Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-03, 10:22   #2371
karooka
Raczkowanie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Karooka zgadzam się jedni kupia droższe, drudzy tańsze... A mi chodzi o to czy to naprawdę takie ważne ??? Żeby wyliczac komuś ze Ja to mam nowe a Ty używane ??
yyy, sorry, ale kto komu wylicza? bo już się pogubiłam?

szkoda tylko, że jak ktoś ma odmienne zdanie tu na forum, od razu wychodzą jakieś dziwne sytuacje. przecież nie musimy się we wszystkim zgadzać, prawda?

piękna pogoda u nas, czas nastawić pierwsze pranie

Edytowane przez karooka
Czas edycji: 2014-11-03 o 10:27
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 10:27   #2372
madziqqq
Rozeznanie

cholera jasna nie było mnie tu od wczoraj a tu kolejna afera wyluzujcie trochę bo przeginacie i to ostro, Linka chcesz to się obrażaj nie chcesz to nie ale moim zdaniem trochę przesadzasz bo ja tam w wiadomości Sasi żadnego ataku nie widziałam ale wiadomo każdy jest inny i dla jednych to żart z którego się zaśmieje a dla innych powód do obrażania. Stać cię na mega wydatki to dlaczego by sobie na to nie pozwolić, tym bardziej, że jak sama mówisz jesteś gażeciarą więc kupujesz nic w tym złego i nikt nikomu nie powinien niczego wyliczać. Dla mnie 3 tysie na wyprawkę to dużo dla ciebie odrobinka. Może to ciąża tak działa ale moim zdaniem jesteś trochę przewrażliwiona i niepotrzebnie odbierasz pewne rzeczy jako atak i się obrażasz.
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 10:30   #2373
Suqub
Zakorzenienie

Od kilku postów próbujecie zakończyć ten temat a mimo wszystko dalej do niego wracacie. Koniec wyliczanek i spisywania ile która wydała na wyprawkę. Jeżeli każda by się tak wypowiadała co myśli o poczynaniach innych to cały ten wątek by aż wrzał bo do wszystkiego można się przyczepić.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 10:35   #2374
madziqqq
Rozeznanie

Suqub temat nas tak poruszył że każda się musi wypowiedzieć a pokłócić się czasem też trzeba :P za miło by było haha

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Sasia pochwal się potem co u małej słychać
Stary 2014-11-03, 10:37   #2375
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
Suqub temat nas tak poruszył że każda się musi wypowiedzieć a pokłócić się czasem też trzeba :P za miło by było haha

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Sasia pochwal się potem co u małej słychać
Tylko podejrzewam, że gdyby Linka nie odpisała to całej wrzawy by nie było. Dla mnie niektóre uszczypliwości po prostu były zbędne,

Stary 2014-11-03, 10:40   #2376
Roksape
Zadomowienie

Dzień dobry

W szoku byłam. Tyle stron musiałam nadrobić i było gorąco

Wczoraj wyczytałam, że kłuły Was szyjki. Otóż mnie też i to tak, że się położyłam i skuliłam w kłębek jak kot,tak mi to dokuczało.

Odnośnie wyprawki to ja akurat żadnej z Was nie zazdroszczę, że wydawała tyle i tyle czy kupiła super wózek za dużą kwotę. Moja sytuacja jest jaka jest, ale jakoś nie myślałam z zawiścią ,że pościel szyta na zamówienie to przesada czy wózek za 3 tys. Wręcz przeciwnie, fajnie, że Was na to stać i uwielbiam oglądać linki co macie lub kupujecie, czy jak fantastycznie macie urządzony pokój dla maluszka i pewnie jak bym miała kasę to bym też kupiła sobie taki odjazdowy wózek czy zleciła uszycie ślicznej pościeli gdyby było inaczej to bym już dawno stąd uciekła

I uważam, że nie warto od razu z wątku uciekać,bo jeszcze nie raz tak będzie. Każda ma inne zdanie, każda inny charakter i czasami trzeba jakiś zaczepny post ominąć np i nie dać się sprowokować
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 10:42   #2377
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Tylko podejrzewam, że gdyby Linka nie odpisała to całej wrzawy by nie było. Dla mnie niektóre uszczypliwości po prostu były zbędne,
aż chyba sobie przeczytam jeszcze raz o co tym babom chodziło hahaha
dziewczyny dajcie sobie daj faceci raz po gębie i tyle haha
Stary 2014-11-03, 10:43   #2378
Roksape
Zadomowienie

O i zapomniałam napisać, że trzymam kciuki za Wasze wizyty
Stary 2014-11-03, 10:56   #2379
Chemisette
Rozeznanie

Tak lecimy z postami, że już prawie do połowy dobiłyśmy. Pewnie do końca miesiąca zakończymy ten wątek i będziemy miały nowy
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 11:06   #2380
Basjenia
Zadomowienie

aloha wieloryby
ja swojego TŻa pogoniłam żeby przestawił łóżko tak żebym miała jak z niego schodzić i nie musiała nad nim. bo jakbym chciała to chyba nie wiem jakiej jogi musiałabym użyć...
spanie mam takie że gdyby nie zdrowy rozsądek to jeszcze bym chrapała w łóżku...
co do afery.... ktoś już powiedział-dajcie sobie po razie i dosyć. ja przeczytałam ale wogóle nie ogarniam o co wam kaman i generalnie to się dziwie że tak to się potoczyło.... albo setke cytryny sobie wyciśnijcie i wypijcie. może bez % ale efekt wykrzywienia będzie na pewno:P
bóle krzyżowe.... nie wiem jakie to są i czy to co ja mam to to jest to....
odczuwam jakby mi mały prostował kość krzyżową. na wysokości pośladków jak anatomicznie jest zagięty kręgosłup lekko do środka (k.ogonowa) to tak jakby mi się prostowała momentami....nawet nie chce sobie wyobrażać jak będzie napierdzielać jak będzie się w kanał wpasowywał.... jesli to są bóle krzyżowe to
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 11:08   #2381
87agata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
Hej, ale znowu zaskrobałyscie.

Dziewczyny dziwie sie wam czasem, ze tak sie czepiacie. Jest proste pyatnie "czy 3tys to duzo czy mało?" czyli każdy odpowiada wg siebie prawda?ktoś mówi ze dużo, któś mówi ze mało, proste. A wy sie zaczynacie czepiać odpowiedzi, dajcie spokój. Mi się to też wydaje mało, i co chwale sie ze wiecej wydałam?Nie. Po prostu moze do droższego sklepu trafiłam i tyle A to że każdy kupuje to na co go stac to też dla mnie oczywiste sasia, bo ciezko byłoby kupić coś na co nas nie stać a dziwnie sie do tego odnosisz ze ja mam śpiworek za 20zł, przecież nikt ci nie wylicza ze ty kupisz droższy

No ale tak jest z samymi babami w ciąży zawsze pada proste pytanie na który wystarczy powiedziec "tak" lub "nie" a tu taka dyskusja sie rodzi eh.

Ja dziś mam wizyte, zobaczymy co gin powie oby było wszystko okej. Potem w końcu na cmentarz ale na dłuuzej

aha jeszcze jedna rzecz mnie martwi, bo niektóre z Was pisza, że to głupie dziecku wyliczać ile się wydało..ale moze należałoby bardziej się sprecyzowac w wypowiedzi? Bo teraz dużo z nas poczuło się źle ze liczy ile poszło na wydatki zwiazane z ciążą- tylko, ze to że ktoś spisuje sobie wydatki nie znaczy że wylicza dziecku. To są dwie inne sprawy, ktoś spisuje z ciekawości zwykłej, ktoś spisuje dlatego żeby widzieć gdzie kase na głupoty uwala i co faktycznie warto kupić... Troche strach tu wchodzić osttanio.

uciekam papa
Justysia pod Twoim postem podpisuje sie obiema rekoma ,dobrze to sprecyzowalas
a co do dowalenia Lince o psychiatrze to szczerze powiem ze jestem bardzo zniesmaczona , to bylo ponizej pasa i bardzo plytkie moze sie naraze ale nikt z nas nie wie z jaka dolegliwoscia i do jakiego lekarza kiedys trafi ,Linka dzieli sie z nami informacjami jak zdobyla zaswiadczenie na cc a teraz zostalo to wykorzystane przeciwko niej -przykre
Stary 2014-11-03, 11:13   #2382
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karooka Pokaż wiadomość
Ah dziewczyny, dajcie spokoj. 2dni mnie tu nie bylo a tu znow afera o nic. Widać, ze hormony szaleja. Szkoda, ze Linka chciala do nas wrocic i znow jakies ataki. Jak to Inka napisala - jestesmy dorosle wiec pewne info mozna w innej formie przekazac. I zeby nie bylo - odnosze sie do obu stron.

Co do wyprawki, ja nie liczylam ale mysle ze duzo wiecej niz 3k. Prawda jest taka ze niby rzeczywiście wszystkie potrzebujemy tego samego ale jest wiele czynnikow ktore swiadcza o cenie koncowej: to ile ktos zarabia, czy kupi rzecz uzywana czy nowa itd.

Ja odpukac nadal czuje sie ok, przeziębienie duzo mniejsze i w sobote jednak na cmentarz pojechalam, odpuscilam tylko msze na powietrzu. U nas bardzo ciepło bylo.

A wczoraj mąż skręcił mebelki i dzis bede sprzatac ustawiac myc i prac

A w czwartek mamy wizyte wiec prosimy o kciuki
zazdroszczę skręconych mebelków mój się jeszcze nie zabrał za to, ale czekam cierpliwie
Dobrze, że jesteś już zdrowsza, mi też na szczęście przeszło
Dzisiaj dokonałam oblężenia na netto, kupiłam wieszaki welurowe, dwa organizery, klawiaturę do komputera chciałam kupić jeszcze listwę el., ale wyobraźcie sobie, że o 9.30 nie było już ani jednej. Chciałam jeszcze do Lidla podjechać po bluzę, ale jak zobaczyłam ile ludzi się tam zebrało, że zrezygnowałam
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 11:39   #2383
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Co do reszty,przepraszać Linki nie będę bo jeśli komuś będzie się chciało zaglebic w moment w którym wlaczylam się do dyskusji... Powinien zauważyć ze nie atakowalam Nikogo... Zaznaczylam ze każda z nas wyprawke musi mieć podobną, to Linka wdała się w dyskusje... Ze jedni używane,drudzy nowe, jedni zabawki drudzy nie jedni od 0-3 drudzy 0-6 i tego jakoś nie odbieranie jako zaczepne ??? Ale mój żart ze Linka się przechowała to tylko Trusia odebrała prawidłowo... Reszta o mały włosy by mnie nie zjadła a chyba jesteśmy dorosłe ?? Była to dyskusja a nie linczowanie jak niektóre z was to odebrały wiec dziewczyny zanim ocenicie przeczytajcie następnym razem cos 5 razy Nie będę robić przedstawienia i opuszczać wątku bo jesteście dla mnie ważne i meczylabym się nie wiedząc co u Was i waszych maleństw
Inka ale nie mogłaś się ugryźć w język w tym momencie ? ja tam zjeść Cię nie chciałam, a odebrałam to bardzo obiektywnie z boku, uznałam że mimo chęci żartu z Twojej strony zrobiłaś się bardzo uszczypliwa i taki komentarz akurat w tym momencie nie musiał paść.

Cytat:
Napisane przez 87agata Pokaż wiadomość
Justysia pod Twoim postem podpisuje sie obiema rekoma ,dobrze to sprecyzowalas
a co do dowalenia Lince o psychiatrze to szczerze powiem ze jestem bardzo zniesmaczona , to bylo ponizej pasa i bardzo plytkie moze sie naraze ale nikt z nas nie wie z jaka dolegliwoscia i do jakiego lekarza kiedys trafi ,Linka dzieli sie z nami informacjami jak zdobyla zaswiadczenie na cc a teraz zostalo to wykorzystane przeciwko niej -przykre
Zgadzam się. Sasia z całym szacunkiem ale w tym momencie to grubo przegięłaś!

Ja tam wypowiedź Linki odebrałam zwyczajnie jako WYJAŚNIENIE co miała na myśli, a nie żadną złośliwość. I obracanie niektórych kwestii w tym momencie jako żart jest bezsensu. Mleko się wylało, a skoro część dziewczyn jednak odczytała to inaczej, to znaczy że coś na rzeczy jest.

Jesteśmy RÓŻNE, każda ma inny charakter, inne podejście do spraw, co nie znaczy, że skoro się różnimy to musimy sobie przytakiwać. Odnoszę wrażenie, że czasem ta tolerancja wypowiedzi idzie w jedną stronę, a nie obie. Zastanówcie się dziewczyny.
Bo hormony szaleją, i naprawdę niewiele trzeba, żeby kogoś urazić, zrobić przykrość, bez względu na okoliczności.
amen!

dzień dobry.

kciuki za wizyty dzisiejsze.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 12:01   #2384
87agata
Raczkowanie

dzwonili do mnie ze szpitala bede miala scan w przyszly poniedzialek w zwiazku z tym ze maly wcale nie jest maly i jego szacunkowa waga na juz wynosi 3,5 kg tak ze w przyszly poniedzialek bede wiedziala dokladnie jaka waga ehhhh troche sie boje
a co do imienia nadal nie wybralam ale ktoras tu rzucila Franka i nawet mi sie podoba bo w Pl bylby Franciszkiem a w Uk Frank

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

no nic jade sie odstresowac do Mothercare

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

aha jeszcze mama pytanie do Roksape
czy to prawda ze kazde kolejne dziecko rodzi sie z wieksza masa urodzeniowa od poprzedniego , bo jesli tak to ja juz na 3 sie chyba nie zdecyduje
Stary 2014-11-03, 12:08   #2385
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
dzwonili do mnie ze szpitala bede miala scan w przyszly poniedzialek w zwiazku z tym ze maly wcale nie jest maly i jego szacunkowa waga na juz wynosi 3,5 kg tak ze w przyszly poniedzialek bede wiedziala dokladnie jaka waga ehhhh troche sie boje
a co do imienia nadal nie wybralam ale ktoras tu rzucila Franka i nawet mi sie podoba bo w Pl bylby Franciszkiem a w Uk Frank

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

czy to prawda ze kazde kolejne dziecko rodzi sie z wieksza masa urodzeniowa od poprzedniego , bo jesli tak to ja juz na 3 sie chyba nie zdecyduje
No właśnie miałam się pytać Ciebie, czy imię ma być takie, żeby pasowało i w PL i UK, czy typowo Polskie Bo jak nie macie zamiaru wracać do PL to przecież nie musi być zbyt polskie

Co do pytania to musisz poczekać aż urodzę
Bo pierwsze dziecko miało 3,5 kg ( w 42 tc rodziłam), a Basia jako, że w 38 tyg było cc to miała 2930g. Czyli nie wiadomo jak teraz będzie ;p
Stary 2014-11-03, 12:13   #2386
Karo89
Zakorzenienie

Agata a Mikołaj ? w UK chyba jest Nikolas ? koleżanka co mieszka w irl. tak dała na imię synkowi, jak Mikołaj nie podoba mi się, tak Nikolas już tak

nie wiem, ja dopiero drugie rodzę ale coś mi się obiło o uszy o tym, jednak nie wiem do końca. porównuję sobie karty ciąży to teraz mam cięższe dziecko niż w poprzedniej, więc może faktycznie jest coś na rzeczy.

Stary 2014-11-03, 12:20   #2387
Hasiap
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

Któraś z Was pytała się o to, jak duża jest ta poduszka do karmienia, którą dostałam (przepraszam czytałam forum w nocy i teraz nie pamiętam która, a za dużo stron naskrobałyście bym się cofała i to sprawdzała). Więc na moją drobną budowę ciała powiedziałabym że jest dość spora. Poniżej zamieszczę zdjęcie, aczkolwiek jest ono zdjęciem z rąsi i idealnie tego nie widać, ale zawsze to jakiś ogląd na sprawę

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące

A co do wieczornej kłótni to hmmm Chciałam już nic nie pisać, ale jednak napiszę... Nie podoba mi się to, że wymiana zdań ostatnio u nas kończy się kłótniami... Teraz nagonka jest już na trzy osoby: Linkę, Inkę i Sasię. Więc pytam się... Po co nam tu kłótnie? Alekaz zadała pytanie orientacyjne czy to dużo czy mało za wyprawkę. Wiadomo, że jak ktoś zarabia 5 tys na miesiąc to w sumie takie 3 tys i to jeszcze rozłożone w czasie to nic, ale tu chyba nie o to chodzi kto będzie lepszą matką bo więcej wydał kasy?? Stać mnie to kupuję najlepsze rzeczy, nie stać mnie to ich nie kupuję - proste! I to żaden wyznacznik bycia lepszym czy gorszym człowiekiem!! Hormony hormonami, ale jeśli kłótnia jest prowokowana specjalnie to tego nie rozumiem...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10744588_840075952690588_618743315_n.jpg (23,3 KB, 23 załadowań)
Stary 2014-11-03, 12:24   #2388
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:

też bym się poszła tak odstresować ale muszę w pracy siedzieć,
a co do wielkości dzieci to może coś w tym być bo mój brat urodził się małą żaba ok 2600 ja miałam 2800 a moja ostatnia siostra ponad 3800 i jeszcze położna chciała mamie dobrze zrobić bo mówi o 3 dziecko to cię nacinać nie będziemy i mamuśka podobno ostro popękała
Stary 2014-11-03, 12:32   #2389
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Bo pierwsze dziecko miało 3,5 kg ( w 42 tc rodziłam), a Basia jako, że w 38 tyg było cc to miała 2930g. Czyli nie wiadomo jak teraz będzie ;p
Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
nie wiem, ja dopiero drugie rodzę ale coś mi się obiło o uszy o tym, jednak nie wiem do końca. porównuję sobie karty ciąży to teraz mam cięższe dziecko niż w poprzedniej, więc może faktycznie jest coś na rzeczy.
Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
a co do wielkości dzieci to może coś w tym być bo mój brat urodził się małą żaba ok 2600 ja miałam 2800 a moja ostatnia siostra ponad 3800 i jeszcze położna chciała mamie dobrze zrobić bo mówi o 3 dziecko to cię nacinać nie będziemy i mamuśka podobno ostro popękała
W sumie ostatnio mi tak koleżanka powiedziała, czy wiem, że każde kolejne dziecko rodzi się większe? A przy moim obecnym klocku to mam się bać kolejnego Oczywiście koleżanka bardzo serdeczna więc na luzie sobie pogadałyśmy o tym. Ale nie wiem jak ugryźć temat bo np moja mama urodziła czwórkę dzieci, i miały po kolei taką wagę: 3050g, 3500g, 2900g, 2550g. Więc nie wiem czy jest to reguła czy czysty przypadek że kolejne dziecko większe
Stary 2014-11-03, 12:36   #2390
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blow_ya_mind Pokaż wiadomość
Na pierwszy miesiąc to wystarczy rożek albo bawełniana pieluszka do owinięcia (zgooglujcie sobie "baby swaddle").
Ja to chcę już nawet mam wybrany jaki ale to dopiero z następnej wypłaty teraz kupujemy łóżeczko, materacyk i wiaderko do kąpieli

Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość
Chciałabym się poskarżyć i przestrzec, że skorzystałam z tej metody oczyszczania pralki domestosem i octem i efekt "rewelacyjny" bo muszę kupić nową pralkę. Otóż od domestosa po prostu wybuchła, wywaliło korki zrobiło się spięcie piana eksplodowała, armagedon. Dodam że to nie jakiś grat tylko dobra duża kilkuletnia pralka za kupę pieniędzy, z którą nigdy nie było problemu. Dzieci nie próbujcie tego w domu.
Dzięki za ostrzeżenie bo właśnie miałam zamiar zastosować

Cytat:
Napisane przez karooka Pokaż wiadomość
Wypilam pierwsza dawke syropu Prenalen i jest mi niedobrze, odbija mi się tym czosnkiem
Współczuję sama go piłam jak byłam chora na początku ciąży cofało mnie za każdym razem a efektów nie dawało

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Co do jedzenia to ja ostatnio jestem ciągle głodna. Zjadam i czuję, że za mało :p ale ja tak mam na końcówce
Lolcia ściągnięcie krążka bolało ?
Ja ostatnio w ogóle nie jestem głodna. Wmuszam w siebie na siłę bo wiem że muszę dostarczać małemu witamin. Czuje się ociężała a po posiłku to już wogóle. Piję za to mnóstwo herbat, soków i wody.

Cytat:
Pytanie z serii tych intymnych... Czy u Was tez się tak nasilił dość gęsty biały śluz ?? infekcji raczej nie mam bo dopiero byłam w szpitalu i tam było okay
Pytałam mojego ginekologa o to i powiedział że to normalne i z powodu hormonów jest produkowana większa ilość śluzu.

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Pracodawcy sklada się wniosek o urlop z aktem ( czy 6 czy 12 miesiecy wraz z oświadczeniem ze tata nie bedzie brał urlopu) , do przychodni ze urodziło sie dziecko i wtedy oni położną wysyłają. Nie wiem gdzie czy pracodawca czy nfz ze podpinaja dzicko pod ubezpieczenie. Do US zareestrowac i wystapić jeszcze o pesel
Wydaje mi się że to pracodawca zgłasza do zus do ubezpieczenia. Przynajmniej u mnie w pracy tak jest bo byłam świadkiem w kadrach jak właśnie dziewczyny dzwoniły do zus w tej sprawie.

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Idzie jutro któraś na wizytę? Bo nie wiem czy mam za kogoś kciuki trzymać.
Ja idę na 15 mam nadzieję że mały zwolnił trochę ze wzrostem.

Cytat:
Strasznie mi się teraz tez podoba imię Leon
U nas na razie Adam, Piotr, Leon, Franciszek, Antoni. Pewnie do porodu jeszcze coś dorzucimy do listy ale na 100% ostateczna decyzja zapadnie po porodzie.

Cytat:
Daj znać jak tam po scanie jestem w podobnej sytuacji także ciekawi mnie jak to jest w UK. Mój mały też nie jest wcale mały w 30 tygodniu miał już ponad 2 kg a to było 4 tygodnie temu zobaczymy dzisiaj na wizycie ile waży na dzień dzisiejszy.
Stary 2014-11-03, 12:42   #2391
Basjenia
Zadomowienie

to jak mi wróżą wagę 4-4,5kg to następne dziecko ile-8?!
Stary 2014-11-03, 12:56   #2392
Suqub
Zakorzenienie

BASJENIA Ty się porządnie nad drugim zastanów urodzisz dziecko o wadze roczniaka

Stary 2014-11-03, 12:56   #2393
grey cat
Raczkowanie

hej

eee, myślę, że to z tą wagą to niemożliwe, że następne większe, nie ma się co stresować
wczoraj trochę pospacerowałam i poprasowałam i wieczorem tak mnie bolało w kroku, że ledwo chodziłam. Coraz ciężej i mniej wygodnie się robi..

Biorę się za dalsze prasowanie, bo czasem zaczynam panikować, że nie wiadomo kiedy się Małemu zechce wyjść a ja w lesie Chciałabym jeszcze do Ikei skoczyć w tym tygodniu po wanienkę, materacyk itp.
grey cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 12:57   #2394
iwona_1987
Zadomowienie

Witam się z Brzuchatkami

Dziewczyny ratunku Obudziłam się dzisiaj ze strasznym bólem gardła, no dosłownie ciężko mi nawet ślinę przełykać Co możemy wziąć na ból gardła lub jak domowymi sposobami sobie poradzić??????????? bo już powoli nie daję rady
Obawiam się bardzo żeby to jakaś angina nie była, bo jak na weekend byliśmy w domu u rodziców to dzieciaki szwagierki miały anginę właśnie
HANIA ur. 1.10.2016r.
iwona_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 12:59   #2395
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona_1987 Pokaż wiadomość
Witam się z Brzuchatkami

Dziewczyny ratunku Obudziłam się dzisiaj ze strasznym bólem gardła, no dosłownie ciężko mi nawet ślinę przełykać Co możemy wziąć na ból gardła lub jak domowymi sposobami sobie poradzić??????????? bo już powoli nie daję rady
Obawiam się bardzo żeby to jakaś angina nie była, bo jak na weekend byliśmy w domu u rodziców to dzieciaki szwagierki miały anginę właśnie
Prenalen gardło.

Stary 2014-11-03, 13:01   #2396
doloresd
Wtajemniczenie

A co do imienia, to też jeszcze nie wybrałam, pewnie na porodówce się będziemy z Tż głowić. Podoba mi się parę propozycji, niestety Tżowi średnio, bo zawsze mu się kojarzy dane imię z konkretną osobą
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 13:03   #2397
grey cat
Raczkowanie

Płucz sobie gardło 3xdziennie, chyba szałwia może być - tylko żebyś nie łyknęła. Lub w aptece kup coś do płukania co można w ciąży, ja miałam taki zielony płyn kiedyś. A jak Ci się jednak angina zrobi to do lekarza koniecznie.
grey cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 13:08   #2398
Chemisette
Rozeznanie

Mi się wydaje że nie jest tak że trzecie dziecko więcej waży, to zależy od tego jak ciąża przebiega, jakie mamy dolegliwości i ile się ruszamy i innych czynników. Zwykle jest tak że przy pierwszej ciąży nie wiadomo co nas czeka i do wszystkiego inaczej się podchodzi, a kolejna ciąża to już inne przeżycia. No i też zależy kiedy rozwiązane, jeśli w 38 tyg to waga dziecka będzie inna niż w 40tyg. To jest moje zdanie.
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 13:10   #2399
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
to jak mi wróżą wagę 4-4,5kg to następne dziecko ile-8?!
Do księgi rekordów może Cię w tedy wpiszą

Stary 2014-11-03, 13:11   #2400
Basjenia
Zadomowienie

Suqub powiedz proszę że nie jesteś wróżką
jeśli gardło czerwone i białe nacieki masz i boli przy przeyłykaniu śliny to lepiej do lekarza od razu. szałwia może nie pomóc. prenalen....dla mnie to nie lekarstwo ale niektórym podobno coś pomogło
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości