|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Niestety jak wysyłają do szpitala trzeba się liczyć z tym, ze zostanie się tam 3 doby. Takie procedury aby i oni mieli korzyści.
|
|
#2672 |
|
Wtajemniczenie
|
To jest bzdura... Kiedyś NFZ płacił za trzy doby... Teraz płaci za "przypadek" ciężarnej na patologii bez wzgledu na długość pobytu
![]() Antosia toz to Ja podzielam Twoje zdanie mi się nie śpieszy Hasiap wspolczuje zgagi... Mi na szczęście przeszła od paru dni...ale tez brzuch mam znacznie niżej. Trusia co do moich dolegliwości to teraz nic mi nie jest a do wc potrafię biegać zaraz po posiłku... Wiec nie wiem,może rzeczywiście organizm wie ze cos będzie na rzeczy
|
#2673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Inka ja miałam w nocy jakiś skurcz jak na okres brzuch i krzyże bolały, ale tylko przez chwilę i tylko1. Też mi się wydaje ze coś się zbliża ale to może być 2 -3 tyg a może dopiero w grudniu także nie panikuje
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne co to po zabiegach puszczają szybciej bo mają za przypadek. W ogóle to Jutro drugie podejście
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2014-11-05 o 08:48 |
|
|
|
|
#2675 |
|
Rozeznanie
|
patrzę, że ostatnio każdą coś pobolewa, mnie wieczorem ostatnio też zaczyna boleć jak na okres i jak się położę to okropną zgagę mam
![]() muszę dziś wyskoczyć z pracy po odbiór wyniku tego paciarkowca a tak mi się nie chce, że szok i w końcu muszę pozamawiać rzeczy do szpitala i przygotować tą torbę bo ja rodzić zacznę a będę gadać, że mam jeszcze parę minut ![]() mi się ostatnio ubzdurało nie wiem czemu, że mogę urodzić przed powrotem męża tzn przed 27 listopada |
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie pytalam lekarza na ip jak to jest z tymi krazkami i pow, ze zazwyczaj takie Panir rodza wczesniej, ale zdarza sie ze Oni zdejmuja ten krazek a tu ani widu, ani slychu o porodzie
|
#2677 |
|
Rozeznanie
|
Hejo
A ja sie dzisiaj wyspałam żaden skurcz mnie nie złąpał w łydce i do 8 byłam w łózeczku Tylko jakoś teraz mi źle, rano było ok, a teraz mnie mdli jakbym zaraz miała zwymiotować i znów jakas biegunka ehh..W ogóle widze że my tu aż 3dziewczyny ten sam termin porodu mamy 29 listopad ja, hasiap i aleksanda, dobrze mówie? czy mi to dziś przyśniło?? bo w sumie ręki sobie uciać nie dam ale tak mi się coś zdaje ![]() może Agata urodzi pierwsza? w koncu odszedł jej czop Zobaczymy ![]() ale mi krew leci z tej suchej wargi, ten blistix nie pomaga mi ![]() olcia- to dobrze że nie zapowiada się na poród kciukasy!a ja musze 3raz przepakowac torbe do szpitala!! miłego dzionka |
|
|
|
#2678 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Dziś pobudka o 6.30 bo po 7 byłam na pobraniu krwi i oddać mocz do badania. Jutro wizyta Przy okazji zmierzyłam sobie ciśnienie i miałam 90/60 czy jakoś tak, także super, bo u gina ostatnio ta pierwsza wartość w granicach 140-150.Wczoraj na SR o karmieniu piersią - o matko ile cennych informacji. Zrobię wszystko, by tą piersią karmić, nie sięgać po smoczka i butelkę, choć wiem, że może być ciężko. Przy drugiej części (gimnastycznej) położna skupiała się tylko na nas, bo okazało się że w naszej grupie ja jedyna mam szansę (i nadzieję!) rodzić naturalnie Po zajęciach na SR pojechaliśmy z mężem do 'naszego' szpitala obczajać najszybszą trasę pan stróż dziwnie się na nas patrzył ![]() A tak w ogóle nie wiem czy czytacie już informacje na temat uspokajania maleńkich dzieci? Będziemy próbować metody 5S wg Karpa, wiele osób zachwala, ciekawe jaki rzeczywisty efekt. Kciuki za wizyty. Olcia, trzymajcie się. Trusia, co do krążka - nie masz racji, mój gin opowiadał jakiś czas temu jak to jedna kobita w ciąży bliźniaczej i wielkim mięśniakiem tylko dzięki pessarowi donosiła ciążę do bezpiecznego terminu. |
|
|
|
#2679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
|
|
|
#2680 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
czasem podczas płaczu zagłuszałam ją tym dźwiękiem i od razu się uspokajała, teraz już są specjalne aplikacje na telefon z dźwiękami i szybko można sobie zainstalować ![]() u nas źle z ojcem tzta, nie mam nawet weny pisać
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytałam wiele artykułów, że szumy działają uspokajająco na dziecko. Dla mnie dziwne bo mnie by wkurzały ale skoro dziecko mam mieć spokojne to zawsze lepiej zastosować
|
|
|
#2682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja czytałąm tą jego książkę i trochę się zawiodłam, facet wymyśla jakieś niestworzone teorie, kryptonaukowe. Na przykład, że jego zdaniem "kiedyś" kobiety były w ciąży 12 miesięcy i koniec. Jego zdaniem podkreślam, nie według jakichkolwiek badań naukowych. Poza tym moja koleżanka, które się nim zachwycała teraz ma 2 miesięczne dziecko z kolkami i niestety nieskuteczne się okazały te metody. No i jeszcze ostatni argument jest taki że właściwie jak czytałam równocześnie Karpa i Zawitkowskiego to nieomal wszystko się wykluczało i bądź tu człowieku mądry. Ja jak będe mieć dziecko kolkowe to na bank spróbuje metody Karpa ale niestety mój entuzjazm względem skuteczności opadł. Edytowane przez bimbunia_ Czas edycji: 2014-11-05 o 10:05 |
|
|
|
|
#2684 |
|
Rozeznanie
|
Słyszałam o metodach Karpa że są skuteczne ale nie zawsze działają na każde dziecko. Trzeba po prostu znaleźć to co naszym maluszkom podpasuje i tego używać.
Zrobiłyście mi wczoraj ochotę na naleśniki więc będę miała je dziś na obiad
|
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe szumy po prostu dlatego ze w brzuchu mu cały czas szumi i przyzwyczajony bobas i czuję się bezpiecznie. Nie ma w tym żadnej filozofii
tak samo jak położenie na klatce piersiowej żeby serduszko słyszało malenstwo. Ja stawiam na intuicje jednak i to wszystko ![]() Karoka pewnie ze mogę nie mieć racji bo przeczciez fige się znam a tak żartuje tylko ;-) ja nie mialam i nie mam krążka więc moja teoria dla mnie lepszą
|
#2686 |
|
Rozeznanie
|
ale mi się nie chce jechać do laboratorium
niech któraś za mnie pojedzie
|
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
O nie w zyciu :-P z łóżka tylka nie podnoszę narazie :-D
|
#2688 |
|
Wtajemniczenie
|
Trusia by my z tych co to niby się szyjki skracają ale krążków nie dostalysmy
![]() Ja mam zamiar zainstalować tą aplikacje na telefon zobaczymy czy Mila będzie lubiła różnorakie szumy
|
#2689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu to co On prezentuje to wszystko nawiązuje do środowiska z brzusia matki. ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
|
|
|
#2690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na sr mówiły o tych samych sposobach. A na kolki ze ciepła pieluszka na brzuszek, masowamie i noszenie na ręce brzuszkiem do dolu. Zobaczymy czy w razie potrzeby będzie działać ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
już 35tc skończony także nie jest źle
|
|
#2691 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie pogniewalabym sie nawet jakby z tydzień wczesniej chciał wyjść![]() Mnie wlasnie w 6 tygodniu chcieli zatrzymac (akurat bylam w pl), choc nie widzieli przeciwskazań, ale lekarka dala skierowanie Musialam podpisac stos papierkow ze nie chce zostac![]() Cytat:
A teraz w ogóle mnie to nie rusza, zasypiam po paru sekundach czytajać czy ogladając takie coś W ogóle nic nie czytam ani nie oglądam, i planów nie robię, nie wciąga mnie to jeszcze
|
||
|
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2693 |
|
Rozeznanie
|
a wy leniuchy :P
to ja od 8 w pracy siedzę a te jeszcze w wyrach gnija :P dobra zbieram się, do biedrony sobie też zalecę może mają coś ciekawego
|
|
|
|
#2694 |
|
Rozeznanie
|
A co do kolki, u mnie w rodzinie od dawnych czasow i do tej pory kobiety uzywają naparu z nasion koperku- podobno pomaga
Jak bede miala takie problemy to też wypróbuję
|
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Antosia czyli ja nie taka matka wyrodna też w ogóle mnie to nie interesuje, podświadomie wiem ze dam radę w końcu miałam już styczność z noworodkiem a teraz.będę już mama to w.ogóle
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie z tym koprem to różnie ostatnio słyszałam a przez tyle lat mi mówili, że to najlepszy sposób.
|
|
#2697 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczególnie pomocna jest suszarka jak jest np. hałas nad którym nie możemy zapanować, np. sąsiedzi, dzieci w drugim pokoju. Ja zawsze włączałam dźwięk suszarki i to zagłuszało inne hałasy. Mało tego, mi tak zostało do dziś, jak słyszę suszarkę, odkurzacz czy szumiące radio od razu robię się senna ![]() Cytat:
![]() nie mówię, że nie trzeba uważać, ale wystarczy "z głową" zachustować dziecko, albo w przypadku wątpliwości zapisać się na warsztaty chustowania. te statystyki nie są powalające, sorry ale przez 20 lat pewnie więcej dzieci wypadło z łóżeczka, z gondoli, udusiło się przy jedzeniu a na pewno umarło po szczepionkach ![]() Cytat:
najważniejsze wg mnie to mieć świadomość, że istnieją różne rozwiązania, sprawdzać i szukać odpowiedniego dla siebie ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- dziewczyny polecam zapoznac się ze swoimi prawami: http://lepszyporod.pl/prawa-kobiety-rodzacej/
|
|
#2698 |
|
Wtajemniczenie
|
Przegladam plan porodu i glupieje
zezwalacie na podanie dziecku witaminy K ?? Dla mnie to było oczywiste więc dlaczego się mnie o to pytają ??
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Minka widzę ze na dużo spraw mamy te same poglądy
|
#2700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przy przyjęciu będziesz też podpisywała (lub nie podpisywała) zgodę na szczepienie i na zabieg Credego też chyba się podpisuje. Witaminę K czasem podają w postaci kropelek do wypicia, czasem jest to zastrzyk. Ja się nie zgadzam, ale wg mnie jak ktoś już wyraża zgodę poprosić o taką w kroplach. A zabieg Credego rutynowo wykonywany jest każdemu noworodkowi a jest zbędny w przypadku gdy mama jest zdrowa i nie ma rzeżączki. ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- dobrze mieć bratnią duszę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

toz to Ja podzielam Twoje zdanie 
Jutro drugie podejście 
bo w sumie ręki sobie uciać nie dam
ale tak mi się coś zdaje 

Jak bede miala takie problemy to też wypróbuję