|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
|
#692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki SOS najlepsZy bez ulepszaczy.Ją chyba też zostanę przy moduły, w razie w spiworek można dokupić. a w domu ro nie za chlodno? Nie trZeba pod pajaca np body? Albo kadtanika? Dzieki a co myslisz o kremie ziaja do pupy po przewijaniu?Cytat:
![]() DZiękuję ![]() Ją na razie mam tylko zaplanowane. Aaa i raki krem z nivea baby w plastikowym pudełku dla mnie na brzuch i piersi na teraz bo boję sie używać tych na rozstepy prEz moje alergie ![]() Segreguje ciusaki i kiepsko mi idzie haha. mam na 56 i 62 i takie nieoznaczone pomiędzy
|
|
#693 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- LindaC dzięki dobra kobietko, na pewno zerknę na tą stronkę
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
obudziłam się znów spuchnięta i z bólem głowy. nie mam już siły na te migreny, naprawdę strasznie mnie to męczy, i przez ten ból ciągle chodzę i warczę na tżteta ehhhh ja od poniedziałku chyba sie wezme za pranie ubranek, bo przeciez tone tego mam, tylko sie wkurzam, bo nie wiem jak ukladac... bo chcialam jedną szufladę na 56, drugą na 62 oprać i wypasowac, a te wieksze poki co w karton, tyle ze mam duzo nieoznaczonych typu 0-3msc, early days i jeszcze inne albo w ogole bez metki i nie wiem jak to zrobic ;/ podpasowywac "na oko" te nieoznaczone do rozmiarowek ? wrr |
|
|
|
#695 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny po cc - lilijka, alb, Kinga - powiedźcie mi co trzeba dla siebie wziąć do szpitala na tą cc
Czy potrzebne te podkłady poporodowe, majtki siatkowe, wielkie podpachy itp.?
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Ewka 0-3 to jest 62.
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
plus duuuze podpachy te właśnie na polog. Ale ja bylam przygotowana na naturalny i w sumie nic mi nie zabrakło te same rzeczy chyba na cesarke wystarcza. No wiadomo ręcznik jakiś, szlafrok, koszule... sama juz dokładnie nie pamiętam :P
|
|
#697 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki Kinga. A Ty nic nie czułaś podczas cc? Dobrze byłaś znieczulona? Matko - historia lilijki mrozi krew w żyłach
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te early days albo newborn to rozumiem, że najmniejsze, czyli jakieś 56 tak ? ... dziewczyny, a jeśli chodzi o czapeczkę... mam dużo czapek, ale takich cienkich, bawełnianych, wiadomo, że dziecko będzie jeszcze w śpiworku i pod kocykiem, ale powinnam kupić jakąś grubszą czapę na spacery, tak ? tylko jaką? bo w polarowej to mam wrażenie będzie się pocić... ![]() no i jaki rozmiar na początek ? na jakieś 62? te rozmiary czapek mnie dobijają
|
|
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
O rozmiarach czapek nie pomogę, bo tu inaczej jakos
A ja mam cienkie czapeczki jak na razie. Może jedną cieplejsza jakąś kupie, ale na pewno nie polarowa raczej,bo za gruba rzeczywiście. Te newborn to na pewno 56 ... u nas tez jest tiny baby to dla wcześniaków ja takich małych w ogóle nie kupuje,ze względu,że wiem będzie w miarę duże dzieciatko.
|
#701 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga OMG
|
#702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#703 |
|
Rozeznanie
|
Tz mial kiedys operowane kolana i tez czul
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga nie pamiętam tej nazwy mimo że wczoraj mi to mówiła
Eirene na cc jest się przytomna tylko znieczulona od pasa w dół i oni zawsze sprawdzają czy się czuje
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja od razu na 62 i 68 kupowałam;p |
|
|
|
|
#706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#707 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() tak sie sklada, ze wg wszystkich znakow na niebie i ziemi tez bede styczniowa mamusia 2015 porod przewidziany na 9 stycznia, jestem z Katowic ![]() niedawno dopiero przestalam pracowac, wiec dopiero sie wdrazam we wszystkie tematy okolociazowe, przygotowania, zakupy, wyprawki, i caly ten emocjonujacy czas. dlatego chetnie poczytam rady bardziej doswiadczonych i przygotowanych mam. dodatkowo od ok 2 tygodni wiem, ze borykam sie z cukrzyca ciazowa, takze choc nikomu jej nie zycze, dobrze wiedziec, ze nie jest sie sama... Pozdrawiam Was zimowe pieknosci z brzuszkami ! |
|
|
|
#708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam cc z wyboru. Nie chcę rodzić naturalnie. W jednej nerce córki nadal jest zastój ale nie jest to wskazanie do cc. W tym momencie nie można z tym nic zrobić - będą ją badać po porodzie i wtedy podejmować decyzje. Pierwszą cesarkę miałam w Żeromskim i byłam bardzo zadowolona i nic nie czułam w czasie operacji. Teraz mam lekarza z Kopernika i on by chciał tam zrobić cc. Ewentualnie może się ze mną umówić w Ujastku i się zastanawiam jeszcze bo żaden ze szpitali mnie nie przekonuje w 100% i każdy ma jakieś wady i zalety. Co do potrzebnych rzeczy to będę się dowiadywać w szpitalu, ale ogólnie do połogu potrzebne jest to samo przy cc i sn. A majty najlepiej takie które nie uwierają miejsca cięcia. |
|
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam ![]() chłopiec czy dziewczynka? ![]() a jakie miałaś wyniki jeśli mogę wiedzieć? |
|
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co z tym po domu, to córkę tak nie ubierałam, bo było ciepło w miarę, ale jak teraz będzie nie wiem. Najlepiej sprawdzić na karku, czy nie za zimno, bo nóżki i rączki będą zawsze zimne. Jakiś Ziaji miałam krem, ale nie pamiętam jaki. Nie wypowiem się. LindaC, simonee hehe historie się zdarzają. Jedynym wyjściem była narkoza, ale byłam już po wyciągnięciu dziecka i tak jak pisałam, za bardzo bałam się tej rurki.
|
|
#711 |
|
Zadomowienie
|
A i moja koleżanka czuła cięcie po znieczuleniu w kręgosłup to ją szybko usypiali.
|
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Hi
W temacie to do kapieli mam oillan i krem tez z oillana -nie ma żadnej parafiny/olejów mineralnych tak jak w Oilatum czy emolium jesli sie nie mylę. Mam tez mydełka w kostce nawilżające z oillana. Jeszcze dokupie sudocrem napewno. No i jakis krem na mrozy.. Dla siebie po skończeniu oillana dla mam kupiłam nowa serie hipp dla kobiet w ciazy -tanie nie sa te preparaty ;p zakupiłam masło do ciała i krem na istniejące rozstepy. |
|
|
|
#713 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak masz wyciętą metkę to na oko dopasuj 0-3m to 62 0-0 lub newobrn to 56 Cytat:
nie wiem jak to się nazywa, ale taka ciepła.
|
|
#714 | |||
|
Zakorzenienie
|
Linda C -współczuję, że tyle musisz przejść, żeby doczekać się swojego szczęścia
o matko, to ja ładnego klocka urodzę, myślałam, że pod koniec właśnie mało rosną...Cytat:
Cytat:
z Hipp-płyn do kąpieli (nie podoba mi się ich instrukcja użycia-"niewielką ilość wlej do wanienki"...czyli ile z Musteli-do pupki ten czerwony to nie dla dzieci, kwas borny kumuluje się u dzidzi i może powodować wiele działań niepożądanych, w tym też bardzo niebezpieczne Cytat:
mnie w nocy też strasznie bolą nogi-zawsze ta, na którym akurat boku śpię-biodro i udo, aż mi się płakać chce, muszę wtedy złapać się rękami za tyłek i przekręcić na plecy (inaczej nie dam rady), unieść tą nogę i pomanewrować w miejscu w lewo i prawo, żeby rozruszać staw biodrowy-i dopiero wtedy jestem w stanie wstać z łóżka |
|||
|
|
|
#715 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() lilijka współczuję przeżyć związanych z poprzednim porodem... dzielna jesteś! Oby teraz wszystko było dobrze, bez takich ekstremalnych przeżyć![]() ewka555 kiedyś coś słyszałam, że drugie imię to ma być jakiś patron czy coś takiego nie wiem, nie znam się, bo drugiego imienia nie mam, ale takie mniej pospolite drugie imiona nie podobają mi się, ani Lena ani Liliana, choć imiona są ładne a czapeczki to widziałam mają różne rozmiary, albo takie jak ciuszki 56,62 albo podają obwód głowki, ja mam zamiar ubrać pod spód bawełnianą czapeczkę, a na to grubszą lilova do kąpieli mam płyn z Hippa, smarować niczym Młodego nie będę, jedynie mam krem z Nivei na każdą pogodę przed spacerkiem na twarzyczkę, do pupy mam Bepanthen, oliwkę mam z Hippa taką w razie coś, ciemieniucha czy inne ciu*lstwo :P Szczeperka ja mam puder z Babydream, używam go do twarzy, więc jakby co mogę się z Małym wymieniać, ale zapewne nie będziemy używać, obstawiam mąkę ![]() a krem na każdą pogodę Nivea ma akurat okej skład jasowaa hej ![]() tomorrow nie wiem co ten Nasz sprzedawca Cię tak nie lubi mi odpowiedział bardzo szybko na mejla i mogłam zamówić przedmioty poza allegro, mejlowopo intensywnym poranku idę w końcu się położyć i jakieś ruchy Młodego wyczuć... Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-11-07 o 12:12 |
|
|
|
#716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak byłam jeszcze w szpitalu to jedna pielęgniarka stwierdziła że córka ma zimne rączki i trzeba ją zagrzać więc założyła jej skarpety na rączki wsadziła w rożek i jeszcze pod kołdrę. Córka była cała mokra. A na sali było 25 stopni ![]() Przygotujcie się że możecie trafić na zupełnie sprzeczne zalecenia od lekarzy i położnych. |
|
|
|
|
#717 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz sama nie wiem co myślec, ta z hm nawet po wymianie jest jakas duza, niby jeszcze urosnę ale powinnam juz w niech chodzic bo sie jest zimno a jeszcze nie moge. Spróbuje ja jeszcze przymierzyć na grubszy swetr. A mniejszych od S juz nie ma.
|
|
|
|
#718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gdy u mnie w pokoju temp. wynosi 22 stopnie to już mi gorąco jak nie wiem, a jestem lekko ubrana, a co dopiero 25 stopni i jeszcze tak opatulone dziecko... ja chyba wychowam małego eskimoska![]() ![]()
|
|
|
|
|
#719 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie weszłam na net na sklep H&M i sa nowe ciuszki dla bobasów, chyba nowa kolekcja. I nawet torba do wózka z mata do zmiany pieluszki. Ciekawe jak na żywo wyglada.
|
|
|
|
#720 | |
|
Buc
|
Cytat:
25 to dla mnie już Sahara.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

bez ulepszaczy.
a co myslisz o kremie ziaja do pupy po przewijaniu?

Czy potrzebne te podkłady poporodowe, majtki siatkowe, wielkie podpachy itp.?

Może z nivea też tak jest teraz
dzielna jesteś! Oby teraz wszystko było dobrze, bez takich ekstremalnych przeżyć