|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48794647]Iza przykro mi. Z drugiej strony to, że ktoś ma dziecko to znaczy, że już nie może pracować? ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Gryzia, dla pracodawcy to niestety, potencjalny kłopot ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Konto usunięte
|
Ale u mnie było tak samo. Jak powiedziałam, że mam małe dziecko, to już wiedziałam, że rozmowa jest skończona. Tyle, że mnie w przeciwieństwie do Izy wcale nie zależało... Ale dla innych osób może być to problem. Taki kraj. A tak w ogóle to pytania o rodzinę są niezgodne z prawem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
Jestem na 99% przekonana że M ma śluz w kupie po omegamed baby. Podawać dalej pomimo to?
Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48795486]Ale u mnie było tak samo. Jak powiedziałam, że mam małe dziecko, to już wiedziałam, że rozmowa jest skończona. Tyle, że mnie w przeciwieństwie do Izy wcale nie zależało... Ale dla innych osób może być to problem. Taki kraj. A tak w ogóle to pytania o rodzinę są niezgodne z prawem.[/QUOTE]
Tez o tym pomyslałam w trakcie rozmowy.Kobieta mówiła o socjalu min.o paczkach dla dzieci,i tak niby mimo chodem zapytała czy mam dzieci.Jak powiedziałam ze tak zaczeła wypytywac ile ma,jak odpowiedziałam powiedziała ze praca zmianowa przy tak małym dziecku to moze byc problem Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Konto usunięte
|
Nawet kiedyś była kampania na ten temat w telewizji.
Z drugiej strony trochę to rozumiem - ale tylko w kwestii rozwiązań organizacyjnych, bo żeby Ci potem np. ułożyć grafik, to pracodawca musi mieć tę wiedzę. Natomiast niestety w Pl jest tak, że mówisz, że masz małe dziecko i jesteś skreślona :/ Tak nasz kraj wspiera młode mamy. Ja bym bardzo chciała pracować w domu, będę szukać jakichś zleceń, ale jak widzę te licytacje - kto da MNIEJ za np. stronę tekstu czy ileś tam znaków, to mi już słabo, zabiorę się za temat od innej strony. Za to Iza, radzę Ci się zorientować - niedawno gadałam z koleżanką i mówiła mi, że UP może dofinansować przedszkole, może żłobek również? Może byłoby to jakieś rozwiązanie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48795891]Nawet kiedyś była kampania na ten temat w telewizji.
Z drugiej strony trochę to rozumiem - ale tylko w kwestii rozwiązań organizacyjnych, bo żeby Ci potem np. ułożyć grafik, to pracodawca musi mieć tę wiedzę. Natomiast niestety w Pl jest tak, że mówisz, że masz małe dziecko i jesteś skreślona :/ Tak nasz kraj wspiera młode mamy. Ja bym bardzo chciała pracować w domu, będę szukać jakichś zleceń, ale jak widzę te licytacje - kto da MNIEJ za np. stronę tekstu czy ileś tam znaków, to mi już słabo, zabiorę się za temat od innej strony. Za to Iza, radzę Ci się zorientować - niedawno gadałam z koleżanką i mówiła mi, że UP może dofinansować przedszkole, może żłobek również? Może byłoby to jakieś rozwiązanie?[/QUOTE] Tzn na jakiej zasadzie?Bo Domis wogóle nie dostał się do żłobka.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4508 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Wtajemniczenie
|
Igorek już na świecie! 2940, 54 cm, 10 pkt!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Wtajemniczenie
|
No to cudne wieści się zaczeły!!!!!!!!!!!!!
Gratulacje dla mamusi i synusia!!!!!
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48795891]Nawet kiedyś była kampania na ten temat w telewizji.
Z drugiej strony trochę to rozumiem - ale tylko w kwestii rozwiązań organizacyjnych, bo żeby Ci potem np. ułożyć grafik, to pracodawca musi mieć tę wiedzę. Natomiast niestety w Pl jest tak, że mówisz, że masz małe dziecko i jesteś skreślona :/ Tak nasz kraj wspiera młode mamy. Ja bym bardzo chciała pracować w domu, będę szukać jakichś zleceń, ale jak widzę te licytacje - kto da MNIEJ za np. stronę tekstu czy ileś tam znaków, to mi już słabo, zabiorę się za temat od innej strony. Za to Iza, radzę Ci się zorientować - niedawno gadałam z koleżanką i mówiła mi, że UP może dofinansować przedszkole, może żłobek również? Może byłoby to jakieś rozwiązanie?[/QUOTE] pracodawca zawsze wybierze singielkę dyspozycyjną 24 na dobę zamiast matki z małym dzieckiem. I w sumie trudno się dziwić. Gdyby "odgórnie" coś z tego miał, może ta sytuacja trochę inaczej by wyglądała ![]() wow! ![]() ![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Konto usunięte
|
Agatka gratulacjeeeee!!!
![]() ![]() Wika wiem, ale tyle się mówi o tym, że kobiety mają dziurę w CV, że trudno wrócić na rynek pracy.. Ale rozwiązań jakoś nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() chyba mi coś umknęło ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pani, Jojla - jak tam????? ---------------------------------------------------------------- mąż zabrał mnie dziś do sklepu żebym się zrelaksowała i kupił mi zegarek (bo marudziłam a za tydzień mam imieniny ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4516 |
Wtajemniczenie
|
A o której ty idziesz?
![]() |
#4517 |
Konto usunięte
|
Rena super prezent
![]() ![]() A imieniny obchodzę w ten sam dzień co Ty, bo mam Renata na drugie ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
na 19:15 dopiero...
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48796681]Rena super prezent ![]() nooo - ja zawsze miałam jakieś takie tanie, zwykłe, ale teraz już kupiłam sobie porządny, ale taki całkiem klasyczny ![]()
#4519 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#4520 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na sama myśl jestem głodna szok, że Kamil przybierał tak ładnie na tym dżemie ![]() ja jem byle jak bo nie mam czasu- codziennie mam obiad- Kasia z reguły nie chce go jeść a Tz-et z pyta się czy może zjeść później (czyt. wieczór),wieczór to ja tym bardziej nie mam czasu więc żywię się tym co "złapię" a to najczęściej są mocno białkowe produkty nie wyobrażam sobie dnia bez kawy, a kawy bez mleka (zwłaszcza) swojskiego ![]() ![]() Cytat:
![]() przy Kasi w podobnym okresie pojawiły się podobne objawy+ mocno zielone śluzowate kupy, pediatra kazała wtedy przejść na mm Bebil.on Pep.ti + kp - ale to też dlatego, że Kasia mało przybierała jak mi każe wprowadzić mm to pójdę do innego pediatry- alergologa jutro muszę zakupić "porządne" kosmetyki bo my na razie tylko woda+parafina ewentualnie emulsja "dzidziuś" i krem zi.aja na twarz Kasi pomagała seria a.toperal baby Kasia od tygodnia z nami, dziadki chciały ją w niedzielę zabrać ale nie daliśmy jej ![]() ostatnio dwa razy została z teściową jak jechaliśmy na rehabilitację (na szczęście wczoraj skończyłam zabiegi) Cytat:
![]() jojla- no Mamy w ciąży już tak mają i już ![]() dzisiaj na pewno zabłyśniesz ![]() Igorku- witaj ![]() ![]() ![]() agatko- GRATULACJE, tyle się wyczekałaś na ten swój Skarb, cieszcie się sobą i poznawajcie pani- już "pocerowane"? życzę Ci aby już do końca ciąży było spokojnie ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- wczoraj udało mi się na minutę "zatrzymać"- byliśmy we czwórkę na cmentarzu u Teścia i Dzieci przez dwa dni "świąt" byłam sama z Kasią na moment - bardziej skupiona na tym aby się Kaśka nie wybrudziła i nie oparzyła i czegoś nie porozrzucała...i aby szybko wracać, bo Tosia z Tz-etem a my wcześniej na Msze poszłyśmy a wczoraj tak jakoś wszystko wracało - jak karmiłam Tosię rano to myśl sama "przypłynęła", ze 4 lata temu kończyłam dyżur, miałam skurcze i dzwoniłam po koleżankę aby przyjechała wcześniej mnie po nocy zmienić...a potem wszystko po kolei # w domu, szpital wieczorem, bezduszna lekarka, łatwiej przetrwać taki dzień jednak jak ma się obok siebie dzieci mimo, że tęsknota za tamtymi taka sama
![]() |
#4521 |
Konto usunięte
|
Zeberko fajnie, że Kasia już w domu, jak sobie radzicie?
Ehh te trudne dni ![]() Rena tak sobie pomyślałam... Przecież jak jest jeden pęcherzyk to nie znaczy, że będzie tylko jeden Fasolex ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Dwakolory a u Ciebie jak ze staraniami? Kiedy termin @? Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do skazy, u mnie dziś też Krzyś wysypki znowu dostał. mam nadzieję, że lekarka w czwartek powie coś mądrego w tym temacie.
![]() |
#4523 | |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48797229]Rena tak sobie pomyślałam... Przecież jak jest jeden pęcherzyk to nie znaczy, że będzie tylko jeden Fasolex
![]() ![]() wiem wiem ![]() ![]() ![]() no właśnie Dwakolory??? jak u Ciebie??? który dc??? Cytat:
![]() https://www.google.pl/search?q=timex...ml%3B500%3B500 PRZEDSTAWIAM AGATKOWEGO IGORKA
![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-11-04 o 15:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Konto usunięte
|
Rena bardzo ładny
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- I też w ogłoszeniu na allegro było, że jest męski, ale nie widziałam jeszcze faceta z zegarkiem z cyrkoniami ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczynki dziękuję za nieocenione kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam, że dopiero teraz piszę ale obrona była o 12.30 trwała do po 14 a potem musiałam jechać na obiad z promotorem i recenzentami ![]()
![]() |
#4526 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() według jego wyliczeń i owulacji 5t6d...
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
Aaaaaaa
![]() Jojla gratuluję! ![]() Rena kciuki! Ogromne! Trzymamy z Maksiem bardzo mocno ![]() Zebra ja z kosmetyków polecam Emolium. Emulsja do kąpieli plus emulsja do smarowania. Maks był jak tarka a teraz mięciutki jak kaczuszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Konto usunięte
|
Jojla
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Wtajemniczenie
|
u mnie na tym etapie jeszcze nie było serduszka, ale trzymam kciuki abyś ty ujrzała
![]() ![]() a mały GAGATEK IGOREK caaaaała maaaaaaamaaaaa......:love : ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- jojla! gratulacje! ![]() ![]() teraz odpoczynek w pelni zasluzony! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.