|
|
#3001 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Czyli ten Oilatan do kąpieli to zbędny dopóki się nie okaże ze dziecko ma problematyczna skore ?? Sory ze juz tak dokładnie ale serio momentami mam wrażenie ze to czarna magia jakaś jest
![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Ejj lolcia nam gdzieś nie zginęła po drodze od lekarza ??
|
#3002 |
|
Rozeznanie
|
Kurde, Roksi, ciągle masz pod górkę...
![]() Też zamierzam nie popadać w żadne diety, dla mnie będzie łatwiej, bo teraz też muszę się pilnować z tym co jem, więc aż takiej różnicy w jedzeniu nie będzie. Zachciało mi się mandarynek ![]() Byłam dziś na tych warsztatach Bezpieczny Maluch, bardzo interesujące, wreszcie wiem, co zrobić, gdy maluch się zakrztusi albo przestanie oddychać. Oby ta wiedza nigdy mi się nie przydała... No i wygrałam śpioszki a w prezencie dostaliśmy takie formy z magnesem na lodówkę, w których można odcisnąć stópkę lub rączką dziecka - chyba wiem, co dziadkowie dostaną na Dzień Babci i Dziadka
|
#3003 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do masażu szyjki to wczoraj jak czytalam mamie plan porodu i doszlam do punktu "masaż szyjki" to zrobilam się ponoć blada oczy jak piec złotych i mowie do mamy... Ejj kto i dlaczego chce mi masowac szyjkę o.O
Mój TŻ po przeczytaniu planu porodu to stwierdził ze czuje się jakby przeczytał właśnie menu z jakiejś rzeźni...
|
#3004 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale bez obniżki też spoko Ja teraz nie rozglądam się już za dużymi torebkami, bo z wózkiem najwygodniej będzie mi z małą na długim pasku (teraz też tylko taką noszę) i powiem Ci, że skuszę się chyba na Ralpha Laurena. Widuje czasem jakąś pojedynczą sztukę w tk maxx i są śliczne. Klasyczne, skórzane, porządnie uszyte i do 100e spokojnie można kupić, a na pewno posłuży wiele lat Cytat:
|
||
|
|
|
#3005 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pamiętam szczerze mówiąc. tych bella mi zeszły chyba ze 2-3 paczki na pewno. Cytat:
ja p$$%&$^& ten szef ma rodzinę??? nie rozumie powagi sprawy?! :/ Inka wg mnie tak. To preparat z grupy leczniczej i póki nic się nie dzieje to nie ma potrzeby stosować.
|
|
#3007 | |
|
Rozeznanie
|
Roksape tak zawsze na wizycie gin mi sprawdza szyjkę na fotelu, wkłada palce i grzebie
takie to normalne jakieś dla mnie, czasem średnio przyjemne ale nie żeby bolesne. A tam dziewczyny pisały ze badanie rozwarcia do porodu boli jak diabli...Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Sasia tak bella mama to te wielgachne grubasne podpaski które nawet nie mam grama kleju żeby się w majty przykleić. Ja mam takich dwie paczki. Jak zmieszczę do torby wezmę obie jeśli nie to tylko jedną druga mąż mi dowiezie. Słyszałam ze jednak tego trochę schodzi. A podkłady na łóżko to takie żeby pościeli nie ufajdac rozkłada się pod tyłek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3008 |
|
Zadomowienie
|
Maczuma no nic nie poradzę. Zamiast tu los być łaskawy, że jeszcze trzecie dziecko będziemy mieli to nie, jeszcze bardziej dostajemy po d.upie jak by nas pokarano. Mam nadzieję, że jednak nie będzie tak fatalnie :/
Karo tak ma rodzinę. Czworo dzieci i chatę w marmurach... chyba przecenił swoje możliwości i tak mu się z kasą posypało, ale jemu bez pracowników kaplica. Mówię do tż, żeby się zgrali i nie przyszli dzień, dwa do pracy i kasa się znajdzie,ale mówi, że nie ma z kim, bo jeden nie przyjdzie a drugi przyjdzie, bo to takie lizusy ![]() Basiabasia to raczej jak nie boli to boleć nie będzie. Wszystko zależy od tego czy ktoś stara się być delikatny czy nie ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Ja bym tam brała wkładki laktacyjne, mnie zalewało następnego dnia tak, że masakra, ale u nas nie wolno staników ! Jednak jak by ktoś miał taką ilość mleka jak ja to lepiej mieć na wszelki wypadek
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie jak badają to nic nie boli to tylko dyskomfort, ze po prostu ktoś mi tam grzebie
ROKSAPE współczuję. U mojego meza też nieciekawie. Prezes sobie w ch...leci. Miesiąc byl bardzo dobry, najlepszy w roku, miały być dobre wypłaty wyszła gorsza niż przy najgorszym miesiącu JUSTYSIA
|
|
#3010 |
|
Rozeznanie
|
Badanie to jedno,masaz szyjki drugie. I nie ma mozliwosci zeby nie bolalo. Boli gorzej niz sam porod, ale nie mają prawa masowac bez zgody.
|
|
|
|
#3011 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3012 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobryyy! Wstawać mamuski!
|
|
|
|
#3013 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej
czekam na badanie ordynatora i moze dzis wyjdziemy do domku o ile rozwarcie sie nie powiekszylo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
Juz dawno na nogach. Zaraz trzeba jecjac po zwolnienie i zawiesc je do pracy.
|
|
#3015 |
|
Zadomowienie
|
Też nie śpie. Tż do pracy, dzieci powstawały też, koniec lenistwa w łóżku
|
|
#3016 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewuszki
czas wstawać na badania lecieć, znowu się naczekam w kolejce ![]() Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
|
#3017 |
|
Wtajemniczenie
|
Ejjj co Wy takie żywe juz ??
Ja jeszcze zwinięta w kłębek pod koldra Basia a czemu tak bardzo nie chcesz tego masażu ?? Z tego co wiem to naturalny sposób przyspieszenia porodu (wyprowadzcie mnie z błędu jeśli się myle) a jeśli akcja porodowa nie będzie się posuwała na przód to Ja na przykład wolalabym to od oksytocyny....
|
#3018 |
|
Raczkowanie
|
Od rana deszczowo dziś i zimno.
Mialam dzis w nocy takie koszmary, ze obudziłam sie cała mokra. Przerazilam sie na maxa bo dotknelam nog i cale mokre-zerwalam sie z łóżka bo myślałam ze mi wody odeszly... masakra nikomu nie zycze takiego stresu od rana. Musze sie zwlec bo do ZUSu L4 musze zawiezc i do księgowej i na zakupy. Laski mam pytanie - po jakim czasie dostalyscie kase z ZUSu? Jestem na zwolnieniu od 2.10 i jeszcze nic nie wplynelo? |
|
|
|
#3019 |
|
Wtajemniczenie
|
Karooka teoretycznie po złożeniu wszystkich papierów mają na wypłatę 30 dni, dostarczylas wszystko od razu 2.10 ??
|
#3020 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
![]() Justyna za tą bitą śmietanę to powinnaś do mnie przyjechać i mi ją zrobić :P tak mi dziś coś strzeliło w kręgosłupie jak myłam schylona włosy, że myślałam że się już nie podniosę na szczęście powoli przechodzi i może wysiedzę w pracy do końca. Mam ambitne plany na dziś zrobić porządki i listę wyprawkową ![]() tak się zastanawiam czy jak taki kombinezon misiowy (podobny do tego http://allegro.pl/kombinezon-jesienn...692801037.html to czy muszę mu kupować jeszcze drugi taki śliski zimowy? bo przecież jak takie mrozy będę to i tak z domu wychodzić nie będę a w razie czego to jakieś cieplejsze ubranko w kombinezon i koc, uważacie że wystarczy? |
|
|
|
#3021 |
|
Raczkowanie
|
Inka, masz racje, kilka dni później. Dzis bede w ZUSie to podpytam.
|
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle to Witam. U mnie brzydko i pada od rana. Ja budziłam się co pół godziny bądź co godzina więc noc do A no i dotarło do mnie, że dziś zaczęłam 34tc
|
|
|
#3023 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ciągle żyję 7 tygodniem i tym jak ogłaszałam, że jestem w ciąży
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewuszki
![]() U mnie po wizycie wszystko ok, Pani doktor powiedziala, ze nie bedzie wrozyla co do porodu bo ostatnio jednej wrozyla rychly porod a urodzila tydzien po terminie . Za tydzien bede miala pobrany gbs i tyle .
|
#3026 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3027 |
|
Wtajemniczenie
|
No Ja miałam wczoraj pobrany gbs i następna wizyta tez za tydzień
|
#3028 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja chętnie! Cytat:
Cytat:
(a było 1,5cm Cytat:
![]() Cytat:
ja byłam w szpitalu 1,5 dnia i chyba dużo ich nie zużyłam, teraz mam dwie paczki i normalne podpaski do tego wkładki laktacyjne biorę, bo ja już drugiego dnia miałam pełne cycki, bez wkładek musiałabym przebierać się co karmienie, bo koszula ulana. Teraz też myślałam ile wziąć, ostatecznie spakowałam w hermetyczną torebkę 18szt., po zamknięciu nie zajmuje dużo miejsca. Cytat:
Wczoraj jak się okazało, że prawdopodobnie będę miała cc przeczytałam mu, część z planu porodu o cc. Tam był zapis, że chcę, żeby osoba towarzysząca mogła kangurować dziecko póki ja jestem niezdolna, to on się zapytał jak ma kangurować skoro na pewno zemdleje Cytat:
Cytat:
![]() u mnie w planie porodu wszystko jest praktycznie tak zapisane jak chcę. mam tylko zaznaczyć, że się zgadzam, tam jest własnie zapis, że "nie zgadzam się na masaż szyjki" ![]() z opowieści wiem, że to nic przyjemnego! ja całą noc myślałam o tym, że będę jednak miała to cc, bo nie wierzę, że mała się jeszcze okręci. nawet gin stwierdził wczoraj, że pobieranie GBS jest bez sensu, ale stwierdziłam, że jest kosztuje 9zł to lepiej to mieć
|
|
#3029 |
|
Rozeznanie
|
Karoka mi za pierwsze zwolnienie zapłacili półtorej miesiąca później. Wcześniej.dostałam pismo ze kadrowa źle wypełniła papiery a potem ze od 2 października będą mi przelewać kasę na konto, a przelali dopiero 3 listopada.
|
#3030 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki dobre wiesci
rozwarcie jest na jeden paluszek ale sie nie poglebia i ide do domku czekam tylko na wypis ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

na kuriera, lekarza i być może za obiady szkolne dla młodego mam... nie powiem,tż ma za nim chodzić i po trochę wyciągać kasę, ale nie ukrywam, że mam kolejne zmartwienie
nie wiem co będzie jak by tą robotę rzucił, d.upa blada nam wtedy... ehh

czas wstawać na badania lecieć, znowu się naczekam w kolejce
ja byłam w szpitalu 1,5 dnia i chyba dużo ich nie zużyłam, teraz mam dwie paczki i normalne podpaski do tego