![]() |
#1801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część X
Cytat:
![]() Biorąc pod uwagę obecne plany życiowe na pewno będziemy mieli czas na nakarmienie kotów rano, po południu i wieczorem, więc nie obawiam się, że np. 18 godzin nas codziennie nie będzie w domu i będą głodować.
![]() |
#1802 |
KOTerator
|
Kretka biorąc pod uwagę moje plany - te realne i marzenia - powinnam zatrudnić nianię dla kotek
![]() Na szczęście moja mama pomaga. |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1805 |
Zakorzenienie
|
U nas musi być suche , bo ja potrafię wyjechać na 3 tyg
![]() To teściowej łatwiej koty nakarmić jak ma suche i tylko da im to mokre 2 razy dziennie . ![]() A co jadły koty nie wiem ![]() ![]() Teraz suche mają cały czas ale się nie rzucają .
#1806 | |
Nie depcze krokusów
|
Byle w środku nie okazała się zielona
![]() Wygrałaś w totka? ![]() A Ty masz już pięć ![]() Cytat:
Powiedział Daniels ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | |
KOTerator
|
Nie wygrałam, ale planuję wygrać, tzn. planuję zacząć grać
![]() Ja niedługo poznam piątego kota Rybiorka i już się nie mogę doczekać ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wasze koty mają dobrze. Moim niestety trafiła się taka Pańcia, ale nie narzekają, bo one i tak przez większość czasu śpią ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1809 |
Zakorzenienie
|
Kretka jak wyjeżdżamy latem w sezonie wychodzącym dla kotów to kuweta jest na podwórku często
![]() ![]() A jak chcą na głaskanie to teściową same znajdą , bo ona piętro niżej mieszka ![]() ![]() Ale teraz zimno i koty do wiosny w domu ![]()
#1810 |
Zakorzenienie
|
Monika gratuluję awansu
![]() ![]()
#1811 | |
Zakorzenienie
|
Pochwalilam sie juz. ![]() Technicznie mam trzy 100-procentowe koty i dwa podrabiane ![]() Cytat:
Oficjalnie to trzeba napisac, az strach pomyslec jak Monika znow sobie bilet kupi zeby mnie odwiedzic....
![]() |
#1812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i udało mu się ![]()
![]() |
#1813 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1815 |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisane przez monika_sonia ![]() Fajnie ![]() Ja moim nie porcjuję suchego i jedzą tyle ile potrzebują. Moje mają w kuli tylko jako uzupełnienie, max połowę kuli. A zostawiałam im 2 szt, napełnione tak w 3/4. Ale sobie dawkowały. ![]() Widzę, że u Ciebie wiosna, zazieleniłaś się ![]() Cytat: Napisane przez iwona1110 ![]() Ja chyba z przyzwyczajenie ważę rano chrupki ![]() ![]() ![]() My coś nie możemy zmęczyć PoN meadowland mix, mieszam im z TOTW, bo samego w ogóle nie chcą jeść. Cytat: Napisane przez Vivienne ![]() Bardzo możliwe, bierze najwidoczniej przykład z pancia i panci ![]() Nie wiem na ile możliwe jest upodabnianie się kota do właściciela, ale pod względem zachowań, tego co lubi, to Grubcio jest moim kocim odpowiednikiem ![]() ![]() Cytat: Napisane przez Kusum ![]() Nie wiem jak wasze koty, ale moje tyją po suchym. Zawsze jak kilka dni z rzędu dostaną chrupki to zaczynają się zaokrąglać. Zwłaszcza Su. Dlatego chrupki są wydzielane 1-2 w tygodniu. Moje na samym suchym też tyją. Dlatego podaję tylko jak mnie nie ma (jako główne posiłki) lub uzupełniająco na co dzień, bo Grubcio lubi sobie pochrupać. Jak nie dostanie chociaż kilku chrupek, to widać, że mu ich brakuje. Cytat: Napisane przez Kretka666 ![]() Waga kuchenna zawsze się przydaje, nie tylko do odmierzania kotom karmy ![]() Ja też używam wagi na co dzień, dodatkowo mamie zawsze polecam ważyć jak z nimi zostaje (chyba, że mam małe puszki, te po 100g, to wtedy na jeden posiłek idzie jedna na pół). Cytat: Napisane przez monika_sonia ![]() Moje "muszą" jeść suche, bo często mnie nie ma i suche najłatwiej im podać. Z tego samego powodu barf u mnie się nie sprawdził. Właśnie, trudno podawać regularnie mokre, jak cały dzień się jest poza domem. Ja akurat często pracuję w domu i w te dni czy w weekendy dostają głównie mokre, 3-4 razy dziennie. A jak mnie nie ma, to tylko rano i wieczorem, a pomiędzy już muszą sobie suche z kuli upolować. Cytat: Napisane przez monika_sonia ![]() Wasze koty mają dobrze. Moim niestety trafiła się taka Pańcia, ale nie narzekają, bo one i tak przez większość czasu śpią ![]() ![]() Jakie "niestety", dbasz o nie, od razu reagujesz jak coś się dzieje. Zapewne jak wracasz wieczorem, to zamiast odpocząć, obowiązkowo "odbębniasz" zabawę i przytulanki z pannami. Szczególnie Milka Ci dużo zawdzięcza, zresztą Sonik też, ilu to ludzi pozbywa się chorującego zwierzaka, nawet rasowego. A jeszcze bezdomniakom pomagasz. Życzyłabym wszystkim kotom świata, żeby im się "niestety" taka pańcia przytrafiła ![]()
Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2014-11-03 o 21:31 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1816 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Ja będę miała 4/5 kota, rudego/ trikolorkę, ale to dopiero w przyszłym roku jak dobrze pójdzie
![]() Mamy już listopad i pojawił się u mnie problem pt. ![]() Cham i pers spoko, nie interesują się. Podejrzewam, że Figiel nie odpuści i mogę mieć w tym roku problem. A jak Wy się zapatrujecie na święta w tym roku? ![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2014-11-03 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 | |
... choć nie Westwood
|
Ja w zeszlym roku nie mialam choinki, ale w tym bedzie, chocby miala stac przez dwie godziny
![]() Trochę się boję podgryzania igieł... mogą jej zaszkodzić? Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | ||
KOTerator
|
Cytat:
![]() Green is the new black. Cytat:
![]() U mnie od przedwczoraj obserwuję coś naprawdę dziwnego... NIGDY nie wolno było Milce leżeć wyżej od Soni. Sonia na krześle - Milka na podłodze. Sonia na drapaku - Milka na łóżku. Milka zawsze musiała być na tej samej wysokości albo poziom niżej - to taka ich niepisana zasada. A od przedwczoraj Milka śpi w górnej rozecie na drapaku, Sonia niżej na hamaku. Kilka razy Sonia wskoczyła do Młodej i czeka, żeby jej zrobiła miejsce . Milka się postawiła i teraz Słonik udaje, że tak ma być . ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Nimfa już się do świąt przygotowujesz ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2014-11-03 o 21:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Mój takie opakowanie http://www.zooplus.pl/shop/koty/przy.../smilla/226741 rozkminił w 3 minuty ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
piszecie o problemach z kotami, które wybrzydzają, nie chcą czegoś jeść... ja teraz nie znam tego problemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
![]() mój jakiś mało uzdolniony jest. Ale przynajmniej zajęcie miał
![]() |
#1822 |
Rozeznanie
|
Hey. Od wczoraj mamy niewidomego (lub niedowidzacego) Banana. Mamy go w sypialni, bo Mysza zaczela prychac i fukac na niego i nie dopuszczamy jej na razie w poblize. Czy taka sytuacja sie zmieni? Jak dlugo maja byc osobno? Kiedy podjac probe ich ponownego kontaktu? Dzisiaj wzielam wolne w pracy, ale przeciez nie bede ciagle siedziec z nimi w domu. Moze cos podpowiecie.
![]()
#1823 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u nas też bez choinki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1824 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1825 | |
KOTerator
|
Cytat:
Mietowka84 podziwiam i trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym jak zdecydujesz się puścić koty razem to nie możesz zamknąć ich w jednym pomieszczeniu, bo w razie czego muszą mieć możliwość ucieczki. Nie licz na to, że koty polubią się czy pokochają w szybkim tempie, a nawet w ogóle ![]() ![]() Moje koty, które są ze sobą kawał czasu też mają różne sympatie i antypatie i nie raz, nie dwa zdarza się, że jeden pogoni drugiego, a trzeci do czwartego wyskoczy z pazurami. Powodzenia życzę i jak coś to pytaj, a ja w miarę możliwości odpowiem ![]() Teraz dopatrzyłam się na zdjęciu, że ten nowy kotek jest maluchem?? To myślę, że nie będzie tak źle z akceptacja go przez rezydenta ![]()
![]() ![]() Edytowane przez aga_tka_2 Czas edycji: 2014-11-04 o 08:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Tak, ma ok 3-miesiace, Mysza 1,5 roku.
![]() |
#1828 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardziej dekoruję lampionami/lampkami. Tylko lampki muszą być wysoko, bo Misia odgryza żarówki ![]() Cytat:
![]() Moje też mnie nie budzą, nawet jak śpię do 14 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Teraz przy biurku od tygodnia stoi worek TOTW, jeszcze nie otwarty, ale żadne nie wpadło na to, żeby go podgryzać. Cytat:
![]() Były w jednym pomieszczeniu, ale ja miałam wtedy urlop i siedziałam z nimi. W dodatku do maluch rzucał się na rezydenta ze strachu, Grubcio to oaza spokoju i cierpliwości, więc wiedziałam, że Małej krzywdy nie zrobi, a to ona się go bała i prychała. Daj im się obwąchać przez drzwi, miski z jedzeniem też możesz postawić po obu stronach drzwi, żeby kojarzyły swój zapach z czymś przyjemnym. Super, że wzięłaś takiego kotka ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-11-04 o 08:18 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie zdarza się, że koty które znają się od lat syczą i fukają na nieszczęśnika, który wrócił po wizycie u weta, bo pachnie inaczej. Musisz uzbroić się w cierpliwość. Bananowi daj się oswoić z nową sytuacją, mieszkaniem. Na razie możesz go izolować przez 2-3 dni, a jak poczuje się pewniej spróbuj koty zapoznać ze sobą i nie oczekuj od razu spektakularnych efektów i wielkiej kociej przyjaźni ![]() ![]()
![]() |
#1830 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.