|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | ||
|
AGA :)
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI
Cytat:
Tylko poczekam na wyprzedaże Cytat:
![]() Gratuluję łupów! Ja kiedyś kupowałam u nich Tangle teezery dla koleżanki i przy okazji wrzuciłam sobie do kosztyka jakieś kosmetyki, ale zabij mnie nie pamiętam jakie :/ W każdym razie nie pamiętam, żebym miała później jakieś negatywne odczucia.
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI
Cytat:
swoja drogą mają niższe ceny niż promo w Rossmanie
|
|
#333 |
|
Zadomowienie
|
Rzeczywiście super ta perfumeria. Na przykładzie Healthy Miz zauważyłam, że ceny są o wiele niższe niż na promce w SP! W esklepie 32,99 a w SP 39,00 i to z 40% zniżką!
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
No to zbadam kolory w Ross i chyba u nich coś zamówię. Z darmową wysyłką to w ogóle super ceny wychodzą.
|
#335 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Podczytuje Was jakiś czas i bardzo lubię Wasze dyskusje i porady, więc postanowiłam się odezwać
.Polecam eZebre - swego czasu kupowałam u nich stacjonarnie, później zamawiałam i wszystko ok (oprócz tego, ze faktycznie zdarzało mi się kupić coś totalnie niepotrzebnie, bo fajne, tanie i niedostępne w innych drogeriach).Kilka stron wcześniej wspominałyście o futrzanych kamizelkach - wczoraj widziałam w Bershce przecenione bodajże z 159 na 89. Przymierzałam i całkiem fajne, ale bałam się, że po 1 to włosie będzie wypadać i będę je miała na wszystkich innych ubraniach, a po 2 czułam się trochę jak jaskiniowiec .Jeśli chodzi o klasyczny płaszcz to ołaziłam się jak głupia i nigdzie nie mogłam znaleźć ładnego i ciepłego . W końcu zakupiłam z Mango fajny, klasyczny, ale bez domieszki wełny, więc obawiam się, że prędzej czy później będę zmuszona kupić jakąś puchówkę...może doczekam do wyprzedaży w okolicy świąt, a może zima będzie łaskawa, hmm
|
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#337 | |
|
AGA :)
|
Cytat:
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Na all jest promocja na darmową wysyłkę https://kupony.allegro.pl/visa/faq#pyt-11
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kosmetyki do opalania też są super.
|
|
#340 |
|
Kociara
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;48863973]a gdzie te zdjęcia?
[/QUOTE]chciałam teraz dodać, ale nie chce mi dodać zdjęć :/ Jestem na długi weekend na wsi i mamy tu słaby internet :/ |
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam swetry tu: https://www.woolovers.com jestem bardzo ciekawa jakości.
|
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę prosić o link do użytkownika ezebra? Znalazłam przynajmniej 2 takie konta na Allegro.
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłałam PW.
|
#344 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, miała któraś z was do czynienia z zapachami Clean? http://pl.strawberrynet.com/perfume/clean/?langBox=pl Wzięło mnie ostatnio na takie czyste, lekkie zapachy, na razie pozamawiałam odlewki, ale ciekawa jestem opinii....
A ewentualnie Demeter - o tej serii usłyszałam dobrych parę lat temu i nie miałam odwagi u nich nic zamówić, a swoją drogą nie wiedziałam że są fani zapachu mokrych liści, domu pogrzebowego, dżdżownicy czy cmentarza na Wszystkich Świętych ale odtwarzają też lepiej brzmiące zapachy, np ciasto waniliowe Mamy na wątku jakieś zaawansowane perfumiary?![]() Ktoś tutaj pytał o Lieraca - mogę polecić serię kwasową, zwłaszcza high peel i serię p/słoneczną, w tym samoopalacze ![]() Aaaa, no i polecam fajnego bloga - nie jest modowy, ale wpisuje się w tematykę wątku myślę http://www.exkonsumpcja.blogspot.com/ Edytowane przez Madzia_M77 Czas edycji: 2014-11-11 o 15:57 |
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te aukcje z logiem sellyo (czy coś w tym stylu) to też ezebra
|
|
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#347 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i o ile w butelce wielkie love, po psiknięciu w pomieszczeniu również, to niestety dla mnie nie do noszenia, niestety cały dzień jako ciastko czy piernik nie dałam rady |
|
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo na serie z kwasami mam najwieksza chrapkeTyle,ze poplynelam wczoraj troszke zakupowo, bo skusilam sie na promocje -50% w The Company Store i przygarnelam dwa toniki i DDML z Clinique.... No ale za takie ceny zal bylo je zostawic ![]()
|
|
|
|
|
#349 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyny jak znacie jakieś fajne blogi (niekoniecznie modowe) które odwiedzacie regularnie to zapraszam do podzielenia się
|
|
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
podczytuje i postanowilam sie odezwac
![]() Cytat:
mam pytanie, ktore juz zadawalam na innych watkach, ale poniewaz mnie nurtuje to zadam jeszcze tu. Jaka ilosc ubran uwazacie za rozsadna? Wylaczajac okrycia wierzchnie, buty, dodatki i bielizne. |
|
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to jest kryterium - posiadanie takiej ilości ubrań, żeby nie mieć masy rzeczy czekających na swoją kolej przez lata![]() Jeśli ktoś ma słabość do danej części garderoby i kupuje ponadprzeciętne ilości, to też rozumiem
|
|
#352 |
|
Konto usunięte
|
favianna, wystarczyłoby mi ok. 50 sztuk, to byłoby takie minimum i baza, do tego kupowałabym dopiero ubrania "tak po prostu bo chcę", czyli tutaj mam na myśli np druga para czarnych spodni, czy druga biała koszula itd.
w tym momencie mam niestety dużo mniej i dlatego non stop czegoś szukam |
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, szukam czapki i szalika. Klasyczny kształt, zadnych ozdobek. Najchetniej welna, ew kaszmir. Szare.
I nic. Wszędzie akryl. Znalazłam tylko dwie sensowne czapki, po 200 zł. Szaliki niecale 400. Czy ktos mnie poratuje jakims namiarem? Dlaczego wszedzie jest ten nieszczesny akryl....... |
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
W H&M są kaszmirowe czapki za 99zł. Zajrzyj też do TK Maxx, jeśli masz w pobliżu.
|
#355 |
|
Raczkowanie
|
Kolejna miłośniczka klasyki i prostoty melduje się na pokładzie
![]() xxx
Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2014-11-12 o 15:04 |
|
|
|
#356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że nie ma uniwersalnej odpowiedzi. To kwestia bardzo indywidualna. Można mieć szafę bardzo klasyczną i dobrej jakości i wtedy 2 pary czarnych spodni starczą nam na dłużej. Równie dobrze można mieć 10 par wątpliwej jakości i po 2 praniach reklamować. Sama zapędziłam się w swoich zakupach i mam pełną szafę, ale właśnie robię przegląd i te rzeczy są do siebie podobne, raczej w jednym stylu i wiem, że będą mi się też podobać za 2 lata. W wielu kwestiach zastosowanie ma reguła Pareto, w przypadku ubrań - przez 80% czasu nosimy 20% naszych ubrań. I ja się z tym zgadzam ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
Ja raczej nie zapominam o tym co mam w szafie, ale mam sporo rzeczy z metkami. Często świadomie zostawiam metkę, mi żal zakładać pewnych ubrań zaraz po zakupie i muszę "dojrzeć" do tego. Nie sprawdza się u mnie reguła, że jak czegoś nie noszę prze pół roku to powinnam się pozbyć. ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;48891803]favianna, wystarczyłoby mi ok. 50 sztuk, to byłoby takie minimum i baza, do tego kupowałabym dopiero ubrania "tak po prostu bo chcę", czyli tutaj mam na myśli np druga para czarnych spodni, czy druga biała koszula itd. w tym momencie mam niestety dużo mniej i dlatego non stop czegoś szukam O to ciekawe A co być umieściła w tych 50 rzeczach?
|
||
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#358 |
|
Konto usunięte
|
user_k zamieściłabym:
czarne woski, czarne spodnie w kant, czarną spódnicę ołówkową, czarną spódnicę rozkloszowaną, białe woski, beżowe woski, szarą spódnicę rozkloszowaną, beżową/karmelową spódnicę rozkloszowaną, czarną marynarkę, białą marynarkę, pudrową marynarkę, granatową marynarkę, małą czarną, czarny tshirt, biały tshirt, szary tshirt, białą koszulę, beżową koszulę, czarną koszulę, czarny top, biały top, szary top, pudrowy top, biały sweterek, bezowy sweterek, czarny sweterek, szary sweterek, gruby sweter (najlepiej biały/beż), sukienka "wyjściowa" (oprócz małej czarnej np na jakiś ślub, czy większą okazję), jeansy, szorty czarne, szorty białe, czarny kombinezon, czarne dresy (nie do końca takie na trening, tylko lejące spodnie z gumą, dla mnie to dresy )sukienka jesienno-zimowa to jest moje minimum z minimum, które chciałabym mieć w szafie nie doczytałam, że lista miała być bez okryć wierzchnich, więc te ponad 30 rzeczy, które wymieniłam plus okrycia wierzchnie (na sezon wiosna-jesień oraz zima) dałyby ok. 50 sztuk |
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#360 |
|
Zadomowienie
|
A mnie się wydaje że taka sztywna lista "50 rzeczy które każdy musi mieć w swojej szafie" to trochę na wyrost. Sądzę że każda z nas musi dobierać garderobę do swoich gabarytów, wykonywanego zawodu i chociażby typu kolorystycznego plus ewentualnie maskować niedoskonałości. Najważniejsze to trzymać się głównej konwencji
BTW, sugerujecie się analizą kolorystyczną? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

Tylko poczekam na wyprzedaże
), wybierałam kolory pasujące do posiadanych rzeczy... Nigdy nie miałam jeszcze tak udanych łupów!
Moją perełka jest sweter od -uwaga- Alana Paine'a ze 100% włosia wielbłąda (piękny naturalny beżowo-złotawy odcień camel, w klasyczne warkocze). Do tego kilka dobrych jakościowo sweterków i kardiganów oraz klasyczna czarna sukienka z Tiffi (materiał cudo - mięsista, miękka bawełna, krój też świetny - długi rękaw, przylegająca do ciała i na górze taki duży, luźny kołnierz/golf
ale dzięki Wam i kilku postom na Style Digger wiem, że aby uniknąć chaosu i dojść do upragnionego stanu szafy, każdy jej element musi mieć sens i być "po coś" 

. W końcu zakupiłam z Mango fajny, klasyczny, ale bez domieszki wełny, więc obawiam się, że prędzej czy później będę zmuszona kupić jakąś puchówkę...może doczekam do wyprzedaży w okolicy świąt, a może zima będzie łaskawa, hmm

[/QUOTE]

ale odtwarzają też lepiej brzmiące zapachy, np ciasto waniliowe