![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Mi w sumie nic nie jest oprócz tego, że albo ryczę, albo się smieje... totalna huśtawka nastrojów...
no i boję się o fasolkę, tym bardziej, że 2 tyg temu duuużo wypiłam, a kompletnie nie podejrzewałam ciąży... ![]()
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Ja sie boje bardzo o Fasolke ze nie da rady malutka, chociaz nie mam na to wplywu
![]()
![]() |
#153 |
Rozeznanie
|
heh czy sobie poradzimy to i ja sie boje;/ bo po urodzeniu dziecka jakies3 4 miesiace bede miala jeszcze umowe a pozniej zostaje tylko pensja mojeg wiec tez sie martwimy jak to bedzie alee mam nadzieje ze cos wykombinujemy i bedzie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zadomowienie
|
Cóż, szczerze powiedziawszy to jeszcze nawet nie rozkminiałam spraw finansowych, a tu już czas... Ja na pewno nie będę mieć macierzyńskiego, po prostu ciągle będę łapać zlecenia i nawet wypadałoby ich łapać więcej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Cześć, mogę się dołączyć?
![]() Wg kalkulatora mam termin porodu 1 lipca ale owulacja była późno więc się okażę za tydzień ![]() Co do objawów to przyznam, że czuje się fatalnie, może dlatego, że dodatkowo złapała mnie angina i nie chce odpuścić (niestety antybiotyk był konieczny...). Apetyt zerowy, omdlenia, mogłabym cały dzień nic nie jeść. Mam nadzieje, że przejdzie szybko ![]() To jak przyjmiecie ![]()
#156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poprawcie jeśli źle piszę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Racja
![]() |
#158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Opowiedz coś o sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
26 lat, prawdopodobnie z pcos (nie zdążyli zdiagnozować bo udało się zajść w pierwszym miesiącu starań). Pochodzę z Małopolski, wróciłam 2 miesiące temu do PL bo mieszkałam za granicą (chcieliśmy się starać a tam nie było możliwości
![]() ![]()
#160 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No więc jeśli masz umowę o pracę to masz prawo do pełnego rocznego macierzyńskiego ![]() Przepraszam,że się tak wcinam .. na razie Was podglądam z ukrycia .. jestem po pierwszej becie i jeszcze nie mam odwagi się cieszyć ..kilka lat starań skutecznie studzi emocje ..
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie panikujcie wszystko bedzie dobrze. Pozytywne nastawienie jest ważne wiem jak sie czujecie mój synek wlasnie skończył rok i doskonale pamietam cala ciąże i poród... Z początku bałam sie ale przyjaciółka wpoiła mi ze to nie odemnie zależy co sie stanie ja mogę tylko przekazać dziecku swoją radość i miłość. W moim przypadku to zdzialalo cuda a jak poczułam pierwsze ruchy to aż sie popłakałam ze szczęścia. Teraz choć przez rentgen boje sie ze stracę dzidzie to staram sie o tym nie myślec zajac mysli imionami ubrankami nowym wózkiem itp wiadomo ze fajnie sie ogląda takie ciuszki wiec spróbujcie
![]() ![]()
#163 |
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie porannie,od paru dni nie moge w nocy spac.tez tak macie?klade sie do lozka niby spiaca i wierce sie przez 3 godz.bo nie moge usnac.jak juz,mi sie uda to po 2 godz.budze sie na siusiu.dzis w nocy 2 razy bylam,a o 8 pobudka przez 5letnia coreczke.no i do tego te komary!jestesmy wszyscy tak pogryzieni!przez ta pogode komary caly czas u,nas lataja w najlepsze.mimo ze,nie lubie zimna wolalabym zeby juz przyszedl mroz i wyplemil te owady i wirusy.mam do was jeszcze pytanie,jakie kremy do twarzy uzywacie?wlasnie konczy mi,sie krem na dzien i na noc i nie wiem co kupic.mialam 2 w zapasie ale oddalam mamie bo byly z kwasami.na gwiazdke sprezentuje sobie chyba,jakies nat.olejki ale narazie musze sie w cos zaopatrzyc.dzis mnie tak bola piersi ze nie moge ich nawet dotknac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
Wizja porodu jest dla mnie przerażająca. Zwłaszcza ze tak naprawdę nie wiem z czym się to wiąże, bo to moja pierwsza ciąża. Ja niestety nadal tkwie w łóżku. Przeziebienia cd... Dzisiaj mój K. zakupił mi tabletki na gardło "prenatalen". Mam nadzieję, że jutro obudze się zdrowa, bo niestety muszę być w pracy. Plus ze wtorek wolny, to można odetchnąć. A dziewczyny kiedy będziecie informować bliskich i pracodawcę o ciąży? Ja najchętniej w pracy powiedziałabym W niedługim czasie, że względu na ok10h pracę codziennie i konieczność zwalniania się na badania i wizytę u lekarza. Poza tym byłabym wtedy na okresie już ochronnym...
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mi sie, ze okresu dostaje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Przyczajenie
|
Witam przyszłe mamusie
![]() I ja chciałam do Was dołączyć, w czwartek robiłam test, spojrzałam na niego jednym okiem, nic nie zobaczyłam włożyłam do kieszeni po czym poszłam palić w piecu, wyjełam test by go spalić(wiem nie ładnie) i dostrzegłam kątem oka bladą lichą krechę. ![]() Jestem trzecią osobą na wątku która ma termin wg. kalkulatora internetowego na 14 lipiec. Wizytę u gina, jak uda mi się wepchnąć będę mieć w czwartek. Dziewczyny nie denerwujcie się, wszystko będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a ja za to mogłabym spać i spać i spać
![]() ![]() ![]() ![]() Generalnie czuje się naprawdę dobrze... Co do informacji na temat ciąży to mam zamiar powiedzieć rodiznie w okolicach końcówki pierwszego trymestru... No, chyba że nie wytrzymam i powiem mamie.. no ale nie wcześniej aż nie zobaczę bijącego serduszka.. ![]() W pracy też chcę powiedzieć najpóźniej jak się da.. tj. też jak się rozpocznie już drugi trymestr...to będzie jakoś po nowym roku, w połowie stycznia.. na badania jakby co będę mogla wyjść, poza tym.. mam obiecaną podwyżkę.... w lutym.. podobno wszystko już uzgodnione i w ogóle... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
Wow i ja jestem lipcowa - na 4-tego
![]() Ja też nie czuje się za dobrze. Jestem w siódmym tygodniu (6t+0) i najbardziej "dokuczają" mi piersi. Czy wy też czujecie nieznośny ból? Bo już zaczynam się martwić. Ja codziennie ryczę!! Czuję jakby kłuto mnie nożami. Robię chłodne okłady-nie pomaga...Ginekolog w środe ![]() Powiedzieliśmy tylko rodzicom, z zastrzeżeniem że innym mogą mówić dopiero po 12 lisopada jak usłyszymy serduszko ![]() ![]() Edytowane przez Kiciaaaa Czas edycji: 2014-11-09 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
Witamy, witamy 😊 co do piersi, to od wczoraj ból jest zdecydowanie bardziej odczuwalny I W dodatku są mega obrzmiale. Jestem posiadaczką małego rozmiaru biustu, więc automatycznie te zmiany są u mnie mega widoczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#172 |
Zadomowienie
|
Ja jestem 5t 2 dzień i cycki od pierwszego dnia planowanego okresu to mi odpadają :p teraz bolą mniej, choc ciagle je czuje.
A właśnie, powiedzcie mi: tygodnie liczymy od pierwszego dnia ostatniego okresu?? Bo juz nie mam pojęcia! |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Wtajemniczenie
|
teoretycznie tak, aczkolwiek u mnie np. spóźniła się o co najmniej tydzień owulacja, mam cykle nieregularne tak więc ja sama to nie wiem jak mam to liczyć. Zgodnie z ostatnią miesiączką mam 6 tydzień 2 dzień, ale licząc że była ta obsuwa to 5 tydz. 1 dzień.... taki fajny kalkulator znalazłam: dziecko.haczewski.pl Do gina bym się wybrała 3 grudnia dopiero, po skończonym 8 tygodniu, ale muszę iść 19stego listopada, bo wtedy mi się skończy luteina...........a to będzie dopiero 6,5 tygodnia i boje się ze nic nie zobaczę.. :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() A kiedy COKOLWIEK widać na Usg? I co łykacie, dziewczyny? Bo ja NIC, czekam na środę i wizytę u ginekologa... |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Przyczajenie
|
Chciałam właśnie czekoladowego labradora, ale mam Sonie, ma już z 5 lat, i nie jest już taka szczupła jak a zdjęciu, oprócz niej, mam jeszcze miniaturkę doga niemieckiego i 2 koty
![]() Też bolą mnie cycki właściwie to można powiedzieć że od dnia zapłodnienia( strasznie to brzmi), więc od samego początku coś przeczuwałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() lekarz mi powiedział, że najlepiej w 5 tygodniu. U mnie to wychodzi w 5 tygodniu od owulacji więc 7-8 tydzień od @.
![]() |
#177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jej, sama się pogubiłam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Moja ciąża była planowana, dwa miesiące wcześniej brałam kwas foliowy a jakieś pół roku temu robiłam wszystkie badania - ogólne i ginekologiczne. I w sumie sami z Tż byliśmy zaskoczeni, że udało się od razu w pierwszym miesiącu starań ![]() W piątek wieczorem Tż wrócił ze szkolenia, od razu przed wejściem do domu powiedział mi przez tel, żebym się z nim nie witała bo prawdopodobnie ma grypę żołądkową. W sb rano pojechaliśmy do teściów i dzisiaj wróciliśmy, na szczęście prawdopodobnie to było tylko zatrucie. To dobrze, bo martwiłam się, zeby się nie zarazić. Z objawów mam nadal bolące piersi i dużą senność. Budzę się dość wcześnie rano. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Ja tez bardzo wczesnie rano sie budze i nie moge zasnac
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.