Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-04, 19:14   #2611
19Inka90
Wtajemniczenie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Sofia a co się z Tobą dzieje ??

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 19:17   #2612
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jedziemy z tz na ip... od 16 mam co 10 min mocnr twardnienia brzucha a teraz zaczyna mnie bolec jak na okres w krzyzu i dole brzucha... ciepla kapiel nie pomogla i jedziemy sprawdzic bo wizyta dopiero w przyszly piatek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Trzymam kciuki, mam nadzieję ze nic poważnego
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 19:20   #2613
maczuma
Rozeznanie

Olcia, trzymajcie się

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Sofia a co się z Tobą dzieje ??
a z Basiąbasią?
Stary 2014-11-04, 19:22   #2614
sasia25
Rozeznanie

Olcia kciukasy jeszcze sie okaże, że przegonisz naszą Hasiap
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 19:22   #2615
19Inka90
Wtajemniczenie

No poznikaly dziewczyny

Emilka
Stary 2014-11-04, 19:31   #2616
sofia_the_first
Raczkowanie

Nie miałam weny na pisanie, od kilku dni naprawdę mi ciężko.... dobija mnie ta budowa i perspektywa przeprowadzki do nowego domu w 9 miesiącu.... czytam i Wy już macie wszystko przygotowane a ja w kartonach!!! To mnie dobija łudzę się że dam radę ale nie wiem.... zawsze coś wymyśli ten mój facet przed świętami a to remont, a to przeprowadzka...... echh
A poza tym to chyba dobrze u mnie :P Mała tak jakoś mi się układa że naciska na przeponę i za cholere nie mogę wziąść oddechu głebszego... dodam że mam dwuosiowe skrzywienie kręgosłupa ponad 60 st.. więc takie konkretne S, w nocy baardzo cierpię

Sara
Laura

Edytowane przez sofia_the_first
Czas edycji: 2014-11-04 o 19:32
sofia_the_first jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 19:32   #2617
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny jedziemy z tz na ip... od 16 mam co 10 min mocnr twardnienia brzucha a teraz zaczyna mnie bolec jak na okres w krzyzu i dole brzucha... ciepla kapiel nie pomogla i jedziemy sprawdzic bo wizyta dopiero w przyszly piatek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ojej, trzymajcie się
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 19:36   #2618
Trusiulandia
Zakorzenienie

Olcia trzymaj się ! Czekamy na wieści!

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 19:47   #2619
Suqub
Zakorzenienie

Olcia i niech Mała tak się nie spieszy

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 20:06   #2620
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Hasiap jakie żółto-zielone? też coś czytałam o tych siateczkach :/ ale juz nie wiem w ktorych to było i stwierdziłam, że jak te będą złe, to więcej ich nie kupię
Siateczkowe (których nie mam) to właśnie te białe Pampers Premium Care, a ja mam Pampers New-Baby Dry

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
a po wizycie hmm mala wazy 3700 +/- 500g wiec taka mala krowa moze byc. Ulozona posladkowo dalej i prawie na 100% cc bede miala 14 listopada. 12 po skierowanie 13 na odzial. Ja przytylam 17 kg rozwarcie dalej 1,5 cm na ktg zero skurczy.
Alekaz gratuluję udanej wizyty u wagi małej Niezła jest Całe szczęście że będziesz też mieć cc bo do terminu pare dni jeszcze jest i na pewno jeszcze urośnie Natalina

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
ps. swoja droga ile u was w standardowej cenie kosztuje opakowanie tych 1- tak z czystej ciekawosci pytam
Ja kupiłam jakoś 20-22zł za opakowanie 43szt Pampersa New-Baby Dry w Rossmannie.

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Mąż mi zadał dziś pytanie: czy kupujemy monitor oddechu? nie wiedziałam, co mu odpowiedzieć... A wy kupujecie?
Ja nie planuję, bo na moich 46 metrach nie jest to mi wcale potrzebne, ale teściowa kiedyś coś przebąkiwała, że może kupi jak będziemy u nich to się przyda (mają dom ponad 200m) i ona szykuje pokój dla wnusi u góry więc dla niej monitor potrzebny - dla mnie nie.

