|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 27.
Cytat:
Cytat:
Tylko ze świecą to jest tak, że muszę wybulić na raz 40 czy 50zł (bo one raczej tańsze nie są) a jeśli zapach jest do niczego to nic z tym nie zrobię. W kominku mogę zmieniać zapachy, są tańsze a w razie czego jeśli woski YC okażą się np za mocne albo beznadziejne to mogę używać olejku eterycznego.
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam małą świecę yc, którą na szczęście dostałam bo 40 zł za świeczkę to przesada, a pachnie tak samo mocno jak świeca z glade za 8 zł kupiona w Rossmannie A i jeszcze jak napisałam na fb sklepu w którym była kupiona, że jak dla mnie trochę przereklamowane, to jakieś laski się na mnie rzuciły, żebym sobie wyczyściła nos, albo że pewnie tylko g**no mi pachnie |
|
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48870438]Macie jakieś sztuczki, aby skórka z kurczaka była chrupiąca? Mi nigdy taka nie wychodzi.[/QUOTE]
moja mama gdy piecze kurczaka w całości- kilka minut przed zakończeniem pieczenia smaruje skórkę keczupem zmieszanym z miodem -skórka jest chrupiąca i pyszna
|
|
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ceny za świece mają mocno przesadzone dlatego chce wypróbować kominek bo woski można dostać już za 5-7zł więc do przeżycia. Dziewczyny co sądzicie albo czy spotkałyście się z tym, że sprzęt AGD jest programowany/wykonywany aby działał dokładnie 2 lata (bo wtedy się kończy gwarancja). Miałyście takie przypadki? Mi się nie chciało w to wierzyć ale wczoraj mi się zepsuła pralka. Dokładnie dzień po drugich urodzinach
|
|
#1805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam to samo z pralka i blenderem. Do pralki wzywałam majstra i on tez mi to mówił. Działają do gwarancji i koniec. Mnie zerwał sie krzyżak. I pralka na śmietnik. Zalecił kupić pralkę nawet używana, ale niemiecka I Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1806 | |
|
Rotmistrz
|
Cytat:
Ostatnio ogladalam program, ze specjalnie daja takie czesci w urzadzenia, aby sie szybko zuzywaly, co by za 2-3lata klient musial kupic nowy sprzet. |
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jakby mieli to zaprogramować? :P Moja mama ma nową lodówkę chyba 5 lat, nic się nie dzieje, pralkę kupiła chyba 7 lat temu i co chwilę się psuła, potem ją po kilku naprawach wymienili na nową i chyba 6 lat śmiga bez zarzutów. To raczej to, że kiedyś sprzęt kosztował bardzo dużo i nie była to masówka, więc działał lata, a teraz wszystko robi się jak najtaniej, masowa produkcja i wiadomo, że te elementy działają krócej, bo są tanie. Z tego co pamiętam jako dziecko to ludzie też dbali bardziej, pranie się często wcześniej przepierało jak było z błota, jak coś można było ręcznie wyprać to więcej się prało ręcznie,a teraz wszystko leci do pralki. Jak się da więcej za porządny sprzęt to śmiga latami. Ja np. odkurzacz kupiłam zelemera za 130 zł, pociągnął trochę ponad rok i do wyrzucenia... a kupiłam z hoovera taki za który dałam dużo wiecej, a przeżył już wiele i nic mu nie jest, a używam go w trudnych warunkach
Edytowane przez JossStone Czas edycji: 2014-11-10 o 10:19 |
|
|
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja wychodzę z założenia, ze jak kupuję sprzęt do prania to piorę w nim wszystko (błota nie mam ani rzygających dzieci) bo nie po to płace X zeta, żeby się babrać w pranie ręczne. Pralkę kupiłam dobrej firmy, nie za 4 tysiące bo bez przesady no ale swoje kosztowała. Na szczęście wykupiłam do niej przedłużoną gwarancję wiec nie muszę za naprawdę płacić. Tylko zdziwiło mnie to wielce, że akurat dzień po ustawowej gwarancji się zepsuła.
|
|
#1809 |
|
Konto usunięte
|
Facebook: od wczoraj nie wyświetla mi zdjęć, reklamy widzę. Z innymi stronami nie ma problemu? Ktoś wie dlaczego tak i co mogę z tym zrobić?
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten z roska jest za niski i pali woski. Jak go miałam to żaden wosk mi się nie podobał, bo tak psuł zapach.
|
|
|
#1811 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Nawet lodówka, kupowaliśmy tanią i taką sobie, bo akurat kasy nam było szkoda. Z myślą, że za 2 lata wymienimy, a ma już ponad 3 i nie chce się zepsuć .
|
|
|
|
|
#1812 | |
|
now or never
|
Cytat:
posprawdzaj, bo ja miałam podobnie i musze trzymać maseczki chwile dłużej iz jest napisane na opakowaniu korzystała któraś z Was ze strony FASARDI . com? próbuje dobrać rozmiar i normalnie mieszczę się w M, a tu mi momentami XL wychodzi
|
|
#1813 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1815 |
|
Konto usunięte
|
czy istnieje jakaś funkcja, która w excelu będzie mi wpisywała kwotę słownie?
tzn wiem, że taka istnieje ale potrzebuję jakiejś prostej instrukcji, bo niestety to co sobie wygooglowałam mnie chyba przerasta, a jak sobie tego w miarę szybko nie ustawię to oszaleję w pracy od wpisywania tego ręcznie
|
|
|
|
#1816 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1817 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1818 |
|
Wtajemniczenie
|
swiece z biedronki w szkle .. sa mega mocne i majka sl;iczne zapachy
|
|
#1819 |
|
Wtajemniczenie
|
FARBOWANIE
Pod koniec września byłam w salonie fryzjerskim na farbowaniu włosów (wcześniej farbowałam sama farbami drogeryjnymi). Wytłumaczono mi jak mam sobie sama farbować farbą fryzjerską ale ja głupek zapomniałam Pamiętam, że farba była prawdopodobnie ta: http://www.hairstore.pl/loreal-inoa-...60g-p3885.html lub ta: http://www.hairstore.pl/alfaparf-evo...0ml-p4888.html (kojarzę złotą tubkę z farbą).W pamięci utkwiło mi też, że mam stosować proporcje 1:2 (farba : oksydant), ale w lorealu zalecane są proporcje 1:1, a w alfaparf 1:1,5 ewentualnie 1:2 jeśli to platyna (a ja platynowa nie jestem, mam na włosach brąz). I teraz pytanie: co mi się stanie z włosami jak zastosuję mieszankę 1:2 wbrew temu że piszą by zastosować 1:1 (lub1:1,5)? Planuję farbować na brąz, mój naturalny to brąz, chcę strzelić podobnie do naturalnego bo problemem nie jest chęć poszalenia z kolorami tylko liczne siwe włosy w czuprynie mimo młodego wieku I która z tych dwóch farb bardziej się nadaje?Nie mam jak się skontaktować z tamtym salonem. Wiem, że jest całe forum fryzjerskie, ale pomyślałam że może tu ktoś się choć trochę na tym zna, bo mistrzem w teorii farbowania nie jestem a wobec wizji przekopania się przez masę tematów fryzjerskich wygra lenistwo i sięgnę pewnie po drogeryjne jak mi ktoś pomocnej rady nie udzieli
|
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, nie działa mi cytowanie.
Na noc używam kremu z ziaji regenerujący naczynka, a na dzień iwostin sensibia. Generalnie najbardziej przesuszone mam czoło, nos i policzki. Widać to szczególnie po kąpieli. Tak, robię tak jak pisze na opakowaniu, nawet dłużej. Mam wrażenie że ziaja sprawdzała się lepiej ale i tak był ten problem... |
|
|
|
#1821 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1822 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() O to niedrogo, faktycznie. Jak będę w TK to zobaczę czy są. Miałam kiedyś świecę z biedry ale jakoś mnie nie urzekła. No nic sprawdzę jeszczeaz bo u nich te świeczki to grosze kosztują.
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze takie ogólne pytanie: przy wyborze lokówki/prostownicy lepiej brać Remingtona czy BaBysill? |
|
|
|
|
#1825 |
|
Copyraptor
|
Czy któraś z was stosowała może boraks? Chciałam go dodać do prania, żeby wyczyścić pralkę, i chciałam go trochę rozpuścić, żeby nie sypać proszku. Zalałam pół szklanki boraksu wodą a on stwardniał na kamień
nie mogę go w żaden sposób z tej szklanki wydobyć, będę go musiała chyba wyrzucić
|
|
|
|
#1826 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Czy u was w Rossmannie zlikwidowali szafę Manhattanu?
u mnie była w zeszłym tygodniu a dzisiaj juz nie ma i Bourjois tez nie ma
|
#1827 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1828 | |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
Manhattanu dzisiaj nie widziałam, Burżuj jest na miejscu. swoją drogą- u mnie katastrofa jeśli chodzi o ilość produktów. Jeden, może dwa tusze z każdego rodzaju, o podkładach to już nawet nie mówię. |
|
|
|
|
#1829 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
ja byłam dosłownie na otwarciu rossmanna i kicha.. ludzi wcale nie było- byłam tylko ja i 2 inne dziewczyny, ale towaru nie bylo wcale... tak jak pewnie się pokończylo tydzień temu tak nie podokładali... pomadek wibo eliksir nie było wcale- nawet testerów. Więc nawet jak człowiek by chciał kupić to i tak nie było co nie wiem jak sklep chce zarobić na promocji jak nic nie ma...![]() kicha totalna. A ci, którzy po południu przyszli to chyba nic nie zastali....
|
|
#1830 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
Miałam złe doświadczenia ze świecami z Ikei (pachniały tylko w opakowaniu, podczas palenia już nie) i zdecydowalam się na woski). W woskach podoba mi się różnorodność zapachów (chyba nie mają konkurencji pod tym względem) i cena. 6 zł na próbę da się przeżyć. Natomiast po dłuższym czasie wypalania się trochę drapie mnie gardło, chyba to od tego, jestem jakaś wrażliwa na tego typu wynalazki. Co do AGD; niby tak, ale to nie to, że są zaprogramowane na gorsze , tylko dają teraz części niższej jakości. Na zachodzie ludzie zmieniają sprzęty co 2-3 lata i nikomu nie zależy, żeby to chodziło latami...Natomiast u mnie w domu sprzęty chodzą po 10 lat. Eksploatowane na maksa chodzą bez awarii, bez napraw. No ale my kupujemy te wyższe modele, które też swoje kosztują i w tym zapewne ich siła, w jakości. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.

. Staram się dokładnie i długo zmywać te peelingi z buzi. Co jest grane?
mam małą świecę yc, którą na szczęście dostałam bo 40 zł za świeczkę to przesada, a pachnie tak samo mocno jak świeca z glade za 8 zł kupiona w Rossmannie
A i jeszcze jak napisałam na fb sklepu w którym była kupiona, że jak dla mnie trochę przereklamowane, to jakieś laski się na mnie rzuciły, żebym sobie wyczyściła nos, albo że pewnie tylko g**no mi pachnie
Ciekawe jakby mieli to zaprogramować? :P Moja mama ma nową lodówkę chyba 5 lat, nic się nie dzieje, pralkę kupiła chyba 7 lat temu i co chwilę się psuła, potem ją po kilku naprawach wymienili na nową i chyba 6 lat śmiga bez zarzutów.

nie mogę go w żaden sposób z tej szklanki wydobyć, będę go musiała chyba wyrzucić