|
Notka |
|
W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#901 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Cytat:
![]() Piekno lokow nie zalezy od dlugosci. Ja juz dawno sie pogodzilam z faktem ze mi jest niedobrze w dlugich wlosach I zostaje przy dlugosci maksymalnie do obojczykow. Zebysmy tak wszystkie mialy dlugie wlosy to by bardzo nudno bylo ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#902 | ||||||||||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 099
|
Cytat:
![]() ![]() Uwielbiam pokrzywê, idê piæ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Piêkne, wiesz, jak je lubiê ![]() Cytat:
![]() Przy Twoim cudownym skrêcie d³ugo¶æ naprawdê nie ma znaczenia ![]() Cytat:
A spanie w wilgotnych - jak nie bêdziesz siê bardzo krêciæ to nie powinno siê nic dziaæ, sama muszê na s³oneczko znowu popróbowaæ ![]() Cytat:
![]() Silk te¿ ma oliwê, któr± to mo¿na lubiæ albo i nie. Ja ostatnio tolerujê. Ostatnio mia³am kilka kallosów, fajne s±, skrêt mam po nich ³adny. Bananowego w³a¶nie testujê, rulony ze 2 czêsto po nim mam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie pomóg³ peeling skalpu, maseczka aleosowa naturvital i teraz przed myciem pryskam sobie hydrolatem lipowym z mazide³ - piêknie nawil¿a i momentalnie uspokaja. Mo¿na te¿ nacieraæ octem jab³kowym pó³ na pó³ z wod± - te¿ ³adnie uspokoi³o na samym pocz±tku, jak by³o najgorzej. Teraz ju¿ prawie nie swêdzi i przestaje siê z g³owy sypaæ ![]() Dziewczyny, mam fale ![]() Ostatnio za du¿o mia³am emolientów, a za ma³o nawil¿aczy i protein, dzi¶ siê porz±dnie nawil¿y³am (jako od¿ywka d/s od¿ywka planeta organica afryka z arganem + mleczko pszczele + aloes, jako b/s farmona z ¿eñ szeniem, do stylizacji ¿el mêski z lidla). I s± fale ![]() Zdjêcia bez lampy, dlatego blask taki se ![]() Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2014-11-06 o 16:28 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#903 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
![]() ![]() Ja te¿ dzisiaj niby dyfuzorem suszy³am, ale ja to chyba ju¿ straci³am ca³kiem cierpliwo¶æ do stylizacji, bo macham tym dyfuzorem jak g³upia, nawiew najszybszy, bo nie chce mi siê czekaæ. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#904 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 401
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#905 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 177
|
Cytat:
![]() Noo nie wiem jak sk³ad, bo nie czytam ![]() A Twoje równie¿ piêkne jak zawsze ![]()
![]() |
#906 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Dziêkujê dziewczyny za mi³e s³owa,ju¿ zapomnia³am o d³ugo¶ci... dziêki waszym komplementom
![]() ![]() ![]() ![]() Ewalajna,mo¿e spróbuj umyæ ,na³o¿yæ b/s na godzinê,rozczesaæ,na³o¿yæ b/s i nie dotykaæ a¿ wyschn± same.Na koniec wgnie¶æ we w³osy jaki¶ olejek biowaxu np. ten nowy z olejami./Musisz próbowaæ róznych kombinacji.chyba innej metody nie ma.Mo¿esz te¿ mieæ to o czym pisz± dziewczyny przeproteinowanie albo co¶ innego..Ja staram siê u¿ywaæ od¿ywek rotacyjnie czyli co ka¿de mycie co innego,¿eby mia³y dostêp do wszystkiego w takim samym stopniu i nie by³o czego¶ za du¿o. Myszko,piêkne w³oski ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-11-06 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#908 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dawno siê tak nie pokrêci³y, obci±¿a³am je chyba za bardzo no i henna zrobi³a swoje, s± jakby ciê¿sze ![]() U mnie po najszybszym nawiewie lubi byæ lew, oj nie ![]() Ale na wolnym i ciep³ym suszenie zajmuje mi jakie¶ 10 minut, to nie tragedia. No ale krótkie mam jeszcze ![]() Cytat:
![]() Czekoladkowy pachnie fajnie wyrobem czekoladopodobnym ![]() Skrêt te¿ mi fajnie podkre¶li³, raz u¿ywa³am czy 2, czeka teraz na swoj± kolej ![]() Cytat:
![]() Widzia³am w³a¶nie tego hegrona w auchanie, fajnie tak w sprayu, szybciej no nie, nawet do reanimacji móg³by byæ fajny, biere, jak bêdê ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Przyczajenie
|
Jak naprawiæ doszczêtnie zniszczony skrêt? :<
Witam!
Jestem posiadaczk± w³osów krêconych, z czym przez wiêkszo¶æ ¿ycia trudno mi by³o siê pogodziæ. Dziêki Bogu przekona³am siê do nich i teraz nie zamieni³abym loczków na nic innego. Jednak mam pewien problem. Najbardziej krêc± siê w³osy pod spodem, te "z góry" przypominaj± bardziej fale, natomiast przy samej twarzy (najwiêkszy koszmar) mam dwa zupe³nie proste pasma. Zdajê sobie sprawê z tego, i¿ sama do tego doprowadzi³am, w tym miejscu w³osy zwykle lekko wywija³y siê, wiêc "pomaga³am im", katuj±c je prostownic±. Teraz ju¿ nie mam innego wyj¶cia ni¿ "dokrêcanie" tych partii, bo wygl±dam po prostu ¶miesznie. Czy jest jaki¶ sposób, by w³osy szybko odzyska³y skrêt? ![]()
#910 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 210
|
Jaki ³±godny szampon do w³osów ? Do tej pory u¿ywa³am Hippa, ale ju¿ nie ma... Bez sls i w ogóle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 30 736
|
Cze¶æ
![]() Z góry zaznaczam, ¿e nie bêdê pisa³a z Wami zbyt regularnie ze wzglêdu na mocno ograniczony czas. Jednak w grupie si³a, lubiê wymieniaæ siê do¶wiadczeniami i opiniami na temat w³osów, loków, kosmetyków. Wszystkie rady mile widziane. Co¶ o mnie. Jestem posiadaczk± krêconych w³osów. Dziwnych. Bo nie potrafiê przewidzieæ ich zachowania. Obecnie s± raczej krótkie, ¶ciê³am je gdy siêga³y ³opatek. Ale wymaga³y radykalnego ciêcia, chcia³am pozbyæ siê przerzedzonych koñcówek i tzw "piór". Zale¿a³o mi równie¿ na podkre¶leniu loków, dobrym wycieniowaniu z dlugo¶ci. Czy siê uda³o? Chyba tak. Poza tym mia³am ogromny problem z w³osami od mniej wiêcej po³owy ci±¿y. W ci±¿y w³osy siê zagê¶ci³y przez co nie potrafi³am ich dobrze ¶ci±æ. Po porodzie zaczê³y siê sypaæ, wypadac, nie chcialy siê krêciæ, dosz³y problemy ze skora i nadwra¿liwo¶ci±, swêdzenie, ³upie¿... koszmar. P³akalam nad moimi utraconymi lokami. Niby nic, ale to, co mia³am na g³owie, to nie przypomina³o w³osów. W koñcu trafi³am na szampon, który u³atwi³ mi zycie. Nastêpnie, dosta³am od¿wykê, która przywroci³a mi wiarê we w³osy i loki. Obecnie jestem zadowolona z tego, co mam, ludzie zachwycaj± sie loczkami ![]() Czego obecnie u¿ywam? Alterra na po³ysk w³osów, Garnier goodbye damage, L'Oreal Dual Stylers Bouncy&Tender. Od czasu do czasu olejek arganowy Evree zdjêcia 1 - czerwiec 2014 2- lipiec 2014 po zmianie koloru (ale trzyma³ siê tydzien po czym zrobi³ siê rudy) 3 - pa¼dziernik 2014 - ciêcie, dekoloryzacja, farbowanie, rozja¶nianie, dwukrotne farbowanie (wszystko w czasie 2-3 tygodni). 4 - pa¼dziernik 2014 - po przyciemnieniu w³osów 5 - listopad 2014.
#912 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 445
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 37 060
|
O cze¶æ karolca, chyba jeste¶my ju¿ wszystkie zakrêcone z ZNO
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 638
|
rasta mam przeczucie, ¿e jak zregenerujesz swoje w³osy, to bêdziesz mia³a tak piêkne loczki, ¿e mi szczêka opadnie
![]() Poza zbadaniem sk³adu od¿ywek i szamponów, znajd¼ olej dla siebie - spróbuj z pestek winogron albo ry¿owy (ja tego u¿ywam i jestem niesamowicie zaskoczona jego dzia³aniem). I spróbuj na³o¿yæ go raz na suche, a raz na mokre, ¿eby siê rozeznaæ, który sposób Twoje w³osy bêd± bardziej lubiæ ![]()
#915 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 645
|
Odros³y
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
No ja te¿ kurcze z ka¿dym to samo. ;(
Ale nie wiem co robiê nie tak bo po Joannie profesjonalnej ¿ó³tej jak mi mysia robi³a to byly 6 dni miêciutkie. ;(
![]() |
#917 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 124
|
Myszko, nie zastanawia³a¶ siê nad fun clubem Twoich w³osów?
![]() Je¶li chodzi o Hegrona w spreju - te¿ go ostatnio kupi³am, sk³ad przeczyta³am dopiero w domu i bym cyk cyk - alkohol dent. na pierwszym miejscu. Ale siê nie przejmujê, bêdê u¿ywaæ na zmianê z ¿elem i do przesuszu doj¶æ nie powinno. Myszko, je¶li "boisz siê" tego alkoholu, to mo¿esz kupiæ mniejsz± wersjê ![]() Karolca, bardzo ³adny skrêt ![]() Rastabeutygyal, hm, rzeczywi¶cie proste :P U¿ywasz stylizatorów? Wikaa, jakie d³ugie! Ile czasu ju¿ zapuszczasz? |
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Cze¶æ wszystkim
![]() ![]() Ostatnio trafi³y mi siê spore ³upy w³osowe: - dosta³am od portalu wiza¿ od¿ywkê, szampon i olej z Dove Dry Oil - kupi³am Kallosa Keratin - jestem bardzo ciekawa jak siê spisze - zamówi³am sporo olejów: krokosz, sezam, orzech, dynia Jak tylko nadarzy siê okazja to podzielê siê wra¿eniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#919 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 645
|
Cytat:
od 3 lat, z d³ugo¶ci do ramion ![]() No i co z tym zrobiæ? :/ a nie pyta³a¶ siê jej co robi³a? Mo¿e jako¶ inny sposób czy co¶. .. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#920 | |||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 451
|
Cytat:
![]() Dziêkujê! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 37 060
|
Kupi³am sobie od¿ywkê Isany do loków. Ciekawa jestem co to bêdzie u mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
![]()
Cze¶æ, jestem tu nowa (tak jakby, bo od dawna wchodzê na wizaz
![]() Maj± du¿± tendencjê do falowania i bardzo siê z tego cieszê, ale nie potrafiê wydobyæ ich tak "na sta³e". Problem w tym, ¿e jestem leniwa ![]()
![]() Stara³am siê znale¼æ zdjêcia nieprzerobione, przepraszam za s³ab± jako¶æ. Zdjêcie w bia³o-pomarañczowej bluzce z tego tygodnia. Chcia³abym mieæ b³yszcz±ce w³osy do pasa, falowane, zdrowe. Je¿eli macie jeszcze pytania proszê zadawaæ, postaram siê odpowiedzieæ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 246
|
Dot.: Pomó¿ wydobyæ fale!
Cytat:
Nie wiem dokladnie co masz na mysli mowiac "na stale" bo jesli to, zebys za kazdym razem po myciu miala piekne fale nic nie robiac jest raczej trudne ![]() ![]() Powiedz tez jakich kosmetykow do wlosow uzywasz obecnie to latwiej bedzie zssugerowac cos innego. ps. Jaka ladna, mlodziutka buzia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#924 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() "Na sta³e" czyli, jakie czynno¶ci robiæ systematycznie, ¿eby fale mi siê utrzymywa³y ca³y dzieñ, bo teraz wieczorem mam ju¿ mniej falowane w³osy, a w wilgotne dni robi mi siê puch. :/ ps. dziêkujê ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 30 736
|
Cytat:
Je¶li chodzi o szampon Babydream, to jest dobry do okazjonalnego mycia. Na pewno nie podra¿nia, ale ciê¿ko domywa w³osy i wydaj± siê byæ t³uste, obci±¿one. Do tego w moim przypadku pl±cze w³osy. Lubiê to uczucie, gdy bez szamponu w³osy s± g³adkie ![]() Kocha³am szampon Pregaine, dostêpny w aptekach. Ale ju¿ go nie ma. I ciê¿ko jest trafiæ na "ten jedyny".
![]() |
#926 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 246
|
Cytat:
![]() Ale co do kosmetykow i dobierania do konkretnych rodzajow wlosow to znawca jest Myszka wiec ona Ci lepiej doradzi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#927 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
Cytat:
![]() Ten szampon Herbal Essences Naked to jaki¶ sza³ dla moich w³osów. xD Znowu nie u¿y³am ¿adnej od¿ywki (na razie w mojej ³azience mycie w³osów jest koszmarem i nie chce mi siê bawiæ), a do stylizacji u¿y³am tylko ¿elu Andalou. Sporo puchu, bo suszenie te¿ na razie jest problematyczne i robiê to byle jak. Skrêci³y siê jak szalone, jednocze¶nie zachowuj±c d³ugo¶æ, czad. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#928 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale dziêkujê bardzo, a¿ siê milej robi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#929 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
rastabeautygyal - witaj
![]() Czasem tak jest, ¿e w³osy maj± mieszany skrêt, ale czasem to te¿ wina pielêgnacji. W³osy z wierzchu s± bardziej nara¿one na zniszczenia, czasem nak³adamy na nie te¿ mnie od¿ywki (zw³aszcza przy myciu g³ow± w dó³) i przez to mog± byæ gorzej nawil¿one i mniej siê krêciæ. Pasma przy twarzy - ja osobi¶cie te¿ mam du¿o bardziej proste i muszê bardziej siê przyk³adaæ do ugniatania ich, a i tak zawsze bêd± prostsze. Gdzieniegdzie mam normalne fale i 2 korkoci±gi - 3 rodzaje skrêtu ![]() Mo¿e napisz nam dok³adnie, jak wygl±da Twoja pielêgnacja. Cytat:
![]() Bardzo podobaj± mi siê Twe loczki na ostatnim zdjêciu. Problemy z w³osami w ci±¿y i po ci±¿y - sk±d ja to znam ![]() Najpierw rosn± jak szalone, krêc± siê jak szalone, ¿eby potem wypadaæ z poczwórn± si³± i przestaæ siê krêciæ. Ale ![]() Cytat:
![]() Czyli lidlowy te¿ za mocny. A fioletowy artiste z natury? Jest tak delikatny, tylko humektantów trochê ma z tego co pamiêtam. A glutek? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kupiê chyba mniejsz± wersjê, je¶li siê odwa¿ê w ogóle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Masz bardzo ³adne, delikatne fale ![]() Bez wysi³ku raczej siê nie obêdzie, ale damy radê. ¯ele mog± tutaj byæ za mocne, choæ to nie przes±dzone. Spróbowa³abym na Twoim miejscu po ka¿dym myciu k³a¶æ maskê/od¿ywkê, wprowadziæ jakie¶ proteinki choæ raz na 3 mycia, po myciu na ociekaj±ce wod± w³osy co¶ b/s - ¶wietna jest farmona lnana, od¿ywka albo joanna lniana. Z delikatnych ¿eli - jest ¿el fioletowy artiste, albo mo¿esz spróbowaæ ugotowaæ glutka lnianego ![]() No i suszarka z dyfuzorem mog³aby daæ kopa falkom. Zerknij te¿, jak stylizujê moje fale, wpis ze zdjêciami ![]() http://www.kasianafali.pl/2014/09/re...cji-moich.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Warto patrzeæ, ¿eby pianka nie mia³a alkoholu, ja ma³o siê orientujê w piankach szczerze, ale dziewczyny na pewno Ci jak±¶ doradz±. Maska i od¿ywka z alterry z granatem jest ¶wietna ![]() Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2014-11-10 o 19:31 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Zakorzenienie
|
Zrobi³am podpisy, które oleje wnikaj±, które nie
![]() Mam nadziejê, ¿e co¶ widaæ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.