Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. XVI - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-10, 11:48   #1231
mamaAmelka
Zakorzenienie

Dot.: Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. XVI

Ja zamawiałam 5-go w środę i dziś dzwoniłam spytać o status mojego zamówienia (nie działa moja historia zamówień) i usłyszałam, że moje zam. zostało wysłane w czwartek. Prawdopodobnie dziś je dostanę
Stary 2014-11-10, 13:20   #1232
anicaf
Raczkowanie

dostałam zamówienie z limitkami i jestem rozczarowana:
-Malina pachnie jak przesłodzone cukierki malinowe,
-Jeżyna jak owoce leśne, a balsam jak jogurt z owoców leśnych,
-żel z drobinkami ten http://www.yves-rocher.pl/zel_pod_pr...zswietlajacymi pachnie jak olejek do ciasta tylko nie moge sobie przypomnieć jaki
powyższe produkty i tak były zamawiane jako prezenty, więc nie ma wielkiej straty

sobie zostawię tylko po kremie do rąk (bo uwielbiam wszelkie kremy do rąk) i żelu do mycia rąk
jedyne z limitek co przypadło mi do gustu to:
-gruszka, ale tu dałam ciała, bo wzięłam najmniejszą pojemność żelu na spróbowanie,
-pomarańcza z czekoladą - super zapach - siedzę przed kompem i wącham swoje ręce, a mąż się stuka w głowę
-cienie brązy - śliczne kolory, zamówiłam też róże, ale na mamę, więc muszę poczekać.

Moje gratisy to:
-serum na zmarszczki - dostanie mama tak bez okazji, za odbieranie bez narzekań wszystkim moich paczek
-Balsam odbudowujący do skóry suchej - jeszcze zamknięty,więc nic nie mogę powiedzieć

a no i nieszczęsne kubki, nieszczęsne, bo ich wykonanie pozostawia wiele do życzenia, sama nie wiem co mam z nimi zrobić, płaciłam za nie 14,90, ale za darmo bym ich nie chciała

Oprócz powyższych zamówiłam też szampony do włosów : oczyszczający dla męża i mój z granatem.

Teraz siedzę i dumam co komu sprezentować

Edytowane przez anicaf
Czas edycji: 2014-11-10 o 13:43
anicaf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 13:25   #1233
xhardcorebaby
Raczkowanie

Czy któraś z Was może pokazać makijaż z użyciem brązów w wersji wieczorowej? Chodzi mi o zbliżenie na oko. planowałam tradycyjnie kupić brązową paletkę w Inglocie jednak skoro chwalicie YR... Myślę nad ich 4-rką

Wysłane z mojego GT-N7105 przy użyciu Tapatalka
xhardcorebaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 14:11   #1234
Koshatka
Zakorzenienie

Czy któraś z Was zwracała coś do YR? Jest jakiś formularz odstąpienia od umowy? Czy muszę odesłać im cały rachunek czy wystarczy tylko ten wąski pasek z boku z drobniejszym drukiem?
Stary 2014-11-10, 14:31   #1235
Rapsodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anicaf Pokaż wiadomość
sobie zostawię tylko po kremie do rąk (bo uwielbiam wszelkie kremy do rąk) i żelu do mycia rąk
jedyne z limitek co przypadło mi do gustu to:
-gruszka, ale tu dałam ciała, bo wzięłam najmniejszą pojemność żelu na spróbowanie,
-pomarańcza z czekoladą - super zapach - siedzę przed kompem i wącham swoje ręce, a mąż się stuka w głowę

Teraz siedzę i dumam co komu sprezentować
tez sie nastawiam na kremy do rąk.oby lepsze niż poprzednie limitki
Rapsodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 14:39   #1236
anicaf
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rapsodia Pokaż wiadomość
tez sie nastawiam na kremy do rąk.oby lepsze niż poprzednie limitki
poprzednich nie znam, więc nie mam porównania
Stary 2014-11-10, 14:52   #1237
Agnexx
Zadomowienie

Moje zamówienie
Czerwone i czarne owoce bez rewelacji, za to gruszka cudowna
No i Transat - boski
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (111,6 KB, 154 załadowań)

Edytowane przez Agnexx
Czas edycji: 2014-11-10 o 14:55
Agnexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 15:16   #1238
anicaf
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnexx Pokaż wiadomość
Moje zamówienie
Czerwone i czarne owoce bez rewelacji, za to gruszka cudowna
No i Transat - boski
a jak byś opisała Transat (oprócz boski)
Stary 2014-11-10, 16:06   #1239
Agnexx
Zadomowienie

Cytat:
a jak byś opisała Transat (oprócz boski)
Jestem kiepska w opisywaniu zapachów ale w pełni się zgadzam z opisem YR

"Zapach aromatyczno-morski

Świeży i aromatyczny, a jednocześnie głęboki i silny zapach wody toaletowej Transat jest jak powiew znad wzburzonego oceanu. Zapach zaprojektowany z myślą o silnych, nowoczesnych mężczyznach, zafascynowanych naturą i poszukujących mocnych wrażeń, łączy w sobie świeżość rozmarynu i morską siłę z nutami ambrowo-drzewnymi dając wrażenie intensywnego podmuchu wolności. Nuta głowy: rozmaryn Nuta serca: akord morski Nuta głębi: ambra, drzewa"
Stary 2014-11-10, 16:22   #1240
fenomeno2000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xhardcorebaby Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was może pokazać makijaż z użyciem brązów w wersji wieczorowej? Chodzi mi o zbliżenie na oko. planowałam tradycyjnie kupić brązową paletkę w Inglocie jednak skoro chwalicie YR... Myślę nad ich 4-rką

Wysłane z mojego GT-N7105 przy użyciu Tapatalka
Ja mam tą paletkę ale używam na co dzień bo wieczorowy makijaż robię prawie taki sam lub ewentualnie więcej nakładam ciemniejszego koloru w załamaniu powieki i grubszą kreskę roztartą. Nie mam fotek na oku ale tak samo mocno wygladają na oku, mam cienie z Inglota i też je lubię. W tej paletce z Yves Rocher wymieniłabym tylko ten najjaśniejszy, który ma pełnić rolę rozświetlającą i jest jak dla mnie zbyt złotawy ajkby był bardziej neutralny beżowy lub waniliowy... Ale to tylko moje zdanie bo wiadomo, że każdemu podoba się coś innego. No i jest w porównaniu z reszta cieni w paletce bardziej zbity, mniej kremowy ale też dobry. Moje fotki z bloga, może pomogą:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0091 (1).jpg (145,1 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0100.jpg (141,6 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0101.jpg (76,2 KB, 85 załadowań)
Stary 2014-11-10, 16:25   #1241
fenomeno2000
Rozeznanie

A moje zamówienie z kodem na -100 poszło o świcie. Mam nadzieję, że tym razem nie będzie czekało na tajemniczo długie przetworzenie
Zamówiłam limitki i już nie mogę się doczekać Czytam i czytam Wasze opinie na ich temat i są różnie więc ciekawa jestem jak mi sie spodobają. Z takim kodem to żal było nie brać
Stary 2014-11-10, 16:26   #1242
smerffie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fenomeno2000 Pokaż wiadomość
Ja mam tą paletkę ale używam na co dzień bo wieczorowy makijaż robię prawie taki sam lub ewentualnie więcej nakładam ciemniejszego koloru w załamaniu powieki i grubszą kreskę roztartą. Nie mam fotek na oku ale tak samo mocno wygladają na oku, mam cienie z Inglota i też je lubię. W tej paletce z Yves Rocher wymieniłabym tylko ten najjaśniejszy, który ma pełnić rolę rozświetlającą i jest jak dla mnie zbyt złotawy ajkby był bardziej neutralny beżowy lub waniliowy... Ale to tylko moje zdanie bo wiadomo, że każdemu podoba się coś innego. No i jest w porównaniu z reszta cieni w paletce bardziej zbity, mniej kremowy ale też dobry. Moje fotki z bloga, może pomogą:
a jak ich trwałość w porównaniu do Inglota? na bazie czy bz?

INSTA
smerffie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 16:52   #1243
Xandrine_Marie
Naczelna wampirzyca

Cytat:
A moje zamówienie z kodem na -100 poszło o świcie. Mam nadzieję, że tym razem nie będzie czekało na tajemniczo długie przetworzenie
Zamówiłam limitki i już nie mogę się doczekać Czytam i czytam Wasze opinie na ich temat i są różnie więc ciekawa jestem jak mi sie spodobają. Z takim kodem to żal było nie brać
Ja miesiąc temu miałam tak, że zamówienie dopiero było przetwarzane w historii zakupów, a przesyłka była już u mnie pod drzwiami Także ja się już przestałam tym sugerować, zaczynam się dopiero przejmować jak jej nie ma w przeciągu tygodnia od złożenia zamówienia.
Xandrine_Marie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 17:02   #1244
Rapsodia
Zakorzenienie

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez smerffie Pokaż wiadomość
inglot inglotowi nie rowny. Jak porównać maty to te mocno pigmentowane to przy Inglocie daleko w tyle, Inglota cienie też lepiej się blenduje i na bazie zarówno inglota mimo że słabsza niż Lumenka czy ArtDeco.Na bazie AD cienie Inglota akurat blenduja sie slabo.
Ale jesli juz mam porownac to wolę cienie Inglota generalnie od Roska, ale to tez nie ma reguły bo i w inglocie są roznej jakości i gorzej napigmentowane i wałkujące sie i ciężko blendujące i gubiące kolor... Akurat tej brązowej palety rośka nie mam, macałam w stacjo jedynie

Edytowane przez Rapsodia
Czas edycji: 2014-11-10 o 17:04
Stary 2014-11-10, 17:07   #1245
xhardcorebaby
Raczkowanie

Cytat:
.. i jest jak dla mnie zbyt złotawy ajkby był bardziej neutralny beżowy lub waniliowy... Ale to tylko moje zdanie bo wiadomo, że każdemu podoba się coś innego. No i jest w porównaniu z reszta cieni w paletce bardziej zbity, mniej kremowy ale też dobry. Moje fotki z bloga, może pomogą:
Dziękuję Ci bardzo! Właśnie ja potrzebuję chłodnych kolorów, w ciepłych źle wyglądam. Jeśli jasny wpada w złoto/żółć, no to niestety nie dla mnie.
xhardcorebaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 18:43   #1246
maruda80
Zakorzenienie

Przymierzalam sie do zakupu limitek, jednak zrezygnowalam zwyciezyl rozsadek - mam spore zapasy i na razie denkuje w kolejce chyba z 30 zeli pod prysznic,tyle ze w mojej rodzinie ida blyskawicznie.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 19:10   #1247
anicaf
Raczkowanie

właśnie pozbyłam się czerwonych owoców i czarnych owoców - zajrzałam do siostry, a u niej dwie córki jedna 15 druga 19-latka, chętnie przygarnęły żele i balsam.
uff a już myślałam, że będę się meczyć
Stary 2014-11-10, 19:14   #1248
Agnexx
Zadomowienie

Cytat:
właśnie pozbyłam się czerwonych owoców i czarnych owoców - zajrzałam do siostry, a u niej dwie córki jedna 15 druga 19-latka, chętnie przygarnęły żele i balsam.

Ja też się cieszę, że mam dwóch synów te żele nie zrobiły na mnie dobrego wrażenia. Ale zamierzam zrobić mały zapas gruszki
Stary 2014-11-10, 19:22   #1249
Chantell
Rozeznanie

do mnie dzisiaj wszystko dotarło..
Mimo, że ja raczej ubóstwiam owocowe, orzeźwiające zapachy... tak ta gruszka pod prysznic jest PRZEBOSKA jak dla mnie *__*

Chantell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 19:56   #1250
anicaf
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chantell Pokaż wiadomość
do mnie dzisiaj wszystko dotarło..
Mimo, że ja raczej ubóstwiam owocowe, orzeźwiające zapachy... tak ta gruszka pod prysznic jest PRZEBOSKA jak dla mnie *__*
dziś wypróbuję żel pod prysznic gruszkę i zapytam męża o zdanie

jutro pomarańcze z czekoladą i może jeszcze raz go zapytam

Bardzo czekam na Transat,
a i jeszcze dziś zaprosiłam moją mamę do YV i idzie do mnie Hogar w ilości 2 szt. może ktoś będzie chętny na wymianę na np. Naturelle ?
Stary 2014-11-10, 20:22   #1251
Chantell
Rozeznanie

Ja bede robiła chyba jeszcze jedno zamowienie na reszte prezentów... tylko trzymają mnie te męskie zapachy...xd

Stary 2014-11-10, 20:36   #1252
basia296
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SilverMist Pokaż wiadomość
Powinno się pojawić - moje składane w piątek rano pojawiło się dopiero teraz (ale jako zawieszone z powodu braku produktów).
Moje zostało nadane w piątek o 16.07 w Zabrzu i nadal w Zabrzu sobie siedzi. Poczta się obija.
basia296 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 20:53   #1253
fenomeno2000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Xandrine_Marie Pokaż wiadomość
Ja miesiąc temu miałam tak, że zamówienie dopiero było przetwarzane w historii zakupów, a przesyłka była już u mnie pod drzwiami Także ja się już przestałam tym sugerować, zaczynam się dopiero przejmować jak jej nie ma w przeciągu tygodnia od złożenia zamówienia.
Ja dzwoniłam żeby się popytać co i jak ale Pani z infolinii mi powiedziała, że nie wie dlaczego to moje zamówienie nie jest przetworzone, no to było kombinowane bo rzeczywiście kody z niemieckiej strony brałam zanim te limitki były u nas i może dlatego ale i tak byłam wkurzona

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
No ja te żele też zamówiłam, zobaczymy...ale teraz się boję, że też będe musiała szukać chętnych

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Trwałość dobra, ostatnio używam bazy z Avonu lub tylko na przypudrowany podkład czy korektor. Cały dzień latam w cieniach i jest OK Ale z Inglotau mnie też jest OK i tak samo MAC. Na pewno są lepsze niz te podwójne z podstawowej kolekcji ale jakbym je miała porównać np. z Diorem czy Estee Lauder to wypadają odrobinkę gorzej

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez xhardcorebaby Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci bardzo! Właśnie ja potrzebuję chłodnych kolorów, w ciepłych źle wyglądam. Jeśli jasny wpada w złoto/żółć, no to niestety nie dla mnie.
No nie jest to takie złoto jubilerskie Ale nie jest to też chłodny odcień, Ogólnie nie można powiedzieć, że paletka jest w ciepłej tonacji ale ten jasny mógłby jak dla mnie być podobny np do MAC-a Naked Lunch.
Stary 2014-11-10, 20:54   #1254
Chantell
Rozeznanie

Ja chciałam jeszcze zapytac czy mozna otworzyć listę wszystkich produktów 2in1 czy niebardzo?

Stary 2014-11-10, 21:03   #1255
julietta83
Zakorzenienie

czy mazidła limitkowe (balsamy/mleczka/kremy do rąk) mają w składzie parabeny lub BHT?
interesują mnie głównie czarne i czerwone owoce
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 21:10   #1256
smerffie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rapsodia Pokaż wiadomość
[/COLOR]

inglot inglotowi nie rowny. Jak porównać maty to te mocno pigmentowane to przy Inglocie daleko w tyle, Inglota cienie też lepiej się blenduje i na bazie zarówno inglota mimo że słabsza niż Lumenka czy ArtDeco.Na bazie AD cienie Inglota akurat blenduja sie slabo.
Ale jesli juz mam porownac to wolę cienie Inglota generalnie od Roska, ale to tez nie ma reguły bo i w inglocie są roznej jakości i gorzej napigmentowane i wałkujące sie i ciężko blendujące i gubiące kolor... Akurat tej brązowej palety rośka nie mam, macałam w stacjo jedynie
Ja generalnie uzywam tylko Inglota i jestem mega zadowolona (na bazie rowniez z Inglota). no ale roszer te swoje kolorki ladnie dobral, roze tez mi sie podobaja. ale nie wiem czy jest sens ryzykowac, bo cieni mimo wszystko mi nie brakuje...

INSTA
smerffie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 21:21   #1257
Rapsodia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja generalnie uzywam tylko Inglota i jestem mega zadowolona (na bazie rowniez z Inglota). no ale roszer te swoje kolorki ladnie dobral, roze tez mi sie podobaja. ale nie wiem czy jest sens ryzykowac, bo cieni mimo wszystko mi nie brakuje...
sama sobie odpowiedzialas ja bym NIE ryzykowała, za duzo kasy utopilam na nietrafionej kolorowce roska. Koszt wtopy co prawda niewielki i wtopic tez mozna na macu bo i tam jest rozna jakosc poszczegolnych limitek, ale ros bardzo nierowny. Obok cacuszek są mega gnioty.Tu na watku sa prawdziwe fanki tych cieni i polecają. Jednym się podoba innym nie

Edytowane przez Rapsodia
Czas edycji: 2014-11-10 o 21:22
Stary 2014-11-10, 21:34   #1258
anekania
Zakorzenienie

Ale jestem zła był dzisiaj listonosz z przesyłka z kosmetykami z YR i była do sprawdzenia, ale z wrażenia nie sprawdziłam i co się okazało? oczywiście , ze nie ma żelu gruszkowego i nie mam nawet jak tego zareklamować
Stary 2014-11-10, 22:36   #1259
fenomeno2000
Rozeznanie

Cytat:
Eee, jak Ci nie brakuje cieni to nie kupuj nowych, ja już się nauczyłam, że nie dokupuje jak mam inne bo potem wyrzucam, nie używam jak już jest dłużej po terminie, szkoda oczu a juz miałam nie raz problem i leczyłam długooo
Chodzi za mną od dawna paleta TheBalm ale jakoś się nie daję i nie zamawiam, przynajmniej na razie
Stary 2014-11-10, 22:43   #1260
agtx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamaAmelka Pokaż wiadomość
Czarne i czerwone owoce będą w sprzedaży od 17 listopada. Chyba że szukałaś testerów, to w każdej stacjonarce powinny ju być.
Niestety nie było testerów, chyba że powinnam się o nie upomnieć czy co
agtx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości