Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-09, 00:17   #2761
MaJulMi
Raczkowanie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Majulmi: kuchnia jest przepiękna to fakt, ale dla mnie cena jest kosmiczna niestety, mimo że ta firma ma mega rzeczy to raczej nigdy mnie nie będzie stać
Aczkolwiek zastanawia mnie teraz : któraś dziewczynka z wątku (lub chłopiec ) też ma już kuchnię w swoim posiadaniu? Ja jakoś nie myślałam jeszcze, chociaż faktycznie gary kiedyś miała, takie małe plastikowe, już się pogubiły, jakoś myślałam że to jeszcze nie cZas.

Padam ze zmęczenia dzisiaj,.młoda wstała 6:30, spała godzinę, padła przed chwilą Ale ile kilometrów dziś zrobiła. .. mama w pewnym momencie poszła na zakupy żeby... odpocząć bo młoda musi mieć mnie do.wszystkiego Ale musi też wiedzieć co się dzieje w każdej ominucie życia babci.. także no. Nasluchalam się ze to dziecko niczym się nie bawi i nie umie zająć i totalnie nic się nie da spokojnie zrobić. No niestety taki czas.
Co do tego czy już czas, to pewnie zależy od dziecka, ja widziałam po tym jak Julka bawiła się w innych miejscach kuchenkami że będzie szał - i był. Dostała też kilka pustych młynkach po przyprawach i piecze, miesza, przyprawia, no jak piszę jedynie przy kuchence jest w stanie zająć się długo sama.
A co do niższego to

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48857612]ja ci polecę to:

http://www.agito.pl/granna-puzlino-c...60-587947.html

jakie ubranko kupowałaś? ja na all, kobieta szyje CUDOWNE, świetne materiały, piękne wykończenia:

http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=28743005

zamawiałam od babci na urodziny Agatki i zamówiłam teraz na Mikołajki dla obu dziewczyn

PRZEPIĘKNE kuchnie i domki dla lalek dzisiaj oglądałam...

http://www.parkprezentow.pl/c/74/domki-dla-lalek

a tu kuchnie:

http://www.parkprezentow.pl/c/129/ku...e-cook-kitchen

A tu popatrzcie, jak samemu można cudownie zrobić:

http://purplesageoriginals.blogspot....epurposed.html

nie było, fakt jelitówka? w życiu...

[/QUOTE]

Co do pierwszego linka to już sobie wcześniej zapisałam jak komuś wstawiałaś

Ubranko w sumie nie wiem dokładnie, bo fizycznie go jeszcze nie mam, moja siostra już kupiła w jakimś stacjonarnym sklepie na Mikołaja dla Małej Ale te co podałaś linka sobie zapisałam, poprzeglądam później

A przerabiane stare meble na kuchenki, niesamowite, widziałam już kiedyś te zdjęcia ale u nas brak takich zdolności

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dobry wieczór!

niby podczytałam trochę, ale szczerze mówiąc wbijam z buta, bo inaczej mnie olejecie i wywalicie stąd

powiem wam, że praca mega stresująca jednak ja wiem, to pierwszy tydzień więc stres jeszcze z tym związany, ale jest tak mega dużo pracy, że masakra. I ja wiem, że do pracy się idzie po to żeby pracować, ale jak ktoś mi drugiego dnia pracy, 4 listopada, mówi, że jak nie zacznę szybciej pracować to się spóźnię z wypłatami (które idą 1 grudnia!) no to wymiękam codziennie już po 3-4h pracy mam świadmość, że nie wyrobię się z tym, co sobie założyłam zrobić nie bardzo kto ma mi wszystko tłumaczyć i szkolić, bo nikt nie ma czasu, no masakra. Mam nadzieję, że się szybko wszystkiego nauczę i jakoś wdrożę, bo narazie w tym tygodniu zszedł mi 1kg ze stresu żeby nie było - jak już ktoś mi wytłumaczy, to praca nie jest jakaś mega trudna, ale kurde dużo tego bardzo...

Debrah - my mamy kuchnię, tyle że taką badziewną plastikową za 100zł, co i tak wydawało mi się majątkiem i ania bardzo lubi, gotuje razem ze mną obiady zazwyczaj - ja na swojej kuchni, a ona na swojej bo stoi właśnie w kuchni

ahhh, no i powoli, po cichu mogę się pochwalić, że w dzień nie używamy już pampersów od wczoraj ani razu nie posikała się w majteczki, zawsze ładnie woła dziś byliśmy na urodzinach moich siostrzeńców, wzięliśmy ze sobą nocnik i było to samo a ja wracaliśmy, to ania zawołała sisi, zapytałam czy wytrzyma jeszcze chwilkę (bo byliśmy już prawie w domu) powiedziała że tak, i wytrzymała! jak tylko weszliśmy do domu szybko poleciała do toalety na nocnik i się wysiusiała. chyba nie muszę mówić, że jestem z niej dumna?!
Brawo za odpieluchowywanie W sumie to już będzie kilka porządnych dni w domu więc może już na tyle się przyzwyczai że przedzszkole tego nie zmieni
A my nawet nocnika jeszcze nie mamy, choć już powoli przymierzam się do zakupu
A co do pracy to na pewno zaraz będzie lepiej, wiadomo, że pierwsze dni najtrudniejsze, trzymam kciuki!

Cytat:
Szaja : bardzo fajne - tylko ona nie jest jakaś gorsza trochę przez to że szafek nie ma itp itd, chociaż dzieci sobie pewnie resztę wyobraźnią dorabiają i chyba nie mają wysokich wymagań. Bo to w sumie taki mały panel jest?

No ja miejsca na wielką kuchnię, nawet tą piękną i drogą zdecydowanie nie będę mieć przez dłuższy czas.
Moja akurat bardzo lubi wkładać rzeczy do piecyka i zamyka szafki, przekręca pokrętła itd. Ale zawsze roboczo można postawić taką małą na jakimś pudle np

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Hej Evel!

W ogóle mam nieziemski ubaw od dwóch dni z mojej Malizny bo nauczyła się mówić "to nie tu" i "to nie ten". I leży sobie cwaniara przy uu i nagle się podnosi i jak z armaty zaczyna "to nie ten, to nie ten, to nie ten" i leci na drugą stronę Albo przerzuca poduszki na łóżku i sama do siebie "to nie tu, to nie tu" i zaczyna być coraz bardziej dowcipna. Jak śpiewam Ewci piosenki to pomijam słowa, które Ewa zna i ona je dopowiada.No i ostatnio coraz częściej celowo zamienia słowa i się śmieje
Cudowna

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
szklanka-super!
Ewulka-wow brawo, my przez weekend też bez pieluszki ale za to z mopem w ręce

chciałam pochwalić mojego TZ- był dziś w aquaparku z małym, Leoś był zachwycony bo nasz kurs pływania skończyliśmy w czerwcu, potem wakacje, plywal dużo w basenie w ogrodzie,potem na wakacjach ale bałam się,że zapomni- był wniebowzięty i bidulek jak zasypiał to przeżywał jeszcze, TZ obiecał,że będą chodzić regularnie- no trzymam za słowo
Super z basenem! My właśnie też mamy dużą przerwę w chodzeniu przez te ostatnie choroby, strasznie żałuję, ale to dobry znak że Leoś nie pozapominał, może u nas będzie tak samo Póki co "pływa w wannie, kładzie się na brzuchu i macha nogami Tym bardziej wtedy mi szkoda tego basenu...

Cytat:
kochana <3
u nas jest przy kp " nie tą, inną, drugą!", "tamtą!", albo "mniam, dobre było Madziu, drugą proszę" - z ostatniego leję najbardziej, pełna kulturka jak w restauracji ,

A co do dopowiadania słów - sama też to stosuję, dość dawno, na tych ksiązkach co już je mamy x lat i wiem, że pamięta słowo, świetne ćwiczenie na pamięć, mowę i trochę zabawy bo też widzę, że ma z tego frajdę.

A, chyba was nie pytałam - tez wasze dzieci mają już etap " moje" "nie dam" ?
Tzn tak mówi na prawie wszystko jak zostaje jej wytłumaczone czyje to to uznaje własność czyjąś (chyba, że strasznie się jej to podoba i chce obejrzeć bardzo bardzo), ale swoich rzeczy bardzo broni, ( mi da, ale np babci nie bardzo).
Cudowna
Co do etapu "moje", Julka ma bardzo silne poczucie własności ale nie tylko jej rzeczy tylko wszystkich. Tzn mój mąż nie może brać mojego telefonu bo jest mój, wczoraj się rozpłakała bo mój tata pożyczył na chwilę okulary od mamy, jak jesteśmy na placu zabaw to moja koleżanka nie może mi pomóc pchać naszego wózka bo jest nasz itd... Trochę to chwilami ciężkie, wymaga bardzo dużo tłumaczenia że ktoś nie zabiera rzeczy tylko np pomaga. Ale też jest to niesamowite jak ona wszystko wie co jest czyje
Zabawkami nie chce się dzielić tylko z obcymi, w sensie innymi niż ja i mąż i najbliżsi, często widzeni znajomi.
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 02:13   #2762
laurka23
Zakorzenienie

Czuję się przywołana do porządku
Bardzo przepraszam, że mnie nie ma. Praca, wymagający Michaś. Dziś piszę do was z pracy, z domu szansy nie ma. Do tej pory pracowałam na dniówki, teraz zeszłam na zmiany. Na dniówkach nie mam szansy wejść na neta.
Skrzętnie notuję pomysły na prezenty, zwłaszcza książkowe, Miś kocha książki.
U nas etap MAMA. Musze być ciągle koło niego. Mówi sporo, ale bardzo niewyraźnie, nie zdaniami. Ale coraz więcej mu się wyrywa. Poza tym ma mega dużo energii i jest małym diablątkiem

Dużo zdrówka dla chorowitków, i buziaczki dla naszych ciężaróweczek
Postaram się pisać z wami w miarę regularnie, buziolki!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 07:03   #2763
marsi11
Zakorzenienie

Wiecie ze Maly Antos Ratajczyk zmarl???? Biedny Aniolek nie potrafie przestac plakac Boze jaki swiat jest niesprawiedliwy co Ci rodzice teraz przezywaja......

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 07:13   #2764
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Wiecie ze Maly Antos Ratajczyk zmarl???? Biedny Aniolek nie potrafie przestac plakac Boze jaki swiat jest niesprawiedliwy co Ci rodzice teraz przezywaja......

Właśnie widziałam na fb. To straszne-tak dzielnie i długo walczył. ..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 07:14   #2765
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 07:25   #2766
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Debrah, Szklanka teksty przycycowe boskie, zwłaszcza Madziu restauracyjny

Szaja, Marsi dorwałam Wnuczkę do orzechów ale szału niestety nie ma, Neojeżycjada w najgorszym wydaniu Jedyne co wyszło fajnie to Idusia, wreszcie jest normalna, tzn. nienormalna ale w starym dobrym stylu, a nie nienormalna psychopatka jak w McDusi. To niemożliwe żeby Musierowicz pisała te książki, myślę że córunia już nie tylko redaguje ale i pisze w imieniu matki...

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

widziałyście Liszowską w TTBZ? No niesamowita jest
ehhh.... mnie już McDusia znużyła, nie przeczytałam całej :/ no trudno, już kupiłam w arosie, pewnie po weekendzie dojdzie.

Cytat:

właśnie czytałam

-------------------------
Wczoraj się dowiedziałam, że mam być chrzestną dla obecnie 4miesięcznego Alanka drugie dziecko szwagierki. Cieszę się, bo nie mam chrześniaka żadnego i pewnie więcej się nie trafi
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 07:35   #2767
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:

Widzialam na fb splakana jestem strasznie to niesprawiedliwe tyle w wlczyli
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 08:42   #2768
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Debrah, Szklanka teksty przycycowe boskie, zwłaszcza Madziu restauracyjny

Szaja, Marsi dorwałam Wnuczkę do orzechów ale szału niestety nie ma, Neojeżycjada w najgorszym wydaniu Jedyne co wyszło fajnie to Idusia, wreszcie jest normalna, tzn. nienormalna ale w starym dobrym stylu, a nie nienormalna psychopatka jak w McDusi. To niemożliwe żeby Musierowicz pisała te książki, myślę że córunia już nie tylko redaguje ale i pisze w imieniu matki...

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

widziałyście Liszowską w TTBZ? No niesamowita jest
Dla mnie Liszowska jest zerem i juz tak pozostanie Zero szacunku i tolerancji dla ludzi wsiadajacych pod wplywem za kierownice, obojetnie kim by nie byli.

Cytat:
dziękujemy za pochwały! :róża:

ale wiecie, obawiam się żłobka... w sensie - jak to będzie. Nie chciałabym wracać do pieluch, Ani naprawdę fanstastycznie idzie, czerpie sama z tego radość, czasem nie chce zejść fakt - chwalę ją, więc pewnie Debrah by to skrytykowała no i to w ogóle nie RB - ale ja do końca tej "ideologii" nie wyznaję -no ale ona też się cieszy. No i boję się, że Panie przy takiej ilości dzieci nie wychwycą momentu, w którym to mówi, że nie będę mogła jakby tej dobrej passy podtrzmać. Inną sprawą jest, że Ania była już 2 tyg w domu, ja mam pon i wt wolny - więc na dobrą sprawę dziecko przez 2,5tyg było domowe, no i nie wiadmo jak zareaguje w środę na żłobek wprawdzie wspominamy żlobek, mówimy że znów pójdziemy do dzieci, oglądamy zdjęcia grupowe, śpiewamy piosenki żlobkowe - no ale może to być dla niej znów stres, więc może to nasze nocnikowanie się schować

narazie jestem dobrej myśli, cieszę się że Ania tak ładnie załapała, że idzie nam to jak z płatka - bez żadnego przymuszania, męczenia, ot nam wyszło bo nocnik był obecny już od dawna, także żadnego szoku i oby tak dalej
Ewa u nas tez byla dosc dluga przerwa w zlobkowaniu na samym poczatku, bodajze 2 tygodnie. Mala weszla z usmiechem, bo tesknila za dziecmi! Co do nocnikowania, mozesz zawsze poprosic panie, zeby w miare czesto pytaly czy Ania chce siusiu

Cytat:

Widzialam Ehh kurcze mialam to zle przeczucie, ze jednak mu sie nie uda... Straszne, musiec pochowac wlasne dziecko

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 09:07   #2769
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

wczoraj byli u nas znajomi, położylam się do łóżka przed 2 przeczytałam wiadomość o Antosiu i płakałam chyba do 3 nie mogłam zasnąć straszne to, cały czas o tym myślę

jaka mam nadzieję, że to tylko pomyłka z tymi wynikami. wypoczywajcie

MaJulMi cudowna ta kuchnia

ewulko brawa dla Ani

evel, laurko heej, zostańcie z nami już

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 10:13   #2770
jakajakaja5
Raczkowanie

Hej
Jednak nie pomylka :/ wyniki spadly mi na 8.8 wiec jednak jestem z betonu. Zaraz obchod wiec może coś się dowiem.
Leżę na patologii i od wczoraj już dwa bardzo poważne przypadki ratowali! Jeden teraz, wszyscy latają po oddzialea drugi wczoraj w nocy na mojej sali. Dziewczuna w 25 tc bez wód plodowych krwawila w sumie nie wiadomo z kad?! Najprawdopodobniej odkleja się łożysko. Lekarz mowi ze jak to sie powtorzy to nie beda w stanie uratować dziecka. Szok! !! Ja chcę do domu. Tylko się naogladam .

Hej ewel
Marsi jak samopoczucie?
Deli jak piec?
Neti a co zpraca meza? Udalo coś się znaleźć?
Szaju gratulacje
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 10:22   #2771
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Szajka mozesz podrzucić tytuly dla chlopcow 5-6 lat, aż 3 musze obkupic i nie mam pomysłu przeglądam Aros ale albo za poważne lub za dziecinne mi sie wydaje wszystko, jeden dinozaury, pilka i matematyka wiec latwiej trafic a dwoch w cienno cis musze wybrać
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 10:27   #2772
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
dziękujemy za pochwały! :róża:

ale wiecie, obawiam się żłobka... w sensie - jak to będzie. Nie chciałabym wracać do pieluch, Ani naprawdę fanstastycznie idzie, czerpie sama z tego radość, czasem nie chce zejść fakt - chwalę ją, więc pewnie Debrah by to skrytykowała no i to w ogóle nie RB - ale ja do końca tej "ideologii" nie wyznaję -no ale ona też się cieszy. No i boję się, że Panie przy takiej ilości dzieci nie wychwycą momentu, w którym to mówi, że nie będę mogła jakby tej dobrej passy podtrzmać. Inną sprawą jest, że Ania była już 2 tyg w domu, ja mam pon i wt wolny - więc na dobrą sprawę dziecko przez 2,5tyg było domowe, no i nie wiadmo jak zareaguje w środę na żłobek wprawdzie wspominamy żlobek, mówimy że znów pójdziemy do dzieci, oglądamy zdjęcia grupowe, śpiewamy piosenki żlobkowe - no ale może to być dla niej znów stres, więc może to nasze nocnikowanie się schować

narazie jestem dobrej myśli, cieszę się że Ania tak ładnie załapała, że idzie nam to jak z płatka - bez żadnego przymuszania, męczenia, ot nam wyszło bo nocnik był obecny już od dawna, także żadnego szoku i oby tak dalej
Zauważ że ja zwyczajnie po ludzku pogratulowalam nowej umiejętności i cieszę się ze wam tak sprawnie idzie...
Może ktoś mi zarzucić brak dystansu do siebie Ale trochę smutno się czyta , ja przecież nie mam nic do tego w jaki sposób wychowane są czyjeś dzieci i każdy ma swoją drogę. Czasem żałuję że rozpoczęłam pewne tematy bo teraz będzie 'ze pewnie Debrah " i to nie rb. Żaden rodzic nie ma obowiązku się z czegokolwiek tłumaczyć, dopóki dziecku krzywda się nie dzieje. No ale trudno. eot
Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Co do tego czy już czas, to pewnie zależy od dziecka, ja widziałam po tym jak Julka bawiła się w innych miejscach kuchenkami że będzie szał - i był. Dostała też kilka pustych młynkach po przyprawach i piecze, miesza, przyprawia, no jak piszę jedynie przy kuchence jest w stanie zająć się długo sama.
A co do niższego to

Co do pierwszego linka to już sobie wcześniej zapisałam jak komuś wstawiałaś

Ubranko w sumie nie wiem dokładnie, bo fizycznie go jeszcze nie mam, moja siostra już kupiła w jakimś stacjonarnym sklepie na Mikołaja dla Małej Ale te co podałaś linka sobie zapisałam, poprzeglądam później

A przerabiane stare meble na kuchenki, niesamowite, widziałam już kiedyś te zdjęcia ale u nas brak takich zdolności

Brawo za odpieluchowywanie W sumie to już będzie kilka porządnych dni w domu więc może już na tyle się przyzwyczai że przedzszkole tego nie zmieni
A my nawet nocnika jeszcze nie mamy, choć już powoli przymierzam się do zakupu
A co do pracy to na pewno zaraz będzie lepiej, wiadomo, że pierwsze dni najtrudniejsze, trzymam kciuki!

Moja akurat bardzo lubi wkładać rzeczy do piecyka i zamyka szafki, przekręca pokrętła itd. Ale zawsze roboczo można postawić taką małą na jakimś pudle np

Cudowna

Super z basenem! My właśnie też mamy dużą przerwę w chodzeniu przez te ostatnie choroby, strasznie żałuję, ale to dobry znak że Leoś nie pozapominał, może u nas będzie tak samo Póki co "pływa w wannie, kładzie się na brzuchu i macha nogami Tym bardziej wtedy mi szkoda tego basenu...

Cudowna
Co do etapu "moje", Julka ma bardzo silne poczucie własności ale nie tylko jej rzeczy tylko wszystkich. Tzn mój mąż nie może brać mojego telefonu bo jest mój, wczoraj się rozpłakała bo mój tata pożyczył na chwilę okulary od mamy, jak jesteśmy na placu zabaw to moja koleżanka nie może mi pomóc pchać naszego wózka bo jest nasz itd... Trochę to chwilami ciężkie, wymaga bardzo dużo tłumaczenia że ktoś nie zabiera rzeczy tylko np pomaga. Ale też jest to niesamowite jak ona wszystko wie co jest czyje
Zabawkami nie chce się dzielić tylko z obcymi, w sensie innymi niż ja i mąż i najbliżsi, często widzeni znajomi.
No właśnie u nas z."moje" tak samo.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 10:47   #2773
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej.
Od rana w garach siedzę. Dziś t. na obiad przychodzi

Potem postaram się nadrobić.
Miłego dnia
Stary 2014-11-09, 10:51   #2774
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Hej
Jednak nie pomylka :/ wyniki spadly mi na 8.8 wiec jednak jestem z betonu. Zaraz obchod wiec może coś się dowiem.
Leżę na patologii i od wczoraj już dwa bardzo poważne przypadki ratowali! Jeden teraz, wszyscy latają po oddzialea drugi wczoraj w nocy na mojej sali. Dziewczuna w 25 tc bez wód plodowych krwawila w sumie nie wiadomo z kad?! Najprawdopodobniej odkleja się łożysko. Lekarz mowi ze jak to sie powtorzy to nie beda w stanie uratować dziecka. Szok! !! Ja chcę do domu. Tylko się naogladam .

Hej ewel
Marsi jak samopoczucie?
Deli jak piec?
Szaju gratulacje
Kochana Zdrówka i daj znać po obchodzie. .. z pracą na razie nic

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
Od rana w garach siedzę. Dziś t. na obiad przychodzi

Potem postaram się nadrobić.
Miłego dnia
Co jej podasz? P.s. nie za bardzo się starasz? :p

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 10:57   #2775
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Kochana Zdrówka i daj znać po obchodzie. .. z pracą na razie nic

Co jej podasz? P.s. nie za bardzo się starasz? :p
Nie staram się specjalnie Rosół, kluski, mięsko, kapusta. Robię to już od rana bo potem Daria idzie spać i nie chcę hałasować bo mamy jeden pokój i wszystko niestety słychać.
Stary 2014-11-09, 11:25   #2776
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej.
Właśnie weszlam zobaczyć czy wiecie o Antolku
Po poprzedniej wiadomości mamy Antosia czułam że już nie da rady dłużej walczyć Słabo oddychal biedulek Matko tak mi szkoda tego maluszka i jego rodziców,tyle wycierpieli ,tyle walczyli To jest strasznie niesprawiedliwe Mam nadzieję że teraz już nie cierpi a tam na górze ktoś się nim odpowiednio zaopiekuje.

Dziewczyny u mnie w domu kołomyja niesamowita. Moja siostrzenica poczuła się super dorosła i się wyprowadziła z domu. Nie wiemy gdzie jest i z kim. Po prostu się spakowala jak nikogo nie było w domu i tyle po niej.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 11:34   #2777
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Straszne Może jednak uda im się uratować to maleństwo.

Trzymaj się Jaka. Mówili ile będą Cię trzymać? Jak Krzyś radzi sobie bez Ciebie?

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej.
Właśnie weszlam zobaczyć czy wiecie o Antolku
Po poprzedniej wiadomości mamy Antosia czułam że już nie da rady dłużej walczyć Słabo oddychal biedulek Matko tak mi szkoda tego maluszka i jego rodziców,tyle wycierpieli ,tyle walczyli To jest strasznie niesprawiedliwe Mam nadzieję że teraz już nie cierpi a tam na górze ktoś się nim odpowiednio zaopiekuje.

Dziewczyny u mnie w domu kołomyja niesamowita. Moja siostrzenica poczuła się super dorosła i się wyprowadziła z domu. Nie wiemy gdzie jest i z kim. Po prostu się spakowala jak nikogo nie było w domu i tyle po niej.
A ile panna ma lat?

Evel, Laurko wpadajcie częściej

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 11:55   #2778
Konto usunięte

Cytat:
Hej

Hej ewel
Marsi jak samopoczucie?
Deli jak piec?
Szaju gratulacje
Jaka, no to kciuki za poprawienie wyników i za tamto maleństwo też!

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Szajka mozesz podrzucić tytuly dla chlopcow 5-6 lat, aż 3 musze obkupic i nie mam pomysłu przeglądam Aros ale albo za poważne lub za dziecinne mi sie wydaje wszystko, jeden dinozaury, pilka i matematyka wiec latwiej trafic a dwoch w cienno cis musze wybrać

Ja ci niekoniecznie do czytania polecę, ale np. eksperymenty:

http://centrumedukacjidzieciecej.pl/...ieln-1056.html

http://centrumedukacjidzieciecej.pl/...znej-1159.html o piłce nożnej

http://centrumedukacjidzieciecej.pl/...luje-1120.html świetne pomysły

http://aros.pl/ksiazka/mapy-obrazkow...lturach-swiata

dla 6 latka - zarąbiste http://aros.pl/ksiazka/sceny-z-zycia-smokow-2

http://aros.pl/ksiazka/nasza-mama-czarodziejka rewelacja, moja 4,5 latka zachwycona, to nie tylko dla dziewczynek, nawet powiem, że więcej z chłopcami wspólnego mają opowiadania, a cudne! lektura w 1 klasie potem

no i Mamoko! ale te dwie - Mam oko na liczby i Mam oko na litery - same obrazki, na każdej stronie litera (liczba) i trzeba wyszukiwać albo ilość przedmiotów podaną, albo wszystko rozpoczynające się daną literą:

http://aros.pl/ksiazka/mam-oko-na-liczby

http://aros.pl/ksiazka/mam-oko-na-litery

fajna rzecz i dobra i dla 3latka, i dla 6 spokojnie - tu nawet bardziej bym litery brała, niech próbują wysłuchiwać co jest na początku danego słowa, zabawa super

Kasdepke, ale dla 6latka bardziej:

http://aros.pl/ksiazka/co-to-znaczy-...ch-powiedzen-3

http://aros.pl/ksiazka/jedno-oko-na-maroko-2 to świetne, o tym, jak ludzie ogromnie różnią się między sobą i o tym, że to normalne

http://aros.pl/ksiazka/dlaczego-mlek...awskich-dzieci to mi się podoba, oglądałam na żywo też

Cytat:

oooo
ile ma lat?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 12:09   #2779
mala_19kw
Zakorzenienie

Ewik,Szajka - ma 18 lat i jest ślepo zakochana także tego...
To co ona ostatnio odwalała,kłamała to przechodzi ludzkie pojęcia
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 12:16   #2780
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]Cześć Evel!
Ale się u ciebie dzieje, podziwiam,że dajesz radę!
Nie zawsze daję radę :p ale jakoś do przodu idzie :p
Cytat:
Evel Heja! Już od nas nie uciekaj! !!
postaram się
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
EVEL, wow, ale masz dzien!
A gdzie pracujesz jesli mozna zapytac?
no niestety ale nie jest to szczyt moich marzeń- pracuję w biurze w piekarni - niby jako fakturzysta ale jest to stanowisko kierownicze :/ nie za bardzo mi ta praca leży, ale godziny mi baaardzo pasują - na początku było ciężko wstawać itd. ale się przyzwyczaiłam
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
evel, laurko heej, zostańcie z nami już

Cytat:
Hej ewel

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Evel, Laurko wpadajcie częściej
postaram się

Szklanko, to moja Maja jak wybieramy np. ciuszki z szafy to mówi :"nie ten śwetel, nie ten! Tamten!" :p Albo się mnie przez pół dnia pyta: "Cio to jeśt?"

Widziałam, że podawałyście (Szaja) linki do książeczek dla dzieci - ja polecam tę: http://aros.pl/ksiazka/zlote-koniki
A ostatnio kupiłam taką: http://aros.pl/ksiazka/swiety-mikola...qXhBoC4KXw_wcB i jest szał - piękne ilustracje, twarde kartki i fajny wierszyk

Ja dziewczynkom od Mikołaja kupuję lalki - o takie: https://www.mario.sklep.pl/online/go...cm-p-1509.html tylko w różnych ciuszkach
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 12:26   #2781
Konto usunięte

Ładne te lale, i można kąpać

Ja na Mikołajki już mam - Agatce barbie (złapałam za 55zł taką wypasioną, zamiast za stówę) i książeczki, Dorotce kotka z ikei i książeczki. Od mojej mamy dostaną te torebki/plecaczki z my little pony i ubranka dla bobasów.

Pod choinkę mam częściowo, książki i te helołkitki

A szwagierce podpowiem ciastolinę dla obu, bo zawsze pyta.
Stary 2014-11-09, 12:33   #2782
e_vel
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48862679]Ładne te lale, i można kąpać

Ja na Mikołajki już mam - Agatce barbie (złapałam za 55zł taką wypasioną, zamiast za stówę) i książeczki, Dorotce kotka z ikei i książeczki. Od mojej mamy dostaną te torebki/plecaczki z my little pony i ubranka dla bobasów.

Pod choinkę mam częściowo, książki i te helołkitki

A szwagierce podpowiem ciastolinę dla obu, bo zawsze pyta.[/QUOTE]

hehe... Szaja Ty to zawsze z wyprzedzeniem Karince się marzy piesek Samby no ale .... nie na kieszeń mikołaja, a dwa to zabawka na kilka chwil i będzie leżeć... Ja książeczki też dokupię jakieś.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 12:36   #2783
Konto usunięte

Wiesz co, ja wolę wcześniej, bo... potem ceny w PL z reguły skaczą w górę koszmarnie.

Siostrzenica męża miała takiego, więc Agatka u babci się może nim bawić, no ale właśnie - na moment. I strasznie wpieniające są te gwizdki.
Stary 2014-11-09, 12:42   #2784
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Zauważ że ja zwyczajnie po ludzku pogratulowalam nowej umiejętności i cieszę się ze wam tak sprawnie idzie...
Może ktoś mi zarzucić brak dystansu do siebie Ale trochę smutno się czyta , ja przecież nie mam nic do tego w jaki sposób wychowane są czyjeś dzieci i każdy ma swoją drogę. Czasem żałuję że rozpoczęłam pewne tematy bo teraz będzie 'ze pewnie Debrah " i to nie rb. Żaden rodzic nie ma obowiązku się z czegokolwiek tłumaczyć, dopóki dziecku krzywda się nie dzieje. No ale trudno. eot
Debrah, ja cię przepraszam, jeżeli zrobiło ci się smutno i przykro przeze mnie. Absolutnie nie miałam tego na celu. Teraz jak czytam mojego posta to może faktycznie głupio to wyszło i zabrzmiało.

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 12:45   #2785
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Debrah, ja cię przepraszam, jeżeli zrobiło ci się smutno i przykro przeze mnie. Absolutnie nie miałam tego na celu. Teraz jak czytam mojego posta to może faktycznie głupio to wyszło i zabrzmiało.
Spoko Spoko, ja sie nie obrażam
Cieszę się Waszym sukcesem, tylko odklejmy już ode mnie ta etykietkę zwolennika doradcy rb a wszystkim będzie milej: )
Stary 2014-11-09, 13:06   #2786
treselle0
Zadomowienie

wpadam jak burza na chwilkę między nauką a zajmowaniem się dzieckiem i domem
Dalej choruję, kaszlę jak zepsuty traktor, ostatnio lekarka chciała mi dać silniejszy antybiotyk, a na moje, że jak kp i to prawie 2-latkę stwierdziła: To Pani odstawi, kto to widział takie duże dziecko karmić, jak to wygląda i że przecież mogę dać butelkę..... No więc lekarkę zmieniłam Ale dalej nie jest dobrze, mam już niezle tyłyna uczelni+te, które wynikały z x-letniej przerwy Na szczescie Ola już dobrze.
Widzę, że wpsominacie dopowiadanie przez dzieci słów, my to stosujemy w piosenkach i wyliczankach. Nasz repertuar: stary niedzwiedz, wpadła bomba, hu hu ha nasz zima zła, dziki dzik i Pani Zosia (to chyba mało pedagogiczne) - a może pomożecie znaleźć inne rymy do tego fragmentu:
a ten mąż mąż mąż pije wciąż wciąz wciąż
troche wina troche wodki i od tego jest malutki
ja nie mam pomysłu

Ewulka gratuluję tak sprawnego nocnikowania! U nas po progresie regres
Jakaja - trzymaj się dzielnie! Ja po porodzie miałam wyniki 9 i też czułam się swietnie, ..... ale lekarze nie wierzyli i zrobili transfuzje Będzie dobrze
Silver jak robisz kapustę (zasmażana)?? Bo mnie naszła ochota

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2014-11-09 o 13:14
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 13:57   #2787
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

zrobiła
czyli wyniki wyszły dobre?
Wyszło tak samo jak poprzednie usg czyli wg mnie dobrze jak to porównałam. 19 grudnia idziemy do lekarza to się dowiemy dokładnie.
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Powiem Wam tylko jak teraz wyglądają spacery z Kubą konieczny jest wózek, bo trzeba zabrać:
pana Andrzeja,panią Maję, tygryska, pieska, krowę, iooo iooo, koparkę i przynajmniej 5 bajek małych i czereśniową
chodzę obładowana jak głupia a on ciągle coś wyciąga z wózka,
wybacz ale
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Czy Orsalit ma jakis smak?
Wasze dzieci chetnie to pija?
Musze pomyslec o czyms takim, bo Kuba nie chce jesc i pic...
Nabialu nie powinno sie dawac (to najbardziej lubi). Wiec co mu zrobic?
jak Daria miała teraz biegunke to chciałam jej podać orsalit.... pluła tym niby to jest smakowe ale jakieś takie dziwne
Cytat:
Wchodzę do pokoju i co widzę. ..

Cytat:
A ja się witam ze szpitala. Dobrze że mam neta to nie umrę z nudów.
Wyobrazcie sobie że zrobiłam tak o bez wyraźnego zalecenia morfologie i wyszło mi że mam silną anemie. Dziwne bo czuję się dobrze ?! Lekarz prowadzący mocno wystraszony od razu wpisał skierowanie. Opcje są dwie: albo pomyłka w wyniku albo z betonu jestem i nie odczuwam tego spadku.
Debrah czy Ty przypadkiem nie miałaś anemii w ciąży a jak tak to jakie miałaś wartości hemoglobiny i hemakrytu?

Co do Marsi to u mojego gina nie bylo by problemu ale właśnie zaczął się dlugi weekend i wszyscy idą na wolne :/
Zdrówk dla Ciebie. .Trzymam kciuki za poprawe wyników.
Odpoczniesz sobie

Cytat:
Zjadl trochę zupy ale jak zobaczył makaron to sobie zażyczył...
ale ładnie je

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

evel, laurko nie odchodźcie już od nas

ewulka, ogromne brawa dla Ani. My Darie też chwalimy jak zrobi siku. I za każdym razem też sama sobie brawo bije
trzymam kciuki aby w pracy było coraz lepiej. początki są ZAWSZE trudne

jakajaka,trzymam kciuki za poprawę wyników. Odpoczywaj!

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Silver jak robisz kapustę (zasmażana)?? Bo mnie naszła ochota
Kaputa z pieczarkami. Gotuję kapustę. Przyprawiam. Pieczarki smażę z cebulką i potem wszystko mieszam uwielbiam!
Stary 2014-11-09, 14:41   #2788
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Kaputa z pieczarkami. Gotuję kapustę. Przyprawiam. Pieczarki smażę z cebulką i potem wszystko mieszam uwielbiam!
brzmi pysznie, nie robiłam,muszę spróbować. Daria lubi?
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 16:41   #2789
Debrah
Zakorzenienie

Kupiłam absolutnie przypadkiem w tk maxx za 19zł naklejki wielo M&D (wiem, mam zamówione na all Ale jak zobaczyłam to nie mogłam się powstrzymać żeby nie wziąć ~ wzięłam dom, na all wzięłam zwierzęta) , i to jest świetne! Najlepsza rzecz jaką kupiłam od DAWNA , nie mam w ogóle odczucia ze naklejki są małe. Młode zachwycone , od godziny siedzi ze mną z wypiekami na twarzy i nakleja, nakleja!
Ciągle tylko 'mamo, pać! ", pomocy nie chce bo ona sama mam siedzieć i patrzeć , nigdy jej nic tak nie zafascynowało jak to! Najlepiej wydane 19zł, polecam ogromnie!
Tych drugich jej nie dam teraz oczywiście, tylko dzisiaj reakcje musiałam sprawdzić.
A kupiłam bo miałyśmy iść na kulki w bonarce do tego mega wielkiego parku zabaw Ale w weekend 35zł ! Co prawda nie ma limitu godzinowego, jesteś ile chcesz Ale ja miałam 1,5H czasu i dac 35? Okropna przesada....
I szkoda mi się jej zrobiło to chciałam znaleźć jej jakiś drobiazg zamiast , patrzę tkmaxx, to dobra, wejdę, może znajdę puzzle czy coś? I przepadałam przy naklejkach
Stary 2014-11-09, 16:43   #2790
sarah67
Zadomowienie

Cytat:

biedulek, w takich momentach zaczynam watpic w istnienie Boga,
jak mozna pozwolic na to aby takie maluszki chorowały powaznie
i umieraly
to jest straszne

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48860186]ehhh.... mnie już McDusia znużyła, nie przeczytałam całej :/ no trudno, już kupiłam w arosie, pewnie po weekendzie dojdzie.

właśnie czytałam

-------------------------
Wczoraj się dowiedziałam, że mam być chrzestną dla obecnie 4miesięcznego Alanka drugie dziecko szwagierki. Cieszę się, bo nie mam chrześniaka żadnego i pewnie więcej się nie trafi [/QUOTE]

fajnie

ja mam jedną chrześniaczkę

Cytat:
Hej

Hej ewel
Marsi jak samopoczucie?
Deli jak piec?
Szaju gratulacje
zdrowka

Cytat:
Ewik,Szajka - ma 18 lat i jest ślepo zakochana także tego...
To co ona ostatnio odwalała,kłamała to przechodzi ludzkie pojęcia
oj kurcze, przykro mi
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości