Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-07, 14:15   #2611
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak teraz, ale kilka lat temu (tak koło 4 lat) była jakaś głośna sprawa o wózkach chicco. Coś z bezpieczeństwem. U mnie jak już widuję tej firmy wózek, to są to rodzice "zagraniczni", czyli chińczyki .

Posprzątałam całe piętro, zmachałam się strasznie. Idę naleśniki z domowym dżemikiem zrobić
ja mam cale do posprzatania hi hi hi i zero checi
U nas wlasnie oprocz tej firmy nie ma nic sensownego, a te tansze, to material poprostu taki do niczego.... a wiadomo ze nie wydam nie wiadomo ile na wozek.... mysle ze cena tez jest dobra jak za taki wozek.... bo w sklepie cena tego jest z kosmosu...
Czasami jest tak, ze zle wyprodukuja i puszczaja a pozniej przepraszaja hi hi

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
My wróciliśmy z zakupów, TŻ wreszcie kupił kurtkę na zimę, a ja zaopatrzyłam się w ciążowe rajtki i jedną bluzkę, była przeceniona na 29zł. Teraz robimy gulasz z żołądków drobiowych, ciekawe czy będzie mi smakować, to będzie mój debiut!

ślicznie wyglądasz w tych sukienkach! Dziewczyny mają rację: ładnemu we wszystkim ładnie!
Ja to wyglądałabym w nich jak wieloryb

to tak jak u nas

trzymaj się Kochana i dużo leż

Crystal25 wózek cudny
dziekuje

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Trzeba sie wziasc za porzadki i obiadek dzis mnie w koncu mama odwiedza na weekend
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 14:19   #2612
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Wróciłam od lekarza. Córka musi jeszcze 4 dni brać antybiotyk ale juz ma pozwolenie na wyjście z domu.
Potem poszłam na lumpki i wreszcie coś wygrzebałam oto moje łupy za całe 23 zł. Oczywiście z racji tego, że jestem wybredna wszystko jest jak nowe

Synek tp. 15.03.2015

Edytowane przez mordka_1985
Czas edycji: 2014-11-07 o 14:21
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 14:40   #2613
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza. Córka musi jeszcze 4 dni brać antybiotyk ale juz ma pozwolenie na wyjście z domu.
Potem poszłam na lumpki i wreszcie coś wygrzebałam oto moje łupy za całe 23 zł. Oczywiście z racji tego, że jestem wybredna wszystko jest jak nowe

super zakupy Zdrowka dla corki
Stary 2014-11-07, 15:02   #2614
mon9
Zakorzenienie

Mordka ale piekne misie!
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 15:41   #2615
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:

Super zakupy piękności

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 15:46   #2616
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
Witam się tego deszczowego dnia

Wygląda na to, że będę do Was teraz częściej zaglądać... przeważnie Was podczytuję, ale rzadko się odzywam, bo zawsze coś... ale teraz będę miała bardzo dużo czasu... Wczoraj byłam u lekarza, spodziewałam się, że to będzie rutynowa kontrola, w sumie tylko po kolejne zwolnienie, a tu klops... lekarz kazał mi jak najwięcej leżeć... kurde, jak ja ciągle w ruchu do tej pory... dziecko podobno ułożyło się zbyt nisko... no i boję się teraz strasznie oby wszystko było dobrze... dzisiaj jadę na usg... jeszcze spróbuję się czegoś dopytać... boję się...
trzymaj się i na powaznie duzo wypoczywaj, wskazane czytanie ksiazek ew. ogląśdanie serialii) łatwo ni bedzie ale dacie rade
Cytat:

ale słodkie rzeczy sama bym wszytskie zmiłą chęcią przytuliła
witam w ten deszczowy, paskudny dzień, w koncu w łóżku, z wizazem w tle
Stary 2014-11-07, 15:55   #2617
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękne i widać że albo nowe albo prawie nie używane.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-07, 16:02   #2618
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
wrzucam fotki sukienek z Allegro. Moim zdaniem- brać i się nawet nie zastanawiać! Za dwie razem z przesyłką już zapłaciłam 46 zł

Wykonane są z takiego materiału rozciągliwego, przypominającego ten, co szyje się legginsy. Ale tu mamy materiał o większej 'gęstości', także nawet naciągnięty nie prześwituje. Mam je w kolorze szarym i granatowym.
Rozmiar niestety jest tylko uniwersalny- wg. mnie to takie duże M. Ale l-ka z węższymi biodrami i ciążowym brzuszkiem raczej też się zmieści. Na mnie są trochę przyduże, ale mnie to nie przeszkadza. Na brzuszek mam jeszcze bardzo dużo miejsca
mam 162 cm wzrostu i kończy mi się ta kiecka równo z kolanami (naciągnięta).

(sorry za te wygibasy)
Dzięki Już zamówiłam. Tylko mi ten kupon nie przyszedł ale inny- 30 zł przy zakupie za nie mniej 100 zł. Zapłaciłam 66 zł.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-11-07, 16:18   #2619
nusiekowa
Wtajemniczenie

A ja siedzę u fryzjera i mysle o Kinder bueno które zostało w aucie
Stary 2014-11-07, 16:21   #2620
mkluke
Raczkowanie

moja teściowa chyba tak sie przejęła tym, że mam leżeć, że dzisiaj wszystkie okna mi pomyła aż dwa, ale należało im się już to tylko głupio mi było trochę, że ja tylko patrzę...
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 16:33   #2621
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
tez sie tak zarzekam , piekne

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

sexi laska Fajne te sukienki musza byc wygodne

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

http://www.leboncoin.fr/equipement_b...32.htm?ca=17_s

TZ sie dodzwonil i jestesmy umowieni na niedziele Kobieta go sprzedaje za polowe ceny sklepowej i przegladnelismy z TZ google i faktycznie cena jest z kosmosu urwana
Zarzekalam sie ze chce nowy ze sklepu ale jak i TZ sie bardzo podoba to raczej go kupimy

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Takie dziwne odglosy to mialam z poczatku wiec pewnie niedlugo poczujesz
za 23 tydzien Ja tez dzis zaczynam 22 tydzien
Fajny wózek.
Za ta cenę też bym brała.
Synek tp. 15.03.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-07, 16:36   #2622
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
to w miśki

Cytat:
Dzięki Już zamówiłam. Tylko mi ten kupon nie przyszedł ale inny- 30 zł przy zakupie za nie mniej 100 zł. Zapłaciłam 66 zł.
ja dzisiaj też dostałam ten kupon na 30zł przy zakupach za 100zł .Ale jeszcze nie wykorzystałam

Zrobiłam porządki w niemowlęcych ciuszkach. Z 56 i 62 już NIC nie powinnam kupować, bo jest tego wręcz za dużo
... no może z jeden rozpinany sweterek by się przydał

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 16:36   #2623
smv
Zakorzenienie

Co do firmy chicco to coś chodziło na pewno o foteliki do auta ale o wózkach pewności nie mam.
Ja znowu sama i znów mi się płakać chce nie wiem czemu tak reaguje w złości potrafiłam tydzień wytrzymać bez TŻ a odkąd jesteśmy małżeństwem nie umiem po prostu tak mi się tęskni.
No Cóż wezmę sobie jakąś książkę poczytam.. Mam akurat The sugar girls z lumpa więc do roboty.
Mordka śliczne ubranka jak samopoczucie?
Mój brzuch taki na dole napięty może faktycznie to młode tam się wywraca ale nie przeszkadza mi to więc jestem spokojna
Jeszcze tydzień i polowkowe ;D juhuuuu
Stary 2014-11-07, 16:44   #2624
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Tez chcialam robic album pomysl jest mega dobry Tylko u mnie, mama sie uparla ze zrobi
Jak to mama zrobi? A co ona będzie wiedziała o twoim dziecku jak odwiedzi cie raz na jakiś czas. Ja mam w albumie córki zdjęcia usg z opisami, opisane jak się cieszyliśmy z jej narodzin, zaschły kikutek od pępka, pierwszy obcięty loczek, małe skarpetusie, opisane jakie prezenty dostawała od rodziny, kiedy pierwszy raz była u dziadków na spacerze na wakacjach, drzewo genealogiczne.... No chyba, że jakiś inny album macie na myśli

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
My wróciliśmy z zakupów, TŻ wreszcie kupił kurtkę na zimę, a ja zaopatrzyłam się w ciążowe rajtki i jedną bluzkę, była przeceniona na 29zł. Teraz robimy gulasz z żołądków drobiowych, ciekawe czy będzie mi smakować, to będzie mój debiut!

ślicznie wyglądasz w tych sukienkach! Dziewczyny mają rację: ładnemu we wszystkim ładnie!
Ja to wyglądałabym w nich jak wieloryb

to tak jak u nas

trzymaj się Kochana i dużo leż

Crystal25 wózek cudny
To zakupy się udały a gulaszu z żołądków nie jadłam ale z rosołu żoładek i wątrobę zawsze ja wyjadam.

Cytat:
Nie wiem jak teraz, ale kilka lat temu (tak koło 4 lat) była jakaś głośna sprawa o wózkach chicco. Coś z bezpieczeństwem. U mnie jak już widuję tej firmy wózek, to są to rodzice "zagraniczni", czyli chińczyki .

Posprzątałam całe piętro, zmachałam się strasznie. Idę naleśniki z domowym dżemikiem zrobić
Mniam
Ja dopiero pomidorową na obiad wszamałam.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-11-07, 16:53   #2625
Uliczkaz
Raczkowanie

papalinka, zielone_oko, jalouse, crystal25, EdithS Dziękuję Wam bardzo My też mamy nadzieję, że wada zaniknie i nie będzie po niej śladu

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Hej Kochane
Jestem w końcu po drugich prenatalnych Nasz Synek jest cudowny
Nie mogłam się dziś na niego napatrzeć Wszystkie wymiary się zgadzają są nawet troszkę do przodu. Mały waży 500g Odnośnie przyrodzenia - Pani doktor stwierdziła, że będzie temperamentny bo " sterczy jak wieża eiffla "

Wrzucam zdjęcia Naszego Synusia takie podglądowe
Gratulacje Super, że rośnie pięknie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Dobry wieczór!
U mnie znów był pracowity tydzień, więc nie miałam czasu Was śledzić ale w weekend nadrobię jeżeli połączenie z internetem mi pozwoli
Dzisiaj byłam na połówkowym i lekarz potwierdził dziewczynkę nawet TŻ w końcu wszedł ze mną do gabinetu no i znów miałam przerwę w badaniu i spacer, żeby dziecko się obróciło bo przez 15 minut uparcie zasłaniało rączkami twarz Ale największe wrażenie zrobiło na mnie bicie serduszka kiedy mogłam na ekranie obserwować jego pracę
Gratuluję Córeczki Oj, ja też mogłabym ciągle słuchać tego maleńkiego serduszka

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ja też się zarzekałam, że nie będę Oli w róż ubierać, a efekt taki, że dużo ma różowego, bo moja mama mnóstwo kupuje jej ubrań, a potem jak dokupuje, to już coś pasującego, itp. Moim zdaniem dla dziewczynek przez ten wszechobecny róż trudniej znaleźć coś naprawdę fajnego niż dla chłopca

Każdemu brzuch rośnie w innym tempie. Może koleżanka w 2 ciąży? Bo w każdej kolejnej podobno szybciej rośnie i u mnie to się potwierdza
A ja ciągle nie mogę znaleźć nic fajnego dla chłopaka... Za to dla dziewczynek I nawet wcale nie różowe
U mnie też brzuch rośnie duuuużo szybciej. W 1. ciąży miałam taki pod koniec 7. miesiąca

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam taki twardawy napięty brzuch stresuje mnie to i nie wiem czy tak jest czy tylko mi się wydaje. Od dwóch dni mnie pobolewa delikatniutko - może się rozrasta tam? Wizytę mam za tydzień więc do lekarza nie chce iść ale takie napisanie chyba jest normalne co nie? Leze i odpoczywam i łykam nospe..
Ale twardy jest cały czas? czy napina się i rozluźnia? Możemy mieć już powoli skurcze Braxtona-Hicksa, ale one na początku raczej nie są bolesne. Mnie niestety trzyma raczej cały czas, a zdecydowanie najgorzej jest po jakimkolwiek ruchu :/ Znów dostaję zastrzyki rozkurczowe

Martunka Dziękuję za info odnośnie szkoły rodzenia Ja niestety nie wiem czy w najbliższym czasie będę mogła uczestniczyć w ćwiczeniach... właśnie ze względu na skurcze Rozmawiałam z położną ze szkoły i radziła skonsultować się z gin. Ale mimo wszystko mam nadzieję, że się spotkamy

Oj dziewczyny, ja dziś naprawdę nieciekawie się czuję... Zaraz jadę na zastrzyk.
Buźka dla Was!
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 16:54   #2626
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Co do firmy chicco to coś chodziło na pewno o foteliki do auta ale o wózkach pewności nie mam.
Ja znowu sama i znów mi się płakać chce nie wiem czemu tak reaguje w złości potrafiłam tydzień wytrzymać bez TŻ a odkąd jesteśmy małżeństwem nie umiem po prostu tak mi się tęskni.
No Cóż wezmę sobie jakąś książkę poczytam.. Mam akurat The sugar girls z lumpa więc do roboty.
Mój brzuch taki na dole napięty może faktycznie to młode tam się wywraca ale nie przeszkadza mi to więc jestem spokojna
Biedna. Dobrze, że masz nas
Ja bez tżta żyć nie mogę. Choć cały dzień leży na kanapie z laptopem ale jest. Dziś ma nockę to śpię z córką.
Już mi lepiej choć nos zatkany i głowa ćmi. Zamieniłam się dziś z koleżanką i w pracy nie byłam a dziś szef dzwoni, że mam się pożadnie wyleczyć a on mnie jutro zastąpi juhuuuu!

Pajac z misiem najbardziej w moim guście z mothercare jest. Te niebieskie pasiaki 3-6 z myślą o urlopie nad morzem kupiłam
Więcej rzeczy w lumpkach jednak dla dziewczynek jest.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-11-07, 16:55   #2627
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękne, jednak są sukienki bez różu
no jasne, że są mi najbardziej się podobają biało czarne i w odcieniach szarości, mam już kilka takich ale niektóre różowe rzeczy też są śliczne

Cytat:
Hej Kobietki

Ale dziś u mnie pogoda ... Pochmurno ale dobrze, że nie pada W takie dni jak dziś zaszywam się w swoim kątku - zabrałam się za zrobienie albumu ciążowego kupiłam bazę, papier - zobaczymy co z tego wyjdzie póki co nieład mnie ogarnia
fajny pomysł, ja niestety mam zdolności manualne na poziomie 0 albo jeszcze niżej...więc chyba nie ogarnęłabym czegoś takiego

Cytat:

super zakupy rzeczy wygladają jak nowe!

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
A ja siedzę u fryzjera i mysle o Kinder bueno które zostało w aucie
kocham kinder bueno!!

ja się tak zaczytałam, że skończyłam dopiero jak książka się skończyła na obiad była rybka, a teraz chyba pójdę sobie nałożyć lodów, a co
Stary 2014-11-07, 16:56   #2628
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam jutro na 13 i już się nie mogę doczekać
A może spotkaj się z jakimiś koleżankami, wybierz się do rodziny, na zakupy, jakoś 'zgubisz' ten czas bez tż

Stary 2014-11-07, 17:03   #2629
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Smv- ja od wczoraj czytam Fabrykantkę aniołków. Po angielsku to ni w ząb

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
papalinka, zielone_oko, jalouse, crystal25, EdithS Dziękuję Wam bardzo My też mamy nadzieję, że wada zaniknie i nie będzie po niej śladu

Gratulacje Super, że rośnie pięknie

Gratuluję Córeczki Oj, ja też mogłabym ciągle słuchać tego maleńkiego serduszka

A ja ciągle nie mogę znaleźć nic fajnego dla chłopaka... Za to dla dziewczynek I nawet wcale nie różowe
U mnie też brzuch rośnie duuuużo szybciej. W 1. ciąży miałam taki pod koniec 7. miesiąca

Ale twardy jest cały czas? czy napina się i rozluźnia? Możemy mieć już powoli skurcze Braxtona-Hicksa, ale one na początku raczej nie są bolesne. Mnie niestety trzyma raczej cały czas, a zdecydowanie najgorzej jest po jakimkolwiek ruchu :/ Znów dostaję zastrzyki rozkurczowe

Martunka Dziękuję za info odnośnie szkoły rodzenia Ja niestety nie wiem czy w najbliższym czasie będę mogła uczestniczyć w ćwiczeniach... właśnie ze względu na skurcze Rozmawiałam z położną ze szkoły i radziła skonsultować się z gin. Ale mimo wszystko mam nadzieję, że się spotkamy

Oj dziewczyny, ja dziś naprawdę nieciekawie się czuję... Zaraz jadę na zastrzyk.
Buźka dla Was!
Trzymaj się! Oby te skurcze w końcu minęły.

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
A może spotkaj się z jakimiś koleżankami, wybierz się do rodziny, na zakupy, jakoś 'zgubisz' ten czas bez tż
To kciuki za jutro!. Niech się Zosia ładnie pokaże
Synek tp. 15.03.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-07, 17:11   #2630
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

Zrobiłam porządki w niemowlęcych ciuszkach. Z 56 i 62 już NIC nie powinnam kupować, bo jest tego wręcz za dużo
... no może z jeden rozpinany sweterek by się przydał
a ile czego masz jeśli mogę zapytać? bo czytam różne "porady" co trzeba mieć i już się w tym gubię jak w końcu wrócę do siebie to muszę posegregować to co mam rozmiarami i zacząć rozsądnie kupować to, czego mi brakuje. Ale jak tu kupować rozsądnie jak tyle pięknych rzeczy w okół

Cytat:
trzymam kciuki za jutro!
Stary 2014-11-07, 17:15   #2631
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to mama zrobi? A co ona będzie wiedziała o twoim dziecku jak odwiedzi cie raz na jakiś czas. Ja mam w albumie córki zdjęcia usg z opisami, opisane jak się cieszyliśmy z jej narodzin, zaschły kikutek od pępka, pierwszy obcięty loczek, małe skarpetusie, opisane jakie prezenty dostawała od rodziny, kiedy pierwszy raz była u dziadków na spacerze na wakacjach, drzewo genealogiczne.... No chyba, że jakiś inny album macie na myśli

To zakupy się udały a gulaszu z żołądków nie jadłam ale z rosołu żoładek i wątrobę zawsze ja wyjadam.

Mniam
Ja dopiero pomidorową na obiad wszamałam.
wlasnie konczy robic nam album ze slubnymi zdieciami ma kopie naszych usg, i dostanie jeszcze nastepne, i zdiecia tez, z moim brzuszkiem przez 9 miesiecy, i chcemy sesje zdieciowa zrobic w lutym jak bede w 8 miesiacu i brzuszek bedzie duzy , to tez pewnie kilka zdiec dostanie Powiem szczerze ze ja to bym chyba kupila gotowy album wlozyla zdiecia i juz hihihi, takze dziekuje jej za to ze chce dla nas zrobic
ja w kuchni od 3 godzin robie uffff
Stary 2014-11-07, 17:19   #2632
Uliczkaz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Mi twardnieje brzuchol po całym dniu siedzenia w pracy, myśle ze to z wysyłku i zmęczenia.. Wczoraj wieczorem tak mnie bolał kręgosłup ze naczynia na dwa podejścia zmywalam a dzisiaj rano to samo, nie poszłam do pracy i sie wyleguje

U mnie chyba będzie Helenka, podoba mi sie jeszcze dużo imion ale tych bardzo popularnych i chyba z nich zrezygnujemy, wole troszkę mniej popularne
Musisz odpocząć dobrze, że zostałaś w domku Ja ostatnio tak herbatę na dwa podejścia robiłam :/
Już pisałam, że Helenka to piękne imię U nas na razie na czoło wysuwają się Błażej i Jan (niestety to bardziej popularne, ale tak ma na imię mój tata). Ale do decyzji jeszcze dalekaaaaa droga

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
Witam się tego deszczowego dnia

Wygląda na to, że będę do Was teraz częściej zaglądać... przeważnie Was podczytuję, ale rzadko się odzywam, bo zawsze coś... ale teraz będę miała bardzo dużo czasu... Wczoraj byłam u lekarza, spodziewałam się, że to będzie rutynowa kontrola, w sumie tylko po kolejne zwolnienie, a tu klops... lekarz kazał mi jak najwięcej leżeć... kurde, jak ja ciągle w ruchu do tej pory... dziecko podobno ułożyło się zbyt nisko... no i boję się teraz strasznie oby wszystko było dobrze... dzisiaj jadę na usg... jeszcze spróbuję się czegoś dopytać... boję się...
Na pewno wszystko będzie dobrze Staraj się jak najmniej o tym myśleć. Wiem, że to niełatwe, mnie też na początku było trudno. Leżałam w domu i płakałam, teraz staram się czytać książki, oglądać filmy i seriale i grzebać w Allegro i oczywiście czytać forum.
Koniecznie daj znać po USG. Trzymam kciuki

Cytat:
Hej Kobietki

Ale dziś u mnie pogoda ... Pochmurno ale dobrze, że nie pada W takie dni jak dziś zaszywam się w swoim kątku - zabrałam się za zrobienie albumu ciążowego kupiłam bazę, papier - zobaczymy co z tego wyjdzie póki co nieład mnie ogarnia
O, widzę mój ulubiony klej magiczny Życzę powodzenia w tworzeniu i pochwal się potem

Nouvelle2 Pięknie wyglądasz sukienki też super I widzę moje ukochane Kenzo Teraz niestety nie dam rady ich używać

Mordka_1985 Dzięki! Myślałam, że po całej serii zastrzyków i leków będzie już tylko lepiej... A tu znowu wszystko wraca :/
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 17:26   #2633
Lila_17
Rozeznanie

Hej Mamusie ale dzień, u sąsiadów zaczął się remont (mieszkanie deweloperskie) i tak wiercili, że jak wyszłam z domu to dopiero wróciłam, głowa mi pękała od hałasu, a to dopiero pierwszy dzień, a mieszkanie 70m z tego wszystkiego poszłam do fryzjera na farbowanie, cięcie i zeszło się 3,5h, ale z głowy:P Dobrze, że teraz w mieszkaniu cisza
Super zakupki i jakie wielkie zdjęcia, wszystko dokładnie widać
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-07, 17:30   #2634
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
a ile czego masz jeśli mogę zapytać? bo czytam różne "porady" co trzeba mieć i już się w tym gubię jak w końcu wrócę do siebie to muszę posegregować to co mam rozmiarami i zacząć rozsądnie kupować to, czego mi brakuje. Ale jak tu kupować rozsądnie jak tyle pięknych rzeczy w okół

trzymam kciuki za jutro!
nie liczyłam, zapomniałam Ale stwierdzam tak na podstawie tych stosików poszczególnych rzeczy, że za dużo jest tych mikroskopijnych rzeczy. Mnie więcej przedstawia się to tak:
ROZMIARY 56 62
-około 7 kaftaników
-10 bluzek/koszul
- 15 legginsów/spodni/półśpiochów
- 5 spodni ogrodniczek
-12 zwykłych pajacyków
-7 welurowych pajacyków
-1 dresowy kombinezonik
- 20 body na krótki rękaw
-20 body na długi rękaw
-7 sukienek
-15 swetrów/bluz
- 5 spodni ogrodniczek

a reszta to jakieś pojedyncze sztuki z innych kategorii. To jest taka lista z pamięci, także są to orientacyjne ilości. Pewnie połowy nie wykorzystam No chyba, że mała będzie ulewać.

crystal co pysznego gotujesz?

Cytat:
To kciuki za jutro!. Niech się Zosia ładnie pokaże
już kupiłam sobie batonika, żeby słodkie wszamać przed wizytą

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość

Nouvelle2 Pięknie wyglądasz sukienki też super I widzę moje ukochane Kenzo Teraz niestety nie dam rady ich używać
dziękuję ja teraz w ciąży też ich nie używam, jakoś mi nie podchodzą

Stary 2014-11-07, 17:45   #2635
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
nie liczyłam, zapomniałam Ale stwierdzam tak na podstawie tych stosików poszczególnych rzeczy, że za dużo jest tych mikroskopijnych rzeczy. Mnie więcej przedstawia się to tak:
ROZMIARY 56 62
-około 7 kaftaników
-10 bluzek/koszul
- 5 spodni ogrodniczek
-12 zwykłych pajacyków
-7 welurowych pajacyków
-1 dresowy kombinezonik
-20 body na długi rękaw
-7 sukienek
-15 swetrów/bluz
- 5 spodni ogrodniczek

a reszta to jakieś pojedyncze sztuki z innych kategorii. To jest taka lista z pamięci, także są to orientacyjne ilości. Pewnie połowy nie wykorzystam No chyba, że mała będzie ulewać.
kurcze dużo tego, az mi głupio ze u mnie bieda z nędza
Stary 2014-11-07, 17:48   #2636
smv
Zakorzenienie

O sobie nie wspomne a nie mam nic a nic
Stary 2014-11-07, 17:55   #2637
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
ROZMIARY 56 62
-około 7 kaftaników
-10 bluzek/koszul
- 5 spodni ogrodniczek
-12 zwykłych pajacyków
-7 welurowych pajacyków
-1 dresowy kombinezonik
-20 body na długi rękaw
-7 sukienek
-15 swetrów/bluz
- 5 spodni ogrodniczek

dzięki no masz tego sporo, myślę, że powinno spokojnie wystarczyć, chociaż może lepiej żeby ktoś doświadczony to powiedział

ja zjadłam lody, pyyyyszne były

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-07, 18:00   #2638
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ROZMIARY 56 62
-około 7 kaftaników
-10 bluzek/koszul
- 5 spodni ogrodniczek
-12 zwykłych pajacyków
-7 welurowych pajacyków
-1 dresowy kombinezonik
-20 body na długi rękaw
-7 sukienek
-15 swetrów/bluz
- 5 spodni ogrodniczek

Ja ostatnio robilam porzadki z ubraniami dla maluszka to spisywalam sobie co kupione w jakich rozmiarach i co dokupic wieksza polowa jest kupiona
Wolowine w winie jak ostatnio, bo to wychodzi mi najlepiej I salatke kukurydziana, nie znam jej dokladnej nazwy, ale jest pyszna i przystawki rozne przed obiadem W koncu nareszcie moja mama do nas przyjezdza z rodzina Byla tylko raz u mnie od ostatnich trzech lat, a ja do niej jezdze co dwa trzy miesiace

Masz wizyte u ginekologa? Ja przed wizyta wypilam kubek goracej czekolady w poczekalni to maluszkowi tak posmakowalo ze robil dyskoteke do wieczora, nawet TZ i ginekolog mial okazje uslyszec podczas badania serca jak kopie hi hi hi

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-11-07 o 18:01
Stary 2014-11-07, 18:10   #2639
nouvelle2
Zakorzenienie

Ja mam część rzeczy po siostrzeńcu, wzięłam takie ładniejsze po nim Gdybym miała sama kupować, to pewnie połowa tego by była

crystal to u Ciebie niezła uczta, pychotka!
ja sobie przygotowałam czekoladowego mikołaja, liczę że małej posmakuje :P

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2014-11-07 o 18:11
Stary 2014-11-07, 18:13   #2640
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
wlasnie konczy robic nam album ze slubnymi zdieciami ma kopie naszych usg, i dostanie jeszcze nastepne, i zdiecia tez, z moim brzuszkiem przez 9 miesiecy, i chcemy sesje zdieciowa zrobic w lutym jak bede w 8 miesiacu i brzuszek bedzie duzy , to tez pewnie kilka zdiec dostanie Powiem szczerze ze ja to bym chyba kupila gotowy album wlozyla zdiecia i juz hihihi, takze dziekuje jej za to ze chce dla nas zrobic
ja w kuchni od 3 godzin robie uffff
Ano to fsjny prezent wam robi
Ale pyszności szykujesz. Miłego weekendu w gronie rodziny

Cytat:
ROZMIARY 56 62
-około 7 kaftaników
-10 bluzek/koszul
- 5 spodni ogrodniczek
-12 zwykłych pajacyków
-7 welurowych pajacyków
-1 dresowy kombinezonik
-20 body na długi rękaw
-7 sukienek
-15 swetrów/bluz
- 5 spodni ogrodniczek

O ja! Ale masz tych rzeczy
Ja ostatnio kinder czekoladki w poczekalni jadłam i mały kopał całe usg ale obrócić się nie chciał.

Crystal- skąd by tu wziąść gorącą czekoladę ślinotok....
Synek tp. 15.03.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości