![]() |
#1981 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1982 |
Zadomowienie
|
Ja tez miałam dziś zrypany sen...
Śniło mi się że jeszcze byłam w ciązy i gin mi robił usg... na monitorze zobaczyłam ze w brzuszku mam córeczkę ![]() ![]() ![]() ![]()
#1983 |
Raczkowanie
|
My już w domu, mam chwilę czasu więc biorę się za nadrabianie. Ogólnie to coś mi się powaliło w głowie i ciągle rycze z byle powodu- bo w sumie powodów brak- mała grzeczna, syn z tatusiem bardzo pomocni, mi nic nie jest, nic mnie nie boli, chodzę normalnie i w ogóle wszystko jest dobrze a ja ryczę
![]() Kupiłam laktator z lovi- elektroniczny i mi życie ratuje. Odciągam mleko i karmię z butelki. Męczyłam się z kapturkami ale to nie dla mnie, do tego to wiszenie na piersi- mnie to trochę irytuje jak mam coś do zrobienia, tym bardziej, że jakby jeszcze mała fajnie ssała to ok, a tak to niestety się strasznie denerwuje przez te moje brodawki. Tak więc jak ktoś chce kupić laktator z lovi to polecam- jest rewelacyjny. |
![]() ![]() |
![]() |
#1984 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
DZiwie się własnie że skoro Jerz to kawał chłopa każą jej się tak męczyć zamiast zrobić cc ![]()
![]() |
#1985 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1986 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a nastroje przejdą spokojnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1987 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Super, że Dziewczynka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1988 |
Wtajemniczenie
|
hej hej
a jakoś tak wczoraj ale nie wchodziłam, chyba dochodziłam do siebie po szpitalu po łebkach, ale nadrobiłam Was ![]() GRATULACJE wszystkim Mamusiom nowym, posypałyście się.... ![]() sillesianna może Ci zrobią cc.... ile można się męczyć.... ja dziś spakuję torbę nareszcie, bo wczoraj bałam się zasnąć, nawkręcałam sobie, że na pewno zacznę rodzić w nocy, a torby żadnej nie mam.... a tak to dochodzimy do siebie wszyscy po jelitówce, TŻ na L4 cały tydzień, Jaś dzis jeszcze w domu, może jutro go puszczę także tak sobie żyjemy powolutku boję się zaglądać na wizaż, bo zaczyna to wszystko szybko iść...... ja chcę do 13 wytrzymać.... na wypisie mam, że Zuzka ma niecałe 2500g.... maleństwo rzeczywiście.... trzymam kciuki za Was wszystkie, ja trochę w krzaczory uciekam, ale jak coś będzie się działo dam znać ![]() będę zaglądać
#1989 |
Wtajemniczenie
|
Elcia buziaki dla Was! Nic sie nie stresuj
![]()
#1990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ela, moj tydzien temu wazył 2500, gin caly czas wage w terminie szacuje na 3500, a po terminie 3800 xD |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1991 |
Zadomowienie
|
Tiera super wieści że już jesteście w domu
![]() Najważniejsze że córeczka się miewa dobrze. KOchana chyba baby blues Cie dopadł. Nie smutaj ![]() ![]()
![]() |
#1992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tez brakuje tego okresu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1993 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Paulina, może to znak? Znak, że dziewczynka będzie ![]() A jakie ubranka, dodatki kupujecie, nie znając płci? Jeszcze o szczepieniach Macie jakieś rozpiski lub strony internetowe godne polecenia, gdzie mogłabym zobaczyć jakie szczepienia i kiedy są zalecane i jakie są dodatkowe? Edytowane przez mgds Czas edycji: 2014-11-05 o 10:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1994 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
Szybkawolna gratuluje ![]() Druga Nadusia juz jest ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1995 |
Zadomowienie
|
Witam sie w 38tc
![]() ![]() ide Was poczytac co tam od rana naskrobalyscie.
![]() |
#1996 |
Zadomowienie
|
Frau a tyyle czekałam na rozwiązanie
![]() ![]() Anuszka skręca mnie ciekawość i to jeszcze jak.... szczególnie juz teraz na końcówce ![]() ![]() Elcia wracajcie do formy. Nie wkręcaj sobie, urodzisz w terminie ! I tego się trzymaj... No przecież nie zostawisz nas (mnie, Anuszki) tu i się zbyt wcześnie nie rozpakujesz... nie będziesz taka ![]() Kasiu a jak Twoje samopoczucie? Kilka minut temu kurier dostarczył przesyłkę od HW ![]() Ide puscic pranie z tymi prześcieradełkami, pieluszkami i typ podobnymi i jutro prasowanko ![]()
#1997 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1998 |
Wtajemniczenie
|
Fiorella gratki
![]() ![]() Tiera będzie dobrze, kto da radę jak nie Ty ![]() ![]() My sobie pomyslelismy z malzem ze kupimy chlopakom zolwika wodnego... tylko sie zastanawiam czy on zadnych chorob nie roznosi? Mial ktos jakies doswiadczenia? To tak odbiegne od tematu ciazy i porodu :P
#1999 |
Zadomowienie
|
Mgds kupowaliśmy takie neutralne - żółte, bezowe, szare, zielone, białe.... ale mamy tez część błekitnych i rózowych bo dostalismy uzywane po dzieciaczkach znajomych
![]() Może to proroczy sen.... fajowo ![]()
#2000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bardzo balam sie porodu sn, moja mama rodzila 17 h ....tak twierdzi... Ale na cc na zyczenie bym sie nie zdecydowala, potem dluzej dochodzi sie do siebie maluchem trzeba sie zajac Ja rodzilam 6h. To Ty powinnas podjac decyzje, kazdy przechodzi to inaczej. Ale po porodzie sn na drugi den normalnie wstaniesz z lozka itp. Po cesarce wszystko dluzej chyba trwa... Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-11-05 o 11:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2001 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jestem bardzo ciekawa czy jestes dobrym prorokiem heheh u nas jest standardowa niepewnosc- ciemne czy jasne włosy będzie miała i wyśniłam ciemne, ciekawe jak to się sprawdzi ![]() Edytowane przez mgds Czas edycji: 2014-11-05 o 11:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2002 |
Zadomowienie
|
Kasiu nie pomogę
![]() ![]()
#2003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2004 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki abyś dobrze wyśniła ![]() ![]()
![]() |
#2005 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2006 |
Zadomowienie
|
Wiecie co, włąśnie mnie ogarnął paniczny strach przed takim cierpieniem jak u Silesianny
![]() ![]() Panicznie boję się, ze u mnie też tak będzie że będę się bez końca zwijać z bólu a postępu porodu nie będzie ![]() ![]() Ja nie chcę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
#2007 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2008 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() słodka ![]() szybka - gratulacje !!! viola - jak będziesz rodzić prywatnie, to raczej nie popękasz, bo właśnie przecież tez za to płacisz, żeby przy Tobie skakali i robili wszystko byś była z porodu zadowolona ![]() Poród sposobem naturalnym jest jak sama nazwa mówi naturalny, a nie wymysłem lekarzy czy kobiet, na tej samej zasadzie jak sikasz cewką a nie odbytem - to jest fizjologia po prostu, tak zostaliśmy stworzeni (rodzące - kobiety a także maluszki które z nas wychodzę też są do tego przystosowane) także "wygniecenie przez drogi rodne" to trochę złe określenie. Tak jak pisałyśmy - masz jeszcze ogrom czasu, poczytaj na spokojnie, pogadaj ze swoim lekarzem prowadzącym/położną zaufaną, pogadaj z mężem, przemyśl sprawę. Kostka - a może maluszkowi nie chodzi tylko o pokarm, a bardziej o poczucie bliskości? Kiedy macie jakieś ważenie, żeby zobaczyć jak przybiera? I może własnie odciągnęłabyś troche pokarmu, poszła spaciu a jak mały będzie wył, to TŻ by go nakarmił, przy okazji wiedziałabyś ile na raz zjada... sloneczko - powiedz mi kochana jeszcze - co brałaś dla malucha do szpitala i co było potrzebne dla niego na sali porodowej (czy nic)? Bo ja wiesz - byłam tam, przeżywałam to niby itp., ale jednak to była nieplanowany pobyt, także trochę inaczej, poza tym wyszłam bez malucha. I powiedz mi - czy na położniczym w tym szafkach (tam gdzie jest miejsce do przewijania i ten zlew) są pieluchy jednorazowe ze szpitala czy latałaś po nie do położnych? Jak to wygląda od tej strony? Futbolowa - czytała ostatnią akcję z Twoją teściową i mężem. Faktycznie facet jaj nie ma :/ tiera - pewnie to przez buzujące hormony... po porodzie to wszystko sie nagle uwalnia i jest masakra. Pewnie niedługo to minie, a póki co jak tylko będziesz miała chwilę dla siebie, to postaraj się relaksować ![]() Silesianna - męczysz się biedna... mam nadzieję, że jak już zacznie się robić rozwarcie to pójdzie na całego... Co do szczepień na penumo i menigo, to my raczej szczepimy. Generalnie tez pneumokoki są refundowane przez NFZ u wcześniaków ![]() Na rotawirusy nie szczepię. Dodatkowo z racji tego, iż w moim szpitalu szczepią p/żółtaczce Euvaxem, którego ja bardzo nie chcę, to mam wypisaną receptę na Engerix i bierzemy swoją szczepionkę do szpitala. Już się dowiadywałam na oddziale - nie ma problemu z podaniem szczepionki, którą przyniosą rodzice, o ile jest ona właściwie zapakowana ![]() Co do porodu, to ja mam nadzieję, że skoro ponad 2 tyg. temu miałam "dobre 2 cm" rozwarcia, to jak przyjdzie co do czego to pójdzie sprawnie ![]() Jutro wizytuję, jestem ciekawa jak tam sytuacja na dole i jak duży jest mój brzdąc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2009 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tiera - ja tez rycze bez powodu a w sumie jestem "tylko" niewyspana, tzet wszystko robi, pomaga ile ,oze, krocze sie goi...tylko Mlody daje popalic... Powiedz kochana karmisz z butli co jaki czas? I ile spi mnie wiecej? Zasypia sama po jedzeniu?, kurcze ja to jestem narazie zalamana ![]() ![]() Porod to byl pikus przy tym co jest teraz ![]() Co do cesarki ja mam kolezanke po dwoch cesarkach i ona jest bardzo zadowolona szybko doszla do siebie, ale ona niewyobrazala sobie rodzic inaczej. Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-11-05 o 11:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2010 |
Zakorzenienie
|
Nadusia praktycznie kazdorazowo je z 2 cycow, tak po 20 minut z kazdego. Zgodnie z zaleceniem poloznej do odbicia daje po pierwszym cycu, bo z tego je lapczywiej. Jak jej sie odbije daje do drugiego cyca. Chyba ze od razu placze to daje do odbicia po drugim cycu ale....ona rzadko odbija
![]() ![]() O wilczku mowa....placze heh zaraz pora karmienia. Je tak co 2-2.5 h oczywiscie liczac od poczatku ostatniego karmienia. Najgorsze poranki...od 4-5 rano marudzi co pol godziny, nie wiem czy mam mniej rano mleka ![]() Dalam jej rano troche butli, ale ...chyba jej to mleko nie sluzy...trzeci raz zwrocila...mamy NAN pro 1.... Moze jakies inne polecicie? Chce miec cos na kryzysowe momenty... Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-11-05 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.