|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Cytat:
Taki właśnie mam plan Ps. mail
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie jutro nie będziesz mieć czasu więc powodzenia, trzymamy kciuki z Gabrysia
i jak już będziesz w stanie to daj znać ze wszystkim Grudniowki zaczęły rozładunek
|
|
#3303 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Roksape wielkie gratulacje i trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze i zebyscie szybko mogly wrocic do domu. Mala to istne cudo. Trusia, wspolczuje jednej i drugiej strony. U nas najblizsza nie zazdrosci, ale o dalszej nie moge tego powiedziec. Taka juz mentalnosc jak jest zle to jest zle, ale jak jest za dobrze, to tez nie za dobrze. Musicie chyba bardziej sie odciac od nich, bo strasznie sie do was przykleili. Mam nadzieje, ze twoj tato i dziadek twojego tz wyzdrowieja.
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Hasiap za jutro. Bedziemy czekac na wiesci
|
#3304 |
|
Rozeznanie
|
Roksi a Ty wstajesz już? a dali Ci jeść czy kropłówka?ja mialam 3dni kroplówke i dopiero na 4dobe dawali mleczny posiłek
agata- no to super ze ok ale to racja im blizej terminu tym bardziej sie wszystkie martwimy.ja mam termin za 3tyg...i stwierdzilam z enie chce rodzic ja moge chodzci w ciazy, wiem co mnie czeka i nie chce
|
|
|
|
#3305 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Roksana ogromne gratulacje dla Was! Szybkiego powrotu do domku Mnie przeraziłaś tym cc,... Boshe.... jeszcze bardziej się teraz boję, a już od wczoraj powoli zaczynałam się lekko oswajać, że może tak będzie lepiej, a jednak wolę sn :beczy: Cytat:
Cytat:
mocneeee!!! Cytat:
ja w poprzedniej ciąży ważyłam 54kg, i urodziłam córkę 3,200. kiedy masz usg żeby potwierdzić wagę ? Bo co do Twojego pytania czy wywołują to nie mam pojęcia jak to jest. Cytat:
ech :/
|
|
#3306 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Roksape Aaaa
Cytat:
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
Bedziesz miała drugą cc z tego co kojarze? Po jakim czasie? Kurcze u mnie przerwa 19 miesiecy i w sumie ciesze się, że zaden z lekarzy nie wspomina nawet o próbie sn. Choć wiem, ze bedzie ciezko po Też sie martwie, chyba wiekszosc z nas...
|
||
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Karo dziękuje
Pocieszam się że my będziemy lepszymi rodzicami
|
#3308 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was kobitki
![]() dopiero teraz włączyłam kompa po weekendzie a tu takie wieści ![]() Roksi serdeczne gratulacje, Malutka jest przecudna, oby wszystko było dobrze żebyście mogły szybko do domku wrócić... Jak przeczyłam że Roksi urodziła to aż się poryczałam No to mamy pierwszego wątkowego Malucha, która (oprócz planowych cc) następna??? ![]() Trusia chyba mamy ten sam problem z teściami... Bo moi teściowie mieszkają ok. 60 km od nas i też się przyzwyczaili że mąż był praktycznie na każde zawołanie. Mój mąż pracuje od 7 do 15, a niekiedy jego rodzice potrafili zadzwonić np o 12 ze stwierdzeniem że oni na dzisiaj mają jakąś pracę zaplanowaną i żeby mąż po pracy do niech prosto jechał im pomóc. Oczywiście męża brat mieszka z nimi, ma 30 lat, ale nie pali się do pomocy i to zawsze mój mąż był takim ich "pomagierem". A jak mąż mówił że ma już coś zaplanowane, albo że poprostu jest zmęczony, albo pytał czemu nie mogli wcześniej czegoś planować to były takie fochy że szokA ostatnio mąż usłyszał od swojej mamy że "tacie jest przykro że nie przyjeżdżamy" no myślałam że padnę... A się przy okazji wyżaliłam
|
#3309 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie skończyłam prasować ubranka i pościel dla maluszka... boooze mój kręgosłup ; (; ( ale na szczęście mam już wszystko gotowe. Dla tz zostało tylko przygotowanie łóżeczka i wyparzenie smoczków i butelek jak pojadę rodzić
teraz zostało tylko czekać na wyklucie maleństwa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w czwartek będę miała na pewno usg, ja chodzę co tydzień na wizytę, ale co 2 tyg mam usg aczkolwiek na 100% będzie już 3200.. a teoretycznie termin według OM jest na 14.12 więc On może ważyć z 4500? ![]() Hasiap, kciuki na jutro już zaciśnięte
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3312 | |||
|
Raczkowanie
|
Niby to normalne w ciąży ale wierzę, że może denerwować. W morfologii płytki masz ok? Ja z kolei od kilku dni mam opuchnięte dziąsła i mocniej krwawią przy szczotkowaniu zębów
a i tak szczoteczkę zmieniłam profilaktycznie na miękką.Cytat:
teraz powinnaś mieć święty spokój i ciszę i niepotrzebne są takie emocje. trzymaj się Cytat:
Hasiap kciuki za jutro!!!!!!!!! będziemy siedziały jutro jak na szpilkach czekając na wieści. Cytat:
dziś do końca spakowałam torbę i jestem gotowa. A jeszcze trochę czasu zostało choć jak widać - nigdy nic nie wiadomo
|
|||
|
|
|
#3313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moi teściowie to wprost mówią że dzieci ma się po to żeby pomagały rodzicom bez względu na wszystko ![]() Jeśli chodzi o wiek to są trochę starsi niż Twoi, bo teściu już po 60. a teściowa przed. Ale teściowa jeszcze pracuje, teściu na rencie od niedawna, ale też w pełni sprawni, wszystko potrafią sobie zrobić jak trzeba... Ja naprawdę rozumiem że rodzicom trzeba pomóc i nawet jak mąż był już niekiedy zły na nich to mówiłam mu że to jednak są rodzice i wogóle, żeby nie było że ja taka niedobra jestem i tylko się czepiam Ale oni przechodzą sami siebie... Niedawno stwierdzili że najlepiej to by było gdybyśmy się właśnie do nich na wieś przenieśli, bo dom mają duży, że wiecznie żyć nie będą i takie tam. Stwierdzili nawet że u nich w mieście obok i tu UWAGA nawet na najniższą krajową mąż mógłby pracować, że przecież pracę by znalazł żeby tylko z nimi mieszkać i być na każde zawołanieWidzisz Trusia przez Twój wpis mi też się żale włączyły:P
13.08.2011r.Edytowane przez iwona_1987 Czas edycji: 2014-11-10 o 17:29 |
|
|
|
|
#3314 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() staram się nadrobić zaległości z kilku dni, bo rozpisałyście się strasznie w zeszłym tygodniu wariowało mi ciśnienie, bardzo źle się czułam i wylądowałam w szpitalu. Dziś mnie w końcu wypuścili a co się nasłuchałam rodzących kobiet, to szok
|
|
|
|
#3315 |
|
Rozeznanie
|
Karooka, no właśnie morfologia mi spadła oststnio, w tym płytki. W środę mam wizytę.
---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Sjero, dobrze, że z małą wszystko w porządku, niech siedzi jeszcze w brzuchu u mamy, bo jeszcze ma czas
|
#3316 |
|
Raczkowanie
|
Doczytalam, ze Roksape urodzila. Gratulacje!
|
|
|
|
#3317 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dzięki za wszystkie trzymane kciuki za nas na jutro
|
#3318 |
|
Raczkowanie
|
Roksi, wielkie gratulacje
![]() Dużo zdrówka dla Ciebie i młodej ![]() Hasiiap, trzymam kciukasy- dużo zdrówka Wam życzę
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zaczynam sie stresowac ale jak narazie to znieczuleniem. Przed kazdym zabiegiem ktory wymagal znieczulenia sie stresowalam.
|
|
|
#3320 |
|
Wtajemniczenie
|
Hasiap
|
#3321 | |
|
Zadomowienie
|
Próbowałam niestety nic nie pomaga jest co raz gorzej
dzisiaj rodzinny miał wolne więc wizytę mam dopiero w środę także leżę w łóżku i staram się wygrzać i podleczyć do tej środy.Cytat:
|
|
#3322 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Hasiap - trzymam kciuki za jutro
|
|
|
|
|
#3323 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny po cc, czy was też szczypie miejsce gdzie macie blizne?to jest ból ale nie bardzo dokuczliwy a taki jakby szczypiacy, dziwne uczucie :/
, Nie wspomne o bólu krzyża, który mam od południa ;( nie wiem czy siedziec, czy leżeć, czy co. A stres zwiazany z porodem-w sensie że nie wiem co mnie czeka, czy sn, czy cc czy peknie mi macica czy nie, czy sie kuźwa wykrwawie, jest okropny aż mi sie ze stresu ciezko oddycha..ale dzis marudze.... demeter- nie ja nie bede mieć drugiej cc, chyba ze lekarz na ip sie zgodzi. mój gin ostatecznie chyba chcial mi teraz wypisac skierowanie na cc (ktore nie wiadomo czy byloby brane pod uwage na ip tak powiedział) ale ja nie chcialam, jzu sie nastawilam na sn...ale teraz to chyba wole cc serio. taki mętlik w głowie!!! |
|
|
|
#3324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarka z hematologii z kliniki sugeruje cc, mój lekarz jak to usłyszał, to dla pewności też wolałby żeby było cc, jeśli te płytki będą nadal tak nisko, patrzą tutaj pod względem dziecka głównie, które minimalnie ale jest obciążone ryzykiem "zarażenia" tą małopłytkowością. Cytat:
|
|
#3325 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra Kochane Ja na szybciutko z kompa od tż
![]() A więc zmiany na pierwszej stronie,zobaczcie czy fajnie czytelnie to z tż tutaj zaprojektowaliśmy Czekam na dalsze sugestie
|
#3326 |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy Wam za wszystkie gratulacje
![]() Trusia współczuję problemów w rodzinie, takich ludzi nie da się zmienić niestety... Hasiap trzymam kciuki za Ciebie i małą jutro ![]() Agata dobrze, że mały na usg nie wyszedł tak duży, jak straszyła położna ![]() Justysia tak jestem na nogach od 11, o 13 poszlam z pomoca mamy sie wykapac, pozniej sama sie jakos postawilam i dopiero leze. Jadlam teraz na wieczor suchary, jogurt naturalny i wode ![]() Jak komus nie odp, to wybaczcie, ale nie pamietam... Mala doila cyca juz 4 razy
|
|
#3327 |
|
Rozeznanie
|
no i się naczytałąm na necie o wrośnięciu blizny w łożysko i o pękaniu macicy, super. Laski pisza ze lekarz w ogole sprawdzał im blizny po cc na kazdje wizycie ze informowal ze gruba lub cienka, ze sie rozwarstwia blizna lub nie, mój nic nie gada!dopiero teraz jak go spytałam. I ze takie sprawdzanie blizny to wazna rzecz :/ i laski pisały że miały blizne 4mm lub 5mm i ze absolutnie nie poród sn ze blizna nie wytrzyma i beda predzje rozwiazywac ciaze zeby do skurczy nie dopuscić, a moj lekarz w ogole tak nie rozmawia ze mną nic nie tłumaczy, wiem tlyko ze ma 8mm czyli grubsza ale tez nie musi dać rady, pozatym pisały niekotre ze je bolała blizna juz po porodzie i przy drugim porodzie okazywalo sie ze blizna w środku była źle zrośnięta i gromadziła jakąś krew i musiały mieć operacje plastyk iblizny po cc na macicy..grr. I od razu sobie myśle ze też to mam bo moja blizna i miejsce nad nią koło pępka boli od 3lat :/ i nie wiem czemu
Ja pierdziele mam dość ide spać. |
|
|
|
#3328 |
|
Rozeznanie
|
Karo, dodaje zrzut, bo ja się na tym nie znam
|
#3329 |
|
Rozeznanie
|
chyba muszę się znowu wygadać bo już zaczynam świrować. Moje dziecko jest chyba leniwe strasznie bo mało go czuję. Niby od początku taki był(może to przed łożysko na przedniej ścianie) jak wy piszecie, że macie dyskotekę w brzuchu to aż wam zazdroszczę bo ja ledwo co czuję. Wcześniej jak pisałyśmy o tych porodach z zaskoczenia to któraś tak fajnie napisała, że flaki tak nie kopią i, ze ruchy musiały czuć a ja wam szczerze powiem,że gdybym nie wiedziała, że mały tam siedzi to naprawdę mogłabym przeoczyć ruchy, niby czuję czasem rozpychanie ale ani on nie ma stałych godzin ani nie reaguje na słodkie
aj już mi zaczyna odbijać
|
|
|
|
#3330 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziqqqq może rzeczywiście podjedz na ip , na pewno wszystko jest dobrze ale będziesz spokojniejsza
zobaczysz ze po porodzie to my będziemy Ci zazdtoscic takiego grzecznego maluszka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

Taki właśnie mam plan 

podejrzewam że teraz ma już jakieś 3200.. a ja ważę 52kg 

Też sie martwie, chyba wiekszosc z nas...

i to zawsze mój mąż był takim ich "pomagierem". A jak mąż mówił że ma już coś zaplanowane, albo że poprostu jest zmęczony, albo pytał czemu nie mogli wcześniej czegoś planować to były takie fochy że szok
aczkolwiek na 100% będzie już 3200.. a teoretycznie termin według OM jest na 14.12 więc On może ważyć z 4500? 

dzisiaj rodzinny miał wolne więc wizytę mam dopiero w środę także leżę w łóżku i staram się wygrzać i podleczyć do tej środy.