![]() |
#1921 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
Moja córcia Lilianka
![]()
#1922 |
Zadomowienie
|
Lola słodkości
![]()
#1923 |
Zakorzenienie
|
To ekspresem szybkiej poszło! Silesianna to pewnie wykonczona odsypia po tylu h
|
![]() ![]() |
![]() |
#1924 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny,nie poddam się z kp,właśnie possala i spi
![]() Szybka gratulacje:-D Lola nie doczytałam,gratulacje mamuska:Sto nasze panny z tego samego dnia ![]() Kasia może dziś cię wezmie ![]() Esti rodz babo tylko 5 nas jest na oddziele,taki spokoj ![]() Miałam fajna położna panią Urszulę,ona odbierała poród,super babka ![]() Poczytam was dopiero z domu,w piątek wychodzimy ![]()
#1925 |
Wtajemniczenie
|
czekoladka mój pierwszy synek też miał krwiaka po porodzie
![]() Ja już na nic nie liczę... będzie kiedy będzie i już, bo bym zwariowała... Idę dzisiaj z mężem na spacer nad morze, trzeba łapać jeszcze wolne momenty, bo jak mała się urodzi, to znowu na nic czasu nie będzie dopóki się nie odchowa... ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Ładniusia ![]()
#1926 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny wtrącę się w wasz wątek... Jestem ciążówką kwietniówką i już mnie dręczy temat porodu. Chciałam zapytać czy są wśród was dziewczyny które rodzą przez cesarskie cięcie z wyboru na tzw "życzenie" ... bo mnie ta opcja kusi nie powiem - ale trochę boję sie ze bede miała wyrzuty sumienia potem - bo jednak duża większość rodzi naturalnie. Wiem że to jest mój wybór - na szczęście mam jeszcze trochę czasu...
![]()
#1927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1928 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystkiego są plusy i minusy- musisz robić tak, żeby Tobie było dobrze ![]()
![]() |
#1929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1930 |
Wtajemniczenie
|
#1931 | ||||||
Zadomowienie
|
aaa to jeszcze trochę czasu masz...wierzę, że chciałabyś już ale przepuśc koleżanki na terminie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super, że u Ciebie coraz lepiej, życzę, żeby wszystko ułożyło się tak jak trzeba i żeby kolejna ciąża była bezproblemowa, na pewno tak będzie! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje i ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() słodkości ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Idę zerknąć na listę czyja tam teraz kolej ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1932 |
Wtajemniczenie
|
Taaaaaak kochaniutka Moja, Indry i Twoja!!!
![]()
#1933 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1934 |
Zakorzenienie
|
Znieczulenie bez problemu mogę mieć bo raczej bede rodziła prywatnie, ale jakoś obawiam się tych męczarni w bólach - tego że bede porozrywana obolała, tego wyczekiwania na poród. Owszem dziecko na taki poród umawiamy nie jest raczej przygotowane i moze być w szoku ale czy takie wygniecienie przez drogi rodne jest zdrowe no niewiem, grozi różnymi urazami. Z drugiej strony moja mama urodziła 5 dzieci i nie narzeka - ale w sumie to daaaawno było - chociaż pierwszy był najgorszy. Mam 30 lat i to moje pierwsze maleństwo
![]()
#1935 |
Zadomowienie
|
u lala to ja jestem już 3 w kolejce..???
![]() ![]() w sumie w sb termin Kasia przypomnij jak Ty się z położną umawiałaś? do niedzieli musisz urodzić tak? czy to nie Ty... ![]() No i Indra jak nic nie ruszy to ok 15-tego do szpitala, to tak jak ja... Dzwonilam wczoraj do znajomej położnej ze szpitala w którym chcę rodzić, powiedziała, żebym na ewentualne wywołanie przyjechała czw-pt ( 13-14 sty) i zostawiła w dyżurce kartkę z moim nazwiskiem dla koleżanek. Na razie schemat taki sam jak przy A. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1936 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Ogólnie to też jestem zła, bo to teraz długi weekend się zapowiada... 4 dni w sumie... więc już czuję jaka będzie atmosfera w szpitalu i ciekawe czy tak chętnie będą wypuszczać do domu... ![]()
![]() |
#1937 |
Rozeznanie
|
szybkanasze gratulacje..
jednak rozwarcie na 3 cm i merdanie pomogło..odpoczywaj..:cmo k: duzo zdrowka dla cb i corci silesiannaa jak u cb bidulko? Izotropia..pamiętamy,pamiętamy..3 mamy za cb kciuki,bys znalazła super prace,podratowała swoje zdrowko i ujrzała 2 kreseczki.. ![]() ![]() Marthapisałam kochana,ale może umkneło..scem od cb..1 pumpik na duża biała czekoladę z chrupkami ![]() ![]() Czekoladkababuszko,nie martw sie..kp nie zawsze wychodzi od pierwszego dnia..krwiak tez zejdzie..Twoja córcia to klocuszek był,nie łatwo takiemu przecisnać się przez kanał rodny..najważniejsze,ze jest zdrowa..jestem ciekawa tez burzy czarnych wloskow.. ![]() ![]() staram sie to pocisnąć ale widzisz jaki ten mój Franc uparty ![]() ![]() ![]() mam dzis wizytę..moze mnie tam jakoś popchnie i ruszy bo szczerze..boję się tego poniedziałku jak cholera ![]() ![]() co raz większego schiza łapię..dni leca jeden za drugim i nic sie nie dzieje..tak bym chciała normalnie urodzic.. ![]()
[B][COLOR="Red"]Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić /[I][FONT="Palatino Linotype"] 11.11.2014.r Nasze szczęście-Franuś ![]() Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-11-05 o 07:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1938 |
Zadomowienie
|
Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
SZYBKA super gratulacje!!!!
![]() ![]() A silesiana kurcze ciekawe jak sie czuje??!! Kasia bedzie dobrze ale tak jak mówisz na spokojnie bo zeswirujesz ![]() CZEKOLADKA trzymam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moje najbardziej lubiane miejsce na ziemi jest między twoim lewym a prawym ramieniem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png Edytowane przez justynaw1982 Czas edycji: 2014-11-05 o 07:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1939 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pączuszek słodziutki ![]() Szybka GRATULACJE ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1940 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Lolaśliczna kluseczka..
![]() |
#1941 |
Zadomowienie
|
ESTI ja tez mam schizy tak średnio 5-10 razy dziennie kurcze i taki nie czasami lek dziwny nachodzi przed tym wszystkim cholercia sołectwo chyba w miarę normalne co nie??
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- LOLA maleństwo SLODZIACHNE uh ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1942 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() w dzien to staram sie czyms zajac i szybko mi nawet leci ale dopada mnie taki dolek noca..chodze do tego kibelka..czekam na te wody..potem zasnąć nie umiem..wsłuchuje sie w swój organizm czy aby nie czuje jakiegos skurczu i wielka doopa..boli mnie tylko w kazdą noc jak na okres..a to nie jest to.. ![]() ![]()
![]() |
#1943 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
miliony lat kobiety rodziły bez skalpela, myślisz, że Tobie się nie uda? Kochana! Najlepsze wciąż przed Tobą! :-* Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1944 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Witam się w 37tc ![]() ![]() Szybka GRATULACJE !!!!! Ty to jesteś SZYBKA w każdej kwestii ![]() Lola ślicznosci kochane ![]() Silesianna mam nadzieje, że u Ciebie juz po wszystkim i nie cierpisz już a jedynie tulisz Jerzyka ![]() Martha, Manieczka zatem wywołuję Wasze dzidziolki ![]() Sweet ja sobie wróżę ciążę trwającą jak u słonicy..... zero jakichkolwiek objawów porodu ![]() Tez się boję kochana.... sram ogniem co raz bardziej ![]() Futbolowa dla mnie te wszystkie akcje na poczatku to była jakby jakaś abstrakcja.... w głowie mi się nie mieściło, że ktoś może komuś tak zatruwać życie ![]() Lecz z akcji na akcję doszłam do wniosku, że OWA OSOBA zatruwa zycie nie tylko Tobie ale i Twojemu mężowi i lada dzień zacznie Waszemu maleństwu !!!!!! Tak toksycznej osoby to ze świecą szukać.... Trzymam za Ciebie kciuki aby Ci się udało "wychować" (o ile to dobre slowo) męża aby wreszcie odciął pępowinę i zaczął żyć jedynie Waszym życiem a nie pod dyktando OWEJ WIEDŹMY !!!!! Ciężka i długa robota przed Tobą z tego co widzę ale baaaaaaardzo mocno w Ciebie wierzę, że Ci się uda i w rezultacie będziecie szczęśliwi na maxa !!!!!!!!!!! Frau nie możesz mieć wyrzutów sumienia !!!!! Jestem przekonana że jesteś najwspanialszą mamusią swoich córeczek i to nie podlega żadnej dyskusji. Celebruj teraz każdą chwilę bo faktycznie nie masz wplywu na bieg czasu i taka kolej rzeczy, że ten czas już nie wróci.... Każdy dzień przyniesie coś innego... i niech za każdym razem będzie to inna cząstka Waszego szczęścia ![]() ![]()
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-11-05 o 08:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
Zakorzenienie
|
Lola - Lilcia
![]() Tak,tak! Dla szybkiej gratulacje! Nie spodziewala sie chyba ze po wizycie tak szybko pojdzie... To dziewczynki z terminami - zapraszam na porodowki! W mam termin w ndz ![]()
![]() |
#1946 |
Zakorzenienie
|
Czekoladka, benetta gratuluje
![]() Dziewczyny przepraszam, ze nie odzywam sie, czasem podczytuje ale napisac to juz wyzwanie, organizujemy sie w domu i mlody caly czas wisi mi na cycu. Szczerze to prosze o jakies rady bo jest ciezko, w dzien karmie go co pol godziny co godzine chwile spi i znowu chce cyca..,byla wczoraj polozna powiedziala, ze jak mleko bede miala tresciwsze to bedzie dluzej spal,ale ja jestem powoli wykonczona bo prawie nie spie. Jak u was jest z maluszkami? Jak czesto i jak dlugo karmicie i czy dokarmiacie mm? Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-11-05 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1947 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moim zdaniem w planach porodu o niektóre rzeczy nie powinno się pytać ani naciskać, pytanie o nacięcie: ok, ale o pobyt z dzieckiem zaraz po, to trudno określić. Ja akurat dostałam syna na klatę natychmiast, ale nie na 2 h, na kilkanaście minut, ta skóra aksamitna ![]() Dziewczyny, Silesianna na pewno, róznie się czuły, po krwotoku to nie wiem czy miałabym siłe i chęć na cokolwiek, albo po łyżeczkowaniu. Niektóre rzeczy trudno określić wcześniej. Cytat:
Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Wreszcie ktoś mnie uwzględnił w grafiku ![]() Ja mam termin w piątek!!!
![]() |
#1948 |
Zakorzenienie
|
Lola
![]() Kostka trzymaj sie i nie poddawaj. Laktacja sie rozbuja i bedzie troszke latwiej. Esti ja tez juz mam dosc...szczegolnie, ze mojemu mezowi urlop leci, a tu cisza ![]() ![]()
#1949 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Zadomowienie
|
LOLA Lilcia super !!
![]() ![]() Szybka ty to jesteś szybka ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.