Co w swoim wyglądzie zmieniłyście? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-13, 15:11   #121
avesome
Raczkowanie

Dot.: Co w swoim wyglądzie zmieniłyście?

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Mieliśmy okazję podziwiać znajomą z permanentnym brwi. Wygląda to koszmarnie na żywo. Mąż stwierdził, że dziewczyna wygląda jak klaun albo lalka z tym tatuażem.
właśnie to mnie odstrasza bo sama znam taką dziewczynę
ale przykład zdjęć, które pokazałaś wcześniej mi się podoba...takie delikatne podkreślenie

ale znajdz tu człowieka żeby nie spieprzył sprawy

Edytowane przez avesome
Czas edycji: 2014-10-13 o 15:13
avesome jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-13, 15:15   #122
Kusum
Zakorzenienie

Brwi to jest często masakra. Jeszcze nie widziałam na żywo dobrze zrobionych. Moja mama chciała kiedyś robić. Stanowczo jej odradziłam.
Stary 2014-10-13, 15:21   #123
avesome
Raczkowanie

ja też nie widziałam dobrze zrobionych brwi
co innego z górną kreską + doklejone rzęsy u dziewczyny, która miała tak cieniutką tą linię, która tylko przyciemniła oko. Całość wyglądała super naturalnie.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

a zdjęciami też nie ma się co sugerować bo teraz wszystko przerabiają i nam wydaje się być takie piękne
Stary 2014-10-13, 15:24   #124
Kusum
Zakorzenienie

Każdy nawet fotki na Insta przerzuca przez 100 filtrów Nie ma to nic wspólnego z życiem
Stary 2014-10-17, 23:51   #125
Reign of light
Zakorzenienie

wiem, ze to nie zwiazane z tematem, ale...
co myslicie o facetach, ktorzy robia permanentny makijaz(to tak odnosnie makijazu permanentnego )?
Bo ja sie spotkalam u mnie na silowni, ok 2 bylo takich 'gogusiow', ale jeden typowy lysy, napakowany karczek(moj nowy kumpel) I tak jakos trudno mi sie skoncentrowac jak z nim gadam
Reign of light jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-23, 12:56   #126
avesome
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Reign of light Pokaż wiadomość
wiem, ze to nie zwiazane z tematem, ale...
co myslicie o facetach, ktorzy robia permanentny makijaz(to tak odnosnie makijazu permanentnego )?
Bo ja sie spotkalam u mnie na silowni, ok 2 bylo takich 'gogusiow', ale jeden typowy lysy, napakowany karczek(moj nowy kumpel) I tak jakos trudno mi sie skoncentrowac jak z nim gadam

znam facetów którzy farbują włosy i regulują brwi ale z permanentnym się jeszcze nie spotkałam
nie dziwię się, że nie możesz się skoncentrować
Stary 2014-10-23, 19:25   #127
Reign of light
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez avesome Pokaż wiadomość
znam facetów którzy farbują włosy i regulują brwi ale z permanentnym się jeszcze nie spotkałam
nie dziwię się, że nie możesz się skoncentrować
ale ta kreska, to tylko na dolnej powiece, na gornej juz nie, specjalnie sie przyjrzalam
Stary 2014-10-26, 21:09   #128
beautyfreak999
Raczkowanie

O kurczę czegoś takiego też jeszcze nie widziałam- makijaż permanentny u faceta to faktycznie coś nowego.

Nie dziwi mnie korzystanie z zabiegów u kosmetyczki czy nawet w gabinecie medycyny estetycznej przez facetów, ale makijaż permanentny nie kojarzy mi się z czymś męskim. W końcu jak sama nazwa wskazuje jest to rodzaj makijażu... A mężczyzna plus makijaż to raczej nie idzie w parze, choć oczywiście są wyjątki (np. Drag Queen).

No ale co kto lubi

*medycyna estetyczna
*chirurgia plastyczna
*moda i uroda
*marki luksusowe
beautyfreak999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-27, 02:01   #129
201605061000
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez beautyfreak999 Pokaż wiadomość
O kurczę czegoś takiego też jeszcze nie widziałam- makijaż permanentny u faceta to faktycznie coś nowego.

Nie dziwi mnie korzystanie z zabiegów u kosmetyczki czy nawet w gabinecie medycyny estetycznej przez facetów, ale makijaż permanentny nie kojarzy mi się z czymś męskim. W końcu jak sama nazwa wskazuje jest to rodzaj makijażu... A mężczyzna plus makijaż to raczej nie idzie w parze, choć oczywiście są wyjątki (np. Drag Queen).

No ale co kto lubi
Mozesz odpowiedziec na moje pytania z poprzedniej strony?
201605061000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-27, 13:16   #130
beautyfreak999
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielona dziesiatka Pokaż wiadomość
beauty freak - piszesz, że masz wykształcenie medyczne - jesteś po medycynie?

jakiego tuszu do rzęs używasz, że daje tak spektakularny efekt?
Nie skończyłam ostatecznie medycyny, ale studiowałam przez 3,5 roku na Akademii Medycznej. Sprawa jest dość skomplikowana, ponieważ miałam w okresie studiów bardzo poważny wypadek i ostatecznie nie wróciłam po nim na medycynę tylko skończyłam inny kierunek na AM. Nie chcę się jednak wdawać w szczegóły.

A co do tuszu to nigdy nie używam jednego- raczej 2 lub nawet 3 podczas jednej aplikacji.
Jeden zawsze jest wydłużający i nim podkreślam rzęsy jako pierwszym- zazwyczaj Telescopic z Loreala.
Potem używam pogrubiającego- np. Lash architect z Loreala albo Volume Lashes też z Loreala.
Czasem na 3 warstwę daję tusz który ma mocno rozczesującą szczoteczkę- np. Doll Lashes z Lancome.

Ale ogólnie jestem fanką tuszy z Loreala. Używam już już od co najmniej 10 lat i nigdy mnie nie zawiodły. Czasem romansuje z innymi markami, także tymi droższymi, ale nie widzę jakieś specjalnej różnicy, więc dla mnie nie zatem powodu żeby przepłacać w przypadku tych kosmetyków.

*medycyna estetyczna
*chirurgia plastyczna
*moda i uroda
*marki luksusowe
Stary 2014-10-27, 13:26   #131
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ogólnie jestem fanką tuszy z Loreala. Używam już już od co najmniej 10 lat i nigdy mnie nie zawiodły. Czasem romansuje z innymi markami, także tymi droższymi, ale nie widzę jakieś specjalnej różnicy, więc dla mnie nie zatem powodu żeby przepłacać w przypadku tych kosmetyków.
Ja też Uwielbiam ich tusze.
A używasz jakiś odżywek?
Stary 2014-10-27, 19:35   #132
julianna-p
Wtajemniczenie

odbiegnę od tematu wątku, ale muszę zacząć łączyć tusze, jeszcze nigdy tak nie robiłam. ma to pewnie związek z tym, ze zawsze się śpieszę bo wolę pospać .
a w ogóle macie może jakiś patent na schodzące pomadki używałam multum produktów a i tak chodzę zawsze bez niczego na ustach w efekcie .

„Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel
julianna-p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-28, 00:35   #133
beautyfreak999
Raczkowanie

Cytat:
Ja też Uwielbiam ich tusze.
A używasz jakiś odżywek?
Używam takiej odżywki:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...m-do-rzes.html

Dość długo używałam revitalasha, ale od ponad roku praktycznie go nie stosuje- niestety zaczął mi okropnie podrażniać oczy. Do tego rzęsy rosły mi tak ogromne że zaczęły przypominać odnóża pająka. Dlatego stopniowo go odstawiałam.

*medycyna estetyczna
*chirurgia plastyczna
*moda i uroda
*marki luksusowe
Stary 2014-10-28, 07:52   #134
201604251028
Konto usunięte

Czy któraś z was robila żelowe paznokcie? Ciężko jest mi zapuścić moje dlatego zastanawiam się nad taka opcja

Sent from my Windows Phone using Tapatalk
201604251028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-28, 10:41   #135
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Używam takiej odżywki:

Dość długo używałam revitalasha, ale od ponad roku praktycznie go nie stosuje- niestety zaczął mi okropnie podrażniać oczy. Do tego rzęsy rosły mi tak ogromne że zaczęły przypominać odnóża pająka. Dlatego stopniowo go odstawiałam.
Ta się u mnie sprawdziła. Podobnie jak Mavala. Dopiero po 4long zobaczyłam różnicę.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez julianna-p Pokaż wiadomość
odbiegnę od tematu wątku, ale muszę zacząć łączyć tusze, jeszcze nigdy tak nie robiłam. ma to pewnie związek z tym, ze zawsze się śpieszę bo wolę pospać .
a w ogóle macie może jakiś patent na schodzące pomadki używałam multum produktów a i tak chodzę zawsze bez niczego na ustach w efekcie .
Mam to samo i chyba nie ma na to metody. Sposób w który mówię, jem, pewnie bezwiednie przygryzam wargi, wpływa na to, że po godzinie nie mam pomadki na ustach. Lakiery do ust YSL dość dobrze się trzymają.
Stary 2014-10-28, 22:54   #136
avesome
Raczkowanie

beautyfreak999 fajnie, że wróciłaś a przede wszystkim, że nie zrezygnowałaś z bloga (czytałam ostatni wpis)

Ja mam do Ciebie pytanie związane z medycyną estetyczną. Nie chodzi o wypełniania a zabiegi czysto upiększające
Mam fioła na punkcie rozszerzonych porów, lubię jak buzka jest gładka, jednolita. Może mogłabyś polecić jakiś sprawdzony zabieg, który daje fajne efekty?
Póki co radzę sobie kwasami, retinoidami i jestem zadowolona ale może jest coś lepszego?
Stary 2014-10-29, 12:45   #137
beautyfreak999
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yonce Pokaż wiadomość
Czy któraś z was robila żelowe paznokcie? Ciężko jest mi zapuścić moje dlatego zastanawiam się nad taka opcja

Sent from my Windows Phone using Tapatalk
Ja nosiłam przez długi czas. Fajna wygodna opcja- tygodniami (w zależności jak szybko Ci rosną) nie trzeba się martwić o wygląd paznokci. Dobra opcja dla osób którym nie nudzi się zbyt szybko kolor lakieru
Niestety niszczy to paznokcie i po ściągnięciu są bardzo osłabione. Przynajmniej moje takie były.
Potem nosiłam hybrydy, ale to mi jeszcze gorzej zmasakrowało paznokcie.
Teraz mam swoje, ale kusi mnie żeby sobie przedłużyć bo własnych nie potrafię jeszcze uhodować- wciąż nie wróciły do formy po tych hybrydach

Cytat:
Ta się u mnie sprawdziła. Podobnie jak Mavala. Dopiero po 4long zobaczyłam różnicę.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Mam to samo i chyba nie ma na to metody. Sposób w który mówię, jem, pewnie bezwiednie przygryzam wargi, wpływa na to, że po godzinie nie mam pomadki na ustach. Lakiery do ust YSL dość dobrze się trzymają.
ta odżywka którą pokazałam nie robi żadnych cudów- w sensie nie widzę różnicy w wyglądzie rzęs, ale za to mniej wypadają i głównie z tego względu ją używam. Tzn. w celu wzmocnienia rzęs.

4long też mam ale ona również drażni mi oczy jak revitalash więc leży w szufladzie nieużywana

Cytat:
beautyfreak999 fajnie, że wróciłaś a przede wszystkim, że nie zrezygnowałaś z bloga (czytałam ostatni wpis)

Ja mam do Ciebie pytanie związane z medycyną estetyczną. Nie chodzi o wypełniania a zabiegi czysto upiększające
Mam fioła na punkcie rozszerzonych porów, lubię jak buzka jest gładka, jednolita. Może mogłabyś polecić jakiś sprawdzony zabieg, który daje fajne efekty?
Póki co radzę sobie kwasami, retinoidami i jestem zadowolona ale może jest coś lepszego?
Fajnie, że do mnie zaglądasz

A na rozszerzone pory dobrą opcją może być peeling węglowy (rodzaj zabiegu laserowego).
Niekiedy można wyczytać, że w celu zwężenia porów stosuje się też inwazyjne zabiegi laserem frakcyjnym CO2 czy Er:Yag, ale ja nie jestem ich fanką. Zdecydowałabym się raczej na laser nieablacyjny typu Nd:YAG (neodymowo-yagowy) z q-switchem. Najbardziej polecany do zabiegów na rozszerzone pory jest laser zwany Spectra Peel.

Podczas zabiegu wykorzystuje się krem węglowy, który rozprowadzany jest na twarzy. Drobinki węgla stanowią tutaj materiał absorbcyjny dla lasera, którego promienie w trybie q-switch powodują mikrowybuchy węgla na powierzchni skóry dając efekt peelingu. Właśnie dzięki temu skóra zostaje oczyszczona , a pory zwężają się, dodatkowo pozytywnie wypływa to na syntezę nowego kolagenu.

Sama jednak nie stosowałam jeszcze tego typu lasera, choć nie ukrywam, że myślę nad tym.

Do tej pory na rozszerzone pory pomagała mi seria zabiegów mikrodermabrazji, peelingi chemiczne- szczególne yellow peel u mnie dał fajny efekt.

*medycyna estetyczna
*chirurgia plastyczna
*moda i uroda
*marki luksusowe
Stary 2014-11-08, 16:29   #138
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Potem nosiłam hybrydy, ale to mi jeszcze gorzej zmasakrowało paznokcie.
Teraz mam swoje, ale kusi mnie żeby sobie przedłużyć bo własnych nie potrafię jeszcze uhodować- wciąż nie wróciły do formy po tych hybrydach

.
u mnie na odwrot, hybrydy nosze juz bardzo dlugo. Robie co 2/3 tyg i paznokcie mi sie wzmocnily i ladnie rosna

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-09, 11:18   #139
jarzebina_aa
Raczkowanie

kiedyś bym zmieniła kilka rzeczy w moim wyglądzie ale teraz akceptuje siebie, mam kochanego męża i córeczkę dlatego nic mi nie brakuje do szczęście.

Jedynie co robię to chodzę na basen i siłownię, by się wyluzować i za razem wrócić do poprzedniej figury
jarzebina_aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-11, 15:55   #140
An Ka
Zadomowienie

Cytat:
Używam takiej odżywki:

U mnie się nie sprawdziła..Chyba że to przez moje lenistwo Zastanawiałam się nad przedłużeniem rzęs (koleżanka ma i są cudowne) tylko z drugiej strony obawiam się że mi wypadną
An Ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-11, 21:56   #141
bernikula
Zakorzenienie

Dziewczyny a tak a'propos zmian w swoim wyglądzie. Otóż chciałabym wygładzić sobie twarz, ale nie chodzi mi o zmarszczki, ale o cerę ogólnie. Kiedyś miewałam pryszcze i moja skóra nie jest gładka, natomiast nie jest też tak bardzo porowata jak po typowym trądziku. Co polecacie? Jakieś domowe sposoby czy może ta mikrodermabrazja w salonie?

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-12, 01:27   #142
avesome
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez An Ka Pokaż wiadomość
U mnie się nie sprawdziła..Chyba że to przez moje lenistwo Zastanawiałam się nad przedłużeniem rzęs (koleżanka ma i są cudowne) tylko z drugiej strony obawiam się że mi wypadną

Też widziałam tak pięknie przedłużone rzęsy u koleżanki z pracy. Nie miałam z nią dużych kontaktów i sama nigdy nie domyśliłabym się, że to nie są jej naturalne. Dopiero po rozmowie z jej bliższą znajomą, wychwalając jej urodę dowiedziałam się, że ma przedłużane rzęsy + permanentny oczu i ust (nic nie zauważyłam) Niby sporo ale ona wyglądała super naturalnie, używała jedynie podkładu, żadnego tuszu itd.
Także czasami czułam się przy niej jak "tapeciara" mimo iż do dziennego makijażu używam jedynie podkładu, eyelinera i tuszu

obawiasz się o swoje naturalne, że wypadną? wydaje mi się, że nie powinno być zle jak będziesz je rzadko traktować tuszem bo wiadomo, że to dodatkowe obciążenie

---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ----------

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
Dziewczyny a tak a'propos zmian w swoim wyglądzie. Otóż chciałabym wygładzić sobie twarz, ale nie chodzi mi o zmarszczki, ale o cerę ogólnie. Kiedyś miewałam pryszcze i moja skóra nie jest gładka, natomiast nie jest też tak bardzo porowata jak po typowym trądziku. Co polecacie? Jakieś domowe sposoby czy może ta mikrodermabrazja w salonie?

mikrodermabrazję robiłam tylko 2 razy wiec cieżko mi się wypowiedzieć, tu potrzeba serii ale ogólnie dziewczyny chwalą

może jakiś kremik z retinolem lub kwasikiem? u mnie się sprawdza pod wieloma względami ( pory, koloryt, wygładzenie)

a z domowych sposobów u mnie się sprawdza maseczka z kurkumy z dodatkiem miodu i jogurtu. Kurkuma działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie. Jedyny minus taki, że barwi skórę na żółto ale z tym idzie sobie poradzić
Stary 2014-11-12, 08:06   #143
bernikula
Zakorzenienie

Cytat:
Też widziałam tak pięknie przedłużone rzęsy u koleżanki z pracy. Nie miałam z nią dużych kontaktów i sama nigdy nie domyśliłabym się, że to nie są jej naturalne. Dopiero po rozmowie z jej bliższą znajomą, wychwalając jej urodę dowiedziałam się, że ma przedłużane rzęsy + permanentny oczu i ust (nic nie zauważyłam) Niby sporo ale ona wyglądała super naturalnie, używała jedynie podkładu, żadnego tuszu itd.
Także czasami czułam się przy niej jak "tapeciara" mimo iż do dziennego makijażu używam jedynie podkładu, eyelinera i tuszu

obawiasz się o swoje naturalne, że wypadną? wydaje mi się, że nie powinno być zle jak będziesz je rzadko traktować tuszem bo wiadomo, że to dodatkowe obciążenie

---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ----------

mikrodermabrazję robiłam tylko 2 razy wiec cieżko mi się wypowiedzieć, tu potrzeba serii ale ogólnie dziewczyny chwalą

może jakiś kremik z retinolem lub kwasikiem? u mnie się sprawdza pod wieloma względami ( pory, koloryt, wygładzenie)

a z domowych sposobów u mnie się sprawdza maseczka z kurkumy z dodatkiem miodu i jogurtu. Kurkuma działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie. Jedyny minus taki, że barwi skórę na żółto ale z tym idzie sobie poradzić
W jaki sposób taki krem działa na istniejące pory? Jaki konkretnie polecasz?

Insta
Stary 2014-11-12, 11:31   #144
avesome
Raczkowanie

Cytat:
W jaki sposób taki krem działa na istniejące pory? Jaki konkretnie polecasz?

U mnie sprawdza się TriAcneal z Avene z retinaldehydem + kwasem glikolowym i Effaclar K z retinol linolate + kwasami LHA
w tej chwili używam tych dwóch na zmianę wieczorami.

retinol linolate, retinaldehyd, retinol to pochodne wit. A, która walczy z wieloma niedoskonałościami cery jak przebarwienia, faktura, gęstość, jędrność a przy okazji przeciwzmarszczkowo poprzez złuszczanie martwego naskórka. Te dwa kremy niby do cery problematycznej ale u mnie się sprawdzają. Trzymają buzkę w ryzach a do tego działam przeciwstarzeniowo Pory też się zwęziły, nie zniknęły ale wyglądają dużo lepiej.

TriAcneal nie polecany jest przy cerze naczynkowej.

Polecam wątek "kuracje kwasowo retinoidowe" tam dziewczyny opisują swoje doświadczenia, polecają kremy i mówią jak ogólnie powinna wyglądać pielęgnacja cery wprowadzając retinoidy i kwasy
Stary 2014-11-12, 11:44   #145
bernikula
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie sprawdza się TriAcneal z Avene z retinaldehydem + kwasem glikolowym i Effaclar K z retinol linolate + kwasami LHA
w tej chwili używam tych dwóch na zmianę wieczorami.

retinol linolate, retinaldehyd, retinol to pochodne wit. A, która walczy z wieloma niedoskonałościami cery jak przebarwienia, faktura, gęstość, jędrność a przy okazji przeciwzmarszczkowo poprzez złuszczanie martwego naskórka. Te dwa kremy niby do cery problematycznej ale u mnie się sprawdzają. Trzymają buzkę w ryzach a do tego działam przeciwstarzeniowo Pory też się zwęziły, nie zniknęły ale wyglądają dużo lepiej.

TriAcneal nie polecany jest przy cerze naczynkowej.

Polecam wątek "kuracje kwasowo retinoidowe" tam dziewczyny opisują swoje doświadczenia, polecają kremy i mówią jak ogólnie powinna wyglądać pielęgnacja cery wprowadzając retinoidy i kwasy
O, dzięki za podpowiedź. Nigdy nie miałam do czynienia z kwasami, zorientuję się gdzie kupić i jak stosować te kremy. Dla mnie dobry byłby ten do cery naczynkowej.

Insta
Stary 2014-11-12, 12:05   #146
avesome
Raczkowanie

Cytat:
O, dzięki za podpowiedź. Nigdy nie miałam do czynienia z kwasami, zorientuję się gdzie kupić i jak stosować te kremy. Dla mnie dobry byłby ten do cery naczynkowej.

Z tego co się orientuję do cery naczynkowej dobry jest Redermic R i kupić go możesz w aptece.
Wprowadzając kwasy i retinoidy trzeba wiedzieć jak je stosować także wejdz na wątek. Siedzą tam fajne dziewczyny, które chętnie służą pomocą
Stary 2014-12-19, 19:50   #147
Zyta_Flores
Raczkowanie

Faktycznie fajny wątek i czyta się ciekawie Ja w swoim wyglądzie nie zmieniałam nic bardzo długo, aż do pewnego momentu, kiedy stwierdziłam, że mój wygląd za bardzo oddala się od tego, do którego jestem przyzwyczajona : i tu zaczęłam eksperymenty, które w zasadzie określiłabym dbaniem o siebie Właśnie dlatego zarejestrowałam się na tym forum, bo w pewnym wieku trzeba opanować całą nową dziedzinę wiedzy, żeby połapać się w tym galimatisie na rynku, zwanym dalej szeroką ofertą upiększania

Natomiast w moim otoczeniu głównie obserwuję 2 tendencje tzw. starzenia się z godnością, co mnie w ogóle nie przekonuje, oraz coraz bardziej zarysowującą się skłonność do przegięć
Ostatnio w poczekalni do gabinetu zobaczyłam dziewczynę w bliżej nieokreślonym wieku, która sprawiała wrażenie jakiejś modyfikacji genetycznej i naprawdę mnie przeraziło, że można się tak oszpecić
Mam też nieodparte wrażenie, że starzenie się z urokiem było dobre w dawnych czasach, kiedy wszystko było bardziej zdrowe. Moja babcia, dobrze już po 80 tce, która nie mieszka w mieście, ma skórę pokrytą gęstą siateczką zmarszczek i zero obwisłości!!!

A na rozszerzone pory, rzeczywiście dobrze sprawdzą się kwasy tak, jak dziewczyny pisały.
Zyta_Flores jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-19, 19:54   #148
bernikula
Zakorzenienie

Patrząc na "napompowane" mocno twarze kobiet mam wrażenie, jakbym patrzyła na spuchnięte alkoholiczki. Też Wam się tak kojarzy?

Insta
Stary 2014-12-19, 20:09   #149
Zyta_Flores
Raczkowanie

Cytat:
Patrząc na "napompowane" mocno twarze kobiet mam wrażenie, jakbym patrzyła na spuchnięte alkoholiczki. Też Wam się tak kojarzy?
Mi się to kojarzy z jakąś hybrydą pomiędzy człowiekiem a technologią

Co do męskich makijaży, to stosunkowo często widziałam to we Włoszech. Tam faceci mają uregulowane brwi i ogólnie są bardzo wymuskani. Mi się to zupełnie nie podoba, ale to co, jest w PL w mainstreamie, czyli łysiny i brzuszki po 30stce, wygląda jeszcze gorzej...
Zyta_Flores jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-17, 04:38   #150
Reign of light
Zakorzenienie

bylam ostatnio w Polsce na swietach BN, dziewczyny powiedzcie mi, co to za nowa moda w Polsce? widzialam wiele dziewczyn baardzo jasnych blondynek(ze dwie kruczowlose), opalonych badz nie, ale z bardzo grubymi dorysowanymi brwiami, czarnymi jak sadza. Ochydnie to wygladalo
Albo sa wyskubane pod wzgledem brwi, albo te czorne grube krechy, jak mozna sie tak oszpecac???
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości