|
|
#2371 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Cytat:
szkoda tylko, że jak ktoś ma odmienne zdanie tu na forum, od razu wychodzą jakieś dziwne sytuacje. przecież nie musimy się we wszystkim zgadzać, prawda? piękna pogoda u nas, czas nastawić pierwsze pranie
Edytowane przez karooka Czas edycji: 2014-11-03 o 10:27 |
|
|
|
|
#2372 |
|
Rozeznanie
|
cholera jasna nie było mnie tu od wczoraj a tu kolejna afera
wyluzujcie trochę bo przeginacie i to ostro, Linka chcesz to się obrażaj nie chcesz to nie ale moim zdaniem trochę przesadzasz bo ja tam w wiadomości Sasi żadnego ataku nie widziałam ale wiadomo każdy jest inny i dla jednych to żart z którego się zaśmieje a dla innych powód do obrażania. Stać cię na mega wydatki to dlaczego by sobie na to nie pozwolić, tym bardziej, że jak sama mówisz jesteś gażeciarą więc kupujesz nic w tym złego i nikt nikomu nie powinien niczego wyliczać. Dla mnie 3 tysie na wyprawkę to dużo dla ciebie odrobinka. Może to ciąża tak działa ale moim zdaniem jesteś trochę przewrażliwiona i niepotrzebnie odbierasz pewne rzeczy jako atak i się obrażasz.
|
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
Od kilku postów próbujecie zakończyć ten temat a mimo wszystko dalej do niego wracacie. Koniec wyliczanek i spisywania ile która wydała na wyprawkę. Jeżeli każda by się tak wypowiadała co myśli o poczynaniach innych to cały ten wątek by aż wrzał bo do wszystkiego można się przyczepić.
|
|
#2374 |
|
Rozeznanie
|
Suqub temat nas tak poruszył że każda się musi wypowiedzieć
a pokłócić się czasem też trzeba :P za miło by było haha---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Sasia pochwal się potem co u małej słychać
|
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko podejrzewam, że gdyby Linka nie odpisała to całej wrzawy by nie było. Dla mnie niektóre uszczypliwości po prostu były zbędne,
|
|
#2376 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() W szoku byłam. Tyle stron musiałam nadrobić i było gorąco ![]() Wczoraj wyczytałam, że kłuły Was szyjki. Otóż mnie też i to tak, że się położyłam i skuliłam w kłębek jak kot,tak mi to dokuczało. Odnośnie wyprawki to ja akurat żadnej z Was nie zazdroszczę, że wydawała tyle i tyle czy kupiła super wózek za dużą kwotę. Moja sytuacja jest jaka jest, ale jakoś nie myślałam z zawiścią ,że pościel szyta na zamówienie to przesada czy wózek za 3 tys. Wręcz przeciwnie, fajnie, że Was na to stać i uwielbiam oglądać linki co macie lub kupujecie, czy jak fantastycznie macie urządzony pokój dla maluszka i pewnie jak bym miała kasę to bym też kupiła sobie taki odjazdowy wózek czy zleciła uszycie ślicznej pościeli gdyby było inaczej to bym już dawno stąd uciekła I uważam, że nie warto od razu z wątku uciekać,bo jeszcze nie raz tak będzie. Każda ma inne zdanie, każda inny charakter i czasami trzeba jakiś zaczepny post ominąć np i nie dać się sprowokować
|
|
#2377 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2378 |
|
Zadomowienie
|
O i zapomniałam napisać, że trzymam kciuki za Wasze wizyty
|
|
#2379 |
|
Rozeznanie
|
Tak lecimy z postami, że już prawie do połowy dobiłyśmy. Pewnie do końca miesiąca zakończymy ten wątek i będziemy miały nowy
|
|
|
|
#2380 |
|
Zadomowienie
|
aloha wieloryby
![]() ja swojego TŻa pogoniłam żeby przestawił łóżko tak żebym miała jak z niego schodzić i nie musiała nad nim. bo jakbym chciała to chyba nie wiem jakiej jogi musiałabym użyć... spanie mam takie że gdyby nie zdrowy rozsądek to jeszcze bym chrapała w łóżku... co do afery.... ktoś już powiedział-dajcie sobie po razie i dosyć. ja przeczytałam ale wogóle nie ogarniam o co wam kaman i generalnie to się dziwie że tak to się potoczyło.... albo setke cytryny sobie wyciśnijcie i wypijcie. może bez % ale efekt wykrzywienia będzie na pewno:P bóle krzyżowe.... nie wiem jakie to są i czy to co ja mam to to jest to.... odczuwam jakby mi mały prostował kość krzyżową. na wysokości pośladków jak anatomicznie jest zagięty kręgosłup lekko do środka (k.ogonowa) to tak jakby mi się prostowała momentami....nawet nie chce sobie wyobrażać jak będzie napierdzielać jak będzie się w kanał wpasowywał.... jesli to są bóle krzyżowe to |
|
|
|
#2381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do dowalenia Lince o psychiatrze to szczerze powiem ze jestem bardzo zniesmaczona , to bylo ponizej pasa i bardzo plytkie moze sie naraze ale nikt z nas nie wie z jaka dolegliwoscia i do jakiego lekarza kiedys trafi ,Linka dzieli sie z nami informacjami jak zdobyla zaswiadczenie na cc a teraz zostalo to wykorzystane przeciwko niej -przykre
|
|
|
#2382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój się jeszcze nie zabrał za to, ale czekam cierpliwie ![]() Dobrze, że jesteś już zdrowsza, mi też na szczęście przeszło ![]() Dzisiaj dokonałam oblężenia na netto, kupiłam wieszaki welurowe, dwa organizery, klawiaturę do komputera chciałam kupić jeszcze listwę el., ale wyobraźcie sobie, że o 9.30 nie było już ani jednej. Chciałam jeszcze do Lidla podjechać po bluzę, ale jak zobaczyłam ile ludzi się tam zebrało, że zrezygnowałam
|
|
|
|
|
#2383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam zjeść Cię nie chciałam, a odebrałam to bardzo obiektywnie z boku, uznałam że mimo chęci żartu z Twojej strony zrobiłaś się bardzo uszczypliwa i taki komentarz akurat w tym momencie nie musiał paść. Cytat:
Ja tam wypowiedź Linki odebrałam zwyczajnie jako WYJAŚNIENIE co miała na myśli, a nie żadną złośliwość. I obracanie niektórych kwestii w tym momencie jako żart jest bezsensu. Mleko się wylało, a skoro część dziewczyn jednak odczytała to inaczej, to znaczy że coś na rzeczy jest. Jesteśmy RÓŻNE, każda ma inny charakter, inne podejście do spraw, co nie znaczy, że skoro się różnimy to musimy sobie przytakiwać. Odnoszę wrażenie, że czasem ta tolerancja wypowiedzi idzie w jedną stronę, a nie obie. Zastanówcie się dziewczyny. Bo hormony szaleją, i naprawdę niewiele trzeba, żeby kogoś urazić, zrobić przykrość, bez względu na okoliczności. amen! dzień dobry. kciuki za wizyty dzisiejsze.
|
|
#2384 |
|
Raczkowanie
|
dzwonili do mnie ze szpitala bede miala scan w przyszly poniedzialek w zwiazku z tym ze maly wcale nie jest maly i jego szacunkowa waga na juz wynosi 3,5 kg tak ze w przyszly poniedzialek bede wiedziala dokladnie jaka waga ehhhh troche sie boje
a co do imienia nadal nie wybralam ale ktoras tu rzucila Franka i nawet mi sie podoba bo w Pl bylby Franciszkiem a w Uk Frank ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- no nic jade sie odstresowac do Mothercare ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- aha jeszcze mama pytanie do Roksape czy to prawda ze kazde kolejne dziecko rodzi sie z wieksza masa urodzeniowa od poprzedniego , bo jesli tak to ja juz na 3 sie chyba nie zdecyduje
|
|
#2385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo jak nie macie zamiaru wracać do PL to przecież nie musi być zbyt polskie ![]() Co do pytania to musisz poczekać aż urodzę Bo pierwsze dziecko miało 3,5 kg ( w 42 tc rodziłam), a Basia jako, że w 38 tyg było cc to miała 2930g. Czyli nie wiadomo jak teraz będzie ;p
|
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
Agata a Mikołaj ? w UK chyba jest Nikolas ? koleżanka co mieszka w irl. tak dała na imię synkowi, jak Mikołaj nie podoba mi się, tak Nikolas już tak
nie wiem, ja dopiero drugie rodzę ale coś mi się obiło o uszy o tym, jednak nie wiem do końca. porównuję sobie karty ciąży to teraz mam cięższe dziecko niż w poprzedniej, więc może faktycznie jest coś na rzeczy.
|
#2387 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Któraś z Was pytała się o to, jak duża jest ta poduszka do karmienia, którą dostałam (przepraszam czytałam forum w nocy i teraz nie pamiętam która, a za dużo stron naskrobałyście bym się cofała i to sprawdzała). Więc na moją drobną budowę ciała powiedziałabym że jest dość spora. Poniżej zamieszczę zdjęcie, aczkolwiek jest ono zdjęciem z rąsi i idealnie tego nie widać, ale zawsze to jakiś ogląd na sprawę ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące ![]() A co do wieczornej kłótni to hmmm Chciałam już nic nie pisać, ale jednak napiszę... Nie podoba mi się to, że wymiana zdań ostatnio u nas kończy się kłótniami... Teraz nagonka jest już na trzy osoby: Linkę, Inkę i Sasię. Więc pytam się... Po co nam tu kłótnie? Alekaz zadała pytanie orientacyjne czy to dużo czy mało za wyprawkę. Wiadomo, że jak ktoś zarabia 5 tys na miesiąc to w sumie takie 3 tys i to jeszcze rozłożone w czasie to nic, ale tu chyba nie o to chodzi kto będzie lepszą matką bo więcej wydał kasy?? Stać mnie to kupuję najlepsze rzeczy, nie stać mnie to ich nie kupuję - proste! I to żaden wyznacznik bycia lepszym czy gorszym człowiekiem!! Hormony hormonami, ale jeśli kłótnia jest prowokowana specjalnie to tego nie rozumiem...
|
#2388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do wielkości dzieci to może coś w tym być bo mój brat urodził się małą żaba ok 2600 ja miałam 2800 a moja ostatnia siostra ponad 3800 i jeszcze położna chciała mamie dobrze zrobić bo mówi o 3 dziecko to cię nacinać nie będziemy i mamuśka podobno ostro popękała
|
|
|
|
|
#2389 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oczywiście koleżanka bardzo serdeczna więc na luzie sobie pogadałyśmy o tym. Ale nie wiem jak ugryźć temat bo np moja mama urodziła czwórkę dzieci, i miały po kolei taką wagę: 3050g, 3500g, 2900g, 2550g. Więc nie wiem czy jest to reguła czy czysty przypadek że kolejne dziecko większe
|
|
#2390 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już nawet mam wybrany jaki ale to dopiero z następnej wypłaty teraz kupujemy łóżeczko, materacyk i wiaderko do kąpieli Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję że mały zwolnił trochę ze wzrostem.U nas na razie Adam, Piotr, Leon, Franciszek, Antoni. Pewnie do porodu jeszcze coś dorzucimy do listy ale na 100% ostateczna decyzja zapadnie po porodzie. Cytat:
zobaczymy dzisiaj na wizycie ile waży na dzień dzisiejszy.
|
|
#2391 |
|
Zadomowienie
|
to jak mi wróżą wagę 4-4,5kg to następne dziecko ile-8?!
|
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
BASJENIA Ty się porządnie nad drugim zastanów
urodzisz dziecko o wadze roczniaka
|
|
#2393 |
|
Raczkowanie
|
hej
eee, myślę, że to z tą wagą to niemożliwe, że następne większe, nie ma się co stresować ![]() wczoraj trochę pospacerowałam i poprasowałam i wieczorem tak mnie bolało w kroku, że ledwo chodziłam. Coraz ciężej i mniej wygodnie się robi.. Biorę się za dalsze prasowanie, bo czasem zaczynam panikować, że nie wiadomo kiedy się Małemu zechce wyjść a ja w lesie Chciałabym jeszcze do Ikei skoczyć w tym tygodniu po wanienkę, materacyk itp.
|
|
|
|
#2394 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z Brzuchatkami
Dziewczyny ratunku Obudziłam się dzisiaj ze strasznym bólem gardła, no dosłownie ciężko mi nawet ślinę przełykaćObawiam się bardzo żeby to jakaś angina nie była, bo jak na weekend byliśmy w domu u rodziców to dzieciaki szwagierki miały anginę właśnie
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2396 |
|
Wtajemniczenie
|
A co do imienia, to też jeszcze nie wybrałam, pewnie na porodówce się będziemy z Tż głowić. Podoba mi się parę propozycji, niestety Tżowi średnio, bo zawsze mu się kojarzy dane imię z konkretną osobą
|
|
|
|
#2397 |
|
Raczkowanie
|
Płucz sobie gardło 3xdziennie, chyba szałwia może być - tylko żebyś nie łyknęła. Lub w aptece kup coś do płukania co można w ciąży, ja miałam taki zielony płyn kiedyś. A jak Ci się jednak angina zrobi to do lekarza koniecznie.
|
|
|
|
#2398 |
|
Rozeznanie
|
Mi się wydaje że nie jest tak że trzecie dziecko więcej waży, to zależy od tego jak ciąża przebiega, jakie mamy dolegliwości i ile się ruszamy i innych czynników. Zwykle jest tak że przy pierwszej ciąży nie wiadomo co nas czeka i do wszystkiego inaczej się podchodzi, a kolejna ciąża to już inne przeżycia. No i też zależy kiedy rozwiązane, jeśli w 38 tyg to waga dziecka będzie inna niż w 40tyg. To jest moje zdanie.
|
|
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
Do księgi rekordów może Cię w tedy wpiszą
|
#2400 |
|
Zadomowienie
|
Suqub powiedz proszę że nie jesteś wróżką
jeśli gardło czerwone i białe nacieki masz i boli przy przeyłykaniu śliny to lepiej do lekarza od razu. szałwia może nie pomóc. prenalen....dla mnie to nie lekarstwo ale niektórym podobno coś pomogło |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

wyluzujcie trochę bo przeginacie i to ostro, Linka chcesz to się obrażaj nie chcesz to nie ale moim zdaniem trochę przesadzasz bo ja tam w wiadomości Sasi żadnego ataku nie widziałam ale wiadomo każdy jest inny i dla jednych to żart z którego się zaśmieje a dla innych powód do obrażania. Stać cię na mega wydatki to dlaczego by sobie na to nie pozwolić, tym bardziej, że jak sama mówisz jesteś gażeciarą więc kupujesz nic w tym złego i nikt nikomu nie powinien niczego wyliczać. Dla mnie 3 tysie na wyprawkę to dużo dla ciebie odrobinka. Może to ciąża tak działa ale moim zdaniem jesteś trochę przewrażliwiona i niepotrzebnie odbierasz pewne rzeczy jako atak i się obrażasz.

A to że każdy kupuje to na co go stac to też dla mnie oczywiste sasia, bo ciezko byłoby kupić coś na co nas nie stać a dziwnie sie do tego odnosisz ze ja mam śpiworek za 20zł, przecież nikt ci nie wylicza ze ty kupisz droższy
oby było wszystko okej. Potem w końcu na cmentarz ale na dłuuzej 

Chciałabym jeszcze do Ikei skoczyć w tym tygodniu po wanienkę, materacyk itp.
Obudziłam się dzisiaj ze strasznym bólem gardła, no dosłownie ciężko mi nawet ślinę przełykać
13.08.2011r.