że najlepszy kontakt to brak kontaktu...co prawda ja nie mam jako takiego z moim, wczoraj do mne napisał, ale wiem, że znowu to zrobi :/ a ja nie umiem nie odpisać :/ chyba musze się ''oparzyć'' żeby zrozumieć... |
|
|
|
|
#2370 |
|
Raczkowanie
|
A nie możesz przekazać przez jakiegoś znajomego albo wysłać pocztą?[/QUOTE]
Pewnie że mogę, tak właśnie myślałam ale mam dziwne poczucie że wtedy on uzna mnie za tchórza, pomyśli że nawet nie umiem mu głupiej płyty osobiście oddać |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.

) i w sumie gadaliśmy na luzie, jakbys nigdy nic między nami nie było...nawet czułam taką obojętność, trochę pomieszaną z irytacją..bo widzę, że się nie zmienił dalej jest niedojrzały i chociaż dogadujemy się to w związku już on nie potrafi sprostać niektórym zobowiązaniom. W sumie cieszę się, że z nim pogadałam, bo on teraz oczekuje pewnie, że się odezwe, a to się srogo przeliczy bo nie mam takiego zamiaru
Tyle pieknych slow, obietnic. Jak to on nie potrafilby beze mnie zyc... Jeja, az mi sie niedobrze robi ale nie moge przestac o tym myslec 

Przestań to robić bo to nie jest prawda! Może byłaś zazdrosna ale to co on wyprawiał to nie ma z tym żadnego porównania.