|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Szaja też o tym myslalam. Meneq??
![]() Ewulka a jak w pracy? |
|
|
|
#2372 |
|
Wtajemniczenie
|
przede wszystkim - DUUUŻO PRACY
z jednej strony to dobrze - 8h minęło mi jak 2. Kierowniczka super babka. Oporwadza mnie po pokojach, przedstawia osobom z którymi będę współpracować dotarliśy do pokoju zajmującego się proejktami unijnymi: Kierwoniczka: Panie M., to nasza nowa pracownica Ewa D., będzie się zajmowała projektami A,B,C,D. Proszę ją miło przyjąć i się nie napalać, bo jest zajęta.
|
|
#2373 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A lokowke tedtowalas? Cytat:
Cytat:
Zdrowka U mojej kaszel sie znowu nasilil Debrah Moja nosi chusteczke cieniusia |
||||
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
szaja, fewciu dlaczego tak myslicie? ;-) |
|
|
|
#2376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48788512]u nas regał w przedpokoju - fantastyka, kucharskie, babskie, wszystkie podróżnicze w naszym pokoju - mydło i powidło w pokoju dziewczyn wysoki, podwójny regał na którym książki ustawione podwójnie też, i tam mam jak Kija - to, co kupowałam i wracam, też fantastyka, wszystkie moje ulubione książki, kryminały, młodzieżówka ukochana no i książeczki dziewczyn, przy czym ich książki to są chyba w każdym miejscu w pokoju teraz BARDZo rzadko kupuję dorosłe książki, bo nie mam gdzie trzymać no i niestety, kasa :/ [/QUOTE] A aaaaa ja tez uwielabima książki, ale kupuję tylko kilku wybranych autorów a tak to pożyczam no a teraz dużo ebooków. Miejsca brak na te książki, regał na nie jest e-nty w kolejce na liście "to-do" Tż
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48788512]Mika, i jak obie sprawy???
[/QUOTE] Dwa posty wyżej napisałam o dzisiejszym dniu pozytywnie dzis na 10 na oddział jade
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq bo Ci kibicujeny
Co do slowa zywe dziecko to chyba mnie nazewnictwo drazni hihi Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2380 |
|
Lurker ;)
|
Widze, ze szukaja moderatora na Mame z klasa, ktoras chetna
![]() Ps. tez wczoraj wieczorem nie moglyscie pisac postow? ;/
|
#2381 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Mam chwilę, to skrobnę parę słów U nas spoko, dwie piątki już u Młodej wylazły, także jeszcze dwie i mamy komplet (Misia, dzięki za kciuki ). Młoda dziś obudziła się o 3:18, zlazła z łózka (mamy takie jak Lady), wzięła kubeczek, poszła do tz, który z uwagi na to, że do nocy pracował nad zleceniem, spał na kanapie przy kompie, obudziła go i kazała sobie nalać wody. I tak razem siedzieli prawie do 4:00, a potem przyszła do mnie, napiła się mleka i pospała do 6:00 ![]() W ogóle przez ostatni tydzień jak wracam z pracy, to wita mnie kwiatami - zawsze ma jakąś zapomnianą stokrotkę czy coś podobnego i mi wręcza Trochę poczytałam, co u Was: Nawijko - trzymam kciuki, by Kubuś dalej dobrze adaptował się w żłobku Ewulkaa - fajnie, że pierwszy dzień w pracy dobrze minął Lady - pięknie wyglądałaś na imprezie Marsi - też nie przepadam za określeniem "żywe dziecko", choć zdarza mi się samej go użyć Kija - ale masz wspaniałą kolekcję książek! Ja też mam sporo, póki co wiele czeka na przeprowadzkę, spakowane w kartonach w komórce, bo nie mam gdzie trzymać w mieszkaniu - regały pełne. Debrah - moja pod szyją nosi na razie chusteczki, sama zakłada, tylko nie umie jeszcze wiązać, więc trzyma pod brodą ![]() Misia - fajna ta ubieranka magnetyczna, chyba wezmę dla Młodej, bo szukam czegoś w tym stylu. W ogóle to chcę też jej kupić tablicę i kredę, bo jej się podoba - w aptece, obok której często przechodzimy, mają wystawioną taka tablicę w kąciku dziecięcym i Młoda z zapałem sobie gryzmoli ![]() To chyba tyle na razie ode mnie. Wracam do roboty, ostatni tydzień przyniósł zatrzęsienie zleceń, z czego zresztą cieszę się bardzo. A, no i chwalę się - już od ponad miesiąca regularnie min. 3 razy w tygodniu śmigam na siłkę Wreszcie czuję zwyżkę formy - szału jeszcze nie ma, ale i tak fajnie ![]() Buziaki i uściski, szczególnie dla chorowitków! |
|
|
|
#2382 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka ładna. Dziś pobudka o 7.30. Na 11.30 jedziemy na usg z Darią. Cytat:
bardzo się cieszę , że było dobrze . Oby tak dalej ![]() Szaliczek cienki. A w zimniejsze dni szalik gruby. Taki jaki miała na zdjęciu które ostatnio dodałam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
bedzie dobrze ! Cytat:
Cytat:
powodzenia w pracy ![]() nie było mnie wczoraj wieczorem. Miałam wieczór z mężusiem
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
Ifwka : o której ci Oli idzie spać jak ma tą drzemkę o 14.00? U nas musi wstać przed 15 żeby w miarę normalnie zasnela na noc. Jakby poszła o 14 a wstała 16:30 to biega do 23~24. |
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli znowu zalezy od dziecka jak ze wszystkim
Teraz Ami wstaje 6-7, śpi najpóźniej o 11.30 (właśnie śpi od 20 minut), spi około 1.5h i idzie spać po 21 lub 22. Wieczory tu są najgorsze i najbardziej mnie wpieniają, znowu się starłam z mamą, bo usłyszałam, że jej szkoda mojego dziecka, że czasem są takie fajne bajki o misiach i ona biedna nie może oglądać,a mogłaby obejrzeć przed snem i zasnąć przed tv...;/ to jest nie do przetłumaczenia totalnie. |
|
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olej ciepłym moczem. Kiedy wyprowadzka?;p Amelka tez wlasnie ma drzemke. Spi różnie, wczoraj 2.5h... czasem godzine.. Nigdy się nie zdarzyło żeby poszła spać później niż 23. Nawet jak ma drzemke do 18 to chodzila spac maxxx 22.30
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-11-04 o 11:31 |
|
|
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czując się wywołana przez neti i przez deli na priv..
NAdrobiłam ale sorry,nie cytuję nie odnoszę się. Zdrowia dla Was i dla dzieci, brawo dla Lady i dla Nawijkowego potomka. Ja po prostu 01.11 na cmentarzu, przy grobie swojego dziadka przeżyłam koszmar! Traumę to do końca życia będę mieć. Wieczorem, poszliśmy ja, TZ, Dadi i moja siostra. Pomodliliśmy się, Daduś zacząl dziadkowi obrywać chryzantemy, wiec idziemy na groby TZta. No i odeszliśmy kawałeczek, 2 metry od grobowca dziadka, Dominika została. TZ się mnie pyta czemu nie idzie, ja popatrzyłam na nią a ona wiecie, rączki złożone w niebo patrzy, to myśleliśmy że się modli. Obróciłam się do Dadusia i TZ a TZ: Przewróciła się! Podbiegłam a ona.. dziewczyny w ogóle leżała od miejsca gdzie stała z metr. Wpadłą między dwa groby. Ciasno! Ja podlatuje, łapię ją (jeszcze z myślą co ona to wyrobiła) a ona.. sztywna i tak... buczy...taki dziwny odgłos. Zaczęłam wrzeszczeć pomocy, ratunku, i ją chce wyciągać.. NIE MOGĘ. Tysiące myśli, że ona ma twarz wciśniętą tam, że się sklinowała, że się dusi. Zbiegowisko ja na ludzi wrzeszczę NIKT nie podszedł, dopiero z końca cmentarza przyleciało dwóch i ją wyciągneli, ułożyli na boku, a ona mi się telepać zaczęła, oczy w słup szczęka zaciśnięta, nie mogliśmy jej buzi otworzyć i nagle znieruchomiała, dziewczyny ja myślałam że ona mi na rękach umiera Chodziłam jak galareta, rodzice z wujkiem pojechali do szpitala, my do domu, ja nie mogłam się młodym zająć, dopiero do mnie dochodziło, jak on dziewczyny płakał jak widział że ja krzyczę, że dominika leży jak on biedny płakał ![]() I teraz tak... Ja wiem, może mnie uznacie za durną itp, ale.. to nie był przypadek dla mnie, że stało się to w taki dzień, w takim miejscu, jeszcze przy grobie dziadka.. Dlaczego? Bo jak się okazało, uraz głowy był więc zrobili tomograf. I z upadku został guz, obdarta rączka, policzuś i stłuczona dupka. Ale tomograf wykazał torbiel podpajęczynówkowy, który nie ma związku z upadkiem, ale może mieć związek z omdleniem. Bo DOminika nam tam zemdlała, dlatego się wywróciła. Teraz będzie sprawdzane czy to powoduje ucisk, czy to jest od urodzenia i ona z tym żyje, czy to ma związek z tym jaka ona jest, czy to do zabiegu czy do leczenia. Jutro będzie mieć eeg bo może być też tak, że ma padaczke. Bo to co się z nią tam działo, wyglądało jak atak padaczkowy. Czekamy na konsultacje z neurologiem (tak od soboty nie było - to jest wlaśnie szpital w NS!) i decyzję co dalej, czy Kraków, czy co... W każdym razie ja jestem w nerwach bo ona dla mnie bardzo dużo znaczy niemal jak własne dziecko ją traktuje, zawsze będzie moją małą siostrzyczka i na prawdę nie życzę nikomu, bo choć teraz to wygląda: a co ona pierdzieli, normalnie omdlenie itp, to dla mnie to na prawdę trauma do końca i te myśli które wtedy krążyły że ja tracę, że mi ją Bóg odbiera. Ale to chyba dziadzio dał znać, że ją trzeba przebadać i Boska Opatrzność też była w tym wszystkim, bo upadjać ona się mogła zabić. Rozwalić głowę o kanty, A ona się wsunęła między groby co dla mnie widok traumatyczny, jej nózki wystające z miedzy grobów, to że ona się udusi że ciasno, (ale ja się panicznie boją takich ciasnych miejsc typu ściany, jaskinie i to mogło wzmóc moja panikę) a jej się prócz guza i otarć nic nie stało, a paradoksalnie dzięki temu, dowiedzieliśmy się o torbieli. |
|
|
|
#2388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tule ! |
|
|
|
|
#2390 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
Hope wspólczuję takich przeżyć, zdrówka dla siostry! Fewciu podzieliłabys się swoim przepisem na pierniki? QUOTE=pstryczek84;4874451 2]hej! u nas dzis skrocone lekcje a z racji tego ze w piatek mam tylko 1 godzine to koncze dzis prace o 9.05 ![]() wczorajszy dialog: -Kubus a jak sie nazywasz? -Kokowski ![]() po chwili... -mama Syndia tez kokowski.... i duzi tlaktor tez kokowski Traktor Kokowski to mój number one! co sobie o tym przypomne to mi się buzia śmieje ![]() Lady gratuluję stażu. dla nawijkowego KubyEwulkaaa cieszę się, że pierwszy dzien w pracy tak pozytywny. |
|
|
|
#2391 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas identyczne wczoraj od niepamiętnych czasów usnol o 17,30 pospal ponad godzine a potem do 22 szalal masakra jakas ale za to pierwszy raz o 4,30 sie przebudzil a wstal o 7 ale wole jak no 20 idzie spac i wstaje o 6 Cytat:
A wcześniej nic się takiego nie dzialo zawieszala sie czasem bo wiesz padaczki jest chyba 17 rodzaji i nie zawsze atak wyglada tak jak my sobie wyobrazamy upadkiem drgawkami,
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Coś szwankuje mi i nie mogę się połączyć z forum od wczoraj.
Może teraz coś mi się uda. ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Little no a ja myślałam że to wina mojego tel bo u coś mi internet na raz nie działa choć wi fi jest ..z lapka normalnie korzystam... o co chodzi?
|
#2393 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny podwpowiedzcie, czym mogę potraktować lekko odparzonego siusiaka? Od wewnetrznej strony zauważyłam, że jest zaczerwieniony, młody mówi, że nie boli, ale boję, zeby to sie nie zaogniło
|
|
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
Hope bardzo współczuję. Trzymam kciuki oby było ok- masz rację. To taki moment że człowiek się zastanwia czy ktoś nad nami nie daje nam znaku. Nie raz u nas była podobna sytuacja. a wszytko to w okolicach 1 listopada..i to tak człowiek potem myśli i sie zasnatanwia. Najważnejsze aby wszytko było ok- mam nadzieje że będzie a przy tym wyjaśni się może wile ważnych spraw dot zdrwoia D. TRzymamy tu wszytskie kciukasy!! z resztą Ty wiesz!
a teraz sorki-ale z innej beczki-jakie obwody główki mają Wasze dzieci?? Będe zamawiać czapki na świąteczne prezenty no i jak poprosiłam o podanie obwodu głów to mi podano: 4ro latek-53 cm. 7mio latek-54 cm a mój Antonio ma parwie 52-mozliwe to? no i zamówiłam juz częśc prezentów bo przeciez później nie podołam- o takie-(dzięki MIKA )http://allegro.pl/star-wars-origami-...749079373.html http://melissadoug.strefamarek.alleg...-and-doug.html http://melissadoug.strefamarek.alleg...-and-doug.html (dla Antonia) http://melissadoug.strefamarek.alleg...-and-doug.html a te rzeczy do dekorowania to dla czterolatków...może być?? dorzucam im po takiej czapce ręcznie robionej i starczy. a jak nie to czapki dostaną na mikołajki. ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- kochana ja to zawsze Bepanthen- ostatnio na all kupowałam bo się bardzo opłaca
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
A ja im dłużej przeglądam ofertę melissa nad dough tym bardziej nie wiem co kupić
![]() Jedne naklejki na pewno Ale nie wiem co dalej. Myślę nad koralami do nawlekania lub okienkami tymi co dziewczyny pokazują albo ubieranka magnetyczna... Te korale chyba nie będą dla Młodej nudne, ona lubi coś dłubać i obserwować efekt. Nie wiem nie wiem wszystko tam takie fajne jest !
|
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2397 |
|
Zakorzenienie
|
Kasa mnie troszkę blokuje więc tym bardziej nie chce pudła z prezentem, kminie co spodobaloby się najbardziej.
|
|
|
|
#2398 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka, jakoś ie mam nic sensownego do powiedzenia, dlatego mnie mało ostatnio
[QUOTE=Kija80;48769310]Szaja a kto powiedział że nie lubię? Nie podoba mi się wizualnie ale nie że nie lubię, nawet mi go trochę żal że taki chudziutki, pewnie niedożywiony...Cytat:
U mie tż całkowicie antyksiążkowy, często nawet przeszkadza mu, że ja czytam. Ale olewam go lubię, sprawia mi to przyjemność to nie widzę powodu, aby nie czytać. Mam nadzieje, że moje dzieci będą takimi molami książkowymi jak ja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi się marzy osobny pokój a swoje hobby. Na jednej stronie regały z książkami, w jasnym miejscu maszyna do szycia i ogólnie warsztacik do rękodzieła i prac plastycznych... Może kiedyś... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
: brzydal:To tyle ode mnie, wracam do obowiązków, bo kolejny dzień zaraz minie, a ja się tylu rzeczy podjełam ostatnio, że nie wyrabiam. A jeszcze dziś koleżace zaproponowałam, że przerobię jej suknię slubną |
|||||
|
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
SZAJA miałam w koszyku na all wszytsko z Palymobil-ale zmieniłam zdanie jak się okazało że teraz to lego maja w głowach aPlaymobil cyt "to znów tzreba kolekcjonować" (stwierdzenie szwagierki) więc się wkurzyłam i powiedziałą że od dziś nikogo o nic nie pytam i kupuję wg uznania. Wiec wybrałam te szkatułki i auto do malowania. Ksiązka origami star wars jest dla 7mio latka co ma fioła na Star Warsy. Musze jeszcze kupić coś dla drugiego siedmiolatka co ma fioła z kolei na punkcie Lego. No i tu mam problem. Może coś podpowiesz...
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-11-04 o 12:56 |
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
Hope-tule
jak przeczytalam kilka słów od razu skojarzyłam z padaczką ponieważ w mojej rodzinie były i nie raz zdarzalo mi się być przy ataku ![]() pierwszy też był dla mnie traumą, wiec wiem co czujesz i tule mocno trzymam kciuki żeby wyniki były ok Debrah- też mam ten sam dylemat
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

z jednej strony to dobrze - 8h minęło mi jak 2. 

a kim będziesz??? ;>
22.05.2008
14.08.2011

bardzo się cieszę , że było dobrze . Oby tak dalej 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)