|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3
Tout-petit-fille ale przeżycia, cieszę się że z dzieckiem wszystko dobrze i że się uspokoiłaś
Debra o kurczę, dobrze , że sytuacja opanowana i macie się dobrze Zazdroszczę Wam, że Wasi tŻ czują ruchy, bo mój nie czuje Raz tylko poczuł i co Mała kopie i przyłoży rękę to nic , przykro mi trochę z tego powodu..
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też staram się pomóc zawsze, jak mogę. Zasilamy z rodzicami co jakiś czas różne fundacje, rozdajemy ciuchy ubogim rodzinom. Niedługo będę robiła porządki na strychu i znów będę miała do oddania ubrania- tym razem dziecięce i niemowlęce. Także gdyby ktoś coś słyszał o rodzinie z Torunia/Bydgoszczy, która czegoś potrzebuje, to dajcie znać, zawiozę![]() rosiek Fajne te legginsy Gdybyś zamówiła, to napisz później jak z ich jakością![]() mordka Jak tylko je dostanę, to napiszę co i jak + wstawię fotki
|
|
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
Zielone oko mój też poczuł dopiero raz.
Zwariuje jak mnie swędzi pipcia ;( ;(
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciiicho, moj TŻ albo jest chory, ale tak mnie kocha, że Beyonce sam z siebie puścił |
|
|
|
|
#1835 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moj tez nic nie czuje, a przeciez mam tych malenstw dwojke ;-) mi sie wydaje, ze te kopniaki juz takie mocne a on jakos jeszcze nic nie poczul
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Może maleństwa kopią, jak akurat TŻ nie ma ręki na brzuchu
mój co prawda poczuł, bo byłam przytulona, ale dopóki mu nie powiedziałam, że to kopniaki to nie wiedział
|
|
|
|
#1837 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że chociaż ja czuję i wiem, że Mała ma się dobrze, no ale jednak to nasze dziecko i też chciałabym , żeby poczuł .. Dobra już nie smęcę, jakoś doła załapałam ![]() W ogóle wysłałam tŻ do sklepu po zimną pepsi mam taką ochotę, że maskara ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś miałam podobne (nieciążowe) z allegro, też z takim polarkiem od wewnątrz i spisywały się super |
|
|
|
|
#1840 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
gdzies wyczytalam ze dziecko w brzuchu matki 20 godzin spi i czuwa... Ja sie pytam skad wzieli te 20 godzin hihihih ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
![]() Musze wyczuc dobry moment, zeby przylozyc jego rece, kiedy wiem ze maluszek mi robi ta dyskoteke w brzuchu, a nie rzadkie kopniecia..... Sam ostatnio przylozyl rece jak spalam, a to trwalo dlugo, chyba mial nadzieje poczuc maluszka, a tu nic... Mysle ze z czasem nie bedzie z tym problemu zeby i oni czuli.... ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
![]() Moj ostatnio w sklepie mowi tak, kochanie wez to na co masz ochote, jestes w ciazy, no i to byl jego blad hi hi hi bo mi sie juz wlaczylo swiatelko i zastanawianie sie na co mam chec a tak powaznie.... bardzo milo z jego strony
|
||||||
|
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna:( współczuje mdłości, mam nadzieje, że szybko wrócisz do formy:prosi:
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz od miesiąca w ciążowych Moj brzuchol 24tydz we wtorek zacznę, ok 6kg na plusie ImageUploadedByWizaz Forum1414972238.895643.jpgImageUploadedByWizaz Forum1414972256.195381.jpgI moj wózeczek, szary jednak biorę ImageUploadedByWizaz Forum1414972296.569645.jpg
|
|
|
|
|
#1843 |
|
Zadomowienie
|
mon9 ogladałaś joolza gdzieś w wawie na żywo? brzuszek piękny, szkoda że u mnie boczki większe, bo Twoja figura idealna jak dla mnie
smv jak się męczysz z jogurtami naturalnymi do jedzenia dodaj swojskie konfitury i będzie mega pyszny ![]() Ja cały czas sie głowie czy isc prywatnie na połówkowe, czy lepiej maluszkowi coś za tą kasę kupić. Główkę, bioderko lekarz mierzył, echo serca też miałam na oddzielnym sprzęcie. Ale czuje niedosyt bo tak mało maluszka widziałam. Jakby było coś nie tak z sercem to by echo nie było prawidłowe? Widziałyście filmik z Robin Williamsem i jego rodzącą żoną? Śmiesznie się ogląda, ale już sobie wyobrażam jak się nieraz musiała irytować.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki dziś zapowiada się bardzo ładny dzionek
Dzidzia po 4 mi zaczęła w brzuchu się odzywac pewnie się przekrecala do spania dalszego. Mnie to plecy tak bolą po nocy ze tragedia głupoty Mo się śniły że właściciela mieszkania jakiś kuzyn przyszedł do nas i kazał się nam wynieść potem ze rozwiazywalam zadania z matematyki i nauczycielka się na mnie zloscila bo nie wiedziałam z której strony książki to zadanie heh tragedia
|
#1845 |
|
Rozeznanie
|
Hej kochane witam Was po weekendzie
U nas dzis skończył sie 20 tydzien - wiec polowe mamy za sobą ![]() Kopniaki czuje coraz mocniejsze - w szczególności wieczorem przed snem . TŻ wczoraj jak go dzidzius kopnął w rękę az odskoczył na drugi koniec łóżka i mowi " jej to ciebie nie boli ? Strasznie mocno " a dla mnie to takie słodkie pukania bardziej czuje dyskomfort jak sie rozpycha i np Zwinie sie w kłębek w rogu macicy ![]() Buziaki dla Was ,** Miłego dnia dla wszystkich Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ostatnio śpie na dodatkowej poduszce (tak wyzej troche-w pozycji półsiedzącej) I jest duuuuuuużo lepiej!
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie dziś zwijalam kołdrę pod plecami ale to leżenie na bokach mnie dobija ;( idę do apteki po coś na to swędzenie mydło glicerynowe i rumianek sobie kupię może mi co ulzy... Do gin się nie wybiore bo i tak mam wizytę za 2tyg i wytrzymam jakoś..
|
#1848 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Mon9 śliczny brzusio!
Nie będę gorsza heh i też się pochwalę 20tydzien i chyba wg wagi u mamy 4kg na plusie ;D
|
#1850 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i tylko jedna wybierała położną a pozostałe 2 nie wybrały, nigdzie tego nie zgłaszały i krótko po porodzie miały telefon i dzwoniła położna, że ma w karcie odnotowany poród i chce się umówić na wizyty. I przychodziła taka pani z ośrodka zdrowia. Więc myślę, że nadal to tak funkcjonuje, że jak sama nie wybierzesz położnej, to musi ktoś przyjść, bo to chyba dzisiaj jest obowiązkiem, że takie wizyty położnej muszą być ja to tak rozumiem![]() Cytat:
|
|
#1851 |
|
Zadomowienie
|
Cześć brzuchatki, brzuszki baaardzo zacne
jakbym miała zaraz urodzić, moja Bubcia chyba staje sobie czasami podłużnie Co do infekcji to zadzwoń do lekarza, położna na pewno coś skutecznego poradzi, lepiej niż pani z apteki Ahh i te spanie męczące, mnie to bardziej nie podczas samego spania ile po całym dniu jak się tylko co położę to odchodzi ból i wtedy jest "AŁĆ " TŻ namawia mnie do tej poduszki rogalowej, a swoją drogą to sam pewnie na nią ma chrapkę hahaha A co do USG, to lekarz gdyby miało być coś nie tak, to by to wykrył. ?Czy to 4 czy 5d czy zwykłe usg, inaczej by wogle badań nie robił, gdyby sprzęt był taki do niczego i by już dawno kazali je powymieniać, chyba że tak bardzo zależy ci na zobaczeniu dokładniejszym buzi dzidzusia
|
|
#1852 |
|
Rozeznanie
|
Lał ale z Qas chudzinki - tylko brzuszki widac - a mi to w uda i tyłek idzie ;/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1853 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i już możesz być spokojna![]() Cytat:
za ruchy, które TŻ poczuł mój też już czuje i codziennie dotyka brzuch, a Mała daje coraz mocniej, zaczyna już o świcie i potem uaktywnia się znowu mocno około 17 i tak do wieczora. Czasami jak się w nocy przewracam z boku na bok to też kopieCytat:
:confuse d:![]() Cytat:
|
|
#1854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 24 tygodniu super. Mała daje znowu ale ja kocham ♥
|
#1856 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny brzuszki macie śliczne! ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- A my od piątku do niedzieli rano byliśmy u teściów i powiem Wam, że obawiałam się jak zniosę ten czas, ale było w porządku. Teściowa mnie nie wkurzała, dobrze się rozmawiało, może jakiś przełom nastąpił ![]() ale nauczona doświadczeniem nie będę chwalić dnia przed zachodem słońca i zobaczymy, jak to będzie dalej. O wózek już się nie musimy martwić, siostra TŻ powiedziała, że możemy od niej pożyczyć, a jest używany tylko po jej córce, wózek z Tako, prawie jak nowy, nie za bardzo w moim guście, ale to w sumie nie jest istotne. Możemy za te pieniądze kupić inne potrzebne rzeczy. Lekko się prowadzi, TŻ już go składał i rozkładał, hehe chyba się cieszył, że będzie niebawem wozić ![]() Za to w sobotę dostałam telefon od siostry, że mój jedyny żyjący jeszcze dziadek, pisałam Wam, że kończył niedawno 90lat, jest w szpitalu. Więc w niedzielę rano już jechaliśmy prosto do niego. Biedak przewrócił się w swoim mieszkaniu na przedpokoju, upadł głową na płytki i stracił przytomność. Moi rodzice byli u niego akurat, ale siedzieli w kuchni, a dziadzia szedł z łazienki. I jak podbiegli do niego, to już musieli wzywać pogotowie. Mama do teraz wyrzuca sobie, że nie znalazła się obok dziadka w tej sekundzie... Okazało się, że jest obrzęk mózgu, obtuczony płat czołowy odpowiedzialny za świadomość i liczne rozlewy krwi. Tak mi go żal. Właściwie w szpitalu wciąż śpi, a jak się obudzi, to nie wie, kim jesteśmy i opowiada wciąż o koniu, pyta, czy koń jest przywiązany... Także smutny dzień, jutro znowu pojedziemy do szpitala.
|
|
#1857 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie dzidzia puka bardzo rzadko na tyle mocno, żeby porządnie można było wyczuć pod ręką. Z kolei w środku czuję jej wariacje co chwila ![]() Cytat:
![]() Zjadłam jabłko i zasnęłam jak stara. Zaczęły mi się jakieś durne sny śnić, wstałam lekko zgrzana:P Cytat:
Cytat:
Ja nie mam wagi tu gdzie teraz przebywam, ale mierzę sobie brzusio co 2 dni![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
Potem znów ta sama trasa. Aż się boję:P---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
Zabiera rękę i po jakimś czasie znów BUM! Cytat:
Na wszelki wypadek wzięłam rozmiar M (noszę S) i są dość spore. Może mi mocno brzucho rosnąć:P Już teraz je noszę, ładnie się dopasowują, są milutkie i jeszcze na ten moment dość ciepłe. Później najwyżej będę zakładać jakieś rajstopy pod spód. I tanie!!! ![]() Cytat:
Każda z nas czekała na ten moment, kiedy inni będą mogli bez problemu poznać, że to nie jest sadełko na brzuchu lub też nie najadłyśmy się za bardo, ale to właśnie CIĄŻA! ![]() Gratulacje dla Was!!
|
|
|
#1858 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Kochane, wracam po długiej nie obecności,ale jak zobaczyłam ile mam stron do nadrobienia to
ale to nic tak lubię was czytać,że nadrobię wszystko.
|
#1859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie zastanawiam czy do Polski nie pojechac na kilka dni, bo wczoraj dowiedzialam sie ze moja jedyna babcia bedzie miec operacje na serce.... A jest u niej konieczna.... a ryzyko jest duze napewno w tym wieku.... ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
Nie czekalabym na twoim miejscu tylko dzwonila do ginekologa Tym bardziej ze ciebie swedzi...
|
|||
|
|
|
#1860 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam was kochane po weekendzie, u mnie wszyscy się pochorowali włącznie ze mną- grypa żołądkowa ja i mała przeszłyśmy to najlżej ale powiem wam że tak mnie kości wczoraj bolały że nie wiedziałam jak mam się ułożyć żeby mi ulżyło po prostu maskara, najgorszej jest to że na takie bóle to mogłam wziąć tylko paracetamol, który pomógł tylko na chwilę.
Gratuluję wszystkim udanych wizyt. Debra M- trzymaj się kochana na pewno wszystko będzie dobrze. Co do ruchów to czuję coraz mocniejsze kopniaki, mój TŻ jeszcze nic nie poczuł EdithS- przykro mi z powodu dziadka, oby wszystko było dobrze |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

Raz tylko poczuł i co Mała kopie i przyłoży rękę to nic , przykro mi trochę z tego powodu..

Gdybyś zamówiła, to napisz później jak z ich jakością

od nikogo nie słyszalam, zeby po porodzie do kogoś przychodziła jakaś przypadkowa polożna.
" TŻ namawia mnie do tej poduszki rogalowej, a swoją drogą to sam pewnie na nią ma chrapkę hahaha
ale to nic tak lubię was czytać,że nadrobię wszystko.