![]() |
#2401 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
Wychodzimy
![]() Dowiem się dokładnie wszystkiego po obchodzie pediatry ale pielęgniarka powiedziała juz że wychodzimy ![]() Pisałam do esti bo miała mieć oxy ale nie odpisuje,może rodzi ![]()
#2402 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() Ciekawe jak Esti, Silesianna i Kasia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2403 | |
Zakorzenienie
|
weźcie juz urodźcie wszystkie, co bedzie w koncu moja kolej ;/
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
Zadomowienie
|
Czekoladka fajnie, że już idziecie do domku
![]() ![]() Może Esti właśnie już rodzi jak rano dostała oxy...
#2405 | |
Zadomowienie
|
Kiara
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2406 |
Zadomowienie
|
Hellol,
mialam wczoraj ciezki wieczor. Wyladowalam z Tz na pogotowiu. Skaleczyl sie tak, ze pol kuchni mi krwia zalal. Chcial otworzyc hermetycznie zamknieta szynke parmenska i przejechal nozem po palcu. Krew lala sie jak z podrzynanego swiniaka ![]()
Mam na Ciebie oko - czyli jak się bawić ze swoim dzieckiem - blog ![]() You are not alone I am here with you... MJ Edytowane przez fiorella22 Czas edycji: 2014-11-07 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Zakorzenienie
|
Oj pogoda się zrobiła fatalna. Mam okna na południe a dziś tak ciemno w mieszkaniu, że myślę nad zapaleniem światła
![]() Super ![]() Ja parzę sobie kawkę. Może jak wypiję to nabiorę energii do działania bo prasowanie czeka, zakupy i obiad trzeba zrobić a mnie się nie chce. |
![]() ![]() |
![]() |
#2408 | |
Zadomowienie
|
Solidarnosc jajnikow ![]() Cytat:
Mysle, ze polozna powinna udzielic wszelkich informacji ktore Cie nurtuja. Zadzwon albo podczas wizyty zapytaj. To ich obowiazek informowac o takich rzeczach.
![]() |
#2409 |
Rozeznanie
|
Jestem po ktg trwało kilkanaście minut tylko. I sam sprzęt dramat:/ ją już się boję:/
#2410 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2411 |
Wtajemniczenie
|
Jestem, ktg wzorcowe, poza tym nie dzieje się nic.
Jedyne co wiem, że góra tydzień tak pochodzę, 15.11 do szpitala jakby dalej nic nie ruszyło. Rosalie, spokojnie, córcię nawodnią, a ty skąd masz wiedzieć takie rzeczy, znajomi wzywali karetkę do ryczącego dziecka, okazało się głodne tylko Kiara, oby jednak udało się sn, ale jak nie to trudno, lepiej cc, niż żeby cię uziemili potem na kilka miesięcy Frau, a pytałaś w przedszkolu, czy panie zwracały uwagę rodzicom chorych dzieci? To jest przegięcie. Mój syn też siedział w domu, bo kaszlał, nie miał siły, osowiały był, przeszkadzałby innym, więc został, ale inni mają to gdzieś. Kostka, dzieciom skóra może się łuszczyć, ja smarowałam w takich miejscach emolium kremem do przesuszonych miejsc, ale to nie jest konieczne, przejdzie Fiorella, to mieliście przeżycia, ja w pierwszej ciąży zaawansowanej zaliczyłam taki wypad na IP z mężem, dostał ataku dusznosci, ja z brzuchem czatowałam w kolejce, a on przy oknie się dusił Justana, a czemu sprzęt dramat? Anuszka, a nie przyjdzie ta co poprzednio? U mnie w szpitalu też takimi grupami porody się odbywają, 1 i 2 listopada pusto, cały oddział został wyszorowany, teraz 11 dzieci na oddziale w tym bliźnięta. Pamiętam jak urodziłam syna, wpadła pielęgniarka, że mam syna ubrać jeszcze w skarpetki, kocem przykryć, zaraz następna, że przegrzewam, gorąco jest na oddziale. Teraz już będę więcej wiedzieć, a przede wszystkim na swoim instynkcie polegać, ale przy pierwszym dziecku ufa się ludziom, zwłaszcza specjalistom.
#2412 |
Zakorzenienie
|
synus esti uparciuszek bo oxy nie zadziałało,biedna się naczeka:-(
U nas ok.mam tylko obserwować czy żółtaczka się nie pogłębia ,oby nie ![]()
#2413 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój syn miał lekką żółtaczkę, ale położna jak potem przychodziła, to oceniała, czy zażółcenie jest jeszcze w normie. Biedna Esti.
![]() |
#2414 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2415 |
Raczkowanie
|
Pogoda w sam raz do spania, macie też tak? Nic się nie chce..
Dziś wizytuję, o 14 mam KTG, potem wizytę.. Napiszę po powrocie (: |
![]() ![]() |
![]() |
#2416 | |||
Rozeznanie
|
![]() nawet nie chłopcy....dzieciaki z nich.. o losie... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
woow ..to tak można ?? wciąż Was nadrabiam.... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2417 |
Zakorzenienie
|
Indra, pewnie nie... nie bylam wtedy tu zameldowana i po prostu po porodzie poszlam sie tam zapisac z małą i przyjechała... zadzwonie do nich. Bo wtedy za pozno sie skontaktowalam ;p szwy byly dawno do sciagniecia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Zadomowienie
|
Fiorella to zdrówka dla Tż, ale się załatwił.
#2419 |
Wtajemniczenie
|
Siemka
![]() Jestem juz w domu... Po badaniu ok, chciala polozna dzisiaj wywolac, ale stwierdzilam ze jeszcze poczekamy bo czop mi wypadł dzisiaj piękny, skurcze jakies tam czuję, mam nudnosci ciagle chce mi się wymiotowac, mam sraczkę i lekarz stwierdzil ze tu sie samo cos zaczyna i nie ma potrzeby wywolywac... rozwarcie jest na 2 cm, szyjka miekka...
![]() |
#2420 |
Zakorzenienie
|
Czekoladka super, że już do domku
![]() ![]() Fiorella ulala...to miałaś wieczór. Aleksandretta u nas też ciemno...masakra. nienawidzę takiej pogody!!!!! Muszę mieć słońce i koniec ![]() Esti biedna...oby coś ruszyło. Pati trzymam kciuki za wizytę ![]() Indra no to pozostaje czekać...może Twój uparciuszek wyjdzie przed 15stym. Ja ogarnęłam mieszkanko, teraz odpoczywam. Dobrze, że mam krupnik z wczoraj to nie muszę już dziś nic robić ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Kasia no to oby na dniach/godzinach się rozkręciło ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Indra jeszcze pytanko do Ciebie. 15.11 masz jak cos isc do szpitala. A w miedzyczasie masz chodzic na ktg?
#2421 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2422 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Na poważne odparzenie ja polecam Tormentalum ( nie Tormentiol), a spróbuj mąkę ziemniaczaną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja jestem ciekawa czy ew. oxy zadziała teraz na mnie tak samo szybko jak ostatnio... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
Wtajemniczenie
|
Ja przy okazji wybierania pielęgniarki środowiskowej przy okazji pobytu w przychodni wypełniłam druk o położnej, ale całkiem zapomniałam o tym.
Jak wróciliśmy z synem do domu w poniedziałek, to we wtorek rano przyszła już położna. Jak my się cieszyliśmy, że na czwartym piętrze mieszkamy, bo był poranny bałagan i my w piżamach. Teraz zaszłam do tej położnej i zostawiłam jej numer telefonu, dzwoniła kilka dni temu co u mnie, mam nadzieję, ze jak dostanie informację o porodzie, to też zadzwoni. Miałam wam napisać. Moi rodzice pojechali kiedyś z psem na grzyby, znajomi w drugim aucie. Rozeszli się po lesie jak zwykle. Mama wróciła po jakimś czasie, a tam nikogo nie ma. Złapała stopa, zdziwieni ludzie podwieźli ją z wiadrem grzybów i psem pod sam dom. Okazało się, że znajomi skończyli i pojechali do domu, ojciec wrócił do auta, nie wiadomo czemu stwierdził, ze mama pojechała autem z tamtymi znajomymi, zamiast na niego poczekać i też pojechał. Do tej pory, z 10lat minęło, on nie widzi swojej winy.
![]() |
#2424 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() może jeszcze dzisiaj z powrotem pojedziesz do szpitala ale tym razem- rodzić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2425 |
Wtajemniczenie
|
Manieczka, mam co drugi dzień chodzić na ktg i w razie jakichkolwiek wątpliwości też, w poniedziałek mam jeszcze wizytę
#2426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że chociaż mama nie została w tym lesie jak już ciemno było... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2427 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak poza tym mój ojciec jest wspaniałym człowiekiem, ale humorzastym.
![]() |
#2428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Naprawdę, faceci potrafią być rozbrajający. Mój ojciec potrafił się ze mną kłócić o taką pierdołę jak to, do kiedy w moim pokoju stało akwarium. Pokazałam mu dowody zdjęciowe z datami, wszyscy wokół potwierdzili, że mam rację [w tym osoba neutralna - dziewczyna brata], a ten dalej się upierał jak opętany, przy okazji objeżdżając mnie od góry do dołu ![]()
![]() |
#2429 |
Zakorzenienie
|
Mi w przychodni, ktora chcialam wybrac dla dziecka (inna niz moja) powiedzieli, ze zglaszam to przy wyjsciu ze szpitala i szpital przesyla jakas informacje, ze urodzilam i przychodzi polozna. Zadnych drukow nie mialam szybciej wypisywac
#2430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.