Cytat:
Trzymam kciuki, żeby dziecię jeszcze poczekało na odpowiedni moment

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Olcia kciukasy jeszcze sie okaże, że przegonisz naszą Hasiap
Ja każdej oddam pierwszeństwo porodu, jeśli tylko nic by nie zagrażało życiu ani zdrowiu waszym maluszkom
Stary 2014-11-04, 20:10   #2621
alekaz1
Zakorzenienie

Hasiap co dokladnie bierzesz do szpitala. Bo ja juz sama nie wiem co mam jeszcze dopakowac.
Stary 2014-11-04, 20:15   #2622
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Hasiap co dokladnie bierzesz do szpitala. Bo ja juz sama nie wiem co mam jeszcze dopakowac.
Ja już chyba wszystko zapakowałam Ale na ostatniej wizycie gin mi powiedział, że jutro da mi listę co muszę ze sobą wziąć i że mam się nie nastawiać na nie wiadomo jakie wyprawki, więc obstawiam, że jutro wypakuję połowę z torby. Jak coś to dam jutro znać co ja muszę wziąć ze sobą, chyba że urządza Cię lista rzeczy, które teraz mam spakowane ??
Stary 2014-11-04, 20:17   #2623
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Ja już chyba wszystko zapakowałam Ale na ostatniej wizycie gin mi powiedział, że jutro da mi listę co muszę ze sobą wziąć i że mam się nie nastawiać na nie wiadomo jakie wyprawki, więc obstawiam, że jutro wypakuję połowę z torby. Jak coś to dam jutro znać co ja muszę wziąć ze sobą, chyba że urządza Cię lista rzeczy, które teraz mam spakowane ??
o jutro na spokojnie daj znac co musisz wziasc. A tez co musialas wyjac z torby '
Stary 2014-11-04, 20:27   #2624
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
o jutro na spokojnie daj znac co musisz wziasc. A tez co musialas wyjac z torby '
Ok w takim razie jutro po wizycie dam znać co i jak
Stary 2014-11-04, 20:58   #2625
19Inka90
Wtajemniczenie

Historia z życia mojego domu :
Pakuje torbę do szpitala,TŻ wchodzi do pokoju i widzi ze warcze na komode, patrzy na mnie pytajaco a Ja odpowiadam...
"Panie problemy... Nasza córka nie ma się w co ubrać"
Ręce mu opadły i jeczac pod nosem "jeszcze się nie urodziła a juz się zaczęło" :p wyszedł z sypialni :p

Emilka
Stary 2014-11-04, 21:03   #2626
Hasiap
Rozeznanie

A powiedzcie mi bo tak się zastanawiam. Jak ubrać dziecię jak będziemy wychodzić już do domu Planuję bodziak z długim rękawkiem, na to cieplejszy pajacyk i chciałam włożyć w fotelik, w który mam wpięty ten cieplusi śpiworek. Oczywiście czapeczka i niedrapki i chustka na szyjkę. Ale czy właśnie potrzebna cieplejsza bluza lub kurteczka jakaś?? w zasadzie od wyjścia do auta mam 5 metrów i tak samo z parkingiem pod domem i klatką. Doradźcie coś proszę
Stary 2014-11-04, 21:06   #2627
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość

zazdroszczę, że tak mało przytyłaś !
Zostało mi trochę po ostatniej zimie także do zrzucenia będę miała ok. 15-20 kg na spokojnie

Olcia
Stary 2014-11-04, 21:12   #2628
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
A powiedzcie mi bo tak się zastanawiam. Jak ubrać dziecię jak będziemy wychodzić już do domu Planuję bodziak z długim rękawkiem, na to cieplejszy pajacyk i chciałam włożyć w fotelik, w który mam wpięty ten cieplusi śpiworek. Oczywiście czapeczka i niedrapki i chustka na szyjkę. Ale czy właśnie potrzebna cieplejsza bluza lub kurteczka jakaś?? w zasadzie od wyjścia do auta mam 5 metrów i tak samo z parkingiem pod domem i klatką. Doradźcie coś proszę
Hasiap Ja właśnie mam problem z ubrankiem dla malej na wyjście

