Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-05, 19:40   #2791
Justyssia87
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Chyba jakos mufki sie to nazywało, na allegro.

misia- no no ładnie To czekamy na więcej wieści jakby się cś działo

Nam położna poleca smoczki, każda mówi co innego w sumie lepiej smoka niż kciuk jak maluch ma duze potzreby ssania..kciuka mu potem nie utne

a ja zjadłąm znów pizze i jest mi błogo

Pisałyscie osttanio o obcinaniu paznokci, ze sie boicie..hmm a ja to lubiłam zawsze, z uporem maniaka obcinałam mu te pazurki, uwielbiałam to i do dzisiaj mi to zostało, ze jak widze pazurka to młodego gonie juz z nożyczkami Taki maluszek to nie problem, biore palec i obcinam mnie to jakoś kręci
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 19:43   #2792
Trusiulandia
Zakorzenienie

Justysia dzięki poszukam

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 20:00   #2793
Chemisette
Rozeznanie

Nam położna mówiła aby takim maluszkom to obcinać paznokcie jak śpią, dzidziuś się nie denerwuje i nie szarpnie rączką więc go nie skaleczymy.

Basiabasia - ładną wagę ma Gabrysia choć z tym twardnieniem nie fajnie. To Twoja gin planuje urlop od świąt do sylwestra że nie wie jeszcze czy będzie przyjmować?
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 20:00   #2794
LoLcIa123
Zakorzenienie

A ja zjadłam swoje ulubione spaghetti, w dodatku zjadłam standardowo pol gara jak kiedyś wow .
Odebrałam dziś wyniki morfologii i crp i zastanawiam się czy to moje??
Przy moim ostatnim skubaniu w jedzeniu jak przedszkolaka nie mam nawet anemii! a crp 2! może dziecko mniej ciągnie? albo nie wiem co

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 20:04   #2795
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Moja koleżanka ze studiów wpadła i mówiła ze gin pozwolił jej palić bo rzucenie to by był za duży szok dla organizmu..

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Prała może któraś z Was ubranka w płynie Bobini? Tak mi się dziś w sklepie rzucił w oczy.
ja nie, ale nie ufam tej firmie. po tym jak odkryłam, że w płynie do kąpieli dla dzieci bobini co jest tam od 1 r.ż. jest formalina

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Basia to się może zmienić w kilka dni także nie ma strachu Maluszki widzę ze wszystkiech zaskakują :-D super waga i gratulacje wizyty

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Mamuski podpowiedzcie mi gdzie mogę kupić fajne ocieplacze na ręce ? W sensie takie na ramę wózka. Mam ochotę na taki bajer a co :-D rączki będą marzly w zimie na pewno
Mammooni http://mammooni.pl/22-muffki-ocieplacze-dloni-do-wozka

dobry wieczór.
właśnie skończyłam pałaszować domowe frytki
teraz mi się zachciało lodów

dzisiaj kolejną noc nie spałam, może z 1,5h, ale nie dałam rady odsypiać bo musiałam sporo spraw załatwić.
jestem nemo, ale poczekam jeszcze ze 2 h i pójdę spać bo inaczej to pewnie obudzę się o 4 w nocy i spać nie będę znów
nie wiem czy to przez ten halny czy co ?! Któraś z Was też tak ma ?

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 20:06   #2796
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość

Mnie głowa boli ciągle

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-11-05, 20:11   #2797
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Tak, widziałam właśnie że są dwa rodzaje. A ubranka miękkie są po nim? Stwierdziłam, ze bardziej się opłaca niż Lovely.
Ja też pralam w bobini i zadowolona jestem ubranka pachnące i mięciutkie

Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-11-05, 20:16   #2798
Trusiulandia
Zakorzenienie

Karo dziękuję zaraz komp odpale i oglądane ja też spalam w.nocy z 3-4 h później.rano.odespalam jeszcze 2 ale.i tak.chodzę taka niedorobiona..

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 20:29   #2799
Justyssia87
Rozeznanie

karo89- na mnie ten wiatr też tak działa! głowa mnie boli i to tak brzydko w skroniach, zawroty głowy okropne i ogólnie samopoczucie złe, spac też ciezko, więc moze to faktycznie przez wiatr. W sumie zaawsze jest tyle samobójców przez halny nawet w wiadomosciach o tym mwili ostatnio :P

ide obejrzec 2odcinki house of cards i spac bo juz padam na twarz a z checia już bym poszła, ale wstyd wiec przetrzymam :P

dobranoc
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 20:34   #2800
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Misia89p Pokaż wiadomość
Olcia a w jakim szpitalu lezysz?
A ja nadal pozdrawiam ze szpitala
Nie mam juz czopa, od wczoraj mocne bole krzyzowe, czasami skurcze do 80,wiec moze powoli sie cos zaczyna mamy juz skonczony 36 t wiec nie jest zle
Wczoraj kupilismy w koncu wozek i foteli maxi cosi cabriofix. Mamy juz wszystko dla Maluszka, teraz jedynie z nudow dokupuje ciuszki wydalismy duzo na wyprawke, ale ani grosza nie zaluje
o matko! to pewnie będziesz pierwsza trzymam kciuki, żeby wszystko było ok

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jaka jest skala tych skurczy?

Misia, czy 80 to dużo i czy mocno wtedy boli? jeju ja tego chyba nie wytrzymam

Ogarniam torbę tak wstępnie i cholera nie mieści mi się wszystko chyba zrobię tak, że ta na poród będzie miała część rzeczy, a druga będzie na po porodzie. No sama nie wiem. Ta druga np zostałaby w aucie, żeby nie brać dwóch do szpitala, bo w sumie nie ma chyba mniej lub bardziej ważnych rzeczy na przed i po? a jak jechałabym do szpitala z kimś innym albo taxowką, to wtedy wzięłabym tylko tę na poród, a drugą dowiózłby tz. Zgłupiałam
ja nie miała teraz KTG, ale pamiętam przy tamtym porodzie jak mnie przyjmowali to skurcze np. 100 bolały mniej niż później 80 i odwrotnie. A przy partych to w ogóle całkiem inaczej to czułam, może to kwestia tego jak długo już trwają (przyzwyczajamy się), albo aktualnego poziomu hormonów, motywacji, siły itp. Nie wiem

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
Chyba jakos mufki sie to nazywało, na allegro.

misia- no no ładnie To czekamy na więcej wieści jakby się cś działo

Nam położna poleca smoczki, każda mówi co innego w sumie lepiej smoka niż kciuk jak maluch ma duze potzreby ssania..kciuka mu potem nie utne

a ja zjadłąm znów pizze i jest mi błogo

Pisałyscie osttanio o obcinaniu paznokci, ze sie boicie..hmm a ja to lubiłam zawsze, z uporem maniaka obcinałam mu te pazurki, uwielbiałam to i do dzisiaj mi to zostało, ze jak widze pazurka to młodego gonie juz z nożyczkami Taki maluszek to nie problem, biore palec i obcinam mnie to jakoś kręci
z tymi smoczkami to własnie jest różnie, mogą zaburzać laktację jak dziecko za dużo ma smoczka a za mało piersi, ale mogą też ratować mamę jak maluch ciągle chce cyca tylko po to, żeby się uspokoić.
Ja na początku smoczka nie chciałam dawać, ale ostatecznie jak mała dwa całe dnie wisiała przy cycku praktycznie cały dzień to nie wytrzymałam.
Myślę, że trzeba obserwować kiedy dziecko potrzebuje piersi bo głodne, kiedy bo chce być blisko mamy, a kiedy, bo ma odruch ssania i chce pocyckać
Stary 2014-11-05, 20:46   #2801
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Misia89p ja leze na lutyckiej a Ty? I kciukasy zeby sprawnie poszlo w razie czego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 20:59   #2802
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
A ja zjadłam swoje ulubione spaghetti, w dodatku zjadłam standardowo pol gara jak kiedyś wow .
Odebrałam dziś wyniki morfologii i crp i zastanawiam się czy to moje??
Przy moim ostatnim skubaniu w jedzeniu jak przedszkolaka nie mam nawet anemii! a crp 2! może dziecko mniej ciągnie? albo nie wiem co
Piękne wyniki, u mnie morfo lekko w dół, ale to standard.

Jojla, gratulacje!!!

Misia, trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie
Stary 2014-11-05, 20:59   #2803
antosia5
Rozeznanie

Cytat:

dzisiaj kolejną noc nie spałam, może z 1,5h, ale nie dałam rady odsypiać bo musiałam sporo spraw załatwić.
jestem nemo, ale poczekam jeszcze ze 2 h i pójdę spać bo inaczej to pewnie obudzę się o 4 w nocy i spać nie będę znów
U mnie tez ostatnie dni był halny i gorzej sie przez to czułam, ale od dziś jest lepiej
Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość

No wlaśnie, dlatego do pewnych informacji na kursie podchodze jak po prostu do poglądów położnej

Jejku, jak czytam o waszym jedzeniu to tez mam taka ochotę, ale zgaga mi sie nasila Dziś byłam z kolezankami na kawie i tylko polknęłam ciaste i tę kawe i nagle maluch tak zaczął sie wiercil i kopać ze żoładek miałam w gardle i myslalam, ze to co zjadałam zaraz zwrócę I to w sumie nie pierwszy raz po jedzeniu, wiec staram sie mega male porcje jeść, a częściej- choć mam wrażenie ze głodna ciagle jestem
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 21:03   #2804
LoLcIa123
Zakorzenienie

antosia ja też tak mam ! jem jak wróbel.. kromka chleba, pół soku chociaż tak jak mówię dzisiaj poczułam głód, wsunęłam pół gara spagetii popiłam sokiem z świeżo wyciśniętej pomarańczy i ekstra .
Podsumowanie kilogramowe mojej ciąży to +5kg jakoś strasznie mało.. może jeszcze coś podbije, bo szkoda by było znów być takim chudzielcem

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-11-05 o 21:08
Stary 2014-11-05, 21:11   #2805
grey cat
Raczkowanie

Cytat:

ja nie, ale nie ufam tej firmie. po tym jak odkryłam, że w płynie do kąpieli dla dzieci bobini co jest tam od 1 r.ż. jest formalina

Mammooni http://mammooni.pl/22-muffki-ocieplacze-dloni-do-wozka

dobry wieczór.
właśnie skończyłam pałaszować domowe frytki

Formalina! jestem w szoku, nie wiedziałam, że takie rzeczy są w kosmetykach.
Co do halnego to mnie też głowa bolała.
grey cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 21:28   #2806
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
antosia ja też tak mam ! jem jak wróbel.. kromka chleba, pół soku chociaż tak jak mówię dzisiaj poczułam głód, wsunęłam pół gara spagetii popiłam sokiem z świeżo wyciśniętej pomarańczy i ekstra .
Podsumowanie kilogramowe mojej ciąży to +5kg jakoś strasznie mało.. może jeszcze coś podbije, bo szkoda by było znów być takim chudzielcem
Calkiem mało przytylaś A ja bym chciała wrócić do swoich 55-56- nie przeszkadzalo mi ze bylam chudzielcem (ale nie przesadnie), dobrze sie czulam w swojej skórze
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 21:29   #2807
Karo89
Zakorzenienie

Grey cat są, m.in. w kremach do twarzy. ostatnio w soraya znalazłam, pech chciał, że kupiłam i dopiero w domu się skapnęłam. dałam mamie, mówi że na nogi wykorzysta
Ale to, że w dziecięcych kosmetykach są to nie powiem co mnie trafiło. A zorientowałam się jak się kąpałam i czytałam sobie składy kosmetyków mojej córki, mało się nie utopiłam z wrażenia :O

Pod koniec ciąży traci się apetyt - ja tak miałam i kilka koleżanek też. Ale nie wiem czy to każda kobieta tak ma

Dziewczyny, te co w szpitalu, kciuki za Was, te które przed wizytami- kciuki trzymam...
kurcze, przez to że nie wyspana nie myślę i zapominam.

dzisiaj za 15 trzecia leciałam do zusu ze zwolnieniem bo się skapnęłam że nie podjechałam jak byłam na mieście. zdążyłam uff.

idę lepiej spać...
Śpijcie dobrze

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 21:30   #2808
Hasiap
Rozeznanie

Cześć dziewczyny, ale was nadrobić to trochę czasu mi zeszło :p

Fajnie że piszecie o karmieniu cycem co i jak

Ja po wizycie. Mała 3400g. Wynik GBS ujemny.

Z rzeczy, które muszę zabrać ze sobą na cc to:
dla dzidzi:
- butelka
- smoczek
- mleko mm
- ciuszki na wyjście
- i ja wezmę jeszcze pieluszkę tetrową, żeby mąż wziął dla psa do zaznajomienia się z zapachem dziecka.

a dla mnie:
- koszula (choć na poród dadzą mi jakąś jednorazową, ale żebym miała komfort przebrać się i być w swojej)
- szlafrok
- skarpetki
- kapcie
- majtki jednorazowe
- i ogólnie kosmetyki dla mnie jakieś żel pod prysznic, lactacyd, pasta szczoteczka do zębów, szczotka do włosów, ręcznik
- powiedziałam też że mam podkłady te do majtek canpola wykrojone to powiedziała położna że mogę wziąć je bo oni mają zwykłe "narty".

I to tyle z wyprawki, więc muszę wypakować większość rzeczy
Stary 2014-11-05, 21:33   #2809
LoLcIa123
Zakorzenienie

A jak ktoś chce karmić MM to musi mieć swoje ze sobą?.
Jakie kupić w takim razie?

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-11-05, 21:42   #2810
alekaz1
Zakorzenienie

U mnie w szpitalu nie mozna swpjego mleka jak chcesz karmic mm ani butelek. Oni maja jednorazowe smoczki do takich malutkich butelek z mlekiem
Stary 2014-11-05, 21:43   #2811
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
A jak ktoś chce karmić MM to musi mieć swoje ze sobą?.
Jakie kupić w takim razie?
Ja dzisiaj się tak dowiedziałam, że tam gdzie rodzę to muszę mieć swoje mleko w proszku. Będę miała cc więc laktacja nie ruszy mi na już, a czymś dziecię trzeba nakarmić. Lekarz powiedział żeby kupić jedynkę z NAN, ale teściowa już kupiła nam wcześniej Enfamil 1 więc powiedział że jest jest ok i żeby je wziąć ze sobą. Ja mam głęboką nadzieję ruszyć już w środę z cyca
Stary 2014-11-05, 21:44   #2812
promolcia
Zadomowienie

cieszę się ze wszystkich dobrych wieści
Misia

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
dziękuję za linka jednak zupełnie mnie to nie zniechęciło do chustowania

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
hej

pewnie nikt mnie już nie pamięta tutaj ostatnio tylko was podczytuję, bo czasu na pisanie nie ma. Ale wczoraj w końcu obroniłam swój doktorat więc mam nadzieję, że będę mieć więcej czasu na czytanie i udzielanie się na wątku
gratulacje ja tez już po obronie i w końcu mam czas na intensywne kompletowanie wyprawki

byłam dziś zwiedzać porodówkę w której najprawdopodobniej przyjdzie mi rodzić, nie jest jakoś szczególnie z zamierzchłych czasów, niestety do nowoczesności też jej sporo brakuje no ale to jakoś mało dla mnie ważne - w końcu spędzę tam tylko kilka godzin jak trafię na położna która była akurat na zmianie to powinno byc spoko, tyle pytań zadawałam, że na pewno mnie zapamiętała ogólnie bez spiny - jak pani coś chce to proszę bardzo, jak pani sobie nie życzy to ja to szanuję - i takie podejście mi się podoba, zero nagabywania i przekonywania do swoich racji...no ale zawsze można trafić na mniej giętki egzemplarz

w końcu znalazłam łóżeczko turystyczne, na które się zdecydowałam, potrzebuje takie do salonu, moim ideałem była nuna sena, ale cena zaporowa skutecznie mnie powstrzymywała przed zakupem, zależało mi na szarym lub brązowym bo takie mam kolory w pokoju i żeby było bez żadnych typowo dziecinnych obrazków, przyjdzie w przyszłym tygodniu to dam znać czy fajne
http://www.smyk.com/i-kids-classic-l...t-niemowlaka-p
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 21:45   #2813
Orchidea7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
- majtki jednorazowe
- polecam canpolowe, pisałaś od nich o podkładach a mi jeszcze te majtki siateczkowe się sprawdziły genialnie. Szczególnie że po cc warto żeby moćna je było wysoko na brzuch naciągnąć

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość

Współczuję sama go piłam jak byłam chora na początku ciąży cofało mnie za każdym razem a efektów nie dawało
Uwielbiam czosnek także nie dość że smak prenalenu mi nie przeszkadzał to i pomógł.
Orchidea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 21:48   #2814
Ollliwka
Zakorzenienie

hej dziewczyny
a ja czytam co piszecie w dalszym ciągu, ale jakoś weny nie mam aż tak by pisać. Zmęczona generalnie jakaś jestem i senna

Napiszę, że u nas ok. Leci 33tc. Młody ma już około 2100-2200 g, leży głową w dół , ale ja nastawiam się na cc i mam nadzieję, że się uda jednak przekonać lekarza.

Już po trochu gorąco się robi na wątku

hasia laktacja powinna już ruszyć u Ciebie w środę/czwartek. U mnie przynajmniej po cc tak było, tylko cierpiałam trochę bo nie karmiłam a miałam nawał w szpitalu i był mały koszmar :/

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2014-11-05 o 21:51
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 21:51   #2815
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Orchidea7 Pokaż wiadomość
- polecam canpolowe, pisałaś od nich o podkładach a mi jeszcze te majtki siateczkowe się sprawdziły genialnie. Szczególnie że po cc warto żeby moćna je było wysoko na brzuch naciągnąć
Tak majtki mam canpola, ale sprawdziłam że są bardziej flizelinowe niż siateczkowe. I niby położna powiedziała, że jeśli będą flizelinowe to też mogą być, ale teściowa od razu że mi kupi siateczkowe. Czy Canpol wypuścił na rynek i takie i takie
Stary 2014-11-05, 21:51   #2816
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
a ja czytam co piszecie w dalszym ciągu, ale jakoś weny nie mam aż tak by pisać. Zmęczona generalnie jakaś jestem i senna

Napiszę, że u nas ok. Leci 33tc. Młody ma już około 2100-2200 g, leży głową w dół , ale ja nastawiam się na cc i mam nadzieję, że się uda jednak przekonać lekarza.

Już po trochu gorąco się robi na wątku
zawsze jak lekarz ma jakies ale do cc (bo niby na zyczenie nie ma w panstwowych szpitalach) to trzeba zaswiadczenie zalatwic. Okulista,psychiatra,ortop eda,neurolog. Ja mam zaswiadczenie od psychiatry ale sie nie przyda bo mala slucha mamusi i lezy posladkowo.
Stary 2014-11-05, 21:52   #2817
BothSides
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj się tak dowiedziałam, że tam gdzie rodzę to muszę mieć swoje mleko w proszku. Będę miała cc więc laktacja nie ruszy mi na już, a czymś dziecię trzeba nakarmić. Lekarz powiedział żeby kupić jedynkę z NAN, ale teściowa już kupiła nam wcześniej Enfamil 1 więc powiedział że jest jest ok i żeby je wziąć ze sobą. Ja mam głęboką nadzieję ruszyć już w środę z cyca
Hej, bylam przy trzech cesarkach,moja przyjaciolka dwojke cc urodzila- zadna z tych mam nie dawala mm,tylko trzeba sie postarac o w miare szybkie przystawienie i laktacja ruszy! No chyba ze nie chxesz kp to inna sprawa,ale to nie prawda co Ci lekarz powiedzial
BothSides jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 21:58   #2818
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BothSides Pokaż wiadomość
Hej, bylam przy trzech cesarkach,moja przyjaciolka dwojke cc urodzila- zadna z tych mam nie dawala mm,tylko trzeba sie postarac o w miare szybkie przystawienie i laktacja ruszy! No chyba ze nie chxesz kp to inna sprawa,ale to nie prawda co Ci lekarz powiedzial
Tzn sytuacja u mnie wygląda tak. We wtorek rano mam zjeść śniadanie i później lekki obiad. I od 13 mam nic już nie jeść i nie pić, ew łyżka wody na zwilżenie. Stawić na cc mam się o 18, tam mnie przygotują podpiszę niezbędne dokumenty itp i ok 19 będzie samo cięcie. Po nim będę niewładna (podobno) dlatego lepiej że będzie to noc. I rano już mam zamiar przystawiać do cyca dziecko. Więc to mm jest jedynie na ten czas od wyjęcia dziecia z brzucha do ranka, w razie gdyby płakała bo głodna.
Stary 2014-11-05, 22:08   #2819
Misia89p
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
isia

Misia jednak pierwsza chcesz rodzić Synek chce już do mamusi, nudzi mu się w brzuszku A ty jak tam się czujesz? i co lekarze mówią?
Szczerze ? To chcialabym juz urodzic, mam dosc szpitala i tego nic nie robienia lekarze mowia, ze juz cala jestem gotowa do porodu, dziecko ma dobra wage 2700 g i jest zdrowy, wiec juz sobie poradzi
Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jaka jest skala tych skurczy?

Misia, czy 80 to dużo i czy mocno wtedy boli? jeju ja tego chyba nie wytrzymam
W sumie tych skurczy to nawet nie czuje lekko napina mi się brzuch, al3 bardziej czuje bole krzyzowe. A skala jest chyba do 140 albo 160.

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 22:14   #2820
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
zawsze jak lekarz ma jakies ale do cc (bo niby na zyczenie nie ma w panstwowych szpitalach) to trzeba zaswiadczenie zalatwic. Okulista,psychiatra,ortop eda,neurolog. Ja mam zaswiadczenie od psychiatry ale sie nie przyda bo mala slucha mamusi i lezy posladkowo.
Ja mam karteczkę od ortopedy, że cc do rozważenia. Tym razem nie idę do mojej gin tylko do kogoś kto podejmuje decyzje w tym szpitalu dla niektórych lekarzy jedna cc jest wskazaniem do drugiej cc. No zobaczymy jak będzie, jeszcze muszę czekać dwa tyg.
No trafiło Ci się, że Natalka tak się ułożyła akurat
Ale u mnie Młody to już jakiś czas tak leży więc pewnie już tak zostanie

U mnie w szpitalu mm nie trzeba mieć. Ale np. już ręcznik kąpielowy tak, a do tego kocyk lub rożek, ubranka, pieluchy i krem na pupę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości