Mamusie Majowe 2015!! cz. 2 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-05, 18:07   #3361
LuckyLove
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2

Jestem dopiero z pracy wróciłam tak jakby, bo po drodze pojechałam po zaświadczenie od księdza, na zakupy i zeszło mi ... właśnie zapaliłam kominek a w nim ten olejek eukaliptusowy niby na opakowaniu pisze aby nie stosować w ciąży ale to się raczej ma do stosowania na skórę chyba ? jak myślicie ? no bo chyba do aromatyzowania pomieszczenia nie ? Zaraz zobaczę w książce
I pije to paskudstwo mleko z miodem masłem i czosnkiem bleee ale cóż zrobić jak trzeba to trzeba....

Edytowane przez LuckyLove
Czas edycji: 2014-11-05 o 18:09
LuckyLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 18:08   #3362
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Witam. Po wizycie super. Dziecko ma chyba mrowki w zadku bo tak sie ruszalo, ze nie zmierzne zostalo. Na glowie stalo. Torbiel pooiejszyla sie ma 7 mm. Kawe moge pic i nawet pol lampki czerwonego wina bo mam niskie cisnienie. Ograniczyc slodycze i weglowodany. Owoce z umiarem zwlaszcza winogrona i banany.
ale ci zazdrosze ze ci sie dziadostwo zmniejsza...

ale zeby wino... w szoku jestem...

za to załamałaś mnie z tymi owocami...przecież winogrona i banay to moje najulubieńsze owoce

Wy tu o budyniu, a ja bym cos słonego zjadła!! chyba pójde ode z ogórkow wypić, albo do szklanki wody soli nasypie, bo oszaleje

Czarnulka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 18:09   #3363
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
z udaną wizytę

ale z tym winem to serio?

Wiecie, że ja jeszcze nigdy fasolki nie gotowałam?
Tak serio nie tylko od niej to slyszalam. Mloda babka barxzo fajna.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 18:10   #3364
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
z udaną wizytę

ja dzisiaj się rozdziewiczyłam w tej kwestii
ale zjadłam, nie oddałam;P Mąż oceni jak wróci

znajoma mi mówiła, że jej lekarz kazał pić troszkę wina właśnie jak była w ciąży..
ja bym chyba inaczej jakoś wolała podnieść sobie ciśnienie

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 18:12   #3365
kasienka1985
Zakorzenienie

Cytat:
z udaną wizytę

Dziewczynki proszę nie dajcie się zwariować
moja mama mi ostatnio opowiadała jak to będąc w ciąży niesamowitą jej ciążową zachcianką było picie piwa... choć moja mama nigdy nie piła i nie pije żadnego alkoholu
Kilka razy uległa latem połowie szklaneczki zimnego piwa.
Ja nie mam potrzeby picia alkoholu ale nie przesadzajmy,że kilka łyków wina czy piwa to niewiadomo co i trzeba juz kogoś napiętnować...

a tak swoją drogą...
Ja będąc w prawie 3 tygodniu ciąży- oczywiscie nieświadoma- byłam na imprezie z koleżankami i zachlałam się w trupa wręcz...
mam nadzieje ze wcale to nie zaszkodziło dzieciowi, ale lekarka kazała mi nie robić rachunku sumienia i się nie przejmować

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 18:21   #3366
fistaszek24
Zakorzenienie

[QUOTE=Czarnulka7891;48814 638]ale ci zazdrosze ze ci sie dziadostwo zmniejsza...

za to załamałaś mnie z tymi owocami...przecież winogrona i banay to moje najulubieńsze owoce

Wy tu o budyniu, a ja bym cos słonego zjadła!! chyba pójde ode z ogórkow wypić, albo do szklanki wody soli nasypie, bo oszaleje[/QUOTE
Maja duzo weglowodanow. Co do wina w poprzedniej ciazy to juz slyszalam od mojego ginekologa wiadomo nie butelka na tydzien.
Moja tesciowa miala zalecona w ciazy bycza krew.

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Mnie odrzucilo od alkoholu nawet nie wytrzymuje zapachu.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnulka7891 Pokaż wiadomość

Wy tu o budyniu, a ja bym cos słonego zjadła!! chyba pójde ode z ogórkow wypić, albo do szklanki wody soli nasypie, bo oszaleje
Fete chcesz?
Stary 2014-11-05, 18:26   #3367
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Cytat:
Witam. Po wizycie super. Dziecko ma chyba mrowki w zadku bo tak sie ruszalo, ze nie zmierzne zostalo. Na glowie stalo. Torbiel pooiejszyla sie ma 7 mm. Kawe moge pic i nawet pol lampki czerwonego wina bo mam niskie cisnienie. Ograniczyc slodycze i weglowodany. Owoce z umiarem zwlaszcza winogrona i banany.
[QUOTE=fistaszek24;4881473 6]
Cytat:

Wy tu o budyniu, a ja bym cos słonego zjadła!! chyba pójde ode z ogórkow wypić, albo do szklanki wody soli nasypie, bo oszaleje[/QUOTE
Maja duzo weglowodanow. Co do wina w poprzedniej ciazy to juz slyszalam od mojego ginekologa wiadomo nie butelka na tydzien.
Moja tesciowa miala zalecona w ciazy bycza krew.

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Mnie odrzucilo od alkoholu nawet nie wytrzymuje zapachu.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Fete chcesz?
Jezuuu nooo!! zjadłam właśnie łososia mega solonego w oleju, ale to nie pomogło na moje ciągoty

Edytowane przez Czarnulka7891
Czas edycji: 2014-11-05 o 18:31

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-05, 18:33   #3368
scotasia
Wtajemniczenie

Dziękuję za opinie w sprawie sukienki, też mi się 1 bardziej podoba

TienShan
mierzyłaś właśnie taką z linku? I ona pomiesci ciążowy brzuszek?

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
Pierwsza!
daj znać jakbys zamawiała ostatnio właśnie znalazłam taką na allegro - nawet tańsza była. tylko chciałam własnie czerwoną a były tylko szare, granatowe i czarne
Jeszcze się zastanawiam nad taką samą, ale z krótkim rekawem. A te na all widziałam, ale one mają chyba rękaw 3/4 (nie lubię) i te kolory szaro-bure, tak jak piszesz. I jakościowo też mi się wydają gorsze

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Chciałam się pochwalić, że miałam dzisiaj usg genetyczne i wszystko jest w porządku! Przezierność w normie, kość nosowa obecna, reszta wyników też w porządku. Lekarz powiedział, że nie muszę robić Pappa, bo widzi, że to zdrowe dziecko Najprawdopodobniej dziewczynka (wyrostek płciowy w poziomie), ale za miesiąc mi powie na 100%.

Co do leków na przeziębienie - dwa tygodnie temu byłam chora i lekarka przepisała mi antybiotyk, oprócz tego na gardło i kaszel ssałam tabletki Fiorda, piłam Stodal, a do nosa spray Prenalen. I polecam jak nie macie, kupcie sobie nawilżacz powietrza - bardzo pomaga przy przeziębieniach, zwłaszcza teraz w okresie grzewczym.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
te sukienki z vubu są fajnej jakości, tylko te kieszenie troche poszerzają biodra niestety
za to dla chudzinki super no i kolor sliczny
O dobrze wiedzieć, bo nigdy nie zamawiałam od nich ciuchów

Cytat:
z udaną wizytę

I ja nie gotowałam, a zjadłabym Za to mam zupę fasolową w lodówce

Lucky ja to nie wiem, jak z tymi olejkami w ciąży Z jednej strony bym uważała, a z drugiej... sama pracowałam w 1 ciązy do 6 mca wśród aromatów i lekarz nie widział przeciwskazań...

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2014-11-05 o 18:38
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 18:34   #3369
fistaszek24
Zakorzenienie

[QUOTE=Czarnulka7891;48814 935]
Cytat:

Jezuuu nooo!! zjadłam właśnie łososia mega solonego w oleju, ale to nie pomogło na moje ciągoty
Posylam.
Stary 2014-11-05, 18:39   #3370
TienShan
Zakorzenienie

No ja też nie raz i nie dwa słyszałam o tym, że lekarze zalecają alkohol w ciąży, tak samo jak to by nie rzucać papierosów no dla mnie osobiście nieporozumienie.

Kasienka wyraziłam swoją opinię, co fistaszek zrobi - jej sprawa. Ja jestem zdania, że można sobie odmówić, a jak przyjdzie ochota na piwo to są bezalkoholowe, ciśnienie też w inny sposób można sobie podnieść. Mamy piją i póki jest dobrze to... jest dobrze... Ale FAS nie wziął się znikąd i tak naprawę nie wiemy, który łyk może zaszkodzić.

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 18:40   #3371
Emilia 25
404 Not Found

Alkohol podnosi ciśnienie, dlatego pewnie lekarz powiedział o winie i kawie w jednym zdaniu. Ale alkohol to alkohol, jest szkodliwy, więc w ciąży lepiej się wstrzymać.
Poza tym pół lampki wina? Tylko sobie smaka narobić? Phi.
Stary 2014-11-05, 18:43   #3372
TienShan
Zakorzenienie

Scotasia dokładnie tą i chyba nawet z tego sklepu zamawianą. Był to rozmiar S a ja noszę górę bliżej M/L a mimo to niewielki brzuszek by się zmieścił.

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Alkohol podnosi ciśnienie, dlatego pewnie lekarz powiedział o winie i kawie w jednym zdaniu. Ale alkohol to alkohol, jest szkodliwy, więc w ciąży lepiej się wstrzymać.
Poza tym pół lampki wina? Tylko sobie smaka narobić? Phi.
to swoją drogą

ja, jak nie wiedziałam o ciąży jeszcze to wypiłam 2 piwa jednego wieczora tyle, że to był sam początek kiedy natura jeszcze wie co robi i chroni fasolę mam nadzieję

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 18:52   #3373
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Scotasia dokładnie tą i chyba nawet z tego sklepu zamawianą. Był to rozmiar S a ja noszę górę bliżej M/L a mimo to niewielki brzuszek by się zmieścił.

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

to swoją drogą

ja, jak nie wiedziałam o ciąży jeszcze to wypiłam 2 piwa jednego wieczora tyle, że to był sam początek kiedy natura jeszcze wie co robi i chroni fasolę mam nadzieję
Tak, przez około dwa tygodnie po zapłodnieniu jest okres ochronny.

A wiecie, że są wina bezalkoholowe?
http://winabezalkoholowe.pl
Stary 2014-11-05, 19:01   #3374
Santilia
Wtajemniczenie

ja o ciąży dowiedziałam się w 5tc a dzień przez zrobieniem testu wypiłam pół piwa. ale mi nie szło;P
teraz wychodzę z założenia że to jest taka rzecz, której akurat mogę sobie odmówić. nawet jakbym miała zachciewajkę;P

wino bezalkoholowe? na sylwestra trzeba się zaopatrzyć
chociaż powiem Wam szczerze, że przeszkadza mi teraz i to strasznie zapach każdego alkoholu..

ale jestem zdolna. goliłam chaszcze na nogach i... zacięłam się na palcu u nogi krew się leje jak ze świni

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 19:03   #3375
kasienka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Tak, przez około dwa tygodnie po zapłodnieniu jest okres ochronny.
To ja pochlałam już po tym ochronnym czasie... , dodatkowo wybrałam mase tabletek z pseudoefydryna bo mialam ciagle nawracajacy katar alergiczny, a w 4 czy 5 tygodniu byłam u dentysty i robiłam zdjęcie
człowiek nieświadomy żyje normalnie tak jak dotychczas...
czasem myślę czy jakoś dziecku nie zaszkodziłam, ale co mi to da... musze wierzyć że wszystko jest ok

w szafie dziś układałam i znów mam katar, no ocipieję no!

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 19:04   #3376
Emilia 25
404 Not Found

Widziałyście?
http://kobieta.onet.pl/dziecko/niemo...ala-sily/zqrl1

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
To ja pochlałam już po tym ochronnym czasie... , dodatkowo wybrałam mase tabletek z pseudoefydryna bo mialam ciagle nawracajacy katar alergiczny, a w 4 czy 5 tygodniu byłam u dentysty i robiłam zdjęcie
człowiek nieświadomy żyje normalnie tak jak dotychczas...
czasem myślę czy jakoś dziecku nie zaszkodziłam, ale co mi to da... musze wierzyć że wszystko jest ok

w szafie dziś układałam i znów mam katar, no ocipieję no!
Nie rób sobie wyrzutów, jest dobrze i tak pozostanie.
Stary 2014-11-05, 19:08   #3377
fistaszek24
Zakorzenienie

[QUOTE=Czarnulka7891;48814 935]
Cytat:

Cytat:
No ja też nie raz i nie dwa słyszałam o tym, że lekarze zalecają alkohol w ciąży, tak samo jak to by nie rzucać papierosów no dla mnie osobiście nieporozumienie.

Kasienka wyraziłam swoją opinię, co fistaszek zrobi - jej sprawa. Ja jestem zdania, że można sobie odmówić, a jak przyjdzie ochota na piwo to są bezalkoholowe, ciśnienie też w inny sposób można sobie podnieść. Mamy piją i póki jest dobrze to... jest dobrze... Ale FAS nie wziął się znikąd i tak naprawę nie wiemy, który łyk może zaszkodzić.
Nie zalecila to raz powiedziala o mozliwosci a dwa nikt nie mowi o zlopaniu litrami tylko kilku lykach
Uwazam jak Kasia nie popadajmy w paranoje. A to czy ktos pali mnie nie interesuje bo u mnie w domu sie nie pali ale znam rozne przypadki i zalecenia lekarzy o nierzucaniu natychmiast papierosow w ciazy.
Stary 2014-11-05, 19:18   #3378
aural
Raczkowanie

klask i: za dzisiejsze wizyty cudowne wiadomości

nadrobiłam, ale nic nie ogarniam
z ciekawostek dzisiaj na wizycie pierwszy raz włączyła mi lekarka sondę i słuchałam tej malutkiej pikawy cudowny dźwięk i cudowne uczucie
aural jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 19:22   #3379
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Oj dziewczyny teraz będziecie się o wino targac za warkocze??

Ja nie pije odkąd wiem o ciąży a nawet wcześniej, a co z tym fantem robią inne ciężarne to już indywidualna sprawa ja nikogo nie będę potępiać, no chyba, że mówimy piciu na umur tak jak się to we wiadomościach słyszy

Stary 2014-11-05, 19:28   #3380
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Oj dziewczyny teraz będziecie się o wino targac za warkocze??

Ja nie pije odkąd wiem o ciąży a nawet wcześniej, a co z tym fantem robią inne ciężarne to już indywidualna sprawa ja nikogo nie będę potępiać, no chyba, że mówimy piciu na umur tak jak się to we wiadomościach słyszy
Ja tez nie pije bo mnie odrzuca. To co lekarze mowia to tez nie maja wyssane z palca. To tyyle w temacie.
Stary 2014-11-05, 19:29   #3381
kefii
Wtajemniczenie

Hej
Ja dziś partyzantkę uprawiam ale to dlatego że obżarłam się niesamowicie frytkami. mam ich dosc na jakiś czas.
Gratuluje udanych wizyt.
Co do wina to niech kazda zadecyduje. JA nie pije choc lekarz pozwolil. Moja kuzynka co jest pielegniarką miała doczynienia z dzieciakiami z zespolem FAS. I jedne pily w ciązy a 3 kobitki tylko raz wypiły po lampce. Sama się potem zainteresowała tematem i nie ma jednoznacznych badań jaka ilosć alkoholu w ciąży nie szkodzi. Nie wolno przeprowadzać takich badań więc są to dane z ankiet co się wypelnia gdy dzecko okarze sie chore (ja wypełniałam). Biora tam rózne czynniki pod uwage a potem wysuwaja wnioski.
Niech kazda decyduje czy pije czy nie. Ja stanowczo nie

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 19:33   #3382
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez nie pije bo mnie odrzuca. To co lekarze mowia to tez nie maja wyssane z palca. To tyyle w temacie.
Mnie właśnie też odrzuciło... Początkowo miałam chcice, a jak się zaczęły mdłości to bardzo szybko na sam zapach zrobił mi się odruch wymiotny

Czasem teraz zateskni mi się za mojito, ale i bez tego można żyć, odbije sobie jak juz ssak się urodzi i będzie jadł coś poza piersią

Stary 2014-11-05, 19:37   #3383
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie właśnie też odrzuciło... Początkowo miałam chcice, a jak się zaczęły mdłości to bardzo szybko na sam zapach zrobił mi się odruch wymiotny

Czasem teraz zateskni mi się za mojito, ale i bez tego można żyć, odbije sobie jak juz ssak się urodzi i będzie jadł coś poza piersią
Tz czasami naleje sobie nalewki to musi wyjsa ble.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-05, 19:44   #3384
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Cytat:
Tz czasami naleje sobie nalewki to musi wyjsa ble.
Mój na szczescie nie pije, chyba że 1 piwko dziennie (latem)...ale jak zaszłam w ciążę to mieszkał z nami jeden gość co to bardzo lubił wypić piweczko u nas w salonie i wystarczyło, ze on tam siedział z tym piwem to od razu na wejście miałam odruch wymiotny

Stary 2014-11-05, 19:48   #3385
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Mój na szczescie nie pije, chyba że 1 piwko dziennie (latem)...ale jak zaszłam w ciążę to mieszkał z nami jeden gość co to bardzo lubił wypić piweczko u nas w salonie i wystarczyło, ze on tam siedział z tym piwem to od razu na wejście miałam odruch wymiotny
Mój jak kupił piwo to stoi trzeci tydzień a moje bezalkoholowe drugi miesiąc .
Stary 2014-11-05, 19:50   #3386
Czarnulka7891
Zakorzenienie

No to u nas skrzynka piwa stoi jakoś od moich urodzin czyli 4 sierpnia

Stary 2014-11-05, 19:52   #3387
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
No to u nas skrzynka piwa stoi jakoś od moich urodzin czyli 4 sierpnia
ja teraz piję rumianek.
Stary 2014-11-05, 19:53   #3388
Emilia 25
404 Not Found

U nas nalewka nie zlana od trzech lat.
Ale ja ogólnie to lubię winko sobie popić, oczywiście nie teraz.
Stary 2014-11-05, 19:57   #3389
ruskaa
Wtajemniczenie

Hejoo, odpoczelam i jest w miare ok psychicznie, gorzej fizycznie
Cala noc nie spalam tylko tak po 10 min, przez bol nog dokladniej lydki i brzusio bolal, okazalo sie ze to brak magnezu.
Meza mam rowniez wspanialego, ale chyba moje hormony z darciem i slowami przegiely haha :P ale sam poprosil o zgode haha
Ogolnie to wszystko mnie boli a nogi to juz w ogole.
Ja alko nie pije nawet lyka tylko z tego wzgledu, ze dlugo czekamy na dziecko, pierwsza ciaza stracona i zrobie wszystko zeby bylo ok.

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
Ja jak pytałam ginki skąd ten ból który mam codziennie rano w prawej pachwinie i w rezultacie cała prawa noga mnie boli , że czasem stanąć nie mogę, powiedziała mi że to raczej nie dziecko bo to zawczesnie żeby mi coś uciskało ... może brak magnezu lub efekt rozciągania się wszystkiego.
Mimi więc może magnez ? Hmm sama nie wiem.
Pewnie magnez bo mi ginks kazala brac jak sa bole, skurcze itp

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 19:59   #3390
moniisia90
Wtajemniczenie

dziewczyny! ile Wy piszecie, nie wiem kiedy Was mam nadgonić, chyba jak L4 wezmę :P

gratuluję tym, co już znają płeć i zazdraszczam
i dziękuję za miłe powitanie

któraś z Was pytała dlaczego dopiero teraz doszłyśmy... mój przypadek akurat jest prosty - o ciąży dowiedziałam się 3 dni przed ślubem potem podróż poślubna a potem przesypianie całych dni :P długo nie mogłam uwierzyć że udało nam się za pierwszym razem i ostatnio dopiero zaczęłam się ogarniać i postanowiłam do Was dołączyć
liczę, że również przyjmiecie mnie do klubiku

jutro wizyta, 3majcie kciuki!
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości