![]() |
#151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowa kwalifikacyjna
Cytat:
i brakuje pracownikow, ale co innego kiedy taka osoba w sposob grzeczny i kulturalny zapyta o warunki pracy i placy, a co innego jezeli juz od progu pyta o to w sposob conajmniej nieelegancki, a to chyba Magda miala na mysli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zadomowienie
|
wiem ze niektorzy maja przerost ambicji i wyobrazaja sobie nie wiadomo co..
ale chodzi mi o ludzi z pewnymi zasadami i kultura ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze takie pytanie, na jakiej zasadzie dobieracie kolejnosc kandydatow do rozmowy? na dzisiejszej rozmowie na ktorej bylam bylo tak ze osoby ktore szly w pierwszej kolejnosci siedzialy tam dlugo, a te z konca o wiele krocej... To jakas solidna firma hehe ![]() mnie ostatnio babka powiedziala ( choc nawet o to nie zapytalam) ze do wszytskich bez wyjatkow oddzwonia do godziny 15, bylo to z 2 tygodnie temu, nie zadzwonili do teraz ![]() kolezanki mowily mi, ze u nich tez tak obiecuja a oddwaniaja tylko do wybranych... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
BAN stały
|
U nas kolejność jest przypadkowa.Umawiamy po kolei od rana i tyle.
Dziwne,że obiecują a nie oddzwaniają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
Ja jak przeprowadzałam rozmowy, mówiłam że oddzwonimy tylko kiedy wynik rozmowy będzie pozytywny i kiedy zdecydujemy się właśnie na tę osobę. Podawałam też termin, kiedy można się spodziewać ewentualnego telefonu.
A właśnie, skoro już o rozmowach mowa... Dziewczyny, błagam, zawsze kiedy z jakichś powodów nie możecie przyjść na umówioną rozmowę - dajcie o tym znać potencjalnemu pracodawcy. Pamiętam sytuacje, jak niedawno kogoś szukaliśmy i umawiałam np. 5 osób na dany dzień i przychodziła jedna albo nikt ![]() ![]() ![]() Zrobilismy sobie czarna liste takich nieodpowiedzialnych osób... bo wyobraźcie sobie, ze zdarza się że potem znowu przysylaja do nas swoje CV ![]()
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
Ja wczoraj bylam na drugiej rozmowie i 2 godzinnym sprawdzeniu u jednym ze sklepów z firmowymi ciuszkami w markecie. Po kilku pytaniach typu po jakiej szkole, doświadczenie i ile chcialabym zarabiac, przez 2 godziny poprawilam ekspozycje i kierownik powiedzial ze z tego co widział bylam w sumie najlepsza z dotychczasowych kandydatek (nie chwalac sie ze umiem koszulki składac, wielka filozofia
![]() ![]() ![]()
![]() |
#158 |
Wtajemniczenie
|
![]() Wczoraj późnym wieczorem wysłałam swoje cv, a dzis wczesnym rankiem (no dobra, o 9:00 ![]() Po pierwsze, jestem ciekawa jak wygląda taka rozmowa ze swiezo upieczonym absolwentami praktycznie bez zadnego doświadczenia zawodowego (to ja). Wiecie cos na ten temat? Po drugie, pani, ktora dzwonila, byla najbarzdiej zainteresowana moim angielskim, gdyz w cv napisalam "angielski biegły w mowie i piśmie" (skonczylam anglistyke). Domyslam sie, ze rozmowa ma równiez zweryfikować te umiejetnosc. Orientujecie sie moze, jak to bedzie wygladalo? Jakies testy, czy moze bezposrednia rozmowa z pracowadca (firma jest miedzynarodowa)? Aby uniknac stresu postanowilam podejsc do tej rozmowy jak do "cwiczenia, ktore ma mi pomoc oswoic sie z rozmowa kwalifikacyjna". Czyli w skrocie: jestem przygotowana na to, a nawet pewna tego, ze uslysze "Odezwiemy sie do Pani", a potem przez miesiac głuchą ciszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zadomowienie
|
Ines85 może ja u Ciebie w firmie jestem na czarnej liście
![]() ![]() ![]() W ogóle to fajny wątek, można wiele się nauczyć ![]() ![]()
![]() |
#160 |
Zadomowienie
|
dziekuje
![]()
![]() |
#161 |
Wtajemniczenie
|
wesna ja mogę Ci powiedzieć jak wyglądała moja rozmowa, w zasadzie I etap rozmowy - sprawdzenie języka angielskiego (firma jest amerykańska). Rozmawiałam z przemiła kobietką...kazała mi opowiedzieć o sobie na początku (po ang oczywiście
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak normalnie używam zwykłego i kazda z osob zaproszonych na rozmowe ma nasz numer i moze z niego skorzystać ![]()
![]() |
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzwonili z numeru zastrzeżonego, w pierwszym przypadku gdybym miala potrzebe oddzwonic to nie mialabym jak bo ogloszenie bylo z internetu i nie podano konkretnie firmy ani namiarow na nia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Zadomowienie
|
Ja zawsze przychodziłam na umówione rozmowy. Nawet godzinę przed czasem. Nie toleruję spóźnialstwa a tym bardziej niepoinformowania przyszłego pracodawcy o jakiś kłopotach i ewentualnym przełożeniu terminu rozmowy.
Moja pierwsza rozmowa o pracę miała miejsce 1 m-ąc po skończeniu szkoły średniej. W CV nie było dużo doświadczenia zawodowego, nie ukrywałam tego przed szefem a i on sam miał świadomość, że jestem młoda i gdzieś w końcu muszę pracować. Rozmowa przebiegała miło, szczerze mówiąc nie przygotowywałam się do niej i mimo tego, wg mnie, nie wypadłam źle. Co prawda nie pracowałam tam, ale to z innych powodów. Wkurza mnie jednak coś innego, otóż: idę na rozmowę, zgłaszam się do jakieś babki w danej firmie np. kadrowa, sekretarka itp. a one wytrzeszczają oczy jakby nie wiedziały o tym, że jest u nich przeprowadzana rekrutacja i karzą Tobie poczekać na korytarzu a one zaraz kogoś poproszą. Mówią to jakimś niemiłym głosem. Dziwactwo jakieś :/ Co za lekceważące zachowanie. Myślą sobie, że skoro tam pracują to mogą sobie w arogancki sposób pozwolić na to aby od razu z góry zniechęcić człowieka. Cóż za maniery - i pomyśleć, że takie osoby mają prezentować firmy w naszej Polsce. Na ich miejsce mogłabym polecić inne osoby, w tym także mnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#165 |
Zadomowienie
|
Aaaa dodam coś jeszcze przy okazji, że śledzą ten wątek osoby, które przeprowadzają rozmowy: bądźcie miłe dla przyszłych pracowników
![]() Mam nadzieję, że wiecie o czym mówię ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 | |
BAN stały
|
Cytat:
Niestety w firmie ,w której pracuje nie porzychodzenie na rozmowy zdarza się nagminnie-na 16 umówionych osób dziennie czasem potrafi przyjść tylko połowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
_Magda a powiedz mi jakie osoby sprawiają pozytywne wrażenie w czasie rozmowy ?
- pewne siebie z uśmiechem od ucha do ucha, które chcą po pierwszej wypłacie "podbić świat" a wiadomo, że rzadko tak bywa ![]() - łagodne, naturalne, pracowite, znające swoją wartość Wiadomo, że na stanowisko kierownicze musi być osoba "twarda" itd., ale ogólnie rzecz biorąc: co na Ciebie działa przychylnie ? ![]()
![]() |
![]() |
#168 |
BAN stały
|
Nektarynka,ja pozytywnie odbieram różne osoby
![]() ![]() ![]() Tak ogólnie pozytywne wrażenie sprawia osoba z poczuciem humoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny dostałam pracę!!
![]()
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#172 |
Zadomowienie
|
Jak już masz pracę to nie ma czego się bać
![]() Jak było na rozmowie ? Nie pisałaś chyba o tym ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poczucie humoru powiadasz? -pewnie tak, ale do granic. U mnie wszystko ma swoje granice hee ![]() Zawsze wydawało mi się, że te nieśmiałe mają najmniejsze szanse, bo wiadomo ... trudno nawiązać kontakt, mogą sobie nie poradzić itd. -mowa o cechach osobowości bo doświadczenie zawodowe swoją drogą, ale gdybym miała wybierać pomiędzy szarą myszką z dużym bagażem umiejętności zawodowych a pewną siebie panną (uśmiechnięta ponad wszelkie granice ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ogólnie szef to młody facet , bardzo sympatyczny...powiedział że jako jedyna z osob ktore zlozyly CV studiuje turystykę i mam pojęcie o branży, dał mi dzień do namysłu i swoją wizytówkę , zebym dzis sie odezwala czy biorę tą pracę czy nie! no to ja dziś na małym kacu budzę się po weselu szukam wizytówki żeby przedzwonić że się zgadzam - a wizytówkę wcieło - cała rodzina szukała i nic! zestresowałam się bo biuro nie jest czynne w sobotę i nie mialam kontaktu - na szczęscie w internecie znalazlam numer! uff...no i w poniedzialek idę pierwszy dzien - praca od 10 do 17 , sobota i niedziela wolne...ten cały tydzień będę się uczyć od dziewczyny która do tej pory była w tym biurze , a tydzień pózniej juz sama ,bo dziewczyna przechodzi do poznania! trzymajcie kciuki za mnie ![]() przepraszam ze sie tak rozpisalam i za chaos w odpowiedzi ( ale ledwo dziś żyję - skutek wesela ) buziaki ![]()
![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie dość ze nieśmiala i niewygadana to jeszcze praktycznie zerowe doswiadczenie zawodowe... ewulinek jednym słowem rozmowa w warunkach ekstremalnych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
dobrze to określiłaś!
![]()
![]() |
#177 |
Zadomowienie
|
ewulinek@vp.pl rozumiem, że po odnalezieniu nr tel. w necie zadzwoniłaś tam
![]() olilina - to tylko teoria, często życie okazuje się inne. W mojej firmie musiałabyś wtedy przyjść na parę dni próbnych. To najlepsze wyjście - wtedy zobaczyłabym jak opanowujesz system pracy, jak sobie radzisz z tym wszystkim itd. Uważam, że trzeba dać szansę młodym ludziom i nie zamartwiaj się bo nie jest regułą, że pracę znajdują osoby tylko z doświadczeniem. Uwierz mi ![]() ![]() Ja bywam raczej pogodna, otwarta, ale w sytuacjach takich jak np. poznanie chłopaka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak tak znalazłam numer - zadzwoniłam do biura w bydgoszczy i miły Pan podał mi numer do szefa - uff ![]() ![]() no to jutro 1 dzień - napiszę Wam jak było! buzi i dobranoc ![]()
![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdybym była inna tzn wygadana łatwiej byłoby mi znaleść prace ![]() A wiem ze gdyby tylko ktos dał mi szanse (jak to brzmi... ![]() to napewno bym sie sprawdzila ![]() Musze zmienic jakos swoje nastawienie tylko jak ![]() Przed rozmową jestem mądra tzn wiem co powiedziec a jak przychodzi co do czego wszystko mi z glowy ucieka i moje wypowiedzi sa jakies nieskładne.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zadomowienie
|
ja ide w środe
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.