Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-06, 21:50   #3001
19Inka90
Wtajemniczenie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Czyli ten Oilatan do kąpieli to zbędny dopóki się nie okaże ze dziecko ma problematyczna skore ?? Sory ze juz tak dokładnie ale serio momentami mam wrażenie ze to czarna magia jakaś jest

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Ejj lolcia nam gdzieś nie zginęła po drodze od lekarza ??

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:53   #3002
maczuma
Rozeznanie

Kurde, Roksi, ciągle masz pod górkę...

Też zamierzam nie popadać w żadne diety, dla mnie będzie łatwiej, bo teraz też muszę się pilnować z tym co jem, więc aż takiej różnicy w jedzeniu nie będzie. Zachciało mi się mandarynek

Byłam dziś na tych warsztatach Bezpieczny Maluch, bardzo interesujące, wreszcie wiem, co zrobić, gdy maluch się zakrztusi albo przestanie oddychać. Oby ta wiedza nigdy mi się nie przydała... No i wygrałam śpioszki
a w prezencie dostaliśmy takie formy z magnesem na lodówkę, w których można odcisnąć stópkę lub rączką dziecka - chyba wiem, co dziadkowie dostaną na Dzień Babci i Dziadka
Stary 2014-11-06, 21:54   #3003
19Inka90
Wtajemniczenie

Co do masażu szyjki to wczoraj jak czytalam mamie plan porodu i doszlam do punktu "masaż szyjki" to zrobilam się ponoć blada oczy jak piec złotych i mowie do mamy... Ejj kto i dlaczego chce mi masowac szyjkę o.O

Mój TŻ po przeczytaniu planu porodu to stwierdził ze czuje się jakby przeczytał właśnie menu z jakiejś rzeźni...

Emilka
Stary 2014-11-06, 21:56   #3004
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
zgadzam się. Zwłaszcza warto tam zaglądać jak są promocje, bo torebki z 139 zł można za 69 zł kupić przynajmniej ja w tedy korzystam
Ja też swoją kupiłam za pół ceny ale bez obniżki też spoko

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Sasia jutro.może po sklepach pochodze i coś znajdę :-D
Ja teraz nie rozglądam się już za dużymi torebkami, bo z wózkiem najwygodniej będzie mi z małą na długim pasku (teraz też tylko taką noszę) i powiem Ci, że skuszę się chyba na Ralpha Laurena. Widuje czasem jakąś pojedynczą sztukę w tk maxx i są śliczne. Klasyczne, skórzane, porządnie uszyte i do 100e spokojnie można kupić, a na pewno posłuży wiele lat

Cytat:
Napisane przez grey cat Pokaż wiadomość
Pakowałam dziś tą torbę do szpitala i mam pytanie do doświadczonych mam - ile mniej więcej wkładek laktacyjnych zabrać i ile podkładów?
Mam te bella mama, 10 szt. w paczce a takie to wielkie i tyle miejsca zajmuje. Schodzi taka paka na dzień? A mleko chyba ciurkiem się lać nie będzie przez te pierwsze dni i wkładek dużo nie trzeba?
Bella mama to nie są te wielgachne podpaski? (mam je i nie wiem czy zabierać do szpitala), a podklady to te takie duze na lozko
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:58   #3005
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Czyli ten Oilatan do kąpieli to zbędny dopóki się nie okaże ze dziecko ma problematyczna skore ?? Sory ze juz tak dokładnie ale serio momentami mam wrażenie ze to czarna magia jakaś jest

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Tak, jest zbędny. Jak w szpitalu okaże się że dziecko ma problem ze skórą to wtedy tż przed wyjściem ze szpitala może kupić. Jak któraś już pisała to może przyzwyczaić skórę i potem ciężko przejść na coś innego. To tak jakby zdrową skórę smarować tłustym kremem.
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 22:00   #3006
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Pakowałam dziś tą torbę do szpitala i mam pytanie do doświadczonych mam - ile mniej więcej wkładek laktacyjnych zabrać i ile podkładów?
Mam te bella mama, 10 szt. w paczce a takie to wielkie i tyle miejsca zajmuje. Schodzi taka paka na dzień? A mleko chyba ciurkiem się lać nie będzie przez te pierwsze dni i wkładek dużo nie trzeba?
jeśli dobrze pamiętam to wkładki do biustonosza nie używałam w szpitalu nie pamiętam szczerze mówiąc.
tych bella mi zeszły chyba ze 2-3 paczki na pewno.

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Karo właśnie też nie mogę sobie przypomnieć czy orzechy wolno.
Jeszcze napiszę, póki pamiętam. Moje dzieci nie miały alergii na nic. Ani na jedzenie, ani na kosmetyki i inne tego typu. Jednak wypytajcie się, czy Wy, albo wasi Tż nie mieli jakiś alergii na jedzenie w dzieciństwie chociażby na truskawki, bo sytuacja może się powtórzyć. Wtedy lepiej mieć na uwadze, że dziecko może uczulić i ostrożniej podawać te alergizujące produkty.

Ja akurat nie lubiąca alkoholu i mogąca żyć bez niego. Ponoć jak dziecko potrafi przespać 6-8 h to można sobie wypić piwo,bo alkohol po tylu godzinach przestaje być wyczuwalny w mleku. Ale nie jestem w 100% pewna, żeby nie wywołać burzy chociaż myślę, że nie powinno zaszkodzić. W końcu maluch jest już poza brzuchem i raczej mu nic nie uszkodzimy...

Karo89 dla dziecka jak dla dziecka, pampki muszę kupić i becik, bo nie mam :p
Dla siebie majty, stanik, koszule do karmienia.

Tż wyrwał od szefa 400 zł na kuriera, lekarza i być może za obiady szkolne dla młodego mam... nie powiem,tż ma za nim chodzić i po trochę wyciągać kasę, ale nie ukrywam, że mam kolejne zmartwienie nie wiem co będzie jak by tą robotę rzucił, d.upa blada nam wtedy... ehh
Teoretycznie wiem, że dzieciom małym się nie daje orzechów do jedzenia,bo są mocno uczulające no i mogą być ciężko strawne, ale czy my możemy to nie wiem właśnie. muszę poszperać za tym.

ja p$$%&$^& ten szef ma rodzinę??? nie rozumie powagi sprawy?! :/

Inka wg mnie tak. To preparat z grupy leczniczej i póki nic się nie dzieje to nie ma potrzeby stosować.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 22:16   #3007
basiabasia989
Rozeznanie

Roksape tak zawsze na wizycie gin mi sprawdza szyjkę na fotelu, wkłada palce i grzebie takie to normalne jakieś dla mnie, czasem średnio przyjemne ale nie żeby bolesne. A tam dziewczyny pisały ze badanie rozwarcia do porodu boli jak diabli...

Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Co do masażu szyjki to wczoraj jak czytalam mamie plan porodu i doszlam do punktu "masaż szyjki" to zrobilam się ponoć blada oczy jak piec złotych i mowie do mamy... Ejj kto i dlaczego chce mi masowac szyjkę o.O

Mój TŻ po przeczytaniu planu porodu to stwierdził ze czuje się jakby przeczytał właśnie menu z jakiejś rzeźni...
I ja zaczynam poród widzieć jak Twój TZ...rzeźnia jak nic...może mi przejdzie ale dzisiaj jestem nastawiona na nie!

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Sasia tak bella mama to te wielgachne grubasne podpaski które nawet nie mam grama kleju żeby się w majty przykleić.

Ja mam takich dwie paczki. Jak zmieszczę do torby wezmę obie jeśli nie to tylko jedną druga mąż mi dowiezie. Słyszałam ze jednak tego trochę schodzi. A podkłady na łóżko to takie żeby pościeli nie ufajdac rozkłada się pod tyłek.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-11-06, 22:21   #3008
Roksape
Zadomowienie

Maczuma no nic nie poradzę. Zamiast tu los być łaskawy, że jeszcze trzecie dziecko będziemy mieli to nie, jeszcze bardziej dostajemy po d.upie jak by nas pokarano. Mam nadzieję, że jednak nie będzie tak fatalnie :/

Karo tak ma rodzinę. Czworo dzieci i chatę w marmurach... chyba przecenił swoje możliwości i tak mu się z kasą posypało, ale jemu bez pracowników kaplica. Mówię do tż, żeby się zgrali i nie przyszli dzień, dwa do pracy i kasa się znajdzie,ale mówi, że nie ma z kim, bo jeden nie przyjdzie a drugi przyjdzie, bo to takie lizusy

Basiabasia to raczej jak nie boli to boleć nie będzie. Wszystko zależy od tego czy ktoś stara się być delikatny czy nie

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Ja bym tam brała wkładki laktacyjne, mnie zalewało następnego dnia tak, że masakra, ale u nas nie wolno staników ! przewiew musi być...
Jednak jak by ktoś miał taką ilość mleka jak ja to lepiej mieć na wszelki wypadek
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 22:46   #3009
Suqub
Zakorzenienie

Mnie jak badają to nic nie boli to tylko dyskomfort, ze po prostu ktoś mi tam grzebie
ROKSAPE współczuję. U mojego meza też nieciekawie. Prezes sobie w ch...leci. Miesiąc byl bardzo dobry, najlepszy w roku, miały być dobre wypłaty wyszła gorsza niż przy najgorszym miesiącu także suuuper
JUSTYSIA za bitą śmietanę!

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 23:02   #3010
BothSides
Rozeznanie

Badanie to jedno,masaz szyjki drugie. I nie ma mozliwosci zeby nie bolalo. Boli gorzej niz sam porod, ale nie mają prawa masowac bez zgody.
BothSides jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 23:33   #3011
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BothSides Pokaż wiadomość
Badanie to jedno,masaz szyjki drugie. I nie ma mozliwosci zeby nie bolalo. Boli gorzej niz sam porod, ale nie mają prawa masowac bez zgody.
Gorzej jak mi lekarz wypali ze albo masaż szyjki albo dobro dziecka...

Stary 2014-11-07, 07:08   #3012
sasia25
Rozeznanie

Dzień dobryyy! Wstawać mamuski!
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 07:31   #3013
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Hej hej czekam na badanie ordynatora i moze dzis wyjdziemy do domku o ile rozwarcie sie nie powiekszylo

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 07:32   #3014
alekaz1
Zakorzenienie

Juz dawno na nogach. Zaraz trzeba jecjac po zwolnienie i zawiesc je do pracy.
Stary 2014-11-07, 07:47   #3015
Roksape
Zadomowienie

Też nie śpie. Tż do pracy, dzieci powstawały też, koniec lenistwa w łóżku
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 07:58   #3016
basiabasia989
Rozeznanie

Dzień dobry dziewuszki czas wstawać na badania lecieć, znowu się naczekam w kolejce

Stary 2014-11-07, 08:15   #3017
19Inka90
Wtajemniczenie

Ejjj co Wy takie żywe juz ??
Ja jeszcze zwinięta w kłębek pod koldra

Basia a czemu tak bardzo nie chcesz tego masażu ?? Z tego co wiem to naturalny sposób przyspieszenia porodu (wyprowadzcie mnie z błędu jeśli się myle) a jeśli akcja porodowa nie będzie się posuwała na przód to Ja na przykład wolalabym to od oksytocyny....

Emilka
Stary 2014-11-07, 08:24   #3018
karooka
Raczkowanie

Od rana deszczowo dziś i zimno.
Mialam dzis w nocy takie koszmary, ze obudziłam sie cała mokra. Przerazilam sie na maxa bo dotknelam nog i cale mokre-zerwalam sie z łóżka bo myślałam ze mi wody odeszly... masakra nikomu nie zycze takiego stresu od rana.
Musze sie zwlec bo do ZUSu L4 musze zawiezc i do księgowej i na zakupy. Laski mam pytanie - po jakim czasie dostalyscie kase z ZUSu? Jestem na zwolnieniu od 2.10 i jeszcze nic nie wplynelo?
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 08:32   #3019
19Inka90
Wtajemniczenie

Karooka teoretycznie po złożeniu wszystkich papierów mają na wypłatę 30 dni, dostarczylas wszystko od razu 2.10 ??

Emilka
Stary 2014-11-07, 08:40   #3020
madziqqq
Rozeznanie

cześć dziewczynki
Justyna za tą bitą śmietanę to powinnaś do mnie przyjechać i mi ją zrobić :P
tak mi dziś coś strzeliło w kręgosłupie jak myłam schylona włosy, że myślałam że się już nie podniosę na szczęście powoli przechodzi i może wysiedzę w pracy do końca.
Mam ambitne plany na dziś zrobić porządki i listę wyprawkową
tak się zastanawiam czy jak taki kombinezon misiowy (podobny do tego http://allegro.pl/kombinezon-jesienn...692801037.html to czy muszę mu kupować jeszcze drugi taki śliski zimowy? bo przecież jak takie mrozy będę to i tak z domu wychodzić nie będę a w razie czego to jakieś cieplejsze ubranko w kombinezon i koc, uważacie że wystarczy?
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 08:45   #3021
karooka
Raczkowanie

Inka, masz racje, kilka dni później. Dzis bede w ZUSie to podpytam.
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 08:56   #3022
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki
Justyna za tą bitą śmietanę to powinnaś do mnie przyjechać i mi ją zrobić :P
tak mi dziś coś strzeliło w kręgosłupie jak myłam schylona włosy, że myślałam że się już nie podniosę na szczęście powoli przechodzi i może wysiedzę w pracy do końca.
Mam ambitne plany na dziś zrobić porządki i listę wyprawkową
tak się zastanawiam czy jak taki kombinezon misiowy (podobny do tego http://allegro.pl/kombinezon-jesienn...692801037.html to czy muszę mu kupować jeszcze drugi taki śliski zimowy? bo przecież jak takie mrozy będę to i tak z domu wychodzić nie będę a w razie czego to jakieś cieplejsze ubranko w kombinezon i koc, uważacie że wystarczy?
Też się zastanawiam nad tym. Mam taki kombinezon i zastanawiam czy tamten mi potrzebny czy takie puchate wystarczą...?

W ogóle to Witam.
U mnie brzydko i pada od rana. Ja budziłam się co pół godziny bądź co godzina więc noc do
A no i dotarło do mnie, że dziś zaczęłam 34tc

Stary 2014-11-07, 08:58   #3023
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Też się zastanawiam nad tym. Mam taki kombinezon i zastanawiam czy tamten mi potrzebny czy takie puchate wystarczą...?

W ogóle to Witam.
U mnie brzydko i pada od rana. Ja budziłam się co pół godziny bądź co godzina więc noc do
A no i dotarło do mnie, że dziś zaczęłam 34tc
ja w środę zaczęłam 36 i tak się zastanawiałam kiedy to zleciało
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 09:03   #3024
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
ja w środę zaczęłam 36 i tak się zastanawiałam kiedy to zleciało
Ja ciągle żyję 7 tygodniem i tym jak ogłaszałam, że jestem w ciąży

Stary 2014-11-07, 09:11   #3025
LoLcIa123
Zakorzenienie

Czesc dziewuszki
U mnie po wizycie wszystko ok, Pani doktor powiedziala, ze nie bedzie wrozyla co do porodu bo ostatnio jednej wrozyla rychly porod a urodzila tydzien po terminie . Za tydzien bede miala pobrany gbs i tyle .

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 09:13   #3026
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:

Basia a czemu tak bardzo nie chcesz tego masażu ?? Z tego co wiem to naturalny sposób przyspieszenia porodu (wyprowadzcie mnie z błędu jeśli się myle) a jeśli akcja porodowa nie będzie się posuwała na przód to Ja na przykład wolalabym to od oksytocyny....
Masz racje.ma dzialac jesli rozwarcie nie postepuje. Ale podobno masaż szyjki gorszy od samego porodu. Ze coraz rzadziej się go właśnie stosuje ale jakby się jakiś chętny do tego trafił to ja mu podziękuję. To tylko tak ładnie się nazywa masażem. Miała tu któraś?

Stary 2014-11-07, 09:14   #3027
19Inka90
Wtajemniczenie

No Ja miałam wczoraj pobrany gbs i następna wizyta tez za tydzień

Emilka
Stary 2014-11-07, 09:15   #3028
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
to ja Was wszystkie tu zaprosze, pojedziemy razem na shopping i przestaniecie marudzic

ja chętnie!

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Wychodziło by na to, że podczas karmienia piersią trzeba sobie odmawiać więcej niż w ciąży. To katusz by był, popadła bym w depresje i nie chciała bym kp,zresztą kto by wtedy chciał także jedzmy i nie żałujmy. Na poczatku trzeba uważać tylko jak z brzuszkiem maluszka. Jak będzie wrażliwy a do 3 miesięcy tak bywa to należy unikać produktów wzdymujących czyli kalafior, fasola... nabiał czyli ser żółty najbardziej, owoce pestkowe (czereśnie np) wiadomo, że smażenie w głębokim tłuszczu też niedobre jest i zbyt mocne przyprawy. Ja jadłam wszystko. Jak był czas truskawek to je jadłam tak samo z czereśniami. U mnie na wsi się nie pryska. Te przedsezonowe truskawki np. Z hiszpani to wiadomo, że pełno w tym oprysku to lepiej sobie podarować. Małej dawałam regularnie kropelki i wszystko było ok, po 3 miesiącach jadłam wszystko i nie dawałam kropli. Wiadomo, że dieta urozmaicona to dobra dla dziecka i mamy. Dziecko kp czuje smaki, co dobrego mama zjadła u nas tak właśnie dużo się zabrania jeść przy kp, a w UK ponoć na to wcale się nie zwraca uwagi
zgadzam się, jeść zdrowo, wszystko i obserwować, jak z dzieckiem się nic nie dzieje to sobie nie żałować, bo depresji można by dostać

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
No niestety tak :/ badanie na sprawdzenie rozwarcia jest mega nieprzyjemne. brrr aż na samą myśl mam dreszcze :/

przebicie pęcherza natomiast nie boli. nagle tylko czujesz ciepełko między nogami jak Ci woda poleci

Ja do kąpania hippa chyba kupię, natomiast babydream jest dobry też i tani z emolientami trzeba ostrożnie, bo łatwo skórę przyzwyczaić do nich a potem problem jak chce się zmienić na normalne kosmetyki. Najlepiej emolienty wprowadzać jak faktycznie się coś dzieje ze skórą dzidziusia.
ja w ogóle nie czułam sprawdzania rozwarcia, choć mój poród trwał ponad 20 godzin to sprawdzali tylko 3 razy i serio nie pamiętam w tym nic nieprzyjemnego, ale ja błagałam, żeby mi ktoś rozwarcie sprawdził, bo tak długo miałam bóle, że byłam pewna, że tam już jest 10cm (a było 1,5cm )

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Na sr znowu mówiły ze eliminacja to.glupota. I dieta ma być zdrowa, lekka i urozmajcona czy bez smazonego mocno przetwozonego i żeby nie zjeść czekalady całej jednego dnia czy strasznie czegoś ostrego wszystko z umiarem.

To co piszę Roksape w pełni mnie przekonuje dobrze ze Cię mamy!! mama też mi.mówiła ze jadła wszystko i nawet się nie zastanawiała i ze żadne z dzieci z brzuszkiem problemów nie miało
zgadzam się! wiadomo, żeby nie jeść gorących kubków, pasztetów, konserw, które zawierają samą chemię, ale to wg mnie oczywiste, bo ja nawet i bez ciąży.karmienia tego nie jem

Cytat:
ja już po jednym porodzie a nie mogę sobie przypomnieć ile potrzeba tych mega podpasek ja byłam w szpitalu 1,5 dnia i chyba dużo ich nie zużyłam, teraz mam dwie paczki i normalne podpaski do tego
wkładki laktacyjne biorę, bo ja już drugiego dnia miałam pełne cycki, bez wkładek musiałabym przebierać się co karmienie, bo koszula ulana.
Teraz też myślałam ile wziąć, ostatecznie spakowałam w hermetyczną torebkę 18szt., po zamknięciu nie zajmuje dużo miejsca.

Cytat:

mój e wtorek jak dostałam plan porodu też nie rozumiał połowy a jak mu tłumaczyłam o co chodzi to powiedział, że woli nie wiedzieć.
Wczoraj jak się okazało, że prawdopodobnie będę miała cc przeczytałam mu, część z planu porodu o cc. Tam był zapis, że chcę, żeby osoba towarzysząca mogła kangurować dziecko póki ja jestem niezdolna, to on się zapytał jak ma kangurować skoro na pewno zemdleje

Cytat:

ja bym nie kupowała i nie stosowała jak nie ma wskazań

Cytat:

Inka ale oxy dają jak nie ma skurczów, a masaż robią jak skurcze są, ale rozwarcie nie idzie, czyli stosuje się to w zupełnie różnych sytuacjach. Mogą chcieć ci podać i oxy i masaż zrobić
u mnie w planie porodu wszystko jest praktycznie tak zapisane jak chcę.
mam tylko zaznaczyć, że się zgadzam, tam jest własnie zapis, że "nie zgadzam się na masaż szyjki"
z opowieści wiem, że to nic przyjemnego!

ja całą noc myślałam o tym, że będę jednak miała to cc, bo nie wierzę, że mała się jeszcze okręci. nawet gin stwierdził wczoraj, że pobieranie GBS jest bez sensu, ale stwierdziłam, że jest kosztuje 9zł to lepiej to mieć
Stary 2014-11-07, 09:21   #3029
basiabasia989
Rozeznanie

Karoka mi za pierwsze zwolnienie zapłacili półtorej miesiąca później. Wcześniej.dostałam pismo ze kadrowa źle wypełniła papiery a potem ze od 2 października będą mi przelewać kasę na konto, a przelali dopiero 3 listopada.

Stary 2014-11-07, 09:43   #3030
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Dziewczynki dobre wiesci rozwarcie jest na jeden paluszek ale sie nie poglebia i ide do domku czekam tylko na wypis

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości