|
|
#1381 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Invimed wrocław
Mała znalazłam lek dla mężczyzn salfazin, podobno też ma za zadanie poprawę ilosci plemników, słyszałyście moze o tym leku?I jak przyszła wstrętna@?ja miałam dzisiaj mieć wizytę po invitro kontrolna , i dostałam @ wcześniej o 10 dni
wkurzyłam się bo nie musiałabym brać dzisiaj urlopu bo miałam na popołudniu wizytę, a tak dupa trzeba wziąść urlop
|
|
|
|
#1382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eleo wierzę, że Ci się uda załatwić dokumentację. Przecież to kurde lekarze też ludzie. Powinni zrozumieć drugiego człowieka. Trzymam kciuki, żeby Ci łatwo poszło ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- hehheehe myszko będziesz brana co rano z tego co Tola pisze co to kurde z viagrą? hihi @ jeszcze nie przyszła i nie czuję, żeby miała przyjść. Wczoraj czułam, a dzisiaj nic. Oprócz wirów w bani cały dzień czuję sie super Eleo nie robię baty tylko najpierw sikańca, bo mam dość dziergania moich żył
|
|
|
|
|
#1384 |
|
Raczkowanie
|
My i tak z M planowaliśmy w klinice dopiero od nowego roku zacząć. Więc na pewno zaczekamy jeszcze ten miesiąc i w grudniu podejmiemy konkretne decyzje. Wolelibyśmy Wrocław, bo bliżej mamy niż np do Opola. Ale narazie więcej się dowiedziałam przez tel i z meili od dr z Opola niż na wczorajszej wizycie. Też czytałam pozytywne opinie o dr Jakubów więc tymbardziej się wczoraj nie miło zaskoczyłam. No ale lekarza można zmienić. I każdy człowiek ma prawo mieć gorszy dzień
![]() Z tymi kariotypami to rzeczywiście dziwne, że w jednej klinice są dwie wersje:/ |
|
|
|
#1385 |
|
Raczkowanie
|
Mala na wynik teściora będe czekała
|
|
|
|
#1386 |
|
Raczkowanie
|
hehe
i co teraz, jakby był ze mna na miejscu nie narzekałabym a tak jest za granica i zarabia na zabiegi
|
|
|
|
#1387 |
|
Raczkowanie
|
Napisałam się i wszystko mi zniknęło
![]() Tola źle mnie zrozumiałaś, nie podważam decyzji lekarzy, nie twierdzę, że badania robisz niepotrzebnie, absolutnie - po prostu patrząc OBIEKTYWNIE widzę ile dodatkowych pieniedzy musimy włożyć w nasze starania, nie przeliczam dziecka na pieniądze, bo szczęścia nie da się przeliczyć -mam po prostu świadomość, że dla klinik jesteśmy duuuuużym źródłem dochodu. Uwierz mi, że ja też poświecam wiele żeby jakkolwiek posunąć nasze starania do przodu i nie jest to łatwe. Życzę Ci z całego serca, żebyście na Święta mogli się cieszyć z dobrej nowiny. Dziadzia - przykro mi, że wizyta nie przebigła po Twojej myśli. Jakie masz plany? Mala trzymam mocno kciuki - ból minął, więc może jednak????? Eleo, jestem pewna, że od swojej lekarki wyjdziesz z zaświadczeniem, przecież zna Cię, wie że się leczysz. Kiedy masz IUI? |
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kup inne, bo biedak oszaleje, albo rękę przeciążyTola ja wiadomo, że mam nadzieję, ale już tyle razy się zawiodłam, że już mam podejście jakie mam. Na siłę sobie po negatywnym wmawiam, że nic się nie stało. Kciuki możecie trzymać ![]() Dzidzia ja nie bardzo wiem o co Tobie chodzi? czy nie chodziło Ci właśnie o kwalifikację czy chciałaś jeszcze leczenia jakiegoś próbować? ale jak nie widział za bardzo wyjścia to może dobrze o nim świadczy, że nie chciał Was naciągać na leki, IUI itp. A to zaświadczenie? To chyba dobrze, że nie musisz latać po lekarzach którzy łachę robią, że Ci zaświadczenie wypiszą. Niejedna z naszego forum się tu przecież użerała z konowałami. Teraz Eleo musi walczyć o zaświadczenie. Może Ci się wydawało, że tak byle jak obejrzał, bo dla niego wystarczy rzut oka i wie wszystko. Ma to na co dzień. Nie wiem. Nie mogę się wypowiedzieć na temat tego dr, bo go nie znam, ale dziewczyny go chwalą. A na jaki czynnik Was chciał kwalifikować? może tak się jakoś negatywnie nastawiłaś przez tę godzinę obsuwy? |
|
|
|
|
#1389 |
|
Raczkowanie
|
Dziadzia - napisalaś wyżej co dalej
![]() Może faktycznie warto spróbować do kogoś innego, zaufanie jest najważniejsze
|
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Karmelko trzymaj, trzymaj kciuki a nóż widelec będzie |
|
|
|
|
#1391 |
|
Raczkowanie
|
Mała chciałam się dowiedzieć czy lekarz w naszym przypadku zaproponowałby jakieś leczenie poza ostatecznym krokiem jakim w tej sytuacji jest in vitro. Zakwalifikowani zostaliśmy ale nie wiem na jaki czynnik, bo takiej informacji również nam dr nie udzielił. Masz racje, że może lepiej, że nie naraża nas na koszty leków, IUI itp bardzo mnie to cieszy, le to jest mój 1 cykl od dwóch lat w którym biorę clo ( czyli 1 stymulowany) ... no i nie uważasz, że dziwne jest, że każda z Was musi się użerać z lekarzem o zaświadczenie a ja nie muszę go wcale mieć? i bez niego się kwalifikuje? wszystko super jeżeli tak jest
Ale jeżeli później musiałabym pokryć koszty in vitro bo mi się refundacja nie należy?, moja dokumentacja z wizyt będzie miała pełne 2 lata dopiero na koniec lutego. Zgodzę się z Tobą, że ma obcykane przeglądane dokumentacji, ale jeżeli ją przegląda a później twierdzi, że brakuje mi przykładowo drożności,czy badania horomnów a wynik był i go czytał chwile wcześniej to chyba nie był skupiony na przeglądaniu?;/ Niestety nie jestem w pełni zadowolona, bo chociażby z Twojego opisu miałam wrażenie, że zostałaś potraktowana konkretnie, skrupulatnie - niestety nas tak nie potraktowano. Czas oczekiwania mnie nie zniechęca do lekarza, jestem przyzwyczajona do oczekiwania na wizytę. Absolutnie nie oceniam lekarza, również czytałam wiele pozytywnych opinii na temat pana dr i nie wątpię w Jego kompetencje jeśli o to chodzi. Ale tak jak napisałam mnie osobiście nie przekonał do siebie.
Edytowane przez dziadzia237 Czas edycji: 2014-10-30 o 21:05 |
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty miałaś jakieś IUI czy coś? Może pisałaś, ale nie chce mi się przekopywać forum Jak wyglądało Twoje leczenie te 2 lata temu i ile cykli w sumie miałaś stymulowane?---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Dobra doczytałam już dzidzia Twój post i stwierdzam, że to bardzo ale to bardzo dziwne, że Was zakwalifikowali. IUI nie mieliscie, stymulacja 1 na CLO i wyniki wszystkie ok? dobrze zrozumiałam. Jak tak to ja nie wiem o co chodziło Jakubowi czy jak mu tam |
|
|
|
|
#1393 |
|
Raczkowanie
|
Dziadzia cholernie to dziwne. A wypełnialiście już papiery? W instrukcji jest napisane jak dobrze pamiętam, że muszisz być przynajmniej 6 cykli stymulowana. A gdzie dwa lata dokumentacji? Jak można nie powiedzieć na co kwalifikacja. A spotkanie z realizatorem miałaś? Bo u nich inna osoba się tym zajmuje. Dopiero jak podpiszesz regulaminy u realizatora jest umawiana wizyta kwalifikacyjna z lekarzem i to ta wizyta ostatecznie decyduje o kwalifikacji bądź nie.
|
|
|
|
#1394 |
|
Raczkowanie
|
Żadnych papierów nie wypełnialiśmy. Nie mieliśmy wizyty z realizatorem. Umówiliśmy się tylko na te konsultacje bezpłatną, żeby się dowiedzieć co nam zaproponują.
Miałam 2 inseminacje na cyklu naturalnym ( z racji, że owulacje są dobre, nasienie jest super) i za tydzień efekty 3 inseminacji już na stymulowanym cyklu na clo. Nic na pęknięcie nie miałam. Ale na wizycie nie miałam żadnych protokołów z inseminacji, bo ich jeszcze nie mam są w karcie u mojego lekarza. Również nie miałam żadnego zaświadczenia od kiedy się lecze...i kurcze może się czepiam, ale właśnie to mnie najbardziej zaskoczyło? miałam tylko wydruki z pojedynczych wizyt jak przebiega owulacja i osobno wyniki wykonywanych badań. No nie wiem już sama, czy wizyta była dziwna czy może to ja jakoś dziwnie zinterpretowałam. No cóż. Do in vitro i tak chcieliśmy dopiero od stycznia więc mamy czas na przemyślenie, skonsultowanie się z innym lekarzem i podjęcie decyzji gdzie i u kogo. |
|
|
|
#1395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dupek wywołuje okres czy opóźnia? bo już w końcu nie wiem
|
|
|
|
#1397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziadzia a zerknij na swoje konto on-line w invikcie. Dostałaś identyfikator? Tam będziesz miała napisane co na wizycie i jakie zalecenia. |
|
|
|
|
#1398 |
|
Wtajemniczenie
|
Mala i co?????????????????????
Ja douphaston brałam prawie przez cały I trymestr na podtrzymanie
|
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Gruba i wyraźna 1 krecha. Zero nawet cienia 2
To zastało czekanie na okres i pewnie póki nie przyjdzie będę sie głupio łudzić, ale test nie jest przecież taki pewny, bo na ulotce napisali "wysoka czułość testu 25 mlU/ml", a w laboratorium jest od 5 czy 6 mlU/ml. Moja przyjaciółka zrobiła test w 2 dniu spodziewanej miesiączki wyszedł negatywnie. Dopiero za 2 dni pozytywny. Dobra kogo ja oszukuje
|
|
|
|
#1400 |
|
Zadomowienie
|
mała,
|
|
|
|
#1401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki kochane, ale pierwszy szok i rozczarowanie przeszło i dotarła brutalna prawda. Nie będę się łudzić. Wystarczy rozczarowań jak na 1 cykl. Wiem, że coś robię w tym kierunku dzidzia i to mnie pociesza
|
|
|
|
#1403 |
|
Raczkowanie
|
Mala przypomniało mi się co o dupku mówił dr Lachowski. Dwa dni przed spodziewaną @ zrobić betę jeśli jest negatywna odstawić dupka i czekać na @, jeśli jest pozytywna brać dalej. Testy mogą wyjść pozytywne nawet dopiero w 28 dni po zapłodnieniu! Zrób koniecznie betę. Wiem że ciężko, ale musisz wiedzieć na czym stoisz to tez dla Twojego zdrowia. Ja po zrobieniu bety przynajmniej przestałam dopatrywać się drugiej kreski na teście. Moja sąsiadka w 5 6 tygodniu miała test negatywny, nie poszła na betę bo twierdziła, że ma nieregularne okresy i poszła do lekarza a tam już fasolka!!! Trzymaj się dzielnie, całym serduchem jestem z Tobą
|
|
|
|
#1404 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie, w pon trzecia iui.
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już mam dostać to mam nadzieję, że jutro to nie będę musiała jechać z mężem do jego rodzinki. Za zmarłych mogę sie pomodlić nawet w domu, a żywi zadają za dużo zbyt bolesnych albo głupkowatych pytań na ten temat. A mnie znowu będzie szlag jaśnisty trafiał. Może mam kurde wziąć historię choroby, wyniki badań itd? Na szczęście jestem zadziwiająco spokojna jak na dni przed @. Może dupek działa, bo jest też na PMS albo prolaktyna mi spada Dzisiaj następna dawka Dostinexu.
|
|
|
|
|
#1406 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi co musi zawierac takie zaswiadczenie od lekarza prowadzocego. Na swoim ktore dostarczylam bylo napisane od kiedy staram sie o dziecko i napisane ze posiadam wiele badan ktore skserowalam i dostarczylam . Czy to wystarczy? We wtorek mam miec wizyte kwalifikacyjna i juz chyba swiruje ze cos bedzie nie tak ze takie zaswiadczenie nie wystarczy , ze jeszcze cos bedzie brakowac itp. , do tego nie ma jeszcze mojego wyniku histopatologicznego
Mała przykro mi
|
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tych 2 kresek.A gdzie Ty idziesz na tę wizytę kwalifikacyjną? Do Invimedu? Wiesz co ja już widzę, że to zależy zarówno od lekarza co ma być na zaświadczeniu bez względu na to jaka to klinika |
|
|
|
|
#1408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1409 |
|
Raczkowanie
|
Brawo!!! Będę mocno trzymała kciuki
http://www.naukawpolsce.pap.pl/aktua...tan-serca.html Edytowane przez Tola_Lola Czas edycji: 2014-10-31 o 18:47 |
|
|
|
#1410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.

wkurzyłam się bo nie musiałabym brać dzisiaj urlopu bo miałam na popołudniu wizytę, a tak dupa trzeba wziąść urlop 

co to kurde z viagrą? hihi @ jeszcze nie przyszła i nie czuję, żeby miała przyjść. Wczoraj czułam, a dzisiaj nic. Oprócz wirów w bani cały dzień czuję sie super![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)