|
|
#481 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
Co do wyciekania czegoś z "tzytzków" to u mnie zazwyczaj w nocy coś tam pocieknie, a czasem tak pocieknie z jednej, że mam gigantyczną plamę na bluzce.
Dziewczyny, też macie jakieś przeczucia czy wmówiłyście sobie coś tak jak ja, że urodzicie jeszcze w starym roku i np.na sylwestra będziecie już z dzidzią w domu?
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Lilova ja mam termin na koniec stycznia ,więc u mnie opcji nie ma. Boję się, ze WDEPNE na luty. Ale mam nadzieję, że nie.
|
|
#483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#484 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam na 15 stycznia a i tak mam jakieś obawy. Zwłaszcza, że moja siostra urodziła się 26 dni przed terminem, ja też przed ale jakoś mniej. A też wolałabym w nowym roku urodzić. No ale jak będzie to czas pokaże. Najważniejsze aby było wszystko w porządku z dzieckiem.
|
#485 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
coraz wieksze leki mnie dopadaja jesli chodzi o porod- a mysle ze jak pojde zwiedzac szpital to juz wogole bedzie ciekawie, ale czasami nachodzi mnie jakies dziwne cos i chcialabym juz rodzic i sie ciesze na ta myls ![]() Cytat:
, ale coraz czesciej wydaje mi sie ze nie dotrzymam tego terminu, ale co ma byc to bedzie ode mnie to tu duzo nie zalezy
|
||
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Lilova ja mam termin na 31.12 wiec pewnie w sylwka będzie juz malutka no chyba ze postanowi urodzić się w 2015
|
#487 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej ho
pospaliśmy dziś do 8.30 ![]() my zaczęliśmy kiedyś i po 20minutach młodemu się znudziła... ja sama muszę się za to wziąć bo początek mi się spodobał ![]() no bo już się martwiłam dobrze że wszystko ok ![]() Cytat:
![]() oj tak całkiem inaczej się przechodzi ciążę już z jednym dzieckiem ![]() my się wstrzymamy już do konca połogu moja droga haha ![]() Cytat:
Cytat:
czuję tylko nie wiem co chyba nóżkę malutką którą zabiera zaraz ale cudowne to Cytat:
ja w sumie na porodówce byłam 6 godzin to też nie dużo ale bóle miałam w sumie razem ok 27 godzin tylko takie do wytrzymania żeby nie było ![]() a parte bóle i samo parcie trwało ok 2-3 godziny Cytat:
na drugi dzień mąż dowiezie mi na bieżąco. nie chcę torby zapełniać chusteczki mam dady i nivea - nivea to dlatego że pudełko chciałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() i chyba przeoczyłam ciążę twoją z poprzedniego roku albo nie pisałaś o tym Cytat:
następna no współczuję humorku
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Fashion ja oglądać mogę ale na forum nie dam rady przeczytać wstawionych opisów przez dziewczyny, normalnie słabo mi się robi
![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Eirene tez masz takie uczucie? Bo ja mam wrażenie ze jestem jedyną osobą na świecie tzw słabej dupy, że wszystkie dają radę tylko nie ja
|
#489 | |
|
Buc
|
Cytat:
![]() mam schizę dziś - wczoraj jak myłam psa dotknęłam czegoś na jego futrze, nie wiem błoto czy jakaś kupa, palcem na którym miałam skaleczenie (już nie krwawiące) i teraz mega stresuje się toxo.
Edytowane przez suszarka Czas edycji: 2014-11-06 o 12:03 |
|
|
|
|
#490 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny tak piszecie o wkładkach J&J a dla mnie one są beznadziejne... dostałam próbkę i nie pasuje mi ani ich grubość (jak w starych podpaskach sprzed 15 lat) i wykończenie - takie nieprzyjemne dla skóry
|
|
#491 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#492 | |||
|
Zakorzenienie
|
co do liczenia ruchów ja jakbym liczyła to 15 minut po wstaniu już max bym naliczyła 10. więc nie liczę.
Cytat:
ale wiesz lepiej za duży niż za mały ![]() Cytat:
końcówka - sam koniec porodu to akurat najprzyjemniejsze dla mnie już było bo nie bolało tylko uczucie jakbyś kupę chciała zrobić i byś cisnęła mnie to nie bolało nic już.Cytat:
może łatwiej by mi było gdybym leżała całymi dniami a ja jak to powiedziała moja mama wczoraj: nie pieszczę się ze sobą ![]() i przez to własnie jestem zmęczona bo nie lubię pomocy jakiejkolwiek
|
|
#493 |
|
Zadomowienie
|
suszarka na pewno nic się nie stało i niczym się nie zaraziłaś!
Eirene no pewnie, że lepszy większy, dłużej wystarczy, ale wyobraziłam sobie takie maleństwo w takim zapiętym pod szyję kombinezonie aż mi go żal ![]() ja nienawidzę zimy, bo nie lubię swetrów, które mnie drapią, kurtek, butów...apropo: muszę kupić jakieś wygodne buty, bo obecnie mam...sznurowane
|
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene ty masz już dziecko i obowiązki bo ja w sumie nie musze nic robić a i tak jestem zmęczona (chyba oddychaniem
Bajlaga tez lubie oglądać
|
#495 |
|
Rozeznanie
|
Eirene ja jak sie dobrze czuje, nic nie strzyka to zapominam sie i dzialam aktywnie i smieszy mnie jak wszyscy za plecami tylko do siebie gadaja wez to zrob za nia niech odpoczywa, wez niech polezy haha jak z jakims jajkiem sie obchodza
ale bez przesady wg mnie jak sie dobrze czuje nie mam przeciwskazan to staram sie jakos normalnie funkcjonowac, oczywiscnie bez przeciazania organizmu, bo mysle ze dzieki temu jakos latwiej mi potem bedzie bajlaga ostatnio w sklepie widzialam takie malenstwo w jakims duzym kombinezonie- smiesznie to wygladalo, ale nie wiem czy to dzieciatko bylo az takie malutkie czy ten kombinezon taki wielki, ale slodziutki malec- rozplywam sie nad takimi widokami |
|
|
|
#496 |
|
Zadomowienie
|
fashion ja nie oglądam porodów, bo nie mam polsat cafe i jakoś nigdy nie trafiłam na taki program. Może to i lepiej, ale opisy czytam i mnie to nie rusza, wręcz się doczekać nie mogę
Wczoraj byłam u koleżanki, która urodziła miesiąc temu i mi opowiadała i też mnie to nie wzruszyło. Może jestem jakaś dziwna, albo dopiero zacznę panikować pod koniec. Jak już mam się czegoś bać odnośnie porodu to nie bólu, tylko jakichś komplikacji Co to wycieków z piersi, to mi się do tej pory nie zdażyło. lilova ja mam termin wg OM na 25 grudnia, a wg usg na 6 stycznia i wmawiam sobie, że urodzę w nowym roku Czekam na poduszkę rogala, podobno wysłana została we wtorek, więc mam nadzieję, że za chwile się kurier odezwie
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj pierwszy dzień siedzę na dupie, nie muszę nic zrobić i co....
Wczoraj mąż wrócił dużo wcześniej z nocki, bo o 22 (okazało się, że nagle ma wolne). I jak się położył, tak jeszcze nie wstał.... Śpi już 14 godzin. A mieliśmy iść na zakupy, jak mała jest w przedszkolu.Już wczoraj się poprztykaliśmy (bo nie była to kłótnia). Jak zwykle miał ochotę na coś, a ja nie daję rady i nie przetłumaczysz takiemu. Do tego jeszcze ta sprawa z ZUS-em. Gdybym wiedziała, że tak to będzie to nie poszłabym na to L4 Ponadto nad ranem wzięły mnie 2 skurcze w obu łydkach na raz
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
mi już dziś lepiej. mały daje o sobie znać. trzymaj się
Cytat:
lubie to ogladać i też płacze za kazdym razem
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
eirene moja córa też miała kombinezon 0-3m i topiła się w nim, dlatego teraz zależało mi na mniejszym.......
siedzę, piję colę i jem chipsy ![]() PANI DUSIOLKA WZYWANA DO TABLICY !!!!!!!!!!!!
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Lilijka obudź go przypadkowo upadają dwoma garnka mi
|
#501 |
|
Rozeznanie
|
hejka, ile mam do nadrabiania was przez ten tydzien. my dzis wyszlismy ze szpitala, dostalismy serie zastrzykow i powinno byc oki. z ostatniego usg termin przesunal mi sie o tydzien na 17.01 zobaczymy co wyjdzie w praniu ;p
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
witam się po wizycie... ogólnie wszystko ok, mała jest nadal główką w dół i juz nie powinna się obrócić, szyjka długa, zamknięta, ale jak powiedziałam gin, że boli mnie w kroku, jakby się kości rozchodziły, to stwierdziła, że nic się nie rozchodzi, tylko mała jest niziutko i napiera na szyjkę. Gin powiedziała, że jak nie chcę szybciej urodzić, to mam leżeć, bo jak za dużo pochodzę, to mała się jakby obsuwa w dół... gin nie mogła się przestać śmiać na usg, bo przed wizytą zjadłam prince polo i mała ciąglę buzią memlała :P zamykała i otwierała i chyba popijała te wody, no we dwie się z ginekolog śmiałyśmy ja jestem +9kg w 33tc następną wizytę mam 27.11 i wtedy robimy gbs, a potem 8.12 idę Was ponadrabiać, a potem może skoczę do jakiegoś ccc. bo wiecie co ? kupiłam sobie we wrzesniu buty w ecco bo jakaś promocje dorwałam, w rozmiarze, który zawsze nosze i tak mi puchną nogi, że czasem nie moge ich wlozyc, albo jak je zaloze, to mi stopy dretwieja aaa no i termin z usg wychodzi mi na 15.12 a z om na 30.12 przeciez ![]() fotki małej: Edytowane przez ewka555 Czas edycji: 2014-11-06 o 12:37 |
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
bajlaga aaa dzięki
![]() Ja po domu też chodze bez stanika, zwłąszcza teraz jak jeszcze mi uczulenie nie zeszło. JAk tylko zakładam stanik, to zaraz mnie swędzi. Ale jak już zakładam taki miękki i prześwitujący to na sutki nakładam sobie waciki kosmetyczne ![]() Montanka przez chwile pomyślałam, że faktycznie dzieci lubia takie odgłosy, ![]() ja nie dam rady sama ściąć, bo jedną str głowy mam wygoloną, a drugą za ucho i choćbym nie wiem jak sie starała, to nie dam rady sama ewentualnie tył mi czasem tato podgala maszynka ![]() all a my mozemy jeść teraz camemberta? jak robisz ![]() kinqaa ja jak się pomaluje, to mi wszyscy mówią, ze tak łądnie w ciązy wyglądam ![]() ellyunia ![]() ostatnio znajoma dostała 300zł chorobowego i jej mąż zadzwonił do ZUSu zapytać dlaczego, to powiedzieli, ze zus ma problemy i jest niewypłacalny ![]() fashion dlatego ja nie oglądam
|
#504 |
|
Zadomowienie
|
pepa_ ja też jak widzę małe dziecko to się wpatruję jak wariatka
choć przyznaję, że dalej obcych dzieci jakoś 'nie lubię' mmgi ja oglądam na Ipli, bo też nie mam polsat cafe [chyba] i zazwyczaj płaczę na końculilijka ![]() a chipsy i cola, om om, zazdroszczę ![]() dobry pomysł simonee, ja bym przypadkowo go obudziła taka tam niezdara ze mnie ![]() Ewka z tymi terminami to już poruszałyśmy temat - mogą się przesuwać w obie strony, bo teraz to się liczą wymiary dzidzi i fajnie, że już w domu ewka555 super, że wszystko ok co do butów: też się w mój rozmiar nie mieszczę, przymierzałam ostatnio w CCC różne buty i jakoś nie umiałam dopasować ŻADNYCH! 37 były niewygodne, ciasne, a 38 za wielkie. Zazwyczaj noszę 36, niektóre 37![]() ma.ko też muszę zaczać coś nakładać, bo tylko pranie sobie dokładam, a ledwo co z szafy bluzkę wyjęłam teraz staniki to coś tak niewygodnego dla mnie... za ciasne się robią, choć mam 2 większe kupione i mnie zaczynają plecy boleć w miejscu, gdzie gumka ze stanika jest ![]() a Młody ma czkawkę ale z niego będzie mały czkarz
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
bajlaga, simonee kochane to taki egzemplarz, że jak zaśnie to ma wszystko w
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
lilova ja mam termin na 2 stycznia, wiec bardzo prawdopodobne ze moge urodzic w grudniu. WOlałabym w styczniu, ale ja sobie moge. Synek wyjdzie kiedy bedzie chciał hehe. Na początku bardzo nie chciałam w grudniu urodzic, a teraz wszystko mi jedno, najważniejsze, żeby był zdrowy
![]() simone moge zadać osobiste pytanie? Kiedy miałaś ostatnią @? mnie męczy nawet oddychanie. Jak kłade się wieczorem spać i ukłądam się wygodnie, to małż krzyczy z drugiego pokoju "co tak sapiesz" ![]() eirene łądnie pospałaś ![]() widze, ze wszystkie bierzemy nivee dla pudełka mmgi długo wytrzymałaś bez poduchy, czy takie dla dzidzi zamóiłaś do karmienia? Jesli chodzi o kojec, to dobrze mi się na nim leży, ale średnio śpi. A ja czekam na getry, wysłane wczoraj ![]() szczeperka a gdzie można dostać próbki? lilijka a co z ZUSem?ewka za wizyte. odpoczywaj kochana dużo, żeby małą sie nie pospieszyłą ![]() Ciekawe kiedy ja bede miała kolejne usg :nonioewiem: ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- bajlaga ja do zwykłych kupiłam sobie takie przedłużki, ale i tak ich nie nosze, bo mam brzuch wysoko i mnie strasznie gniową (nawet gumja w jeansach z hm mnie ugniata w brzuch na górze, wiec przerzuciłam sie całkowicie na getry z panelem bez gumki). A tak to kupiłam sobie 2 sportowe, a 2 miałam, wiec daje rade.
|
#507 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisija już lepiej, chyba ta jesień działa na mnie dodatkowo pesymistycznie![]() Cytat:
![]() tak u mamalula, dokupiłam jeszcze jedną gwiazdkę (za 12 zł) kolory: szaro-błekitne, 2 literki szare 2 niebieskie, (w kropki, paski i czyste) zobaczymy jaki efekt będzie ![]() Cytat:
przykro mi, ehh Ci faceci![]() kciuki za szwagierkę ![]() Cytat:
za wizytę, super, że wszystko ok![]() \ ale mnie dzis zaszczyt kopnął....jestem od m-ca i kilku dni na L4, a dziś zawitały do mnie 2 Panie z ZUS na kontrolę....masakra, pospieszyły się, ale stwierdziły, "dobrze, że jestem w domu, poproszą tylko o podpis i uciekają" Z tego wszystkiego zapomniałam zapytac co gdyby mnie nie było, w końcu mogę chyba gdziekolwiek wyjść?? nie jestem obłożnie chora, tylko w ciąży... |
||||
|
|
|
#508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na getry też czekam, zresztą na te z Twojego polecenia ![]() Też na początku ciąży chciałam bardzo, żeby się mała urodziła w styczniu, a teraz mi to obojętne, żeby tylko wszystko było ok. Co do staników to ja chodzę tylko w sportowych. ewka555 super, że wszystko ok mnie też spojenie boli bardzo. Ja mam wizytę równo za tydzień i nie mogę się doczekać. Bardzo bym chciała, żeby zrobił mi usg, bo jestem ciekawa co u małej i ile już waży Idę do mamy, może zjem jakiś obiad, bo mąż dziś w pracy od 8 do 20, więc nic nie gotuję, a już jestem głodna ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Pokazałam mężowi te świecące kule i tak mu się spodobały, że kupimy je na pewno
|
|
|
|
|
#509 |
|
Rozeznanie
|
ja jak kupowalam buty ciaza- jesien/zima to zaopatrzylam sie wczesniej w takie grubsze wkladki do butow-dopiero w nich mierzylam i cienkich skarpetkach- teraz jak mam "normalne" stopy to chodze z wkladkami a jak nogi puchna to je wyjmuje i jest ok.
a staniki to juz jakis czas temu zaczely mnie denerwowac- kupilam sobie takie sportowe grubsze/lekko usztywnione z wkladka i jestem zadowolona, normalne staniki zakladam tylko na jakies wyjscia co by sie nie meczyc ewka super ze wszystko ok, mi gin powiedzial ze ten bol spojenia to normalka i dobrze ze czuje juz, bo to oznacza sie sie cialo szykuje do porodu Edytowane przez pepa_ Czas edycji: 2014-11-06 o 12:57 |
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Asia
a kontaktowałaś się z nią przez all, czy fb? bo napisałam do niej rano maila, ale nie odpisuje
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

coraz wieksze leki mnie dopadaja jesli chodzi o porod- a mysle ze jak pojde zwiedzac szpital to juz wogole bedzie ciekawie, ale czasami nachodzi mnie jakies dziwne cos i chcialabym juz rodzic i sie ciesze na ta myls
dziwne.
ale od wczoraj normalnie każda kostkę czuje. Już bym chciała by był przełom grudnia i stycznia. Ogólnie mam uczucie zmęczonego ciała
nic mi się nie układa, wszystko się wali... 

muszę dokupić czapeczkę jeszcze jedną, zimową, najlepiej wiązaną
Śpi już 14 godzin. A mieliśmy iść na zakupy, jak mała jest w przedszkolu.
21. 04.2014
a my mozemy jeść teraz camemberta? jak robisz