Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-31, 12:23   #2041
Suqub
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Jak rogaliki nie wyglądają ale uczę się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1414754562360.jpg (107,5 KB, 42 załadowań)

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 12:37   #2042
Trusiulandia
Zakorzenienie

Lolcia trzymam kciuki!

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 12:46   #2043
maczuma
Rozeznanie

Suqub,
Stary 2014-10-31, 12:47   #2044
Linka1984
Zakorzenienie

bimbunia_ ja jakiś czas temu pisałam tu o swoim problemie z pralka przejrzałam wiele forów , stron apropo pralek jak czyscic i wszyscy pisali o dosmestosie. Zadzwoniłam na serwis Aristona i facet powietrdził jak mam to zrobic. To jedyna metoda zabicia wszystkich zyjątek bo środki do czyszczenia pralek tylko kamień zabijają ale nie zywe istoty. Zrobilam według instrukcji - wyprałam 1/2 butelki zielonego domestosa w 90 stopniach , kolejne pranie pusciłam na 90 stopni ale z octem goracym i pralka jak nowa , czysta i pachnąca wiec nie wiem skad u Ciebie wybuch

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 12:50   #2045
karooka
Raczkowanie

Suqub - Jadłabym!
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 13:03   #2046
Trusiulandia
Zakorzenienie

Inka wymasowana?

Ja coś też gorzej się czuję dzisiaj..żebyśmy wszystkie nie zaczęły rodzić dziś :-D

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-31, 13:26   #2047
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość
Chciałabym się poskarżyć i przestrzec, że skorzystałam z tej metody oczyszczania pralki domestosem i octem i efekt "rewelacyjny" bo muszę kupić nową pralkę. Otóż od domestosa po prostu wybuchła, wywaliło korki zrobiło się spięcie piana eksplodowała, armagedon. Dodam że to nie jakiś grat tylko dobra duża kilkuletnia pralka za kupę pieniędzy, z którą nigdy nie było problemu. Dzieci nie próbujcie tego w domu.
Powiem szczerze ze w szoku jestem. Ja tak czyscilam mnostwo pralek róznych firm i w różnym wieku ( w poslce wynajmowalam mieszkania z pralkami i zawsze tak czyscilam przez pierwszym uzyciem) i nigdy mi czegoś takiego sie nie przytrafiło
Doczytalam ile dałas- może rzeczywiście za duzo, ja zazwyczaj mniej uzywałam: czyscilam gumy i pojemnik na proszek + dolewalam mniej wiecej tyle co proszku/plynu do prania
Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Ehhh można zgłupiec. Jedni piszą tak, inni inaczej dziękuję za radę, ale chyba i tak zrobię po swojemu i kupię
I to najlpesza metoda
Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Wczorajsza wizyta u mojej Pani Dr. zadecydowała o dzisiejszym ściągnięciu krążka w warunkach szpitalnych. Mam wziąć torbę, bo mogę zacząć od razu rodzić. Mamy być na terenie szpitala ok 2h, jeżeli nie będzie akcji, to chyba(?) wracam do domu i czekam, do 2 tyg powinnam się rozwiązać.
Dziecko ma ponad 2,5kg dostało zastrzyki na płucka w 28tyg, więc myślę że będzie ok .
Dam znać po powrocie do domu, lub po porodzie.
Buziaki
Trzymamy kciuki by wsytzsko było dobrze Moja znajoma co miała krązek, rozpakowała sie tydzień po terminie, a tez siedziała na bombie po zdjęciu
Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
tymi rozmowami o łososiu zrobiłyście mi smaka na rybkę
makreli wędzonej bym zjadła o mamuśku
Inka a ciebie już wymasowali w tym szpitalu czy dopiero czekasz :p
O ja, makreli tez bym zjadła A o lososiu wędzonym to marzę
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 13:52   #2048
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Teoretycznie czop odchodzi czasem na 2 tyg przed porodem, ale pamiętam, że rodzące po raz drugi na forum napisały, że czop odszedł i lądowały na porodówce tego samego dnia. Daj znać co się dzieje

Dziewczyny czopu nie da się przeoczyć To tak jak byście miały w majtkach pół miseczki galaretki ;p
Czyli jak odnajdę takiego czopka w gaciach, to co mam robic? jechac do szpitala?
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 14:12   #2049
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
bimbunia_ ja jakiś czas temu pisałam tu o swoim problemie z pralka przejrzałam wiele forów , stron apropo pralek jak czyscic i wszyscy pisali o dosmestosie. Zadzwoniłam na serwis Aristona i facet powietrdził jak mam to zrobic. To jedyna metoda zabicia wszystkich zyjątek bo środki do czyszczenia pralek tylko kamień zabijają ale nie zywe istoty. Zrobilam według instrukcji - wyprałam 1/2 butelki zielonego domestosa w 90 stopniach , kolejne pranie pusciłam na 90 stopni ale z octem goracym i pralka jak nowa , czysta i pachnąca wiec nie wiem skad u Ciebie wybuch
no ja wiem że byłaś zadowolona z efektu więc po prostu skopiowałam tą twoją instrukcję (https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3422) i zapisałam żeby zrobić jak skompletuje ubranka, nie wiem czemu u mnie tak się stało ale piszę o tym żeby może jak któraś jeszcze będzie tę metodę stosować to żeby tak jak pisze antosia, mniej domestosa użyć. Może się pomylilaś i chciałaś napisać 1/2 butelki a napisałaś 0,5 litra.
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 14:19   #2050
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
no ja wiem że byłaś zadowolona z efektu więc po prostu skopiowałam tą twoją instrukcję (https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3422) i zapisałam żeby zrobić jak skompletuje ubranka, nie wiem czemu u mnie tak się stało ale piszę o tym żeby może jak któraś jeszcze będzie tę metodę stosować to żeby tak jak pisze antosia, mniej domestosa użyć. Może się pomylilaś i chciałaś napisać 1/2 butelki a napisałaś 0,5 litra.
aż poszłam sprawdzic , mam zielonego 1250ml domestosa wiec ciut mniej niż 1/2 butelki to ok 500 ml

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-10-31, 14:21   #2051
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Czyli jak odnajdę takiego czopka w gaciach, to co mam robic? jechac do szpitala?
Wiadomo, że teraz jak do terminu nam trochę brakuje to lepiej się skonsuktować z lekarzem, ale jak już jesteśmy w terminie to znak, że organizm się przygotowuje. Akcja może się zacząć niedługo po odejściu czopu, a może być tak, że wszystko się zacznie do 2 tygodni. Nie trzeba do szpitala jechać
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 14:22   #2052
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
aż poszłam sprawdzic , mam zielonego 1250ml domestosa wiec ciut mniej niż 1/2 butelki to ok 500 ml
Czyli jednak po prostu zła karma A jak Twoje KTG?
Stary 2014-10-31, 14:29   #2053
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli jednak po prostu zła karma A jak Twoje KTG?
Byłam dziś rano i było cały czas miedzy 130 a 140..wiec chyba wtedy była ospała i tyle.
Termin cc mam 25.11 - do szpitala mam się stawić 24 rano już , porobią badania , ktg i na drugi dzien o 8.00 rano tną. Mąż ma byc ze mną na sali i potem 4 dni w pokoju. W sumie wole jego niz połozą pierwszą dobre do opieki nad małą
Niestety pięknie mi nagadali ze to szpital polsko-niemiecki i sie dogadam ..G prawda..po polsku nie gadają , po angielsku tez nie - w kazdym razie nie położne. Lekarze może tak , ale nie bede ganiac lekarza po korytarzu zeby cos tam mi wyjasnił czy podał wiec ostro zaczełam sie uczyc..mam 3.5 tygodnia..wynajełam panią co przychodzi do mnie..nauczyła mnie proste zdania sklecać i od dzis siedze i rżnę słowka z medycyny,rozrodu,jedzenia itd.

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-10-31, 14:43   #2054
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Byłam dziś rano i było cały czas miedzy 130 a 140..wiec chyba wtedy była ospała i tyle.
Termin cc mam 25.11 - do szpitala mam się stawić 24 rano już , porobią badania , ktg i na drugi dzien o 8.00 rano tną. Mąż ma byc ze mną na sali i potem 4 dni w pokoju. W sumie wole jego niz połozą pierwszą dobre do opieki nad małą
Niestety pięknie mi nagadali ze to szpital polsko-niemiecki i sie dogadam ..G prawda..po polsku nie gadają , po angielsku tez nie - w kazdym razie nie położne. Lekarze może tak , ale nie bede ganiac lekarza po korytarzu zeby cos tam mi wyjasnił czy podał wiec ostro zaczełam sie uczyc..mam 3.5 tygodnia..wynajełam panią co przychodzi do mnie..nauczyła mnie proste zdania sklecać i od dzis siedze i rżnę słowka z medycyny,rozrodu,jedzenia itd.
no to dobrze że dawno już skompletowałaś wyprawkę i masz teraz rewelacyjne warunki i motywację do nauki
Stary 2014-10-31, 14:50   #2055
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
no to dobrze że dawno już skompletowałaś wyprawkę i masz teraz rewelacyjne warunki i motywację do nauki
motywacja jest..mózg tylko mniej chłonny...

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-10-31, 15:03   #2056
87agata
Raczkowanie

no to juz wrocilam moja wizyta u poloznej byla planowana nie pojechalam tam tylko z okazji odejscia czopu ,poza tym ten czop byl duzy ale na pewno nie caly poniewaz u mnie to byla taka jakby bryla 1cmx1cm polprzezroczysty, gumowaty niczym nie podbarwiony , zreszta ja juz tutaj pare razy pisalam ze mam przeczucie ze urodze szybciej i wlasnie te 2 tygodnie by mi sie zgadzalo ,poza tym polozna mnie dzisiaj znow dokladnie obmacala pomierzyla posciskala,i dala skierowanie na dodatkowe usg w trybie przyspieszonym poniewaz wedlug niej maly ma juz 3,5 kg , wiec ja moge juz rodzic nawet dzisiaj bo ja nie wyobrazam sobie urodzic 4 lub 4,5 kg kloca ,tymbardziej ze corka wazyla skromne 3 kg
Stary 2014-10-31, 15:09   #2057
Trusiulandia
Zakorzenienie

Aż pytałam męża który się agd zajmuje od.lat na temat tego domestosu..i mówił ze absolutnie nie. Bo jak się.ma szczęście i w zależnosci od programu wybranego to może nie uszkodzić pralki ale ale to kwestia szczęścia bo domestos od tego nie jest a i generalnie bez sensu. Detergenty są specjalne do mycia i inne do odkamieniania i działają właśnie podczas prania zalaczonego (na pusto). No i generalnie nie wiadomo ile z domestosu później zostaje w pralce czy rozpuszcza się i splukuje tak jak preparaty które są do tego więc on by w życiu później dziecięcych prać nie radził.
Każdy jednak robi jak uważa zawsze i ja tam nie wnikam ja bym się bała i czyszcze środkami do pralek tzn Tz czyści

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez 87agata Pokaż wiadomość
no to juz wrocilam moja wizyta u poloznej byla planowana nie pojechalam tam tylko z okazji odejscia czopu ,poza tym ten czop byl duzy ale na pewno nie caly poniewaz u mnie to byla taka jakby bryla 1cmx1cm polprzezroczysty, gumowaty niczym nie podbarwiony , zreszta ja juz tutaj pare razy pisalam ze mam przeczucie ze urodze szybciej i wlasnie te 2 tygodnie by mi sie zgadzalo ,poza tym polozna mnie dzisiaj znow dokladnie obmacala pomierzyla posciskala,i dala skierowanie na dodatkowe usg w trybie przyspieszonym poniewaz wedlug niej maly ma juz 3,5 kg , wiec ja moge juz rodzic nawet dzisiaj bo ja nie wyobrazam sobie urodzic 4 lub 4,5 kg kloca ,tymbardziej ze corka wazyla skromne 3 kg
A kiedy to usg masz? To już waga super! Może jeszcze dzisiaj zdążysz :-D

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-10-31, 15:10   #2058
jusssi
Rozeznanie

Cytat:
Chciałabym się poskarżyć i przestrzec, że skorzystałam z tej metody oczyszczania pralki domestosem i octem i efekt "rewelacyjny" bo muszę kupić nową pralkę. Otóż od domestosa po prostu wybuchła, wywaliło korki zrobiło się spięcie piana eksplodowała, armagedon. Dodam że to nie jakiś grat tylko dobra duża kilkuletnia pralka za kupę pieniędzy, z którą nigdy nie było problemu. Dzieci nie próbujcie tego w domu.
Takie duże wydatki zawsze trafiają się w najgorszym momencie. Przykra sprawa, ale co zrobić. Kup sobie mega wypasioną pralkę

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Na to wygląda czyli może być tak jak przepowiadałam .
Ja psychicznie byłam już przygotowana na ten koniec października, więc tak tego nie przeżywam. Dziś zaczynam 35tc. więc i tak jest ekstra w porównaniu do możliwości porodu w 24
Pozytywne myślenie I dobrze. 35 tc nie brzmi źle, chociaż trzymamy kciuki za późniejsze rozwiązanie.

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Nawet nie wiesz, jak bardzo mój brzuszek zaburczał na ich widok
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 15:21   #2059
87agata
Raczkowanie

czekam na telefon ze szpitala bo beda mi robic na super wypasionym sprzecie ktore dokladnie okresla wage wiec prawdopodobnie w przyszlym tygodniu no i przy okazji plec potwierdze
jak przyjechalam do domu to mialam az lzy w oczach z przerazenia ze dziecko juz az tyle wazy a tz usmiech ma na ustach i wyglada na dumnego ze syn bedzie duzy ja naprawde nie rozumiem facetow
Stary 2014-10-31, 15:22   #2060
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Aż pytałam męża który się agd zajmuje od.lat na temat tego domestosu..i mówił ze absolutnie nie. Bo jak się.ma szczęście i w zależnosci od programu wybranego to może nie uszkodzić pralki ale ale to kwestia szczęścia bo domestos od tego nie jest a i generalnie bez sensu. Detergenty są specjalne do mycia i inne do odkamieniania i działają właśnie podczas prania zalaczonego (na pusto). No i generalnie nie wiadomo ile z domestosu później zostaje w pralce czy rozpuszcza się i splukuje tak jak preparaty które są do tego więc on by w życiu później dziecięcych prać nie radził.
Każdy jednak robi jak uważa zawsze i ja tam nie wnikam ja bym się bała i czyszcze środkami do pralek tzn Tz czyści [COLOR="Silver"]
mnie już przekonywac nie musicie, ja juz nigdy niczym nie bede czyscic pralki ))
Stary 2014-10-31, 15:23   #2061
19Inka90
Wtajemniczenie

Hej Kochane Inka nie wymasowana bo juz w domu jestem skurcze przeszły... A z szyjka jest lepiej niż było i nie muszę juz leżeć bo jest całkiem przyzwoita jak na ten tydzień

A wy się tu nie wyglupiajcie !! Zaciskamy nogi i jeszcze nie rodzimy

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 15:31   #2062
Justyssia87
Rozeznanie

hej.
Ja wam powiem to jakiś pechowy czas dla nas. Bimbuni szlak trafił pralke, paulinkusowi łazienke a mi dziś auto ;( Wjeżdzam na skrzyżowanie, próbuje skręcić nagle nie moge ruszyc kierownicą, jakoś dokulałam sie na parking i utknełam ;( czekałam pól h w aucie az sie naprawinic z tego, dzowniłam do meża juz zapłakana przyjechał po pól h, czyli godzine siedziałam w aucie dał mi swoje auto a moje do naprawy, coś z silnikiem i otooooooooo jestem bez auta uziemiona!!! kiedy tyle wizyt u lekarza teraz i sr obowiazkowo we wt, nie wiem co zrobie ale taka zła jestem!!!!!

W ogóle takie korki są wszedzie, wszyscy lecą na cmentarz, ja też sie wybrałam i po tej h jade..dojeżdzam na miasto i mi sie przypomina ze przeciez znicze zostawiłam w tym drugim aucie no i na sam cmenatrz i tak sie nie dopchałam bo korki wiec pojechalam odebrać wyniki-sa dobre, i do domu, stojac oczywiscie znow w korku, gdzie bym nie skręciła tam korek, a mi tak słabo myslalam ze zemdleje szybko na ful klima. To chyba znak ze juz mam nie jeździc autem, brzuch zachacza o kierownice ruszyc sie nie umiem, słabo mi sie robi co chwile, rozkojarzona jestem eh... znów smuce

aaa i ejszcze stary dziadek mnie tak wkur.wił wje.bał mi sie na pasy z nienacka i jeszcze zaczal wrzeszczec do mnie z krzywa gębą i amchac tymi siatami ze zniczami, myslalam ze rzuci mi w auto nimi! no to ja zaczelam wrzeszczec na niego.. mmmmmmmaaaaaaaaaaasakra dzisiaj jest, a brzuch mnie tak napieprza!!!!!!!!!!!!!!!! !

po 17 znów jade na cmenatrz, teraz z męzem, musimy sie dopchać

wyabczcie ze tak przydługawo to wszystko przez te halloween
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 15:37   #2063
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Hej Kochane Inka nie wymasowana bo juz w domu jestem skurcze przeszły... A z szyjka jest lepiej niż było i nie muszę juz leżeć bo jest całkiem przyzwoita jak na ten tydzień

A wy się tu nie wyglupiajcie !! Zaciskamy nogi i jeszcze nie rodzimy
ooo to super wieści
teraz niech tż ci dogadza i masaże robi

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
aaa i ejszcze stary dziadek mnie tak wkur.wił wje.bał mi sie na pasy z nienacka i jeszcze zaczal wrzeszczec do mnie z krzywa gębą i amchac tymi siatami ze zniczami, myslalam ze rzuci mi w auto nimi! no to ja zaczelam wrzeszczec na niego..
mnie tak wczoraj eLka wkurzyła, że strąbiłam ją i wyprzedziłam w kompletnie niedozwolonym miejscu, no ale co zrobić jak ci się po mieście ciągnie 20 na godzinę, hamuje nie wiadomo czemu i zatrzymuje się przed przejściem dla pieszych gdzie nikogo nie było no ten instruktor chyba ślepy był. zazwyczaj staram się być wyrozumiała ale wczoraj już nie wytrzymałam
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 16:05   #2064
Chemisette
Rozeznanie

Widzę że dziś nie tylko mnie pech się trzyma. Właśnie oddałam nowe okulary do reklamacji bo szkło mi wypadało, miesiąc je miałam

Inka fajnie że już w domu jesteś

A te rogaliki tak apetycznie wyglądają że mam je ochotę zjeść
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 16:46   #2065
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
o rajusiu

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 16:54   #2066
Suqub
Zakorzenienie

Przepis od SKRZATKI siedzę i powstrzymuje się aby ich nie zjeść :-P

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 16:58   #2067
sasia25
Rozeznanie

Suqub to pakuj je i wysylaj do mnie jakims expresem!
dobrze, ze weekend się zaczyna, bo z tz mamy taką umowę, że w weekend słodycze nei tuczą i zawsze kupujemy sobie coś pysznego ale w tygodniu tez jem słodyczne tylko mniej
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 16:59   #2068
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Lolcia co tam jak tam ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 17:01   #2069
grey cat
Raczkowanie

hejka
ja te rogaliki szybko przewinęłam bo to niedozwolone dla mnie wpieprzyłabym blachę ciasta gdybym mogła, ehh..

Maczuma pisałaś o pizzy na razowym spodzie, podasz przepis na ten spód, please
grey cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 17:17   #2070
maczuma
Rozeznanie

Grey cat, proszę bardzo - przepis. Wyszło smacznie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości