|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. XVI
Ja zamawiałam 5-go w środę i dziś dzwoniłam spytać o status mojego zamówienia (nie działa moja historia zamówień) i usłyszałam, że moje zam. zostało wysłane w czwartek. Prawdopodobnie dziś je dostanę
|
|
#1232 |
|
Raczkowanie
|
dostałam zamówienie z limitkami i jestem rozczarowana:
-Malina pachnie jak przesłodzone cukierki malinowe, -Jeżyna jak owoce leśne, a balsam jak jogurt z owoców leśnych, -żel z drobinkami ten http://www.yves-rocher.pl/zel_pod_pr...zswietlajacymi pachnie jak olejek do ciasta tylko nie moge sobie przypomnieć jaki ![]() powyższe produkty i tak były zamawiane jako prezenty, więc nie ma wielkiej straty sobie zostawię tylko po kremie do rąk (bo uwielbiam wszelkie kremy do rąk ) i żelu do mycia rąkjedyne z limitek co przypadło mi do gustu to: -gruszka, ale tu dałam ciała, bo wzięłam najmniejszą pojemność żelu na spróbowanie, -pomarańcza z czekoladą - super zapach - siedzę przed kompem i wącham swoje ręce, a mąż się stuka w głowę ![]() -cienie brązy - śliczne kolory, zamówiłam też róże, ale na mamę, więc muszę poczekać. Moje gratisy to: -serum na zmarszczki - dostanie mama tak bez okazji, za odbieranie bez narzekań wszystkim moich paczek -Balsam odbudowujący do skóry suchej - jeszcze zamknięty,więc nic nie mogę powiedzieć a no i nieszczęsne kubki, nieszczęsne, bo ich wykonanie pozostawia wiele do życzenia, sama nie wiem co mam z nimi zrobić, płaciłam za nie 14,90, ale za darmo bym ich nie chciała ![]() Oprócz powyższych zamówiłam też szampony do włosów : oczyszczający dla męża i mój z granatem. Teraz siedzę i dumam co komu sprezentować
------------------------------------------------------------ Edytowane przez anicaf Czas edycji: 2014-11-10 o 13:43 |
|
|
|
#1233 |
|
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was może pokazać makijaż z użyciem brązów w wersji wieczorowej? Chodzi mi o zbliżenie na oko. planowałam tradycyjnie kupić brązową paletkę w Inglocie jednak skoro chwalicie YR... Myślę nad ich 4-rką
Wysłane z mojego GT-N7105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was zwracała coś do YR? Jest jakiś formularz odstąpienia od umowy? Czy muszę odesłać im cały rachunek czy wystarczy tylko ten wąski pasek z boku z drobniejszym drukiem?
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1236 |
|
Raczkowanie
|
poprzednich nie znam, więc nie mam porównania
|
#1237 |
|
Zadomowienie
|
Moje zamówienie
Czerwone i czarne owoce bez rewelacji, za to gruszka cudowna No i Transat - boski Edytowane przez Agnexx Czas edycji: 2014-11-10 o 14:55 |
|
|
|
#1238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1239 |
|
Zadomowienie
|
Jestem kiepska w opisywaniu zapachów
ale w pełni się zgadzam z opisem YR"Zapach aromatyczno-morski Świeży i aromatyczny, a jednocześnie głęboki i silny zapach wody toaletowej Transat jest jak powiew znad wzburzonego oceanu. Zapach zaprojektowany z myślą o silnych, nowoczesnych mężczyznach, zafascynowanych naturą i poszukujących mocnych wrażeń, łączy w sobie świeżość rozmarynu i morską siłę z nutami ambrowo-drzewnymi dając wrażenie intensywnego podmuchu wolności. Nuta głowy: rozmaryn Nuta serca: akord morski Nuta głębi: ambra, drzewa" |
|
|
|
#1240 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam tą paletkę ale używam na co dzień bo wieczorowy makijaż robię prawie taki sam lub ewentualnie więcej nakładam ciemniejszego koloru w załamaniu powieki i grubszą kreskę roztartą. Nie mam fotek na oku ale tak samo mocno wygladają na oku, mam cienie z Inglota i też je lubię. W tej paletce z Yves Rocher wymieniłabym tylko ten najjaśniejszy, który ma pełnić rolę rozświetlającą i jest jak dla mnie zbyt złotawy ajkby był bardziej neutralny beżowy lub waniliowy... Ale to tylko moje zdanie bo wiadomo, że każdemu podoba się coś innego. No i jest w porównaniu z reszta cieni w paletce bardziej zbity, mniej kremowy ale też dobry. Moje fotki z bloga, może pomogą:
|
#1241 |
|
Rozeznanie
|
A moje zamówienie z kodem na -100 poszło o świcie. Mam nadzieję, że tym razem nie będzie czekało na tajemniczo długie przetworzenie
![]() Zamówiłam limitki i już nie mogę się doczekać Czytam i czytam Wasze opinie na ich temat i są różnie więc ciekawa jestem jak mi sie spodobają. Z takim kodem to żal było nie brać
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1243 | |
|
Naczelna wampirzyca
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
[/COLOR]inglot inglotowi nie rowny. Jak porównać maty to te mocno pigmentowane to przy Inglocie daleko w tyle, Inglota cienie też lepiej się blenduje i na bazie zarówno inglota mimo że słabsza niż Lumenka czy ArtDeco.Na bazie AD cienie Inglota akurat blenduja sie slabo.
Ale jesli juz mam porownac to wolę cienie Inglota generalnie od Roska, ale to tez nie ma reguły bo i w inglocie są roznej jakości i gorzej napigmentowane i wałkujące sie i ciężko blendujące i gubiące kolor... Akurat tej brązowej palety rośka nie mam, macałam w stacjo jedynie Edytowane przez Rapsodia Czas edycji: 2014-11-10 o 17:04 |
|
|
|
#1245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Przymierzalam sie do zakupu limitek, jednak zrezygnowalam zwyciezyl rozsadek - mam spore zapasy i na razie denkuje w kolejce chyba z 30 zeli pod prysznic,tyle ze w mojej rodzinie ida blyskawicznie.
|
#1247 |
|
Raczkowanie
|
właśnie pozbyłam się czerwonych owoców i czarnych owoców - zajrzałam do siostry, a u niej dwie córki jedna 15 druga 19-latka, chętnie przygarnęły żele i balsam.
uff a już myślałam, że będę się meczyć
|
#1248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też się cieszę, że mam dwóch synów
|
|
|
|
|
#1249 |
|
Rozeznanie
|
do mnie dzisiaj wszystko dotarło..
Mimo, że ja raczej ubóstwiam owocowe, orzeźwiające zapachy... tak ta gruszka pod prysznic jest PRZEBOSKA jak dla mnie *__*
|
#1250 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jutro pomarańcze z czekoladą i może jeszcze raz go zapytam ![]() Bardzo czekam na Transat, a i jeszcze dziś zaprosiłam moją mamę do YV i idzie do mnie Hogar w ilości 2 szt. może ktoś będzie chętny na wymianę na np. Naturelle ?
|
|
#1251 |
|
Rozeznanie
|
Ja bede robiła chyba jeszcze jedno zamowienie na reszte prezentów...
tylko trzymają mnie te męskie zapachy...xd
|
#1252 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1253 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Trwałość dobra, ostatnio używam bazy z Avonu lub tylko na przypudrowany podkład czy korektor. Cały dzień latam w cieniach i jest OK Ale z Inglotau mnie też jest OK i tak samo MAC. Na pewno są lepsze niz te podwójne z podstawowej kolekcji ale jakbym je miała porównać np. z Diorem czy Estee Lauder to wypadają odrobinkę gorzej![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
Ale nie jest to też chłodny odcień, Ogólnie nie można powiedzieć, że paletka jest w ciepłej tonacji ale ten jasny mógłby jak dla mnie być podobny np do MAC-a Naked Lunch.
|
|
#1254 |
|
Rozeznanie
|
Ja chciałam jeszcze zapytac czy mozna otworzyć listę wszystkich produktów 2in1 czy niebardzo?
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
czy mazidła limitkowe (balsamy/mleczka/kremy do rąk) mają w składzie parabeny lub BHT?
interesują mnie głównie czarne i czerwone owoce |
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym NIE ryzykowała, za duzo kasy utopilam na nietrafionej kolorowce roska. Koszt wtopy co prawda niewielki i wtopic tez mozna na macu bo i tam jest rozna jakosc poszczegolnych limitek, ale ros bardzo nierowny. Obok cacuszek są mega gnioty.Tu na watku sa prawdziwe fanki tych cieni i polecają. Jednym się podoba innym nie
Edytowane przez Rapsodia Czas edycji: 2014-11-10 o 21:22 |
|
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem zła
był dzisiaj listonosz z przesyłka z kosmetykami z YR i była do sprawdzenia, ale z wrażenia nie sprawdziłam i co się okazało? oczywiście , ze nie ma żelu gruszkowego i nie mam nawet jak tego zareklamować
|
#1259 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chodzi za mną od dawna paleta TheBalm ale jakoś się nie daję i nie zamawiam, przynajmniej na razie
|
|
#1260 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

) i żelu do mycia rąk

Czytam i czytam Wasze opinie na ich temat i są różnie więc ciekawa jestem jak mi sie spodobają. Z takim kodem to żal było nie brać

i nie mam nawet jak tego zareklamować