Emilka
Stary 2014-11-04, 21:20   #2629
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Hasiap Ja właśnie mam problem z ubrankiem dla malej na wyjście
Ja właśnie Twoim postem się zasugerowałam właśnie Bo ogólnie to mam kombinezon mały już wyprany więc chciałam dziecię w pajac i do kombinezonu i do fotelika wtedy, ale jak dostałam ten śpiworek to właśnie nie będę już kombinezonu ubierać bo mała się zaparzy, ale z drugiej strony nie wiem co ubrać na górę, żeby właśnie nie zmarzła
Stary 2014-11-04, 21:20   #2630
LoLcIa123
Zakorzenienie

Ja też nie wiem co ubrać małemu.
Planuje body, ciepłe polarkowe śpiochy no i w kombinezon zimowy, On ma już szalik i i rękawiczki 'wmontowane' czapeczka na głowę i koc na górę.. ale jak mi to wyjdzie . Ktoś mi pomoże go ubrać? Jezusie najbardziej mnie to przeraża, że ja nigdy z takim malcem nie miałam do czynienia

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 21:34   #2631
maczuma
Rozeznanie

Lolcia, ja też nigdy nie trzymałam takiego malucha na rękach, ba ja nawet chyba nie widziałam takiego, dlatego okres po porodzie przeraża mnie tysiąc razy bardziej niż sam poród.
Na wyjście to tak jak piszesz: body na długi, ciepły pajac, kombinezon i w fotelik, kocem przykryć i do domu!
Stary 2014-11-04, 21:36   #2632
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
no body dlugi rekaw na to pajac czapeczka niedrapki chustke na szyje. I mam taki grubszy misowy kombinezon ale nie jest on zimowy. Musze zobaczyc jaka mniej wiecej bedzie temperatura . Na to kocyk chce jeszcze i do auta. Ale sama nie wiem do konca
Stary 2014-11-04, 21:36   #2633
yanca1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Ja też nie wiem co ubrać małemu.
Planuje body, ciepłe polarkowe śpiochy no i w kombinezon zimowy, On ma już szalik i i rękawiczki 'wmontowane' czapeczka na głowę i koc na górę.. ale jak mi to wyjdzie . Ktoś mi pomoże go ubrać? Jezusie najbardziej mnie to przeraża, że ja nigdy z takim malcem nie miałam do czynienia
Co do garderoby mam identyczny plan. Co do tego kto pomoże ubrać - w szpitalu gdzie będę rodzić po wypisie zabiera się dziecko z położną na dół i tam inna położna zabiera ciuszki szpitalne, ubiera dziecko "wyjściowo" i wkłada nawet w fotelik. W niektórych szpitalach podobno nie wypuszczają bez fotelika.

http://jamaska.pl
yanca1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 22:04   #2634
Justyssia87
Rozeznanie

dziewczyny, a czemu Wy myślicie, ze monitor oddechu przydaje sie tylko przy duzej powierzchni? Przecież to nie ma większego znaczenia tu chodzi o to żeby wiedzieć czy dziecko oddychac np w nocy kiedy my też śpimy, jak coś sie dzieje to włacza sie alarm. Mnie raz w nocy obudził alarm ostrzegawczy jak mały za długo nie oddychał ale na szczescie wrócił mu potem oddech i nie musiałam interweniowac uff.Ja mam właśnie z tej firmy angelcare i nie narzekam nic się z nim nie działo,a chyba nawet używany był, ale już nie pamiętam iprzepraszam nie pamiętam kto pytał

olcia- kciuki, oby to nic poważnego

Swoją drogą, ciekawe kiedy będziemy miec pierwszego maluszka, który zacznie się sam rodzić w sensie sn a nie cc, robimy zakłądy?hehehe :P
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 22:07   #2635
LoLcIa123
Zakorzenienie

Ja zakładam, że to będę ja albo inka

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-11-04, 22:12   #2636
19Inka90
Wtajemniczenie

Ja obstawiam ze do 15 się któraś rozpakuje

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Lola Ja się cykam

Emilka
Stary 2014-11-04, 22:14   #2637
LoLcIa123
Zakorzenienie

A ja marzę już o porodzie niech boli jak stąd do texasu, ale chce być już spokojna i nie wracać na patologię z brzuchem

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-11-04, 22:17   #2638
promolcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Ode mnie chyba większej sknery nie ma nawet mój mąż już twierdzi, że przesadzam. Z wózkiem długo się wstrzymywałam aż znalazłam taki jak chciałam, w super stanie i dość tanio dużo poluje na promocję. A w rodzinie to już "Grosik" na mnie wołają
ja też się mianowałam łowcą promocji i ogromną frajdę sprawia mi upolowanie drogiej rzeczy w dobrej cenie
Cytat:
Cześć dziewczyny

Któraś z Was pytała się o to, jak duża jest ta poduszka do karmienia, którą dostałam (przepraszam czytałam forum w nocy i teraz nie pamiętam która, a za dużo stron naskrobałyście bym się cofała i to sprawdzała). Więc na moją drobną budowę ciała powiedziałabym że jest dość spora. Poniżej zamieszczę zdjęcie, aczkolwiek jest ono zdjęciem z rąsi i idealnie tego nie widać, ale zawsze to jakiś ogląd na sprawę

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące

A co do wieczornej kłótni to hmmm Chciałam już nic nie pisać, ale jednak napiszę... Nie podoba mi się to, że wymiana zdań ostatnio u nas kończy się kłótniami... Teraz nagonka jest już na trzy osoby: Linkę, Inkę i Sasię. Więc pytam się... Po co nam tu kłótnie? Alekaz zadała pytanie orientacyjne czy to dużo czy mało za wyprawkę. Wiadomo, że jak ktoś zarabia 5 tys na miesiąc to w sumie takie 3 tys i to jeszcze rozłożone w czasie to nic, ale tu chyba nie o to chodzi kto będzie lepszą matką bo więcej wydał kasy?? Stać mnie to kupuję najlepsze rzeczy, nie stać mnie to ich nie kupuję - proste! I to żaden wyznacznik bycia lepszym czy gorszym człowiekiem!! Hormony hormonami, ale jeśli kłótnia jest prowokowana specjalnie to tego nie rozumiem...
ja pytałam o poduchę, dzięki za fotkę wygląda na wypasioną myślę, że sobie fundnę, ale akurat to jest jedna z niewielu rzeczy na którą nigdy nie widziałam żadnej promy gdyby ktoś, gdzieś to wiecie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
tak

dobrze, że mówisz upomnę się

ja chciałam chustę, ale jak zobaczyłam ile z tym zabawy, z tym :chustowaniem, że najlepiej chodzić na jakieś szkolenia w tym zakresie, a poza tym było tyle wypadków z tym związanych, że zrezygnowałam. Nie mam czasu, ani ochoty na to
możesz coś więcej na ten temat napisać / podlinkować

Olcia

kupiłam wczoraj tą lampkę - zółwia z aldi co Wam ostatnio pisałam, przetestowałam wczoraj wieczorem w pokoju Grzesia... i dziś żółw wrócił do sklepu - efekt wyświetlanych na suficie gwiazdek bardzo fajny, ale nie dawało to światła przy którym można by przeinąć lub nakarmić dziecko (w pokoju nadal była ciemnica tylko te gwiazdki na suficie) a ja potrzebuje czegoś co da mi klimatyczne światełko...no nic...szukam dalej

prośbę mam - chwalcie się tym co kupujecie (nieważne czy używane, czy za zeta czy za milion dolców) lub dostajecie dla swoich Maluszków bo np mi wciąż brakuje masy gadżetów i wciąż szukam inspiracji i w ogóle fajnie jest oko nacieszyć, że komuś udało się wyszperać coś ciekawego

ja np wynalazłam ostatnio ciekawie zrobiony rożek, z którego Dzieciaczek się nie wykopie http://www.gluck.pl/posciel_dla_dzie...zak_bz_bl.html
i jakąś super hiper oddychającą pościel http://www.gluck.pl/posciel_dla_dzie...ra_tencel.html
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 22:23   #2639
Suqub
Zakorzenienie

Ja się nie zdziwię jak któraś tutaj nas zaskoczy(oby nie ja ) jeżeli patrząc na sytuację ciążowa to Lolcia bądź Inka będą z tych pierwszych. No ale nic nie wiadomo.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 22:25   #2640
LoLcIa123
Zakorzenienie

Inka mamy po punkcie od suqub to pijemy

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-11-04 o 22:26
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości