|
|
#121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Co w swoim wyglądzie zmieniłyście?
Cytat:
ale przykład zdjęć, które pokazałaś wcześniej mi się podoba...takie delikatne podkreślenie ale znajdz tu człowieka żeby nie spieprzył sprawy
Edytowane przez avesome Czas edycji: 2014-10-13 o 15:13 |
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Brwi to jest często masakra. Jeszcze nie widziałam na żywo dobrze zrobionych. Moja mama chciała kiedyś robić. Stanowczo jej odradziłam.
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
ja też nie widziałam dobrze zrobionych brwi
co innego z górną kreską + doklejone rzęsy u dziewczyny, która miała tak cieniutką tą linię, która tylko przyciemniła oko. Całość wyglądała super naturalnie. ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- a zdjęciami też nie ma się co sugerować bo teraz wszystko przerabiają i nam wydaje się być takie piękne |
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Każdy nawet fotki na Insta przerzuca przez 100 filtrów
Nie ma to nic wspólnego z życiem
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, ze to nie zwiazane z tematem, ale...
co myslicie o facetach, ktorzy robia permanentny makijaz(to tak odnosnie makijazu permanentnego )?Bo ja sie spotkalam u mnie na silowni, ok 2 bylo takich 'gogusiow', ale jeden typowy lysy, napakowany karczek(moj nowy kumpel) I tak jakos trudno mi sie skoncentrowac jak z nim gadam
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
znam facetów którzy farbują włosy i regulują brwi ale z permanentnym się jeszcze nie spotkałam nie dziwię się, że nie możesz się skoncentrować
|
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
O kurczę czegoś takiego też jeszcze nie widziałam- makijaż permanentny u faceta to faktycznie coś nowego.
Nie dziwi mnie korzystanie z zabiegów u kosmetyczki czy nawet w gabinecie medycyny estetycznej przez facetów, ale makijaż permanentny nie kojarzy mi się z czymś męskim. W końcu jak sama nazwa wskazuje jest to rodzaj makijażu... A mężczyzna plus makijaż to raczej nie idzie w parze, choć oczywiście są wyjątki (np. Drag Queen). No ale co kto lubi
|
|
#129 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do tuszu to nigdy nie używam jednego- raczej 2 lub nawet 3 podczas jednej aplikacji. Jeden zawsze jest wydłużający i nim podkreślam rzęsy jako pierwszym- zazwyczaj Telescopic z Loreala. Potem używam pogrubiającego- np. Lash architect z Loreala albo Volume Lashes też z Loreala. Czasem na 3 warstwę daję tusz który ma mocno rozczesującą szczoteczkę- np. Doll Lashes z Lancome. Ale ogólnie jestem fanką tuszy z Loreala. Używam już już od co najmniej 10 lat i nigdy mnie nie zawiodły. Czasem romansuje z innymi markami, także tymi droższymi, ale nie widzę jakieś specjalnej różnicy, więc dla mnie nie zatem powodu żeby przepłacać w przypadku tych kosmetyków.
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam ich tusze. A używasz jakiś odżywek?
|
|
|
#132 |
|
Wtajemniczenie
|
odbiegnę od tematu wątku, ale muszę zacząć łączyć tusze, jeszcze nigdy tak nie robiłam. ma to pewnie związek z tym, ze zawsze się śpieszę bo wolę pospać
. a w ogóle macie może jakiś patent na schodzące pomadki używałam multum produktów a i tak chodzę zawsze bez niczego na ustach w efekcie .
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel |
|
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
Używam takiej odżywki:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...m-do-rzes.html Dość długo używałam revitalasha, ale od ponad roku praktycznie go nie stosuje- niestety zaczął mi okropnie podrażniać oczy. Do tego rzęsy rosły mi tak ogromne że zaczęły przypominać odnóża pająka. Dlatego stopniowo go odstawiałam.
|
|
#134 |
|
Konto usunięte
|
Czy któraś z was robila żelowe paznokcie? Ciężko jest mi zapuścić moje dlatego zastanawiam się nad taka opcja
![]() Sent from my Windows Phone using Tapatalk |
|
|
|
|
#135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
beautyfreak999 fajnie, że wróciłaś a przede wszystkim, że nie zrezygnowałaś z bloga (czytałam ostatni wpis)
Ja mam do Ciebie pytanie związane z medycyną estetyczną. Nie chodzi o wypełniania a zabiegi czysto upiększające Mam fioła na punkcie rozszerzonych porów, lubię jak buzka jest gładka, jednolita. Może mogłabyś polecić jakiś sprawdzony zabieg, który daje fajne efekty? Póki co radzę sobie kwasami, retinoidami i jestem zadowolona ale może jest coś lepszego? |
|
|
|
|
#137 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niestety niszczy to paznokcie i po ściągnięciu są bardzo osłabione. Przynajmniej moje takie były. Potem nosiłam hybrydy, ale to mi jeszcze gorzej zmasakrowało paznokcie. Teraz mam swoje, ale kusi mnie żeby sobie przedłużyć bo własnych nie potrafię jeszcze uhodować- wciąż nie wróciły do formy po tych hybrydach ![]() Cytat:
4long też mam ale ona również drażni mi oczy jak revitalash więc leży w szufladzie nieużywana ![]() Cytat:
A na rozszerzone pory dobrą opcją może być peeling węglowy (rodzaj zabiegu laserowego). Niekiedy można wyczytać, że w celu zwężenia porów stosuje się też inwazyjne zabiegi laserem frakcyjnym CO2 czy Er:Yag, ale ja nie jestem ich fanką. Zdecydowałabym się raczej na laser nieablacyjny typu Nd:YAG (neodymowo-yagowy) z q-switchem. Najbardziej polecany do zabiegów na rozszerzone pory jest laser zwany Spectra Peel. Podczas zabiegu wykorzystuje się krem węglowy, który rozprowadzany jest na twarzy. Drobinki węgla stanowią tutaj materiał absorbcyjny dla lasera, którego promienie w trybie q-switch powodują mikrowybuchy węgla na powierzchni skóry dając efekt peelingu. Właśnie dzięki temu skóra zostaje oczyszczona , a pory zwężają się, dodatkowo pozytywnie wypływa to na syntezę nowego kolagenu. Sama jednak nie stosowałam jeszcze tego typu lasera, choć nie ukrywam, że myślę nad tym. Do tej pory na rozszerzone pory pomagała mi seria zabiegów mikrodermabrazji, peelingi chemiczne- szczególne yellow peel u mnie dał fajny efekt.
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na odwrot, hybrydy nosze juz bardzo dlugo. Robie co 2/3 tyg i paznokcie mi sie wzmocnily i ladnie rosna
|
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
kiedyś bym zmieniła kilka rzeczy w moim wyglądzie ale teraz akceptuje siebie, mam kochanego męża i córeczkę dlatego nic mi nie brakuje do szczęście.
Jedynie co robię to chodzę na basen i siłownię, by się wyluzować i za razem wrócić do poprzedniej figury
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanawiałam się nad przedłużeniem rzęs (koleżanka ma i są cudowne) tylko z drugiej strony obawiam się że mi wypadną
|
|
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a tak a'propos zmian w swoim wyglądzie. Otóż chciałabym wygładzić sobie twarz, ale nie chodzi mi o zmarszczki, ale o cerę ogólnie. Kiedyś miewałam pryszcze i moja skóra nie jest gładka, natomiast nie jest też tak bardzo porowata jak po typowym trądziku. Co polecacie? Jakieś domowe sposoby czy może ta mikrodermabrazja w salonie?
|
|
|
|
|
#142 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też widziałam tak pięknie przedłużone rzęsy u koleżanki z pracy. Nie miałam z nią dużych kontaktów i sama nigdy nie domyśliłabym się, że to nie są jej naturalne. Dopiero po rozmowie z jej bliższą znajomą, wychwalając jej urodę dowiedziałam się, że ma przedłużane rzęsy + permanentny oczu i ust (nic nie zauważyłam) Niby sporo ale ona wyglądała super naturalnie, używała jedynie podkładu, żadnego tuszu itd. Także czasami czułam się przy niej jak "tapeciara" mimo iż do dziennego makijażu używam jedynie podkładu, eyelinera i tuszu ![]() obawiasz się o swoje naturalne, że wypadną? wydaje mi się, że nie powinno być zle jak będziesz je rzadko traktować tuszem bo wiadomo, że to dodatkowe obciążenie ![]() ---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ---------- Cytat:
mikrodermabrazję robiłam tylko 2 razy wiec cieżko mi się wypowiedzieć, tu potrzeba serii ale ogólnie dziewczyny chwalą może jakiś kremik z retinolem lub kwasikiem? u mnie się sprawdza pod wieloma względami ( pory, koloryt, wygładzenie) a z domowych sposobów u mnie się sprawdza maseczka z kurkumy z dodatkiem miodu i jogurtu. Kurkuma działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie. Jedyny minus taki, że barwi skórę na żółto ale z tym idzie sobie poradzić
|
||
|
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie sprawdza się TriAcneal z Avene z retinaldehydem + kwasem glikolowym i Effaclar K z retinol linolate + kwasami LHA w tej chwili używam tych dwóch na zmianę wieczorami. retinol linolate, retinaldehyd, retinol to pochodne wit. A, która walczy z wieloma niedoskonałościami cery jak przebarwienia, faktura, gęstość, jędrność a przy okazji przeciwzmarszczkowo poprzez złuszczanie martwego naskórka. Te dwa kremy niby do cery problematycznej ale u mnie się sprawdzają. Trzymają buzkę w ryzach a do tego działam przeciwstarzeniowo Pory też się zwęziły, nie zniknęły ale wyglądają dużo lepiej.TriAcneal nie polecany jest przy cerze naczynkowej. Polecam wątek "kuracje kwasowo retinoidowe" tam dziewczyny opisują swoje doświadczenia, polecają kremy i mówią jak ogólnie powinna wyglądać pielęgnacja cery wprowadzając retinoidy i kwasy
|
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co się orientuję do cery naczynkowej dobry jest Redermic R i kupić go możesz w aptece. Wprowadzając kwasy i retinoidy trzeba wiedzieć jak je stosować także wejdz na wątek. Siedzą tam fajne dziewczyny, które chętnie służą pomocą
|
|
|
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
Faktycznie fajny wątek i czyta się ciekawie
Ja w swoim wyglądzie nie zmieniałam nic bardzo długo, aż do pewnego momentu, kiedy stwierdziłam, że mój wygląd za bardzo oddala się od tego, do którego jestem przyzwyczajona : Właśnie dlatego zarejestrowałam się na tym forum, bo w pewnym wieku trzeba opanować całą nową dziedzinę wiedzy, żeby połapać się w tym galimatisie na rynku, zwanym dalej szeroką ofertą upiększania Natomiast w moim otoczeniu głównie obserwuję 2 tendencje tzw. starzenia się z godnością, co mnie w ogóle nie przekonuje, oraz coraz bardziej zarysowującą się skłonność do przegięć ![]() Ostatnio w poczekalni do gabinetu zobaczyłam dziewczynę w bliżej nieokreślonym wieku, która sprawiała wrażenie jakiejś modyfikacji genetycznej i naprawdę mnie przeraziło, że można się tak oszpecić Mam też nieodparte wrażenie, że starzenie się z urokiem było dobre w dawnych czasach, kiedy wszystko było bardziej zdrowe. Moja babcia, dobrze już po 80 tce, która nie mieszka w mieście, ma skórę pokrytą gęstą siateczką zmarszczek i zero obwisłości!!! A na rozszerzone pory, rzeczywiście dobrze sprawdzą się kwasy tak, jak dziewczyny pisały. |
|
|
|
|
#149 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do męskich makijaży, to stosunkowo często widziałam to we Włoszech. Tam faceci mają uregulowane brwi i ogólnie są bardzo wymuskani. Mi się to zupełnie nie podoba, ale to co, jest w PL w mainstreamie, czyli łysiny i brzuszki po 30stce, wygląda jeszcze gorzej... |
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
bylam ostatnio w Polsce na swietach BN, dziewczyny powiedzcie mi, co to za nowa moda w Polsce? widzialam wiele dziewczyn baardzo jasnych blondynek(ze dwie kruczowlose), opalonych badz nie, ale z bardzo grubymi dorysowanymi brwiami, czarnymi jak sadza
. Ochydnie to wygladalo![]() Albo sa wyskubane pod wzgledem brwi, albo te czorne grube krechy, jak mozna sie tak oszpecac??? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

Nie ma to nic wspólnego z życiem

.
używałam multum produktów a i tak chodzę zawsze bez niczego na ustach w efekcie

Zastanawiałam się nad przedłużeniem rzęs (koleżanka ma i są cudowne) tylko z drugiej strony obawiam się że mi wypadną
: