|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Malwiska, Eydrith pewnie racja z tym przejeciem. Niby nie chcialam sie przejmowac, a jak czegos sie bardzo nie chce to podswiadomie sie to robi :/ mam nadzieje ze to tylko skok jednak bo ostatnio nie zaobserwowalam by bylo cos nie tak
Najlepsze ze 2h po tej 'akcji' chcialam zobaczyc ile sciagne mleka, no 20ml z dwoch piersi powala...ale nigdy nie odciagalam karmiac, wiec sprobuje i o malych saszetkach tez nie wiedzialam-musze kupic, bo cala paka jakby byla to bylaby naduzywana pewnie Dzis zrobie dzien w lozku przy cycu co by rozkrecic je, a w ogole znow ma cora katar ehhh Celebrinfea moj ojciec tak samo mial jak w ndz Mloda zostawilismy. A moze musialaby czesciej przebywac z wnusia to by sie przyzwyczaila i wiedziala jak ja uspokoic
|
|
|
|
#3332 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Jaka pogoda beznadziejna... OLDZIA, nie stresuj się CELEBRINFEA, współczuję sytuacji. Co by Cię pocieszyć powiem, że my jakiś czas temu musieliśmy wracać z wesela do Młodej, a zajmowało się nią 5 osób zastanawiasz się nad nianią... powiem Ci, że ja zamiescilam ogłoszenie ostatnio, bo chcę trochę dorobić na pół etatu (no i wyjść z domu ) i tez jakoś trudno mi sobie wyobrazić, że obca baba będzie w moim domu z moim dzieckiem Dziewczyny, macie pomysł na jakiś prezent dla teściów na rocznicę ślubu? Obrusy, pościele i zbieracze kurzu odpadają. Sprzęt kuchenny tez Hilfe! Uciekam pakować nas na wyjazd. Myślę włączyć syndrom Domi i posprzątać mieszkanie, ale pewnie będę się odzywać
|
|
|
|
#3333 |
|
Rozeznanie
|
Oldzia moze faktycznie to skok u mnie młoda jadła wtedy po 210 mleka na raz! Ale po tygodniu wszystko wróciło do normy
Domi na prezent moze jakiś pakiet spa albo romantyczny wyjazd do hotelu ![]() Celebrinfea współczuję sytuacji z teściową... może opiekunka będzie dobrym wyjściem? Będziesz miała pewność, że zajmie się dzieckiem profesjonalnie i trochę odetchniesz? Dzien dobry i miłego dnia ! Więcej nie zdążę napisać bo juz prawie pod pracą jestem |
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do ściągania jak nie ściągałaś wcześniej to nie ma co się dziwić bo cycki są nie przyzwczajone - ja dopiero zaczełam ściągać pokaźne ilości jak mała mi nie wypijała czyli na weselu - pojechaliśmy bez niej a ja po 3 h w ciągu 10 minut z dwóch piersi ściągnełam 150ml, za 2 h znów 150ml i tak co 3h musiałam ściagać i to nie do końca tylko do pełnej buteleczki. Jak zbierałam mleko dla małej to ściągałam w trakcie karmienia, zazwyczaj rano bo miałam najbardziej pełne piersi i robiłam tak że jak ściągnełam 100-120 to zamrażałam a jak mniej to czekałam na następne karmienie i dolewałam (niby tak się nie powinno robić ale miałam ograniczoną liczbę pojemniczków do mrożenia) Edytowane przez malwiska Czas edycji: 2014-11-07 o 09:42 |
|
|
|
|
#3335 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze odnośnie wpisów to tak:
Malwiska - głupia baba i tyle nie przejmuj się nią. Z tego co mi pediatra mówił to mimalny przyrost miesięczny to 500g Oldzia - tylko ona ma codziennie kontakt z małą... tylko wszystko jest ok jak Jagoda ma dobry humor a jak nie to panika. Nie mam pomysłu na to.Jeszcze Humana ma mleko w słoiczkach. |
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3337 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki Malwiska
dzis bede poszukiwac jakiegos mleka, bo szkoda mi jej wode dawac skoro zoladek jej do kregoslupa sie przykleja...A co do odciagania to ja tez jak juz sciagalam (w 2miesiacu dosc sporo potem juz tylko tyle co by komus Mloda zostawic) to rano albo z wieczornym karmieniem butelka i potem sciagalam przed pojsciem spac, ale teraz spija mi rano obie piersi, potem systematycznie i nawet jakbym sviagla to od razu bym jej to dala bo glod :/ Celebrinfea no to nie zazdroszcze, niektorzy tak maja ze o czyjes dzieci bardziej panikuja. Mam nadzieje ze znajdziesz kogos godnego zaufania
|
|
|
|
#3338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie martw się szwagierka też miała ludziki michellin a teraz najmłodsza gubi tłuszczyk, a dwie starsze szczypiorki ![]() Dobra zanim zapomnę dogryweczka była ![]() Poniżej zestawienie reguł/osób preferencji. Wkrótce zaczną do Was spływać dane osób dla których przygotujecie niespodziankę Mam nadzieję, że zabawa da wszystkim nutę przedświątecznej atmosfery a więc do dzieła.Kwota do której kupujemy prezenty to 40,00pln (ekwiwalent Euro no nie wiem po jakim kursie, można sprawdzić w NBP? albo orientacyjnie przyjmijmy 4,00pln?) Poza tym może to być HM, przetwory, ciasteczka etc wszystko coby nam sprawiło przyjemność. Prezenty wysyłamy najpóźniej do 14.12.2014. Prezent pakujemy jak standardowe prezenty, które znajdujemy pod choinką (torebki, zapakowane w papier) co nam w duszy gra Na opakowaniu wysyłkowym (koperta/pudełko etc) Zaznaczamy wyraźnie "WYMIANKA ŚWIĄTECZNA" przesyłki nadajemy rejestrowaną wysyłką, skany proszę przesłać na mail.Czekamy z otwarciem do 24.12.2014 (do pierwszej gwiazdki ) Potem możemy się pochwalić na forum. ![]() Poniżej osoby biorące udział i ich preferencje. 1.Celebrinfea - preferencje: hand made biżuteryjny, wełniany w zasadzie każdy kocham herbaty... uwielbiam dziergać biżuteryjnie i szlifuję szycie na maszynie, ucieszą mnie akcesoria, jakiś kamyczek ze wskazaniem co z niego zrobić czy kupon materiału Dziecięco jeśli ktoś się zdecyduje to Jagodzianka obecnie rozmiarówka 68/74 Jedyne ograniczenia to z racji zawalenia mieszkania proszę bez figurek, kurzo przyciągajek i bez neonowych kolorów, ach i kocham ametystowy fiolet 2. Oldzia20 - preferencje: "[...]fajny hand made świąteczny, kulinarny bądź dziecięcy,wszystko co przyjemne dla ciała, śliczne świeczki, ramki na zdjecia, lubie biegać (może jakaś czapa ) aha nie lubie wspomnianych już typowych "łapaczy kurzu" [..]" 3. Iza188 - preferencje: ucieszy mnie wszystko co praktyczne do użycia lub zużycia w domu i w terenie kosmetyki pielęgnacyjne do twarzy wolę wybierać sama. Wszystkie inne części ciała chętnie poddaję eksperymentom Nie przepadam za "kurzołapami" w postaci figurek, świeczuszek i innych stroików 4. Mamaya - preferencje: "[...]chętnie coś dla Jeremiego - ciuszek (rozmiar 80, najmilej widziane w kolorach brąz, beż, szarość), skarpety (długość stopy 11 cm, również najchętniej we wspomnianych wcześniej kolorach) albo zabawka bądź książeczka. Z przyjemnością przyjmę także coś hand made, lakier do paznokci Essie. Uwielbiam herbatę adwentową (taka jest jej nazwa w herbaciarniach), świece Yankee Candle. Nie lubię figurek, kurzołapów. [...]" 5. Bambusiek - preferencje: "[...] poza kosmetykami i zbieraczami kurzu może być wszystko dla dziecka jakby co róż może być bardzo lubię wszelkie hand made [...]" 6. Domi_00 - preferencje: "[...]"łapacze kurzu" proszę nieeee za to jakaś fajna książka (kryminał np.), film na DVD (oprócz komedii romantycznych, melodramatów i kostiumowych, za to uwielbiam kino gangsterskie i wszelkie dramaty; horrory lepiej nie, bo potem boję się zostać sama w domu ), jakiś kosmetyk kolorowy, handmade też ok [...]" 7. Malwiśka - preferencje: "[...]ucieszy mnie wszystko bo przecież to prezent co do końca mogłoby mnie nie ucieszyć to jakiś zbieracz kurzu i kosmetyk (to wole dobierać sobie sama)[...]" 8. Debeściara - preferencje: "[...]chętnie hand made, fajny film (byle nie thriller, horror, sensacja), no i tak jak Iza byle nie "zbieracze kurzu", coś fajnego dzieciakowego chętnie przyjmę[...]" 9. Agnes208 - preferencje: "[...]bizuteryjne hand made, uwielbiam plecione sznurkowe bransoletki itd, lubie wszystko czym mozna okrecic szyje kolorowe apaszki, szaliki. Uciesze sie z wszystkiego oprocz pierdostójek półkowych i kosmetykow, te lubie wybierac sama. Jesli cos dla dziecka to rozmiar 80 lub wiekszy. Moje kolorowe preferencje to ciemny fiolet, szary, braz nie przepadam za odcieniami niebieskiego, zieleni i neonami. [...]" 10. Oluch_ - preferencje: "[...] poproszę bez "kurzołapaczy", chętnie książeczka dziecięca, bajki na CD, hand made, kolczyki, smakołyki, książka poradnikowa, kucharska lub o wychowaniu dzieci[...]" 11. Robaczek - 85 - preferencje: "[...]wszystko oprócz kurzolapow i różowych ciuszkow może być jakis gadzet kuchenny [...]" 12. Caramel 85 - preferencje: "[...]hand made, też uwielbiam sypane herbaty, mogą być przetwory, coś do makijażu, kosmetyk, coś dla dziecka (ubranka nie przeszkadzają nam używane, rozmiar 74-80 lub 98, nie przepadamy za białym, błękitnym i niebieskim, lubimy szarości, musztardowe i inne wszelakie), byle nie zbieracze kurzu.[...]" 13. Integra - preferencje: "[...] Bardzo lubię wszelki hand made (użytkowy np. podkładki pod kubki itp., biżuteryjny), herbaty, słodycze, z kosmetykiem też chętnie poeksperymentuję, nie lubię typowych kurzołapków. Dla Jagodzianki też może coś jak najbardziej być, hand made, książeczka, ubranko, nie obrazimy się za rzeczy używane i kolor różowy, zwany teraz przez nas "blado jagodowym" [...]" 14. Aga_tka - preferencje: "[...]Ja się ucieszę z wszystkiego, podobnie jak pozostałe dziewczyny bez "kurzołapów" Chętnie coś dla dziecka - mała nosi w tej chwili 68... kosmetyków zbyt wiele nie używam, ale mogę coś wypróbować nie za bardzo lubię niebieski i pomarańczowy dla siebie... najbardziej zielony, czerwony, czarny, ale już np. u dziecka mi się wszystkie ładne kolory podobają oczywiście może być hand made[...]" 15. Rybka - preferencje: "[...]Ucieszy mnie wszystko, ale wole praktyczne prezenty, cos co bede mogla uzywac, a nie tylko patrzec Jesli dla dziecka, to za 2msc mysle ze bedzie rozm. 80, ok 10kg kolorystyka dowolna.[...]" 16. Kularek - preferencje: "[...]jeśli coś dzieciowego to rozm 78 i większy, coś do mieszkania to kolory brązy, beże, turkus, (np. proste ramki na zdjęcia albo czapka taka na drutach z szalikiem-dla dziewczyn dziergających i czas mających .... z wszystkiego się ucieszę [...]" 17. Joanna228 - preferencje: "[...] Preferuje wszystko bez kurzozbieraczy Jeżeli ciuszki to rozmiar 74,80 . Będziemy zadowolone z wszystkiego bo to bardzo miłe [..]"18. Fame - preferencje:"[...]Tak jak większość uwielbiam każdy hand made. Dla Małej mogą być jakieś gadżety lub ubranka rozm 80+, tylko nie lubię i prawie nie używam śpiochów; kolor każdy. Grzechotek też nie chcemy. Dla mnie może być kosmetyk do makijażu (np tusz, cienie, kredki), lubię świece zapachowe lub zwykłe. Ucieszy mnie każdy fajny gadżet, czapka, rękawiczki, kapcie, no i ogólnie lubię też niespodzianki, więc nie musi być nic z powyższego, tylko aby nie figurki i kosmetyki do ciała [...]"19. Roksanka88 - preferencje"[...]zbieracze kurzu- nie dziękuję kosmetyki wolę wybierać sama. Hand made jak najbardziej,uwielbiam sypane herbaty, ewentualnie coś dla mojego urwiska [...]"Oficjalnie uznaję listę za zamkniętą
|
|
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Celebrinfea czyli jeszcze raz losowanie bylo? Nie strasz mnie....
|
|
|
|
#3340 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie nie tylko dogryweczka spokojnie
|
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
Integra dzieki.
celebrinfea odetchnelam z ulga ![]() Wspolczuje sytuacji z tesciowa, rzeczywiscie ciezko temu zaradzic, ale skoro tak sie boi to moze lepiej poszukac kogos innego, bo panika wcale nie ulatwia sprawy :/ u nas w rodzinie z kolei wszyscy boja sie karmic dziecko butelka, tylko moja mama nakarmi jak jest potrzeba, kazdy sie boi zakrztuszenia ![]() Oldzia bedzie dobrze, wspomagaj sie mm jak musisz i nie stresuj sie tym, a na pewno wszystko wroci do normy, kciuki ![]() Malwiska to swietnie cora przybiera na twoim mleku, musisz byc bardzo dumna ![]() Eydrith twoja corcia nie budzi sie co noc na jedzenie? Dobijcie mnie, bo moja starsza budzi sie czesciej niz synek |
|
|
|
#3342 | ||
|
Rozeznanie
|
bez pesymizmów mi tu proszę ! ![]() Cytat:
![]() A moje pomysły to: - komplet zegarków z grawerem (chociaż niektórzy nie dają zegarków w prezencie) - jeżeli macie dostęp do jakichś ich starych wspólnych zdjeć z czasów młodości i kolejnych lat zycia w małzeństwie to mozna jakis album wspominkowy zorganizować. - dla domowników kanapowych np. Komplet 2 szt. ładnych filiżanek + dzbanuszek do kawy herbaty/kawy - mozna tez cos z jajem np. Jakies koszulki z napisami typu " kocham moja zonę/męża albo jakies inne charakterystyczne "dialogi" - jeżeli lubią sztukę to dobrym pomysłem jest kupno obrazu jakiegos mlodego artysty (często jest to prezent, ktory przynosi w przyszłości dodatkowy zysk) - tylko to cenowo najbidniej 300 zł No wszystko zalezy od tego jacy sa? Ktora to rocznica i jak duży dystans do siebie maja Cytat:
hehehe, powiało grozą co? :P
|
||
|
|
|
#3343 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a blenderowanie dla Basi tym co jest w tym nowym zupełnie starczy a przed tym starym robiłam wszystko ręcznie przez 3lata... a teraz jak mi się zepsuł to zanim kupiłam ten nowy też pół roku biszkopty trzepaczką robiłam i w sumie te trzepaczką lepsze wychodziły niż tym starym, tyle że roboty więcej Cytat:
![]() rozszerzałam dietę tak z miesiąc-dwa przed pójściem, moim zdaniem można krócej... kaszka jak zadziała, to możesz szybko więcej dać - główny kłopot to nauczyć dziecko łykać z łyżeczki , a z innymi produktami, to możesz też po miesiącu np. dawać porcję marchwi z ziemniakiem - czyli sprawdzone tyko i do tego raz w tygodniu dołożyć łyżeczkę czegoś nowego - jak akurat będziesz w domu, a w kolejne dni możesz już to dokładać do jedzonka jak nic się nie będzie działo.. z reguły tylko pierwsze nowości dają uczulenia/brzuszkowe problemy, potem się nie zastanawiasz nawet za bardzo co wrzucasz do zupki z tym niekapkiem to tak po prawdzie ja za szybko nie dałam, bo ja od razu "z gwinta" podawałam picie... moje dzieciaki jak miały rok to samodzielnie piły ze szklanek, a jak Jeremi miał 8msc to pojechaliśmy do sklepu i zapomniałam butelki z wodą (on umiał pić, to mu brałam na wyjścia, a w domu szklanka - kto by mył te butelki Cytat:
moja Teściowa, która jest u nas rzadko, bo daleko ma, została z Olą kiedyś 5h (była pierwszy raz od urodzenia, a mała miała z 3msc), po 2h mała była głodna i jej płakała całą resztę czasu, bo z butli nie chciała nic wypić... byłam bardzo zdziwiona że nie zadzwoniła po nas skoro nie chciała jej pić, ale powiedziała że nie po to została żeby miała dzwonić, w końcu przecież dała sobie radę... ale wycieńczone obie były bardzo... Cytat:
Celebrinfea: a Wy chcieliście żeby ona się zajęła małą jak wrócisz do pracy? a co ona na to? może nie chce i dlatego kombinuje teraz jak się wykręcić? albo chce, ale rzeczywiście się stresuje... jeśli to ostatnie, to przecież nie wracasz od jutra, a dziecko 6msc jest naprawdę mniej stresujące niż mniejsze... może to z Was, które się z nią lepiej dogaduje powinno porozmawiać szczerze z nią? bo niekoniecznie to musi być mąż (u mnie mąż odbierając telefon od Mamy mówi: Aga, Teściowa do Ciebie dzwoni...)
|
|
#3344 | |
|
Zadomowienie
|
Fame podobno z dwójką dzieci łatwiej jest o czas na forum
![]() Cytat:
ale wieczorami bardzo długo jeno i jestem świadoma że to się może zmienić, np. przy ząbkowaniu a czemu Twoja córcia wstaje w nocy?dziś nie potrafię inaczej
|
|
|
#3345 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3346 |
|
Zadomowienie
|
pokażę Wam moją dręczycielkę
Edytowane przez Eydrith Czas edycji: 2014-11-15 o 15:42 |
|
|
|
#3347 |
|
Zadomowienie
|
jakoś grubo tu wyszła w rzeczywistości nie jest aż taka pulchna
|
|
#3348 |
|
Rozeznanie
|
EydrithDaj spokój, wszystkie dzieci wyglądają jak "mały Kalisz" taka ich uroda
Ale co ma oczy ta twoja księżniczka ! Wow. Takie dziewczęce. Na bank jej nikt z chłopcem nie myli. Wyglada jakby miala delikatna kreskę na górnej powiece hehehe... |
|
|
|
#3349 |
|
Raczkowanie
|
O, szkoda, że nie wiedziałam o tej akcji świątecznej... tak to bywa jak się do was nie zagląda.
|
#3350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TŻ twierdzi że to po nim
|
|
|
#3351 |
|
Raczkowanie
|
Moj tz też twoerdzi, że wszystko co w córze najpiękniejsze to po nim
|
#3352 |
|
Rozeznanie
|
Cudna! Rzeczywiście, nikt nie pomyli Jej z chłopcem. Rzęsy
Słuchajcie, znalazłam prezent Przy okazji dziadkowie odwiedzą wnuczkę ![]() Eydrith to ja też się pochwalę, skoro Ty się przemogłaś |
|
|
|
#3353 | ||
|
Zadomowienie
|
dzięki
Cytat:
Cytat:
no i muszę iść na spacer, bo moja agentka za nic nie chce spać w domu i robi się coraz bardziej marudna dobrze że chociaż przestało padać![]() do potem laseczki
|
|
|
#3354 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaka słodka pucka
Rękę sobie przy drzewie nadwyrezylam i mnie nawałą strasznie.. ![]() celebrifnea teściowa dziwna fakt ale przecież swoje wychowała i co nie plakaly? Mój mama tez ostatnio z młodym została i nie powiem dal jej popalic -byla cala mokra ale nie dzwoniła i mnie nie denerwowala albo chce się wymigac albo nie wiem o co chodzi- chyba ze rzeczywiście taka wrazliwa![]() Nie wie kto pytał o prezent na rocznice teściów ale to od nich dużo zależy co lubia- ale jakiś wypad do spa czy innego tajnego miejsca czy karnet na jakieś zabiegi-masaze ![]() domi ty chyba cos mowilas o opiekunce, mogę zapytać bo znam fajna babeczke- naszymi bliźniakami się do października zajmowała -teraz do przedszkola poszły. Sprawdzona.. Te saszetki z mlekiem to ogarne bo by się przydały w razie -w- My juz po spacerze 3 h młody usnol a ja głupia za porządkowanie drewna się wzielam..i teraz mam za swoje.. Budzi się bestia.. Dwa razy udało mi się go bez nioszenia uśpić..ciekawe jak długo się uda taki MTK.. ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Domu --slicznotka..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
nie wygląda na dreczycielke
moja tez noc przesypia, czasem od 22 ale częściej jednak ok ok 24 (śpi wtedy najczęściej od 19-21 i potem o 22 już oczywiście nie zaśnie od razu Integra: z tym sinlac'iem to mi tak pediatra powiedziała przy synku... i kazała tą kaszkę wprowadzić jak był już czas na kaszki a on mało przybierał.. ja tego nie konfrontowałam z niczym, przeczytałam skład i mi się wydało sensowne to zdanie... a dziś zerknęłam na kcal i jestem w szoku, bo rzeczywiście mleczne ryżowe mają tyle samo albo nawet więcej kcal w 100g... no to żyłam w nieświadomości 4lata... mogłam mu tego wtedy na siłę nie wciskać i dać ryżową... bo uczulony on nie był na nic, spokojnie mógł jeść zwykłą, a tą polecała właśnie ze względu na niską wagę...
|
#3356 |
|
Raczkowanie
|
Szybko wskoczyłam na kompa zobaczyć zdjęcia.
Simka, jaki przystojniak. Oliwce by się spodobał ![]() Eydrith, Domi wasz dzewczyny ślicze. Teraz coraz słodsze te bobaski
|
#3357 |
|
Wtajemniczenie
|
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Domi, Eurydith: śliczne macie córcie
![]() najśmieszniejsze jest to, że niby każde dziecko inne, a wszystkie takie słodziutkie, mimo różnych rysów... żeby tak były z czekolady to by się je pozjadało ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- nic, idę ogarniać dom na przyjazd Teściowej... będzie mnie mniej w najbliższym czasie, bo będę się musiała nią trochę zająć przez najbliższy tydzień
|
#3359 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatka, no najlepsze, że zostawanie to był jej osobisty pomysł... Nie wiem o co kaman...
|
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- no to "masy" na pewno po Tobie nie ma - jest słodka Domi ale ma wielkie i piękne oczy Powiem wam że kiedyś bardzo mało małych dzieci mi się podobało, a teraz jak wrzucacie swoje szkraby to wszystkie są słodkie i śliczne |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

zastanawiasz się nad nianią... powiem Ci, że ja zamiescilam ogłoszenie ostatnio, bo chcę trochę dorobić na pół etatu (no i wyjść z domu
) i tez jakoś trudno mi sobie wyobrazić, że obca baba będzie w moim domu z moim dzieckiem

tylko wszystko jest ok jak Jagoda ma dobry humor a jak nie to panika. Nie mam pomysłu na to.
dzis bede poszukiwac jakiegos mleka, bo szkoda mi jej wode dawac skoro zoladek jej do kregoslupa sie przykleja...

kosmetyki wolę wybierać sama. Hand made jak najbardziej,uwielbiam sypane herbaty, ewentualnie coś dla mojego urwiska 

mam blender z taką dostawką do rozdrabniania, ale jak się to nazywa to nie wiem
czy można ręcznie?