![]() |
#241 | |
BAN stały
|
Dot.: Czy faceci nie mają za dużych wymagań?
Cytat:
Szachistą natomiast może zostać każdy, a cechy charakteru mimo wszystko są czymś bardziej hmm ogólnym, ulotnym. Napiszesz "szukam troskliwego", to nawet średnio wylewny facet może sobie pomyśleć - hmm można z nią, przy niej, dla niej mógłbym być troskliwy (?). Jeśli nie rozumiesz tak podstawowych różnic to przepraszam, ale nie nauczę Ciebie czegoś takiego jak poczucie taktu i jakiejś takiej zwyczajnej, ludzkiej przyzwoitości. Mi się 3/4 dziewczyn przeważnie nie podoba, albo są mi zupełnie obojętne. Też mógłbym na dzień dobry , mówić im prawdę i tylko prawdę w stylu: "uuu rok temu byłaś znacznie szczuplejsza". "czemu nie masz pięknych, zadbanych, długich włosów", "ależ Ty masz szerokie ramiona", "czemu nie zabrałaś z domu piersi", "szpilki i tak nie sprawią, że Twoje nogi będą dłuższe" itd. itp. Być może jest tak, że ja na piękno patrzę bardziej ogólnie. Gdy mi dziewczyna się podoba to ja nie odhaczam listy na zasadzie: - duże piersi - checked - zgrabne nogi - checked - delikatne ramiona - checked - aksamitna skora - checked - długie śliczne włosy - checked - delikatne rysy twarzy - checked - okrągły, jędrny tyłeczek - checked - wzrost 165-170 cm - checked - ładny uśmiech - checked Tylko patrzę na nią i po prostu podoba mi się "ogół", "całokształt". Natomiast gdy Ty napiszesz powiedziemy: "wysoki, 190cm" to mam wrażenie, że odhaczasz jakąś listę wymagań. Zawsze wydawało mi się, że ja (bardzo) mocno patrzę na wygląd, ale w starciu z taką "listą wymagań" nabieram przekonań, że chyba aż tak źle ze mną nie jest :P Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2014-11-01 o 11:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
po drugiej stronie szafy
|
Myślisz, że poznanie, spotykanie się i zainteresowanie osobą, która nam po kilku spotkaniach rzuca "zostańmy przyjaciółmi", "jesteś świetną koleżanką/kolegą, ale to nie to", "uwielbiam cię, ale nie jako materiał na partnerkę/partnera", "przykro mi, ale chemia nie zagrała" będzie mniej bolało?
![]() |
#243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I piszę to całkowicie poważnie. Jednocześnie uważam, ze jeśli ktoś ma tak niskie poczucie własnej wartości, to niestety, ale nie nadaje się w tym momencie do tworzenia związku, bo to się może skończyć katastrofą. Więc jeśli ktoś łapie doła po usłyszeniu, że jakaś kobieta chce faceta powyżej 1.80 m wzrostu, bądź jakiś facet chce dziewczyny o zgrabnej sylwetce to myślę, że powinien zająć się w tym momencie nie szukaniem partnera tylko zrobieniem porządku z samym sobą. Wtedy i dołów nie będzie łapał i ma większe szanse na znalezienie odpowiedniej osoby - oraz na bycie odpowiednią osobą dla kogoś. Każdy ma prawo do swoich preferencji. A ja nie muszę spełniać wymagań wszystkich. Jak ktoś napisze, że lubi krótkowłose brunetki, a ja mam długi ciemnoblond warkocz to naprawdę nie będę wpadać z tego powodu w stany depresyjne. Poszukam faceta dla którego kolor włosów będzie miał znaczenie drugorzędne, a na pierwszym miejscu będzie stawiał te cechy które i ja uważam za ważne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Napiszesz, że interesuje cię facet powyżej np. 185 cm. No a co jeśli ma 180 cm ? Klops ? To może ja jako facet też powinienem zacząć stosować matematyczną precyzję i w cm napisać jaki interesuje mnie obwód ud, obwód w talii, obwód w klatce piersiowej ? Fajnie by Ci było coś takiego czytać ? Spotykasz fajnego faceta, jakaś tam mała iskierka jest, a on nagle pisze, że a bo wiesz, najbardziej lubię dziewczyny z miseczką (i tu ulubiony rozmiar), talia max 60cm, obwód ud max 40 (sorry, wymyślam ![]() a) złapała doła b) co za palant Wiec jak ja widzę opis w centymetrach, niczym opis jakiegoś cielaka to też sobie myślę: "ale tępa baba" ![]() To jest trochę tak, niedawno umawiałem się z dziewczyną, która była śliczna, zgrabna, ale praktycznie w ogóle nie miała piersi. Gdybym podchodził do jej wyglądu na zasadzie odhaczania listy, weryfikowania czy się wpasowuje w moje "wymagania", czy tu i tam ma tyle cm co chcę ![]() Cytat:
- w talii: x cm - obwód klatki piersiowej: y cm - uda: z cm No a ponieważ Ty masz 5 cm za dużo w udach - więc out ![]() ![]() Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2014-11-01 o 11:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc oczywiście - być może w pierwszej chwili szkoda, ale bardzo szybko doszłabym do wniosku, że lepiej, że się z tym ujawnił wcześniej niż później. Bo dyskutujemy chyba nie o tym, czy jakieś preferencje są rozsądne, czy nie (tu się zgodzę - zwracanie uwagi głównie na wygląd może się skończyć katastrofą) - tylko o tym, czy przejmować się tym, że inni mają głupie (wg nas) preferencje. I tu wydaje mi się, ze szkoda tracić na to czasu i energii, a nawet można być wdzięcznym, że ktoś się z tymi preferencjami szybko ujawnia. Cytat:
![]() Ale chyba widzisz różnicę pomiędzy powiedzeniem komuś tego po kilku spotkaniach, a zakomunikowanie tego na profilu gdzie sprawa jest jasna jeszcze ZANIM się ktokolwiek wkręci? Edytowane przez Inesse Czas edycji: 2014-11-01 o 12:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dodane: Inesse z Tobą też się zgadzam - takie opisy pozwalają szybko odrzucić profile osób, z którymi nie chcielibyśmy się wiązać. Więc ogólnie są na plus ![]() Edytowane przez _Jinx_ Czas edycji: 2014-11-01 o 12:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
No ale może są tacy, którzy przeczytawszy wymagania
"wzrost od 175 cm, masa ciała nie więcej niż 70 kg" i tak dalej pomyślą sobie "hurra, spełniam wymagania, mam szansę na związek!" ![]() Nie wiem - to dla mnie obcy sposób myślenia, ale może niektórzy tacy są. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak więc Gregorius_ - spójrz na to tak jak my, z pozytywnej strony ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko jak kobieta dowiaduje się po czasie o upodobaniach danego faceta (który sam nie jest idealny) i wraz z kolejną informacją stwierdza, że albo jest palantem albo uciekłaby ze świadomością, że mimo fajnego charakteru olał ją, bo miała +5-6 kg więcej od "wymogów". Byłoby wieszanie psów na takim facecie na 100%. więc ANALOGICZNIE niektórzy faceci będą w drugą stronę myśleć, że jakaś dziwna ta dziewczyna, która po czasie mówi swoje upodobania i przykłada do nich taki wielki priorytet (kto wie czy nie większy niż faceci względem kobiet). I to co wyżej piszę, na pewno dotyka tych, dla których wygląd jest sprawą "mniej ważną" od charakteru, którzy nie robią problemów o 5cm w talii czy tam 5 kg wagi albo 3cm długości włosów. Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2014-11-01 o 13:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Elve odniosłem się do kwestii poruszanej przez Gregorius-a
![]() Jak swoje opinie i przemyślenia zostawiam bez zmian ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;48760131]IMO każdy facet w garniturze wygląda źle.
![]() Kazdy facet wyglada DOBRZE w DOBRYM garniturze, a raczej przede wszystkim w DOBRZE DOBRANYM garniturze. Niestety. Malo takich ogarniajacych ten temat i najczesciej widuje sie weselne koszmarki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;48760131]IMO każdy facet w garniturze wygląda źle.
![]() Dlaczego tak uważasz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Po prostu uważam, że garnitury są brzydkie. Wywołują u mnie negatywne skojarzenia estetyczne i nijak nie przekonuje mnie fakt, że są uważane za klasyczną modę, która "zawsze dobrze wygląda". Takie same odczucia mam wobec szpilek, niektórych kolorów czy fryzur. Najprościej powiedzieć, że są nie w moim stylu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;48760219]
Po prostu uważam, że garnitury są brzydkie. Wywołują u mnie negatywne skojarzenia estetyczne i nijak nie przekonuje mnie fakt, że są uważane za klasyczną modę, która "zawsze dobrze wygląda". Takie same odczucia mam wobec szpilek, niektórych kolorów czy fryzur. Najprościej powiedzieć, że są nie w moim stylu.[/QUOTE] a co jest ładne i stylowe oprócz garniaka wg Ciebie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
BAN stały
|
Ja wypowiem się na temat wzrostu: wiele kobiet mówi, że lubi wysokich i w dodatku brunetów. Ja jestem wysokim brunetem (189 cm), dbam o higienę, ubieram się normalnie, nie jakiś dresiarz albo inny lump, a nie widziałem wielu znaków ze strony kobiet
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
BAN stały
|
Mam swoje zainteresowania, jestem wesoły i lubię wychodzić ze znajomymi, a mimo tego nie widzę jakiegoś zainteresowania swoją osobą
![]() Ja to widzę tak: narzekacie na nas, że mamy duże wymagania, a swoich wymagań nie widzicie. Przynajmniej część kobiet tak ma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
*Większa część |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
BAN stały
|
Wiem, bo mam znajomych klubowiczów i narzekają, że tam można znaleźć dziewczynę najwyżej na jedną noc i to w zasadzie one same sobie znajdują facetów. Ciężko o jakąś normalną w klubowych realiach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Konto usunięte
|
No to jak bral klubow ma utrudniac twoje kontakty z kobietami? Nie motaj. Moze po prostu wlasnie za duzo motasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
BAN stały
|
Nie motam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Normalnych facetów też cięzko spotkać w klubie. Przeważnie są tacy co chcą na raz. Skoro tak ciężko tam znaleźć to niech może zmienią miejsce poszukiwań. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Hrodebert
|
Cytat:
Nie widzę nic złego w wymaganiach ,jak se kobita napisze że chce mena od 1.8 metra to niech se pisze ,co mnie to ,jakoś mi to samooceny nie psuje . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
BAN stały
|
Araksjel - chodzi mi o bardzo prostą rzecz, o takt.
Jeśli np. jestem w pobliżu otyłej dziewczyny to nie będę na lewo i prawo trąbił o tym jaka to właśnie super zgrabna dziewczyna przeszła obok, czy jak bardzo lubię takie. Dziwi mnie , czytając ten temat, że elementarna kultura i ludzka przyzwoitość są w takim odwrocie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Konto usunięte
|
Aha czyli jak facet powie że woli brunetki od blondynek to dupek, bo mógł urazić tym blondynkę?
Czy ja nie mogę powiedzieć koleżance że ma świetną figurę, bo mogę tym urazić koleżankę z nadwagą? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.