Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 27. - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-06, 17:12   #1531
JossStone
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 27.

Cytat:
Napisane przez Liiii Pokaż wiadomość
W połowie listopada czeka mnie zabieg na oczy po którym 3-4tyg będę najprawdopodobniej lezec w ciemnym pomieszczeniu. I tu moje pytanie co moge zrobić zawczasu i zamrozić do jedzenia abyśmy z mezem nie umarli z głodu ;p
Co się sprawdza w mrozeniu i tak żeby wyciągnąć podgrzac i gotowe
Wszystkie zupy, można mrozić w woreczkach albo w pojemnikach. w woreczkach wrzucić trochę do wody, żeby woreczek się odmroził, potem do garnka z połową szklanki wody i się na małym gazie odmraża. A jak masz mikrofalę to mrozić w pojemnikach do mikro i tam odmrażać.
Naleśniki, krokiety itp.
Gołąbki - można odmrażać z odrobiną wody na małym gazie.
Schabowe, pulpety, wszystkie takie rzeczy.
Pierogi, kluski, pyzy, kopytka - zamrożone wrzucić na wrzątek i gotowe.
Możesz porobić mieszanki warzywne - warzywa pokroić, pogotować chwilkę, mieszać i mrozić.
Bigos możesz sobie zrobić i zapasteryzować w słoikach, tak samo mielone w sosach, leczo i takie potrawy wielogarnkowe

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez bumcykbajera21 Pokaż wiadomość
Hej
dostałam od lekarza skierowanie na badania:
Chemia kliniczna: Alat, Amylaza, CRP, Glukoza w sur., Kreatynina, Sód, Potas
Hematologia: Morfologia
Analityka ogólna: Mocz badanie ogólne
prócz tego skierowanie na USG jamy brzusznej.

Chciałam zapytać czy będę musiała zapłacić za te badania i może ktoś się orientuje gdzie je najlepiej zrobić we Wrocławiu
Tych pierwszych nie wiem, ale za resztę się nie płaci. Co do tych z chemii klinicznej to zapytaj w swojej przychodni, oni mówią czy one są płatne czy nie.
A gdzie robić badania to chyba większej różnicy nie ma, bo one i tak lecą do jednego laboratorium, tak mi się wydaje
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 17:17   #1532
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
Od kilku lat co ok. 1,5 roku sprawiam sobie nową parę dżinsów z h&m bo mniej więcej tyle wynosi u mnie "dobicie ich" - czyli do momentu gdy mi się przetrą. Trochę się rozciągają po pierwszych kilku praniach, ale podobne doświadczenia mam z dżinsami innych firm. Jak dla mnie ok, zazwyczaj biorę te tańsze (ok 80? zł), mam jedną parę dżinsów w których chodzę do upadłego i po tym 1,5 roku wyrzucam. Kupowałam kiedyś lepsze dżinsy, ale niszczyły się w podobnym czasie więc przerzuciłam się na h&m.
Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Wszystkie spodnie, które kupiłam w h&m powypychały się, przetarły w kroku i zrobiły takie "workowate" w przeciągu pół roku od kupienia, a nie noszę jednej pary bez przerwy. Więc stanowczo nie polecam
No to nie wiem. Ale pewnie nie kupię,bo moje źle skończyły.
A z jakiej sieciówki polecacie jeansy?

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 17:18   #1533
Whim
...

Cytat:
Napisane przez bumcykbajera21 Pokaż wiadomość
plush na karte jak dla mnie

Zmieniłam dość niedawno na to i jestem zadowolona.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Niedopowiedzenia Pokaż wiadomość
A z jakiej sieciówki polecacie jeansy?
Pull and Bear. Mam kilka par i jestem zadowolona.
Jeansów z H&M też nie polecam.

Edytowane przez Whim
Czas edycji: 2014-11-06 o 17:19
Whim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 17:19   #1534
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4882114 7]pływać to ja nie umiem i nie mam zamiaru się uczyć[/QUOTE]

To tak jak ja Chodziłam dwa lata z instruktorem i nic

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 20:03   #1535
gryzelda
Zadomowienie

Ja mam pytanko odnosnie ubezpieczenia bodajże na zycie - uprzedzam jestem w tym temacie zielona. Załóżmy ze na dzien dzisiejszy moje dziecko nie jest ubezpieczone w zadnym PZU, AXA, itp tylko w przedszkolu (czyli obowiazuje w czasie obecnosci dziecka w nim w domu juz nie. Załóżmy ze mamy maly wypadek np upadek na rowerze- stluczenie i w tym dniu nie ide do lakzrza ale ide ubezpieczyc dziecko a nazajutrz do lekarza okazuje sie ze dziecko ma zlamanie np 2 - 4% uszczerbku i co przechodzi to ubezpieczenie? czy jest wogole taka mozliwosc ubezpieczyc kogos dzien po takim malym wypadku ?
gryzelda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 20:14   #1536
Sibbyl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gryzelda Pokaż wiadomość
Ja mam pytanko odnosnie ubezpieczenia bodajże na zycie - uprzedzam jestem w tym temacie zielona. Załóżmy ze na dzien dzisiejszy moje dziecko nie jest ubezpieczone w zadnym PZU, AXA, itp tylko w przedszkolu (czyli obowiazuje w czasie obecnosci dziecka w nim w domu juz nie. Załóżmy ze mamy maly wypadek np upadek na rowerze- stluczenie i w tym dniu nie ide do lakzrza ale ide ubezpieczyc dziecko a nazajutrz do lekarza okazuje sie ze dziecko ma zlamanie np 2 - 4% uszczerbku i co przechodzi to ubezpieczenie? czy jest wogole taka mozliwosc ubezpieczyc kogos dzien po takim malym wypadku ?
Z tego co wiem ubezpieczenia mają okres karencji - tzn. "nie działają" jakiś czas po zawarciu umowy (ile czasu to zależy od ubezpieczenia)... ale to ubezpieczenie z przedszkola nie obejmuje dziecka tak w ogóle? Z tego co pamietam moje szkolne ubezpieczenia obejmowały też wypadki poza szkołą - w domu, na podwórku, były ważne też w czasie wakacji... warto sprawdzić co obejmuje to ubezpieczenie
Sibbyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 20:20   #1537
gryzelda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sibbyl Pokaż wiadomość
Z tego co wiem ubezpieczenia mają okres karencji - tzn. "nie działają" jakiś czas po zawarciu umowy (ile czasu to zależy od ubezpieczenia)... ale to ubezpieczenie z przedszkola nie obejmuje dziecka tak w ogóle? Z tego co pamietam moje szkolne ubezpieczenia obejmowały też wypadki poza szkołą - w domu, na podwórku, były ważne też w czasie wakacji... warto sprawdzić co obejmuje to ubezpieczenie
Faktycznie masz racje musze to sprawdzic ale z tego co kojarze jak dyrektor mowila na spotkaniu to niestetety chyba sie to zmienilo, chyba ze zle cos zrozumialam ... ogolenie zamierzam ubezpieczyc dodatkowo a w takiej sytuacji gdyby ubezp. obowiazywalo 24 h to by chyba nie mialo to wiekszego sensu... dzieki

Edytowane przez gryzelda
Czas edycji: 2014-11-06 o 20:24
gryzelda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 20:23   #1538
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
Były takie rozmiękłe i jakby puste w środku? Jeżeli tak to częsta przypadłość ogórków w których uprawie stosowano za dużo nawozów, ogólnie nic im nie jest ale w smaku nie są za dobre
Były puste w środku, ale jak je porównałam później z ogórkami z innego słoika to dziwnie pachniały. W ogóle rano myłam tamten rozszczelniony słoik, później wywalałam te ogórki do kosza, i mimo kilkunastokrotnego mycia rąk w ciągu dnia i zmywania naczyń palce cały czas mi śmierdzą tymi ogórami Nawet przez krem do rąk się przebija

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 20:33   #1539
201708160922
Konto usunięte

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4882034 2]Moja mama też nie umie jeździć. Nie wiem czemu ludzie się temu dziwią, znam kilka młodych osób które tez nie potrafią.
A ja nauczyłam się jeździć na rowerze dopiero jak go dostałam na komunię[/QUOTE]

A ja nie znam i się dziwię.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Dziwią się, bo jeżdżenie na rowerze i pływanie to takie jakoś chyba społecznie wymagane zdolności są i najczęściej tego się dzieci uczy jak są małe (tak btw nie umiem w obie XD). Ważne, żeby kiedyś się wziąć w garść i nauczyć, jak się chce.

Ja się tylko strasznie boję, że sobie zrobię krzywdę pokroju kierownica w oko czy coś
Z pływaniem to tak nie do końca się zgodzę. Na wsi zabitej dechami bez dostępu do wody z basenem kilkadziesiąt kilometrów dalej trudno uczyć się plywać.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 20:43   #1540
kuki9
Zakorzenienie

Jak wygląda reklamacja dużego AGD?

Czy taką kuchenkę albo pralkę się zawozi do sklepu czy oni najpierw przysyłają jakiegoś elektryka coby obadał sprzęt?

Mam jeszcze pytanie o kuchenkę z płytą grzewczą. Ceramiczną czy jak to się tam nazywa. W każdym razie płyta jest szklana a pod nią są takie rozgrzewające się grzejniki Nie indukcja.

Ma któraś z was taką? Kupiliśmy, niedawno podłączył ją nam elektryk. Tylko, że moim zdaniem coś jest nie tak. Ogólnie chodzi ale ma takie momenty, że się nie włącza. Żaden z palników. Nie i już, nie grzeje. Za chwilę - jak najbardziej jest ok. Dodam, ze cały czas włączony jest piekarnik na maksa (polecenie z instrukcji). Więc nie wiem cy to się nadaje już do reklamacji czy może ten typ tak ma.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:08   #1541
bordowa
Wtajemniczenie

Czym wyczyścić skórzane meble? Dodam, ze są białe.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-06, 21:30   #1542
NOWA SOWA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Czym wyczyścić skórzane meble? Dodam, ze są białe.
pastą do tapicerki skórzanej ?

NOWA SOWA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:46   #1543
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Jak wygląda reklamacja dużego AGD?

Czy taką kuchenkę albo pralkę się zawozi do sklepu czy oni najpierw przysyłają jakiegoś elektryka coby obadał sprzęt?
Do reklamacji przysylaja ich uprawnione serwisanta albo kogos kto zajmuje sie naprawa i z nimi wspolpracuje, przyjezdza do domu, sprawdza, jezeli da rade to wymienia na miejscu albo wraca za dzien lub dwa na wymiane, jak nie da rady to pakuja to i on zabiera.
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 21:50   #1544
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
Do reklamacji przysylaja ich uprawnione serwisanta albo kogos kto zajmuje sie naprawa i z nimi wspolpracuje, przyjezdza do domu, sprawdza, jezeli da rade to wymienia na miejscu albo wraca za dzien lub dwa na wymiane, jak nie da rady to pakuja to i on zabiera.
Ok, dziękuję

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 22:16   #1545
NinaSimone
Zakorzenienie

Czy ktos bierze udzial w konkursie Dove? Dostalyscie jakies potwierdzenie na mail?
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-06, 22:36   #1546
dekra
Rozeznanie

Mam czujnik czadu. Włączył się raz. po wywietrzeniu i około 40 minutach po kilku testach wciaz wskazuje 0. Martwić się czy iśc spać i rano dzwonic aby sprawdzili ze spółdzielni ?
dekra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-06, 23:15   #1547
201705250955
Konto usunięte

Co przywieźć z Turcji (Stambuł) - pamiątki, jedzenie, kosmetyki itd.?

Kto stąd się uczył rosyjskiego od podstaw samodzielnie? Jak wspomagać naukę czytania i pisania - podręcznik nie wystarcza...? Mam jakąś książkę, jak pisać po rosyjsku, ale jest dla mnie totalnie niezrozumiała. (albo jestem jeszcze za głupia na nią w tym momencie).
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 06:29   #1548
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dekra Pokaż wiadomość
Mam czujnik czadu. Włączył się raz. po wywietrzeniu i około 40 minutach po kilku testach wciaz wskazuje 0. Martwić się czy iśc spać i rano dzwonic aby sprawdzili ze spółdzielni ?
Mozesz zadzwonić żeby sprawdzili ale jak na przykład mieszkałam w moim poprzednim mieszkaniu w Krakowie to sprawny czujnik wariował po wywietrzeniu mieszkania

----
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
(...)skończyłam szkołę, idę na studia, mam zdaną maturę, mam rok pracy za sobą - i to wszystko z makijażem i bez błony dziewiczej!
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 07:31   #1549
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryzelda Pokaż wiadomość
Jak ktoś wcześniej pisał, obowiązuje okres kadencji, chyba najczęściej na 3 mce, ale to musisz poczytać w OWU ogólne warunki ubezpieczenia/umowy
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-07, 07:36   #1550
kot_ek
Rozeznanie

Dziewczyny, żeby zarejestrować się w urzędzie pracy jako osoba bezrobotna trzeba mieć ukończoną szkołę? Jestem w trakcie LO dla dorosłych.
Stary 2014-11-07, 07:45   #1551
201705250955
Konto usunięte

Czy któraś z Was robiła ciasto do pizzy z tego przepisu? Nie mam specjalnych ambicji, żeby robić je sama, ale nie ma akurat gotowego u siebie Podpiekałybyście je wcześniej? Czy lepiej na to wrzucić trochę przetworzone produkty, np. przesmażoną cebulę i grzyby i piec od razu? W dodatku będę tę pizzę piekła w czyimś piekarniku Smarujecie ketchupem? :P
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 07:46   #1552
Wolha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kot_ek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, żeby zarejestrować się w urzędzie pracy jako osoba bezrobotna trzeba mieć ukończoną szkołę? Jestem w trakcie LO dla dorosłych.
Nie trzeba, po prostu nie podajesz, że masz średnie wykształcenie tylko np. zawodowe lub podstawowe.

Wolha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 07:53   #1553
myszenka87
Rozeznanie

Czy w US pomogą mi wypełnić druki odnośnie wartości np działki czy domu?
Skąd wziąć PESEL lub NIP osoby, która nie żyje od 20 lat?
myszenka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 07:58   #1554
Moniika95
Zakorzenienie

Czy ktoś wie jaka będzie kara jeśli po zakupie samochodu nie opłaciło się go w urzędzie skarbowym? Minęły niecałe 2 miesiące.

18.08.2012 razem
14.02.2015 zaręczeni
Moniika95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 08:01   #1555
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moniika95 Pokaż wiadomość
Czy ktoś wie jaka będzie kara jeśli po zakupie samochodu nie opłaciło się go w urzędzie skarbowym? Minęły niecałe 2 miesiące.
popraw date na umowie :p
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 08:13   #1556
NOWA SOWA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kot_ek Pokaż wiadomość
nie, warunek 18 lat

NOWA SOWA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 08:23   #1557
Moniika95
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
popraw date na umowie :p
Ale pewnie sprzedający już to zglosil

18.08.2012 razem
14.02.2015 zaręczeni
Moniika95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 09:04   #1558
dekra
Rozeznanie

jaki mi są potrzebne dokumenty do ubezpieczenia samochodu ?
dekra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 09:07   #1559
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moniika95 Pokaż wiadomość
Ale pewnie sprzedający już to zglosil
ee to

ANGIELSKI
,,Nic nie dzieje się bez przyczyny'' po angielsku to: ,,Nothing happens without a reason''
czy gdzieś gramatyczny błąd szczeliłam?
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..

Edytowane przez mycha9393
Czas edycji: 2014-11-07 o 09:17
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 09:33   #1560
cholernarejestracja
Copyraptor

Czy prezerwatyw nielateksowych można używać z żelem na bazie silikonu? Czy nie wolno, i można tylko te na bazie wody?

I czy ktoś jeszcze ma problem z bólem w trakcie używania prezerwatyw? Odstawiłam tabsy i ryczeć mi się chce, moje ciało zupełnie nie współgra z prezerwatywami, czuję się zawsze obcierana i obolała - mimo, że używamy żelu nawilżającego.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości