Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-05, 22:18   #2821
Misia89p
Wtajemniczenie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Misia89p ja leze na lutyckiej a Ty? I kciukasy zeby sprawnie poszlo w razie czego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dzieki i za Ciebie tez kciuki. Ja leze na Polnej, ogolnie nie jest zle

Dziękuje za wszystkie kciuki zobaczymy jsk to bedzie, moze jeszcze troche wytrzymamy i nie bede pierwsza ale chcialabym to juz miec za soba

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 22:46   #2822
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
A coś Ty tam nabrala?
Wszystko to co mam na liście ze szpitala :P na razie tak wstepnie sprobowalam i zmiescil sie szlafrok (on cholernik zajmuje pol torby ), piżama, 2 koszule, klappki pod prysznic, pampersy, 2 reczniki dla mnie, 2 pary cieplych skarpet, gatki jednorazowe i zwykle bawelniane, ciuszki dla małej (2 pajace, 4 body, spiochy, skarpetki, 2 cienkie czapki, 2 kaftaniki i 2 polspiochy), waciki, wkładki laktacyjne i chyba to wszystko. a jeszcze musze miec kocyk, kosmetyki, podkłady, kapcie, ręcznik dla małej. chyba tyle (wszystko to jest na tej liście, a nie moje "przydasie"). Więc chyba podziele to na 2

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
SASIA ja specjalnie od rodziców duża torbę pozyczylam bo inaczej bym się nie spakowala.
To jak wielką torbe teraz masz? moja jest taka sportowa, cos jak na siłownie i jest zdecydowanie za mała.

Cytat:
Napisane przez Misia89p Pokaż wiadomość
Szczerze ? To chcialabym juz urodzic, mam dosc szpitala i tego nic nie robienia lekarze mowia, ze juz cala jestem gotowa do porodu, dziecko ma dobra wage 2700 g i jest zdrowy, wiec juz sobie poradzi

W sumie tych skurczy to nawet nie czuje lekko napina mi się brzuch, al3 bardziej czuje bole krzyzowe. A skala jest chyba do 140 albo 160.
Misia, myslalam, ze skala jest do 100, a Ty sobie tak na luziku piszesz, że miałas 80 a tu jednak więcej
Trzymam za Was kciukasy
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 22:55   #2823
Trusiulandia
Zakorzenienie

Sasia dużo tego każą Wam wziąć ja zapomnialam o klapkach pod prysznic muszę kupić w weekend

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 22:58   #2824
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
Ja mam karteczkę od ortopedy, że cc do rozważenia. Tym razem nie idę do mojej gin tylko do kogoś kto podejmuje decyzje w tym szpitalu dla niektórych lekarzy jedna cc jest wskazaniem do drugiej cc. No zobaczymy jak będzie, jeszcze muszę czekać dwa tyg.
No trafiło Ci się, że Natalka tak się ułożyła akurat
Ale u mnie Młody to już jakiś czas tak leży więc pewnie już tak zostanie

U mnie w szpitalu mm nie trzeba mieć. Ale np. już ręcznik kąpielowy tak, a do tego kocyk lub rożek, ubranka, pieluchy i krem na pupę
Przypomnialo mi się jeszcze, że na rozmowie lekarz pytał o pierwszą
Ciążę i poród, ja rodzilam sn, ale.może u ciebie weźmie pod uwagę, że mialas cc i takie skierowanie wystawi

Nienawidze pisać z telefonu :/
Stary 2014-11-05, 22:59   #2825
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Wszystko to co mam na liście ze szpitala :P na razie tak wstepnie sprobowalam i zmiescil sie szlafrok (on cholernik zajmuje pol torby ), piżama, 2 koszule, klappki pod prysznic, pampersy, 2 reczniki dla mnie, 2 pary cieplych skarpet, gatki jednorazowe i zwykle bawelniane, ciuszki dla małej (2 pajace, 4 body, spiochy, skarpetki, 2 cienkie czapki, 2 kaftaniki i 2 polspiochy), waciki, wkładki laktacyjne i chyba to wszystko. a jeszcze musze miec kocyk, kosmetyki, podkłady, kapcie, ręcznik dla małej. chyba tyle (wszystko to jest na tej liście, a nie moje "przydasie"). Więc chyba podziele to na 2

To jak wielką torbe teraz masz? moja jest taka sportowa, cos jak na siłownie i jest zdecydowanie za mała.

