![]() |
#2761 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3
No i gdzie niunia_ona?
#2762 |
Zakorzenienie
|
ciekawostka przyrodnicza- jak zwierzęta głupieją na zimę
![]() ![]() A niunia wczoraj była? Może tż miał wolne, bo ona zawsze pisała, że jak jest tż to jej jest mniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2763 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj też chodziłam jak struta, bo TŻ mówił do mnie w żartach: pączusiu, pyzolku i się nakręciłam co do mojej wagi i wyglądu ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
Dziewczynki martwimy się o Was! ![]()
![]() |
#2764 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() to wklejam fotki zakupów kozaczki i torebka. ale zdjęcia wyszukałam w necie bo z jakością mojego aparatu to szkoda czasu. A kozaki rewelka, oczywiście u mnie na łydce a ciut krócej do kolanka są i takie własnie chciałam. nic mnie nie obciska ani nie denerwuje ![]() od wczoraj pobolewa mnie brzuch z lewej tr. tak kłuje. duży daje mi to dyskomfort. wzięłabym nopę, ale chwilowy brak... musiałabym 11 km jechać do najbliższej apteki ![]() Krokiety ze szpinakiem i żółtym serem gotowe ![]() Oczywiście smażymy naleśniki, Nam wyszło z 16 sztuk. ( i sobie stygną) Farsz: Szpinak ( w biedronce jet szpinak w brykietach mrożony to dałyśmy 2,5 paczki a w paczce jest ok. 450 g. ) wsypać na patelnie, na minimalnym ogniu i niech odtaja. mieszamy aż się rozpuci. potem delikatnie go przesmażamy na patelni. Dodajemy do lekko ostygniętego szpinaku ( startego) żółtego sera ok. 0,5kg. Łyżkę masła. Wszytko mieszamy na patelni. włączamy lekki gaz i mieszamy, aż ser się będzie ciągnął i zmiesza się ze szpinakiem. doprawiamy Vegetą. Następnie.... farsz lekko ostyga. i nakładamy go na naleśniki jak typowo robi się krokiety. Potem w jajko i bułkę i na lekkim ogniu smażymy. Smacznego ![]()
#2765 |
Zadomowienie
|
Witamy się od rana. Byliśmy na zakupach porannych w tesco i przytachałam komplet pieluszek tetrowych i 2 pary spodenek takich typowo dziewczęcych
![]() smv może gorąca czekolada i babski film lub przeglądanie blogów młodych mam. Mi zawsze poprawia humor:P Uwielbiam patrzeć na ładne rzeczy a cofam się archiwum bloga do począku i oglądam co która nakupywala na wyprawkę. nouvelle identyczną rudą kotkę zostawiłam w domu u rodziców. Niestety ma swój chcarakterek i nie przestawiłaby się na życie w małym mieszkaniu w wawie. lesyeux świetne kozaki i torebka. Też miałam chrapkę na te kozaki, tylko mi za bardzo odstawały od łydki, niestety częsty mój problem w kozakach. Ale jak dla nie odstają to są mega ![]()
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dzięki za przepis, zrobię jakoś w tym tygodniu. A czosnku do szpinaku nie dajesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2767 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moim problemem jet zbytnio obszerna łyda ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2768 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jeżeli lubisz ładne blogi mam, to polecam jak zwykle: szafatosi.pl Piękne dzieci, piękny dom na wsi, piękne wszystko, a przy tym autorka jest niesamowicie ciepłą osobą i tak wzruszająco pisze o życiu, o codzienności ![]() http://smalldesign.pl/glowna/1405-buciki-11cm.html ale słodkie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- ja mam te kozaki ![]() ![]() ![]() ![]() a odnośnie blogów mam- żadna z nas nie zakłada czegoś swojego? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2770 |
Zakorzenienie
|
Ja nie umiem pisać jak byłam nastolatką to miałam bloga ale w zasadzie taki to był pamiętnik... Lubiłam zawsze pamiętnik pisać hmmm... Może znowu zacznę? Ale już taka stara jesten.
Lesyeux zrobiłaś mi smaka na te krokiety ale wlasnue czosnku nie dajesz? Ja osobiście wolę świeży szpinak bo ten mrożony w kostkach strasznie ma dużo wody. A ja wczoraj w Galeryji ;D jadłam pierogi z brokylami i serem feta i tak są mną chodzą że bym zrobiła może po południu na kolacje machne Wrocilam z psem że spaceru... Ale brzydko i szaro tak no i dalej jakoś humoru nie mam. Durny babsztyl ze mnie.... Chce juz piątek wizytę i chce być spokojna że dzidzia ma się dobrze... Juz już!
#2771 |
Zakorzenienie
|
lesyeux - świetne te buty! chyba się za nimi rozejrzę, może moją łydę też pomieszczą
![]() ![]() Muszę się też rozejrzeć za butami i torebką na ślub, do tej pory myślałam o kremowej sukience i czerwonych dodatkach ale zmieniłam koncepcję i sukienka będzie czerwona ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Ja się nosiłam z zamiarem założenia bloga, żeby przedstawić sytuację z perspektywy pary młodych ludzi ![]() ![]() w ogóle lubię czytać takie 'życiowe' blogi, bardzo to inspirujące ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2772 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2773 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie Tz ma wolne i razem spędzają czas ![]() Lesyeux super buty. Moim problemem jest to, ze większość jest za szerokich.
![]() |
#2776 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Podejrzewam, że za butami się nachodzę bo w takie na obcasie zawsze inwestuję, żeby mieć je na lata ale beżowych jeszcze się nie dorobiłam. No a przez to, że mają być na lata to muszą mi w 100% odpowiadać i tu będzie problem ![]() ![]() A Wy planujecie jakieś zdjęcia ślubne, tzn. plener czy coś w tym stylu? ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() Nie wiem jak ostatecznie rozwiąże się sprawa ale prawdopodobnie TŻ weźmie rok dziekanki i pojedziemy w trójkę, ja będę studiować a jemu przypadnie praca i opieka nad dzieckiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co studiujesz? Tego semestru w Gdańsku to Ci zazdroszczę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2778 |
Zakorzenienie
|
Chemię budowlaną
![]() ![]() Będziemy zdani tylko na siebie ale lubię takie wyzwania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2779 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny gratuluje wszystkich zakupów, buty są śliczne ! ja zawsze mam problem z kozakami bo mam za chude lydki i wszystko mi odstaje
![]() jestem w drodze na mecz do brata, później rodzinny obiadek i spacerek nad morzem ![]() miłego dnia ![]() Sent from my GT-I9070 using Wizaz Forum mobile app
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2780 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Śliczności ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Niestety, jeśli czujesz, że macica się stawia, staraj się nie dotykać brzucha. Mnie już kilka położnych i 3 ginów na to uczulało... Strasznie mi źle bez tego głaskania, ale co zrobić... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też chciałabym kupić nowy, wygodny fotel, ale na razie nic ciekawego nie znalazłam w rozsądnej cenie ![]() Super, że możecie już wracać do domu ![]() Potem postaram się jeszcze poczytać. Miłego popołudnia ![]() ![]() Edytowane przez Uliczkaz Czas edycji: 2014-11-09 o 13:29 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2781 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() KROKIETY własnie nie dodaję czosnku ![]() ![]() jedynie dodać muszę, że ten farsz warto też doprawić magom ![]() a żeby nie było dużo wody w szpinaku, na małym ogniu niech odtaja i później przesmażyć go - u u mnie wody nie ma grama ![]() Tż mnie zdenerwował, przed momentem, aż zgrzałam się z nerwów ![]() uffffff.......
![]() |
#2782 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się wydaje że ja potrzebuje wizyty u lekarza i usłyszeć że jest ok (oby!) i wtedy momentalnie mijają mi wszelkie dolegliwości. A ja z tych głupców jestem że czytam na internecie coś tam do przodu i te objawy się u mnie też pokazują. Był TŻ aż miło.. Poszliśmy na spacer i znów do pracy.. O rety jeszcze ze 3 dni muszę wytrzymać ale samotność bez męża mnie zabija ;/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2784 |
Zadomowienie
|
A ja wrócę do tematu pościeli
![]() jednak po dłużzym namyśle, okazuje się, że ten ochraniacz z poduszek fajnie i wygląda ale jet nie praktyczny. po 1 za mało miejsca jet w łóżeczko a po drugie, któraś z mam zasugerowała , ze dzidzia może się przydusić, przewracając jak już tyci podrośnie. -------------------------------------------------------------------------- Zostaję jednak przy kolorystyce różu i szarości ![]() pościel kupuje w kropeczki i paseczki ( dwustronna) ![]() a na łóżeczko blady róż przewijak i będzie cacy ![]() końcem listopada powinnam już sie we wszytko zaoopatrzyc i wtedy porobię REAL foto ![]() Wszystko już mam w obserwowanych na allegro wystarczy klik enter ![]() ![]() --------------------------------------------------------------------------
#2785 |
Zakorzenienie
|
Jaaa czytając tego posta Lesyeux wyobrazilam sobie to wszystko. Będzie cudnie
![]() ![]()
#2786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie kupuje na razie pościeli, tylko prześcieradełko. I myśle zeby kupic WOOMBIE do otulania. Podobno kołderka i poduszeczka to dopiero pozniej sie przydaje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2787 |
Raczkowanie
|
smv Ja nie umiem pisać jak byłam nastolatką to miałam bloga ale w zasadzie taki to był pamiętnik... Lubiłam zawsze pamiętnik pisać hmmm... Może znowu zacznę? Ale już taka stara jesten.
Lesyeux zrobiłaś mi smaka na te krokiety ale wlasnue czosnku nie dajesz? Ja osobiście wolę świeży szpinak bo ten mrożony w kostkach strasznie ma dużo wody. Też pisałam pamiętniki ![]() ![]() Ja dziś wybrałam się do galerii handlowej nastawiona na mega zakupy i wyszłam z niczym...wszystko jakieś takie na jedno kopyto, a jakość materiałów tragiczna. Mam również pytanie do dziewczyn, które wykonują badania prywatnie. Ile kosztowała Was glukoza?
keep calm and rock n' roll! Edytowane przez dziewczynazgitara Czas edycji: 2014-11-09 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już sama nie wiem
![]() |
#2789 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny super linki na allegro wstawiłyście (od razu zaczęłam zaznaczać co będę musiała kupić dla maluszki
![]() Niezłe robicie też zakupy i przy okazji widzę, że przyszłe mamusie dbają również o siebie (piękne buty, torebka)- i tak ma być! Mierzyłam znów obwód brzucha i w ciągu 3 dni zwiększył się o 2cm ![]() Samopoczucie melduję, że jest bardzo dobre, choć jakaś wrażliwa bardzo się stałam i łatwo mnie doprowadzić do łez;P Z moim TŻ nie widziałam się już od niedzieli, a zobaczę się dopiero za półtora tygodnia.. przywiózł mnie do rodziców, zostawił na pastwę losu i pojechał sobie;P Brakuje nam siebie straszliwie, najbardziej przytulania, głaskania po brzuszku, gadania do małej dzidzi ![]() Muszę wreszcie dorwać się do wagi w mieszkaniu siostry, bo za chiny nie wiem ile już mam na plusie od wyjazdu do rodzinki. Strach ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2790 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ochraniacz mam i raczej użyję. Jak się go dobrze przymocuje to dziecko nie ma jak się do niego dobrać. A jak już dziecko jest większe to nie wystawi rąk czy nóg i nie będzię uderzać główką w szczebelki. Co do pościeli to chyba przez okres wiosenno letni też śpiworek będę używała a pościel na jesień.
Ślub 08.07.2006 ![]() Oliwia Roksana ur. 26.03.2011 ![]() Aleksandra zm. 01.04.2014 ![]() Synek tp. 15.03.2015 ![]() Edytowane przez mordka_1985 Czas edycji: 2014-11-09 o 14:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.