Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-11-06, 12:32   #901
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny nie mogê patrzeæ na Wasze d³ugie w³osy,mia³am ju¿ takie d³ugie.Min±³ tydzieñ odk±d by³am u fryzjera...i ju¿ siê trochê oswoi³am.Mo¿e wrzucê jakie¶ zdjêcie.Zauwa¿y³am,¿e mam grubszy skrêt.Ogólnie nie mam do nich zastrze¿eñ tylko brakuje mi tej d³ugo¶ci co by³a.
Nie narzekaj slicne sa.
Piekno lokow nie zalezy od dlugosci. Ja juz dawno sie pogodzilam z faktem ze mi jest niedobrze w dlugich wlosach I zostaje przy dlugosci maksymalnie do obojczykow.
Zebysmy tak wszystkie mialy dlugie wlosy to by bardzo nudno bylo.

Cytat:
Napisane przez Ewelajna140 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny porad¼cie co¶ bo ju¿ nie mam si³y do moich falowanych w³osów

Od jakiego¶ czasu staram siê wydobywaæ ich skrêt i ³adnie u³o¿yæ, ale efektów brak... Obojêtnie czy stosujê ¿el/piankê/balsam i czy suszê dyfuzorem czy bez efekt jest ten sam - spuszone siano. Po suszeniu dyzuzorem w³osy zasychaj± w str±ki i zawsze, po prostu zawsze kiedy je odgniatam koñczy siê to po³amanymi, rozprostowanymi, spuszonymi falami W skrócie: myjê OMO, nak³adam balsam i ugniatam, nak³adam piankê, suszê, odgniatam i.. mam siano. Efekt jest taki, ¿e chodzê non-stop w zwi±zanych w³osach Nie wiem co z nimi zrobiæ Zale¿y mi na ³adnych falowañcach, bo takie w³osy najbardziej lubiê Czy to, ¿e s± krótkie (wyprostowane do ramion ledwo) ma znaczenie?

Za³±czam zdjêcia z takich falowanych dni i dla porównania zdjêcia w³osów wysuszonych na szczotce.
Moze twoje fale nie lubia sie ze stylizatorami. Mam inna sugestie. Naloz po myciu tylko odzywke bez splukiwania, rozczesz grzebieniem z szeroko rozstawionymi zebami I daj im schnac. Daruj sobie ugniatanie.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-06, 16:25   #902
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 099

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Chwale sie fotaszkami. Ciete poczatkiem pazdziernika, pozbylam sie cieniowania i wyrownalam.
Wiem, ze moge sie schowac przy joanku, ale sie ciesze i tak bo tyl tak ladnie odrasta!
Curly: ja polecam picie pokrzwywy, ilekroc wracam do tej kuracji, widze, ze przyspieszaja
Bardzo ³adnie, nie mogê siê doczekaæ, jak bêd± ju¿ d³u¿sze
Uwielbiam pokrzywê, idê piæ

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
Wrzucam zdjêcie z dzi¶. Posz³am spaæ w mokrych i nie nastawi³am siê rano na nic, my¶la³am, ¿e zwi±¿ê i to tyle. A tu ca³kiem mi³e zaskoczenie, da³y siê reanimowaæ i do tego s± miêkkie jak marzenie po masce od Vidii. Trochê nie³ad ale co tam.
Piêknie po noc, noc przy mojej d³ugo¶ci to dla mnie znowu bol±czk±, muszê znowu spaæ na s³oneczko, tylko co zrobiæ, jak rano przychodzi moje ma³e s³oñce siê tuliæ. Przynajmniej mam ³adne w³osy do 5 rano

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Poka¿ wiadomo¶æ

Wrzucam swoje, trochê zmêczone deszczem i wiatrem dzisiaj wiêc i puchu trochê siê pojawi³o
Ach, te cudowne, p³omienne w³osiêta

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Poka¿ wiadomo¶æ
Oj takie s³owa miód na me uszy, jak me widzia³a¶ to wtedy dochodzi³y do siebie po prostowaniu

Oto moje dzi¶ ¿el hegron w spreju siê sprawuje, fajnie mimo nadchodz±cej zimy siê trzymaj±
Widzia³am tego spreja z hegrona, fajny mówisz?
Piêkne, wiesz, jak je lubiê

Cytat:
Ogólnie jest lepiej bo te krótkie pasma zaczê³y ,,³apaæ''d³u¿szei nie lataj± mi juz tak przy twarzy...zamaza³am bo mina by³a niewyj¶ciowa.
Piêkne s±, a ¿e krótsze - odrosn±
Przy Twoim cudownym skrêcie d³ugo¶æ naprawdê nie ma znaczenia

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ
Wika:
¯el naprawdê fajnie utrwala i my¶la³am ¿e siê coraz lepiej kumplujemy. Natomiast dnia drugiego jest tak bardzo sucho ze jaka¶ dziewucha na imprezie (dodam ¿e wlosowy laik) powiedzia³a niechc±cy dotkn±wszy moich w³osów ¿e powinnam siê wzi±æ za dbanie o nie i ona mi poleca taka od¿ywkê z 'tlenem' bo sa strasznie szorstkie.

Z tlenem........

Choæ po mysi by³y super miêkkie 6 dni a niby robiê tak samo. .. hmm

Dzi¶ kolejny eksperyment.
Umylam w³osie na noc i podsuszy³am skalp i wlosy na 30%.
Pójdê dzi¶ spaæ na s³oneczko.
Zobaczymy. Satynowa po¶ciel jest, i przetrenowany w zakresie wlosowego BHP T¿ tez. jak to da fajny efekt to bylby cuukier.
Zaoszczêdziæ tyle czasu na stylizacje smacznie sobie ¶pi±c? O taaaak.
(Tylko martwi mnie, ¿e jednak nie powinno siê spaæ z mokrymi w³osami... )
Bo po ¿elu tak lubi byæ suchawo na drugi dzieñ, a jakiego teraz u¿ywasz? Mo¿e co¶ z mniejsz± ilo¶ci± polimerów? U mnie teraz mro¿±ca joanna i mêska isana (mam jeszcze te stare) nie przechodzi, toleruj± tylko mêski ¿el z lidla, fioletowy artiste i bielendowe te stare graffiti.

A spanie w wilgotnych - jak nie bêdziesz siê bardzo krêciæ to nie powinno siê nic dziaæ, sama muszê na s³oneczko znowu popróbowaæ

Cytat:
Napisane przez Cukiiereczek Poka¿ wiadomo¶æ
Kochane, któr± maskê kallosa najbardziej polecacie? Waham siê pomiêdzy color, a silk. Kusi mnie te¿ strasznie bananowa, ale ma oliwê z oliwek wysoko w sk³adzie, a s³ysza³am ¿e ta oliwa mo¿e mocno puszyæ wysokoporowate. Czekoladowa te¿ wydaje siê ciekawa, ale co do dzia³ania, zdania s± podzielone...

Baaaardzo proszê o porady jaka maska kallosa by siê sprawdzi³a przy w³osach:
-wysoko porowatych
-z natury nie s± strasznie suche
-nie zniszczone, chocia¿ farbowane
-podatnych na puszenie
-nienawidz±ce kreatyny
-przy humekantach pogoda musi byæ naprawdê dobra, bo szybko ³api± wilgoæ
-lubi± olej winogronowy i lniany (to mnie przekonuje do color)
- dobrze przy nich dzia³a³a maska z proteinami pszenicy
i nie wiem co jeszcze mogê napisaæ...

Bêdê bardzo wdzieczna za pomoc. Je¶li kto¶ jeszcze nie wie to informujê, ¿e teraz kallosy w hebe s± po ok 7.70 z³/litr .

Klaudenc- ja te¿ czêsto idê spaæ z mokrymi, czêsto lepiej siê rano prezentuj±, ni¿ po wyschniêciu i pój¶ciu spaæ.
Kallos color - ten pomarañczowy powinien byæ dla Ciebie najlepszy
Silk te¿ ma oliwê, któr± to mo¿na lubiæ albo i nie. Ja ostatnio tolerujê.
Ostatnio mia³am kilka kallosów, fajne s±, skrêt mam po nich ³adny.
Bananowego w³a¶nie testujê, rulony ze 2 czêsto po nim mam

Cytat:
Napisane przez Ewelajna140 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny porad¼cie co¶ bo ju¿ nie mam si³y do moich falowanych w³osów

Od jakiego¶ czasu staram siê wydobywaæ ich skrêt i ³adnie u³o¿yæ, ale efektów brak... Obojêtnie czy stosujê ¿el/piankê/balsam i czy suszê dyfuzorem czy bez efekt jest ten sam - spuszone siano. Po suszeniu dyzuzorem w³osy zasychaj± w str±ki i zawsze, po prostu zawsze kiedy je odgniatam koñczy siê to po³amanymi, rozprostowanymi, spuszonymi falami W skrócie: myjê OMO, nak³adam balsam i ugniatam, nak³adam piankê, suszê, odgniatam i.. mam siano. Efekt jest taki, ¿e chodzê non-stop w zwi±zanych w³osach Nie wiem co z nimi zrobiæ Zale¿y mi na ³adnych falowañcach, bo takie w³osy najbardziej lubiê Czy to, ¿e s± krótkie (wyprostowane do ramion ledwo) ma znaczenie?

Za³±czam zdjêcia z takich falowanych dni i dla porównania zdjêcia w³osów wysuszonych na szczotce.
Hmm, a kiedy k³adziesz stylizator i czy dajesz pod niego od¿ywkê b/s? Np. joanna lniana, farmona z ¿eñ szeniem/lnem?

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
W takim razie napisz, czego konkretnie u¿ywasz do stylizacji i w którym momencie k³adziesz stylizator. Mo¿e robisz to zbyt pó¼no - na zbyt suche w³osy?
Dok³adnie o tym samym pomy¶la³am

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
Dosta³am ³upie¿ suchy i nie mogê siê go pozbyæ. Szampon to tu nie podzia³a, nawil¿am g³owê i jest lepiej ale skalp boli : ( Macie jakie¶ sposoby na to?
Ja te¿ ostatnio to przechodzi³am. ALkohol we wcierce znowu mnie przesuszy³.
U mnie pomóg³ peeling skalpu, maseczka aleosowa naturvital i teraz przed myciem pryskam sobie hydrolatem lipowym z mazide³ - piêknie nawil¿a i momentalnie uspokaja. Mo¿na te¿ nacieraæ octem jab³kowym pó³ na pó³ z wod± - te¿ ³adnie uspokoi³o na samym pocz±tku, jak by³o najgorzej. Teraz ju¿ prawie nie swêdzi i przestaje siê z g³owy sypaæ

Dziewczyny, mam fale
Ostatnio za du¿o mia³am emolientów, a za ma³o nawil¿aczy i protein, dzi¶ siê porz±dnie nawil¿y³am (jako od¿ywka d/s od¿ywka planeta organica afryka z arganem + mleczko pszczele + aloes, jako b/s farmona z ¿eñ szeniem, do stylizacji ¿el mêski z lidla). I s± fale
Zdjêcia bez lampy, dlatego blask taki se
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 06.11.2014 po odci¶niêciu (1).jpg (84,4 KB, 34 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 06.11.2014 po odci¶niêciu (4).jpg (72,7 KB, 27 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 06.11.2014 po odci¶niêciu (3).jpg (53,9 KB, 23 za³adowañ)

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2014-11-06 o 16:28
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-06, 16:41   #903
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, mam fale
Ostatnio za du¿o mia³am emolientów, a za ma³o nawil¿aczy i protein, dzi¶ siê porz±dnie nawil¿y³am (jako od¿ywka d/s od¿ywka planeta organica afryka z arganem + mleczko pszczele + aloes, jako b/s farmona z ¿eñ szeniem, do stylizacji ¿el mêski z lidla). I s± fale
£aaaadnie! Ju¿ chyba dawno Ci siê tak nie pokrêci³y, prawda? Wysoko skrêt siê zaczyna.

Ja te¿ dzisiaj niby dyfuzorem suszy³am, ale ja to chyba ju¿ straci³am ca³kiem cierpliwo¶æ do stylizacji, bo macham tym dyfuzorem jak g³upia, nawiew najszybszy, bo nie chce mi siê czekaæ. No i efekt wiadomy - byle jakie falki, roztrzepane.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-06, 16:44   #904
Cukiiereczek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 401

Cytat:
Kallos color - ten pomarañczowy powinien byæ dla Ciebie najlepszy
Silk te¿ ma oliwê, któr± to mo¿na lubiæ albo i nie. Ja ostatnio tolerujê.
Ostatnio mia³am kilka kallosów, fajne s±, skrêt mam po nich ³adny.
Bananowego w³a¶nie testujê, rulony ze 2 czêsto po nim mam

Dziewczyny, mam fale
Jednak zdecydowa³am siê na czekoladkê, ale bardzo dziêkujê za pomoc A w³osy PIÊKNE! tak na nie patrzê i chyba mamy troszeczkê podobne te w³osy, chocia¿ nie jestem pewna

Cukiiereczek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-06, 17:29   #905
wicherek1989
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 177

Cytat:
Widzia³am tego spreja z hegrona, fajny mówisz?
Piêkne, wiesz, jak je lubiê
Dziêkujê
Noo nie wiem jak sk³ad, bo nie czytam testujê na sobie i ju¿. Jest bardzo fajny z kilku powodów: primo - genialna aplikacja psikasz i wiele wgniataæ nie trzeba, secundo ³adnie pachnie, drugie secundo - po wysuszeniu nic nie skleja mega sucharków nie ma co¶ tam poodgniatam i idê, a super podkre¶la skrêt i ujarzmia puch z wierzchu z którym walczy³am d³uuugooo.

A Twoje równie¿ piêkne jak zawsze
Stary 2014-11-06, 18:11   #906
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Dziêkujê dziewczyny za mi³e s³owa,ju¿ zapomnia³am o d³ugo¶ci... dziêki waszym komplementom.Musz ê powiedzieæ,¿e w³osy coraz lepiej siê krêc±,im wiecej czasu mija od tego felernego prostowania tym jest fajniej.Prostowaniu loków mówiê stanowcze nie.

Ewalajna,mo¿e spróbuj umyæ ,na³o¿yæ b/s na godzinê,rozczesaæ,na³o¿yæ b/s i nie dotykaæ a¿ wyschn± same.Na koniec wgnie¶æ we w³osy jaki¶ olejek biowaxu np. ten nowy z olejami./Musisz próbowaæ róznych kombinacji.chyba innej metody nie ma.Mo¿esz te¿ mieæ to o czym pisz± dziewczyny przeproteinowanie albo co¶ innego..Ja staram siê u¿ywaæ od¿ywek rotacyjnie czyli co ka¿de mycie co innego,¿eby mia³y dostêp do wszystkiego w takim samym stopniu i nie by³o czego¶ za du¿o.

Myszko,piêkne w³oski.

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-11-06 o 18:21
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-06, 18:42   #907
Ewelajna140
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 445

Dziêki za rady dziewczyny bêdê próbowaæ ró¿nych opcji i zobaczymy co z tego wyjdzie

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-11-06, 20:14   #908
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
£aaaadnie! Ju¿ chyba dawno Ci siê tak nie pokrêci³y, prawda? Wysoko skrêt siê zaczyna.

Ja te¿ dzisiaj niby dyfuzorem suszy³am, ale ja to chyba ju¿ straci³am ca³kiem cierpliwo¶æ do stylizacji, bo macham tym dyfuzorem jak g³upia, nawiew najszybszy, bo nie chce mi siê czekaæ. No i efekt wiadomy - byle jakie falki, roztrzepane.

Dawno siê tak nie pokrêci³y, obci±¿a³am je chyba za bardzo no i henna zrobi³a swoje, s± jakby ciê¿sze
U mnie po najszybszym nawiewie lubi byæ lew, oj nie
Ale na wolnym i ciep³ym suszenie zajmuje mi jakie¶ 10 minut, to nie tragedia. No ale krótkie mam jeszcze

Cytat:
Napisane przez Cukiiereczek Poka¿ wiadomo¶æ
Jednak zdecydowa³am siê na czekoladkê, ale bardzo dziêkujê za pomoc A w³osy PIÊKNE! tak na nie patrzê i chyba mamy troszeczkê podobne te w³osy, chocia¿ nie jestem pewna

Czekoladkowy pachnie fajnie wyrobem czekoladopodobnym
Skrêt te¿ mi fajnie podkre¶li³, raz u¿ywa³am czy 2, czeka teraz na swoj± kolej

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê
Noo nie wiem jak sk³ad, bo nie czytam testujê na sobie i ju¿. Jest bardzo fajny z kilku powodów: primo - genialna aplikacja psikasz i wiele wgniataæ nie trzeba, secundo ³adnie pachnie, drugie secundo - po wysuszeniu nic nie skleja mega sucharków nie ma co¶ tam poodgniatam i idê, a super podkre¶la skrêt i ujarzmia puch z wierzchu z którym walczy³am d³uuugooo.

A Twoje równie¿ piêkne jak zawsze

Widzia³am w³a¶nie tego hegrona w auchanie, fajnie tak w sprayu, szybciej no nie, nawet do reanimacji móg³by byæ fajny, biere, jak bêdê Nie przesusza siê ten denat u niego? Bo trochê siê bojê, ale w sumie raz za czas mo¿e nie zrobi mi nic

Cytat:
Myszko,piêkne w³oski.

Stary 2014-11-06, 20:28   #909
rastabeautygyal
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2
GG do rastabeautygyal
Jak naprawiæ doszczêtnie zniszczony skrêt? :<

Witam!
Jestem posiadaczk± w³osów krêconych, z czym przez wiêkszo¶æ ¿ycia trudno mi by³o siê pogodziæ. Dziêki Bogu przekona³am siê do nich i teraz nie zamieni³abym loczków na nic innego. Jednak mam pewien problem. Najbardziej krêc± siê w³osy pod spodem, te "z góry" przypominaj± bardziej fale, natomiast przy samej twarzy (najwiêkszy koszmar) mam dwa zupe³nie proste pasma. Zdajê sobie sprawê z tego, i¿ sama do tego doprowadzi³am, w tym miejscu w³osy zwykle lekko wywija³y siê, wiêc "pomaga³am im", katuj±c je prostownic±. Teraz ju¿ nie mam innego wyj¶cia ni¿ "dokrêcanie" tych partii, bo wygl±dam po prostu ¶miesznie. Czy jest jaki¶ sposób, by w³osy szybko odzyska³y skrêt?
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg WIN_20141106_212622.jpg (77,3 KB, 64 za³adowañ)
Stary 2014-11-06, 21:51   #910
Sandwichh
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 210

Jaki ³±godny szampon do w³osów ? Do tej pory u¿ywa³am Hippa, ale ju¿ nie ma... Bez sls i w ogóle.
Sandwichh jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-06, 22:24   #911
karolca
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 30 736

Cze¶æ

Z góry zaznaczam, ¿e nie bêdê pisa³a z Wami zbyt regularnie ze wzglêdu na mocno ograniczony czas. Jednak w grupie si³a, lubiê wymieniaæ siê do¶wiadczeniami i opiniami na temat w³osów, loków, kosmetyków. Wszystkie rady mile widziane.

Co¶ o mnie.
Jestem posiadaczk± krêconych w³osów. Dziwnych. Bo nie potrafiê przewidzieæ ich zachowania. Obecnie s± raczej krótkie, ¶ciê³am je gdy siêga³y ³opatek. Ale wymaga³y radykalnego ciêcia, chcia³am pozbyæ siê przerzedzonych koñcówek i tzw "piór". Zale¿a³o mi równie¿ na podkre¶leniu loków, dobrym wycieniowaniu z dlugo¶ci. Czy siê uda³o? Chyba tak.

Poza tym mia³am ogromny problem z w³osami od mniej wiêcej po³owy ci±¿y. W ci±¿y w³osy siê zagê¶ci³y przez co nie potrafi³am ich dobrze ¶ci±æ. Po porodzie zaczê³y siê sypaæ, wypadac, nie chcialy siê krêciæ, dosz³y problemy ze skora i nadwra¿liwo¶ci±, swêdzenie, ³upie¿... koszmar. P³akalam nad moimi utraconymi lokami. Niby nic, ale to, co mia³am na g³owie, to nie przypomina³o w³osów.

W koñcu trafi³am na szampon, który u³atwi³ mi zycie. Nastêpnie, dosta³am od¿wykê, która przywroci³a mi wiarê we w³osy i loki. Obecnie jestem zadowolona z tego, co mam, ludzie zachwycaj± sie loczkami Jest dobrze. Walka o ³adne w³osy trwa³a ponad 2 lata.
Czego obecnie u¿ywam?
Alterra na po³ysk w³osów, Garnier goodbye damage, L'Oreal Dual Stylers Bouncy&Tender. Od czasu do czasu olejek arganowy Evree

zdjêcia
1 - czerwiec 2014
2- lipiec 2014 po zmianie koloru (ale trzyma³ siê tydzien po czym zrobi³ siê rudy)
3 - pa¼dziernik 2014 - ciêcie, dekoloryzacja, farbowanie, rozja¶nianie, dwukrotne farbowanie (wszystko w czasie 2-3 tygodni).
4 - pa¼dziernik 2014 - po przyciemnieniu w³osów
5 - listopad 2014.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg czerwiec.jpg (68,4 KB, 45 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg lipiec.jpg (80,1 KB, 29 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg pazdziernik1.jpg (53,4 KB, 30 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg pazdziernik2.jpg (32,6 KB, 26 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg pazdziernik3.jpg (44,1 KB, 49 za³adowañ)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obra¿aj.
karolca jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-06, 23:32   #912
Ewelajna140
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 445

Cytat:
Ewalajna,mo¿e spróbuj umyæ ,na³o¿yæ b/s na godzinê,rozczesaæ,na³o¿yæ b/s i nie dotykaæ a¿ wyschn± same.Na koniec wgnie¶æ we w³osy jaki¶ olejek biowaxu np. ten nowy z olejami./Musisz próbowaæ róznych kombinacji.chyba innej metody nie ma.Mo¿esz te¿ mieæ to o czym pisz± dziewczyny przeproteinowanie albo co¶ innego..Ja staram siê u¿ywaæ od¿ywek rotacyjnie czyli co ka¿de mycie co innego,¿eby mia³y dostêp do wszystkiego w takim samym stopniu i nie by³o czego¶ za du¿o.
wydaje mi siê, ¿e w tym mo¿e tkwiæ problem... przeanalizowa³am sk³ady od¿ywek i masek, które stosujê i wszêdzie proteiny nawet w od¿ywkach, o których my¶la³am, ¿e s± typowo emolientowe jak Gliss Kur Oil Nutritive
Stary 2014-11-07, 06:50   #913
Imperfecta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 37 060

O cze¶æ karolca, chyba jeste¶my ju¿ wszystkie zakrêcone z ZNO
Imperfecta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-07, 09:22   #914
wampir
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 638

rasta mam przeczucie, ¿e jak zregenerujesz swoje w³osy, to bêdziesz mia³a tak piêkne loczki, ¿e mi szczêka opadnie
Poza zbadaniem sk³adu od¿ywek i szamponów, znajd¼ olej dla siebie - spróbuj z pestek winogron albo ry¿owy (ja tego u¿ywam i jestem niesamowicie zaskoczona jego dzia³aniem). I spróbuj na³o¿yæ go raz na suche, a raz na mokre, ¿eby siê rozeznaæ, który sposób Twoje w³osy bêd± bardziej lubiæ

-J.C

31
/365
wampir jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-07, 10:27   #915
wikaa24
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 645

Odros³y wczoraj kupi³am areszcie proteinowego biowaxa i gloss kur olejowy, bo w SP -30% na kosmetyki do w³osów, w weekend bêdzie mam nadziejê, teraz tyle silikonów, mo¿e wreszcie nie bêdzie puchu:p z tym ¿elem o którym pisalyscie wcze¶niej, tak± szorstko¶æ mam te¿ po lidlowym
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 1415355756393.jpg (72,5 KB, 36 za³adowañ)
wikaa24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-07, 11:04   #916
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

No ja te¿ kurcze z ka¿dym to samo. ;(
Ale nie wiem co robiê nie tak bo po Joannie profesjonalnej ¿ó³tej jak mi mysia robi³a to byly 6 dni miêciutkie. ;(
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-07, 12:52   #917
jakisnick
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 124

Myszko, nie zastanawia³a¶ siê nad fun clubem Twoich w³osów?
Je¶li chodzi o Hegrona w spreju - te¿ go ostatnio kupi³am, sk³ad przeczyta³am dopiero w domu i bym cyk cyk - alkohol dent. na pierwszym miejscu. Ale siê nie przejmujê, bêdê u¿ywaæ na zmianê z ¿elem i do przesuszu doj¶æ nie powinno. Myszko, je¶li "boisz siê" tego alkoholu, to mo¿esz kupiæ mniejsz± wersjê Ja kupi³am akurat tê wiêksz± - 300ml.

Karolca, bardzo ³adny skrêt

Rastabeutygyal, hm, rzeczywi¶cie proste :P U¿ywasz stylizatorów?

Wikaa, jakie d³ugie! Ile czasu ju¿ zapuszczasz?
jakisnick jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-07, 14:27   #918
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

Cze¶æ wszystkim Trochê mnie nie by³o ale zaraz pokornie wszystko nadrobiê.

Ostatnio trafi³y mi siê spore ³upy w³osowe:
- dosta³am od portalu wiza¿ od¿ywkê, szampon i olej z Dove Dry Oil
- kupi³am Kallosa Keratin - jestem bardzo ciekawa jak siê spisze
- zamówi³am sporo olejów: krokosz, sezam, orzech, dynia

Jak tylko nadarzy siê okazja to podzielê siê wra¿eniami
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-07, 15:48   #919
wikaa24
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 645

Cytat:
Napisane przez jakisnick Poka¿ wiadomo¶æ
Je¶li chodzi o Hegrona w spreju - te¿ go ostatnio kupi³am, sk³ad przeczyta³am dopiero w domu i bym cyk cyk - alkohol dent. na pierwszym miejscu. Ale siê nie przejmujê, bêdê u¿ywaæ na zmianê z ¿elem i do przesuszu doj¶æ nie powinno. Myszko, je¶li "boisz siê" tego alkoholu, to mo¿esz kupiæ mniejsz± wersjê Ja kupi³am akurat tê wiêksz± - 300ml.

Karolca, bardzo ³adny skrêt

Rastabeutygyal, hm, rzeczywi¶cie proste :P U¿ywasz stylizatorów?

Wikaa, jakie d³ugie! Ile czasu ju¿ zapuszczasz?

od 3 lat, z d³ugo¶ci do ramion

Cytat:
Ale nie wiem co robiê nie tak bo po Joannie profesjonalnej ¿ó³tej jak mi mysia robi³a to byly 6 dni miêciutkie. ;(
No i co z tym zrobiæ? :/ a nie pyta³a¶ siê jej co robi³a? Mo¿e jako¶ inny sposób czy co¶. ..
wikaa24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-07, 17:29   #920
zagubiona94
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 451

Cytat:
Zagubiona, witaj w klubie ;/
Cytat:
U mnie to ok. godzina gor±cym nawiewem. Ale teraz myjê wieczorem wiêc to wreszcie nie mój problem.
£±czmy siê w bólu

Cytat:
Prze¶liczne
Dziêkujê!

Cytat:
O kurczê, to ja suszê dyfuzorem mo¿e maks. 20 minut, a jak suszê na prosto to jeszcze szybciej
Zazdroszczê!

Cytat:
Ja ostatnio po stylizacji Joann± Mro¿±c± mam miêciutkie w³oski Nak³adam niewielk± ilo¶æ od¿ywki b/s na pocz±tek na ociekaj±ce w³osy (tyle co op³ukane prysznicem), pó¼niej w³osy rozczesuje i dziele na kilka czê¶ci i na ka¿d± od góry nak³adam odrobinê ¿elu, nastêpnie znów biorê po odrobinie na ka¿de pasmo i ugniatam w³osy, staraj±c siê rêkoma odcisn±æ jak najwiêcej wody. No a pó¼niej ju¿ tylko suszê. Nie odciskam nadmiaru wody w rêczniki/pieluchy/koszulki, kapie z nich, bo kapie, ale wtedy po wysuszeniu fale s± ³adniej zdefiniowane, nie trzeba odgniataæ ¿elu, no i brak sucho¶ci, w³oski miêciutkie
Stary 2014-11-07, 18:03   #921
Imperfecta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 37 060

Kupi³am sobie od¿ywkê Isany do loków. Ciekawa jestem co to bêdzie u mnie
Imperfecta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-07, 18:41   #922
Halinax
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 6
Question Pomó¿ wydobyæ fale!

Cze¶æ, jestem tu nowa (tak jakby, bo od dawna wchodzê na wizaz ), i stwierdzi³am, ¿e zapu¶ci³am trochê swoje w³osy.
Maj± du¿± tendencjê do falowania i bardzo siê z tego cieszê, ale nie potrafiê wydobyæ ich tak "na sta³e". Problem w tym, ¿e jestem leniwa. Chcia³abym, ¿eby¶cie mi pomog³y u³o¿yæ plan wydobycia ich (jakie kosmetyki - metod± prób i b³êdów, bêdê próbowa³a polecane szampony, od¿ywki, maski itp.). Nie wiem jak bym mog³a opisaæ moje w³osy:
  • porowato¶æ: wysoka
  • d³ugo¶æ:do po³owy pleców
  • kolor: br±z - naturalny
  • skrêt: jak na razie s³aby, czasem udaje mi siê uzyskaæ naprawdê du¿y
  • skalp dosyæ mi siê przet³uszcza
  • wydajê mi siê, ¿e rosn± szybko
Mo¿e dodam kilka zdjêæ ( selfie, niestety nie mam ¿adnych zdjêæ samych w³osów ), kiedy w³osy mia³y moim zdaniem najlepszy dzieñ.

Stara³am siê znale¼æ zdjêcia nieprzerobione, przepraszam za s³ab± jako¶æ. Zdjêcie w bia³o-pomarañczowej bluzce z tego tygodnia.

Chcia³abym mieæ b³yszcz±ce w³osy do pasa, falowane, zdrowe. Je¿eli macie jeszcze pytania proszê zadawaæ, postaram siê odpowiedzieæ
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140601_150525.jpg (64,2 KB, 45 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 20140612_082357.jpg (89,3 KB, 40 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140719_111908.jpg (97,3 KB, 46 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20141104_092949.jpg (59,2 KB, 44 za³adowañ)
Halinax jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-07, 20:04   #923
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 246
Dot.: Pomó¿ wydobyæ fale!

Cytat:
Napisane przez Halinax Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ, jestem tu nowa (tak jakby, bo od dawna wchodzê na wizaz ), i stwierdzi³am, ¿e zapu¶ci³am trochê swoje w³osy.
Maj± du¿± tendencjê do falowania i bardzo siê z tego cieszê, ale nie potrafiê wydobyæ ich tak "na sta³e". Problem w tym, ¿e jestem leniwa. Chcia³abym, ¿eby¶cie mi pomog³y u³o¿yæ plan wydobycia ich (jakie kosmetyki - metod± prób i b³êdów, bêdê próbowa³a polecane szampony, od¿ywki, maski itp.). Nie wiem jak bym mog³a opisaæ moje w³osy:
Mo¿e dodam kilka zdjêæ ( selfie, niestety nie mam ¿adnych zdjêæ samych w³osów ), kiedy w³osy mia³y moim zdaniem najlepszy dzieñ.

Stara³am siê znale¼æ zdjêcia nieprzerobione, przepraszam za s³ab± jako¶æ. Zdjêcie w bia³o-pomarañczowej bluzce z tego tygodnia.

Chcia³abym mieæ b³yszcz±ce w³osy do pasa, falowane, zdrowe. Je¿eli macie jeszcze pytania proszê zadawaæ, postaram siê odpowiedzieæ
A w jaki sposob teraz wydobywasz skret?
Nie wiem dokladnie co masz na mysli mowiac "na stale" bo jesli to, zebys za kazdym razem po myciu miala piekne fale nic nie robiac jest raczej trudne uzywasz jaki hs stylizatorow? Dyfuzora? czy w ogole uzywasz suszarki? Masz geste i wydaje mi sie, ze dosc ciezkie wlosy
Powiedz tez jakich kosmetykow do wlosow uzywasz obecnie to latwiej bedzie zssugerowac cos innego.
ps. Jaka ladna, mlodziutka buzia
Wizazanka5000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-07, 20:33   #924
Halinax
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Poka¿ wiadomo¶æ
A w jaki sposob teraz wydobywasz skret?
Nie wiem dokladnie co masz na mysli mowiac "na stale" bo jesli to, zebys za kazdym razem po myciu miala piekne fale nic nie robiac jest raczej trudne uzywasz jaki hs stylizatorow? Dyfuzora? czy w ogole uzywasz suszarki? Masz geste i wydaje mi sie, ze dosc ciezkie wlosy
Powiedz tez jakich kosmetykow do wlosow uzywasz obecnie to latwiej bedzie zssugerowac cos innego.
ps. Jaka ladna, mlodziutka buzia
Przez ostatnie miesi±ce jedyne co robi³am to po umyciu (szampon (teraz Garnier Ultra Doux Sekrety Prowansji, dobrze wp³ywa na moje w³osy, ale zawiera SLS, czas przerzuciæ siê na Babydream (równie¿ u¿ywa³am), czasem jaka¶ od¿ywka ( u¿ywa³am Isana, z protein± pszenicy i pantenolem, któr± moje w³osy lubi±)) rozczesywa³am szerokim grzebieniem i ugniata³am rêk± i pozwala³am w³osom wyschn±æ naturalnie - niestety mimo wszystko szybko siê puszy³y. Nie u¿ywam ¿adnych stylizatorów, dyfuzora(choæ przymierzam siê do zakupu). W³osy do niedawna my³am codziennie ( robiê to teraz tylko w weekendy, poniewa¿ pracujê i po pracy ¶mierdz± mi w³osy frytkami ), od nieca³ego miesi±ca staram siê myæ w³os co 2 dni.
"Na sta³e" czyli, jakie czynno¶ci robiæ systematycznie, ¿eby fale mi siê utrzymywa³y ca³y dzieñ, bo teraz wieczorem mam ju¿ mniej falowane w³osy, a w wilgotne dni robi mi siê puch. :/
ps. dziêkujê

Stary 2014-11-07, 21:25   #925
karolca
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 30 736

Cytat:
Jak±?

Je¶li chodzi o szampon Babydream, to jest dobry do okazjonalnego mycia. Na pewno nie podra¿nia, ale ciê¿ko domywa w³osy i wydaj± siê byæ t³uste, obci±¿one. Do tego w moim przypadku pl±cze w³osy. Lubiê to uczucie, gdy bez szamponu w³osy s± g³adkie
Kocha³am szampon Pregaine, dostêpny w aptekach. Ale ju¿ go nie ma. I ciê¿ko jest trafiæ na "ten jedyny".

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obra¿aj.
karolca jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-07, 21:31   #926
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 246

Cytat:
Przez ostatnie miesi±ce jedyne co robi³am to po umyciu (szampon (teraz Garnier Ultra Doux Sekrety Prowansji, dobrze wp³ywa na moje w³osy, ale zawiera SLS, czas przerzuciæ siê na Babydream (równie¿ u¿ywa³am), czasem jaka¶ od¿ywka ( u¿ywa³am Isana, z protein± pszenicy i pantenolem, któr± moje w³osy lubi±)) rozczesywa³am szerokim grzebieniem i ugniata³am rêk± i pozwala³am w³osom wyschn±æ naturalnie - niestety mimo wszystko szybko siê puszy³y. Nie u¿ywam ¿adnych stylizatorów, dyfuzora(choæ przymierzam siê do zakupu). W³osy do niedawna my³am codziennie ( robiê to teraz tylko w weekendy, poniewa¿ pracujê i po pracy ¶mierdz± mi w³osy frytkami ), od nieca³ego miesi±ca staram siê myæ w³os co 2 dni.
"Na sta³e" czyli, jakie czynno¶ci robiæ systematycznie, ¿eby fale mi siê utrzymywa³y ca³y dzieñ, bo teraz wieczorem mam ju¿ mniej falowane w³osy, a w wilgotne dni robi mi siê puch. :/
ps. dziêkujê

Ja tez mam fale, tylko mniejsze i slabsze, ostatnio w ogole bardzo slabe, ale u mnie na skret dobrze wplywa maska alterry z granatem na jakias godzinke-dwie pod czepek. Poza tym fajna jest dla mnie odzywka garnier aik i maska naturia aloesowa. Ale ja, zeby miec ladne fale musze uzywac stylizatorow, czasami uzywam kremu do lokow Marc Anthony, a czasami pianki isany, oba te stylizatory sie dobrze sprawdzaja, ale ja susze z dyfuzorem zazwyczaj
Ale co do kosmetykow i dobierania do konkretnych rodzajow wlosow to znawca jest Myszka wiec ona Ci lepiej doradzi ja jedyne co to wlasnie moge polecic delikatne stylizatory i dyfuzor
Wizazanka5000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-07, 21:50   #927
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Cytat:
Ej, ale przecie¿ dok³adnie takie masz!

Ten szampon Herbal Essences Naked to jaki¶ sza³ dla moich w³osów. xD Znowu nie u¿y³am ¿adnej od¿ywki (na razie w mojej ³azience mycie w³osów jest koszmarem i nie chce mi siê bawiæ), a do stylizacji u¿y³am tylko ¿elu Andalou. Sporo puchu, bo suszenie te¿ na razie jest problematyczne i robiê to byle jak. Skrêci³y siê jak szalone, jednocze¶nie zachowuj±c d³ugo¶æ, czad.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 7listopada2014.jpg (30,8 KB, 33 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 7listopada2014_2.jpg (32,4 KB, 36 za³adowañ)
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-08, 06:13   #928
Halinax
Przyczajenie

Cytat:
Ja tez mam fale, tylko mniejsze i slabsze, ostatnio w ogole bardzo slabe, ale u mnie na skret dobrze wplywa maska alterry z granatem na jakias godzinke-dwie pod czepek. Poza tym fajna jest dla mnie odzywka garnier aik i maska naturia aloesowa. Ale ja, zeby miec ladne fale musze uzywac stylizatorow, czasami uzywam kremu do lokow Marc Anthony, a czasami pianki isany, oba te stylizatory sie dobrze sprawdzaja, ale ja susze z dyfuzorem zazwyczaj
Ale co do kosmetykow i dobierania do konkretnych rodzajow wlosow to znawca jest Myszka wiec ona Ci lepiej doradzi ja jedyne co to wlasnie moge polecic delikatne stylizatory i dyfuzor
Widzia³am du¿o pozytywnych opinii na temat maski z alterry, chyba czas po ni± siêgn±æ Chyba te¿ powinnam zaopatrzyæ siê w jak±¶ piankê, polecacie jak±¶? Co s±dzicie o tej z Isany?

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka¿ wiadomo¶æ

Ten szampon Herbal Essences Naked to jaki¶ sza³ dla moich w³osów. xD Znowu nie u¿y³am ¿adnej od¿ywki (na razie w mojej ³azience mycie w³osów jest koszmarem i nie chce mi siê bawiæ), a do stylizacji u¿y³am tylko ¿elu Andalou. Sporo puchu, bo suszenie te¿ na razie jest problematyczne i robiê to byle jak. Skrêci³y siê jak szalone, jednocze¶nie zachowuj±c d³ugo¶æ, czad.
Szkoda, ¿e ja tego nie widzê B³ysk mam jak s± t³uste
Ale dziêkujê bardzo, a¿ siê milej robi
Stary 2014-11-08, 08:02   #929
myszka2020
Zakorzenienie

rastabeautygyal - witaj
Czasem tak jest, ¿e w³osy maj± mieszany skrêt, ale czasem to te¿ wina pielêgnacji. W³osy z wierzchu s± bardziej nara¿one na zniszczenia, czasem nak³adamy na nie te¿ mnie od¿ywki (zw³aszcza przy myciu g³ow± w dó³) i przez to mog± byæ gorzej nawil¿one i mniej siê krêciæ.
Pasma przy twarzy - ja osobi¶cie te¿ mam du¿o bardziej proste i muszê bardziej siê przyk³adaæ do ugniatania ich, a i tak zawsze bêd± prostsze. Gdzieniegdzie mam normalne fale i 2 korkoci±gi - 3 rodzaje skrêtu
Mo¿e napisz nam dok³adnie, jak wygl±da Twoja pielêgnacja.

Cytat:
Napisane przez karolca Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ

Z góry zaznaczam, ¿e nie bêdê pisa³a z Wami zbyt regularnie ze wzglêdu na mocno ograniczony czas. Jednak w grupie si³a, lubiê wymieniaæ siê do¶wiadczeniami i opiniami na temat w³osów, loków, kosmetyków. Wszystkie rady mile widziane.

Co¶ o mnie.
Jestem posiadaczk± krêconych w³osów. Dziwnych. Bo nie potrafiê przewidzieæ ich zachowania. Obecnie s± raczej krótkie, ¶ciê³am je gdy siêga³y ³opatek. Ale wymaga³y radykalnego ciêcia, chcia³am pozbyæ siê przerzedzonych koñcówek i tzw "piór". Zale¿a³o mi równie¿ na podkre¶leniu loków, dobrym wycieniowaniu z dlugo¶ci. Czy siê uda³o? Chyba tak.

Poza tym mia³am ogromny problem z w³osami od mniej wiêcej po³owy ci±¿y. W ci±¿y w³osy siê zagê¶ci³y przez co nie potrafi³am ich dobrze ¶ci±æ. Po porodzie zaczê³y siê sypaæ, wypadac, nie chcialy siê krêciæ, dosz³y problemy ze skora i nadwra¿liwo¶ci±, swêdzenie, ³upie¿... koszmar. P³akalam nad moimi utraconymi lokami. Niby nic, ale to, co mia³am na g³owie, to nie przypomina³o w³osów.

W koñcu trafi³am na szampon, który u³atwi³ mi zycie. Nastêpnie, dosta³am od¿wykê, która przywroci³a mi wiarê we w³osy i loki. Obecnie jestem zadowolona z tego, co mam, ludzie zachwycaj± sie loczkami Jest dobrze. Walka o ³adne w³osy trwa³a ponad 2 lata.
Czego obecnie u¿ywam?
Alterra na po³ysk w³osów, Garnier goodbye damage, L'Oreal Dual Stylers Bouncy&Tender. Od czasu do czasu olejek arganowy Evree

zdjêcia
1 - czerwiec 2014
2- lipiec 2014 po zmianie koloru (ale trzyma³ siê tydzien po czym zrobi³ siê rudy)
3 - pa¼dziernik 2014 - ciêcie, dekoloryzacja, farbowanie, rozja¶nianie, dwukrotne farbowanie (wszystko w czasie 2-3 tygodni).
4 - pa¼dziernik 2014 - po przyciemnieniu w³osów
5 - listopad 2014.
Hej hej
Bardzo podobaj± mi siê Twe loczki na ostatnim zdjêciu.
Problemy z w³osami w ci±¿y i po ci±¿y - sk±d ja to znam
Najpierw rosn± jak szalone, krêc± siê jak szalone, ¿eby potem wypadaæ z poczwórn± si³± i przestaæ siê krêciæ.
Ale , ¿e uda³o Ci siê przywróciæ loczki.

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Poka¿ wiadomo¶æ
Odros³y wczoraj kupi³am areszcie proteinowego biowaxa i gloss kur olejowy, bo w SP -30% na kosmetyki do w³osów, w weekend bêdzie mam nadziejê, teraz tyle silikonów, mo¿e wreszcie nie bêdzie puchu:p z tym ¿elem o którym pisalyscie wcze¶niej, tak± szorstko¶æ mam te¿ po lidlowym
Jakie d³ugieeee
Czyli lidlowy te¿ za mocny. A fioletowy artiste z natury? Jest tak delikatny, tylko humektantów trochê ma z tego co pamiêtam.
A glutek?

Cytat:
Joanku, a Mysia robi³a Ci w³osy ¿elem wtedy, czy kremem do loków, który to? Mo¿e jednak sama spróbujesz przerzuciæ siê na jakie¶ kremy do loków, przewa¿nie zostawiaj± inny efekt, ni¿ ¿ele

Cytat:
Napisane przez jakisnick Poka¿ wiadomo¶æ
He he Kochana Chyba jednak na fanclub nie zas³ugujê Chocia¿ sama kiedy¶ proponowa³am za³o¿enie fanclubu w³osów Basi
Kupiê chyba mniejsz± wersjê, je¶li siê odwa¿ê w ogóle

Cytat:
Cze¶æ wszystkim Trochê mnie nie by³o ale zaraz pokornie wszystko nadrobiê.

Ostatnio trafi³y mi siê spore ³upy w³osowe:
- dosta³am od portalu wiza¿ od¿ywkê, szampon i olej z Dove Dry Oil
- kupi³am Kallosa Keratin - jestem bardzo ciekawa jak siê spisze
- zamówi³am sporo olejów: krokosz, sezam, orzech, dynia

Jak tylko nadarzy siê okazja to podzielê siê wra¿eniami
Ale pyszno¶ci, napisz koniecznie, jak oleje bêd± siê sprawowaæ

Cytat:
My¶lê, ¿e bêdzie cudnie

Cytat:

Witaj
Masz bardzo ³adne, delikatne fale
Bez wysi³ku raczej siê nie obêdzie, ale damy radê. ¯ele mog± tutaj byæ za mocne, choæ to nie przes±dzone.

Spróbowa³abym na Twoim miejscu po ka¿dym myciu k³a¶æ maskê/od¿ywkê, wprowadziæ jakie¶ proteinki choæ raz na 3 mycia, po myciu na ociekaj±ce wod± w³osy co¶ b/s - ¶wietna jest farmona lnana, od¿ywka albo joanna lniana. Z delikatnych ¿eli - jest ¿el fioletowy artiste, albo mo¿esz spróbowaæ ugotowaæ glutka lnianego
No i suszarka z dyfuzorem mog³aby daæ kopa falkom.
Zerknij te¿, jak stylizujê moje fale, wpis ze zdjêciami
http://www.kasianafali.pl/2014/09/re...cji-moich.html

Cytat:

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka¿ wiadomo¶æ

Szaleñstwo

Cytat:
Widzia³am du¿o pozytywnych opinii na temat maski z alterry, chyba czas po ni± siêgn±æ Chyba te¿ powinnam zaopatrzyæ siê w jak±¶ piankê, polecacie jak±¶? Co s±dzicie o tej z Isany?

Szkoda, ¿e ja tego nie widzê B³ysk mam jak s± t³uste
Ale dziêkujê bardzo, a¿ siê milej robi
Pianka mo¿e siê ¶wietnie spisaæ, albo i nie, ja nie znoszê osobi¶cie
Warto patrzeæ, ¿eby pianka nie mia³a alkoholu, ja ma³o siê orientujê w piankach szczerze, ale dziewczyny na pewno Ci jak±¶ doradz±.
Maska i od¿ywka z alterry z granatem jest ¶wietna

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2014-11-10 o 19:31
Stary 2014-11-08, 08:17   #930
myszka2020
Zakorzenienie

Zrobi³am podpisy, które oleje wnikaj±, które nie
Mam nadziejê, ¿e co¶ widaæ
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg omegA 9.jpg (77,7 KB, 25 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg omega 6.jpg (73,0 KB, 21 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg omega 3.jpg (49,0 KB, 20 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg mas³a.jpg (54,2 KB, 19 za³adowañ)
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.