Misia, myslalam, ze skala jest do 100, a Ty sobie tak na luziku piszesz, że miałas 80 a tu jednak więcej
Trzymam za Was kciukasy
Moja jest o połowę większa od takiej dużej, sportowej. Powinnam się zmieścić

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 23:02   #2826
Basjenia
Zadomowienie

w bobini formalina?jak się podniosę z kanapy to aż sprawdzę!ale może zmienili składy...
co do pakowania i za małych walizek:P ja materiały higieniczne typu pampersy, wkładki, chusteczki włożyłam do oddzielnej torby. u siebie mam w zasadzie rzeczy głównie dla siebie i jeszcze muszę dołożyć parę dla bobasa ale mieszcze się w kabinówke....
Sasia ten szlafrok to taka wersja puchowa i dlatego tyle miejsca zajmuje? podobno na porodówkach ukrop więc ja specjalnie kupiłam cienki...

Hasiap-co do laktacji i mm...ja się tam nie znam ale Both ma chyba rację...zresztą zaraz po cc jak ci położą dziecko na brzuch to już możesz przyłożyć do piersi. wręcz jest to wskazane. Karooka jak pisała o kp to był punkt o pojemności żołądka maleństwa-w pierwszej dobie to 6ml!
domyślam się że nie chcesz stawać przeciwko personelowi któremu ufasz ale ja bym nie włączała mm....myślę że po 2h jak dziecko dostaniesz to siara cię zaleje:P hormony przecież reagują od razu

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

a przy okazji ubranek dla bobasa....u nas położna na sr doradzała żeby te pierwsze były takie....do ewentualnego wyrzucenia.... bo jak się dziecko rodzi to wogóle nie jest wycierane, myte nic! dopiero po pierwszej dobie jest pierwsza kąpiel i wtedy mo0żna już jakiś lepsiejszy outfit
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 23:13   #2827
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
w bobini formalina?jak się podniosę z kanapy to aż sprawdzę!ale może zmienili składy...
co do pakowania i za małych walizek:P ja materiały higieniczne typu pampersy, wkładki, chusteczki włożyłam do oddzielnej torby. u siebie mam w zasadzie rzeczy głównie dla siebie i jeszcze muszę dołożyć parę dla bobasa ale mieszcze się w kabinówke....
Sasia ten szlafrok to taka wersja puchowa i dlatego tyle miejsca zajmuje? podobno na porodówkach ukrop więc ja specjalnie kupiłam cienki...

Hasiap-co do laktacji i mm...ja się tam nie znam ale Both ma chyba rację...zresztą zaraz po cc jak ci położą dziecko na brzuch to już możesz przyłożyć do piersi. wręcz jest to wskazane. Karooka jak pisała o kp to był punkt o pojemności żołądka maleństwa-w pierwszej dobie to 6ml!
domyślam się że nie chcesz stawać przeciwko personelowi któremu ufasz ale ja bym nie włączała mm....myślę że po 2h jak dziecko dostaniesz to siara cię zaleje:P hormony przecież reagują od razu

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

a przy okazji ubranek dla bobasa....u nas położna na sr doradzała żeby te pierwsze były takie....do ewentualnego wyrzucenia.... bo jak się dziecko rodzi to wogóle nie jest wycierane, myte nic! dopiero po pierwszej dobie jest pierwsza kąpiel i wtedy mo0żna już jakiś lepsiejszy outfit
Sroka nic nie pisała o formalinie ale to chyba w tych "dalszych" płynach jest a nie w tym od 1 dni życia.
Ja właśnie myślałam nad tymi ubrankami i tym, ze przecież dziecię brudne takie będzie więc szkoda takie lepsze dac.

Stary 2014-11-05, 23:17   #2828
Basjenia
Zadomowienie

https://www.facebook.com/lepszyporod
Stary 2014-11-05, 23:36   #2829
Chemisette
Rozeznanie

Ja się zapakuje do jednej większej albo dwóch małych i w jednej będą moje rzeczy a w drugiej rzeczy malucha. Właśnie dużo miejsca zajmują te rzeczy higieniczne typu podkłady, pampersy czy też wkładki dlatego ciężko się zmieścić. Jak byłam na szkole rodzenia to położna mówiła że był taki przypadek że przyszli rodzice wpadli na izbę przyjęć z siedmioma walizkami I maż tej pani musiał wszędzie te walizki ze sobą tachać

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Fajna ta strona, trzeba mówić głośno o tym co się dzieje w szpitalach na porodówce. I o tych złych rzeczach jak i dobrych.
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 23:50   #2830
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:

Jestem bardzo zdeterminowana do karmienia piersią i jeśli tylko będzie to możliwe to oczywiście od razu będę przystawiać mała do cyca. Mleko modyfikowane kazali wziąć to wezmę ale jeśli nie będzie takiej potrzeby to nie będę chciała podawać go małej
Stary 2014-11-05, 23:56   #2831
sasia25
Rozeznanie

Cytat:

Ja też jakoś podziele sie na dwie. Może zapakuje jakieś rzeczy w "szopera" Chciałam uniknąć zabierania do szpitala typowej kabinówki, bo moja jest plastikowa więc nigdzie jej nie upchnę.

A szlafrok jest normalny, nie jest gruby (ale mimo wszystko zajmuje troche miejsca, bo jest szlafrokiem ). Byłam ostatnio na scanie na piętrze, gdzie leżały babeczki chyba przed porodem (stwierdzam to po tym, że jedna z wielkim brzuchem spacerowała po korytarzu w szlafroku, a przez drzwi widziałam pozasłaniane kotary przy łózkach więc pewnie było tam ich więcej ) i nie było gorąco, raczej normalnie.

A w ogole to przed chwilą pokazałam tztowi moj dzisiejszy zakup, pomachałam mu uszkami i powiedział z wielkim uśmeichem, że jest zaje.isty
Stary 2014-11-06, 00:27   #2832
Basjenia
Zadomowienie

bo jest turbo!-szlafrok
jeśli chodzi o te gabaryty higieniczne to i tak najwcześniej będą potrzebne dopiero 2-3h po porodzie...więc ja nawet myślę że żeby właśnie TŻ zasypany walizami nie miotał sie po ip to doniesie to potem....
Stary 2014-11-06, 06:55   #2833
Suqub
Zakorzenienie

Witam.
Ja dziś mam kolejne podejście aby coombsa zrobić no ale dalej w łóżku bardzo mi się nie chce. W nocy budziłam się co 2 godziny i czuje się jakbym całej nocy nie spała. Nawet ciepłe mleko przed snem nie pomoglo

Stary 2014-11-06, 07:16   #2834
sasia25
Rozeznanie

Moj tz zestresowal mnie z rana. Przytulil się i mówi "co tak mokro, zsikałas się??"
taki jego żart

A ja już nie moge spac od 5
Stary 2014-11-06, 07:27   #2835
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Moj tz zestresowal mnie z rana. Przytulil się i mówi "co tak mokro, zsikałas się??"
taki jego żart

To teraz Ty sobie z niego żartuj i mów ze czas jechać do szpitala

Ja obudziłam się z taką zgaga teraz ze nawet szklanka mleka nie pomaga :-( gdybym tylko miała w domu jakiś ranigast...
Stary 2014-11-06, 07:27   #2836
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
taki jego żart

Po takim tekście to dopiero bym się posikała

Stary 2014-11-06, 08:04   #2837
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Ja po wizycie. Mała 3400g. Wynik GBS ujemny.

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość
gratulacje ja tez już po obronie i w końcu mam czas na intensywne kompletowanie wyprawki
dziękuję i również gratuluję - to widzę, że nie tylko mnie czeka intensywne kompletowanie wyprawki

Cytat:
Napisane przez Misia89p Pokaż wiadomość
Szczerze ? To chcialabym juz urodzic, mam dosc szpitala i tego nic nie robienia lekarze mowia, ze juz cala jestem gotowa do porodu, dziecko ma dobra wage 2700 g i jest zdrowy, wiec juz sobie poradzi

W sumie tych skurczy to nawet nie czuje lekko napina mi się brzuch, al3 bardziej czuje bole krzyzowe. A skala jest chyba do 140 albo 160.
:kicuki: za Was

Cytat:
taki jego żart

trzeba było sobie z niego też zażartować "o faktycznie, to chyba czas jechać do szpitala"

Ja śpię ostatnio dobrze, tyle, że do wc wstaje średnio 4-5 razy w nocy.

Miłego dnia

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 08:20   #2838
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Przypomnialo mi się jeszcze, że na rozmowie lekarz pytał o pierwszą
Ciążę i poród, ja rodzilam sn, ale.może u ciebie weźmie pod uwagę, że mialas cc i takie skierowanie wystawi

Nienawidze pisać z telefonu :/

właśnie moja pani gin mówiła, że ten lekarz pyta się czy chce się cc mieć no nie powiem, fajnie by było.
A tymczasem to dużo osób dziwi się, że ja tak cc chce mieć.
Generalnie to wydaje im się, że to tylko mój wymysł i życzenie

A ja się dzisiaj generalnie wyspałam, tż mnie obudził jak drzwi na klucz zamykał wychodząc do pracy
Stary 2014-11-06, 08:36   #2839
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

Trzymam za Was kciukasy
uświadomiłaś mi, że ja tez będę miała gigantyczną torbę
zaraz zamierzam się spakować, ale mam nadzieję, że te co mam w domu mi wystarczą
szlafrok w szpitalu przydał mi się po porodzie, bo przed porodem leżałam na "patologii", więc chodziłam w dresach, a na porodówkę jak mnie przenieśli to już akcja szła szybko i nie zeszłam z łóżka

Cytat:
też wczoraj widziałam tą stronkę, nawet tu linka wstawiałam o prawach rodzącej.

Cytat:

właśnie moja pani gin mówiła, że ten lekarz pyta się czy chce się cc mieć no nie powiem, fajnie by było.
A tymczasem to dużo osób dziwi się, że ja tak cc chce mieć.
Generalnie to wydaje im się, że to tylko mój wymysł i życzenie

A ja się dzisiaj generalnie wyspałam, tż mnie obudził jak drzwi na klucz zamykał wychodząc do pracy
u mnie jakoś nie naciskał na sr ale tez nie pytał. Powiedział tylko, że póki co wystawia skierowanie na sr ale gdyby na usg wyszło, że mała odwrócona to oczywiście bedzie cc.
A tym co myślą inni się nie przejmuj! co cię obchodzi o oni myslą o twoim cc, przeciez to twoja sprawa.
Ja osobiście cc bym nie chciała, ale nikomu w brzuch nie wchodzę, wg mnie kobieta powinna mieć wybór, jak się boi, ma traumę itp. to powinna mieć taki poród jak chce
Stary 2014-11-06, 08:44   #2840
Justyssia87
Rozeznanie

Hejo

Ja po cc miałam laktacje od razu, mleczko mi leciało i małego normalnie do cyca dawałam ale tylko na chwilke i bez ruszania sie bo nie można, leżałam na wznak a mały jakoś obok mnie przy cycu.

Hasiap- jakby mała nie chciała ci pić na drugi dzien to sie nie martw zbytnio tym bo połozna mówila ze dziecko rlodzi sie z zapasem i nie jest głodne wiec na drugą dobe je dopiero. A dziwi mnie czemu twój lekarz mówi ze będziesz wiotka?przecież normlanie bedziesz mieć czucie w nogach i reszcie ciała , ty to nawet zmęczona chyba nie będziesz ani śpiaca bo nie bedziesz rodzic godzinami sn tylko cc o 19 no to normalnie powinnas mieć siły i małą dac do cyca (oczywiscie jakbyś chciała) Nie rozumiem tego lekarza troche hm.. Chyba ze narkoze bedziesz mieć?to wtedy mozesz być niepitomna

ide się ogarnac a mi się nie cche
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 08:50   #2841
madziqqq
Rozeznanie

ja dziś się obudziłam się po 3 i zasnęłam przed 7 jeszce na parę minut do pracy tak mi się było ciężko podnieść, że szok
cholera tak piszecie o tych torbach, że chyba najwyższy czas pokupować wszystko do szpitala i się spakować w tej aptece gemini są aż takie duże różnice w cenie? ja się nie chce nie wiadomo jak obkupować tylko niezbędne minimum i się zastanawiam czy kupić na miejscu czy zamawiać przez neta
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:08   #2842
Trusiulandia
Zakorzenienie

Nie mam siły nadrabiać gorzej się czuje i jestem niewyspana :-( byłam w lidlu kupiłam super torbe za 70zl i dwa staniki spotrowe za 20 zl za 2 szt.! Super sa już ubralam! Szkoda ze wzięłam tylko w rozm. L bo m by była na później. Polecam dziewczyny! Zjem crosianta i idę spać :-(

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-06, 09:11   #2843
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej

Cytat:
hasia laktacja powinna już ruszyć u Ciebie w środę/czwartek. U mnie przynajmniej po cc tak było, tylko cierpiałam trochę bo nie karmiłam a miałam nawał w szpitalu i był mały koszmar :/
Z tym pokarmem to prawda, ja miałaam cesarke wieczorem a rano dostałam Kube i karmiłam.

Po porodzie dziewczyny taka rada: pijcie duuużo niegazowanej wody, nawet 2 butle dziennie, zeby laktacja ładnie ruszyła. Ja pilam tez herbatke na laktacje, żeby sie wspomóc. Po cesarcce zaleca sie wlasnie duzo wody pic.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:21   #2844
Roksape
Zadomowienie

Hasiap dziewczyny mają racje, mleczko w piersiach będzie, aby tylko położna chciała przystawić Ci córeczkę do piersi to laktacja ruszy.
W końcu pisałam, że czy sn czy cc, jak łożysko zostaje usunięte z organizmu to od razu idzie sygnał do mózgu o tym, że dziecko na świecie i laktacja rusza. Mi też nie dawano Basi do cyca i karmiono ją mm,bo w szpitalu mają swoje zazwyczaj i dopiero jak oburzona spytałam, czy mi nie wolno karmić przez te przeciwbólowce to odpowiedziała, że można. Podeszła nacisnęła pierś i powiedziała, że ja nie mam pokarmu... co jak co, ale ze mnie mleczna krowa i do niej odpyskowałam, że ma mi dziecko przystawić i mleko było

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Tak mnie dzisiaj w nocy bolał brzuch i krzyż u dołu, że od razu mi się przypomniały te cholerne bóle krzyżowe, po których darłam się na porodówce :p aż mi się odechciało sn hehe po no-spie mi przeszło :p

Sasia ten Twój mąż to ma poczucie humoru weź go kiedyś nakręć, że masz bóle i czas jechać
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:26   #2845
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość

Sasia ten Twój mąż to ma poczucie humoru weź go kiedyś nakręć, że masz bóle i czas jechać
ja planuje tak swojego wkręcić jak wróci haha ciekawa jestem jego reakcji
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 09:27   #2846
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
u mnie jakoś nie naciskał na sr ale tez nie pytał. Powiedział tylko, że póki co wystawia skierowanie na sr ale gdyby na usg wyszło, że mała odwrócona to oczywiście bedzie cc.
A tym co myślą inni się nie przejmuj! co cię obchodzi o oni myslą o twoim cc, przeciez to twoja sprawa.
Ja osobiście cc bym nie chciała, ale nikomu w brzuch nie wchodzę, wg mnie kobieta powinna mieć wybór, jak się boi, ma traumę itp. to powinna mieć taki poród jak chce
Nie przejmuję się takim gadaniem tylko wiele osób sądzi, że cc to pikuś jest, a ja tymczasem też się cykam bo to operacja przecież i to nie tak, że idę na luzie.
Jak byłam w pierwszej ciąży to ani na chwilę o cc nie myślałam, a jednak przeżycia robią teraz swoje i nastawiam się na cc właśnie. Nie chcę drugi raz przechodzić tego samego.
Stary 2014-11-06, 09:46   #2847
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
ja dziś się obudziłam się po 3 i zasnęłam przed 7 jeszce na parę minut do pracy tak mi się było ciężko podnieść, że szok
cholera tak piszecie o tych torbach, że chyba najwyższy czas pokupować wszystko do szpitala i się spakować w tej aptece gemini są aż takie duże różnice w cenie? ja się nie chce nie wiadomo jak obkupować tylko niezbędne minimum i się zastanawiam czy kupić na miejscu czy zamawiać przez neta
Ja zrobiłam zakupy w gemini i jestem zadowolona, kupiłam linomag podpaski podkłady waciki kompresy jałowe czopki glicerynowe sól fizjologiczną maltan majtki siateczkowe butelki aventu witaminy i magnez i jakieś tam inne rzeczy do domu apteczne. Generalnie wszystko tańsze jakieś parę groszy
do nawet 2-3 zł. Najlepiej wyszłam Na Witaminach I Magnezie Jakieś 10 Zł Na Opakowaniu Mniej Niż W Aptece Stacjonarnej I Na Butelkach Bo Za 2 Szt 260 Ml Zapłaciłam 23 Zł A W Sklepie Gdzieś Widziałam Jedna Butelkę Za Trzydzieści Parę Tak Samo Ta Mała 125 Ml Też Dużo Tańsza.

Wybaczcie Te Duże Litery Ale Mój Telefon Chyba Zwariował

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Nie mam siły nadrabiać gorzej się czuje i jestem niewyspana :-( byłam w lidlu kupiłam super torbe za 70zl i dwa staniki spotrowe za 20 zl za 2 szt.! Super sa już ubralam! Szkoda ze wzięłam tylko w rozm. L bo m by była na później. Polecam dziewczyny! Zjem crosianta i idę spać :-(
Też kupiłam w lidlu stanik sportowy tylko już jakiś czas temu i za jeden dałam ponad 30 zł ale jestem zadowolona. Tylko się zastanawiam czy one dobrze nam te cyce trzymają bo to przypomina bardziej krótki top przecież? Bo ostatnio takiego zwykłego stanika używam tylko jak muszę ubrać jakaś ładniejsza bluzkę a na codzien to sportowe.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Ja dziś nie śpię od 5, mężu wstawał do pracy wróci jutro w nocy, trza było go wyprawić i śniadanie razem zjeść bo wspólne śniadanie to dla mnie świętość i od tej pory spać nie mogę a głowa mnie tak boli ze nie wiem.gdzie ją wsadzić. Może to właśnie przez halny bo już któryś dzień mi tak ciężko.

Stary 2014-11-06, 09:50   #2848
Trusiulandia
Zakorzenienie

Basia to może jakieś inne były bo tu 2 szt za 19.90 zl i fajnie trzymaja. Wzięłam rozm. L bo wkładki laktacyjne jak coś to przykleje. Mogłam wziąć też rozm. M ale cóż już nie mam siły iść :mur

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-11-06, 10:05   #2849
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Trusia kochana a jaki rozmiar nosisz w nornalnych stanikach? Bo sie zastanawiam czy ja z moimi cyckami to sie w ogole w jakis rozmiar zmieszcze.

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 10:07   #2850
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
ja w gemini zakupy robiłam i np. po probiotykach widziałam dużą różnicę w cenie!
póżniej dokupowałam jeszcze Omegamed, to u nas w najtańszej aptece 56zł a tam 48zł, więc wg mnie jak chcesz kupić kilka rzeczy nawet to opłaca się zamawiać w Gemini

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
[/COLOR]Tak mnie dzisiaj w nocy bolał brzuch i krzyż u dołu, że od razu mi się przypomniały te cholerne bóle krzyżowe, po których darłam się na porodówce :p aż mi się odechciało sn hehe po no-spie mi przeszło :p
miałam to samo ostatnio, jak mnie pod brzuchem złapało i od krzyża poszło, to pomyślałam sobie "OMG! co ja narobiłam"

Cytat:
Nie przejmuję się takim gadaniem tylko wiele osób sądzi, że cc to pikuś jest, a ja tymczasem też się cykam bo to operacja przecież i to nie tak, że idę na luzie.
Jak byłam w pierwszej ciąży to ani na chwilę o cc nie myślałam, a jednak przeżycia robią teraz swoje i nastawiam się na cc właśnie. Nie chcę drugi raz przechodzić tego samego.
no właśnie ja rozumiem takie przeżycia, domyślam się, że swoje musiałaś przejść skoro chcesz cc. trzymam kciuki żeby się udało! kiedy masz wizytę w dr K.?

ja spakowałam torbę mam taką sportową, cała pełna, a jeszcze nie wsadziłam kocyka dla małej, kombinezonu (takiego pluszowego) na wyjście, dwóch paczek podkładów poporodowych i tych mega podpasek aha no i pampersów chyba druga torba mi dojdzie, ale tą zostawię w aucie to mi tz później doniesie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości