|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
Tak zdecydowalam się na mamas&papas sola city . Ide 19 po wizycie go zakupić
Uciekam spać. Jutro znowu do pracy ale to ostatnie 5 dni ! JupiiiiDobranoc
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#1262 |
|
Rozeznanie
|
Hej
lece zaraz na wizyte i usg
|
|
#1263 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1264 | |
|
<3 <3 <3
|
hej
![]() Cytat:
A widzisz Twój TŻ przynajmniej jakąś miał a mój ulubieniec NIC, zero null
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wczoraj cały dzień Was podczytywałam, ale apka nie pozwoliła mi nic napisać :/ my z tżtem wczoraj 3,5h chodzilismy po ikei, oglądaliśmy kuchnie i teraz ja mam jeszcze większy mętlik w głowie i nie wiem co chcę... czy wyspę, czy barek, czy duży stół brakuje nam kilku m2 w kuchni ehhhh..ale przynajmniej kupiłam w ikei wanienkę, 2 ręczniczki z kapturkiem, 2 prześcieradełka bawełniane (mam nadzieję, że ok-nie muszą być te frotte?), pościel - ale teściowa kasę na nią dała potem pojechaliśmy na obiadek i jak wróciliśmy po 17 to nic mi sie nie chciało, a brzuch mi tak stwardniał, że się położyłam... wczoraj wstawiłam już pierwsze pranie mojej córci - cała pralka białych hehe ![]() dzisiaj dalej piorę, dużo przede mną, a oprócz ciuszków jeszcze jakies kocyki, wózek i fotelik do oprania itd... no i zaczynam prasowanie i układanie. tż się śmiał że córa się jeszcze nie urodziła, a już został wygoniony ze swojej komody ![]() okropnaa pogoda dziś. leje a chciałam isc do biedry w poszukiwaniu tej książki - albumusmerfetka ale cudo zrobiłas ! alb jak mała się czuje? czarnadama trzymam kciuki za wizytę
|
|
|
|
#1266 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które kupowały torbe do szpitala w pepco. W jakich one są cenach? Moja sie ostatnio rozwaliła i czas kupic nową a w pepco jakoś nigdy nie patrzałam za nimi.
|
|
|
|
#1267 |
|
Rozeznanie
|
Hejho
![]() Ja dziś ranny ptaszek, bo o 7:20 byłam już po pobraniu krwi Teraz muszę się wygrzać, bo zmarzłam ![]() To, co zobaczyłam w przychodni przy rejestracji, powaliło mnie na kolana. Takiej kolejki długo już nigdzie nie widziałam. Teraz już się nie dziwię, że jak się dzwoni, to już numerków nie ma ![]() Chciałam się zapisać do prowadzącego, żeby porozmawiać z nim o ekg i że y mi paski do glukometru wypisał, ale nie miałam serca stać tam dwie godziny. Zadzwoniłam więc, a babka mówi, że nie ma już numerków - a kolejka jeszcze przez otwarte drzwi się ciągnęła Kika, fajna są i kosztują niewiele - 19,90, ale śmierdzą. Ja swoją już drugi raz wietrze na dworze po praniu.
styczeń 2015 Synuś Edytowane przez Montanka Czas edycji: 2014-11-10 o 08:22 |
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wyspałam się, ale tradycyjnie mąż 4.50 przysłał mi smsa "kochanie otwórz mi drzwi, zapomniałem kluczy" ![]() Mam dzisiaj leniwca. Wczoraj z przymusu musiałam puścić pralkę z ciemnym praniem, za chwilę puszczam biało-mega jasne. powodzenia ![]() alb jak córka? ewka u nas jest mgła, ale słonko się przebija i już jest ok 12 st. Montanka i zakładam, że 90% tej kolejki to niecierpiące zwłoki wizyty starszych osób. ![]() Karoloo hehe szwagier się popisał, winko się nie zmarnuje, bo im starsze tym lepsze
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 8 miesiącu ciąży
Jestem wykończona po wczorajszym dniu, szykowanie rodzinnych uroczystości + siedzenie to jednak męcząca sprawa ![]() Idę teraz na śniadanko i chyba jeszcze się troszkę zdrzemnę ![]() Miłego dnia Dziewczyny!!! |
|
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Kleeo Gratuluję 8 miesiąca ja za 2 tygodnie w niego wstąpie Zjadlam śniadanko ..i chwilę jeszcze leze pod kolderka. Zaraz trzeba się ubrać i lecieć z młodą do szkoły :P
|
#1271 |
|
Buc
|
|
#1272 | ||
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
hej I Ty słyszałaś tego smsa Ja to w nocy nic nie słyszę A ulubionemu nic nie zrobiłam bo TŻ się koło mnie kręcił ![]() Cytat:
Za 8 miesiąc
|
|
#1273 |
|
Wtajemniczenie
|
Karoloo to mój tzw ulubieniec jest młodszy od mojego TŻta, odemnie tez o rok
Nikogo nie ma bo jest takim specyfikiem że żadna go nie chce Ale bracia mają dobry kontakt Kika torby w pepco chyba po 20 czy 30 zł
|
#1274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W ogóle to odkąd sie dowiedział, że jestem w ciąży to tylko raz powiedział do swojego brata- bedziesz miał teraz przechlapane (on ma jedno i nie ogarnia systemu chyba) a tak to ani razu nawet nie zapytał jak sie czuje. Ma mnie w d..... ja go też!!! Liczył chyba, że dostanie od nas ciuszki dla córki i sie przeliczył. Jego partnerka życiowa z kolei taka dama jest,że jak jej nie powiem cześc to odwraca głowe w druga stronę jak mnie widzi. Heheh smarkula myśli, że będę sie jej kłaniać. A jak przyszli prosić nas na chrzest małej to jak weszła to ani be ani me... Więc staliśmy w korytarzu bo ja obcych na kawe nie zapraszam Ogólnie o nich to można by ksiązkę napisać. My się śmiejemy że mamy telenowele za płotem. I oni są przykladem-bo gdy dzieci maja dzieci... Szkoda gadać o nich i sobie psuc nerwy. Co na obiad zrobić???? Help
|
|
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Coś mi wczoraj aplikacja nie działała, więc mam sporo do nadrobienia. Lece was przelecieć :P
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jak bedziecie prasować ciuszki ?
na prawej, czy lewej stronie? |
|
|
|
#1277 |
|
Zadomowienie
|
Hej, wczoraj córce skoczyła temp. do 40,6
chwilę wcześniej zwymiotowała no i baliśmy się podać leki żeby nie zwróciła, ale stwierdziliśmy że dajemy a jak zwymiotuje to dzwonimy po pogotowie. Na szczęście już potem nie wymiotowała i noc już minęła spokojnie. Niestety od rana powtórka z rozrywki. Najpierw rzyg potem podałam paracetamol i czekam aż gorączka spadnie a miała już 39,6. Jestem już umówiona do lekarza ale nie wiem czy się nie skończy na szpitalu jak nadal będzie wymiotować. A taka ilość leków też na pewno na brzuszek nie pomaga dobrze że chociaż pije chętnie - daję jej zaparzony imbir do picia.Do tego zepsuły nam się drzwi od pokoju a mamy takie wsuwane w ścianę i żeby je naprawić trzeba ścianę burzyć. Teraz się nie da ich zamknąć ani otworzyć i tak częściowo przymknięte są... A jakbym miała jeszcze za mało atrakcji to w pufie w której trzymam zapasowe koce znalazłam rodzinkę pająków dobrze że to te chude z długimi nogami. Ale muszę wszystko z pufy wyjąć i wyprać. Jeszcze kołdra czeka na wypranie. Wczoraj prałam już pokrycie z sofy i poduszek. Dobrze że mam zdejmowane bo nie wiem jak by ta sofa wyglądała po tym rzyganiu...
|
|
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
bajlaga ale moja poducha chyba jest za sztywna, żeby tak ładnie dzidzię położyć, chociaż ponoc się da http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2
Chusteczki nawilżane są też niezastąpione w aucie - do wytarcia kurzu z tapicerki Aska kurcze muszę to jakoś fajnie obfocić hehe. I wtredy wrzuce ![]() smerfetka póki go (prania) nie słychać to niech krzyczy OOO wypróbuję, tylko nie wiem czy mnie Twój sposób bardziej nie zmęczy niż przed lustrem haha,. Śliczne ![]() Kinqaa pewnie ze nie zamierzam zapuszczać włosow Leośkowi. Bedziemy ścinać, a tato już zapowiedział, żę będą sie razem czesać na irokeza a niech robią co chcą heheEjjj dostałam kilka par getrów nieużywanych, ale ciemne szare i granatowe więc powiedzmy ze "męskie" haha - a propo ☠☠☠☠eczki w rurkach hehe simone mi poduszka mocno pomogła na bóle kręgosłupa. Od kiedy na niej leże w dzień to prawie w ogóle nie boli. No jak za długo posiedze na krzesle to wtedy. tommorow posoli chodziliśmy, dlatego nam tyle zeszło, ale do Makro po mięso już nie pojechaliśmy mimo ze było po drodze hehe. No własnie sobie uświadomiłam, żę na 68 kupiliśmy w hm 4 pajace i 3 w mothercare, ale wiosna i latem tez czasem trzeba założyć długie, wiec sie nie martwie ![]() śłiczna czapusia ![]() kleo jak po imprezie? brawurka co Ty masz z tymi bananami ![]() chociaż ja obżeram się mandarynkami i pomarańczami ostatnio. Nawet o 22-23 potrafie zjesc ![]() lilijka fajne te pudełka z babydream ![]() kika a można sn jak stópkami do dołu? miałam kupić tą torbę w pepco, ale weszłam, kupiłąm inne rzeczy a o torbie zapomniałam, ale pamiętam, że dziewczyny po 19,90 kupowały ![]() eirene a propo rurek - mój mąż jak widzi takiego "faceta" to zawsze mói jedno "wojsko jednak powinno byc obowiążkowe" Dziewczyny na mamusiowym też pisały o tych "drgawkach" ponoc jest to normalne u niektórych dzieci i wyrastają z tego ![]() misia ale miałaś dzień ![]() czarnadamaxd za wizyte ![]() ewka nieźle połaziliście po tej ikei ![]() A powiedz pierzesz na ile stopni? tak jak kjest na ubrankach napisane? bo u mnie na niektórych jest 40, na innych 50, wiec chyba wszystko wstawie na 40, a reczniki i pieluchy na 60 ![]() alb bidulka dalej się męczy ![]() No udało mi się nadrobić Ja dziś kupuje płyn do prania i zaczynamy wielkie pranie A wczoraj brat zapytał czy chcemy 3 butelki dr browna bo ich dziewczynki nie chciały z nich pic, więc są nowe praktycznie. I dostaniemy od nich mniejsze ciuszki na 56, bo kruszynki już z niektórych wyrosły to dobrze, bo na 56 mamy maluśko
|
#1279 |
|
Zadomowienie
|
Hej
wczoraj nie było i dzisiaj miałam aż 7 stron do nadrabiania ![]() Ja również nie mam jeszcze na 100% wybranego imienia z moim tż-tem ciężko się czasem dogadać ostatnio stwierdziliśmy, że musimy zobaczyć buźkę naszego maleństwa i w tedy zdecyduje.Ja np. chciałabym aby mój tż miał rodzeństwo - jest jedynakiem. Ja mam siostrę bliźniaczkę ( jesteśmy dwujajowe ) i mogę szczerze powiedzieć, że to jest moja najlepsza przyjaciółka a tż jest czasem o naszą relacje zazdrosny - co mnie strasznie dziwi - a w sumie nie powinno jak on nie ma porównania. |
|
|
|
#1280 |
|
<3 <3 <3
|
Alb biedulka
|
#1281 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1282 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kurczę,mnie jak ktoś nad ranem tak obudzi, to mam po spaniu ![]() ![]() Alb, wysoka temperatura. Dobrze, że do lekarza jesteście umówieni. Biedna Mała. Kika, no to masz plan
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
alb kurcze zdrówka dla córci ! mam nadzieje, że zacznie spadać jej temp. i bedzie ok !
ma.ko ja piorę w 60st z dodatkowym płukaniem bo niektóre rzeczy mam używane, od kogoś, a większość to bawełna i dobieram kolory bo mam dużo tych ciuszków - białe, jasny róż, ciemny róż, ciemne :P pewnie później będę prała na niższej temp, ale ten pierwszy raz wolę tak a na metki nie patrzę nigdy, nawet jak swoje piore :P zawsze na oko.. ręczniki to ja chciałam na więcej niż 60t dać : P pewnie i tak ręczniki beda kilka razy prane, zeby zaczeły chłonąć wode, bo wiadomo jak to nowe reczniki
|
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam funkcję w pralce prania dla dzieci i tak jest dodatkowe płukanie własnie, wiec juz osobno nie muszę dodatkowo płukać ![]() Ale mysle, ze jeden raz wystarczy wyprać to wszystko, no może tak jak jak mówisz, resznike kilka żeby dobrze chłonęły. Dobra zabieram sie za zamówienie na all
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
hej
zaczynam dziś 33 tydzień jeszcze 6 i można rodzić ![]() Kleo111 gratki 8 miesiąca ![]() Kika198513 bardzo dobry pomysł z tym miśkiem dla szwagra niech się męczą z prezentem![]() Ewka555 ja polarowe i pluszowe ciuszki będę prasować na lewej stronie a takie zwykłe bawełniane na prawej ![]() Alb o jeny współczuję.... biedna się umęczy i w ogóle atrakcji współczuję jakaś pechowa niedziela. Paulineczka182 moj mąż ma brata bliźniaka też dwujajowi są (mój tż się śmieje że on ma jedno jajo a brat drugie i nie mają zbyt dobrego kontaktu
|
#1286 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam w 8 miesiącu
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
W grudniowkach pierwszy dzieciaczek sie urodził!!!!
|
|
|
|
#1288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1289 |
|
Raczkowanie
|
Zaczęło sie
![]() Wiesz może na kiedy był TP? Juz znalazłam na 11.12 czyli miesiąc przed. Nawet wczoraj czytałam o niej
Edytowane przez kika198513 Czas edycji: 2014-11-10 o 11:18 |
|
|
|
#1290 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze 5 i możemy rodzić
![]() 5 tygodni
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.

ale to ostatnie 5 dni ! Jupiiii

lece zaraz na wizyte i usg 

Ja to w nocy nic nie słyszę
chwilę wcześniej zwymiotowała no i baliśmy się podać leki żeby nie zwróciła, ale stwierdziliśmy że dajemy a jak zwymiotuje to dzwonimy po pogotowie. Na szczęście już potem nie wymiotowała i noc już minęła spokojnie. Niestety od rana powtórka z rozrywki. Najpierw rzyg potem podałam paracetamol i czekam aż gorączka spadnie a miała już 39,6. Jestem już umówiona do lekarza ale nie wiem czy się nie skończy na szpitalu jak nadal będzie wymiotować. A taka ilość leków też na pewno na brzuszek nie pomaga 

jeszcze 6 i można rodzić