![]() |
#211 | |
Wredny kotecek
|
Dot.: Ciąża
Cytat:
![]() Nie przeszkadza mi zdjęcie pociechy od czasu do czasu, ale nie kilka dziennie (a mam takie znajome) co wrzucają chyba wszystkie zdjęcia z telefonu jakie mają ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A najgorsze jak takie zdjecia np dziecka w kapieli nie sa widoczne tylko dla znajomych, i kazdy moze je ogladac, nigdy nie wiadomo kto moze je ogladac.. Ja najczesciej wrzucam zdjecia mnie z corka albo np zdj corki przebranej na Haloween czy jak lowimy ryby itp ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#215 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takie fotki to tylko do albumu rodzinnego jak juz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Autorko, czemu olałaś mojego posta?
![]()
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
Mój był zaskoczony, bo ciąża nie była planowana, ale nie było płaczu - ucieszył się, trochę przestraszył, takie same miałam reakcje. Jak czytam, że niektóre z Was wiedzą, że miałby usuwać... Masakra. Kiedyś też byłam taka pro choice - do momentu jak urodziłam.
A co do fotek na FB... Kto nie ma dzieci ten nie zrozumie;P Golizny nie wrzucam, bo od razu o pedofilach myślę, ale jakieś foty z porem, w koralach, z głupim uśmiechem, z papryką wiszącą z dzioba - ktoś by to uznał za głupie, a dla mnie to po prostu urocze. Na fejsie jest opcja by nie widzieć czyichś postów, więc niech mnie ktoś odznaczy sobie jak nie pasi.
![]() |
#218 |
Wredny kotecek
|
Włączcie teraz rozmowy w toku o ciązy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#220 |
Wredny kotecek
|
Mój mąż ciągle myśli, że ja nie mówię na poważnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
BAN stały
|
Cytat:
2. No właśnie, niestety. Rodzicom (tylko) się wydają urocze... Przyjaciele bezdzietni, nie chcąc urazić rodziców - chwalą z zaciśniętymi zębami. Mam znajomą, która ile razy do niej przyjdę tak samo chce mnie bombardować zdjęciami swojej wnusi. Tyle, że ja po dwóch wymiękam, zaczynam rozmowę o czym innym i odchodzę od monitora. Urocze, doprawdy. pierdyliardowe zdjęcie tego samego zwykłego niemowlaka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#222 |
Naczelna Nastolatka
|
a ja nigdy nie urodzę
![]()
![]() |
#223 |
Wtajemniczenie
|
Ciąża
Ja z tz na poczatku zwizku rozmawialam na ten temat, bo bylismy swiadomi, ze wpadka moze sie zdazyc. No i zdazyla sie
![]() Jezeli teraz bym zaszla w ciaze, tez raczej bym urodzila, bo majac juz jedno dziecko nie wyobrazam sobie usunac drugie, zreszta i tak planujemy za jakis czas drugie dziecko, wiec po prostu byloby troche wczesniej ![]() Za to reakcja lekarzy byla gorsza, bo kazdy myslal, ze usune, dziwili sie, ze 21 lat i chce zostawic ciaze.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() Edytowane przez spaghettii Czas edycji: 2014-11-06 o 18:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
BAN stały
|
Gratuluję faceta. Zachował się bardzo z klasą.
My z moim też sprawę mamy omówioną od dawna. Na szczęście dla mnie i dla niego nie musieliśmy tego przerabiać w praktyce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Wtajemniczenie
|
Mogłabyś, proszę, pokazać jakiego posta?
Nie olałam, po prostu nie zauważyłam,że napisałaś cokolwiek do mnie ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
Lekarze się dziwili ,że chcesz urodzić, bo masz 21 lat ?? No nie mogę w to uwierzyć....Dziwni Ci lekarze czasem są... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Wizażowy Kot Igor
|
Ja też nie. Nie ma szans. Z zasady nie lubię unieszczęsliwiać ludzi więc tym bardziej dziecku tego bym nie zrobiła. Niech się inni rozmnażają. Ja sobie po prostu nie wyobrażam siebie w charakterze inkubatora, mleczarni (nie, nie obrażam Was, dziewczyny-matki. Po prostu mówię o swoich odczuciach w temacie ciąży, bo tak bym się czuła). A wrzeszczące niemowlę i pieluchy i uwiązanie/ograniczenia to nie dla mnie.
Kilka kocich miotów wychowałam pipetką i mieszankami mlecznymi. Choć w przypadku kociaków to mi się podobało i robiłam to chętnie. Wiem, jak to brzmi. Ale ufam, że nie zostanę tu za te slowa potępiona. Lubię kocie niemowlęta. Ludzkie to nie bardzo. Krzywdy nie zrobię, ale nie chcę.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2014-11-08 o 07:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#228 |
Wtajemniczenie
|
Barbarella, wybacz szczerosc ale jestes jedna z tych kobiet, ktore szukaja guza na wlasne zyczenie. Facet ci mowi prosto z mostu: nie ufam ci, jak zajdziesz w ciaze to ide robic test czy to moje czy sie 'puscilas' na boku.
A ty co? 'Misiaczek mnie nie zostawi, ale jakby to powtorzyl przy realnej ciazy to go zostawie' Wez ty otrzezwiej, bo az mnie boli twoja naiwnosc. Zeby nie powiedziec glupota Przecież napisałam później, że po głębszym zastanowieniu jestem pewna ,że by przy mnie był- dlaczego ? Bo znam go już na tyle ,że po prostu wiem. Po za tym, ledwie wczoraj wyszedł między nami temat ciąż- a raczej niemożności zajścia w ciążę - i mój Tż powiedział tak :" Jak nie będziemy mogli mieć takiego małego Matiego z Twoimi oczami, to zaadoptujemy. I będziemy je kochać jak swoje " Na moje pytanie: " A jakbym zaszła w ciążę, nadal upierałbyś się przy tym abym zrobiła test na ojcostwo" On odpowiedział :"Nie, ufam Ci". Z póżniejszej rozmowy wyszło ,że nie wie czemu tak powiedział, że pewnie nie było to miło usłyszeć , przeprosił mnie i zaznaczył,że o teście na ojcostwo nie było by mowy - "bo Ci ufam jak nikomu innemu". NIe wiem , czy to coś zmienia- przedstawiam tylko sytuację z wczoraj i jakby jego zmieniony stosunek w całej sprawie. Nawet stwierdził, że bardzo chętnie chciałby mieć syna - bo jak sam mówi córka by miała przechlapane a jej ewentualny chłopak tym bardziej....- ale dopiero za jakiś dłuższy czas , bo w tym momencie dziecko nam do niczego potrzebne, a mielibyśmy problem w zapewnieniu mu wszystkiego z przyczyn finansowych. Gadaliśmy o ślubie, weselu...fajna rozmowa wczoraj była, bardzo otwarta na takim hmmm jakby to powiedzieć, intymnym poziomie. I to nie on się krępował odpowiadać na zadane pytania , tylko ja - co mnie samą zaskoczyło. Wracając do tematu- test na ojcostwo nieaktylany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Wtajemniczenie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;48850779]Nie czytałam całego wątku, więc może wyskoczę jak Filip z konopi
![]() Nie, Kochana, powiedział tak bo to ja miałabym trudności w zajściu w ciążę.Tak stwierdził mój ginekolog przedwczoraj , mam skierowania na badania z kontrastem , nie pamiętam jak to się nazywa dokładnie ale stwierdził albo podejrzewwa u mnie podobno niedrożność jajowodów (jeśi dobrze pamiętam to co powiedział). .Nie mam pojęcia co to jest, narazie nie chcę nawet się dowiadywac bo wychodzi na to chyba,że to coś poważnego, a ja się boje... Zawsze miałam problemy w tych sprawach, w sumie moja matka biol.(bo jestem adopt. ) też miała z tym problemy - ale co konkretnie niestety nie wiem, wiem tylko,że usuneli jej całą macicę i jajniki. Dowiedziałam się zupełnie przypadkiem od brata że była w szpitalu. Od samej matki wiem ,że takie problemy są tak jakby dziedziczne w naszej rodzinie- większość kobiet chorowała na drogi rodne albo miała nowotwór. Także TŻ powiedział to ze względu na mnie a nie na siebie. No niestety mam o tyle trudną sytację,że sama kiedyś miałam naczyniaka jamistego - to też jakies niegrożne zmiany nowotworowe miałam, ale byłam wtedy mała - miałam może z 3 latka i mi to wycieli , po czym mam ogromną i brzydką bliznę.... Nie wiedziałam o tym, bo moja matka adopcyjna myślała ,że to jakiś ropniak był, ale wygrzebała moją kartę choroby z czasów gdy jeszcze nie byłam w rodzinie adopcyjnej i tam było napisane "naczyniak jamisty". Nie jestem lekarzem, także sie nawet w tym nie orientuje za bardzo - a moja matka biol. za dużo mi pomóc nie może- w sume to nawet nie chce chyba. Edytowane przez Barbarella05 Czas edycji: 2014-11-08 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dramat.
![]() |
![]() |
#233 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy taka odpowiedź Cię ustatysfakcjonuje ? Bo nie rozumiem Twojego czepiania się. Czy nigdy nie powiedziałaś czegoś co mogło zaboleć Twojego partnera a póżniej tego żałować i przeprosić ? Wiesz, ja jestem osobą bardzo wyrozumiałą, i wybaczam (ale nie zapominam, niestety ) wiele rzeczy, a tym bardziej takie które ktoś może chlapnąć z jakiegoś głupiego,niezrozumiałego powodu. Jestem bardzo empatyczna, każde słowo analizuje pod wieloma kontami i jak ktos coś do mnie mówi to zawsze staram się w jakiś sposób zrozumieć dlaczego dana osoba powiedziała tak a nie inaczej w tym momencie. I to nie jest tłumaczeniem "misiaczka" ( na samo to zdrobnienie rzygać mi się chce ) tylko czysta analiza i próba zrozumienia drugiego człowieka. Już tym bardziej,że odwołał swoje jak sam nazwał "głupie słowa" i przeprosił mnie za to . No i co, mam go nie wiem w twarz uderzyć, bo powiedział to co powiedział a później przyznał,że ŹLE POWIEDZIAŁ I JEST MU GŁUPIO? no kurde, Dziewczyno! Nie patrz wprost, rozejrzyj się trochę na boki, do cholery. Myślisz ,ze ja mu nigdy nie powiedziałam niczego za co Wy byście jemu powiedziałby , DRAMAT, MASAKRA, ZERWIJ Z NIĄ? oczywiście ,że powedziałam wiele przykrych rzeczy, za co dzisiaj bardzo mi jest głupio i wstyd . No ale czy to jest powód,żebyś nieznając mnie i mojego partnera oceniała mnie i moje podejście jako "dramat" ? To chyba dobrze,że mam partnera który potrafi przyznać sie do błędu i mnie przeprosić ? Przyznam Ci,że mnie zdenerwowałaś, bo odczuwam Twój post jako czepianie się i szukanie dziury tam gdzie jej nie ma. Tym bardziej Paulina ,że znasz moje podejście i jego w tej sprawie, całe okoliczności itd. ale nie, Ty nadal to samo. Nie wiem, czego Ty nie rozumiesz tak dokładnie w tym co napisałam? Nie wiem, w sumie o co Ci tak dokładnie chodzi- o to,że test na ojcostwo? Już o tym pisałam w poprzedniej odpowiedzi do Ciebie, więc w czym tkwi problem, według Ciebie, będziesz tak miła i mi pokażesz , bo może ja faktycznie coś przeoczyłam ? Przepraszam Cię za ostre słowa, trochę mi teraz głupio, serio mówie. widzisz, żle napisałam i przeprosiłam, czy będziesz mi teraz mieć to za złe, czy powiesz ; okej, nie ma problemu, przujmuje przeprosiny ? ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- [1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;48850517]W Polsce tak się lekarze dziwili?[/QUOTE] No mnie też to zdziwiło,że ich to zdziwiło. ... Masło maślane wyszło, ale chyba wiadomo o co chodzi ![]() Edytowane przez Barbarella05 Czas edycji: 2014-11-08 o 12:15 Powód: za dużo emocji..:) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wg ciebie tekst o tescie na ojcostwo to chlapniecie. Dla mnie to brak szacunku wobec partnerki. I gdybym uslyszala cos takiego to facet by zbieral rzeczy spod balkonu.
![]() |
![]() |
#235 |
Wtajemniczenie
|
No to nie zgadzamy sie w tej kwestii , trudno .
Tyle w temacie , dziekuje . ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;48850517]W Polsce tak się lekarze dziwili?[/QUOTE]
Ja tam moge zrozumiec ze tak powiedzieli. Jak ja bylam na pierwszej wizycie to mloda ginekolozka rzucila ¨O chcialo sie ru*chac na dyskotece i zaszlas co? To co aborcja¨? Fakt mialam 17 lat ale niektorzy to w ogole wychowania nie maja. Oczywiscie moje dziecko to byla wpadka.
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-o to ta z wizazu? Paulinika? -No tak - Oj źle ze mną.. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Wtajemniczenie
|
To jest przerażające , to co opowiadacie . Jak lekarz moze cos takiego powiedziec ?!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Nie wiem. Brak wychowania.Ostatnio bylam u lekarza bo chce zrobic badania plodnosci to mi powiedziala ze po kiego potrzebuje kolejnego bachora jak juz jednego mam. Niestety tacy sa ludzie. Najpierw mowia a potem mysla.
![]() |
![]() |
#240 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oooo to ja bym takiej nie popuściła...Jazdę bym jej zrobiła wstyd chyba na całe miasto.No co za baba!! I ONA SIĘ ZWIE LEKARZEM?! Ona wogóle wie z czym wiąże się zawód lekarza ?! Jak Ty zareagowałaś na takie słowa? Ja bym ją chyba udusiła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.