Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-08, 05:59   #2431
monkaa321
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2

Mam pytanie
Jesli wybiore fotelik 9-25kg to co pozniej gdy z niego wyrosnie? Kolejny fotelik kupic 15-36 czy niby te poddupniki czy co to tam jest. One sa niebezpieczne wiec odpadaja.
A jak dlugo dzieci skorzystaja z niego? Bo ja planuje drugie ale to za 2 lata pewnie no i gdy mi tamto dziecko urosnie to wolalabym wykorzystac fotelik ktory kupie teraz niz kupowac nowy. Kiedy dzieci waza te 25kg? jak maja 3 lata?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

A jak dlugo dzieci korzystaja z fotelika. Zle napisalam

Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 08:15   #2432
filupka
Rozeznanie

Też jestem na etapie poszukiwania fotelika. I sama nie wiem do końca czy 9-15 (moim zdaniem nie ma sensu. Emil juz waży 10), skłaniam się ku 9-36. W sumie takie co ja bym chciała kosztują około 200-300 euro. Ale jeszcze do końca nie wiem. Muszę dalej poczytać.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 08:19   #2433
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
te plamy to po to, żeby gołym okiem dało się odróżniać "złe matki" karmiące dzieci słoiczkami

Limonka, na fajne warsztaty trafiłaś.
Zajęcia na których byłam z Kingą w skrócie można sprowadzić do śpiewania piosenek i przewalania się z dzieckiem po podłodze w otoczeniu innych mam i dzieci.

frogutka, ag9 u nas 2 razy dziennie jest kaszka. Rano jaglana z owocami a wieczorem Sinlac. Ale u nas było takie zalecenie pediatry już w 5 miesiącu ze względu na wagę.

Co do spacerów to odkąd pogoda taka nijaka to wychodzimy tylko raz, a jak pada cały dzień to wcale. Filupka podziwiam Cię z tymi spacerami nie wiem jak ty to ogarniasz.

monka, patrząc na siatki centylowe wagę 25kg dziecko osiąga gdzieś między 5 a 10 rokiem życia

Do nas dziś mają wpaść znajomi z liceum. Jedni z chłopcem z lipca, a drudzy z dziewczynką z lipca. Czeka mnie więc pierwsze kinderparty
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 08:21   #2434
mara86
Raczkowanie

Witam się z rana.

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
mara, jakie studia? Podziwiam, mi by się już nie chciało.
Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Przyłączam się do pytania: jakie studia?
Prawo

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Czy u was też taka pogoda do bani????
Niech no ten deszcz przestanie padać bo jak mam siedzieć z marudzącym dzieckiem cały dzień sama w domu, to chyba ...
Swoją drogą, nawiązując do wypowiedzi znajomej niezapomnijki, że nie wychodzi na spacer z dziećmi bo jej się nie chce - to albo ma tak grzeczne dzieci, albo ma tak wszystko w d.... My ostatnio wychodzimy 2 razy dziennie, bo chociaż trochę jest spokoju, no i ile można siedzieć w 4 ścianach i gadać do samej siebie
margo - padłam
Fatalna, mgła i pada

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja nie chodze ma spacery codziennie a juz o dwoch razach nie ma mowy, nie ogarniam sie z reszta jak mam isc na spacer wzdloz ulicy po ktorej jezdzi dosc duzo samochodow to dziekuje, parku u mnie mnie, a do najblizszego jakbym chciala jechac to mam godzine na dojazdy, wiec bez sensu.
Mam podobna sytuację. Na dodatek dużo tirów. I chodzę jak ta bida między blokami Często pakuję się do auta i jadę do parku albo na działkę, żeby psa też wyciekać.
Stary 2014-11-08, 08:31   #2435
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Witam się z rana.

Prawo

.

Brrr... Na szczęście to juz za mna. Powodzenia!
Stary 2014-11-08, 09:52   #2436
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Mam pytanie
Jesli wybiore fotelik 9-25kg to co pozniej gdy z niego wyrosnie? Kolejny fotelik kupic 15-36 czy niby te poddupniki czy co to tam jest. One sa niebezpieczne wiec odpadaja.
A jak dlugo dzieci skorzystaja z niego? Bo ja planuje drugie ale to za 2 lata pewnie no i gdy mi tamto dziecko urosnie to wolalabym wykorzystac fotelik ktory kupie teraz niz kupowac nowy. Kiedy dzieci waza te 25kg? jak maja 3 lata?

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ----------

A jak dlugo dzieci korzystaja z fotelika. Zle napisalam

moja siostrzenica ma 4 lata i waży 17kg, ale ona z tych szczuplejszych a wyższych
wydaje mi się, że fotelik 9-18 wystarczy do 3,5lat dziecka, a ten do 36kg to dłuuuugo, napewno dziecko już do szkoły zdąży pójść

My planujemy kupić 9-18kg bo tego w większym zakresie chyba sie nie przechylają do spania Przynajmniej w Recaro tak wyczytałam, albo malutko się przechylają Skłaniamy sie do Maxi Cosi Tobi.

A kiedy wiadomo, że trzeba fotelik zmienić bo wagowo to Hanka ledwo do 8kg dobija, ale mam wrażenie że nogi za bardzo o siedzenie się opierają Ona z tych wysokich-ubranka na 80
Stary 2014-11-08, 09:58   #2437
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
moja siostrzenica ma 4 lata i waży 17kg, ale ona z tych szczuplejszych a wyższych
wydaje mi się, że fotelik 9-18 wystarczy do 3,5lat dziecka, a ten do 36kg to dłuuuugo, napewno dziecko już do szkoły zdąży pójść

My planujemy kupić 9-18kg bo tego w większym zakresie chyba sie nie przechylają do spania Przynajmniej w Recaro tak wyczytałam, albo malutko się przechylają Skłaniamy sie do Maxi Cosi Tobi.

A kiedy wiadomo, że trzeba fotelik zmienić bo wagowo to Hanka ledwo do 8kg dobija, ale mam wrażenie że nogi za bardzo o siedzenie się opierają Ona z tych wysokich-ubranka na 80

Wydaje mi sie ze trzeba zmienic jezeli głowa zaczyna wystawac.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-08, 10:01   #2438
filupka
Rozeznanie

Tygrysku jakoś daje radę mam wrażenie że w domu Emil się czasem nudzi. To wolę go zapakować do wózka i iść pochodzić. Ja mieszkam na obrzeżach Berlina więc jak skręcę na prawo to mam spokojną okolicę a na lewo ulicę raczej bardzo ruchliwa (Reis uwielbia przy niej zasypiać). 5 minut spaceru = dziecko śpi
Dziś jednak nigdzie nie pójdziemy mały obudził się z temperaturą

Stary 2014-11-08, 12:04   #2439
ag9
Zadomowienie

Fotelik się wymienia jak zaczyna wystawać głowa. Tyle teorii, bo w praktyce nie wiem jak to sprawdzić. Jak wsadzę małego to głowę ma na styk, ale po chwili wiercenia jakoś zjeżdża niżej (?). Także nie wiem kiedy będzie trzeba zmienić ten fotelik.
Ja też się skłaniam ku Maxi Cosi Tobi, bo mam bazę Isofix pod ten fotelik. Ale muszę jeszcze poczytać.
Stary 2014-11-08, 14:23   #2440
monkaa321
Zakorzenienie

Mara brawo za podjecie takich ciezkich studiow przy maluchu

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Frogutka dzieki za info o fotelikach

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:

Limonka, na fajne warsztaty trafiłaś.
Zajęcia na których byłam z Kingą w skrócie można sprowadzić do śpiewania piosenek i przewalania się z dzieckiem po podłodze w otoczeniu innych mam i dzieci.

frogutka, ag9 u nas 2 razy dziennie jest kaszka. Rano jaglana z owocami a wieczorem Sinlac. Ale u nas było takie zalecenie pediatry już w 5 miesiącu ze względu na wagę.

Co do spacerów to odkąd pogoda taka nijaka to wychodzimy tylko raz, a jak pada cały dzień to wcale. Filupka podziwiam Cię z tymi spacerami nie wiem jak ty to ogarniasz.

monka, patrząc na siatki centylowe wagę 25kg dziecko osiąga gdzieś między 5 a 10 rokiem życia

Do nas dziś mają wpaść znajomi z liceum. Jedni z chłopcem z lipca, a drudzy z dziewczynką z lipca. Czeka mnie więc pierwsze kinderparty
Nie pomyslalam zeby popatrzec na siatki

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Filupka zdrowka dla malego

Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 15:16   #2441
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Pamiętasz kiedy podałaś płatki owsiane? Blendujesz je czy podajesz w całości
Właśnie myślałam nad tym by wprowadzić Emi owsianki na śniadanie, ale nie byłam pewna czy już można.

Z serii: dramat w polskich szpitalach. (...)
1. U nas od dawna całe płatki. Dodaję do owoców, mieszam z wodą albo mlekiem. Piotruś nie ma z tym problemu, ale to zależy od dziecka.

2. Współczuję takiej historii Polska właśnie!

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
i w ogóle mam wrażenie, że jest jak młody pelikan - łyka wszystko co dostanie

Side - ile Pit ma ząbków? bo chyba mi gdzieś umknęło...
1. U nas to samo

2. dwie dolne jedynki. nie jest w tym temacie zbytnio posunięty do przodu Przynajmniej przy jego ruchliwości później je wybije (tfu tfu!)

Słyszałaś o nowym sklepie CaliMali? La millou i inne superanckie rzeczy
https://www.facebook.com/calimali.sklep?fref=ts
ostatnio odkryłam ...jest od tygodnia

Cytat:
Lubią wasze dzieci siedzieć w leżaczkach-bujaczkach? Czy tylko mój taki wybredny?
od 3 miesiąca nie :P

Cytat:
Mi się jakoś udało królika ogarnąć, ale powiem szczerze, że średnio mi to mięso pasuje.

Promocja na FB kod ważny do jutra włącznie: FB46RETF
Przy zamówieniu min 3 sztuk wysyłka gratis.
dzięki skorzystałam

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

Aaa i pytanie mam. Czy ktos tu oprocz mnie i Monki jeszcze lula do snu?
Kurcze to prawie 8 kilo no i zaraz 7 miesiecy, chyba czas ja nauczyc samodzielnego zasypiania w dzien? Sama zasnie tylko na noc a w dzien sama tylko w wozku...
Od kiedy odstawiłam od cyca pierwszy raz wziął smoka i zaczął zasypiać bez lulania tylko trzeba się z nim położyć.

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja nie chodze ma spacery codziennie a juz o dwoch razach nie ma mowy, nie ogarniam sie z reszta jak mam isc na spacer wzdloz ulicy po ktorej jezdzi dosc duzo samochodow to dziekuje, parku u mnie mnie, a do najblizszego jakbym chciala jechac to mam godzine na dojazdy, wiec bez sensu.
nie chodzisz bo ci się nie chce znaczy się

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-08, 15:37   #2442
stefan89
Raczkowanie

haloo

foteliki wymieniamy, gdy dzieciory przekroczą dopuszczalny limit kg lub głowa wystaje ponad fotelik.
my tez jeszcze nie wiemy jaki wybrac. narazie nawet o tym nie myslimy, bo fotelik do 13 kg a hanna ma 8. no i glowie jeszcze duzo brakuje..

filupka za spacery. u nas to max raz dziennie wyjde. czasem w ogole, bo mi sie nie chce;p ale to sporadycznie, moze raz na 2 tyg, czasem raz w tyg zrobie sobie dzien dziecka ( bo zaraz dostane po dup.ie ;d) a czasem na balkonie tylko siedzimy;p
zdrówka dla emila ;*

któraś z dziewczyn pisała, ze zaczyna studia? (przepraszam ale nie pamietam) wielkie brawa i duzoooo cierpliwości. ja swoje kończe i jakoś skończyć nie moge;///

side super ten sklep calimali. nie wiesz moze czy prowadza sprzedaz wysyłkową?

u nas dziś sprzątanie cały dzień zaplanowałam juz tydzien temu gryplan na cały tydzień okna, pranie sofy, sprzatanie w szafie, segregacja w szafkach w kuchni... co sie nie zabralam do tego, mężu przychodził i mówił 'bedziesz to teraz robic no weeeż zostaw to, w sobote wszytsko posprzatamy, bo sobota to dzien sprzatania' noo i ja tak ulegałam mu codziennie a dziś to miałąm się ochote wyrzygać na to wszytko. całe szczęście już pooo i siedze w łożku i kawkujee

15 17
17 15
16 20
stefan89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 19:22   #2443
mariolasl
Zakorzenienie

Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2

Nie dam rady nadrobić, bo Marco zabkuje i ma gorączkę, a ja po 3 nockach

Monka, Antonio ma 5,5 i wazy 22kg. Głowa zaczęła mu wystawiać jak miał gdzieś 3-3,5. Dla mnie te przedziału wagowe sa do niczego. Chyba że ma sie krótkie i grube dziecko

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2014-11-08, 19:29   #2444
stefan89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Nie dam rady nadrobić, bo Marco zabkuje i ma gorączkę, a ja po 3 nockach

Monka, Antonio ma 5,5 i wazy 22kg. Głowa zaczęła mu wystawiać jak miał gdzieś 3-3,5. Dla mnie te przedziału wagowe sa do niczego. Chyba że ma sie krótkie i grube dziecko

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
o to to to chyba moje ;D

15 17
17 15
16 20
Stary 2014-11-08, 20:04   #2445
Smarrita
Wtajemniczenie

U nas też na deserek owoce, czasem owoce z jogurtem, czasem ale rzadko kasze z owocami dostaje.

Odnośnie marchewki wydaje mi się, że te słoiczkowe bardziej plamią ponieważ są lepsze niż te z warzywniaka. Ale to moje zdanie. Miałam ze wsi marchewki i z warzywaniaka i bez porównania są. Podobnie zółtko jaj ze sklepu a swojskie. Na prawdę jest duża różnica.

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Lubią wasze dzieci siedzieć w leżaczkach-bujaczkach? Czy tylko mój taki wybredny?
Moja już wagowo za duża na leżaczek była, bo do 9 kg był i już został schowany

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Witam!!
Postanowiłam, że wracam na studia, miałam zrobić sobie przerwę ale im dłużej bym zwlekała tym gorzej by było. Byłam dziś w dziekanacie załatwić parę spraw. Oczywiście z tz i Oskarem, który uwodził panią w dziekanacie Ogólnie miło było.
powodzenia życzę

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

to ja tradycyjnie o promocjach - w tesco 12 listopada- tylko w ten dzień zabawki do -75%
Tylko sprawdźcie czy u siebie w gazetce macie info, bo chyba nie we wszystkich promocja obowiązuje
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 20:06   #2446
margo80
Zakorzenienie

Side - nie wiedziałam o tym sklepie, fajny

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-08, 21:06   #2447
Smarrita
Wtajemniczenie

My jeszcze w samochodzie jeździmy w foteliku do 13 kg- udało mi się pożyczyć od kumpeli ze studiów, bo z własnego już wyrosła
Ale mamy następny 9-18kg.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez stefan89 Pokaż wiadomość

u nas dziś sprzątanie cały dzień zaplanowałam juz tydzien temu gryplan na cały tydzień okna, pranie sofy, sprzatanie w szafie, segregacja w szafkach w kuchni... co sie nie zabralam do tego, mężu przychodził i mówił 'bedziesz to teraz robic no weeeż zostaw to, w sobote wszytsko posprzatamy, bo sobota to dzien sprzatania' noo i ja tak ulegałam mu codziennie a dziś to miałąm się ochote wyrzygać na to wszytko. całe szczęście już pooo i siedze w łożku i kawkujee
ojjj sporo sobie roboty na jeden dzień zostawiłaś.

My wychodzimy na spacer (o ile nie pada) to raz, często dwa razy. Po śniadaniu i obiadku. Mam jedną trasę i w zależności od nastroju Pauliny zajmuje ona 25min(jak marudzi i zaczyna płakać) lub godzinę (jak jest spokojna albo jak zaśnie)

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

U nas w końcu dolne jedynki wychodzą

W piatek byliśmy na usg głowy i wyszło "nieznaczne poszerzenie przestrzeni podtwardówkowej 4mm" Pytałam co to oznacza i powiedział, że nic że jest ok, ale że neurolog zobaczy i powie wszystko ale wg niego wszystko jest w porządku.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Czy Wy wszystkie dostałyście skierowania na badania krwi i moczu jak dziecko miało 6-7 miesięcy?
Nam nic nie mówiła lekarka na ostatnim szczepieniu i sama zapomniałam zapytać, a chyba lepiej wszystko skontrolować ;/

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

Aaa i pytanie mam. Czy ktos tu oprocz mnie i Monki jeszcze lula do snu?
Kurcze to prawie 8 kilo no i zaraz 7 miesiecy, chyba czas ja nauczyc samodzielnego zasypiania w dzien? Sama zasnie tylko na noc a w dzien sama tylko w wozku...
Ja nie lulam, jak jest zmeczona to sama zasypia w łóżeczku. Gorzej jak w środku nocy się obudzi i nie chce spać u siebie a położona do anszego łóżka zasypia od razu

Pampersów z 6-7 zużywamy. Nie liczyłam ile miesięcznie kasy wydajemy na nie. Wolę żyć w niewiedzy

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość

Też chciałam Tobi ale ostatecznie zmieniłam zdanie

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Jutro do teściowej jedziemy, mam nadzieję że nie zaprosi również pierwszej żony brata tż z pieskiem bo trzeba będzie się szybko zbierać

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Pamiętacie jak pisałam Wam o dwumiesięcznym dziecku które jest już karmione zupkami itd... mamusia ją również sadza na kanapie do zdjęć a potem na fejsa wrzuca Bidulka, tak mi żal tej dziewczynki
Stary 2014-11-08, 21:10   #2448
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Pamiętacie jak pisałam Wam o dwumiesięcznym dziecku które jest już karmione zupkami itd... mamusia ją również sadza na kanapie do zdjęć a potem na fejsa wrzuca Bidulka, tak mi żal tej dziewczynki

A mój biedny Kacper dopiero tydzień przed skończeniem 8 miesiąca łaskawie zechciał usiąść i mogłam mu strzelić fotkę - i pomyśleć że już pół roku temu mogłam ją mieć
Stary 2014-11-08, 21:17   #2449
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

A mój biedny Kacper dopiero tydzień przed skończeniem 8 miesiąca łaskawie zechciał usiąść i mogłam mu strzelić fotkę - i pomyśleć że już pół roku temu mogłam ją mieć
bo my durne słuchamy się tych lekarskich "trendów" zamiast od razu sadzać, michę kaszy mannej na śniadanie walnąć, zupkę na mięsie. A my się cackamy z dziećmi
Stary 2014-11-09, 07:21   #2450
side85
Zakorzenienie

Cytat:
haloo

side super ten sklep calimali. nie wiesz moze czy prowadza sprzedaz wysyłkową?
)

z fb wyczytałam że jeszcze nie ale zaraz już uruchomią. Rzeczy nie są tanie bo płaci się za polski design ale musze przyznać że można złapać fajne perełki. Jeszcze jeden się taki sklep otworzył w Gl na Jana Pawła nazywa się Vzorki (otworzyli miesiąc temu) i mają znacznie więcej asortymentu ale nie mają La Millou i po tym wnioskuję że padną bo tłumów tam nie widzę a codziennie przechodzę (choć życze im sukcesów)! Obydwa sklepy podobne, jednak CaliMali mimo wszystko o kilka ulic ale bardziej w centrum.
https://www.facebook.com/Vzorki?fref=ts

Cytat:

[/COLOR]to ja tradycyjnie o promocjach - w tesco 12 listopada- tylko w ten dzień zabawki do -75%
Tylko sprawdźcie czy u siebie w gazetce macie info, bo chyba nie we wszystkich promocja obowiązuje
właśnie zastanawiam się czy jest po co jechać i w jaką zbroję się ubrać, bo ostatnio z tego co wiem Teqi była po garnuszek do południa i już nie było po co jechać...
Stary 2014-11-09, 08:45   #2451
karalalalajna
Raczkowanie

Dziewczyny, dzięki za podpowiedzi w sprawie kataru. Co prawda nadal się z nim męczymy (podobno nieleczony trwa tydzień a leczony siedem dni...), ale przynajmniej łatwiej z nim walczyć.

A no i już wiem skąd w ogóle ten katar się wziął. Otóż mamy pierwszego ząbka Taka śmieszna falbanka w dolnym dziąsełku
karalalalajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 08:53   #2452
Smarrita
Wtajemniczenie

Tak szybko garnuszki poszły az z ciekawosci dzis pojde zobaczyc bo jedziemy do tesco. Mi sie wydaje ze w tg w tesco jest bardzo duzo zabawek nie wiem jak w gliwicach bo tam nigdy nie bylam
Stary 2014-11-09, 09:09   #2453
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Tak szybko garnuszki poszły az z ciekawosci dzis pojde zobaczyc bo jedziemy do tesco. Mi sie wydaje ze w tg w tesco jest bardzo duzo zabawek nie wiem jak w gliwicach bo tam nigdy nie bylam
napisz bo jestem ciekawa. ta latarka z fp kosztuje normalnie 50 w najtańszym sklepie wg ceneo a u nich ma być po 17. Zabawek owszem pełno w Tesco ale samych garnuszków nie było (nie polowałam bo już mieliśmy) ale jak byliśmy z mężem ostatnio specjalnie patrzyliśmy (w Europie Centralnej...nie wiem jak na Łabędzkiej bo akcja dotyczyła chyba tylko tesco Extra) i pusta półka. Latarek było kilka, więc jestem ciekawa czy cokolwiek dołożą czy to taka ściema jak przeważnie- cena niska tylko do zdobycia 5 latarek z czego 4 wezmą panie ze sklepu
Wiem że niektórzy próbowali przechytrzyć system i zamówić online a potem dostali informację, że przepraszają ale nie ma na stanie. Wiem też od kogoś że nie miał problemu z dostaniem garnuszka, więc pewnie to kwestia szczęścia...w Gl to nigdy już nic nie ma Tutejsi rodzice chyba mają manię zabawek dla swoich dzieci Albo ludzie mają za dużo czasu
Stary 2014-11-09, 09:25   #2454
filupka
Rozeznanie

Moja bratowa była ostatnio w zeszłym tygodniu w Tesco bo chciała kupić ten garnuszek ma gwiazdkę dla Emila i tez nie było ale zapytała i pani w sklepie kazała przyjść w poniedziałek , że dowiozą. Zobaczymy. Aha mowa o Poznaniu

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

I jeszcze chciałam was zapytać, czy ktoś może mi polecić bardzo dobrego babyphone'a ? Takiego naprawdę czułego; )

Edytowane przez filupka
Czas edycji: 2014-11-09 o 09:24
Stary 2014-11-09, 09:42   #2455
stefan89
Raczkowanie

my mamy tą latarkę z fp, tż zakupił kiedyś w tesco bez żadnych promocji za 30 zł, ale szału ni ma

15 17
17 15
16 20
Stary 2014-11-09, 09:54   #2456
side85
Zakorzenienie

Cytat:
my mamy tą latarkę z fp, tż zakupił kiedyś w tesco bez żadnych promocji za 30 zł, ale szału ni ma
mam tyle dzieciaków do obdarowania że jeśli chodzi o mojego Pita to kompletnie mi nie zależy, wolę drewniane zabawki z Ikei Ale kilka sztuk takich promo zabawek by mi sie przydało na prezenty
Stary 2014-11-09, 10:55   #2457
ag9
Zadomowienie

A ja mam daleko do tesco.. buuu

Moje dziecko zrobiło mi dzisiaj dzień dziecka i po karmieniu o 6 spaliśmy jeszcze razem do 9.20 A teraz poszedł znowu spać
Odsypiał pewnie wczorajsze wojaże bo wróciliśmy z nim do domu dopiero po 19 (z reguły już śpi o tej porze)
Stary 2014-11-09, 12:29   #2458
Smarrita
Wtajemniczenie

Bylam sprawdzilam. W tg nie bylo jyz garnuszkow. Latarki rzeczywiscie daremne. Pilek z reklamy nie widzialam ale panie duzo kartonow z zabawkami mialy di wylozenia.
Stary 2014-11-09, 14:16   #2459
ag9
Zadomowienie

Przychodzę znowu z pytaniem - czy któreś dzieci z marca jeszcze nie siedzą, nie raczkują?
Stary 2014-11-09, 14:59   #2460
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Przychodzę znowu z pytaniem - czy któreś dzieci z marca jeszcze nie siedzą, nie raczkują?

My wprawdzie z końca marca ale nadal nic.
Rehabilitantka mówi ze jeszcze ma czas.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości