|
|
#2821 | |
|
Matka buldoga
|
Dot.: Zapachowe bliźnięta
Cytat:
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
J'Ose edp = Derby, deo z lat 80-tych
Edytowane przez Srebrna Lisica Czas edycji: 2014-09-21 o 11:01 |
|
|
|
|
#2823 |
|
Zadomowienie
|
Fan di Fendi eau Fraiche bardzo przypomina mi wycofaną szarą Pumę.
A Little Pink Dress to jak dla mnie klon Dalilight i Eclat d'Arpege Edytowane przez BlueberryMilkshake Czas edycji: 2014-09-29 o 09:53 |
|
|
|
|
#2824 |
|
Zadomowienie
|
Psiknęłam sobie wczoraj na przedramię Valentinę edp i uderzylo mnie podobieństwo tego zapachu do jabłuszka Niny Ricci.
|
|
|
|
|
#2825 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Nie tyle bliźniaczość ile kuzynostwo - See by Chloe i Ma Vie Hugo Bossa.
|
|
#2827 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Phaedon Dzhari i Jourdan The Parfum
Parfumerie Generale Cuir Venenum i Etat Libre d'Oranger Vierges e Torreros
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#2828 |
|
Wtajemniczenie
|
Poszukuję zapachu podobnego do Tygryska Kenzo i znalazłam infrmację że Sensations Jil Sander pachnie podobnie, był to jedyny zapach wskazany jako podobny....Czaję się na zakup Sensations ale jakoś polskie recenzje w ogóle nie wspominają o tym podobieństwie.Patrząc na nuty i na podobno mleczny zapach Jil'a jakoś nie chce mi się wierzyć że może on przypominać tygryska....Czy któraś z Was też wpadłaby na takie porównanie???czy jest inny bliźniaczy zapach???Przekopałam Wizaż ale posty są stare...może coś nowego podobnego "wyszło" w ostatnich latach????
|
|
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#2830 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Testowala go tez moja kolezanka, fanka Tygryska i nie widzi podobienstwa Nie znam nic podobnego, moze na fragrantica po nutach szukac Moze czegos w perfumach, olejkach arabskich Jakis orient slodki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#2832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie Tygrysa przypominają trochę Fendi - Theorema i Hermes - Eau des Merveilles, ale to są subiektywne odczucia, więc nic nie gwarantuję
.
|
|
|
|
|
#2834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A juz myślałam że może się w coś wstrzelę na zastępstwo. A czy Sensations jest troche przyprawowy w odczuciu?Bo stwierdziłam ostatnio że Tygrys ma taką nutę jakiejś złamanej zielonej gałązki, więc może ta pokrzywa w Sensations troszkę jest podobna..?Tak jak niegdyś Tygrysa uważałam za typowego przyprawowca, tak teraz wyczuwam jakieś świeże gałązki zioła(ziela?) przysypane tylko ciut ciut karadmonem z mleczną wanilią....Cóż -chyba zamówię próbkę bo mi to podobieństwo nie da spokoju...Mam próbkę(jeszcze nie niuchnięta)Ambre des Merveilles-ale to pewnie kompletnie inna bajka od Eau des Merveilles..? |
|
|
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Theorema faktycznie podobne klimaty
Ja w Sensations nie czuje przypraw
|
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Theoremy - na Allegro chodzą często miniatury 5 ml za 10 zł, w sam raz na testy .
|
|
|
|
|
|
#2837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj miałam własnie dzień z Tygrysem Wieczorem już nie było wokół mnie ani śladu po nim ale skóra przyjemnie słodka-rozkosznie Dziś rano włożyłam nos we chustę któą miałam wczoraj i ...odpłynęłam, kurczę ta słodycz którą zostawia jest prześliczna....Wczorajsza aukcja na allegro zakończyła się "gwałtownym skokiem ceny" i ostatecznie osiągnęła taką sumę,że stwierdziłam iż nie warto....w sumie to modliłam sie żeby mnie ktoś przebił(sama nie wiem jak mogłam taką kwote postawic na nędzne 25ml!)powinnam rozsądnie odpuścić sobie ten zapach..
|
|
|
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast dla mnie zapachem najbliżej spokrewnionym z tygrysem jest Desnuda Ungaro.
|
|
|
#2839 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomimo silnej woli...zakupiłam troszkę miniaturek Theoremy(wychodzi o niebo taniej niż flaszka)...no cóż czekam az przyjdą...Mam chęć na Desnudę.....oj chyba przeginam
![]() Ostatnio zaczęłam porównywac zapachy kosmetyków z zapachami perfum i mam pewne "zapachowo-kosmetyczne bliźnięta"... Właśnie odnośnie Tygrysa Kenzo....w zasadzie moja pogoń za nim zaczęła się po wielu "wiekach" zapomnienia i powróciła po użyciu.... żelu pod prysznic Palmolive, Mediterranean Moments, Argan Oil from Morocco and Almond Shower Gel (Żel pod prysznic o zapachu olejku arganowego z migdałem....Bardzo przypomniał mi właśnie Tygryska Kenzo. Z kolei szampon Garniera Ultra Doux"Cytryna i biała glinka" pachnie wypisz wymaluj jak Jose Eisenberg, J'Ose EDP
|
|
|
|
|
#2840 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
A nie Słonia?
Często widuję opinie, że to skrzyżowanie OI i właśnie Słonika Kenzo
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2014-11-12 o 13:45 |
|
|
|
|
#2842 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Nie. To był Tygrys.
To ja mówiłam, że Słoń, ale od kiedy lepiej go poznałam, to ze swoją opinią się już nie zgadzam. ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Tak w ogóle to Tsukimi przypomina mi L'Agenta, jest tylko słodsze, nieco lżejsze i oprószone cynamonem, a przez to jego charakter jest zupełnie inny. Na początku myślałam, że mój nos jest nienormalny, ale kliknęłam podobieństwo na Fragrantice i ostatnio widziałam, że dwie osoby potwierdziły.
Edytowane przez naanakov Czas edycji: 2014-11-12 o 13:54 |
|
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Trussardi Donna 2011 = Ma Via Bossa
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2845 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
|
|
|
#2846 |
|
Wtajemniczenie
|
A czy masz porównanie do Theorema Fendi?Właśnie testuję-jest pewne podobieństwo do Tygrysa, brakuje mi tylko trochę słodyczy kwiatów.Ale i tak godny zastępca, jest w tym klimacie;-) Czy Desnuda jest bardziej kwiatowa?Boję się tej brzoskwini(nie przepadam)
|
|
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie testuję L'or de Torrente - toż to nieco tylko delikatniejszy, bo minimalnie różany, J'ose Eisenberg!
|
|
#2848 | |
|
lise-kotta
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w L'Or wyczuwam przede wszystkim dzięgiel i odrobinę kawy, praktycznie nic z tych łagodniejszych akcentów. A szkoda, więcej róży mogłoby sprawić, że byłby to naprawdę boski zapach.
![]() Plus dodatkowe podobieństwo - Si Lolita i Oriflame Mirage, z tym, że Mirage jest bardziej nasycony, głęboki, a Lolita lekka.
|
|
#2850 | |
|
lise-kotta
|
Cytat:
Na mnie L'or to kawa i pocukrzone płatki róży WWczorajsze podobieństwo: Ma Vie jest słodszą, bardziej miękką, łagodną i mniej cytrusową wersją CK One |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

Wieczorem już nie było wokół mnie ani śladu po nim ale skóra przyjemnie słodka-rozkosznie