|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Październikowa już kończy się porodówka, zaraz się rozpakuje ostatnia ciążówka.
Nowa gratulacje! Doczekałas się wreszcie
![]() Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 03:31 ---------- Poprzedni post napisano o 03:29 ---------- Mortisha wiqdomosc sprzed godziny czyli urodziła jeszcze w październiku? ![]() Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#872 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowa już kończy się porodówka, zaraz się rozpakuje ostatnia ciążówka.
Nowa gratuluję !!!
|
|
|
#873 |
|
Zadomowienie
|
Nowa gratulacje
)) !!!
|
|
#874 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też ciekawa jestem czy udało się w październiku
|
|
|
#875 |
|
Rozeznanie
|
Nowa ogromne gratulacje!!! Na pewno było ciężko ale Majunie masz juz przy sobie Buziaki dla Was Dzielna Mamusiu ![]() Witamy się znad cycolinka
![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku Edytowane przez gosiakk23 Czas edycji: 2014-11-01 o 04:03 |
|
|
|
|
#876 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje!
|
|
#877 |
|
Zadomowienie
|
My tez cycujemy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z wydrukowaniem niektórych rzeczy- dobry pomysł! ---------- Dopisano o 05:05 ---------- Poprzedni post napisano o 04:45 ---------- Ta strona też jest ciekawa http://www.dzikiedzieci.pl/index.php?strona=24 O naturalnym rodzicielstwie
|
|
|
#879 |
|
Zadomowienie
|
W nocy pisałam z kom, czego nienawidze, więc tak na szybko było
![]() Teraz cytuje: "Przepraszam ze tak pozno. Dopiero na spokojnie na sale dojechalam. Mialam bolesny porod niestety. Mala wazy 3640 z groszami, 56 cm. Jest ukojeniem po tym bolu. Maz mnie wspieral i chyba jak wiekszosc stwierdzam ze gdyby nie on to nie wiem... Pozdrawiam" Smsa dostałam o 0:16, więc Maja urodziła się jeszcze w październiku. |
|
|
|
|
#880 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje!!! Cytat:
Coffee spokojnie, moj tez miał takie nice ze karmienie co godzine :-( masakra. Niestety tz juz ze mna w nocy nie wstaje :-( wiec zostaje z tym sama, od paru dni mam to samo co u Ciebie-nie chce sam spac w łóżeczku, co odkładam to płacz i w dzien to samo, zasypia tylko na klatce piersiowej. Ale wzięłam go tez do nas do łóżka i zasnął. Spróbuj moze potrzebuje Twojej bliskości. Ja niestety w dzien nie odsypiam, a w domu taki bałagan ze masakra. Do tego tz nie potrafi zrozumieć ze nie mam czasu sprzątać bo cały czas z małym na rekach :-( Cytat:
Nie martw sie, wczoraj z jednego cycka tez miałam 20ml i podstawilam małego i jadl, wydaje mi sie ze jak mały złapie to inaczej niż laktator i cos mu tam leci ![]() U Ciebie pewnie jest ten przeskok co chce wiecej, a cycki nie przezwyczajone. Spokojnie dostosują sie do nowego zapotrzebowania tylko sie nie podawaj, bo znam wiele dziewczyn które przestały bo twierdziły ze dziecko sie nie najada i za często chce jeść. Mam nadzieje ze u Ciebie sie unormuje ![]() Ide spac, moze Was dzis nadrobie...
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|||
|
|
|
|
#881 |
|
Raczkowanie
|
Nowa8686 wielkie, wielkie gratulacje i szybkiego powrotu do domu życzę
|
|
#882 | |
|
Rozeznanie
|
Nowa serdeczne gratulacje!
Cytat:
Widzę, że nie tylko moje dziecko ma problemy z wymiotami. A jeszcze na dodatek wysypało ją na twarzyczce, mam nadzieję, że to tylko trądzik niemowlęcy. Jest możliwe, żeby tak wcześnie objawiało się uczulenie na sierść psa? Coffee musimy to przetrwać. Po powrocie ze szpitala Ola też wstawała w nocy co godzinę, teraz już jest trochę lepiej. Zdarzy się jej spać po 3 albo 2h - a to już sukces
|
|
|
#883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale poddac sie nie poddam. Przeczytalam bloga,przepraszam juz nawet nie pamietam która z was dala mi linka o tych 20 ml...Postaram sje byc silna. Z reszta widze ze każda z nas ma jakiś maly problem,musimy sie wspierac wzajemnie... Nowa ogromne gratulacje ! Na reszcie sie doczekałas
|
|
|
#884 |
|
Zadomowienie
|
Kamila i Monic sie nie odzywaja to tez pewnie juz urodzily
![]() Jak jak Was czytam to chyba bede karmic cycem bez wzgledu czy placze czy nie, bo i tak i tak bedzie plakac i sie denerwowac
|
|
#885 |
|
Zadomowienie
|
Nova! Nareszcie się doczekałas Majeczki!
|
|
|
|
|
#886 |
|
Zadomowienie
|
Pur mój też tak wisi, że czasem nie zdążę sobie jeść zrobić. Powoli się przerwy między karmieniami wydłużają, ale naprawdę powoli
Najwięcej je wieczorem, a potem w nocy mam balony bolące... A to, że dzidzia chce być blisko mamy jest normalne, do tej pory był "jednością" z Tobą i nadal myśli, że tak jest. Ty dajesz mu poczucie bezpieczeństwa U nas noc nawet całkiem udana. Karmienie o 22, potem o 1, 4 i 6:30 |
|
|
|
|
#887 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak jak napisałaś każda z nas ma jakiś problem, u mnie młody przystawiany do piersi słabo ssie, bo praktycznie od razu zasypia. Po paru dniach takiego karmienia tylko na piersi, zanotowaliśmy poważny spadek z wagi i żarty się skończyły. Młodego przystawiam bo chcę i tego potrzebuję, ale wiem że on nie je efektywnie. Po jakimś czasie ssania (oczywiście zawsze coś tam pociągnie, ale nie są to oszałamiające ilości) sam się odstawia od piersi, i wtedy idę ściągać i np dzisiaj ściągnełam już 125 ml mleka, potem wracam do małego i mu podaję z butelki. Taki system zapewnia mi spokój psych. bo wiem ile mały zjada i że go nie zagłodzę. Ściąganie mleka to czasem frustrujące zajęcie, ale ja zawsze nastawiam się optymistycznie że dam radę i będę miała czym nakarmić małego. No i faktycznie rozkręciłam sobie laktację, chociaż w jednej piersi mam o połowę mleka mniej niż w drugiej. Nie wiem czemu tak jest.. Może rozejrzyj się na w Twoim rejonie czy jest jakaś poradnia laktacyjna i skorzystaj z porad. Ja raz dzwoniłam i kobiety mają wiele mądrych rad do przekazania. Warto walczyć o laktację bo to same dobro dla naszych dzieci. Z innych zmartwień to mój młody złapał jakiś katar, coś gęstego siedzi mu w nosie/gardle. Uff masakra z tym jest. Zakraplam nosek solą fizjolog., solą morską, odciągam fridą i nadal się męczymy.. Nienawidzę kataru u noworodków
|
|
|
#888 |
|
Zadomowienie
|
Podczas odbijania spróbujcie delikatnie poklepywac malucha w pupę - u jas dziala, położna mi to podpowiedziala. Ja za malucha w ogóle nie bekalam, mam tak do teraz, Zosia tak samo, taki widać urok, więc jie stresujcie sie tym.
My walczymy z katarem Mały jednak podlapal.Farminko, jak u Was se zdrowiem? Ja się zawzielam na mm i juz ze 2 tyg Mikołaj go nie dostał Mamad, cudne linki, aż się poplakalam ![]() Ruszacie na cmentarze? My sobie darujemy, może jutro... |
|
|
|
|
#889 |
|
Wtajemniczenie
|
Isgaard,Morti dziekuje Wam...wszystko co piszecie na pewno jest swieta racja! Musze tylko jakos sie zorganizowac..synek dopiero co skończyl tydzien wiec jest krociutko na swiecie. Musimy sie siebie nauczyc..Poradnia jest, w naszej przychodni. W pn pojade go zarejestrowac i moze os razu wejde jakby miala dla mnie czas.
Mnie laktator przeraza. Nie mam nawalow,wydaje mi sie ze nie pottzebuje sciagac mleka.. Isgaars a jak czyscisz malemu nos z pomoxa soli fizj? Moj chyba jakies babole ma bo tez czasem tak ciezko mu sie oddycha. .
|
|
#890 |
|
Zadomowienie
|
Isgaard podziwiam Cię za wytrwa;ość!
Niejedna mama (w tym pewnie i ja) by się poddała i mm podała, a Ty walczysz i wygrywasz kp ![]() PurBlanka nie ściągaj, jak nie musisz. Ja też nawału nie miałam. Karmie już 4 tyg i ani kropli laktatorem nie ściągnęłam. Przystawiaj małego na żądanie, a laktacja się na pewno rozkręci Ja czyszcze nosek robiąc rulonik z waty i moczę w soli fizjologicznej i do noska
|
|
|
|
|
#891 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Po pierwsze wielkie gratulacje dla Nowej za Majusię ![]() ![]() klask i: Czekamy niecierpliwie na fotkę i relację!Dziękuję wszystkim za słowa poceiszenia, mam nadzieję, że wkrótce będzie lepiej i mała sobie jakoś ustabilizuje rytm dnia. Bez pomocy nie dałabym raczej rady. Znowu nocka z przysypianiem na 30 min, 2h ze stękaniem (bo sobie upodobałą nocne pory na robienie kupy) i oczywiście karmienia. Dostała po porannym cycku mm i od tamtej pory wykupana i nażarta śpi jak zabita od 9 Ja można powiedzieć odespałam, spałam z przerwami na karmienie i przewijanie od 20 do 10 rano, resztę ktoś z nią siedział. Mąż jeszcze odsypia czuję się o niebo lepiej, jeszcze może nie jakoś super super, ale zdecydowanie daję radę.Jeśli chodzi o męża, to najpierw na mnie się denerwuję, że się smucę, a potem przychodzi i przytula i całuje, więc nie do końca taki zły jest; siedzi z małą wieczorami i po nocy, żebym mogłą się trochę kimnąć. Ale mimo wszystko się to we mnie kumuluje, to że ona nie śpi; że nie najada się z cycka, moje niewyspanie, dieta (chociaż dodajemy coraz to nowe rzeczy, więc na dobrej drodze ) kiedy oni tu jedzą naleśniki, bolące cycki i nawet to,ze przy porodzie byłam sama - taki nawał myśli i płaczka gotowa.
|
|
|
|
|
#892 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny.. Wiecie co.. Troszkę się zaniepokoilam.. Otóż po CC plamie jeszcze.rana prawie zagojona nic mnie nie boli.. Ale idę dziś siku do łazienki sikam i czuje ze coś mi wylatuje.. Ja patrzę a z Grażyny wychodzi mi taki kawałek jakiegoś czopa długiego i grubego na szerokość kciuka.. I to nie był do końca skrzep sam tylko takie coś jak np oczyszczany mięso na obiad i jest przerośnięte tłuszczem i takim śliskim czymś.. Sorry ze tak opisuje ale nie wiem do czego to porównać.. Powochalam nie śmierdziało.. I nie wiem czy tak się oczyszcza czy jak.. Muszę się obserwować..
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- O bardziej to wyglądało jak kawał jakiejś błony...
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#893 |
|
Raczkowanie
|
nowa no super wieści!! Gratuluję, masz już za sobą! A po takim bólu teraz możesz już wszystko
gosiakk a łożysko całe wyjęli? Może coś ci tam zostało? Moze źle cię oczyścili?
|
|
#894 |
|
Rozeznanie
|
Dariuska .. No nie wiem.. W końcu Cc miałam wiec powinni dobrze oczyścić.. Jak się powtórzy takie coś to będę się wtedy martwic ...
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nowa gratulacje gosia a to nie ropa? Ja wczoraj w końcu poszlam do położnej żeby mnie obejrzała na fotelu i dobrze, bo okazało się, że 2 szwy się nie rozpuscily i trzeba było wyjmować, a juz wrosly i podeszły ropą... Co ciekawe to żadnych dolegliwości nie miałam, nic nie bolalo, nie smierdzialo ani nic... Ale wyjmowania tego było chyba gorsze niż samo szycie, a zwłaszcza jak po wszystkim odkazila mi spirytusem 90%. Miałam piekło miedzy nogami do wieczora Czy Wasze dzieci mają jakieś przytulanki? Bo zastanawiał się nad zakupem jakiejś dla Tomaszka, bo on bardzo lubi się tulic. Najchętniej do mnie, ale teraz na przykład zasnął dopiero jak mu dalam pieluszke. Wtulil się w nią buzia, objął obiema raczkami i tak lula |
|
|
|
|
|
#896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Już chyba nie powinno go tam być... ropy nie widzę, ale lekkie zaczerwienienie to i owszem ![]() Jutro przychodzi położna zobaczyć Małego, to poproszę, żeby jeszcze i na mnie zerknęła... aż się boję.
|
|
|
#897 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynu podepne sie pod pytanie Gosi,po cc jak dlugo powinnam dje oczyszczac? Ja dalej plamie. Coraz mniej z dnia ja dzien ale zdarzaja sie skrzepy. Do tej pory sie nimi nie przejmowalam ale tak teraz mysle czy to normalne.
Maly od 12 na mm i spi zdazylam odkurzyc,ugotowac rosół,usmazyc kurczaka...Pomimo Waszych rad i wsparcia mam dola serio. Moje mleko jest nie takie. Przysypia przy cycu,klade go,spi 15 minut i pobudka a po mm potrafi spac i spac. W poniedzialek odwiedze poradnie laktacyjna niech cos radzą bo w koncu sie poddam
|
|
#898 |
|
Rozeznanie
|
Farminko- nie to nie ropa.. Rola ma jakiś tam zapach a to było bez..
PurBlanus- ja juz plamie 3 tyg ale czytałam ze można nawet 4 albo 5.. Masę roboty zrobiłaś a moze to nie chodzi o Twój pokarm ze jest nie taki tylko o to ze przy cycu czuje się błogo bezpiecznie czuke też Twój zapach i bliskosc i tak mu dobrze bliskość nie dojadą tylko zasypia.. A jak dajesz butle to je z automatu po prostu do syta.
|
|
|
|
#899 |
|
Zadomowienie
|
Kusi mnie, żeby sobie samej szew wyjąć...
|
|
#900 |
|
Rozeznanie
|
Udaje mi się przetrzymać Julinka bez mm dzis rano po 7 tylko dostał.. Teraz go karmie piersią i ciumka juz 1.5h jak przysnie delikatnie wyjmuje chwila ciszy i się rozbudza.. Ja nie wiem Moje Julineczki chyba ma żołądek bez dna.. A ja chyba by sprostać szybko jego potrzebom musiałabym miec cyce wielkości krowich wymion z otworami na mleko średnicy małego palca
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

Też ciekawa jestem czy udało się w październiku 

w nocy karmie na lezaco w dzien na siedzaco,pozycja ma jakies znaczenie?

klask i: Czekamy niecierpliwie na fotkę i relację!
czuję się o niebo lepiej, jeszcze może nie jakoś super super, ale zdecydowanie daję radę.
13.12.13