|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Zadomowienie
|
Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV
hej hej dziewczyny maliny
![]() przeleciałam tak szybko tylko ostatnią stronę tassia ![]() ![]() hit dnia mój chłopczyk chodzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV
Tassiu kciuki Kochana
![]() ![]() A my zaliczyliśmy wizytę "reviso" na 1 roczek. Kornecki waży 8973 g, mierzy 77 cm, głowa ma 46 cm. Został zaszczepiony od razu. Teraz drzemie ![]()
#483 |
Zakorzenienie
|
hej ho, nadrobiłam Was
![]() zdrówka dla chorowitków ![]() Tasia daj znać co u Was ![]() ale mi dzisiaj dzień szybko minął ![]() ![]() ![]()
#484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Rozeznanie
|
bo strasznie trzaska tym. Mówię, by rzucał piłką, albo gumowymi klockami. Adaś tak specjalnie jeszcze lubi rąbać.
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Panele się rysują od takiego rzucania. Znalazłam ryskę. Lubi rzucać czym popadnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko wygląda jak pobite, aż się boje ze jak go lekarz zobaczy to mi jakąś opiekę naśle czy coś
![]() ![]() Tassia cieszymy się ze z fasolką ok, tylko szkoda że na odchowalnie było nie po drodze :P
#488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Passion ołłłł to biedra mówisz, że oszukuje na bebilonie? ![]() jak ktoś podaje maluchowi enfamil to teraz w rosku jest w fajnej cenie 1200g za 63,49 ![]()
![]() |
#490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tassiu, oby wszystko było dobrze z fasolką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
Chciałabym mieć jedną rysę na panelach
![]() ![]()
#494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy jest tu jakiś TZ co zna sie na tv ?
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
ale dzieci w kazdym wieku potrafia cos zniszczyc! kinia pokolorowala sciane i ponaklejaka na nia jakies wyciete obrazki z gazet, pociela zdjecia, artur wykopal mi w ogrodku metrowe doły, nati zjadla juz kilka ksiazek, wysypala kasze manne i cukier żelujący, wlala szampon do wanny, oderwala kawalek tapety w łązience, namiętnie wyrzuca sztućce i kubeczki plastikowe do kosza na smieci ew łyzki do wc... coz, takie zycie, mozemy pochowac kredki - to znajdzie sobie gwozdz i zrobi rzezbe w gipsie na scianie
![]() albo ![]() ![]() czy juz chwalilam sie ze uszylam arturowi 4 czapki jesienne i 1 uszatke dla natki? w planach mam jeszcze jedna ale mi sie juz dzis nie chce. takie w sumie czapki na podworko ale od boedy mozna by bylo nosic je i gdzies dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 | |
Zakorzenienie
|
Witam tak późno.
Pocytowałam i mi padł lapek, ale już nie mam siły się wracać, na oczy ledwo widzę. Zarypana dzisiaj byłam,że hej... byłyśmy u lekarza, na szczęście osłuchowo ok. mamy jakiś syrop na s, nie flegaminę...wyła, ale o wiele mniej niż ostatnio, pani doktor mówiła,że dzielna hahaha ![]() no ale mam zagwozdkę, bo w sumie tempki nie ma, jutro będziemy w domu, ale myślicie,że w środę już można wyjść skoro nie ma tempki?mam ważne rzeczy w urzędach do załatwienia, nie mam jej z kim zostawić ![]() Tassia foch o groch, też jestem zazdrosna:P dobrze,że z maleństwem ok ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#497 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() Pamięta mnie ktoś jeszcze? ![]() Brak czasu na cokolwiek w dodatku me dziecię wisi mi przy nodze non stop nic nie mogę zrobić jak usiade do komputera to zaraz przy mnie jest a jakie piękne histerie urządza jak nie dam jej komórki ![]() Druga sprawa wizyta u t wczorajsza Kobieta wciąż się dziwi dlaczego dziecko nie.chce do niej iść a do dziewczyny jej córek idzie bez problemu. Wiec powiedziałam ze wciąż mówi do Leny ze do mamy nie nie oddam itd i ja zabiera kiedy dziecko chce do mnie a dziewczyny tak.nie.robia a Lena to mądre dziecko i wie o co chodzi to się jej głupio zrobiło i się zaczęła śmiać. Cóż życie ![]() przepraszam ze tylko o sobie ale ciężko mi.odpisac z telefonu każdej z was ale czytam codziennie i jestem na bieżąco,.przynajmniej się staram ![]() dobrej nocy wszystkim! Tasia mam.nadzieje ze z dzidzia wszystko ok!odpoczywaj!
#498 | |
Zakorzenienie
|
Hej,po wczorajszej wizycie i u nas osłuchowo ok
![]() Motyl my wychodzimy i dzis,nie ma temp a na katar świeże powietrze dobrze robi. Tassia odezwij się do nas,co tam dokladnie sie dzieje. Matrwimy się o Was ![]() ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#500 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A jak Ty się czujesz? Cytat:
Tassia, daj Kochana jakiś znak życia, bo się martwimy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nam powiedziała, że jeśli maluch ma poniżej 38 spokojnie można z nim wyjśc. Co do urzędu to wiesz... jednak trochę ludzi tam jest... a może w takich godzinach nie? Cytat:
![]() ![]() Lalalala Janek krzywych nóżek nie ma ![]() Ortopeda pooglądał, posprawdzał i wszystko ok - nóżki ładne, stópek nie koślawi, ani nie rotuje, biega poprawnie i ogólnie jest ok ![]() Mamy go jak dotąd dużo bez butków puszczac i przestac się denerwowac ![]() Spróbuję ponadrabiac, jak tylko list intencyjny dla ambasadorów stworzę ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
Vea, nam ortopeda kazał butki w domu
![]() ![]() A dlaczego myslalas ze Jaś ma krzywe nóżki? Ola, jak adaptacja Poli? Tasia! Pisz nam szybko jak się czujesz! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
motylky, amelko ciesze sie ze z maluchami osłuchowo czysto
![]() vea super ze z nozkami Jasia wszystko ok ![]() powiedz mi gdzie kupowaliscie fotelik? u pana 8gwiazdke - Juniorplanet w Astrze? bo przed nami ten temat wlasnie i chcialam sie podpytac czy te wszystkie akkidy sa do obejrzenia na miejscu i kupienia od reki? ![]() tassia co tam u was? ![]() Jasiek zakatarzony na maksa wiec kolejna noc z głowy... biedulek moj ![]() aa ni wiem czy widzialyscie ale w Arosie trwa listopadowa wyprzedaz!! wczoraj naklikalam mnostwo ksiazek. i chwale sie wczoraj bylam u ortodonty i w przyszłym tygodniu zakladam aparat ![]() ![]() wacham sie tylko jakie "klamerki" wybrac metalowe czy kosmetyczne - przezroczyste (800zł roznicy....)? jakies porady doswiadczonych aparatek?
Edytowane przez rusałka_1 Czas edycji: 2014-11-04 o 08:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#503 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ze pytasz ![]() Jest niezle. Tzn nie jest pocieszona ze wychodzę i wyciąga do mnie rączki i lekko popłakuje ale jak tylko znikam jej z oczu to słyszę ze juz jest ok. I pózniej sie juz bawi ładnie i śmieje. Jak ja odbieram to tez zadowolona. Narazie jest maks godzinę - powolutku sie rozkrecamy. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Tassia ni wlasnie co z tobą ? Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
Biedny Jasko. Oby mu szybko przeszło. U nas po Katarze ani śladu i kolejna czwórka na wierzchu. No i noc od razu inna - spała od 20:30 do 5 ciągiem ![]() Gdyby nie te zeby to noce byłyby niezle nie powiem. Co do aparatu to nie wiem wiec nie doradze ale tez zawsze chciałam założyć Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W Astrze ![]() ![]()
![]() |
#505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem zła bo na dole juz mi się krzywia po latach przez 8 ki :/ ortodonta zamiast wyrwać mi po dwa zęby bo ciasno postanowiła spilowac i widać gowno to dało ![]() Ale kolejny raz na aparat się chyba nie zdecyduje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i ![]() ![]() Cytat:
![]() w takim razie przedzwonie wczesniej ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() u mnie chce wyrwac 8 na dole - bo raczej nigdy sie nie przbija, a na gorze chce zostawic ![]()
![]() |
#507 | |
Zakorzenienie
|
Czeeeść
![]() Jakby miała sam katar to bym się nie zastanawiałą z tym wychodzeniem, ale z kaszle to już nie wiem. i faktycznie lepiej na spacer niż do urzędu, ale muszę iść i nie mam co wymyślić ![]() Cytat:
![]() ja wyboru nie miałam i miałam metalowy, ale dwie moje koleżanki miały te porcelanowe i odbarwiały się. aparat to aparat, tak czy siak będzie go widać, jakbym miała znowu nosić to tylko metalowy, nie przez wzgląd na cenę ![]() ale nie nam się na dzisiejszych aparatach ![]()
![]() |
#508 |
czyli Endżi
|
Tassia, dawaj znać jak u Was.
My też już po zakupie butków na zimę. Konieczna była wyprawa żeby przy okazji obczaić kilka sklepów z butami. Mały musiał mierzyć, nie kupię mu w ciemno. Jest wybredny jeśli chodzi o buty, zawsze zasuwa albo na bosaka, albo w skarpetkach a na dworzu Attipasy, w których podeszwa wręcz zgina się na pół. Jak mu ubrałam raz trampeczki z H&M z całą sztywną, twardą podeszwą to się rozpłakał i je sobie ściągał. Także z duszą na ramieniu myślałam o zimówkach. Na szczęście Zara i Bartki mu leżą ![]() Wzięliśmy takie, http://www.sklep.bartek.com.pl/pl/pr...t-5158134.html wdg mnie dość brzydkie, ale mają ful atestów, są cieplutkie i nieprzemakalne. W Zarze były piękne, ale postawiłam na coś porządnego a nie pięknego ![]()
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-11-04 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
Idę dziś do lekarz w końcu
![]() ![]()
#510 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stwierdził, że Janek ma beczkowate nóżki (potem miały się iksowate zrobic) i że rotuje pięty, przez co krzywo stawia stópki. I to mnie mocno zastanowiło, bo jako żywo kłapie prosto. Stąd wizyta uproszona u znajomego i wyprostowanie... diagnozy ![]() A dlaczego kazał Małemu nosi? Coś się dzieje ze stópkami? Generalnie zasada jest prosta - im więcej "sztywności" tym bardziej "leniwa" stopa i noga - mięśnie gorzej pracują. U Zawitkowskiego fajna analogia była - sztywne butki to jak gips na nodze - wszystko ładnie się zrasta, ale po zdjęciu długo trzeba mięśnie rehabilitowac, żeby były w pełni sprawne. Druga rzecz, to fakt, że dziecko biegając na bosaka lepiej czuje podłoże i lepiej łapie równowagę - dokładnie czuje jak pracuje stopa na różnych powierzchniach i jak musi stópką zadziała, żeby gleby nie zaliczyc ![]() Stąd im bardziej miękkie coś ma na nogach, tym lepiej dla niego ![]() No, chyba, że coś się dzieje i trzeba korygowac, ale o tym lekarz powinien powiedzie. Cytat:
![]() Generalnie mają wszystko - BTW. oni są wyłącznym przedstawicielem Axkid na Polskę, wiec i serwis u nich, i rabaty do wynegocjowania - ale warto przedzwoni, bo np. mój fotelik wzięłam przedostatni (miał by szary, ale już nie było ![]() Kurcze, kciuki za Janka trzymam, żeby wreszcie choróbsko puściło ![]() Ja bym brała metal - nie odbarwi się - ale poszalec możesz z gumkami ![]() Cytat:
![]() Zara niestety kijową jakośc ma - koleżanka z uporem godnym lepszej sprawy tam kupuje, po czym narzeka, ze Młode nie mają w czym chodzic ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.