Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-03, 16:43   #1831
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI

Co tu taka cisza się zrobiła?
U mnie sie fajnie zapowiadało, mała dzisiaj nie chciała wcale spać, wiec na pewno szybko padnie a tu tż zadzwonił ze mamy nie czekać na Niego bo wróci dzisiaj późno szkoda. Miałam ochotę sie poprzytulać, moze jakaś wspólna kąpiel no nic, moze innym razem sie uda.
Ewunia_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 16:47   #1832
Guerka
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne w łóżkach dalej działają, inne na porodówkę powoli się zbierają - cz. VI

Cytat:
Napisane przez kocuro88 Pokaż wiadomość
no więc głowa do góry i walczymy dalej

Guerka a Ty kiedy testujesz??

India jak tam u Ciebie sytuacja?
może jak się dziś @ nie rozkreci to powtórz test
Zanetko testuje 10-tego, tak myślę
Przepraszam ze nic nie piszę, ale mam ostatnio kiepski nastrój ale podczytuję i jestem na bierząco. Wogule jak @ przyjdzie to 12 idę powtórzyć badania żeby mieć aktualne i zobaczymy co dalej
Stary 2014-11-03, 17:32   #1833
dorotape1987
Wtajemniczenie

nono to czekamy ja tak namieszalam ze az ogórek kiszony migdały kanapka masakra
Stary 2014-11-03, 18:22   #1834
izasalamon
Wtajemniczenie

india - i jak?
izasalamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 18:23   #1835
ANNASAR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość
Chyba nie, bo w książeczce mam właśnie miejsce na wynik HBS (wirusowe zapalenie watroby).

Ale jak coś to zrobię prywatnie.

Aniu Annasar, a to w laboratorium pobierają wymaz? pracuje tam znajoma i trochę się krępuję przed nią rozkladać

Aniu, zobaczysz że na każdą przyjdzie pora Jedne szybciej zachodzą, inne muszę dlużej poczekać na swoje szczęście, widocznie tak gdzieś jest zapisane i musisz poczekać na TEN czas

Tak Aniu. U mnie jest takie laboratorium typowo bakteryjne i tam jest babka. Musi byc albo polozna albo ginekolog do pobrania

LIA
18.12.2014
ANNASAR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 18:37   #1836
kocuro88
Zakorzenienie

DSC_0032.jpg
Stary 2014-11-03, 18:44   #1837
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
Zanetko testuje 10-tego, tak myślę
Przepraszam ze nic nie piszę, ale mam ostatnio kiepski nastrój ale podczytuję i jestem na bierząco. Wogule jak @ przyjdzie to 12 idę powtórzyć badania żeby mieć aktualne i zobaczymy co dalej
Kochana, ja tam mam dobre przeczucia co do Was w tym cyklu
A kiedy ostatnio byłaś u Starego?

Ewunia - współczuję...ja ostatnio miałam ochotę, ale trochę popękałam znowu na dole i musiałam się obejść smakiem...tylko o męża zadbałam, żeby marudny nie był

Dorotka - widzę apetyt dopisuje

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
ekstra choć ja wolę bardziej stonowane
Dziewczyny - ile płacicie za zrobienie pazurków i co robicie, żel czy hybrydę?

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 18:51   #1838
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Kochana, ja tam mam dobre przeczucia co do Was w tym cyklu
A kiedy ostatnio byłaś u Starego?

Ewunia - współczuję...ja ostatnio miałam ochotę, ale trochę popękałam znowu na dole i musiałam się obejść smakiem...tylko o męża zadbałam, żeby marudny nie był

Dorotka - widzę apetyt dopisuje

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

ekstra choć ja wolę bardziej stonowane
Dziewczyny - ile płacicie za zrobienie pazurków i co robicie, żel czy hybrydę?
Ja bym sobie chciała zrobić pazurki ale mi szkoda paznokci... Hybryda sie krótko trzyma, max tydzień, bo mi sie nic na paznokciach nie utrzyma, a zeby zrobić jakiś akryl czy żel to musiałabym potem robic regularnie, a jakos noworodkiem zajmować sie z pazurami średnio sobie wyobrazam nawet krótkimi. No i potem tyle czasu bym musiała doprowadzać te pazury do porządku...
Stary 2014-11-03, 18:54   #1839
kocuro88
Zakorzenienie

Ja robie żele I płace 70-80 zł bo dolicza sobie 10 zł za dojazd
Stary 2014-11-03, 19:10   #1840
aneczka2238
Zakorzenienie

Bardzo ładne Żanetka

Ja znowu nie wyobrażam sobie jak bym mogła ich nie mieć i zajmować się noworodkiem. Naturalne paznokcie są cienkie, można zadrapać, albo gdzieś się zadrą i zahaczą o maluszka Ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia, ja mam żele od 3,5 roku, teraz mam zamiar zrobić krótsze przy dziecku. Takimi nie podrapię, nie mam zamiaru też doprowadzać swoich do ładu, bo mam nadzieję zawsze takie mieć.
Płacę 60zł mniej więcej co miesiąc.

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 19:10   #1841
Nati_kk
Zakorzenienie

No ja właśnie na ślub zrobiłam sobie hybrydę i teraz też pokusiłam się na hybrydę jeszcze raz i trzyma mi się już prawie 3 tygodnie, tylko na wskazujących i kciukach ciut popękała ale nie odpadła na szczęście i się zastanawiam czy robić znowu... Wygodne to, bo miesiąc nie muszę malować pazurów, ale znowu za każdym razem 50zł to się trochę uzbiera...

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2014-11-03, 19:10   #1842
Guerka
Wtajemniczenie

Nati bylam w czerwcu, pozniej bylam u dr W., ale to na szybko jak mialam tą nietypową @ Teraz zrobię badania i idę do niego, albo niech mnie kładzie na stół, albo juz nie wiem. Okres jak w zegarku, pęcherzyki są, jajowody drozne, juz nie mam pomysłu co moze jeszcze nie działać no chyba że moja głowa
Stary 2014-11-03, 19:19   #1843
7koliberek7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_01 Pokaż wiadomość
Ja bym sobie chciała zrobić pazurki ale mi szkoda paznokci... Hybryda sie krótko trzyma, max tydzień, bo mi sie nic na paznokciach nie utrzyma, a zeby zrobić jakiś akryl czy żel to musiałabym potem robic regularnie, a jakos noworodkiem zajmować sie z pazurami średnio sobie wyobrazam nawet krótkimi. No i potem tyle czasu bym musiała doprowadzać te pazury do porządku...
ja raz w zyciu mialam robione paznokcie na swoj slub i robila mi znajoma, wtedy mialam zele zrobione w wielka sobote wieczorem, w poniedzialek mialam slub a w srode juz mi zaczely odpadac...taki juz moj urok paznokci ;/ nawet pomalowac nie moge bo jak mam pomalowane dluzej niz tydzien to schodzi mi cala plytka paznokcia. po tych zelach jak odpadly z plytka paznokcie leczylam bardzo dlugo wiec stwierdzilam ze soobie daruje
nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki.
To ich krew, życie, to ich własne dziecię,
co im nad wszystko droższe jest na świecie...

SZYMONEK 09.12.2014
7koliberek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 19:25   #1844
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo ładne Żanetka

Ja znowu nie wyobrażam sobie jak bym mogła ich nie mieć i zajmować się noworodkiem. Naturalne paznokcie są cienkie, można zadrapać, albo gdzieś się zadrą i zahaczą o maluszka Ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia, ja mam żele od 3,5 roku, teraz mam zamiar zrobić krótsze przy dziecku. Takimi nie podrapię, nie mam zamiaru też doprowadzać swoich do ładu, bo mam nadzieję zawsze takie mieć.
Kiedys tez robiłam regularnie potem przestałam a swoje mam króciutkie bo mi się łamią zaraz wiec zadrapać nie ma szans no z dwójka takich maluchów to nie mam szans chodzić regularnie, a weekendy wole poświecić mężowi i dzieciom niż latać na pazury
Stary 2014-11-03, 19:26   #1845
mikusha
Raczkowanie

Ja place za zel 30euro. W polsce jak robie zawsze 100zl z tym ze ja robie troche dluzsze i moze od tego taka cena.
Stary 2014-11-03, 19:36   #1846
Meliska86
Wtajemniczenie

ale żeście naskrobaly

kocurku nie przejmuj się - ja też w sumie teraz mam dość jak przychodzą znajomi i cały czas o dziecku gadają i o ciążach mimo że jestem bo wiem że komuś kto się stara a nie może może być głupio i czasami fajnie się wyluzować a nie nawijać o dzieciach

kordelka gratulacje

moja koleżanka miała dwóch synów i zaszła w ciąże i okazało się ze znów syn i każdy jej mówił: o jej przykro mi a ona się wkurzała i teraz znów jest w ciąży u mówi ze nie chce wiedzieć co będzie bo jak znów będzie chłopak to każdy jej będzie znów tak mówił
ja natomiast się wkurzam bo jak każdy pyta który to miesiąc i mówię że 5 to każdy mówi: o jej a wszystko z dzieckiem w porządku bo ja nie chodzę w takim obcisłych rzeczach i u mnie nie widać za bardzo

