9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-07, 15:49   #3361
i like it
Rozeznanie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
pokażę Wam moją dręczycielkę
Cudo ! Usteczka
Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Cudna! Rzeczywiście, nikt nie pomyli Jej z chłopcem. Rzęsy

Słuchajcie, znalazłam prezent Kupuję voucher do teatru na dowolną sztukę do wykorzystania przez resztę sezonu Przy okazji dziadkowie odwiedzą wnuczkę

Eydrith to ja też się pochwalę, skoro Ty się przemogłaś Jakiś dzień przełomów czy co?
Pomysł z teatrem super a mala sama słodycz!

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Pozwolę się wypowiedzieć w sprawie kwestii przybierania na wadze, Sonia ma kuzyna 2 dni starszego. 1, 5 miesiąca temu byl większy i cięższy o ok 1kg...aktualnie to sonia jest cięższy i bardziej pyzata i myślę , ze on za chwilę ja przeskoczy i tak w kółko pewnie.Dzieci maja swój rytm i tyle a lekarze teraz to chyba bardzo zapobiegawczy teraz sa co by im potem się uwaga do gabinetu nie zwalila

A propos podajecię swoim dzieciom wit. D po skończonym 3 miesiącu? Bo zaliczylam małego zonka na szczepieniu jak mnie lekarka opie...yla, ze nie podaje...
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 16:00   #3362
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
Cudo ! Usteczka

Pomysł z teatrem super a mala sama słodycz!

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Pozwolę się wypowiedzieć w sprawie kwestii przybierania na wadze, Sonia ma kuzyna 2 dni starszego. 1, 5 miesiąca temu byl większy i cięższy o ok 1kg...aktualnie to sonia jest cięższy i bardziej pyzata i myślę , ze on za chwilę ja przeskoczy i tak w kółko pewnie.Dzieci maja swój rytm i tyle a lekarze teraz to chyba bardzo zapobiegawczy teraz sa co by im potem się uwaga do gabinetu nie zwalila

A propos podajecię swoim dzieciom wit. D po skończonym 3 miesiącu? Bo zaliczylam małego zonka na szczepieniu jak mnie lekarka opie...yla, ze nie podaje...
ja teraz pilnuję, bo lepiej się wapno wchłania a wapno jest dobre na przeziębienia... ale ogólnie z mniejszym lub większym skutkiem (jeśli chodzi o regularność) planuję podawać przynajmniej przez zimę, bo ją słońce daje, ale zimą to słońca mało....
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 16:16   #3363
i like it
Rozeznanie

Agatka dzięki nie wiedziałam, że wapno lepiej się wchłania i faktycznie w zimę jak słońca nie ma to jest wskazane choć póki co w krakowie słońca pod dostatkiem gorzej za to z czystym powietrzem... przez 2 dni byl taki smog, że aż strach okno było w domu otworzyć
Stary 2014-11-07, 16:24   #3364
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
nie wygląda na dreczycielke
moja tez noc przesypia, czasem od 22 ale częściej jednak ok ok 24 (śpi wtedy najczęściej od 19-21 i potem o 22 już oczywiście nie zaśnie od razu )
no może trochę przesadziłam
kochane mamy dziewczyny
Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
no to "masy" na pewno po Tobie nie ma - jest słodka moja też na zdjęciach wygląda na większego pulpeta niż jest :P
fakt, wymiary ma raczej po TŻcie generalnie nikt mi nie wierzy że mała tak na moim cycku rośnie, ale cóż
Cytat:
Cudo ! Usteczka
(...)

dzięki

ja podaję, 400 j.m. dziennie nie wiem tylko jak to jest gdy dziecko na mm muszę dopytać pediatrę, bo pewnie niedługo skończę kp, ale coś mi świta że teraz zalecają wszystkim dzieciom podawać - poprawcie mnie jeśli się mylę

dzięki dziewczyny za miłe słowa o mojej pyzuni ja się codziennię dziwię jak można być tak pięknym i śmiać mi się chce, bo wiem że jak patrzycie na swoje dzieciaczki to macie to samo fajnie jest być mamą
Stary 2014-11-07, 16:26   #3365
agnes208
Zakorzenienie

Eydrith domi swietne dzieciaki
celebrinfea no to tesciowa sie popisala

maly dalej pozno zasypia do tego wysypka chcialam isc z nim do polskiej lekarki to to 17 jej nie ma a do tubylca szkoda isc bo jak nie ma goraczki to powie ze to normalne ewentualnie da steryd a ja zaplace jak za pelnowartosciowa wizyte kupilam lipikar baume ap podobno ma ograniczac swedzenie i lagodzic podraznienie. Juz mnie tak drazni ta jego wysypka ze dzis o przysl8wiowym chlebie i wodzie ale sie zawzielam jesli problem lezy w diecie to wytropie.

i like it ja podaje vit d3 tu sa zalecenia zeby dawac do roku ale tu mniej slonca moze dlatego
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 16:36   #3366
Iza188
Rozeznanie

domi ale ma piękne duże oczy
Malwiskawydaje mi sie, ze to kwestia tego, ze teraz wiemy, ze dzieci to takie małe cudy, ktorym przyjściu na świat towarzyszy duzo emocji. Dlatego każdego bobasa widzimy jako pięknego małego człowieka.
Chociaż ja osobiście uważam, ze do tygodnia po urodzeniu (dopóki opuchlizna nie zeszła) Mikołaj to był Mały brzydal i nadal jak patrzę na zdjęcia to tak myśle

Agatka z tym mlekiem/kaszka to jedno drugiego nie wyklucza. Kalorie kaloriami, liczy sie jeszcze przyswajalność, moze ono ma jakis skład bardziej przyjazny "tyciu"

Wlasnie mi sie piecze kolejna drożdżówa (nawet dwie: z gruszka i z białym serem i borówkami) jedziemy jutro do rodzinki to sie przyda. Zupełnie inna konsystencja mi wyszła tym razem mam nadzieje ze sie uda

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Aaaa vitD podajemy od 3 mca. Wczesniej była D+k

Agnes a ta wysypka duża? Bo Mikołajowi tez z buźki nie chcą zejść do końca krosteczki ale ja nie widze związku z dieta i w sumie juz nie szukam nawet. Teraz jeszcze przy uszach ma takie zaczerwienione suche miejsca - w sumie odkąd w czapkach chodzi....

Edytowane przez Iza188
Czas edycji: 2014-11-07 o 16:41
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 16:41   #3367
simka234
Wtajemniczenie

enecia to trzeba by ich wyswatac -uroda po mamusi

Fakt zawsze patrzy się na swoje dziecko inaczej..
Ale my tu mamy same slodziaki..-piekniaki

IDE boi się obudził

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 16:43   #3368
malwiska
Zakorzenienie

Dokładnie witamine D podaje się cały czas, niektórzy lekarze w czasie zimy zalecają nawet podwójną dawkę.
Stary 2014-11-07, 16:50   #3369
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
Wlasnie mi sie piecze kolejna drożdżówa (nawet dwie: z gruszka i z białym serem i borówkami) jedziemy jutro do rodzinki to sie przyda. Zupełnie inna konsystencja mi wyszła tym razem mam nadzieje ze sie uda
a jak Ty ten ser tam wkomponowałaś? podziel się inspiracją może spróbuję upiec taki pseudo-sernik
Stary 2014-11-07, 17:11   #3370
agnes208
Zakorzenienie

Iza moze sama w sobie duza nie jest ale maly sie drapie wiec podraznia, ma ja na policzkach troche za uszami i na klacie. Moze wczesniej tez go swedziala ale nie umial sie drapac a teeaz potrafi to dziala. Na dworze sie wybiela wieczorem sie nasila po kapieli.

Babeczki dajcie numer posta z ta drozdzowka bo mi umknelo gdzies

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Mkalam was zapytac, zakraplacie dzieckom nosy woda morska? Chodzi mi tu o codzienna higiene nie o katar. Ja malemu psikam zawsze wieczorem i czasami rano.
Stary 2014-11-07, 17:18   #3371
Oldzia20
Raczkowanie

Sliczne dziewczeta Eytrith i Domi
Mi sie dzieci nie ppdobaly takie do tygodnia wlasnie, wiedzialam ze Myszka bedzie opuchnieta i w ogole ale jak ja zobaczylam to modlilam sie by taka twarzyvzka jej nie zostala do konca ale teraz jak patrze na zdjecia to nie bylo tak zle

Wit d podaje sie jak dlugo sie da. Gdzies wyczytalam ze zbyt szybko sie ja odstawia a powinno sie ja dawac do kilku/ kilkunastu lat nawet? Nie pamietam dokladnie.

Kupilam 2x90ml nan pro1 pewnie przeplacilam o 100% ale zjechalam wszystkie apteki w moim miescie i o ile w pierwszych dwoch patrzyli na mnie jakbym spadla z ksiezyca o tyle w trzeciej mieli tylko sloiczki

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Agnes ja zakraplam wieczorem czasem a tak to patyczkiem wyciagam gluciki. Teraz ma katar to woda non stop w uzyciu :/
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 17:19   #3372
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oldzia20 Pokaż wiadomość
Sliczne dziewczeta Eytrith i Domi
Mi sie dzieci nie ppdobaly takie do tygodnia wlasnie, wiedzialam ze Myszka bedzie opuchnieta i w ogole ale jak ja zobaczylam to modlilam sie by taka twarzyvzka jej nie zostala do konca ale teraz jak patrze na zdjecia to nie bylo tak zle

Wit d podaje sie jak dlugo sie da. Gdzies wyczytalam ze zbyt szybko sie ja odstawia a powinno sie ja dawac do kilku/ kilkunastu lat nawet? Nie pamietam dokladnie.

Kupilam 2x90ml nan pro1 pewnie przeplacilam o 100% ale zjechalam wszystkie apteki w moim miescie i o ile w pierwszych dwoch patrzyli na mnie jakbym spadla z ksiezyca o tyle w trzeciej mieli tylko sloiczki
ja hippa kupowałam za ok 3,5 90ml, a bebilon w saszetce też około 3,5 ale jest na 180ml wody więc 2 razy tyle że dziecko nie wypije Tobie 180ml więc mleko i tak trzeba wylać
Stary 2014-11-07, 17:21   #3373
Oldzia20
Raczkowanie

Cytat:
ja hippa kupowałam za ok 3,5 90ml, a bebilon w saszetce też około 3,5 ale jest na 180ml wody więc 2 razy tyle że dziecko nie wypije Tobie 180ml więc mleko i tak trzeba wylać
No to az tyle nie przeplacilam 4zl dalam za 90ml. Zobaczymy co wieczor dzis przyniesie mam jeszcze 50ml odciagnietego takze damy rade
Stary 2014-11-07, 17:52   #3374
Iza188
Rozeznanie

Agnes
Ciasto drożdżowe z owocami

- 100g drożdży

- 4 szklanki mąki

- 1 szklanka cukru

- 1 cukier waniliowy

- 1 szklanka oleju

- 4 jaja

- 3/4 szklanki mleka
- szczypta soli
Kruszonka:

- pół kostki masła
- 1 szklanka mąki
- 1/2 szklanki cukru

Do miski wkruszamy drożdże, na drożdże sypiemy cukier i cukier waniliowy następnie kolejno: jaja, olej, mleko, mąkę i sól. Przykrywamy ścierką i odstawiamy na 3 godziny.

Kruszonka: masło siekamy z mąką i cukrem. wkładamy ją do lodówki.

Po 3 godzinach składniki mieszamy na gładkie ciasto i przenosimy do blaszki wysmarowanej masłem. Na wierzch układamy owoce i posypujemy kruszonką. Pieczemy około godziny w 200 stopniach.

SMACZNEGO!!!

Eydrith do sernika to daleko tej drożdżówce utarlam/wymieszałam kostkę półtłustego twarogu z żółtkiem i dwoma łyżeczkami cukru. Na ciasto dałam borówki, potem masę serowa ( takimi małymi kleksami) i na to kruszonka.
Tego sera niewiele czuć. Bałam sie dać wiecej zeby nie obciążyć- kiedys jeszcze poeksperymentuję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (165,3 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez Iza188
Czas edycji: 2014-11-07 o 17:54
Stary 2014-11-07, 17:57   #3375
Iza188
Rozeznanie

Aaaaa co do noska- to psikam woda morska raz dziennie. Ostatnio często mi sie zapomina.
Na oczyszczanie nosa u nas dobrze tez działa leżenie na brzuchu zawsze mu cos wyskoczy.
Stary 2014-11-07, 18:13   #3376
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
domi ale ma piękne duże oczy
Malwiskawydaje mi sie, ze to kwestia tego, ze teraz wiemy, ze dzieci to takie małe cudy, ktorym przyjściu na świat towarzyszy duzo emocji. Dlatego każdego bobasa widzimy jako pięknego małego człowieka.
Chociaż ja osobiście uważam, ze do tygodnia po urodzeniu (dopóki opuchlizna nie zeszła) Mikołaj to był Mały brzydal i nadal jak patrzę na zdjęcia to tak myśle

Agatka z tym mlekiem/kaszka to jedno drugiego nie wyklucza. Kalorie kaloriami, liczy sie jeszcze przyswajalność, moze ono ma jakis skład bardziej przyjazny "tyciu"

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Aaaa vitD podajemy od 3 mca. Wczesniej była D+k

Agnes a ta wysypka duża? Bo Mikołajowi tez z buźki nie chcą zejść do końca krosteczki ale ja nie widze związku z dieta i w sumie juz nie szukam nawet. Teraz jeszcze przy uszach ma takie zaczerwienione suche miejsca - w sumie odkąd w czapkach chodzi....
ale na opakowaniu nic takiego nie pisze i na stronie nestle też nie a chybaby pisało jakby to prawda była m- chyba że chcą trafić do wszystkich a nie tylko do niejadków, choć nie pamiętam czy 4lata temu nie pisało też....
moja mała też ma suche za uszami i dziś się na stópkach porobiło... chyba zacznę oliwkowac, choć nie robiłam tego nigdy poza kilkoma pierwszymi tygodniami w niektórych miescach

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Iza moze sama w sobie duza nie jest ale maly sie drapie wiec podraznia, ma ja na policzkach troche za uszami i na klacie. Moze wczesniej tez go swedziala ale nie umial sie drapac a teeaz potrafi to dziala. Na dworze sie wybiela wieczorem sie nasila po kapieli.

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Mkalam was zapytac, zakraplacie dzieckom nosy woda morska? Chodzi mi tu o codzienna higiene nie o katar. Ja malemu psikam zawsze wieczorem i czasami rano.
ja nie kropie... nawet w katarze tylko jak nie jest wodnisty...
to psikanie do nosa mi się nie podoba - ta śluzówka delikatna a pryskanie jednak ma ciśnienie... wolę wkropić kilka kropli, ale raczej i tak tego nie robię jak nie muszę...
a teraz kupiłam tak tragiczną wodę morską że nie wiem kto mógł wymyślić coś takiego dla dziecka - sterimar baby... naciskam, a ta końcówka się przechyla - już kilka razy prawie prysnęłam jej w oczy...

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2014-11-07 o 19:46
Stary 2014-11-07, 18:20   #3377
ecencia
Raczkowanie

Co do urody naszych dzieci to powiem wam, że jak oglądam moją córę w wieku tak do miesiąca to stwierdzam, że brzydalek z niej był.
ecencia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 18:25   #3378
agnes208
Zakorzenienie

Iza dzieki
Agatka oj tak znam to cisnienie tutaj wlasnie tylko takiecsa te wody w tych metalowych pojemniczkach z koncowka pod katem, ze ta woda do mozgu sie wpsikuje, ja przysylam sobie z polski nosefride ta ma duzo mniejsze cisnienie no albo inna wode wlasnie w buteleczce jak klasyczne krople na katar.
Stary 2014-11-07, 18:48   #3379
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
(u mnie mąż odbierając telefon od Mamy mówi: Aga, Teściowa do Ciebie dzwoni...)

Eydrith, Domi
śliczne maleństwa

Cytat:

jakoś grubo tu wyszła w rzeczywistości nie jest aż taka pulchna
Moja też na zdjęciach wygląda na pulchniejszą
Cytat:
Wyglada jakby miala delikatna kreskę na górnej powiece hehehe...
Na pewno ją mama do zdjęcia podmalowała
Cytat:
Integra: z tym sinlac'iem to mi tak pediatra powiedziała przy synku... i kazała tą kaszkę wprowadzić jak był już czas na kaszki a on mało przybierał.. ja tego nie konfrontowałam z niczym, przeczytałam skład i mi się wydało sensowne to zdanie... a dziś zerknęłam na kcal i jestem w szoku, bo rzeczywiście mleczne ryżowe mają tyle samo albo nawet więcej kcal w 100g... no to żyłam w nieświadomości 4lata... mogłam mu tego wtedy na siłę nie wciskać i dać ryżową... bo uczulony on nie był na nic, spokojnie mógł jeść zwykłą, a tą polecała właśnie ze względu na niską wagę...
Dlatego byłam zdziwiona, a Sinlac dużo droższy, więc po co przepłacać jak nie alergik
Cytat:
Mi przy synu pediatra powiedziała żeby podawać przynajmniej do 3 roku życia i tego się trzymam

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 18:52   #3380
Iza188
Rozeznanie

Cytat:
ja nie kropie... nawet w katarze tylko jak nie jest wodnisty...
to psikanie do nosa mi się nie podoba - ta śluzówka delikatna a pryskanie jednak ma ciśnienie... wolę wkropić kilka kropli, ale raczej i tak tego nie robię jak nie muszę...
a teraz kupiłam tak tragiczną wodę morską że nie wiem kto mógł wymyślić coś takiego dla dziecka - sterimar baby... naciskam, a ta końcówka się przechyla - już kilka razy prawie prysnęłam jej w oczy...
Agatka w trakcie psikania ta końcówka ma byc w nosie Mam tę samą chyba (taka z delfinkiem na opakowaniu??) W sumie nie zauważyłam tego przechylania, muszę sie bliżej przyjrzeć.
Pare razy popsikalam twarz, ale to przez to, ze za wcześnie wyjęłam

Integra wyobrażasz sobie jakie to wyzwanie, zrobic kreskę na oku takiej kruszynki? Dobrze ze mam chlopaka to mnie nigdy nie bedzie kusiło

Edytowane przez Iza188
Czas edycji: 2014-11-07 o 18:55
Stary 2014-11-07, 18:53   #3381
i like it
Rozeznanie

Cytat:

Ja nie podaje, chyba , że coś konkretnie furkota w nosku i nie moge tego ściągnąć

Jeśli chodzi o wypryski na buzi to, mojej małej pojawiły się jakiś czas temu ni to potowki ni to takie chrostki i nie bardzo wiedziałam od czego i co to. Kupiłam krem ziajka od 1 dnia i zaczęłam natluszczac buzię codziennie rano , (wczesniej na spacery dawalam po prostu trochę bepanthenu) i pfaktycznie na drugi dzien wszystko się wchlonelo

z tą wit. D to zglupialam bo na wypisie ze szpitala mam jak byk wypisane aby ja podawać do 3m, ale jak mówicie, że to nie wymysł farmaceutów tylko faktycznie służy dzieciaczkom to będę podawać częściej
Stary 2014-11-07, 19:02   #3382
i like it
Rozeznanie

Pochwale się jeszcze moim pulpetem i znikam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141102_122654~2.jpg (98,0 KB, 53 załadowań)
Stary 2014-11-07, 19:27   #3383
simka234
Wtajemniczenie

i Like it śliczna kinomaniak mały?

Co do wody morskiej to tylko sporadycznie biore
Wit d podajemy i tak nam kazała dr..i można podawać z dha razem

Nic mi się nie chce..
Ręka mnie boli..padł mój terrorysta
agatka.. Ciebie to podziwiam -jak ty to wszystko ogarniasz ..

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 19:46   #3384
malwiska
Zakorzenienie

i like it śliczna

ja swojej małej jak mam zamiar obciąć paznokcie u rąk lub nóg to włączam tv i mogę do woli obcinać
Stary 2014-11-07, 19:58   #3385
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Agatka w trakcie psikania ta końcówka ma byc w nosie Mam tę samą chyba (taka z delfinkiem na opakowaniu??) W sumie nie zauważyłam tego przechylania, muszę sie bliżej przyjrzeć.
Pare razy popsikalam twarz, ale to przez to, ze za wcześnie wyjęłam

Integra wyobrażasz sobie jakie to wyzwanie, zrobic kreskę na oku takiej kruszynki? Dobrze ze mam chlopaka to mnie nigdy nie bedzie kusiło
no ja wiem, ale nie mam takich pasów ....

.... żeby małą unieruchomić
zresztą ona mi sama się wysuwa jak psikam... bo jak naciskasz to calosc idzie w dol, co więcej jak nie naciśniesz idealnie to idzie pod katem... a jednak w tych normalnych naciskasz z obu stron a nie z jednej, co sprzyja nierównemu naciskowi - potestuj sobie bez dziecka - że ta końcówka się przesuwa jak zaczynasz naciskać krzywo, albo ruszysz palcem - ja nie potrafię niestety trzymać małej i jednocześnie nad tym panować

Ogarnęłam odrobinę kuchnię i łazienkę... mąż pojechał na dworzec, więc powoli mówię dobranoc... nie wiem kiedy będę mogła zajrzeć, bo tak jak teraz przy karmieniu czy inhalacjach gadam z Wami, to pewnie będę gadać z Teściową

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

simka: dzięki, nie do końca ogarniam
Stary 2014-11-07, 20:20   #3386
Oldzia20
Raczkowanie

I like it świetna Sonia

moja córa też lubi oglądać tv i światło żarówek

Przeciągnęłam córe co by nie drzemała o 18 tylko kąpiel o 19 i szybko spać. Nie wiem czy dobrze, ale nie płakała, że mało jedzenia- ba nie zjadła zbyt wiele...także teraz co lepiej- przetrzymać by szybciej zasnęła (choć i tak sie przebudziła 3 razy jeszcze) czy żeby zjadła porządnie i dac jej się kimnąć o 18 z punktu widzenia jej wagi chyba druga opcja lepsza...
Stary 2014-11-07, 20:55   #3387
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
i like it śliczna

ja swojej małej jak mam zamiar obciąć paznokcie u rąk lub nóg to włączam tv i mogę do woli obcinać
hahha mojemu dzis obcinałam przy wczorajszym odcinku przyjaciolek puszczonym na tabledzie
Cytat:
fajna kinomaniaczka czasami to mam wrazenie ze te dzieci nam sie z pilotami porodzily w dłoni za jakies 5miesiecy to beda spokojnie obsługiwac elektronike wszelaka
Moj syn potrafi od cycka sie oderwac byle podejrzec jak jakis filmik uruchomie na tabledzie czy tel czasami mleko mu po paszczy psika bo pusci zeby zerknac
Stary 2014-11-07, 21:05   #3388
Iza188
Rozeznanie

Ilikeit dala radę pilota przechwycić od taty?! Hehhe
Agatka udanej "wizytacji" teściowej!

Cos jest magicznego w tych telewizorach. Ja wyłączam jak widze, ze sie lampi w ekran zeby sie nie przyzwyczaił za bardzo.

Oldzia ja mam ten samym dylemat od zawsze. Dzisiaj tez zasnal przed 18:00 po 19:30 sie obudził dopiero, kąpiel i spi dalej....a jakbym go przetrzymała to moze by dłużej w nocy pospal
No ale nie da sie bo marudzi zawsze.

Mam jeszcze pytanie w kwestiach intymnych do używających tamponów
Nie macie żadnych problemów z aplikacją po ciazy??
Stary 2014-11-07, 22:04   #3389
robaczek-85
Rozeznanie

Hej, uff nadrobilam właśnie kilka stron

Wit k jest do 3 mies a D trzeba dłużej już nie pamietam ile, ja mam devikap daje 1 kropelke.

Sinlac dawalam Wojtkowi ze wzgledu na skaze ale też wtedy (5 lat temu) czytałam zeby stosować z umiarem bo wpływa na przybieranie na wadze. Ja dawalam raz dziennie a mlody zawsze był i jest do dzisiaj chudzielcem.

Padam, nie wiem co miałam jeszcze dopisać, dobrej nocy wszystkim

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 22:12   #3390
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oluch_ Pokaż wiadomość
Świetnie, że o tym przypomniałaś. Muszę sprawdzić jak to u nas jest z tym czasem na karmienie. Może będzie mój zdesperowany tż dowoził na karmienia
to nie musi być w czasie pracy, tylko np. przychodzisz i wychodzisz w innych godzinach

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Odnosnie mojego podłamania to pojechaliśmy załatwiać sprawy z tżtem na miasto a młoda z teściową została. Mija z 20 min i tel od niej. Gdzie jesteśmy bo młoda płacze i ona nie wie co robić. No trochę zdębiałam wykończyliśmy ekspresem zakupy resztę olaliśmy i do domu. A tam młoda zasnęła a teściowa w stanie przedzawałowym i do mnie z pytaniem co jest Jagodzie że płakała. I że ona ma stresa jak młoda tak płacze. Od tego momentu słysze za kazdym razem że ona sie boi etc i że na ekg dzis byla bo myslala ze cos jej sie stalo... Juz nawet nie bierze młodej do siebie bo jak zaczyna plakac to i tak do mnie leci.Efekt tego taki ze opiekunki szukamy powoli.Co mi sie srednio usmiecha i finansowo i mentalnie bo po wlamaniu nadal mam problem zeby obce osoby mi do mieszkania wchodzily... Moj tata jeszcze sie zaoferowal i teraz mam zaplanowane czeste wizyty u rodzicow na adaptację. Ehh pogadałam sobie. Ide spac dalej reszte rano doczytam.
nie mam pojęcia o co mogło chodzić, ale moja mama zawsze się bała takich sytuacji, bo nie była pewna czy dobrze uspokoi.

Cytat:
pokażę Wam moją dręczycielkę
Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
to ja też się pochwalę, skoro Ty się przemogłaś Jakiś dzień przełomów czy co?
Cytat:
śliczne panny

Cytat:
ja daję cały czas, ponoć do 18 lat warto dawać nawet

Cytat:
[/COLOR]Mkalam was zapytac, zakraplacie dzieckom nosy woda morska? Chodzi mi tu o codzienna higiene nie o katar. Ja malemu psikam zawsze wieczorem i czasami rano.
ja psikam tylko jak widzę/słyszę, że jakiś glutek zawadza

Cytat:
ja przy synku takie saszetki odważałam, żeby zrobić 2x 90 ml
kiedyś w przychodni leżał cały stos z Hippa 2 i miałam w razie czego.
--------------------------------------
cześć

mąż na koncercie, dzieci od 20 śpią, posiedzę jeszcze chwilę i zmykam też niuniu.

co do ciast jeszcze, to tak czytałam ta przepisy i ślinka ciekła, na niedzielę miałam zrobić murzynka z gruszkami, ale mi mama gruszek nie kupiła, a w Biedronie kiepski wybór, więc będzie z jabłkami i orzechami. Jakby któraś z Was chciała przepis, to mogę się podzielić, bo jest mega prosty, a bardzo dobry

ostatnio jednego dnia spotkałam i położną z porodówki (co trudne nie jest, bo to sąsiadka) i środowiskową i ta druga powiedziała, że małego klopsika mam, jakoś tak ostatnio znów ruszyła z wagą, już powoli mnie ręce bolą po chwili noszenia
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości