Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-02, 06:53   #1771
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Hejo kobitki
Pamiętacie mnie jeszcze?
Mieliśmy tygodniowy remont, bo chcieliśmy przekształcić jeden pokój dla dzieciaczka i stwierdziliśmy, że jak już robimy bajzel to odmalujemy całe mieszkanie i tak przez tydzień byłam odcięta od świata, a jak remont się skończył tzn. wczoraj to wylądowałam w szpitalu. Wczoraj zaczęłam 24tydzień i myślałam, że dostałam skurczy. Ból był tak duży, że zginął mnie w pół. Dostałam kroplówki i zastrzyk rozkurczowy, a rano dostałam krwiomoczu, więc to chyba nie były skurcze, a kolka nerkowa, ale chyba, bo weekend i święta, więc trudno o lekarza. Chyba dopiero w poniedziałek się dowiem jak przyjdzie moja ginekolog.
Pamiętamy
Trzymam kciuki, żeby się okazało, że to tylko strasznie wygląda mam nadzieję, że szybko wrócisz do zdrowia!

Ja też nie mogę już spać. Od wczoraj nie mam humoru, bolą mnie plecy, jestem jakaś osłabiona i przemęczona :/ Wszystko mnie albo denerwuje albo przeraża.
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 07:22   #1772
smv
Zakorzenienie

To chyba na nas taki jakiś okres cięższy idzie... Coraz to gorzej się będziemy czuły.. Ja już widzę po sobie. Wczoraj nad wanna mylam włosy myślałam że do wanny się przewroce tak mnie plecy bolały od nachylania sie;( z łóżka mam jakby problem się podnieść z pozycji płaskiej więc pierw na bok potem wstaje a TŻ się śmieje że zachowuje się jakbym tonę ważyła a szczerze to czuję się zdecydowanie cięższa....
Kurcze a tak fajnie na basenie było 2tyg mi nic nie dolegalo aż wreszcie... Juz nie wiem co stosować a moja lekarka mowi ze w ciąży tak już jest i dała mi raz w tyg globulki ale to po nich zaczęło mnie szczypac jak rano wyplynela że mnie ajjj

Idę do biedry kupie jogurtów naturalnych i jakiś kefir to się będę podmywac wieczorkiem chociaż. Zła jestem jak nie wiem ;(
😬😬😬
Stary 2014-11-02, 07:29   #1773
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
To chyba na nas taki jakiś okres cięższy idzie... Coraz to gorzej się będziemy czuły.. Ja już widzę po sobie. Wczoraj nad wanna mylam włosy myślałam że do wanny się przewroce tak mnie plecy bolały od nachylania sie;( z łóżka mam jakby problem się podnieść z pozycji płaskiej więc pierw na bok potem wstaje a TŻ się śmieje że zachowuje się jakbym tonę ważyła a szczerze to czuję się zdecydowanie cięższa....
Kurcze a tak fajnie na basenie było 2tyg mi nic nie dolegalo aż wreszcie... Juz nie wiem co stosować a moja lekarka mowi ze w ciąży tak już jest i dała mi raz w tyg globulki ale to po nich zaczęło mnie szczypac jak rano wyplynela że mnie ajjj

Idę do biedry kupie jogurtów naturalnych i jakiś kefir to się będę podmywac wieczorkiem chociaż. Zła jestem jak nie wiem ;(
😬😬😬
Robię tak samo
A drugi trymestr miał być taki przyjemny trochę krótko mi potrwał.

Chyba Cię czeka dłuższa przerwa od tego basenu bo chyba nie warto się tak męczyć co chwilę
Stary 2014-11-02, 07:35   #1774
smv
Zakorzenienie

Najgorsze jest to ze od samego początku ciąży miesiąc w miesiąc coś mam ;/
Stary 2014-11-02, 08:12   #1775
debraM
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa

Brzuszek już nic nie boli, jedynie tyłek po zastrzyku, mocz też już normalny, więc chyba jest już ok. Szkoda tylko, że nic nie wiem dalej.
Jutro miałam tu przyjść po skierowanie na echo dla maluszka, więc troszkę się pospieszyłam z tą wizytą w szpitalu

Mi też powrócił strach o maluszka i chyba ten strach będzie już większy z każdym dniem.

Mąż się śmieje, że mi się sprzątać po remoncie nie chciało i uciekłam.

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 09:06   #1776
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Też ostatnio zaczęłam schizować ale po tym, jak sobie przypomniałam, że ostatnie USG miałam 1,5 miesiąca temu i przeraził mnie brak kontroli nad tym co się dzieje w moim brzuchu.
Ale staram się myśleć, że nie dzieje mi się nic złego, więc u dziecka powinno być ok

Nie wytrzymuję za to z moimi piersiami, są gorące i strasznie wrażliwe :<

smv - może jak zrobisz dłuższą przerwę od basenu to się uspokoi?
Stary 2014-11-02, 09:09   #1777
smv
Zakorzenienie

Rosiek mam nadzieję.. Może za dużo słodkiego ostatnio bo miałam a w zasadzie mam dalej parcie na słodycze. Więc teraz odpuszczam kupiłam kefiry(ble) i jogurty naturalne i tym się podlecze a Za 2tyg wizyta chyba już ta polowkowa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-02, 09:27   #1778
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo kobitki
Pamiętacie mnie jeszcze?
Mieliśmy tygodniowy remont, bo chcieliśmy przekształcić jeden pokój dla dzieciaczka i stwierdziliśmy, że jak już robimy bajzel to odmalujemy całe mieszkanie i tak przez tydzień byłam odcięta od świata, a jak remont się skończył tzn. wczoraj to wylądowałam w szpitalu. Wczoraj zaczęłam 24tydzień i myślałam, że dostałam skurczy. Ból był tak duży, że zginął mnie w pół. Dostałam kroplówki i zastrzyk rozkurczowy, a rano dostałam krwiomoczu, więc to chyba nie były skurcze, a kolka nerkowa, ale chyba, bo weekend i święta, więc trudno o lekarza. Chyba dopiero w poniedziałek się dowiem jak przyjdzie moja ginekolog.
ojej dobrze, że już lepiej się czujesz dużo zdrówka i wypoczywaj, oby sie dziś wyjaśniło czy możesz bezpiecznie opuścić szpital
Dziewczyny kociary mam pytanie-śpicie z kociakami w łożku?
Stary 2014-11-02, 09:30   #1779
smv
Zakorzenienie

Mój akuratnie nie lubił nigdy że mną spać. Śpię z psiurem
Stary 2014-11-02, 09:36   #1780
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Mój akuratnie nie lubił nigdy że mną spać. Śpię z psiurem
no własnie wzieliśmy małego kotka i zaczynam fiksowac czy tak można, stary kocur, który nam uciekł z nami nie spał to problemu nie było, a mały się pcha do łóżka
Stary 2014-11-02, 09:46   #1781
lesyeux
Zadomowienie

Witajcie.
u mnie za oknem na termometrze ponad 20 stopni! cieplutko

debraM ja też pamiętam dobrze, ze się odezwałaś, bo już się martwiłam
Dobrze, że powoli wszytsko OK

Zdrowiej Kochana

Cytat:
Powiem wam ze coraz mocniej się boję w tej ciąży że nagle coś się stanie.. ;( nie chce tak myśleć ale non stop w głowie mam że dostanę skurczy i urodzi się dziecko martwe i w ogóle..... Czarnowidztwo ;/
powiem Ci, ze ja mam tak samo , ale głupio było się przyznac do tego, ale jak Ty sie odważyłas to i ja
dodatkowo, plusem dla innych jest czucie ruchów dzidzi...
a u mnie to nawet ich nie ma...
i czekam, czekam i czekam... a USG za 2 tygodnie
i schizuje się niemiłosiernie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Ale staram się myśleć, że nie dzieje mi się nic złego, więc u dziecka powinno być ok
tez jedynie takie myślenie mnie podbudowuje, że jeżeli ja czuję się OK, to u maleństwa też wszytsko OK

--------------------------------------------------------------------------
U mnie dziś na obiadek BIGOS ( od babci) + ziemniaczki
a plany na niedziele: nie mamy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-02, 09:55   #1782
smv
Zakorzenienie

Lesyeux myślę że każda z nas ma Ciągle te złe myśli gdzieś w środku a wiesz czemu? Bo za Dużo wiemy i czytamy. Nasze mamy zachodzily w ciąże i do 9miesiaxa chodziły z brzuchem Bez żadnych usg i badań extra. Moja mama że mną miała jedno usg a reszta badań u gin. to tylko lekarz macal brzuszek nawet nasze mamy nie wiedziały czy będzie chłopak czy dziewczyna. Dzis są badania i w ogóle. Moja mama która ma 57lat nie wiedziala co to badanie genetyczne i polowkowe, w szoku jest ze się robi badania na HIV cy toksoplazmoze- a dla nas to normalka... One się nie przejmowalu tak bo nic nie wiedziały a my wręcz od lekarzy jesteśmy mądrzejszy bo ten głupi internet nas oglupia...
Stary 2014-11-02, 10:30   #1783
debraM
Wtajemniczenie

Ja schizuję przez tą pępowinę dwunaczyniową i boję się, że mała mi się udusi Ale staram się tak myśleć jak najrzadziej i utrzymywać myśli, że wszystko będzie dobrze. Trudne to jest, bo często w tv mówią o martwych dzieciach przez opóźnienie cc. No i racja - internet to zło.

3190g, 55cm
Stary 2014-11-02, 10:30   #1784
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Robię tak samo
A drugi trymestr miał być taki przyjemny trochę krótko mi potrwał.

Chyba Cię czeka dłuższa przerwa od tego basenu bo chyba nie warto się tak męczyć co chwilę
witam w klubie. Mnie tak biodra,kosc ogonowa i pachwiny bola ze obracanie sie jest dosłowne KATORGĄ jeden welk bol. A chodze jak kaczka-czuje jakbym biodra wszystko sobie stukła masakra

Do tego bol glowy- nie da sie przezyc dnia bez czegos
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 10:38   #1785
ewka5891
Zakorzenienie

Hej
Impreza udana, jedzenie pyszne, fajnie wyjść odreagowac czasami moje chłopaki jeszcze śpią

Cytat:
Hejo kobitki
Pamiętacie mnie jeszcze?
Biedna mam nadzieje, ze to był tylko jeden i chcemy i juz teraz bedzie lepiej, bez żadnych przykrych niespodzianek

Smv współczuje infekcji z tego powodu boję sie chodzić na basen. Muszę sobie w Polsce na wszelki wypadek kupic cos, bo jeszcze połowa ciazy przed nami.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 11:47   #1786
smv
Zakorzenienie

No ja pamiętam że odkąd byłam mała ciągle mnie szczypalo i swedziało noni chyba mam do tego tendencje a ciąża i hormony ku temu sprzyjają.
Właśnie zjadłam kubek kefiru bleh
Stary 2014-11-02, 12:01   #1787
niunia_ona
Zakorzenienie

Witam. U mnie ruchy są mega mój tz się śmieje jak nasza mała daje czadu w brzuchu. Aż się boje co to będzie jak będzie większa da mi popalić do bólu. U mnie pogoda piękna. Idziemy po obiedzie się przejść. Nie mam zbytnio czasu bo jestem z tz.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 13:21   #1788
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
witam w klubie. Mnie tak biodra,kosc ogonowa i pachwiny bola ze obracanie sie jest dosłowne KATORGĄ jeden welk bol. A chodze jak kaczka-czuje jakbym biodra wszystko sobie stukła masakra

Do tego bol glowy- nie da sie przezyc dnia bez czegos
Jeśli chodzi o ból bioder to rozumiem Cię doskonale Jak za dużo ruszam się przez dzień, to jak się położę to już nie mogę się obrócić, bo tak mnie bolą biodra, a o wstaniu to już nie mówię Ale u mnie to jest spowodowane dysplazją stawu biodrowego W ogóle to mnie czeka konsultacja ortopedyczna do zakwalifikowania czy będę rodzić naturalnie czy przez cc
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 14:25   #1789
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:

������
Ja kiedyś przy położnej wstałam normalnie i dostałam straszny opr. Ona mi wręcz kazała podkulać nogi i przewracać się na bok, bo inaczej z mojego kręgosłupa niewiele zostanie.

A co do tego co jest w internecie, to ja już kiedyś wspominałam, że jestem lekarzem i z doświadczenia mogę wam powiedzieć, że naprawdę 90% tego co można w nim znaleźć to totalne bzdury. Totalne. Nawe t na takich stronach wyglądających na dość poważne. Ale też jak mnie coś zaniepokoi to głupia wpisuje w tego googla i potem już nie mogę spać spokojnie. A zawsze sobie powtarzam, że więcej tego nie zrobię. Moja mama już mi kazała spisywać wszystkie patologie, jakie sobie wymyśliłam w ciąży, bo wtdy zobaczę, że to nie możliwe, żeby jedenej osobie tyle złego się przytrafiło :p

lesyeux współczuje ci, że nie czujesz ruchów. Kopniaki zawsze mi potrafią poprawić humor nawet jak mam poważnego doła. Ale zobaczysz, jak zaczniesz czuć, to jak córa zrobi sobie dłuższą drzemkę będziesz schizować, że coś cie dawno nie kopnęła. Ja już kilka razy to przerobiłam :/

Edytowane przez JoaMro
Czas edycji: 2014-11-02 o 14:45
JoaMro jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-02, 14:40   #1790
aneta_s13
Rozeznanie

Też narzekam już na bóle pleców i bioder... zaczynamy 22 tydzień

Kolejne zdobycze dla małego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10173609_950918691588560_6176021431092968910_n.jpg (91,6 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez aneta_s13
Czas edycji: 2014-11-02 o 14:42
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 15:40   #1791
ojustyna
Zadomowienie

Heej obolałe kobietki ja się śmieje że zaczynam się "toczyć" a schodząc np. z łóżka to się muszę "sturlać" jak taaaka kulka . Brzusio mega wyskoczył, uwielbiam go, chociaż czuje się ten dyskomfort chcąc się schylić po coś, bo nogi się muszą rozkaraczać na boki

Muszę się pochwalić, bo dzisiaj pierwszy raz od lipca wypiłam kawusie z łyżeczki rozpuszczalnej z mleczkiem i co? Pomimo że taka słaba to oooorgazm zapomniałam jaka smaczniusia i teraz byliśmy w sklepie i postanowiłam się bardziej porozpieszczać i dokonaliśmy zakupu bezkofeinowej fusiastej!

Jak u was niedzielne popołudnie?
Stary 2014-11-02, 15:52   #1792
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Heej obolałe kobietki ja się śmieje że zaczynam się "toczyć" a schodząc np. z łóżka to się muszę "sturlać" jak taaaka kulka . Brzusio mega wyskoczył, uwielbiam go, chociaż czuje się ten dyskomfort chcąc się schylić po coś, bo nogi się muszą rozkaraczać na boki

Muszę się pochwalić, bo dzisiaj pierwszy raz od lipca wypiłam kawusie z łyżeczki rozpuszczalnej z mleczkiem i co? Pomimo że taka słaba to oooorgazm zapomniałam jaka smaczniusia i teraz byliśmy w sklepie i postanowiłam się bardziej porozpieszczać i dokonaliśmy zakupu bezkofeinowej fusiastej!

Jak u was niedzielne popołudnie?
Ja wróciłam do Krakowa i ogarniam uczelniane sprawy
Za to jadąc tu całą drogą powstrzymywałam się przed bo jakiś pan konsumował bardzo aromatyczną swojską kiełbasę

Ojej, zazdroszczę kawy, mnie jej zapach nadal odrzuca a nawet mała kawa z ekspresu fantastycznie mnie rozbudzała

TŻ nie widział mnie od piątku a jak wróciłam zrobił kontrolę brzucha i stwierdził, że urósł
Stary 2014-11-02, 15:56   #1793
smv
Zakorzenienie

Mój TŻ też już sam mówi że wyglądam jak w ciąży i że brzuszek widać już fajny. Wczoraj trzymał rękę i poczuł dzidzie ale ciągle jest zawiedziony że to tylko sekundka ale i tak się cieszymy. Zauważyłam że na filmie Nad życie jak płakałam to dzidek mnie kopać zaczął może się że mną Stresowal czy co...miłego wieczoru!
Stary 2014-11-02, 16:01   #1794
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Mój TŻ też już sam mówi że wyglądam jak w ciąży i że brzuszek widać już fajny. Wczoraj trzymał rękę i poczuł dzidzie ale ciągle jest zawiedziony że to tylko sekundka ale i tak się cieszymy. Zauważyłam że na filmie Nad życie jak płakałam to dzidek mnie kopać zaczął może się że mną Stresowal czy co...miłego wieczoru!
Moja Bubcia też mi dała kilka kopniaków jak wczoraj pod koniec filmu aż się zanosiłam płaczem, pewnie dawała sygnał "mamusiu nie płacz" A z rana TŻ włączył jakiś koncert i co? Mała rastamanka brykała w brzuszku że aż miło Umuzykalniamy ją nieco inaczej, niż muzyka klasyczna
Stary 2014-11-02, 16:45   #1795
debraM
Wtajemniczenie

A widzicie kopniaki? Mi czasem to aż cały brzuch faluje, ale kopniaki są tylko do wysokości pępka.

3190g, 55cm
Stary 2014-11-02, 16:51   #1796
nouvelle2
Zakorzenienie

DebraM współczuję przeżyć i kłopotów nerkowych. Oby już było ok

smv Ty też zdrowiej

Ja od kilku dni zauważyłam, że zrobiłam się słoniowata. Myślałam, że tak bardzo przytyłam na babcinym wikcie, ale skoro piszecie, że też tak macie, to chyba jednak jest to naturalna kolej rzeczy Ciężko mi wstać z łóżka, wysiąść z samochodu, podnieść się z łóżka...

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 17:05   #1797
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ja od kilku dni zauważyłam, że zrobiłam się słoniowata. Myślałam, że tak bardzo przytyłam na babcinym wikcie, ale skoro piszecie, że też tak macie, to chyba jednak jest to naturalna kolej rzeczy Ciężko mi wstać z łóżka, wysiąść z samochodu, podnieść się z łóżka...
ja już mam problem ze schylaniem ostatnio ledwo sobie obcięłam paznokcie u nóg z trzy razy musiałam odpoczywać i się prostować zanim skończyłam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-02, 17:22   #1798
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
ja już mam problem ze schylaniem ostatnio ledwo sobie obcięłam paznokcie u nóg z trzy razy musiałam odpoczywać i się prostować zanim skończyłam
Mnie dopadło to tak nagle, że aż w szoku jestem Bo jeszcze z tydzień temu byłam zupełnie sprawna

Stary 2014-11-02, 17:32   #1799
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Mnie dopadło to tak nagle, że aż w szoku jestem Bo jeszcze z tydzień temu byłam zupełnie sprawna
Hehe Ciekawe jak będziemy sobie radzić w 9 miesiącu

Stary 2014-11-02, 17:48   #1800
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Hehe Ciekawe jak będziemy sobie radzić w 9 miesiącu
nie wiem, ale może być ciekawie...

ja jak zwykle przybywam z zakupami Może którejś z Was się przyda, zamówiłam dwie sukienki-tuniki z miejscem na brzuszek. To nie są typowe ciążówki, ale według mnie do legginsów, grubych rajstop mogą być jako ciążowe:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=4728467410 . no i cena ekstra, tym bardziej jak się zrobi taki myk Jak ściągniecie sobie aplikację allegro na komórkę, to przychodzi Wam kupon 20 zł za zakupy powyżej 50 zł. Czyli trzeba zamówić dwie tuniki i wychodzą dwie za 46 zł z przesyłką. Czyli jedna jest za 23 zł już z przesyłką, jak za darmo
A jakościowo podobno ok, dam jeszcze znać jak przyjdą

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2014-11-02 o 17:53
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości