|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015 :)
Gratuluję Nomen
))Szuuu najważniejsze nie panikować ![]() W jakich cenach tak pi razy grzwi można kupić wózki i foteliki? |
|
|
|
#3572 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Gratuluje wszystkich udanych wizyt ![]() Lubiekawe witaj za Ciebie jutroSzuuu wspolczuje stresu. Na pewno wszystko będzie dobrze Jestem po wizycie. Widzialam malenstwo niestety gin nie dal mi na USG genetyczne. Ponoć trzeba mieć wyraźne wskazania, by je zrobić na nfz. Powiedzial, ze jeżeli chce to na wlasna rękę prywatnie i koniecznie do dr, który ma certyfikat. Dalej mam tez brać duphaston i bardzo uważać na siebie. Lekarz martwi się, ze wycofali fenka, który w poprzedniej ciąży dlugo bralam. Mam nadzieje, ze nie będzie nic zlego się dzialo. Przepraszam, ze tyle o sobie i nie cytuje, ale by lam strasznie zalatana te ostatnie 3 dni. Obiecuje poprawe
|
|
#3573 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie. Niespodzianki nie było. Serduszka nie widać. Zresztą nie spodziewałam się go dziś. Ale ginka mnie zmartwiła, bo wg niej pęcherzyk powinien być okrągły, a jest owalny. Mam przyjść do niej w poniedziałek do szpitala i tam zrobi znów usg. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3574 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję wizyt i serduszek
Irmusia trzymam kciuki, żeby wszystko było ok
|
|
|
|
#3575 |
|
Konto usunięte
|
Anutka super wiadomość
![]() Irmusia niech Cię ginka nie straszy, mój pęcherzyk też był owalny na ostatnim usg a w nim siedział dzidziuś Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
Edytowane przez d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f Czas edycji: 2014-11-07 o 07:34 |
|
|
|
#3576 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wszystkim gratuluje udanych wizyt i bijących serduszek
|
|
#3577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chociaż chyba maxi cosi wygodniejsze na oko Kuba urodził się 4050 więc był spory, nie wiem czy fotelik był powodem że nie cierpiał jeździć autem czy on po prostu z tych nie mobilnych dzieci Ze względu na obowiązki ciężko mi się wbijać na forum sprzedajemy buty męskie i jak skończy się sezon to powinno być luźniej w międzyczasie zerkam co tam skrobiecie apropo łóżeczek to miałam tradycyjne i turystyczne używane, teraz kombinuję jeszcze nad tym dla maluszków mobilnym koszem Mojżesza, żebym mogła włóczyć za sobą po domu. Tylko dzidzie będą latem i chyba gondola może spełniać tą funkcję..... Dzisiaj mam spotkanie 10 lat po maturze.... Ciekawe czy 10 osób chociaż dopisze Kuba mi coś pokaszluje, mam nadzieję że nic poważnego z tego nie będzie i spokojnie zostawię go z mężem. Standardowo ''w co ja się ubiorę'' plus jeszcze jak ja tam wyrobie chociaż do północy chodząc teraz spać równo z Kubusiem o 21
|
|
#3578 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Już to widzę-byłabym cała poraniona![]() Cytat:
Ja mam dopiero za 3 tyg. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
W ogóle mam takie smaki na owoce typu ananas, kiwi, grejpfruty, gruszki, cytryny. Chyba można jeść te owoce, co? ![]() Cytat:
![]() Fajne uczucie, co? ![]() Cytat:
Może po prostu taki ma być teraz. A później już będzie w porządku? ![]() Na pewno tak będzie ![]() Też się powinnam zafarbować ale nie chcę za często i tak myślę, bo pasuje mi na pewno farbnąć się na święta. Później, pod koniec stycznia mam ślub znajomych więc też by pasowało mieć świeży kolor. A u mnie po miesiącu to już tragedia jest. No i jak tu się farbować? No jak żyć? ![]() ![]() A tak w ogóle to po raz 1 od paru dni miałam ochotę na jakieś normalne jedzenie a nie owoce i płatki i jem właśnie bułkę z białym serem i dużą ilością rukoli + herbata
|
|
#3579 |
|
Rozeznanie
|
Irmusia - aj tam z tymi pęcherzykami, mój jest piękny okrągły, ale też pusty w 7 tygodniu i lekarka jakoś nie zachwyciła sie jego kształtem
To jeszcze nic nie znaczy. Właśnie szykuje sie do szpitala, golonko, podmywanko , troche sie stresuje
|
#3580 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja to samo
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dokładnie.. My przez chwile mieliśmy fotelik, ten większy, Coneco.. Bałam się jeździć! potem kupiłam Romer i od razu poczułam się bezpieczniej.. Teraz, ten ostatni tez mamy Romera i jestem zadowolona
|
||||
|
|
|
#3581 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Gratuluję wczorajszych pozostałych wizyt- Irmusia, będzie dobrze, napewno Ale dziś ciemno jakoś. Mam dziś duuużo do ogarnięcia w chacie, wczoraj trochę odpuściłam. Nie wiem skąd ten bałagan się robi, codziennie trzeba to samo robic Chyba jestem źle zorganizowana. I mam zawsze wyrzuty sumienia, że sprzątam zamiast poświęcić ten czas na zabawę z maluchem, no ale samo się nie posprząta przecież i nie ugotuje
|
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Non stop jest bałagan, jakby nikt nie sprzątał ![]() A w sumie sprząta się non stop.. Jak nie ja to Tż. Ja to mam wyrzuty sumienia że nie bawie się z małą bo.. idę spać..Jestem taka bez życia, że nie mam siły nawet trzymac lalki
|
|
|
|
|
#3583 |
|
Rozeznanie
|
Kaja, ja ok 16 zasypiam przy małym: na dywanie, na fotelu, na siedząco...
tak na 15 minut, nie mogę temu się oprzeć![]() Tylko to taki czujny sen, bo podświadomie chyba wiem, że to mogłoby się skończyć katastrofą, gdyby młody sam rządził dłużej ![]() Chciałabym mieć większe mieszkanie i cały bałagan wciskałabym do jednego pokoju łącznie z wszystkimi garami z kuchni
|
|
|
|
#3584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszęęędzie jest bałagan Kieeedyś mieszkaliśmy w jednym pokoju i był mniejszy bałagan Ja zasypiam jak Tż już jest, i wtedy sie z nią bawi itd. ale i tak ma wyrzuty sumienia że mało czasu z nią spędzam wiec teraz z nią śpię itd
|
|
|
|
|
#3586 | |
|
Rozeznanie
|
Sprzątanie jest taaaakie nudne... Codziennie trzeba pomywać, odkurzać, co 2 dni myję podłogi, robię pranie, jak nie robię prania to jest prasowanie, TŻ chlapie mi na lustro w łazience,kot wysypuje żwirek, jak odkurzę to Marcin wysypie mi na dywan kaszę mannę/wyleje resztkę mojej kawy, poprawia po mnie kuwetę, bo ja wg niego źle posprzątałam chyba
Haha i tak w koło to samo![]() Wiem, że narzekam, ale nienawidzę ograniać chaty, bo to się nigdy nie kończy ![]() Dobra spadam, miłego dnia dziewuszki ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
Dobra, już naprawdę spadam. |
|
|
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz się poddalam Stwierdzamy ze samo się robi i trudno Właśnie jestem na krzywej cukrowej Bleeeeeee To moja 4 krzywa w życiu ale chyba nigdy nie było mi tak nie dobrze jak dziś. Masakra
|
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba że w sobotę, bo w sobotę mam dzień mega sprzątania ![]() U mnie ciągłe zmywanie, wszędzie kubki Tza, zabawki Blanki. Teraz psinka ma szczeniaka więc jest ze szczeniaczkiem, no i jeszcze kot
|
|
|
|
|
#3589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tak uwielbiam usiąść sobie w posprzątanym domu, ale to jest tylko możliwe po całym dniu sprzątania i jak Kubuś jest u dziadków.... Po czym wraca i mamy to samo
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahah u mnie jest to samo |
|
|
|
|
#3591 |
|
Konto usunięte
|
Tassia już krzywa? Czemu tak wcześnie?
|
|
|
|
#3592 |
|
Raczkowanie
|
Macie może jakieś hity imprezowe typu ciasto i przekąski? Mój Tż ma we wtorek imieniny-niby nie wyprawiamy ale 12 osób będzie na pewno.... Myślę o serniku i cieście czekoladowym a'la wztka plus roladki z szynki konserwowej, koreczki, tortilki i nie wiem co jeszcze szybkiego....
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48836008]Tassia już krzywa? Czemu tak wcześnie?[/QUOTE]
Bo w pierwszej ciąży miałam cukrzycę
|
|
#3594 |
|
Konto usunięte
|
Tak właśnie myślałam...
|
|
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Anutka gratki za wizyte
Cytat:
![]() Co do sprzatania to ja poki co mam salon + pokoj + kuchnie i lazienke wiec w miare szybko ogarne. Ale jak sie wybudujemy to chyba nie bede robic nic poza sprzataniem - 150 m kw. powierzchni mieszkalnej plus garaze plus piwnica to niecale 300 m kw. do posprzatania Juz TZ zapowiedzialam ze garaze i piwnica to bedzie jego dzialka ![]() No i do tego dojdzie jeszcze ogrod 1200 metrow ale prace ogrodowe to dla mnie akurat relaks
Edytowane przez pszczoua Czas edycji: 2014-11-07 o 09:53 |
|
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i wiadomo, ogóraski, grzybki itd ![]() Z ciast zrobiłam tylko muffinki bo u mnie to nieciastowi są. ale polecam sernikobrownies z malinami |
|
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciasto na pizzę i koleczka wielkosci jak na pierogi. Zawsze jest czad ![]() Tzatziki i marchewka, seler naciowy, ogórek w paski. Ja robię tez hummus, guacamole i do tego krakersy albo taco Teraz bym zrobiła ciasto z dyni bo sezon!!! A juz niedługo koniec
|
|
|
#3598 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny!
u mnie znowu leje a dzisiaj moja mama przyjezdza i trzeba po nia 50 km na lotnisko jechac, bedzie niezla zabawa... w ramach poprawiania stosunkow rodzinnych jedzie ze mna szwagierka bo maz nie moze sie z pracy urwac... ankaya, nomen u nas to samo a w 3 pokojach jestesmy na razie tylko we dwoje i bez zwierzat - a ciagle wszedzie ciuchy, kubki po kawie i herbacie i okruszki, skad to sie bierze..??? irmusia trzymamy kciuki! a moj pecherzyk tez jest raczej owalny a nikt nic nie mowil... i robalek w nim siedzi.. kaja ja nie znosze wizyt bez zapowiedzi i sama tez nigdy bez zapowiedzi nie wpadam... a mam taka kolezanke co ma mieszkanie ZAWSZE superwysprzatane normalnie perfekcyjna pani domu - oni maja w rodzinie zwyczaj wpadania bez zapowiedzi i kontrolowania/krytykowania ewentualnego balaganu (tzn jej matka, kuzynka i ciotka)... ja bym zabila! a ona mieszkanie "jak wylizane" utrzymuje... anutka super ja juz sie nie moge doczekac az zobacze, ze robalek nabiera ksztaltow dziecka (raczki, nozki...) masija czemu cala poraniona? a twoj tz brody sobie nie goli? moj ma wieksza wprawe w poslugiwaniu sie maszynka niz ja! naprawde, jak on mnie ogoli to ladniej niz mi samej wychodzi ![]() a co do owocow to pewnie ze mozna, czemu nie? (nie szalejmy z "w ciazy nic nie mozna") tylko trzeba umyc/obrac! lubiekawe daj znac, czekamy na niusy!!!! |
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nienawidzę myć garów Sprzątanie-tak jak u Was, codziennie! :/ a i tak jest syf. I serio-nie kupujcie nigdy ciemnych mebli! Nigdy!!! Mam takowe w salonie i szlag mnie trafia! No co 3 godziny musiałabym ścierać szafki i stolik żeby nie było widać kurzu! Ach jak głupia za młodu byłam ![]() ankaya ja polecam tak: tortilla posmarowana serkiem wymieszanym z koperkiem. Na to np. rukola, wędlina albo łosoś, ogórek - zawijam, kroję na kawałki. suchary - kupuję w Biedrze https://www.google.pl/search?q=sucha...l%3B1024%3B768 o takie i robię do tego krem jw. (z koperkiem czy natką pietruszki) na to jakieś warzywko (np. ogórek, rzodkiewka) albo coś mięsnego lub znowu łosoś do tego ja lubię robić tarty i gościom bardzo smakują ;suszone śliwki zawijam w plastry boczku i wstawiam do piekarnika żeby boczek się delikatnie zrumienił - też fajne ![]() albo robię koreczki ale tylko z serem i winogronem ![]() Do tego sałatki, ciasteczka
|
|
#3600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ona nie ma dziecka.. wiec to też inaczej, jak siedzi sama całe dnie w domu to i sprząta ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
To ja tez tak robię roladki z tortilli O i jeszcze własnie tartaletki |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.

))

za Ciebie jutro

Kuba mi coś pokaszluje, mam nadzieję że nic poważnego z tego nie będzie i spokojnie zostawię go z mężem. Standardowo ''w co ja się ubiorę'' plus jeszcze jak ja tam wyrobie chociaż do północy chodząc teraz spać równo z Kubusiem o 21 

eh...

Chyba jestem źle zorganizowana. I mam zawsze wyrzuty sumienia, że sprzątam zamiast poświęcić ten czas na zabawę z maluchem, no ale samo się nie posprząta przecież i nie ugotuje

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)