![]() |
#2431 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Mam pytanie
Jesli wybiore fotelik 9-25kg to co pozniej gdy z niego wyrosnie? Kolejny fotelik kupic 15-36 czy niby te poddupniki czy co to tam jest. One sa niebezpieczne wiec odpadaja. A jak dlugo dzieci skorzystaja z niego? Bo ja planuje drugie ale to za 2 lata pewnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- A jak dlugo dzieci korzystaja z fotelika. Zle napisalam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Rozeznanie
|
Też jestem na etapie poszukiwania fotelika. I sama nie wiem do końca czy 9-15 (moim zdaniem nie ma sensu. Emil juz waży 10), skłaniam się ku 9-36. W sumie takie co ja bym chciała kosztują około 200-300 euro. Ale jeszcze do końca nie wiem. Muszę dalej poczytać.
#2433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Limonka, na fajne warsztaty trafiłaś. Zajęcia na których byłam z Kingą w skrócie można sprowadzić do śpiewania piosenek i przewalania się z dzieckiem po podłodze w otoczeniu innych mam i dzieci. frogutka, ag9 u nas 2 razy dziennie jest kaszka. Rano jaglana z owocami a wieczorem Sinlac. Ale u nas było takie zalecenie pediatry już w 5 miesiącu ze względu na wagę. Co do spacerów to odkąd pogoda taka nijaka to wychodzimy tylko raz, a jak pada cały dzień to wcale. Filupka podziwiam Cię z tymi spacerami nie wiem jak ty to ogarniasz. monka, patrząc na siatki centylowe wagę 25kg dziecko osiąga gdzieś między 5 a 10 rokiem życia ![]() Do nas dziś mają wpaść znajomi z liceum. Jedni z chłopcem z lipca, a drudzy z dziewczynką z lipca. Czeka mnie więc pierwsze kinderparty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | ||
Raczkowanie
|
Witam się z rana.
Prawo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wydaje mi się, że fotelik 9-18 wystarczy do 3,5lat dziecka, a ten do 36kg to dłuuuugo, napewno dziecko już do szkoły zdąży pójść ![]() My planujemy kupić 9-18kg bo tego w większym zakresie chyba sie nie przechylają do spania ![]() ![]() A kiedy wiadomo, że trzeba fotelik zmienić ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie ze trzeba zmienic jezeli głowa zaczyna wystawac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2438 |
Rozeznanie
|
Tygrysku jakoś daje radę
![]() ![]() Dziś jednak nigdzie nie pójdziemy ![]() ![]()
#2439 |
Zadomowienie
|
Fotelik się wymienia jak zaczyna wystawać głowa. Tyle teorii, bo w praktyce nie wiem jak to sprawdzić. Jak wsadzę małego to głowę ma na styk, ale po chwili wiercenia jakoś zjeżdża niżej (?). Także nie wiem kiedy będzie trzeba zmienić ten fotelik.
Ja też się skłaniam ku Maxi Cosi Tobi, bo mam bazę Isofix pod ten fotelik. Ale muszę jeszcze poczytać.
#2440 | |
Zakorzenienie
|
Mara brawo za podjecie takich ciezkich studiow przy maluchu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Frogutka dzieki za info o fotelikach Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Filupka zdrowka dla malego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Współczuję takiej historii ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. dwie dolne jedynki. nie jest w tym temacie zbytnio posunięty do przodu ![]() ![]() Słyszałaś o nowym sklepie CaliMali? La millou i inne superanckie rzeczy ![]() https://www.facebook.com/calimali.sklep?fref=ts ostatnio odkryłam ...jest od tygodnia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2442 |
Raczkowanie
|
haloo
![]() foteliki wymieniamy, gdy dzieciory przekroczą dopuszczalny limit kg lub głowa wystaje ponad fotelik. my tez jeszcze nie wiemy jaki wybrac. narazie nawet o tym nie myslimy, bo fotelik do 13 kg a hanna ma 8. no i glowie jeszcze duzo brakuje.. filupka ![]() zdrówka dla emila ;* któraś z dziewczyn pisała, ze zaczyna studia? (przepraszam ale nie pamietam) wielkie brawa i duzoooo cierpliwości. ja swoje kończe i jakoś skończyć nie moge;/// side super ten sklep calimali. nie wiesz moze czy prowadza sprzedaz wysyłkową? u nas dziś sprzątanie cały dzień ![]() ![]() ![]()
#2443 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
![]() Nie dam rady nadrobić, bo Marco zabkuje i ma gorączkę, a ja po 3 nockach ![]() Monka, Antonio ma 5,5 i wazy 22kg. Głowa zaczęła mu wystawiać jak miał gdzieś 3-3,5. Dla mnie te przedziału wagowe sa do niczego. Chyba że ma sie krótkie i grube dziecko ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#2444 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2445 | ||
Wtajemniczenie
|
U nas też na deserek owoce, czasem owoce z jogurtem, czasem ale rzadko kasze z owocami dostaje.
Odnośnie marchewki wydaje mi się, że te słoiczkowe bardziej plamią ponieważ są lepsze niż te z warzywniaka. Ale to moje zdanie. Miałam ze wsi marchewki i z warzywaniaka i bez porównania są. Podobnie zółtko jaj ze sklepu a swojskie. Na prawdę jest duża różnica. ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- to ja tradycyjnie o promocjach - w tesco 12 listopada- tylko w ten dzień zabawki do -75% ![]() ![]() Tylko sprawdźcie czy u siebie w gazetce macie info, bo chyba nie we wszystkich promocja obowiązuje |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
Zakorzenienie
|
Side - nie wiedziałam o tym sklepie, fajny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | |||
Wtajemniczenie
|
My jeszcze w samochodzie jeździmy w foteliku do 13 kg- udało mi się pożyczyć od kumpeli ze studiów, bo z własnego już wyrosła
![]() ![]() ![]() Ale mamy następny 9-18kg. ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
My wychodzimy na spacer (o ile nie pada) to raz, często dwa razy. Po śniadaniu i obiadku. Mam jedną trasę i w zależności od nastroju Pauliny zajmuje ona 25min(jak marudzi i zaczyna płakać) lub godzinę (jak jest spokojna albo jak zaśnie) ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- U nas w końcu dolne jedynki wychodzą ![]() W piatek byliśmy na usg głowy i wyszło "nieznaczne poszerzenie przestrzeni podtwardówkowej 4mm" Pytałam co to oznacza i powiedział, że nic ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Czy Wy wszystkie dostałyście skierowania na badania krwi i moczu jak dziecko miało 6-7 miesięcy? Nam nic nie mówiła lekarka na ostatnim szczepieniu i sama zapomniałam zapytać, a chyba lepiej wszystko skontrolować ;/ ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() Pampersów z 6-7 zużywamy. Nie liczyłam ile miesięcznie kasy wydajemy na nie. Wolę żyć w niewiedzy ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Jutro do teściowej jedziemy, mam nadzieję że nie zaprosi również pierwszej żony brata tż z pieskiem bo trzeba będzie się szybko zbierać ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Pamiętacie jak pisałam Wam o dwumiesięcznym dziecku które jest już karmione zupkami itd... mamusia ją również sadza na kanapie do zdjęć a potem na fejsa wrzuca ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() A mój biedny Kacper dopiero tydzień przed skończeniem 8 miesiąca łaskawie zechciał usiąść i mogłam mu strzelić fotkę - i pomyśleć że już pół roku temu mogłam ją mieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z fb wyczytałam że jeszcze nie ale zaraz już uruchomią. Rzeczy nie są tanie bo płaci się za polski design ale musze przyznać że można złapać fajne perełki. Jeszcze jeden się taki sklep otworzył w Gl na Jana Pawła nazywa się Vzorki (otworzyli miesiąc temu) i mają znacznie więcej asortymentu ale nie mają La Millou i po tym wnioskuję że padną bo tłumów tam nie widzę a codziennie przechodzę (choć życze im sukcesów)! Obydwa sklepy podobne, jednak CaliMali mimo wszystko o kilka ulic ale bardziej w centrum. https://www.facebook.com/Vzorki?fref=ts właśnie zastanawiam się czy jest po co jechać i w jaką zbroję się ubrać, bo ostatnio z tego co wiem Teqi była po garnuszek do południa i już nie było po co jechać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dzięki za podpowiedzi w sprawie kataru. Co prawda nadal się z nim męczymy (podobno nieleczony trwa tydzień a leczony siedem dni...), ale przynajmniej łatwiej z nim walczyć.
A no i już wiem skąd w ogóle ten katar się wziął. Otóż mamy pierwszego ząbka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2452 |
Wtajemniczenie
|
Tak szybko garnuszki poszły az z ciekawosci dzis pojde zobaczyc bo jedziemy do tesco. Mi sie wydaje ze w tg w tesco jest bardzo duzo zabawek nie wiem jak w gliwicach bo tam nigdy nie bylam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem że niektórzy próbowali przechytrzyć system i zamówić online a potem dostali informację, że przepraszają ale nie ma na stanie. Wiem też od kogoś że nie miał problemu z dostaniem garnuszka, więc pewnie to kwestia szczęścia...w Gl to nigdy już nic nie ma ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2454 |
Rozeznanie
|
Moja bratowa była ostatnio w zeszłym tygodniu w Tesco bo chciała kupić ten garnuszek ma gwiazdkę dla Emila i tez nie było ale zapytała i pani w sklepie kazała przyjść w poniedziałek , że dowiozą. Zobaczymy. Aha mowa o Poznaniu
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- I jeszcze chciałam was zapytać, czy ktoś może mi polecić bardzo dobrego babyphone'a ? Takiego naprawdę czułego; )
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2014-11-09 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
Raczkowanie
|
my mamy tą latarkę z fp, tż zakupił kiedyś w tesco bez żadnych promocji za 30 zł, ale szału ni ma
#2456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Zadomowienie
|
A ja mam daleko do tesco.. buuu
Moje dziecko zrobiło mi dzisiaj dzień dziecka i po karmieniu o 6 spaliśmy jeszcze razem do 9.20 ![]() ![]() Odsypiał pewnie wczorajsze wojaże bo wróciliśmy z nim do domu dopiero po 19 (z reguły już śpi o tej porze) ![]()
#2458 |
Wtajemniczenie
|
Bylam sprawdzilam. W tg nie bylo jyz garnuszkow. Latarki rzeczywiscie daremne. Pilek z reklamy nie widzialam ale panie duzo kartonow z zabawkami mialy di wylozenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Zadomowienie
|
Przychodzę znowu z pytaniem - czy któreś dzieci z marca jeszcze nie siedzą, nie raczkują?
#2460 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.