Wszystko o Avonie - Część III - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-28, 22:58   #3451
lemoorka
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - Część III

Cytat:
Napisane przez illusija Pokaż wiadomość
No wiesz, ja akurat nie zdenerwowałam się ani przez chwilę, a skoro zeszłyśmy z głupiego tematu CIĄGANIA kasy to pozwól, że na spokojnie wyjaśnię Ci sytuację z teściową, bo nie jest wcale tak prosta jak się wydaje.
I o ile możemy prowadzić rzeczową i spokojną dyskusję to będę wdzięczna za pomysły.
Wspomniałam już, że teściowa jest osobą wybitnie honorową więc upustu nie przyjmie za Chiny Ludowe, jeszcze by się obraziła, że proponuję. Dlatego też wrzucam jej sporo próbek (jeszcze nie wie, że są płatne i chyba tylko dlatego je przyjmuje).
A ona koleżanek żadnych nie ma bo jest już na emeryturze i z nikim się nie spotyka, więc nawet nie mogłaby "na siebie" zarobić, choć bardzo chce i strasznie zresztą się martwi tym, że nie może mi pomóc choć ja wcale tego nie oczekuję.

Głupie w tej sytuacji jest więc to, że obie czujemy się głupio.
Ona - bo chciałaby zamawiać ze względu na mnie (i za każdym razem mi się tłumaczy, że nie może zamówić, bo musi isć do dentysty na przykład)
Ja - bo chcąc dobrze czuję się jak wyzyskiwacz.

I zgadza się - jak jej przestanę dawać katalogi to pomyśli, że to dlatego, że nie zamawia, a jak będę jej dawać katalogi to ciągle będzie się czuła naciskana i tak źle i tak niedobrze
Powiedz teściowej, że zrezygnowałaś I teraz zamawias zjeydnie u kolezanki dla siebie Czasmai trzeba użyc kłamstwa
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-28, 23:22   #3452
pAtiŚ
Zakorzenienie

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;4874487]gratuluje ! [/QUOTE]
och dziękuję

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-28, 23:34   #3453
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ja_MoNa Pokaż wiadomość
Nie głupio Ci tak kase od rodziny ciągnąć i zarabiac na niej?

Moja mama zadko zamawia ale jak już zamawia to nei chce żadnego rabatu - smeije sie że i tak kasa zostanie w rodzinie Odkupiła nawet ode mnei cały wygrany zestaw Planet Spa - na prezenty dla swoich sióstr na imieniny.

Cytat:
Napisane przez Basienka27 Pokaż wiadomość
Ja wprawdzie wszystkim swoim klientka daje 20% opustu a mamie,tesciowej i bratu tyle ile mi wyjdzie opustu z zamowienia,bo mnie nie zalezy na zarobku tylko zebym miala wieksze zamowienie i w zupelnosci wystarczaja mi te gratisy co daje avon za zamowienie.Ale ja jestem osoba pracującą wiec mam co miesiac pensje ale tak jak wy wiekszosc studiuje albo jeszcze nie, wiec to jest wasz jedyny zarobek wiec uwazam ze nalezy sie Wam by sprzedawac po cenach katalogowych.
hmmm ni ebardzo rozumiem to co pogrubiłam... więc jaki jest sens "pracy" jako konsultantka skoro nie zalezy na zarobku a na wielkości zamówinia? Pozco sie weięcw to bawić? Szczerze mówiąc, to mi by było szkoda czasu na kombinowanie, załatwianie tego wszystkiego po to żeby mieć wieksze zamówinie a nie zarobek

Cytat:
Napisane przez martusiawilczek Pokaż wiadomość
niestety, okazalo sie ze ta babeczka dostala informacje ze jej kolezanka nie zajmuje sie juz Avonem, wiec nici z zakupow. Najprawdopodobniej bede szukala na wlasna reke konsultantki, zeby miec bezposredni kontakt, napisalam juz do kilku, bo ode mnie bedzie chetnych na zakupy okolo 25 osob wiec koszty przesylki beda znikome. Ale poki co niestety nie wypalilo

jak już będę pewna, to wtedy dam Wam znać bo nie chcę robić zbędnego zamieszania pozdrawiam ciepło
UU no szkoda... bo ja sie napaliłam na te poczwórne cienei z serii Autumn Knits no i na ten mineralny roż i puder mialabym chrapke

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-28, 23:51   #3454
martusiawilczek
Zakorzenienie

GG do martusiawilczek

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Moja mama zadko zamawia ale jak już zamawia to nei chce żadnego rabatu - smeije sie że i tak kasa zostanie w rodzinie Odkupiła nawet ode mnei cały wygrany zestaw Planet Spa - na prezenty dla swoich sióstr na imieniny.

hmmm ni ebardzo rozumiem to co pogrubiłam... więc jaki jest sens "pracy" jako konsultantka skoro nie zalezy na zarobku a na wielkości zamówinia? Pozco sie weięcw to bawić? Szczerze mówiąc, to mi by było szkoda czasu na kombinowanie, załatwianie tego wszystkiego po to żeby mieć wieksze zamówinie a nie zarobek

UU no szkoda... bo ja sie napaliłam na te poczwórne cienei z serii Autumn Knits no i na ten mineralny roż i puder mialabym chrapke

spokojnie, ja uparta jestem i znajdę sama konsultantkę w Stanach jak już będę miała wszystkie informacje to wtenczas dam znać na pewno
Stary 2007-07-29, 00:05   #3455
sunik1
Zadomowienie

Post Dot.: Wszystko o Avonie - Część III

Witam.

Przekopałam się przez kilka ładnych stron postów.
Ja z katalogu 10 mam na razie zamówienie na 55,80.(zestaw spa, podkład antystresowy) jednak aby skorzystać z promocji taniej w zestawie - wezmę dla siebie błyszczyk do ust i korektor w pędzelku, a za te rzeczy zapłacę 13zł

sunik1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-29, 00:13   #3456
Ja_MoNa
Raczkowanie

Cytat:

No wiesz, zawsez taniej dla siebie kosmetyki, prezenty, może KR.
Ja_MoNa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-29, 00:17   #3457
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
chyba że tak... Ja i tak mało dla siebie biore (wole kosmetyki kupić w "normalnje" drogerii czy aptece) - zamówienia mam małe, wiec jeśli coś kupuję to zostaje niewiele tego "zarobku".

Instagram

Stary 2007-07-29, 02:29   #3458
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

właśnie się przekopałam przez kilka stronek postów... ech...
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-29, 10:06   #3459
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:

Moja mama tak samo. Tylko moja mama zamawia co katalog. Wcześniej zamawiała tak samo dużo u koleżanki i nie miała rabatów. A teraz mówi, że woli mi dać zarobić, bo i tak by tyle płaciła u koleżanki, a tak do daje mi
Zresztą rodzina cała mówi podobnie. Czasem nawet nie do końca mi każą wydawać jak dają więcej. Ale mówią, że np. płyny do kąpieli itp wolą kupić u mnie i dać mi zarobić niż iść do sklepu. I jeszcze dostaną bez wychodzenia z domu
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-29, 10:11   #3460
Basienka27
Raczkowanie

Cytat:
Witam ,dziękuję za zrozumienie wlasnie mi oto chodziło co napisałas,nie zalezy mi na opuscie tylko ja daje rabat 20% a moje zamowienia dobijały do 30% bo kolezanki tak duzo zamawiają(teraz są wakacje i nie pracuję bo jestem nayczycielka,więc jest troszkę mniej)wiec mi zalezy bym miala taniej kosmetyki dla siebie,przy wiekszym zamowieniu mialam troszke zarobku i to mi wystarcza i powinnam miec teraz w kampani 10 -KR. A to zaden dla mnie kłopot jeśli chodzi o składanie zamowienia itp, ja to poprostu lubie.
Basienka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-29, 10:13   #3461
agness86
Zakorzenienie

Cytat:
chyba że tak... Ja i tak mało dla siebie biore (wole kosmetyki kupić w "normalnje" drogerii czy aptece) - zamówienia mam małe, wiec jeśli coś kupuję to zostaje niewiele tego "zarobku".
Mój cały "zarobek" idzie zazwyczaj na kosmetyki, które sobie zamówię

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-29, 10:44   #3462
inez1234
Raczkowanie

witam w niedizelny poranek
ja mam miesięcznie zarobku około 50 zł to nie jest niestety dużo, ale jak zamawiam miesięcznie za 100 zł, to dopłacam tylko połowę, a to już da się odczuć po porfelu z rodzinki kupuje tylko u mnie mama. od koleżanek licze normalnie po cenach katalogowych, bo inaczej pewnie bym do tego dopłacała hihi na razie chyba wszyscy są zadowoleni

And big girls don't cry
inez1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-29, 10:45   #3463
kasia2439
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basienka27 Pokaż wiadomość
Witam ,dziękuję za zrozumienie wlasnie mi oto chodziło co napisałas,nie zalezy mi na opuscie tylko ja daje rabat 20% a moje zamowienia dobijały do 30% bo kolezanki tak duzo zamawiają(teraz są wakacje i nie pracuję bo jestem nayczycielka,więc jest troszkę mniej)wiec mi zalezy bym miala taniej kosmetyki dla siebie,przy wiekszym zamowieniu mialam troszke zarobku i to mi wystarcza i powinnam miec teraz w kampani 10 -KR. A to zaden dla mnie kłopot jeśli chodzi o składanie zamowienia itp, ja to poprostu lubie.
dokładnie. ja kocham Avon i lubię to co robię, nie dla pieniędzy.
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-29, 10:47   #3464
kasia2439
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inez1234 Pokaż wiadomość
witam w niedizelny poranek
ja mam miesięcznie zarobku około 50 zł to nie jest niestety dużo, ale jak zamawiam miesięcznie za 100 zł, to dopłacam tylko połowę, a to już da się odczuć po porfelu z rodzinki kupuje tylko u mnie mama. od koleżanek licze normalnie po cenach katalogowych, bo inaczej pewnie bym do tego dopłacała hihi na razie chyba wszyscy są zadowoleni
mój zarobek w katalogu 9 wynosi 154zł a teraz dojdzie zarobek z III terminu także nie narzekam.
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-29, 10:51   #3465
Gagix
Rozeznanie

caroline_1988 tak na marginesie to ja też jestem studentką I roku Kosmetologii ale we Wrocławiu Gratuluje Tobie, ja też się ciesze, że się dostałam

A co do wielkości mojego zarobku to prezeciętnie 50-85zł. Zalezy od katalogu. Fajnie bo zawsze to mniej płace za kosmetyki dla siebie

Gagix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-29, 11:17   #3466
Hosenka*
Zakorzenienie

wklejam obiecane fotki Mauvelous Metal

Niestety zdjęcia nie oodają w pełni efektu na ustach - najbardziej jednak zbliżone są zdj 2 i 3 - mimo to, naprawde jest barzdiej "brudny" zgaszony roż, ze złotymi drobinkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg MM1.JPG (2,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg MM2.JPG (3,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg MM3.JPG (5,7 KB, 29 załadowań)

Instagram

Stary 2007-07-29, 11:21   #3467
paulinkosia
Rozeznanie

A ja jak na razie zamówienie z K10 mam na : 78.50 ale to bez mojego zamówienia- bo jeszcze nie wiem co wezmę. Mam nadzieję że dozbieram do 150 zł aby dostać SPA

U mnie czasem zamawia mama TŻeta i powiedziałam że ta cena która płaci to jest ze zniżką że nie bede na niej zarabiała a ona że nie,żebym się z nią nie kłóciła że ona zapłaci normalnie po cenach katalogowych. Dla TŻeta daję zniżkę jak chce wziąć sobie jakieś perfumki..to wtedy wychodza one sporo taniej
Mamie,tacie,siostrze daję ze zniżką
A reszcie ludu to w zależności od wysokości zamówienia..chyba że mam mało na dany katalog wtedy daję wszystkim 10% rabatu tylko po to aby dobić do tych 150zł i zgarnąć jakiś prezent z programu motywującego czy aby dobić do większego rabatu

Do tych kosmetyków z USa- bym się pisała o ile znajdę coś ciekawego w katalogach..bo na razie tylko pobieżnie je przejrzałam...i zależy od kwoty końcowej ...bo cena kosmetyku+przesyłka z usa do polski+wysylka w kraju. Fakt dla jakiegoś balsamu i czegoś tam jeszcze to się nie kalkuluje...ale jakbym zamawiała większą ilość to tak.Więc jeszcze wszystko przemyślę

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-29, 11:48   #3468
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

ja rodzinie daję rabat i nie potrzebuję na nich zarobić i tak się cieszę że dają mi wysokie zamówienia często jak tam zadowolone jestescie z zelu do kapieli czy cos tam z PS?
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-29, 12:03   #3469
MaT
Wtajemniczenie

Odkryłam stronę Avon India, mają inną wersję Naturalsów http://www.avonindia.in/index.php?option=com_frontpage , a poza tym balsamy do ust w słoiczkach, a nie jak u nas w sztyftach
Tym razem nie wywołam zamieszania, bo nie sadzę by ktoś chciał je stamtąd sprowadzać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 51.jpg (104,6 KB, 57 załadowań)
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-29, 12:05   #3470
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
Odkryłam stronę Avon India, mają inną wersję Naturalsów http://www.avonindia.in/index.php?option=com_frontpage , a poza tym balsamy do ust w słoiczkach, a nie jak u nas w sztyftach
Tym razem nie wywołam zamieszania, bo nie sadzę by ktoś chciał je stamtąd sprowadzać
nigdy nic nie wiadomo

Instagram

Stary 2007-07-29, 12:15   #3471
martusiawilczek
Zakorzenienie

GG do martusiawilczek

Cytat:
kusssiiiisz
Stary 2007-07-29, 12:25   #3472
illusija
Raczkowanie

Czy tusz stylista kolor Onyx to jest taki zwykły grafit czy jakieś połyskujące badziewie???
I ktoraś z Was go bardzo chwaliła. Co w nim takiego fajnego? Bo chyba się skuszę, choć nie lubię tuszy Avonowskich
illusija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-29, 12:35   #3473
Ptaszysko
Zadomowienie

Ja obejrzalam sobie wlasnie katalog hiszpanski i zauwazylam,ze maja drogo , np. podklad w musie w promocji 10 euro albo wody Today, Tomorrow,Always kazda w promocji po 25 euro(za 30 euro mozna kupic tam wysokopolkowce) kremy do stop kazda tubka za 4,25

I'm not livin' to be a Mrs.

Ptaszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-29, 12:42   #3474
Ja_MoNa
Raczkowanie

http://www.avonindia.in/images/stories/c807PO.pdf ---> zobaczcie - mają inne opusty!
Ja_MoNa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-29, 12:45   #3475
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:

mmm mniam!! ale pyszności:P
Stary 2007-07-29, 13:08   #3476
mischelle
Rozeznanie

Witam Was dziewczynki.
Konsultantką Avonu jestem od 6 lat - ale robię to hobbystycznie a nie zarobkowo (chodzi głównie o to, aby zwróciło mi się za kosmetyki, które biorę dla siebie )

Mam do Was prośbę i pytanko - czy do K10 była Oferta Netto?
Jeżeli tak - to czy mogłabym prosić kogoś o zeskanowanie - albo chociaż informację co w niej jest?
mischelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-29, 13:15   #3477
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mischelle Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczynki.
Konsultantką Avonu jestem od 6 lat - ale robię to hobbystycznie a nie zarobkowo (chodzi głównie o to, aby zwróciło mi się za kosmetyki, które biorę dla siebie )

Mam do Was prośbę i pytanko - czy do K10 była Oferta Netto?
Jeżeli tak - to czy mogłabym prosić kogoś o zeskanowanie - albo chociaż informację co w niej jest?
Witamy

Ja też jestem 6 lat konsultantką, ale robie to zarobkowo, bo dla siebie mało zamawiam

Indyjski katalog nie poruszył mnie tak jak amerykański.
Nie wiem czy nei bede musiala obejsc sie smakiem na ta paletke Cool Knits bo kupiłam własnie 2 potrójne cienie Isa Dory (Sandy Sky i Retro Chrome) i jedne poczwórne też Isa Dory (Pearls) - ponad stóweczka sobie więc poszła.
Poza tym chyba zloże zamówienie na III termin K9 i wezme:
- z demo szminkę Sparkling Nude
- poczwórne cienie Sandy Corals

aha - szkoda ze nie oznaczają teraz kolorów symbolami oznaczającymi kolory ciepłe, chłodne i neutralne - zdecydowanie ułatwiłoby to wybór

I w związku z tymm pytanie do posiadaczek Sandy Corals - czy one sa bardzo ciepłe? Czy raczej chłodnawe?

Instagram

Stary 2007-07-29, 13:34   #3478
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

Cytat:

I w związku z tymm pytanie do posiadaczek Sandy Corals - czy one sa bardzo ciepłe? Czy raczej chłodnawe?
jesli chodzi o mnie to akurat nie znam sie na oznaczeniach cieply zimny itp

mam te cienie i sa swietne. kupilabym nawet gdyby nie pasowaly do mojego pytu urody, wg mnie sa cieple.
Stary 2007-07-29, 13:37   #3479
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

cale szczescie ze mnie nie kusza zadne inne zagraniczne avony, nie kupilabym i juz. wystarczy mi to co my mamy.
Stary 2007-07-29, 13:58   #3480
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
Witamy

Ja też jestem 6 lat konsultantką, ale robie to zarobkowo, bo dla siebie mało zamawiam

Indyjski katalog nie poruszył mnie tak jak amerykański.
Nie wiem czy nei bede musiala obejsc sie smakiem na ta paletke Cool Knits bo kupiłam własnie 2 potrójne cienie Isa Dory (Sandy Sky i Retro Chrome) i jedne poczwórne też Isa Dory (Pearls) - ponad stóweczka sobie więc poszła.
Poza tym chyba zloże zamówienie na III termin K9 i wezme:
- z demo szminkę Sparkling Nude
- poczwórne cienie Sandy Corals

aha - szkoda ze nie oznaczają teraz kolorów symbolami oznaczającymi kolory ciepłe, chłodne i neutralne - zdecydowanie ułatwiłoby to wybór

Tutaj masz real fotohttp://allegro.pl/item219259203_avon...do_powiek.html
Ladne, podobaja mi sieI wygladaja na cieple.
Szkoda,ze az do katalogu 12 nie ebdzie ich w katalogach w promocji

I'm not livin' to be a Mrs.

Ptaszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości