|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Mam ciasto od teściowej w lodówce
huehue przypomniałam sobie A wieczorem jadę na wyżerkę do brata i bratowej, jutro się będę toczyć
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na oboad zrobilam fasolke po bretonsku i zamrazam bo tz chce zamowic pizze a wrocil z dlugiej i meczoncej trasy wiec sie zgodzilam.
|
|
#2074 |
|
Raczkowanie
|
Ja zrobiłam dziś pulpety w sosie koperkowym ale nawet nie ruszyłam bo przez choróbsko totalnie nie mam apetytu
jutro na bank odpuścimy mszę na cmentarzu, pojedziemy tylko znicz zapalić.Zdradzę Wam, że z jednej strony nie mogę się doczekać synka na świecie, ale z drugiej boję się, że będę tęsknić za ciążą i tymi słodkimi kopniaczkami. Boję się, że sobie nie poradzę z małym, że będę chodzić niewyspana, że nie będę mieć cierpliwości... A ciąża to taki piękny stan i tak cudownie ją znoszę że mogłaby trwać wiecznie. Mam nadzieję, że nie odbierzecie mnie źle i nie wyjdę na jakiegoś potwora. Po prostu chyba bardzo boję się tych zmian i tego, że nie dam rady...
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis bylam z wizyta u 3 tygodniowego bobasa jaka ona slodka
ze juz nie moge sie doczekac kiedy tez takie szczescie bedize obok. Fakt ze obawy saczy dam rade ale czemu mamy nie dac. Musimy dac
|
|
#2076 |
|
Rozeznanie
|
Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Odebrałam wyniki wymazu z pochwy i same bakterie
Wysłałam wyniki do gin i czekam na odpowiedź. Jak myślicie co mi zaleci? Martwie się ![]() W warunkach tlenowych wyhodowano : SAPROFITYCZNĄ FLORĘ POCHWY WZROST OBFITY (+++) Wyhodowano: Escherichia coli, Enterococcus species, bakterie z grupy KESC Komentarz do sprawozdania : Grupa KESC obejmuje rodzaje: Klebsiella, Enterobacter, Serratia,Citrobacter.
Razem od 5.04.2004 Żona od 16.02.2013 Edytowane przez NaamaH6669 Czas edycji: 2014-10-31 o 20:09 |
|
|
|
#2077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla odprężenia i relaksu zrobiłam sobie pańską skórkę. Ciekawe, czy mi wyjdzie - trzeba czekać przynajmniej 6 h..
|
|
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeszcze nie urodziłam, ale mam rozwarcie na jeden luźny palec
. Teraz czekamy mały ma 2700g. a ja wróciłam do domubo na ktg słabe skurcze się pisały .
|
#2079 |
|
Raczkowanie
|
Lolcia to trzymamy kciuki zeby wszystko było w porządku
![]() Dolores az musialam z ciekawości wygooglowac co to pańska skórka :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2080 |
|
Rozeznanie
|
Tez musialam sprawdzic co to ta skorka, dziwna nazwa.
w rejonach mojego tz sa jakies odpusty i sprzedaja tam dziwne, długie cukierasy. a w szczecinie to tylko pasztet Lolcia, mały juz nie taki mały ale jeszcze niech posiedzi w brzuszku
|
|
|
|
#2081 |
|
Raczkowanie
|
Też nie wiedziałam, co to pańska skórka, myślałam, że jakaś maseczka czy coś
![]() ale 6h z maseczką siedzieć - trochę słabo Lolcia - duży dzieć! leż i się nie przemęczaj
|
|
|
|
#2082 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do kolejnej części Twojej wypowiedzi Karooka - w sumie to rozumiem to. Ja nie mogę się doczekać i chciałabym urodzić córeczkę choćby zaraz, ale z drugiej strony też wiem, że na początku może nie być tak kolorowo. Będą nerwy, będą płacze.. Trzeba będzie się jakoś odnaleźć w nowej sytuacji. Miejmy nadzieję, że wszystkie jak tu jesteśmy poradzimy sobie jak najlepiej będziemy umiały
|
|
#2083 |
|
Raczkowanie
|
Eh dziewczyny mam problem... mieszkamy z tesciami z mezem na 2 pokojach a wlasnie nam tesciowa powiedziala ze starszy brat z zona i dwojka dzieci ( w tym jedno z wrzesnia) przyjada na swieta... eh niby fajnie bo rodzinne swieta ale z drugiej taki tlok jak ja bede swiezo po porodzie to nie bardzo mi sie usmiecha... uwazacie ze przesadzam czy mam prawo byc troche niezadowolona ta sytuacja... :/?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2084 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2085 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)))Ciekawe z tą pańską skórką, to musi byc regionalne bo nie wyobrażam sobie żeby tu ktos nie wiedział
|
|
|
|
|
#2086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() polecam przepis https://www.youtube.com/watch?v=6RyulerTP1A |
|
|
|
|
#2087 |
|
Raczkowanie
|
Karooka z noclegiem... na 5 dni.... tesciowie pojda spac do dziadka bo mieszka sam ale tak czy inaczej tyle ludzi jak my bedziemy chwilke po porodzie ( termin mam na 16) to bedzie masakra...
|
#2088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2089 |
|
Raczkowanie
|
Gdyby nie fakt ze to bedzie zima i ze moi rodzice mieszkaja 300 km od nas to bym wziela mala i pojechala tam w spokoju spedzic swieta ale niestety nie mieszkam u siebie wiec nie mam za duzo do gadania...
|
#2090 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O kurcze 5 dni? To już przesada. Zamęczysz się biedna bo przecież przy gościach trzeba robić. Nie można jakoś tego odkręcić? A twoi rodzice daleko mieszkają? Może na ten czas przeniosła byś się do nich? |
|
|
|
|
#2091 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym się postawiła i zaproponowała przyjezdnej rodzinie wynajęcie pokoju /kwatery na ten czas. To nie do pomyślenia żebyś musiała się użerać z gośćmi i jeszcze z małymi dziećmi które napewno nie zapewnia Ci spokoju
|
|
#2092 |
|
Rozeznanie
|
A tz nie może pogadać z rodzicami? Powiedzieć że dopiero co urodzisz i chcielibyście mieć w święta trochę odpoczynku?
|
|
|
|
#2093 |
|
Raczkowanie
|
No wlasnie moi mieszkaja zbyt daleko
juz od razu powiedzialam tesciowej ze mimo szczerych checi ale nie bede mogla sie angazowac w przygotowanie wiec bede z malutka dochodzic do siebie w swoim pokoju. Na szczescie mam kochana tesciowa i jest wyrozumiala i sama mowila ze nie pozwolilaby mi latac przy gosciach. Szwagier bez zaproszenia sam stwierdzil ze przyjezdzaja i tesciowie nie mieli serca im powiedziec ze sie nie zgadzaja. Eh ciezka sytuacja...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Oj czuje ze bedzie ciezko ale jakos podolam tesciowie i tz sie ciesza bo z bratem rzadko sie widuja i tz uwaza ze wyolbrzymiam... bedzie wojna z nim cos czujeWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2094 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze ale to nie tz rodzi, nie będzie karmił i nie będzie spał w nocy. Ja rozumiem że chciałby się zobaczyć z bratem i jego rodziną ale szkoda że jego brat nie wziął pod uwagę to że będziesz po porodzie i to ciężki czas dla Ciebie. Zwłaszcza że sami przez to niedawno przechodzili i wiedzą co to opieka nad malutkim dzieckiem.
|
|
|
|
#2095 |
|
Raczkowanie
|
Chrmisette mi tego nie musisz mowic.
ich dziecko to podobno ideal nie placze tylko je i spi wiec mysla ze kazde takie jest... przykro mi ze nie licza sie ze mna ;(Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A nie masz kogoś bliżej z rodziny? Wiem że nastawiasz się ze dasz radę, ale za dużo na głowie też nie powinnaś mieć. Kurcze strasznie współczuje Ci tej sytuacji Niby plus że zobaczycie się z rodziną ale nie powinno to się odbywać Twoim kosztem. Mam nadzieję że znajdziesz siłę na to wszystko i że Twój tż zrozumie Cię i pomoże Ci we wszystkim.
|
|
|
|
|
#2097 |
|
Raczkowanie
|
Cala rodzine mam tam gdzie rodzice niestety a co do szwagierki to RACZEJ nie jest taka ale kto wie... mam nadzieje ze rodzina bedzie wyrozumiala ze nie bede nad nimi skakac...
|
#2098 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2099 |
|
Raczkowanie
|
Ja sobie tez
|
#2100 |
|
Rozeznanie
|
sweet olcia- ja ci bardzo współczuje! Pozatym nie wiesz czy urodzisz 16go, rownie dobrze mozesz urodzic później i wrócić do domu z 3dniowym maluchem akurat na świeta, zmeczona, w nowej sytuacji, nie daj boże z jakimś baby bluesem to szału dostaniesz znimi jak sie tak złoży w czasie. Wspołczuje szwagra dla mnie to egoista bez rozumu, prosze cie, jak można sie wpakowac na świeta, wiedzac ze warunki mieszkaniowe sa nienajlepsze i ty po porodzie. Teściowa mówisz fajna, ale mimo wszystko mogła im coś powiedziec, żeby sie nie obrazili ale ze to moze w tym roku nienajlepszy pomysł,albo przekimali u kogoś z rodziny, nie wiem. Musisz dac rade, moze akurat tak źle nie będzie
Ja po porodzie miałam depreche i byłam wykończona, co chwile płakałam a ciagle mielismy gosci jzu na drugi dzień!!tez mieszkalam u tesciów wtedy... to była dla mnie masakra i też świeta hehe Ale uszy do góry, ułoży sie samo ![]() Kupiłam dzis babeczka z kubeczka- nawet to dobre
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

huehue przypomniałam sobie

jutro na bank odpuścimy mszę na cmentarzu, pojedziemy tylko znicz zapalić.

. Teraz czekamy