|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2
Cytat:
Cytat:
I chory łazi do pracy (on chyba nigdy nie był na l4), ale w domu jest wtedy jak chore dziecko...Cytat:
I w pierwszej chwili przerażenie - wymiotuję zakrzepłą krwią, bo lecą takie czarne kawałki Dopiero potem przypomniałam sobie, że jadłam te śliwki.Cytat:
Cytat:
Ja dodaję ziarna lnu do płatków na śniadanie. Ale gluta nie robiłam jeszcze tym razem - spróbuję, chociaż nadzieję straciłam na poprawę. Dzięki za radę |
|||||
|
|
|
#3242 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tez tak uwazam ale zobacze jak bedzie w ciagu dnia |
|
|
|
|
#3243 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, nowe mamusie również serdecznie witam!
Mnie poranek przywitał bólem pleców i glowy i jeszcze snilo mi się ze Tz mnie olewał i postanowił wyjechać sobie do Rosji do pracy i nic mi nie powiedzial... ![]() Trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty !!! |
|
|
|
#3244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
L4 wziął raz jak młody nam przyniósł z zerówki taką zjadliwą grypę, że po 3-ch dni dostałam powikłań i z moim trudno się pokłócić bo on woda, a ja ogień (czyli ja się drę, a on czeka aż skończę ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- dokładnie zobacz jak będzie chociaż mam nadzieję, że to była tylko jednorazowa akcja
|
|
|
|
|
#3245 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Wam
![]() Witam nowe mamy Ja czuję się okropnie wczoraj w pracy rzecz jasna przemarzłam a do tego wybrałam się na zakupy a u Nas taki wiatr, że łeb chce urwać no i efekt dzisiaj taki że "śpiki mi się leją" heh . do tego gardło mnie boli i głowa. Ale co mnie najbardziej martwi to to, że od dzisiaj mam w pracy piecyk gazowy i zastanawiam się czy faktycznie mogę siedzieć przy nim codziennie po 8godz czy to nie szkodzi ... a druga sprawa która najbardziej mnie przeraża to taka że w sobotę byliśmy w odwiedziny u mojej babci a tam siwiusieńko ... piec się jej zepsuł a ma taki m.in w kuchni jeszcze wiecie starodawny kaflowy... pomieszczenie było całe zadymione i tak siedziałam w nim może godzine tak bardzo się boję że to zaszkodziło mojemu dziecku .... bo przecież na drugi dzień zaczął boleć mnie brzuch .... a do tego przeczytałam ten artykuł http://www.ciazowy.pl/artykul,czad-n...ca,1199,1.html Tak się boję a wizyta dopiero w środę ...
|
#3246 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc podobną wiedzę mamy Wiem, ze czasem ciężko tak stwierdzić na 100% ale chciałabym już tak bardzo mówić imieniem do maleństwa![]() Cytat:
Tymek Edytowane przez jagodowa07 Czas edycji: 2014-11-05 o 11:02 |
||
|
|
|
#3247 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas też wiatr straszny wieje |
||||
|
|
|
#3248 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Czas na zwolnieniu jakoś szybciej płynie
|
#3249 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj tak!! Ja też ostatnio byłam zawiedziona, bo myślałam, że mi mąż zrobi kawę intenso a ten mi zrobił lungo ... no i cały smak nie ten... ale największy dramat to przeżyłam jak zamówiliśmy sushi i mi dali nie to co miałam na myśli!!! No fakt nie powiedziałam co chce dokładnie, ale powinni się domyśleć... prawda?? ![]() Cytat:
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
O, nowe mamusie są - pozdrawiam! ![]() Niedawno przyjechałam z USG prenatalnego do pracy i jakoś nie mogę się ogarnąć, nic mi się nie chce ![]() Badanie w porządku, ale mam niedosyt. Pan doktor zmierzył przezierność karkową, ilość płynu, stwierdził obecność kości nosowej i kości rąk i nóg, sprawdzał tętno i pępowinę, pomierzył młodego - ma 50 mm, czyli się zgadza I tyle. Nie mierzył obwodu brzuszka, głowy, długości kości udowej. Ale co tam. Wygląda wszystko dobrze Potem jeszcze test PAPPA i do pracy.Płci nawet nie starał się szacować, z czego się cieszę akurat Wg tego USG data porodu to 22.05. Non stop się to zmienia Generalnie, faktycznie dzieciaczek większy i dobrze, że udało się zmienić termin badania, bo za 2 tygodnie byłoby za późno prawdopodobnie ![]() No i był ze mną pierwszy raz mąż Zachwycony, zażyczył sobie płytę z badania, choć ja, wyrodna, stwierdziłam, że szkoda kasy ![]() Co do wagi, ważę praktycznie tyle samo ciągle, ale brzuch mi się zdecydowanie powiększa. Choć moja teściowa uważa, że przytyłam całościowo :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3251 |
|
Konto usunięte
|
hej
witam nowe mamusie ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- co do tycia, nieznacznie przytyłam, bo może z 1,5 kg, ale właśnie brzuch się powiększa.. przyjdzie czas na tycie nie martwcie się
|
|
|
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
Lucky - tylko czad jest bezbarwny i bezwonny, więc nie wiesz, czy w tym pomieszczeniu był czad. Kiedyś były tylko piece kaflowe i kobiety rodziły zdrowe dzieci. Od godziny w zadymionym pomieszczeniu nic się nie stanie.
|
|
|
|
#3253 | ||||
|
Rozeznanie
|
Padłam
Cytat:
No i teraz pokazuje (w zależności od dnia) 66.8/67.2. Więc średnio przytyłam okolo 0,5kg. Ale do wagi wyjściowej trochę brakuje. Może to kwestia tego, że swój zapas tłuszczykowy mam (w końcu wzrostu tylko 165cm), no i biust mi się tylko odrobinę wypełnił, bo swój mam duży (70HH miseczka), to widocznie nie czuł potrzeby się powiększać. Za to brzuszek już trochę wystaje, tak inaczej niż po przejedzeniu ![]() Cytat:
Przyjaciółka mi zawsze mówi, że ona nie wie gdzie ja go znalazłam.Prawie 7 lat jesteśmy razem i nigdy się tak poważnie nie pokłóciliśmy. Było może kilka jakichś tam bardziej wymian zdań aniżeli kłótni. Nigdy nie zaliczyliśmy rozstania, cichych dni, fochów. I faktycznie jest dla mnie ostoją i daje mi mega poczucie bezpieczeństwa. Plus na co dzień a nie od świąta dba o mnie, o moje samopoczucie, o to bym czuła, że jestem kochana i dla niego najważniejsza. Generalnie kocham go strasznie strasznie i codziennie dziękuję opatrzności, że go postawiła na mojej drodze i uczyniła moje życie cudownym ![]() Plus uwielbia dzieci ma do nich super podejście i będzie fajowym tatą ![]() Wczoraj wieczorkiem tak sobie leżymy, położył sobie ręke na brzuszku i mówi: no i mówisz, że tam jest człowiek? A ja mu: no jest. W czwartek Ci pomacha A on: kurcze fajnie jakby już kopał tatę na powitanie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zastanawiam się nad tym testem pappa... Myślicie, że skoro mam 25 lat, 1-wsza ciąża, wcześniej żadnych komplikacji plus brak chorób w rodzinie bliższej i dalszej, to jest sens dla swojego spokoju ten test robić czy szkoda kasy? -------------------------------- A do mnie właśnie dzwoniła pani potwierdzić to jutrzejsze usg prenatalne i poinformowała mnie żebym przyszła z możliwie jak najbardziej pełnym pęcherzem. A ja taki zonk, że czemu A ona, że przydaje się do tego badania, lepiej wszystko widać.Zdębiałam:P Ciągle człowiek wie coś nowego. Dziś zaczynam 13 tydzień Dokładnie 12 tydzień i 1 dzień
Edytowane przez migotka_m Czas edycji: 2014-11-05 o 11:33 |
||||
|
|
|
#3254 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dzisiaj wydaje mi sie ze tak na lewym boku dosc dlugo spalam.Przekrecilam sie wlasnie wtedy jak mnie bolec zaczelo. Tez mi sie marzy pospac na brzuchu |
|
|
|
|
#3255 |
|
Przyczajenie
|
Czesc Dziewczyny !
Jesli moge to tez chcialabym dolaczyc ![]() Czytam Was od poczatku, ale tak wyrywkowo, nie mialam czasu wszystkiego nadrobic :/ To moja pierwsza ciaza, termin mam na 8 maja
|
|
|
|
#3256 |
|
Konto usunięte
|
o tym pęcherzu to nie wiedziałam.
![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- witamy nową mamusię kurde, tak wątek leci, że muszę się szykować powoli do układania następnej części..
|
|
|
|
#3257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Stał jak wmurowany, a po badaniu jak pytał lekarza czy wszystko ok, to aż mu się głos załamał My dostajemy płytkę i zdjęcia na każdej wizycie, super pamiątka Mój brzuchol też już staje się widoczny. Zauważyłam, że w niedzielę w kościele mój tż mi się przyglądał, no i po mszy zaznaczył, że już widać brzuszek Ja w ogóle przytyłam, teściowa powtarza mi, że ładnie wyglądam, bo wcześniej byłam za chuda Też witam wszystkie dziewczyny |
|
|
|
|
#3258 |
|
Konto usunięte
|
mi szwagier powiedział ostatnio, ze mnie wypchało juz
|
|
|
|
#3259 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3260 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3261 |
|
Zadomowienie
|
|
#3262 |
|
BAN stały
|
Dzisiaj mija tydzien odkad wrzucilam fotke do klubu.
Ide robic nowa |
|
|
|
#3263 |
|
Konto usunięte
|
taa.
![]() no sorki, nie będę przez całą ciążę takim szczypiorkiem wgl w poczekalni jak wczoraj siedziałam dziewczyna była z terminem na 14 grudzien. no i mówi, ze ona jest mistrzynia w zaskakiwaniu. przed ciaża schudła 38 kg, chodziła na fitnes, na siłkę itp. .... a w ciąży przytyła niecałe 50 ; oo kopara mi opadła. nie wiem dlaczego aż tak to się odbiło ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- ja co tydzien to nie będę robiła, bo ciezko będzie róznicę zauwazyć. miesiac od każdej fotki będę robiła potem sobie sklejkę zrobię i wywołam, pokażę kiedyś dziecku
|
|
|
|
#3264 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3265 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3266 |
|
Konto usunięte
|
moja cały czas pyta czy na pewno jem cos, bo mizernie wyglądam..
ja zawsze byłam blady szczypiorek, wiec ciezko zebym tak szybko przytyła i wgl. no ale jak zobaczyła ze przytyłam trochę to zadowolona i mówi "wreszcie"
|
|
|
|
#3267 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, napisałam w klubie epopeję z prośbą o wsparcie i radę - uwaga długie
![]() Jeśli będziecie miały chwilę, proszę o Wasze opinie. Dzięki. witam nową mamę |
|
|
|
#3268 |
|
BAN stały
|
Jakies wieksze miasto? Tez pochodze z podkarpacia
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Ja chce co tydzien.W sumie roznicy pewnie duzej widac nie bedzie, ale chce miec pamiatke z kazdego tygodnia ciazy |
|
|
|
#3269 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3270 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wróciłam z zakupów - ale upał!!! Byłam w bluzie i wiatrówce i cała mokra wróciłam a biedne dzieci w wełnianych czapkach Biorę się za krupniczek
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

jak już zasnęłam to zaczął mi wydzwaniać telefon - też nie mieli kiedy smsów pisać 

I chory łazi do pracy (on chyba nigdy nie był na l4), ale w domu jest wtedy jak chore dziecko...
wcinam pieczywo tylko pełnoziarniste, dużo zielonych warzyw i trochę owoców... żadnego syfu i po gonieniu max dawką laktulozy przez 2 dni zwykle na 3-ci dzień pójdę dopiero (ale standardowo udaje mi się co 5-7 dni
ale ja się boję, więc unikam jak ognia
I w pierwszej chwili przerażenie - wymiotuję zakrzepłą krwią, bo lecą takie czarne kawałki
i wiesz co mi pomaga - codziennie rano (a nawet nie codziennie a co dwa, trzy dni - bo jak za dużo to też źle
wydaje mi się to najbardziej prawdopodobne, bo chwilę po zmianie pozycji Ci przeszło, ale ręki sobie nie dam uciąć 

bo on woda, a ja ogień (czyli ja się drę, a on czeka aż skończę