ja dzisiaj miałam cały dzień ta nową laskę boże masakra
ja to pamiętam jak szłam do pracy to się przejmowałam wszystkim a to przyszło takie nie wiadomo co po studiach i mi mówi że bez sensu i jej sie nudzi no a ja debil zamiast ją z☠☠☠ać to się przejmowałam że jej się nudzi i nie dość że głowa mi paruje od gadania przez cały dzień to na dodatek mnie brzuch rozbolał bo się zestresowałam
wogóle to inaczej sobie to wyobrażałam bo jaki kiedyś uczyłam koleżankę z którą teraz pracuje to ona taka ambitna była wszystko się pytała wyglądała na zainteresowaną a ta nic nawet nie pisze nie pyta tylko siedzi jak na tureckim kazaniu i wydaje jej się że to wykład i po 2 h pójdzie do domu
jestem wciekła na dyra że wybrał takiego graślaka młodego i nie skonsultował to z nami. Jak sobie pomyśle że mam jutro jej znów gadać przez cały dzień to aż mi się odechciewa.
Juz nie mam wyrzutów sumienia ze niebawem idę na L4 , powiem więcej nie mogę się doeczkać

dla wszystkich ciężaróweczek buziak żeby wszelkie dolegliwości przeszły, a dla staraczek równiez buziak na lepsze samopoczucie

PS. Foto dodane
Córcia
Meliska86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 19:38   #1847
dorotape1987
Wtajemniczenie

ja przez ciąże mam super paznokcie może mi tak zostanie a tak to trzymam nie za dlugie nie za krotkie robione miałam raz w zyciu noi pilnuje zeby ładnie wygladaly ogólnie Lubie takie delikatne kolorki
kocurek bardzo ładne
Stary 2014-11-03, 19:41   #1848
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
pazurki jakoś nie w moim stylu ja to takie stonowane i delikatne lubię
ale pierścionek przepiękny

Meliska teraz młode takie są, żeby zarobić a się nie narobić.
Powiem szczerze, że ja w pracy nie mam za dużo obowiązków i przez to się męczę niestety wolałabym mieć więcej zajęcia

14 idę do okulistty

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 19:43   #1849
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorotape1987 Pokaż wiadomość
ja przez ciąże mam super paznokcie może mi tak zostanie a tak to trzymam nie za dlugie nie za krotkie robione miałam raz w zyciu noi pilnuje zeby ładnie wygladaly ogólnie Lubie takie delikatne kolorki
kocurek bardzo ładne
W pierwszej ciazy tez miałam wspaniałe paznokcie, twarde i mocne. Też miałam nadzieje ze tak zostanie
Teraz mam lepsze niż przed ciaza ale nie takie super jak w pierwszej.
Stary 2014-11-03, 19:46   #1850
ANNASAR
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładne Żanetka

ja podobnie jak Ania nie wyobrazam sobie nie miec ich . Tez place 50 zl jak ja jade a 60 jak ona przyjedzie . Tez co miesiac .

LIA
18.12.2014
ANNASAR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 19:52   #1851
ksuwka
Zadomowienie

Meliska dlatego ja nie chcę za bardzo u siebie praktykantek i stażystek
ksuwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 19:54   #1852
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_01 Pokaż wiadomość
Kiedys tez robiłam regularnie potem przestałam a swoje mam króciutkie bo mi się łamią zaraz wiec zadrapać nie ma szans no z dwójka takich maluchów to nie mam szans chodzić regularnie, a weekendy wole poświecić mężowi i dzieciom niż latać na pazury
Ja jak mam króciutkie to bolą mnie opuszki Pamiętam że już w przedszkolu tak miałam, ale dlaczego tak jest to nie wiem
A znowu swoje takie zawsze słabe, że aż szkoda gadać
U mnie mąż jest częściej w domu przez godz pracy, a tak myślę że po urodzeniu to będzie chociaż chwila odpoczynku od małego Chociaż jak wyjdzie to się dopiero okaże
Przy dwójce maluszków i jeszcze pracującym codziennie w tyg mężem chyba też bym nie dała rady...

Melisko współczuję Ci nauki takiej... nie wiadomo co
Ale nie stresuj się, bo dzidziuś to czuje, a już niedługo L4

Pfu, pfu żeby nie zapeszyć ale nadal zgagi nie mam Ale jest fajnie Można jeść co się chce i wogóle

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 20:15   #1853
ksuwka
Zadomowienie

Ciekawe jak tam nasza Aniutka po dzisiejszej wizycie?
ksuwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 20:17   #1854
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ksuwka Pokaż wiadomość
Ciekawe jak tam nasza Aniutka po dzisiejszej wizycie?
Wlasnie o niej pomyślałam i tez mialam napisać
Stary 2014-11-03, 21:11   #1855
Nati_kk
Zakorzenienie

Meliska,współczuję też nienawidzę jak takie cwoki przychodzą...

A co do głupich komentarzy to też tak mam,nic się nie przejmuj,ja zawsze odpowiadam że w swoim czasie wyskoczy i tyle

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2014-11-03, 21:39   #1856
india83
Zakorzenienie

czesc kochane!

Mnie to chyba jakieś przesilenie jesienne dopadło. Jestem bez energii, w pracy się nie mogłam skupić, a po pracy spałam prawie 3h, a miało byc 15 min

Przepraszam, ale niestety nawet nie mam siły obejrzeć brzuszków. Ale to nadrobię

Cytat:
Dorotko mój mąz oficjalnie się nie przyzna że się staramy bo wiesz jakie On ma podejście

ale u mnie tez powoli to parcie mija tzn wiadomo jak bedzie cos do wyleczenia to bede dzialac ale juz chyba tak nie bede liczyc dni plodnych itd.
w tym cyklu sie nie doszukuje jakis objawów owulki bo i tak wiem ze jej nie ma i sex tez jest spontanicznie i jest super
Też tak spróbuję

Cytat:
Nie mogło Wszystkich świętych wypaść w jakiś dzień pracujący
Kochana, ale przecież możesz sobie wybrać za to dzień wolny

Cytat:
Echhh dziewczyny, niektóre z Was już się będą rozpakowywać dosięgacie mety, a ja nawet jeszcze nie wystartowałam.
Mnie też coś zwątpienie dopada, ale za chwilę doprowadzam się do pionu. Na pewno nam się uda. Jest nas jeszcze kilka na placu boju i nie możemy się poddawać

Cytat:
no więc głowa do góry i walczymy dalej

Guerka a Ty kiedy testujesz??

India jak tam u Ciebie sytuacja?
może jak się dziś @ nie rozkreci to powtórz test
Cytat:
Napisane przez izasalamon Pokaż wiadomość
india - i jak?
No @ pełną parą!

Cytat:
śliczne, a ta w ogóle mam chyba identyczny pierścionek zaręczynowy

Cytat:
Napisane przez Meliska86 Pokaż wiadomość

ja dzisiaj miałam cały dzień ta nową laskę boże masakra
ja to pamiętam jak szłam do pracy to się przejmowałam wszystkim a to przyszło takie nie wiadomo co po studiach i mi mówi że bez sensu i jej sie nudzi no a ja debil zamiast ją z☠☠☠ać to się przejmowałam że jej się nudzi i nie dość że głowa mi paruje od gadania przez cały dzień to na dodatek mnie brzuch rozbolał bo się zestresowałam
wogóle to inaczej sobie to wyobrażałam bo jaki kiedyś uczyłam koleżankę z którą teraz pracuje to ona taka ambitna była wszystko się pytała wyglądała na zainteresowaną a ta nic nawet nie pisze nie pyta tylko siedzi jak na tureckim kazaniu i wydaje jej się że to wykład i po 2 h pójdzie do domu
jestem wciekła na dyra że wybrał takiego graślaka młodego i nie skonsultował to z nami. Jak sobie pomyśle że mam jutro jej znów gadać przez cały dzień to aż mi się odechciewa.
Juz nie mam wyrzutów sumienia ze niebawem idę na L4 , powiem więcej nie mogę się doeczkać

dla wszystkich ciężaróweczek buziak żeby wszelkie dolegliwości przeszły, a dla staraczek równiez buziak na lepsze samopoczucie

PS. Foto dodane
kochana łączę się z Tobą w bólu, też tego doświadczyłam i czasem doświadczam

aniutka daj znać

kordelka gratulacje kochana

Dzwoniłam do gina z info, że znowu się nie udało. Jutro chce mnie widzieć, więc mam wizyte na 9
Stary 2014-11-03, 21:44   #1857
kocuro88
Zakorzenienie

Melisko ja na szczęście nie miałam okazji jeszcze nikogo uczyć chyba że jakiś drobnych rzeczy. Niestety chyba tłumaczenie ciężko mi idzie :-P

Malinka dziękuję tez mi się podoba :-P

Guerka no to czekamy na twoje testowanie.

India super ze gin kazał przyjść. Może wprowadzi jakąś receptę jak działać może jakieś badanie każe zrobić. Jutro się okaże :-P
Stary 2014-11-03, 22:04   #1858
india83
Zakorzenienie

Coś mi wizaż wariuje. Cytuję, a on mi nie wyswietla tekstu.

Kocurko na receptę nie liczę, bo chyba biorę już wszystkie możliwe leki
No więc jestem ciekawa co wymysli. On rozważa zrobienie drożności. A ja bym chyba wolała jeszcze przynajmniej jeden cykl poczekać
Stary 2014-11-03, 22:34   #1859
larara123
Wtajemniczenie

Hej
Marta gratuluje!!!
Aniutka czekamy na relacje

A dzis ja sie wam troszke pozale:
tzn od kilku dni wieczorem i popludniu mam mega wzdecia... normalnie brzuch mam jakbym byla w 5 miesiacu albo dalej...co sprawia ze mam samopoczucie do d...
do tego cos mi weszlo w lewy posladek i chodze kulejac i kazdy klient pytal "co mpani jest" a mnie brala kur.......
no i jeszcze pol dnia krecilo mi sie co chwila w glowie i robilo sie slabo ze juz kilka razy myslalam ze padne... a na koniec jeszcze szefowa mi zrobila wyklad na temat l4 i wogole ( wiedzielam ze to nie bylo zbyt piekne zeby bylo prawdziwe ze tak dobrze przyjela info o ciazy) wiec koniec koncow siedze w domu mam dola jest mi smutno i mam wyzuty sumienia z powodu mojego jutrzejszego l4 ktore najprawdopodobniej dostane...

no to sie wygadalam....

Dobranoc trzymajcie kciuki za jutrzejsza wizyte

07.11.2010 jesteśmy razem
14.08.2013 zaręczyny
07.06.2014 ślub
12.10.2014 II kreseczki
19.06.2015 urodził się mój skarb Michaś
larara123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-03, 22:36   #1860
_Aniutka_
Rozeznanie

Marta super, ze egzamin zdany!

Aniu indio paskudna @ kciuki za wizyte jutro i nowy plan dzialania.

Nati ale upolowalas promocje na wozek, super

Aniu annasar mam nadzije, ze sie nie wystresowalas za bardzo...

Aniu ksuwko nie martw sie, nie bedziesz sama ze staraniami, bo ja tu jestem badz silna kochana

Agus trzymam mocno, moooooocno kciuki, zeby w kon Ci sie udalo

Jak milo, ze o mnie myslalyscie, kochane moje
Dopiero teraz pisze, bo wizyta na 18, w rejestracji nas przetrzepali troche wizyta dluga, powrot dlugasny, wiec zeszlo...
Lekarz jak na pierwsze wrazenie super. Mily, wszystko tlumaczy i w ogole. Robil mi usg, zeby ogladnac macice i jajniki. Powiedzial, ze moje policyjne jajcory nie sa zle, a moja rezerwa jajnikowa bardzo pozytywna
Meza hormony srednio satysfakcjonujace. Niepokoi go fsh, bo jest sporo podwyzszone, a to moze decydowac czy w ogole plemniki sa produkowane... ale najgorsza ta prolaktyna. I w zyciu bym sie nie spodziewala jaki jest nasz kolejny krok w leczeniu... uwaga! Maz musi zrobic rezonans magnetyczny przysadki mozgowej, zeby zobaczyc czy nie ma tam jakiegos guzka, ktory powoduje ta hiperprolaktynemie. To jest najwazniejsze teraz a po wynikach powie co dalej. Zalezy co wyjdzie. Moze byc tylko zbicie prolaktyny i wszystko wroci do normy, a moze nie na razie o tym nie mysle.
Ogolnie z wizyty jestesmy bardzo zadowoleni lekarz nie powiedzial ani jednym slowem, ze nie ma szans na ciaze i to mnie trzyma na razie
Troche niepokoi mnie wizja tego guza, ale nie martwie sie na zapas... rezonans prywatnie, bo na nfz to chyba ze 3 miechy by czekal. Nie chce nawet myslec ile bedzie kosztowal... mam nadzieje, ze w 500 sie zamknie. Ale trudno, trza spiac posladki i dac rade

Buziaki dla wszystkich
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości