|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Justysia to ja miałam bliznę 4 mm. Jednak to zalezy od łożyska, u mnie było przy bliźnie, a są takie co wysoko lub z tyłu i będzie dobrze. Aby główka zeszła poniżej blizny i wszystko będzie ok. Na innym wątku znajoma urodziła sn po cc i nic nie było
nie nakręcaj się tak. Po cesarkach też są przecież komplikacje np. Madziqq a nie możesz na ktg do przychodni pojechać ?
|
|
#3332 |
|
Rozeznanie
|
Madziqq, wychodzę z założenia, że lepiej sprawdzić raz za dużo, więc jeśli Cię to uspokoi to i dzieć będzie nadal niemrawy jedź jutro na ip
![]() Inka, pierwsza strona jest super!
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
))piękne, idealne wręcz wyniki. tam Ci pisze minimum 150 tys, i maks obok. Ty masz 290 tys czyli mieścisz się w granicy idealnej wręcz. Może ta krew z osłabienia się pojawiła. Ja mam 90 tys. gdzie minimum u nas wykazują jako 140 tys. więc wyobraź sobie jaki ja mam brak płytek w organizmie ![]() Cytat:
Ja wiem, że ciekawość i się martwisz, ale niepotrzebnie się denerwujesz jeszcze bardziej. Człowiek w tedy się zaczyna doszukiwać czegoś i siebie z tego co piszą na necie i klops gwarantowany, bo schiz sięga zenitu. ja się boję tego cc, ale wolę nie czytać opisów porodów po cc bo chyba oszaleje. Ale tak mnie kusi, żeby zaglądnąć na starsze wątki
|
|
#3334 |
|
Zadomowienie
|
Justysia to,że lekarz mówi tak to nie znaczy, że na porodówce się zgodzą. Mój lekarz był za sn, a ten od razu,że nie no i akurat nosa miał
|
|
#3335 |
|
Rozeznanie
|
Inka pierwsza strona super
a co do grzeczności mojego malucha to słuchając opowieści o tym jaka ja byłam "grzeczna" i tż tak samo to ja nastawiam się na istny sajgon i syrenę non stop ![]() Roksi jutro przychodnia zamknięta u nas więc zostaje izba przyjęć bo do środy chyba nie wytrzymam nerwowo jak on dalej taki spokojny będzie. |
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wydawało się, że prawie 3 lata to blizna będzie "gotowa" na to by przeszedł poród sn a nie cc. Ważne, że dobrze się skończyło. Inka fajnie ta pierwsza strona.
|
|
#3337 |
|
Rozeznanie
|
uff, Karo89, uspokoiłaś mnie, dziękuję
a mogę przesłać Ci moją morfo, bo widzę, ze się orientujesz w temacie?
|
#3338 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziqqqq to my się smiejemy po kim Emilka taka temperamentna
Ja zawsze byłam grzeczna a mój TŻ to juz wogole oaza spokoju
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3340 |
|
Rozeznanie
|
Karo89, te strzałki mnie przerażają, choć wiem, że te normy nijak się mają nas ciężarnych
Jan Edytowane przez maczuma Czas edycji: 2014-11-10 o 21:35 |
|
|
|
#3341 |
|
Raczkowanie
|
A co się dzieje z TheN4ti, Sofia, Promolcia? Ktos cos wie? Mysza i Doloresd tez dawno nie pisaly? Kurcze i jakos nie moge zapomnieć o Paprice, ciekawe co z nimi..
|
|
|
|
#3342 |
|
Wtajemniczenie
|
Sofia i Mysza dzisiaj pisały
ale moglas przegapic ![]() O theNati tez myslalam i Jusssi tez gdzieś zniknela
|
#3343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten hematokryt wiadomo powinien być lepszy, ale nie jest tak źle. Zwłaszcza, że w ciąży te parametry mogą być poniżej normy z wiadomych powodów. Reszta co jest nie jest tak istotna bo to są jakieś tam prędkości krwinek czy coś tego typu... Cytat:
BLOW odezwij się też co u Was???
|
|
#3344 |
|
Raczkowanie
|
Maczuma absolutnie nie musisz się martwić - Twoja morfologia jest jak najbardziej prawidłowa na tym etapie ciąży!
|
|
|
|
#3345 |
|
Zadomowienie
|
matko człowiek chwile komputera nie otwiera a tu takie rewelacje.... Roksi gratuluję! cieszę się że mała już przyssana i mam nadzieję że wszystkie alarmy początkowe nic nie wykażą...
ohh matko.... mój TŻ to aż sobie usiadł jak mu powiedziałam ![]() cudowności cudowności! |
|
|
|
#3346 |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj pierwszy raz poczulam pachwiny i spojenie lonowe po dluzszym chodzeniu i stwierdzam, ze wszystko ze mna wpozadku. Ja stale mam hemoglobine ponizej normy, ale odkad biore zelazo to jestem blizej dolnej granicy. Madziqqq jak cos cie niepokoi to jedz na ip. Lepiej sie dowiedziec ze wszystko ok i byc o raz za duzo niz sie denerwowac i szkodzic tylko sobie i dziecku.
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się tak boję tego cc, że zaczęłam już je brać pod uwagę. Wczoraj nawet sobie pomyślałam, że może nie będzie tak źle, że wiele przecież dziewczyn wręcz chce, to może tak będzie lepiej.
Ale dzisiaj jak przeczytałam opis porodu Roksi to się przeraziłam. No i kurczak nie wytrzymałam, poszłam na inne wątki poczytać relacje ![]() Jedna pisała, że nie mogli jej wgl znieczulić, i nacieli ją bez znieczulenia, i dopiero jak podkurczyła nogi bo ją zabolało, lekarze się skapnęli i przerazili, że nie znieczulona.
|
#3348 |
|
Rozeznanie
|
Karo89, karooka, dzięki za analizę
|
#3349 |
|
Wtajemniczenie
|
Karo każda z Nas się czegoś boi ... Ja na przykład dalam chyba sobie wmówić ze jestem za wąska
20 cm/21cm/24cm To ona była bardzo zdziwiona ze planują poród sn No i tym sposobem zaczelam się panicznie bać ze mnie porozrywa...
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
Inka a gdzie te wymiary się "pobiera" ?
bo ciekawa jestem, bo ja z tych szczuplejszych, ale mnie nie mierzyli w poprzedniej ciąży. dziewczyny w biedronce pojawi się mnóstwo artykułów prezentowych dla dzieci i nie tylko. link do gazetki http://www.biedronka.pl/pl/press,id,...entow-od-17-11
|
#3351 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkie jakoś tak w okolicy bioder mi mierzyła,ale nie potrafie Ci dokładnie wytłumaczyć
|
#3352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak szczerze to jedynie chyba właśnie obawiam się wbicia igły w kręgosłup i to tyle
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Inka nie ma problemu, poszperam sobie jutro po necie.
idę spać, spokojnej nocki dziewczyny
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żadnej dyskoteki w brzuchu nie mam na słodycze reaguje rzadko kiedy widocznie taki jego urok. Podejrzewam że u Ciebie jest podobnie. Spokojnie nie wkręcaj sobie że z dzieckiem jest coś nie tak. Dla spokoju podjedź do położnej niech Ci zmierzy ktg. Miejmy nadzieje że te nasze maluchy po porodzie będą równie grzeczne
|
|
#3356 |
|
Zadomowienie
|
Jejuniu to juz sie wszystko zaczęło
Roksanko kochana najszczersze gratulacje A ja nadal w proszku z przygotowaniami...ehh...j eszcze minimum tydzien czekania na meble wiec wszystko lezy porozwalane na podlodze w reklamowkach, zadnego prania nie mam zrobionego Pytalam na sr o masaz szyjki i wychodzi na to ze lepiej sie faktycznie na niego nie zgadzac, bo mamy tam jakies gruczoly, ktore mozna łatwo uszkodzić poprzez machaniczne grzebanie tam paluchami i pozniej mozemy miec problemy Masaz szyjki stosuje sie wtedy gdy jest ona twarda, ale wlasnie teraz jest dobry czas by sie przygotowac i do porodu ja ladnie zmiekczyc poprzez picie lisci malin U mnie polecaja mieszanke: maliny, poziomki i melise zmieszac w rownych proporcjach i od 36 tc pic 2 razy dziennie ( lyzka na szklanke). Dzis wszystko kupilam i od jutra zaczynam picie Dziewczyny współczuje niewyrozumialych tesciow ![]() Hasiap trzymam kciuki za jutro ! |
|
|
|
#3357 |
|
Zadomowienie
|
Hasiap igła w kręgosłup to pikuś. Znieczulają skórę przed wkłuciem, możesz spać spokojnie
|
|
#3358 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie wiem czemu się boicie cc... przecież w moim opisie nie napisałam nic strasznego co miało by Was przestraszyć. To co akurat ja miałam po otworzeniu to najwyraźniej moja uroda i jak to lekarz powiedział wcale nie powinnam w tej ciąży być a już na pewno nigdy więcej, bo mam potworne żylaki na macicy i może się to u mnie skończyć fatalnie. Mam skłonności genetyczne i zamiast na nogach są tam i takie moje przejścia.
|
|
#3359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() P.S i jak tam Ola w nocy ?? cały czas jest przy Tobie ??
Edytowane przez 19Inka90 Czas edycji: 2014-11-11 o 08:07 |
|
|
|
|
#3360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

nie nakręcaj się tak. Po cesarkach też są przecież komplikacje np. 

bo ciekawa jestem, bo ja z tych szczuplejszych, ale mnie nie mierzyli w poprzedniej ciąży.
żadnej dyskoteki w brzuchu nie mam na słodycze reaguje rzadko kiedy widocznie taki jego urok. Podejrzewam że u Ciebie jest podobnie. Spokojnie nie wkręcaj sobie że z dzieckiem jest coś nie tak. Dla spokoju podjedź do położnej niech Ci zmierzy ktg. Miejmy nadzieje że te nasze maluchy po porodzie będą równie grzeczne